Keskustelu

Eero KekäläinenUlkopuolisen näkemys23.11.2012 12.03
Ensimmainen osio:
Onhan se mielenkiintoista nain ex kaavilaisena, ja ex juankoskelaisena seurata vellovaa keskustelua PBF:sta ja kaupungin sisaisista asioista.
Asioita vain median valityksella seuranneena en tieda mika on faktaa ja mika on fiktiota mutta on mita todennakoisinta etta jossain // mattaa//
Varmastikin on tehty virhearviointeja ja selvia virheita kaupungin johdon toimesta kaupungin asioitten hoidossa, kuin myos PBF:n johdon toimesta PBF:n tehtaan osalta. Tekevalle sattuu.....jos ei tee mitaan, ei tule virheitakaan.
Onhan se kuitenkin fakta, etta jos PBF kaatuu, juankoskella on todella suuria vaikeuksia kuntataloudessa.
Mutta olisi kuitenkin kaikkien juankoskelaisten edun ja hyvinvoinnin kannalta tarkeinta, etta PBF pysyisi hengissa ja antaisi leipaa juankoskelaisille ja muualla asuville, siella tyossa oleville.
Talla sivustolla on ollut varsin karkevaa keskustelua kaupungin ja PBF:n asioista. Nain se pitaa ollakin, asioista tarvii keskustella. Jokatapauksessa jokaisella ihmisella on oikeus tuoda esiin oma mielipiteensa asioista, olipa puolesta tai vastaan.

Toinen osio:
Politiikasta puheenollen en ole koskaan ollut minkaan puolueen puolestapuhuja. Kannatan varsinkin kuntapolitiikassa kaikkia niita, puolueeseen katsomatta, jotka todella ajavat kuntalaisten etuja.
Varmastikin jokaisessa kunnassa, kuten myos valtakunnan politiikassa,
jokaisessa puolueessa, puolueisiin sitoutuneet, jotka haluavat uudistuksia, joutuvat ns. vanhojen, jotka auktoriteetillaan sanelevat suunnan, jalkoihin. Uudet eivat saa omia ajatuksiaan toteutetuksi. Vanhat jyraavat.
Politiikassa tarvitaan aina uutta verta kentalle, etta ei menna vanhoissa urissa. Uudistuksia ei tapahdu jos henkilot ei vaihdu.
Valtuustoryhmien kunnallispolitiikassa ja eduskuntaryhmien valtakunnanpolitiikassa pitaisi ymmartaa, etta puolueiden valinen valtakamppailu ei ole kenenkaan edun mukaista, vaan asioita tarvii vieda eteenpain sovussa.
Juankoskella ollaan kuntatalouden osalla todella vaikeassa tilanteessa.
Uudella valtuustolla on suuria haasteita luotsata kaupungin talous terveelle pohjalle. Toivottavasti keinot ja halu loytyy.
Puuttumatta enempaa valtasuhteisiin puolueiden valilla, toivottavasti
yhteisymmarrysta loytyy.

Kolmas osio:
Kuten on jo aiemmin kommentoitu, juankosken yritystoiminnan kehitys on ollut jo vuosia +- 0. Tilastoja enepaa tutkimatta, saattaa olla jopa etta se on miinusmerkkinen. Kuntien yritysystavallisyys on ratkaisevan tarkea osa kehitysta. Kun katsoo juankosken ymparistokuntien yrityskehitysta, huomaa valittomasti, etta juankoski on jaanyt muitten jalkoihin. Kaupungin sisaiset ongelmat heijastuvat valittomasti yritysmaailmaan. Ei ihmiset halua perustaa yrityksiaan juankoskelle, jos on tiedossa vain ongelmia.

Rakentavaa tulevaisuutta Juankoskelle ja juankoskelaisille.

Terveiset venajalta Kostamuksesta aivan omalla nimella:
Eero Kekalainen

muutoksen ääniRe: Ulkopuolisen näkemys23.11.2012 12.19
Kiitokset Eero Kekäläiselle Kostamukseen! Kysymys lienee miehestä, joka on yrityspuolella ollut mukana hyvin monissa asioissa ja tietää mitä on olla yrittäjänä.

Siksi tuo kolmas osio, vaikka sisälsikin varsin karua tekstiä, on tervetullutta vastapainoa sille sanoisinko, "katteettomalle hypetykselle", mitä on viime aikoina tullut esiin paikallisesta totuudentorvesta ex-valtapuolueen masinoimana. Taidettiin jossain ketjussa kysyä suoraan, mitä uutta toimintaa viime vaalikaudella Juankoskelle on tullut? Se on valitettavan lähellä Kekäläisen mainitsemaa plusmiinus nollaa.

Mutta eteenpäin tästä on Juankoskellakin mentävä. Jo pelkän asenteen korjaaminen auttaa paljon. Tähän saakka vain suuri on ollut kaunista. On satsattu ja luotu edellytyksiä kohteille, jotka toivon mukaan työllistävät kymmeniä, jopa satoja unohtaen ne omalla työllään itsensä elättävät yhden tai kahden hengen yritykset. Pienistä puroista kuitenkin kasvaa merkittävä virta - ajallaan.

EläkeläinenRe: Ulkopuolisen näkemys23.11.2012 12.20
Eiköhän Eeron toinen osio ole tarkoitettu jokaisen puolueen luettavaksi, ei tänne tule yrityksiä jos kaikista asioista valitetaan ja mikään asia ei mene eteenpäin!

muutos on jo tilauksessaRe: Ulkopuolisen näkemys23.11.2012 12.44
Koillis-Pravdan propaganda on onnistunut. On syntynyt yleinen käsitys runsaasta valittamisesta ja asioiden seisomisesta paikallaan. Otapa eläkeläinen selvää, ketkä ovat valittaneet ja mistä. Mikä on Juankosken taloudellinen tilanne, joka tuli johdollemme täytenä yllätyksenä.
Juankosken ongelmat ovat ehkä muualla. Kaupunginjohtajan n. 400.000,- maksaneet konsultti- ja asianajokulut olisi hyvä asettaa suurennuslasin alle. Sellainen mies pystyy yksin karkottamaan vahvatkin yritykset, ja jäljelle jäävät persaukiset onnenonkijat ja kepulaiset sisäpiirin yrittäjät.

EläkeläinenRe: Ulkopuolisen näkemys23.11.2012 13.04
Olen äänestänyt vaihtoehtoa ja odotellaan tuloksia!

KoskelainenRe: Ulkopuolisen näkemys23.11.2012 13.17
Elöäkeläiselle vähän faktoja:
Juankoskella tehtiin kunnallisia valituksia siten, että n. 300 valitusta tehtiin opettajien, OAJ:n ja lasten vanhempien kautta heidän mielestään laittomista lomautuksista ja lasten turvallisuuden heikentämisestä.
-Toiseksi n. 30 maanomistajaa teki valitukset moottorikelkkaradan reittitoimitussuunnittelusta. Kolmanneksi joitain yksittääisiä valituksia tehtiin kaupunginjohtajan asianajokuluista(1 kpl), valtuustonkokousmenettelystä (3 kpl) ja yksi valitus talouden tasapainotusongelmasta.
Sitten yksi yritys teki valituksen EU.-kilpailuvirastolle laittomista valtiontuista ja siihen liittyvistä julkisista tuista.
Jos -eläkeläinen- ei osaa muuta, kun jauhaa täyttä kepusontaa, ei kannata kirjoitella sitten sitä samaa. Ota selvää asioista, ja älä syytä lasten vanhempia kunnan omista möhläyksistä.

Eero KekalainenRe: Ulkopuolisen näkemys23.11.2012 13.25
Nimimerkille muutos on jo tilauksessa.
Ei Juankosken ongelmat ole missaan muualla, kun p..ka on omissa housuissa se on siella, eika missaan muualla.

koskixRe: Ulkopuolisen näkemys23.11.2012 13.26
Sikäli kun tiedän, on kaupunki pomppautanut nuo 300 valitusta eteenpäin korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi! Ilmeisestä Kuopion hallinto-oikeus ei antanut "oikeita päätöksiä". Korjatkoon joku, jos olen väärässä.

Onhan se melkoinen saavutus ensin synnyttää tilanne, josta lähtee tuollainen määrä valituksia ja sitten pitää niitä itse yllä jatkovalituksin.

Ja tämän sitten paikallinen media kaataa päälaelleen joidenkin toisten syyksi.

EläkeläinenRe: Ulkopuolisen näkemys23.11.2012 14.16
Koskelaiselle: kepulaista olen äänestänyt viimeksi 70-luvulla!

Eero KekalainenRe: Ulkopuolisen näkemys1.12.2012 7.10
Elakelaiselle ja kaikille muillekin:

Kirjoitukseni kaikki osiot on todellakin tarkoitettu kaikkien puolueitten edustajien ja puolueisiin sitoutumattomien luettavaksi.

Yrityselamassa olen ollut mukana jo aivan riittavasti, joten tiedan asioihin liittyvat ongelmat. Muutoksen aanelle katteettomasta hypetyksesta: Nainhan se on, et jos kuntaan perustetaan uusi yritys, kunnan nokkamiehet royhistelevat rinnuksiaan et saimmepa uuden yrityksen kuntaamme, vaikka kunnanisien osuus asiassa on tasan 0

Seuraavassa osiossani kaytan vertausta kioskiyrittajat:
En mitenkaan aliarvioi heidankaan yrityksia, tama on vain vertaus erilaisista yrityksista.Katson asiaa kuljetusalan yrittajan nakokulmasta.

Jos jonnekin laitetaan pystyyn vaikka esim. kioski, muutaman tuhannen euron paaomalla. Yrittaja saa monenlaisia kaynnistamis, startti ja ym.ym avustuksia. Kuljetusalan yrittaja laittaa peliin satoja tuhansia omia, tai pankin rahoja, lainsaadantoon perustuen ei anneta minkaanlaisia tukia valtion, eika kuntien puolelta. Ei missaan arvosteta kuljetusalan yrittajia, vaikka he pyorittavat miljoonien eurojen bisnesta, verrattuna johonkin kioskiyrittajaan, aliarvioimatta heidankaan yrityksia.Kuljetusalan yrittajat ovat vain ,,automiehia,,Pienessakin kuljetusyrityksessa voi olla liikevaihto parissa viikossa enemman kuin jossain ns. kioskiyrityksessa koko vuonna. Kylla kunnanisat ovat kukkapuskineen kioskin avajaisissa mukana !!!!
Kuljetusalan hyvana esimerkkina Juankoskella on varsin hyvin toimiva ja vuosikymmenien saatossa kehittynyt, ystavani Vartiaisen Veksin yritysrypas. Tyollistaa oman perheen lisaksi monta, monta ulkopuolista kuljettajaa. Unohtamatta kuitenkaan myos Makisen kuljetusta ja Perhosen Mikan yritysta, joka toimii enemman juankosken ulkopuolella ja monet muut ,,automiehet,,

Kehittakaa yhteistyossa juankoskea, kaikki pienetkin yritykset ovat kiitoksen arvoisia. Ritvan ja Kallen kevaan kukkatoritkin ovat myos sita yritystoimintaa, jota juankoskella tarvitaan.

Terveisin Kostamuksen pakkasaamusta
Eero Kekalainen

kaljaa kioskeihinRe: Ulkopuolisen näkemys1.12.2012 10.09
yleensä yritykset,jotka eivät kerjää avustuksia pärjäävät paremmin.silloin on oltava toimiva paketti kasassa heti alussa ja on omaa rahaa pelissä.aika moni näistä rekry-kerjuu yrityksistä kaatuu tai on lisää rahaa vailla kolmen vuoden sisällä aloituksesta

Eero Kekalainen KostamusRe: Ulkopuolisen näkemys2.12.2012 12.31
Nainhan se todellisuudessa on kuten kaljaa kioskeihin vaativa totesi.
Yrityksia perustavat eivat ole tyhmia, otetaan yhteiskunnalta kaikki se mita lainsaadannon mukaan on mahdollista. Bisnes is bisnes. Valitettavasti lainsaadantomme on yrityksia eriarvoistava. Kuten jokaisen luettavissa on tilastot jotka osoittavat esim. erilaisten tukien ja avustusten jakamisesta, suuret yritykset, jotka tulisivat toimeen omillaan, jakavat potin. Pienyritykset, jotka todella tarvitsisivat naita tukitoimia jaavat nuolemaan nappejaan. Mutta sitahan saadaan mita tilataan: joskus:

alan miesRe: Ulkopuolisen näkemys2.12.2012 12.47
Katsopas nyt Eero MOTin sivuilta ja huomisesta ohjelmasta, kuinka ylisuurta avustusta on kymmenen viime vuoden aikana saanut Chempolis kokoonsa nahden ja vain sen takia, kun se markkinoi itseansa niin vihreana ja taustalla haarii ja on haarinyt Juha Sipila. Puoli millia vuodessa on enemman kuin Kemiran avustus. Pitaisi se nyt avustustenkin jaossa olla joku kohtuus. Katsoppa sitten seuraavaksi Chempoliksen tilinpaatokset. Kylla se nayttaa olevan avustustenkin jaossa erittain vahvaa HV-systeemia. Poliitikot ja erityisesti keskustapoliitikot vetavat kotiin pain aivan kritiikittomasti. Jos oltaisiin korruptiovaltiossa, niin varmasti jakaja ja jaettava jakaisivat potin suoraan. Meilla se tapahtuu vain valillisesti eli palvelu palvelusta ja ruletti pyorii.

Eero kekalainenRe: Ulkopuolisen näkemys17.1.2015 6.35
Tervehdys Juankoskelaisille !
Palaan yli kahden vuoden takaiseen kommenttiini juankosken sisaiseen ilmapiiriin ja yleiseen kehitysyhteistyohon.
Mita on tapahtunut naiden kahden vuoden aikana ?????
Asiat ko sanotaan suoraan, ei oo tapahtunut parempaan suuntaan yhtaan mitaan. Takapakkia on tullu entistakin enemman.
Yritykset katoaa kylalta, puretaan kiinteistoja, kyla autioituu entisestaan.
Oletteko Juankoskelaiset valmiita olemaan kuopion autioituva syrjakyla ???
Siihen kelkkaan kun jouduitte, kyyti on kylmaa kesallakin, ilman lumia.Joudutte olemaan autioituva syrjakyla, koska kunnanpaattajat ovat
paatoksensa tehneet.

Venajalta kotikonnuilleni palanneena
Eero Kekalainen



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: