Keskustelu

poliittinen tarkkailijaHallitusneuvottelut16.4.2019 4.24
Vaaleissa tuli kimurantti tulos:

o Demut 544 893 (17.7%)
o Persut 538 736 (17.5%)
o KOK 523 344 (17.0%)
o Kepu 424 832 (13.8%)
o Vihr 354 027 (11.5%)
o Vas 252 436 (8.2%)
o RKP 128 532 (4.5%)
o KD 120 061 (3.9%)
o Muut 89 276 (2.9%)
Edelliset äänet yhteensä 2 986 137
Hyväksytyt äänet yhteensä 3 078 492

Demujen "Vero" Antti on ilmoittanut lähtevänsä tunnustelemaan hallitusta. YLE:n A-studiossa demujen Sanna Marin näyttikin vielä olevan kovasti voiton huumassa, mutta hallituspeli näyttää vasta nyt alkavan.

Valtamedia on jo pitempään hehkuttanut, kuinka Suomessa valta siirtyy vasemmalle, mikä olisi EU:n kehityksessä poikkeuksellinen ilmiö.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi onkin jo aivan aiheellisesti ottanyt esille, että YLE selvästi gallupeillaan ohjasi vaalikeskustelua demuja ja viherpipertäjiä suosivaan suuntaan.

Sama tendenssi tuntui olevan myös Hesarissa.

Kepun rökäletappio oli kuitenkin merkittävä ja sillä on oma vaikutuksena. Kepussa joudutaankin nyt miettimään, minkä suunnan kepu tulee ottamaan.

Kepu on siis tien haarassa: onko vain maaseutupuolue? Vai pitäisikö päästä myös niihin pöytiin, missä päätöksiä tehdään?

Huomion arvoista on, että "Luomu" Tiilikainen ei päässyt Helsingistä Arkadianmäelle. Minäkin pidin sitä pahana, kun "Luomu" oli pukeutunut Helsingissä Lasipalatsin nurkalle vihreään maastopukuun.

Se oli "Luomulta" erittäin paha virhearvio, koska Etelä-Suomessa ja etenkin pääkaupunkiseudulla kauhistellaan "pieniä vihreitä miehiä".

Minä olen aina huolella seurannut, mitä se Kääriälän Isäntä asioista miettii siellä Kirmankylässä.

Seppohan oli vaali-iltana myös telkkarissa ja totesi, että nyt ei sovi Suomessa, että ruvetaan jakamaan ihmisiä vuohiin ja lampaisiin.

Seppo oli käynyt lukion Iisalmessa ja Iisalmen historian lehtori Erkki Leimu oli herättänyt Sepossa kiinnostuksen yhteiskunnallisiin asioihin.

Leimulta Seppo oli oppinut mm.:

o kiinnittämään huomiota syihin ja seurauksiin.
o tärkeämpää on ymmärtää pidempikaarista kehitystä kuin muistaa vuosilukuja tai hallitsijoiden nimiä ulkoa. Tässä suhteessa Seppo on erilainen kuin pokerinpelaaja Esko Aho, joka harrastaa myös noita tietovisailuja.

Helsinkiin tultuaan 1960-luvulla Seppo oli taas oppinut lisää:

o Punainen vasemmisto villitsi opiskelijamaailmaa, mutta minun ei tarvinnut katsella sitä touhua kuin hetkinen ja tajusin, etten lähde siihen mukaan.

Näistä Sepon aatoksista voimme päätellä, että Seppo ei ihan helpolla lähde mukaan myöskään demujen "Vero" Antin bussiin, koska "Vero" Antti näköjään osaa kääntää rattia vain useita piiruja vasempaan.

Eikä "Vero" Antilla ole selkeätä kuvaa syistä ja seurauksista. Siksi "Vero" Antilla onkin älykkyydeltään mensatasoa oleva vaimo.

Koska Seppo on tottunut kiinnittämään huomiota syihin ja seurauksiin, niin veikkaapa vaan, että kepuloiset eivät halua Suomessa leimautua vasemmistolaisiksi. Kyllä viljelijä on aina halunnut olla Isäntä talossaan.

Kepuloisten Katri Kulmuni, joka muuten näyttää olevan oikein edustava ja tuoreesti ajatteleva nuori kepuloinen, oli A-studiossa jo vilauttammssa oppositiotakin ja uutta alkua sitä kautta.

Saattaapi kuitenkin olla, että sillä tiellä voi olla edessä ns. dead end eli Mauri on tehnyt tehtävänsä ja Mauri saa mennä. Kyllähän se on tunnustettava, että viljelijaäväestön osuus suomalisessa yhteiskunnassa on muistaakseni peräti alle 5%, joten painoarvo ei tietenkään voi silloin politiikassa olla esim. 25%.

Kepulla on kuitenkin pelin paikka: kepu haluaa kaupunkeihin, mutta ei pääse ja kokoomus haluaa maalle, mutta ei pääse.

Jos minä olisi Kääriälän Isäntä, niin minä sanoisin tupailloissa, että eikös hypätä nyt mukaan kehittämään koko Suomea.

Terra Sipilä teki hyvääkin työtä, mutta se Maakunta Sote-juttu oli typerä utopia jostain historian kirjoista.

Nyt pitää elää nykyajassa nopeasti ja ketterästi sekä tunnustaa se, että "pieni on kaunista".

Suomi on pinta-alaltaan suuri maa mutta väestöpohjaltaan helkkarin pieni kansa, joten sille sopii vain pienet mutta järkevät ratkaisut. Terra Sipilä ei tätä ymmärtänyt, kun alkoi innoissaan vielä "omilla rahoillaan" laittamaan valtion taseitakin tuottamaan.

Tässähän Terra Sipilä teki emävirheen, koska eihän valtion tehtävä ole tuottaa mitään. Valtion tehtävähän on vain luoda olosuhteet, että tässä maassa voidaan harjoittaa liiketoimintaa ja ihmiset voivat tuottaa niitä palveluja, mitä kaikki tarvitsevat.

Kommunistisissa maissa kuten Venezuelassa valtio tietysti tuottaa kaikki tavarat ja palvelut, mutta voi olla tuottamattakin, kuten on nyt käynyt Venezuelassa ja myös Pohjois-Koreassa.

Siispä, jos KOK + PS + KEPU lyövät hynttyyt yhteen ja muodostavat hallituksen rungon, niin sen tien päässä voi olla jopa se, että KOK + KEPU on jonain päivänä koko maan kattava yleispuolue, joka ei tarvitse enää mitään maakuntia alueellisen tasa-arvon ylläpitämiseksi.

Em. kolmen oikeistolaisen puolueen paikkaluku on nyt 38 + 39 + 31 = 108. Sillä hallitaan Suomea vallan hyvin ja mukaan voidaan ottaa muitakin oikeistolaisesti ajattelevia puolueita.

Nykyisillä paikkaluvuilla KOK + KEPU koalitiolla olisi jo 38 + 31 = 69 paikkaa. Tähänkin koalitioon voi liittyä muitakin progressiivisesti ajattelevia puolueita.

Sehän on aivan selvä asia, että Suomen pistaloitunut puoluekenttä kaipaa uudistuksen.

Meidän on myös saatava työmarkkinat joustavimmiksi ja tietenkin myös huolehdittava siitä, että kansakunnan kakku koko ajan kasvaa. Verottamalla Suomen kansakunnan kakku ei valitettavasti kasva.

On meillä kyllä sellainenkin mahdollisuus, että hajotetaan nyt valittu eduskunta esim. ensi syksynä ja pidetään uudet vaalit, joissa puhutaan muistakin asioista kuin vain siitä, että maapallo tuhotuu 11 vuoden päästä ilmastonmuutoksen johdosta.

Tästä uhkakuvastahan esim. YLE:n toimittaja Kirsi Heikel jostain kumman syystä kysyi tentattavilta poliitikoilta haastattelun aikana aina vähintään kaksi kertaa.

Minulla heräsi jo ajatus, että olisikohan YLE:n pääjohtaja Jouko Jokinen antanut Kirsille määräyksen, että tästä meitä uhkaavasta asiasta on syytä kysyä jokaiselta haastateltavalta muutamaan kertaan, jotta saadaan varmasti lopullinen varmistus asiaan.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut16.4.2019 4.53
Antti on sulkenut persut ja aiheuttanut keskustan vaalitappion. Tämän tietää Kokoomus, joka lyö demariyhteistyölle sellaisen hinnan, ettei sinipunahallitusta tällä kertaa synny.
Keskusta tulee valitsemaan uudet vaalit, jos sellainen vaihtoehto on vähänkin mahdollista. Antti väläytteli kassakaappisopimusta, mutta sellaista ei ole.
Demaritkin joutuvat vaihtamaan puheenjohtajansa ennenkuin hallitussolmu tällä vaalituloksella aukenee.
Vaikea on minun sanoa keskustan vaalitappion syy, vaikka se on tiedossani. Jaksan odottaa.
Tässä vaiheessa voin luvata ainoastaan sen, ettei minkäänlaiseen hallitusratkaisuun tarvitse apua ensimmäiseksi hakea keskustan ryhmästä.

TerminaattoriRe: Hallitusneuvottelut16.4.2019 10.44
Nyt olisi aika taas kokeilla kolmen koplaa-- Kok, Kepu ja PS yhdistettynä Rkp ja KD. Suomen kansa voisi hyväksyä sen, sillä Sdp todellisuudessa hävisi vaalit, Rinne ei ole suosittu, Vihreät on vain Helsinki-Turku- Tampere puolue ja vasemmistoliitto on ja pysyy samassa 8 prosentin puoluekannassa.
Kun Antti Rinne sulkee suoraan pois PS:n, tarkoittaa se sitä, että vasemmisto on aivan liian paljon edustettuna hallituksessa ja Kokoomus ei pysty toimimaan sellaisten hörhöjen kanssa. Nyt on tehtävä kovia päätöksiä ja siihen tarvitaan suuria kansanpuolueita. Myös Kepua, jonka arvoa nostaa kovat päätökset, jotka tehtiin viime kaudella. Ja tietenkin maakuntamalli on jo haudattu.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut16.4.2019 22.07
Petteri Orpo ilmoitti jo Antille yllättäen ja pyytämättä yhteisen hallituksen ehdot. Kokoomuksella ja demareilla on oltava yhteinen näkemys talouden tilasta ja jakovarasta. Vaalikeskustelussa oli vielä miljardien eroja, mutta ehkäpä yhteinen ymmärrys löytyy työllisyysasteen nostosta 80 prosenttiin.
Antilla sattaa olla edessään Sipilää vaikeampi tie. Tuhansien sopimusten miehelle ei onneksi mikään ole mahdotonta.

poliittinen tarkkailijaRe: Hallitusneuvottelut17.4.2019 1.52
Tuhka ei ole vaalien jälkeen vielä kunnolla laskeutunut, mutta muutamat asiat ovat tulleen selviksi.

Suomi on ajautunut pahaan poliittisen kriisiin, kun valtamedia YLE ja Hesari etunenässä höpötti kuukausikaupalla 24h/7 periaatteella maailman lopusta ja ilmastomuutoksesta.

Suomen vaalikeskusteluhan alkoi 8.10.2018 klo 19:45, kun YLE:n toimittaja Hanna Eskonen täräytti eetteriin 5:n kohdan ohjelman IPCC:n erikoisraportista: Global Warming of 1.5 oC.

Toimittaja Eskonen oli käynyt kuuntelemssa Suomen Ilmastopanelin keskusteluja ja raportoi tiedotteeseensa kokoushuoneen sohvalta, kuinka Suomen panelin puheenjohtaja prof. Markku Ollikainen ja kepuloisten "Luomu" Tiilikainen antoivat hymyssä suin ja hyvässä yhteisymmärryksessä askelmerkit Suomen tulevaa kansantalouden kehitystä silmällä pitäen.

Varmuuden vuoksi toimittaja Eskonen ja panelistit Ollikainen ja "Luomu" totesivat, että eivät he omasta päästään ole näitä asioita keksineet, koska tämä melkein kaikkialla maailmassa "hyväksytty poliittinen totuus" perustuu laajaan erittäin arvostettujen ja erehtymättömien tutkijoiden laatimaan raporttiin seuraavasti:

"Tänään julkaistu raportti on tämän hetken kattavin tieteellinen kartoitus ilmastonmuutoksesta. Raportissa viitataan noin 6 000 tutkimukseen. Raporttia on ollut laatimassa yli 90 kirjoittajaa 40 maasta ja sitä on kommentoitu yli 40 000 kertaa ennen sen julkaisua"

Täytyy muistaa, että YLE:hän tiedotti 28.4.1986 eli siis noin 33 vuotta sitten, kuinka T?ernobylin ydinvoimala oli posahtanut.

Tietenkin kepuloiset käyttivät heti silloinkin tilaisuutta hyväkseen ja Matti Vanhanen valmistelikin Eduskunnassa ponnen, jolla varmistettiin se, että viherpipertäjät saivat ikuisen ajokortin, jolla Suomen energia- ja muutakin politiikkaa voidaan mielin määrin ohjailla.

Nyt voidaan todeta, että Vanhasen luoma ydinvoimavastaisuus ja hysteria on kantanut "kalliin hedelmän", jonka maksumieheksi koko Suomen kansa on joutunut. Satoja hyväkuntoisia turve- ja hiilivoimaloitakin suljetaan ja kansa vaan taputtaa käsiään tyytyväisenä.

"Kyllä valtio viulut maksaa. Meillä on tallissa sellainen koni, että kyllä se juosta jaksaa".

Voidaan siis todeta, että Matti Vanhasen viherpipertäjille ojentama vihreä viestikapula vei Suomen kansantalouden yli kolmeksi vuosikymmeneksi mieron tielle, josta vasta vähitellen ollaan oltu toipumassa.

Juuri, kun olimme hädin tuskin saaneet taas nenän pinnalle, niin eikös taas Terra Sipilä ja "Luomu" Tiilikainen yhdessä YLE:n toimittajien kanssa syöttäneet viherpipertäjille ja demujen "Vero" Antille taas suoraan lapaan, että meidän on ajettava Suomen talous alas, koska me suomalaiset olemme esimerkillinen kansa.

Meidän tehtävämme on kärsiä, niin maailma pelastuu. Saamme nähdä, onko edessämme jälleen kerran pitkä 30 vuoden mittainen sota, sote ja sotu vai Maku 1 tai Maku 2.

Kuitenkaan vakavasti otettavat tiedemiehet eivät ole uskoneet poliitikkoja, vaan ovat meilläkin esim. Lappeenrannan yliopistossa kehittelemässä uuden sukupolven ydinvoimaloita.

Kautta maailman ollaan myös tutkimassa ja kehittelemässä moderneja polttotekniikoita, joilla ilmastopäästöt voidaan myös perinteisissä voimaloissa laittaa suureksi osaksi kuriin.

Kuitenkin YLE on taas innostunut Suomen energiahuoltoon ja elämänmenoon liittyvän hysteria levittelystä.

Voi olla, että YLE:n ja myös Hesarin yksipuolisen tiedottamisen seurauksena Suomi ajautuukin taas yli 30 vuotta kestävään "Prinsessa Ruususen uneen".

Minusta yllä oleva pitkähkö johdanto on tärkeä, koska Kääriälän Isäntä Sepon tapaan minäkin pidän tärkeänä juurisyiden ja seurausten välistä anlyysiä ja johtopäätösten tekoa.

Hallitusneuvotteluja silmällä pitäen meidän täytyy muistaa, että meillä on neljä keskeistä peluria tulevaa hallitusta muodostetaessa ja myös Suomen tulevasta kehityksestä päätettäessä: demut, persut, kokoomus ja kepu.

Vaikka demut voitti vaalit, niin itse asiassa "Vero" Antti hävisi vaalit.

Samoin kävi Terra Sipilälle ja myös Petteri Orpopojalle.

Ainoastaan Jussi Halla-aho voitti vaalit ja reilusti. Terra Sipilän poliittinen ura päättyikin tähän, mutta voi olla, että myös "Vero" Antin ilo jää lyhyeksi ja Petteri Orpopojan tiekin tulee nähtävästi olemaan kivinen.

Pelikentälle nousee uudet voimat.

Varmaa on, että järki voittaa, eikä suomalaiset lopulta halua hirttäytyä itse pelastaessaan maailmaa Kiinan ja myös Saksan koko ajan kasvavien ilmastopäästöjen vuoksi.

Alla kansan ja siis äänestäjien julistama tuomio 14.4.2019 (suluissa muutos v. 2015):

Puheenjohtajat:
o Demut Antti Rinne: 12 086 (-51)
o Persut Jussi Halla-aho: 30 527 (ei ollut mukana)
o Kokoomus Petteri Orpo: 10 784 (+134)
o KEPU Juha Sipilä: 16 680 (-14 078)

Tyrkyllä kalifin paikalle:
KEPU:
o Juha Sipilä: 16 680 (-14 078)
o Antti Kaikkonen: 10 747 (+130)
o Hannakaisa Heikkinen: 8 987 (-1 725)
o Annika Saarikko: 9 342 (-1 168)
o Katri Kulmuni: 8 418 (-1 284)
o Jari Leppä: 7 462 (-1 797)
o Mika Lintilä: 6 003 (+760)

KOK:
o Antti Häkkänen: 20 231 (+14 015)
o Elina Lepomäki: 19 273 (+12 732)
o Kai Mykkänen: 14 198 (+8 938)
o Ben Zyskowicz: 12 517 (-2 876)
o Petteri Orpo: 10 784 (+134)
o Jaana Pelkonen: 10 525 (-5 439)
o Paula Risikko: 9 877 (+65)
o Marko Kilpi: 9 231 (ei ehdolla)
o Sanni Grahn-Laasonen: 7 420 (-136)

DEMUT:
o Sanna Marin: 19 087 (+8 176)
o Antti Lindtman: 14 527 (+3 840)
o Antti Rinne: 12 086 (-51)
o Jutta Urpilainen: 11 007 (-620)
o Maria Guzenina: 9 995 (+2 168)
o Tytti Tuppurainen: 9 398 (+1 737)
o Jouko Skinnari: 8 323 (+2 612)
o Krista Kiuru: 8 278 (+717)
o Sirpa Paatero: 7 859 (-1 905)

PERSUT:
o Jussi Halla-aho: 30 527 (ei ollut mukana)
o Ville Tavio: 14 773 (+7 925)
o Mauri Peltokangas: 13 101 (ei ehdolla)
o Laura Huhtasaari: 12 986 (+3 727)

KD:
o Sari Essayah: 12 386 (+1 200)
o Päivi Räsänen: 6 616 (-929)
o Sari Tanus: 6 476 (+3 884)

Kuten yo. ääniharavien luetteloista havaitaan, niin Suomessa noin 10 000 ääntä on se rajapyykki, joka on voitava saavuttaa, jotta pääsee ns. hallitusneuvotteluihin.

Terra Sipilä on jo heittänyt pyyhkeen kehään, eikä siis ole enää vakavasti otettava neuvottelija. "Vero" Antin ja Petteri Orpopojan asema omien riveissä näyttää myös horjuvan.

"Vero" Antin äänet ovat laskussa ja "Vero" Antti sai vain kolmanneksi eniten ääniä demuleirissä. Petteri Orpopojan sijaluku oli vasta 5. kokoomuksen edustajien joukossa ja äänisaalis kasvoi vain karvan verran.

Kepuloisten kohdalla Terra Sipilän lisäksi vain Kanki Kaikkosen äänisaalis ylitti vaaleissa 10 000 äänen kriittisen äänirajan.

Jos ym. puolueista valitaan hallitusneuvottelijat siten, että heidän äänisaaliinsa oli vaaleissa yli 10 000 ääntä, niin hallitusneuvotteluihin osallistuisivat silloin seuraavat henkilöt:

o PER_Jussi Halla-aho: 30 527 (ei ollut mukana)
o KOK_Antti Häkkänen: 20 231 (+14 015)
o KOK_Elina Lepomäki: 19 273 (+12 732)
o DEM_Sanna Marin: 19 087 (+8 176)
o KEPU_Juha Sipilä: 16 680 (-14 078) (mandaatti kuitenkin jo mennyt)
o PER_Ville Tavio: 14 773 (+7 925)
o DEM_Antti Lindtman: 14 527 (+3 840)
o KOK_Kai Mykkänen: 14 198 (+8 938)
o PER_Mauri Peltokangas: 13 101 (ei ehdolla)
o PER_Laura Huhtasaari: 12 986 (+3 727)
o KOK_Ben Zyskowicz: 12 517 (-2 876)
o KD_Sari Essayah: 12 386 (+1 200)
o DEM_Antti Rinne: 12 086 (-51)
o DEM_Jutta Urpilainen: 11 007 (-620)
o KOK_Petteri Orpo: 10 784 (+134)
o KEPU_Antti Kaikkonen: 10 747 (+130)
o KOK_Jaana Pelkonen: 10 525 (-5 439)

Yo. listan perusteella nähdään, että valituissa mahdollisesti hallituksen rungon muodostavissa puolueissa on vain 17 sellaista kansanedustajaa, joiden sanoma on pystynyt puhuttelemaan enempää kuin 10 000 äänestäjää.

Tässä porukassa on 6 kokoomuksen edustajaa, neljä persujen edustajaa, neljä demujen edustajaa, kaksi KEPUn edustajaa (joista tosin Terra Sipilä on jo heittänyt pyyhkeen kehään) ja yksi kristillisten edustaja.

Kun katsoo tätä asetelmaa, niin tulee vaikutelma, että huonon äänisaaliin saanut "Vero" Antti Rinne ei ole uskottava pääministeriehdokas Suomeen. Petteri Orpopojan kannatus on omien keskuudessa myös vaatimaton.

Tästä pohdiskelusta seuraa se, että Suomen tuleva pääministeri näyttää olevan selvästi hakusessa.

Kun ajatellaan, mitä muita puolueita Suomessa on yllä olevien lisäksi, niin voidaan todeta, että muista puolueista ei varmaankaan löydy sellaisia lihaksia, että joku sieltä voisi nousta pääministeriksi.

Henkilökohtaisesti en usko myöskään, että Jussi Halla-aho missään olosuhteissa ottaisi vastuulleen pääministerin ja mahdollisesti EU:n neuvoston puheenjohtajan pestin. Jussilta puuttuu myös ns. institutionaalinen tuki.

Tästä kaikesta spekuloinnista ainoa kelvollinen johtopäätös on se, että Suomen tulevaksi pääministeriksi saattaa nousta kokoomuslainen henkilö, jolla tietysti täytyy olla myös institutionaalinen tuki.

Vielä voi olla sellainenkin mahdollisuus, että Unilukkari joutuu puuttumaan tähän peliin, jonka keskeinen arkkitehti on ollut kepuloisten epärealistiseen sekä perustuslain ja EU:n SEUT sopimuksen vastaiseen Maakunta Soteen hirttäytynyt Terra Sipilä.

Joka tapauksessa on selvää, että YLE:n käynnistämä ilmastohöpötys tuli Suomelle kalliiksi. Näyttää myös siltä, että meiltä meni siinä sivussa myös kansainvälinen maine.

Juuri, kun meidän piti ryhdikkäästi alkaa johtaa puhetta EU:n neuvostossa, niin ollaankin taas yhtäkkiä tilanteessa, että meillä saatetaan jopa Eduskunta hajoittaa syksyllä ja puhetta Brysselissä johtaa Suomesta joku virkamies, jonka Unilukkari on määrännyt hoitamaan pääministerin tehtäviä.

Minulla on sellainen tuntuma, että tällainen henkilö, joka voidaan heittää hoitamaan aina vaikeimpia konkelojuttuja Suomessa on etunimeltään Lauri.

Mutta hän ei kuitenkaan ole Lauri Ratia, joka hoitaa konkurssin partaalla roikkuvia Suomen "Kärkiyhtiöitä", vaan Suomen kaikkein luotettavin virkamies eli ministeri Lauri Tarasti, joka aikoinaan selvitti myös Lahden doping jupakan ja vaalirahoitukseen liittyneen laajan korruption.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut17.4.2019 17.31
Puheenjohtajavaihdos on synnyttänyt mahdollisissa ehdokkaissa halun päästä demarijohtoiseen hallitukseen. Toive hallituspaikasta on suorastaan synnyttänyt ilmoittautumiskisan puheenjohtajaksi.
Olen sitä mieltä, että keskustan ehdokkaiksi uuteen hallitukseen olisivat sopivimpia nykyiset varapuheenjohtajat.

Hannakaisa Heikkisellä on puhtaat paperit viime vaalikaudelta. Hän ei harrastanut siltarumpupolitiikkaa. Kukaan ei pysty sanomaan, että hän olisi tehnyt pientäkään hanketta tänne synnyikuntaansa. Hän on ollut toiminnassaan tässä suhteessa tasapuolinen. Samalla tavalla ajatellaan Kiuruvedellä.

Tällaisia tasapuolisia ja oikeudenmukaisia ministereitä Suomi kaipaa. Tältä alueelta ei ole myöskään ollut ministeriä vähään aikaan, joten nyt olisi oikea aika.

poliittinen tarkkailijaRe: Hallitusneuvottelut18.4.2019 0.16
Kyllä tilanne taitaa olla kuten yllä kuvasin.

"Vero" Antti itse asiassa hävisi vaalit ja kokoomus näyttää ottavan ajurin paikan.

"Vero" Antti tarvitsee päästäkseen pääministeriksi aina tukea vähintään yhdestä jostakin seuraavista puolueista: kokoomus, persut tai Kepu.

Ylivoimaisin näistä tarjokkaista on kokoomus. Sillä on suurin institutionaalinen tuki.

On otettava huomioon, että kokoomus ei lähde demujen ja Kepun apupuolueeksi.

Toisaalta "Vero" Antti on liputtanut persut ulos jo ennen kuin on edes lähettänyt heille ns. "kysymyspatteria".

Minusta on alkanut yhä enemmän näyttää siltä, että syksyllä saadaan käydä taas uudet vaalit. Tätä tukee myös tuoreet tiedot Saksan talouskasvun voimakkaasta hidastumisesta tämä vuonna vain enintään 0.5%:n tasolle.

Meille tämä ja Brexit tulee tietämään vaikeuksia ja "Vero" Antti joutuu syömään kaikki lupauksensa vielä moneen kertaan. Eikä Antin fyysinen kunto voi ole parhaalla mahdollisella tolalla.

Nythän tilanne on kepuloisten osalta taas se, että kukaan hallitusneuvottelijoista ei voi tietenkään ottaa Terra Sipilän puheita enää vakavasti.

Terra Sipilä pilaa siis toiminnallaan muiden kepuloistenkin osallistumisen hallitusneuvotteluihin. Voi jopa olla, että kepuloisten hallitusneuvottelujen neuvotteluryhmässä syntyy jo heti keskinäinen kahina.

Keskustan virallinen ääni se vaan jaksaa mainostaa Hannakaisaa.

En minäkään halua Hannakaisaa hirvittävästi morkata, mutta Hannakaisa teki kyllä pahoja virheitä viimekaudella, kun lähti herrojen kanssa marjaan ja kaalimaan vartijana rouskutti kaalimaan tyhjäksi pitkissä valiokuntaistunnoissa.

Kun Hannakaisalla meni sitten valiokunnassa napit vastakkain vielä demujen Krista Kiurun ja myös puhemies Paula Risikon (kok) kanssa, niin ei siinä enää itku auttanut.

Kepuloisten vaalikatastrofin kruunasi vielä se, että Terra Sipilän Leveäharteisen Maakunta Soten projektipäällikkö Päivi Nerg vielä viivytti Maakunta Soten epäonnistumisesta kertovan raportin julkaisemistakin vaalien yli.

Huolimatta siitä pääseekö Kepu hallitukseen tai ei, niin Kepullehan pitää valita puheenjohtaja, ellei Kepu liity heti kokoomukseen.

Joutilas mies olisi tässä tietysti Paavo I Suuri, joka voisi tehdä komean come backin "kotiin". Nyt, kun Terra Sipilä on poissa, niin Paavollehan avautuisi erinomainen pelisauma.

Paavon paluustahan kepuloisten markkinamiehet voivat luoda loistavan markkinakampanjan:

"Paavo palaa juurilleen"
"Paavo nostaa kepun ja Suomen suosta"
"Paavo pelastaa Terrafamen akkutehtaan"
"Paavo köyhän asialla"
"Paavo vierali Santeri Alkion haudalla"
"Paavo ja Presidentti Niinistö kävivät tapaamassa Putinia Allegro junalla"
"Paavo muurasi HIFK:n uuden jäähallin peruskiven"
"Paavo avasi vaikean sote-solmun"

Paavo voisi myös myydä koko vaalimukien varastonsa ja tehdä jopa miljoonatilin. Nykyään pienillä Paavo I Suuren painovirheilla on mahtava markkina-arvo. Muumu mukeja myydään jo noin 9 000 EUR:n hintaan, joten kyllä Paavo I:n mukista keräilijät maksaa hyvinkin 10 000 EUR/kpl.

Tuolla hinnalla taitaa 100 mukia riittää milj. EUR:oon. Sellaisen määrän Paavo pystyy kevyesti ihan omin käsin valamaan.

Vakavammin puhuen. Nythän kävi niin, että yksi varapuheenjohtajista (Sote Rehula) tirautti myös eduskunnassa isot kyyneleet, kun tyhjensi työhuoneensa.

Kyllä meille kaikille tulee Sotea ikävä. Sote Rehulahan otti soten ja alkoholilain uudistuksenkin niin raskaasti, että loppumetreillä oli jo käsi lastassa ja kantositeessä ja koko mieskin ihan masennuksen partaalla.

Kyllähän tässä taitaa kortit olla siinä asennossa, että Katri Kulmuni alkaa olla kohta ainoa kepuloinen, joka on esiintynyt telkkarissakin hyvin pirteästi ja todennut, että oppositioon tässä mennään, mutta kyllä se Maakunta Sote olisi hyvä.

Jos Katri nyt tajuaisi lopettaa jauhamisen Leveistä Sote Hartioista, niin Katri voisi olla hyvä mutta nuori ja ryvettymätön puheenjohtaja Kepulle. Sellaisen positiivisen ja yhteistyökykyisen johtajan Kepu ilman muuta tarvitsee.

Se on selvä, että Kanki Kaikkonen varmasti pohdiskelee asettumista ehdolle, mutta Kangen pitäisi nyt päästä äkkiä johonkin "kasvojen kohotusleikkaukseen" telkkariin. Valitettavasti Kanki on jo näyttänyt tanssitaitonsa, mutta vielä on mahdollista, että Kanki osallistuu esim. Temptation Island ohjelmaan tai Gladiaattori-juttuun.

"Äiti" Annika on varmasti myös noita kepuloisten nousevia ja edustavia ehdokkaita puheenjohtajaksi, mutta Annikalla on painolastina Vaasan sairaalan ja monen muun sairaalan alasajo, kun Terra Sipilä haaveili niistä leveäharteisistä maakunnista. Ihmisiltä vaatii paljon, että antaa tässä ja palvelusetelityranniassa anteeksi "Äiti" Annikalle.

Kaikki tietysti odottaa innolla, että "Äiti" Annikan perhe kohta kasvaa taas uudella taaperolla. "Äiti" Annika näyttää siis olevan vastuuntuntoinen ihminen, eikä siis halua sitoa perhepolitiikkaa hiilinielujen kasvattamiseen tai mustan hiilen soihduttamiseen. Se on oikea asenne.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut18.4.2019 9.23
Hallitus syntyy ainoastaan kovilla kompromisseilla. Luulen sen tapahtuvan niin, että kokoomus saa toteuttaa ohjelmansa ja Antti saa olla pääministerinä.

Keskustalta Antti vaatii enemmän. Antti vaatii myös osittain oman ohjelmansa toteuttamista ja tämän lisäksi pääministeripaikkaa.

Keskustayhteistyö olisi demareille edullisempaa, mutta meille ei demarien tukeminen riitä. Meillä on myös omia tavoitteita, vaikkakin viime kauteen verrattuna vähäisiä.

Keskusta haluaa uudeksi puheenjohtajakseen Kuhmon kaupunginjohtajan Tytti Määtän. Tämä kävisi oikein hyvin, jos Tytti olisi mies, vaan ei ole. Kiviniemen ja Jäätteenmäen ajat muistamme. Unto Murto tai Petri Kangasperko olisivat kumpikin päteviä miehiä keskustan puheenjohtajaksi ja edistämään Terrafamen akkukemikaalitehtaan valmistumista ja samoin koko Suomen asuttuna pitämistä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut18.4.2019 15.31
Hyviä uutisia hallitusneuvotteluiden valmistelusta. Demarit ovat valinneet mm. Krista Kiurun. Hänhän on Hannakaisan ystävä. Vetivät yhdesssä soterekeä ja tuntevat toisensa. Tästä on hyvä jatkaa. Oletan, että keskusta valitsee Hannakaisan, koska hän on varapuheenjohtaja ja edustaa jatkuvuutta keskustan johdossa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut26.4.2019 8.31
Keskusta pitää oven hallitukseen raollaan. Demareilla on oma 1-3 miljardin ohjelma, jota keskusta ei lähde tukemaan.
Miljardin voisimme antaa vanhan ystävyyden lämmittämiseksi, mutta vaadimme vastineeksi soten maakuntamallin toteuttamista.
Meillä on satoja levänneitä poliitikkoja, jotka odottavat maakuntavaaleja ja maakuntien verotusoikeutta ja ennenkaikkea maakuntien päätösvaltaa.
Itseänikin kiinnostaisi maakuntavaltuuston osa-aikainen työ, mikäli palkkio olisi vaikkapa puolet kansanedustajan palkasta.

poliittinen tarkkailijaRe: Hallitusneuvottelut26.4.2019 16.13
On alkanut näyttää siltä, että hallitusneuvotteluista tulee ennätyslyhyet.

Hallitukseen hyväksyään kaikki, jotka hyväksyvät sen, että Suomen ainoa tehtävä on hillitä maailman ilmaston lämpeneminen korkeintaan 1.5 asteeseen, hiilijalanjäljen nollaamiseen vuoteen 2035 menessä ja sen jälkeen nopeasti maailman ainoaksi hiilinegatiiviseksi maaksi.

Kyllä se niin on, että "Vero" Antti valitettavasti sekosi Espanjan lomareissuullaan ja nyt johtaa viherpipertäjien ja pikkulasten huutosakkia, johon media on innostuneesti lähtenyt mukaan.

"Vero" Antin olisi kannattanut kuunnella, kun Vapaavuoren Janne puhui eilen A-studiossa vähän Helsingin Heleninkin voimaloiden muuttamisesta hiilettömiksi. "Vero" Antin tavoitehan tarkoittaa meidän kaikkien tunteman Pohjolan Valkoisen kaupungin asuntokannan purkamista kokonaan.

Siinä urakassa menee Suur KIrkko, kaikki hallintorakennukset ja äskettäin saneerattu Stockmann.

Meilahden juuri rakennetut sairaalatkin joudutaan myös kaikki saneeraamaan hiilijalanjäljttömiksi.

Varovasti arvioden "Vero" Antti on heittämässä helsinkiläisille noin 1000 miljardin euron haittaverolaskua.

Onkohan "Vero" Antti käynyt opintomatkalla Putinin rakentamassa tyhjässä Sotshin Olympiakylässa, jossa tyhjä lomakylä on saatu hiilivapaaksi lyhyessä ajassa vain 37 miljardilla eurolla.

Näyttää siltä, että "Vero" Antin toimesta Suomeen on tulossa muitakin hiilivapaita kyliä ja kaupunkeja enemmänkin, jos "Vero" Antti ja viherpipertäjät pääsevät oikein ajamaan maailman parasta maata takaisin aikaan jolloin joulukirkkoonkin mentiin vielä reellä.

mualainenRe: Hallitusneuvottelut26.4.2019 19.01
Suomi nousuun.
Näinhänse oli ed. hallituskauden slogan, kainuun huussikonsultti Lehtomäen karaokelaulun myötä.

Uuden hallitusneuvottelijan Antin pääkysymyshän, ensimmäinen kymysys muille puolueille on mitäköhän mieltä oottekoonhan ympäristökysymyksistä.

Se on ko ennenvanhaan ko näitäkin haihatuksia alako tulla ilimi mualimalla ja jokunenkin konsultti ol savossa luennoimassa immeisille tästä ympäristön saastumisesta ja sen suojelemisesta.
Aikansa luennoituaan konsultti kysy eturivissä jo asioista kommentoineelta savolaismiheltä. Mikä sinun mielestäsi on nykypäivänä pahinta tässä ympäristö-ongelmissa ???

Savolaismies nous seisaalleen ja loihi lausummaan syvällä rintaäänellä.

Kyllähänse minulla on aina ollu ongelma tämä ilimanpilluu...

JerryRe: Hallitusneuvottelut26.4.2019 22.09
Who is calling the shots at the New Stroms company?

poliittinen tarkkailijaRe: Hallitusneuvottelut27.4.2019 1.57
Kainuulainen ja kepuloinen huussikonsultti lykkäsi vanhoille mummoille jo taannoin yli 2 miljardin EUR:n laskun, mutta sitä ei enää juurikaan muistella muualla kuin Saimaan rannoilla, joissa kunnon immeisillä ei ole ollut varaa kyseisiin turhiin höpötyksiin.

Toisaalta huussikonsultti pääsi ovelasti liukenemaan kepuloisten karaokeiltojen tiskijukan tehtävistä Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeriksi.

Julkisuuteen ei ole kerrottu sitä, kuinka paljon huussikonsultin valinnassa pantiin painoa hyvän kielitaidon lisäksi myös remakalle laulutaidolle.

Nyt kuitenkin demujan "Vero" Antti aikoo selvästi näyttää kepuloisille närhen munat.

"Vero" Anttihan näkyy ruikuttavan nyt hallituksen "kurkistuspapereissa" kaikkia antamaan mummoille vielä viimeisen voitelun, kun ELY keskusten tarkastajat käyvät kohta iskemässä mummoille ja vaareille kouraan vanhojen pientalojen lämmitysjärjestelmien muutoslaskun.

Suurin osa rakennusten lämpöhäviöistähän tapahtuu katon ja ikkunoiden kautta. Lisäksi talojen eristeet lattioissa ja seinissä on heikot lähes kaikissa 1960-70 luvulla ja sitä aiemmin rakennetuissa taloissa.

Niinpä ELY-keskusten lämpötarkastajille jää ainoaksi tehtäväksi määrätä ilmastodirektiivien vastaiset asuinkelvottomat pientalot asumiskieltoon.

Jotta "Vero" Antin ilmastohöpötykselle saadaan jonkinlainen arvio hänen ehdottamistaan ilmastomuutoksen johdosta meille automaattisesti lankeavista kustannuksista, niin kaikkien Suomen vähävaraisten mummojen ja vaarien tilanne on hyvä jo ennakkoon selvittää, ennen kuin "Vero" Antti päästetään käsiksi varsinaiseen lainsäädäntötyöhän.

Otetaan malliksi vanhemmat erilliset pientalot ja rintamamiestalot, jotka aikoinaan on rakennettu usein hartiapankki- ja myös Arava-lainoituksen turvin.

Tilastojen mukaan Suomessa vuonna 1985 oli tällaisia pintaloja kaikkiaan 814 304 kpl ja vuonna 2017 jo 1 054 924 kpl.

Suurella varmuudella voidaan esittää olettamus, että mitään ennen vuotta 1985 rakennettua pientaloa ei Suomessa rakennettu nykyisten normien mukaisesti.

Vielä vähemmän pientaloja taloja rakennettiin ennen vuotta 1985 nykyisten poliitikkojen mielihalujen mukaisesti tai hyvässä ilmastouskossa.

Itse asiassa tämä ilmastovouhotushan ja ihmisten pelotteluhan meillä alkoi massiivisena aivopesuna, kun Pariisin ilmastosopimus hyväksyttiin ja aloitettiin mediassa laulu, että USA:n uusi presidentti on hullu, kun hän ei usko ilmastonmuutokseen.

Ei tarvita rakettitiedettä, kun toteaa, että Suomessa on maalla mummojen ja vaarien käsissä ainakin 700 000 pientaloa, joissa tarvitaan massiiviset korjausinvestoinnit, jotta nykyisiin ilmastodirektiivien asettamiin normeihin voidaan päästä.

Vanhoilla rakennuksille ei vielä ole asetettu tarkempia vaatimuksia energiatehokkuudesta, mutta korjausrakentamisen ja kiinteistökauppojen yhteydessä energiatodistuksiin kyllä jo törmätään.

Liikennehän on jo otettu tässä suhteessa erityistarkkailuun ja seuraavaksi Brysselissä otetaan varmasti asuminen, koska siellähän sitä lämpöä ja sähköä menee ja etenkin kylmissä Pohjoismaissa.

Esim. Oulusta löytyy paljon pietalorakentamisen energiatehokkuuteen liittyvää tietoa, joka tietysti pohjautuu etenkin Ympäristöministeriön säädöksiin.

Näissä asioissa kepuloisten Luomu Tiilikainen kunnostautui lainsäädännön osalta vielä vuonna 2018, mutta sitten hänet tipautettiin onneksi pois eduskunnasta tuhoja tekemästä.

Joka tapauksessa rakentamista valvotaan nykyään jo hyvinkin tarkasti ja normit on sovitettu EU:n direktiivien mukaisiksi- mielellään vielä niin, että Suomessa on näytetty esimerkkiä, miten kaikissa normeissa voidaan mennä jopa EU:n kärkimaaksi.

Pientaloista puhuttaessa voidaan ensiksi katsoa rakentamisen energiatehokkuutta, jota nykyään ojataan rakennuksen tai sen osaan liittyvän ostoenergiasta nettopinta-alaa kohden lasketun E-luvun (kWhE/(m2vuosi)) avulla.

Rakennusten lämpöeristyskykyä puolestaan säädellään U-kertoimen (W/K-m2) avulla.

Oulussa pientalojen kohdalla näyttää olevan selvät erot energiatehokkuuksissa uusien ja vanhojen pientalojen kohdalla:

o uudet pientalot E-kerroin 110
o vanhat pientalot E-kerroin 162.5

Seinäeristeiden kohdalla todetaan taas U-kertoimen osalta seuraava kehitys:

o Vuonna 1976 rakennetut pientalot (mineraalivilla) U-kerroin 0.37
o Nykyiset normit U-kerroin 0.17

Kun vanhempi mummo tai vaari lähtee esittelemään pankinjohtajalle vanhan talon korjaamista nykysäännöksiä vastaavaksi, niin enpä usko, että Suomesta löytyy sellaista pankkiiria, joka lähtee rahoittamaan tällaista korjaushanketta.

Tätä kautta mahdollisen talon uuden ostajankin ostohaaveet voivat kaikota sen siliän tien, kun hän vilkaisee vanhemman talon energiatodistusta.

On melko selvää, että pikkurahalla ei vanhasta talosta saada nykynormien mukaista asuintaloa, vaikka näennäisesti energiaremontti voi olla jotenkin kannattava.

Pelkkä lämpöjärjestelman muutos ei juuri auta, jos talon eristeet katon, seinien, ikkunoiden ja lattioiden osalta eivät ole kunnossa.

Käytäntö voi kuitenkin olla se, että tässä käy samoin kuin homekoulujen kohdalla: ilmastotalkoiden vuoksi joudutaan rakentamaan noin 700 000 pientaloa ympäri Suomen niemen.

Kun yhden pientalon rakennuskustannus saattaa olla keskimäärin suunilleen 150 000 EUR:a, niin tästähän syntyy mummoille ja vaareille helposti noin 105 miljardin EUR:n korjausurakka.

Jo nykyään ilman näitä ilmastotalkoitakin meillä korjausrakentamiseen menee rahaa vuosittain jo ainakin 7-8 miljradia EUR:a.

"Vero" Antin ilmastotalkoot yhdessä vuonna 2018 Luomu Tiilikaisen allekirjoittaman lain kanssa näyttävät siis kohta johtavan helposti jopa yli 50 kertaiseen suoneniskuun mummojen ja vaarien kohdalla, kun verrataan tuloksia aikoinaan kepuloisen huussikonsultin allekirjoittamaan outoon lainsäädäntöön.

"Vero" Antin lupaama kuukausittainen 100 EUR:n lisäeläke vähävaraislle ei kyllä valitettavasti alkuunkaan riitä näissä ilmastotalkoissa.

Eikä synnytystalkoistakaan ole valitettavasti enää mitään toivoa, kun ainakin kaikki minun haastattelemat nuoret naiset ja miehetkin ovat todenneet, että tähän maahan ei voi lapsia tehdä, koska maailman loppu koittaa jo 11 vuoden kuluttua ja meidän täytyy näyttää kaikille esimerkkiä.

Juristin alkuRe: Hallitusneuvottelut27.4.2019 16.38
"Vero" Antti näyttää hirttäytyvän yhä tiukemmin koko maailman pelastamiseen ilmastotalkoillaan ja himoverotuksellaan.

"Vero" Antti ei ole vielä ymmärtänyt sitä, että Suomen pääministerin tulee noudattaa ennen kaikkea Suomen perustuslakia.

Maapallon ilmaston läpenemistä korkeintaan 1.5 asteeseen ei ole mainintaa perustuslaissa.

Vielä vähemmän perustuslaissa on sellaisia mainintoja, että suomalaisten maailman korkeinta verotusastetta voidaan korottaa entisestään, jotta Pariisin sopimuksessa mainitut erittäin kyseenalaiset tavoitteet tulisi saavuttaa itse asiassa jokaisessa maailman maassa.

Maailman ilmastohan ei mitenkään ole asettunut paikalleen Suomen kohdalle, vaikka Arttu Wiskarikin on todennut ajankohtaisessa biisissään, että meillä on paljon tehty virheitä "Suomen muotoisen pilven alla".

Yhdenvertaisuus, liikkumisvapaus, omaisuuden suoja, oikeus työhön ja elinkeinovapaus, sivistykselliset oikeudet, oikeus sosiaaliturvaan ja oikeusturva ovat suomalaisten keskeisiä perusoikeuksia.

Näitä keskeisiä perusoikeuksia eivät edes demut johtajansa "Vero" Antin mahdollisessa hallitusohjelmassa voi unohtaa.

Liikenteen tai asumisen ja tulojen verotusta ei voida nostaa sellaiselle tasolla, että asuminen ja yrittäminen tulee jossain Suomen kolkassa verotuksen vuoksi mahdottomaksi.

Samalla tavalla perustuslaissa säädetyt sivistykselliset oikeudet ja sosiaaliturva on turvattava joka ikisessä Suomen kunnassa, joilla on perustuslain mukaan myös itsehallinto.

Terra Sipilä valitettavasti unohti perustuslain säädökset leveäharteisen Maakunta Soten prosessikaavioissan ja seuraukset tunnetaan.

"Vero" Antilla ei edes pääministerinä tule olemaan mitään oikeuksia, eikä myöskään mahdollisuuksia mennä puuttumaan esim. Kiinan, Intian, Venäjän, USA:n tai edes Saksan ilmastopoliittisiin päätöksiin.

PERUSTUSLAIN 2. LUVUSSA KAIKILLE SUOMALAISILLE ON TURVATTU SEURAAVAT OIKEUDET:

o 6 § Yhdenvertaisuus
o 7 § Oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen
o 9 § Liikkumisvapaus
o 10 § Yksityiselämän suoja
o 11 § Uskonnon ja omantunnon vapaus
o 12 § Sananvapaus ja julkisuus
o 15 § Omaisuuden suoja
o 16 § Sivistykselliset oikeudet
o 18 § Oikeus työhön ja elinkeinovapaus
o 19 § Oikeus sosiaaliturvaan
o 20 § Vastuu ympäristöstä (suomalaisilla ei ole vastuusta esim. Kiinan ilmasto- tai ympäristöasioista
o 21 § Oikeusturva
o 22 § Perusoikeuksien turvaaminen

KANSAINVÄLISISTÄ SUHTEISTA SÄÄDETÄÄN PERUSTUSLAIN 8. LUVUSSA

o 94 § Kansainvälisten velvoitteiden ja niiden irtisanomisen hyväksyminen (Kansainvälinen velvoite ei saa vaarantaa valtiosäännön kansanvaltaisia perusteita, vrt. Pariisiin utopistinen ilmastosopimus)

PEUSTUSLAIN 11. LUVUN SÄÄDÖKSET HALLINNOSTA JA ITSEHALLINNOSTA

o 121 § Kunnallinen ja muu alueellinen itsehallinto

"Suomi jakaantuu kuntiin, joiden hallinnon tulee perustua kunnan asukkaiden itsehallintoon.

Kuntien hallinnon yleisistä perusteista ja kunnille annettavista tehtävistä säädetään lailla.

Kunnilla on verotusoikeus. Lailla säädetään verovelvollisuuden ja veron määräytymisen perusteista sekä verovelvollisen oikeusturvasta.

Itsehallinnosta kuntia suuremmilla hallintoalueilla säädetään lailla. Saamelaisilla on saamelaisten kotiseutualueella kieltään ja kulttuuriaan koskeva itsehallinto sen mukaan kuin lailla säädetään."

"Vero" Antin johtamille demuille annettiin eduskunnassa perustuslakivaliokunnan puheenjohtajuus.

Nyt nähdään, jatkuuko meillä esim. edelleen perustuslain vastaisen leveäharteisen Maakunta Soten valmistelu, vai ryhdymmekö uudistamaan Suomen sosiaaliturvajärjestelmää ja työmarkkinoita siten, että perustuslain säädökset myös elinkeinojen harjoittamisen osalta vähitellen alkavat ohjata päätöksentekoa myös Suomessa.

Epärealistinen ilmastovouhotus 1.5 asteen ilmaston lämpenemisestä on valitettavsti erittäin monessa kohtaa jyrkässä ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa.

Kohtuuttoman verotuksen kautta Suomesta ei voida tehdä pääkaupunkialueen ulkopuolella eikä myöskään pääkaupuniseudulla asuinkelvotonta maata.

"Vero" Antin on hyvä muistaa tämä tosiasia, kun valitsee demuille hallituskumppaneita ilmeisen lyhytaikaiseen hallitukseen.

Tarttis tehdä jotain, eikä vain puhua lämpimikseen!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut3.5.2019 16.53
Antin suuvärkki nyt vain kertakaikkiaan on sellainen, että sitä on vaikea hallita. Nyt on selviteltävänä mitä hän tarjoitti, kun moitti kokoomusta eduskunnan sihteerille istunnon jo päätyttyä.
Tällaisiin on varauduttava jatkossakin. Kovin monta lipsautusta ei Antti saa anteeksi.

seppoRe: Hallitusneuvottelut3.5.2019 18.59
Kuka käyttää valtaa n.s. New Stroms yhtiössä?

alan miesRe: Hallitusneuvottelut3.5.2019 21.27
Sepolle tiedoksi, että Heikki J.W. Salonen käyttää valtaa n.s. New Stroms organisaatiossa. Veikko Luode käyttää myös valtaa siinä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut7.5.2019 2.20
Heikko demaripuolue näyttää viehättävän lähes kaikkia muita puolueita. Hallituspaikka kiinnostaa, koska jokaisen on annettu ymmärtää, että demarit tarvitsee juuri meitä hallitukseen.
Tilanne on otollinen kaikille. Anttikin saa toteuttaa liikkeensä perustavaa laatua olevaa ideaa: "Joukoissa on voimaa", silloinkin, kun itse olemme voimattomia. Nyt on Antilla kavereita, ainoastaan Nyt on kuvioiden ulkopuolella. En ole huomannut, että Harkimon kanssa olisi neuvoteltu.
Jokainen puolue kuvittelee, että omille tavoitteille on tilaa heikon pääministeripuolueen hallituksessa. Ajatus ei ole aivan metsästä.
Onpa hallitus millainen tahansa muut kumppanit hakkaavat yhteen liittymällä Antin jokaisessa asiassa. Antille pääministerin paikka on sen verran tärkeä, että hän tulee sietämään tällaistakin. Eihän Antti omaa hallitusta Antti vähässä kummassa kaada. Tulee mielenkiintoiset, vaikka ei Suomelle kovinkaan hyvät ajat.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut7.5.2019 18.22
Antti haluaa keskustella keskustan kanssa ennen kuin sopii Kokoomuksen kanssa hallituksen muodostamisesta. Me kyllä tiedämme miksi. Hän tahtoo sanoa Kokoomukselle, että vaihtoehtoja on ja Kokoomuksen on tingittävä vaatimuksistaan, jos aikoo päästä hallitukseen. Luulen, että keskusta ei lähde demarien sähköjänikseksi.

Sipilä on tonttuRe: Hallitusneuvottelut7.5.2019 18.33
No on se helvetti jos vaalien suurin häviäjä lähtee hallitukseen luulisi olevan sen verran munaa sipilän torvella järki hoi

Koko-EeroRe: Hallitusneuvottelut7.5.2019 18.45
Erikoista että suurinta häviäjää kosiskellaan hallitukseen ja suurinta voittajaa paikkamääräisesti lyödään kuin vierasta sikaa. Mahdollista ainoastaan suomen demokratiassa. Halla-Ahon ehdotuksessa siis järkeä, että kolme suurinta suorilla hallitukseen ja jämäeristä keräillään sitten joku jos ei nuppiluku täyty. Näin menetellen yli 50% äänestäjien tahto olisi toteutunut aivan kuin demokratiakin. PS on pelattu jo aikapäiviä sitten vilttiin seuraavaksi neljäksi vuodeksi tai sitten kyseessä on äärimmäisen hyvin hiottua draamaa. Jota valitettavasti epäilen suuresti.

poliittinen tarkkailijaRe: Hallitusneuvottelut7.5.2019 20.13
Hallitustunnustelut on käyty. Mitä jäi käteen?

o Kaikki puolueet ilmoittivat olevansa hallitushalukkaita. Halukkuudestahan ei voi ketään moittia, koska mustan Audin takapenkillä on mukava liikuskella ja liksa on tavalliseen duunariin verrattuna kohtuullinen.

o Tavallinen ministerihän tienaa nykyään 10 147 EUR/kk ja piäministerille maksetaan 12 173 EUR/kk.

o Tyrkyllähän "Vero" Antin tai ilta-Sanomissa A-sedän käyttämän lempinimen eli Sammakko Antin vetämään hallitukseen on muistakseni tulossa 18 tai jopa 19 ministeriä.

Jos selvitään 18 ministerillä niin tästähän tulee veronmaksajille laskua seuraavasti:

o Pääministeri: 12 173 x 12 x 1 = 146 076 EUR/a
o Ministerit: 10 147 x 12 x 18 = 2 191 752 EUR/a
o Hallitus yhteensä: 2 337 828 EUR/a
o Yllä mainittujen bruttopalkkojen lisäksi veronmaksajien piikkiin tulee vielä runsaasti ns. sosiaalikustannuksia (suunnilleen 20%)

Tunnustelut näyttävät menneen pahasti solmuun, koska neuvottelijoille on tullut uutta mietittävää.

Jo heti aamulla Hesari oli painanut lehteen tuoreet Kantar TNS:n puoluegallupit.

Minähän luotan kuin pukki sarviinsa Kantarin tekemiin tutkimuksiin, koska heidän tutkimustiimissään (noin 80 henkilöä) on selvästi enemmän galluppien tekijöitä Espoon Otaniemessä kuin kepuloisten puoluetomistossa Helsingissä Apollonkadulla.

Hesarin puolueiden nykyiset madonluvut ovat selkeät:

1. Numero Uno: Persut 18.7% (kovassa nousussa)
2. Numero Due: Kokoomus 17.1% (lähdössä nousuun)
3. Numero Tre: Demut 16.9% (jyrkässä laskussa)
4. Numero Quattro: Vihreät 12.8% (lieväsä nousussa)
5. Numero Cinque: Kepu 12.7% (syöksykierteessä)
6. Numero Sei: Vassarit 8.3% (selvässä laskussa)

Voidaan siis todeta, että Samakko Antilla on edessään vaikea probleema ja kepuloisten kortit näyttää erityisen heikoilta.

Nyt on selvästi tapahtumassa se, mitä vuosikymmeniä on ennustettu: kepuloiset ovat vajoamassa kannatuksessa sille tasolle, joka suunnilleen vastaa viljelijäväestön osuutta Suomen bruttokansantuotteesta. Kepuloisten kannalta se osuus on valitettavan alhainen eli vain noin 2%.

Tässä tilanteessa kepuloisten on vaikea tai jopa mahdotonta säilyttää edes 10%:n valtakunnallista kannatusta.

Demujen kohdalla tulee käymään vähän samalla tavalla, koska perinteinen demuvetoinen teollisuus on meiltä laajasti ottaen hävinnyt tai häviämässä. Ammattiyhdistyksissä on meneillään myös kova jäsenpako.

Tilalle on tulossa nuorta polvea, jotka ovat hyvin koulutettuja ja kansainvälisesti suuntautuneita.

Vuonna 2015 demujen kannatus oli jo tasolla 15%, kun Terra Sipilä aloitti laittomaksi todetun ylileveän Maakunta Sotensa vyöryttämisen, jonka seurauksena demujen kannatus nousi sitten vielä perusteettoman ilmastovouhotuksen jälkeen jopa noin 22%:iin.

Nyt kuitenkin demut ovat jo nopeasti vajomassa taas heille historian osoittamalle tasolle, joka asettunee jonnekin 10-15%:n väliin viimeistään jo vuonna 2020, kun EU:n talouskasvu näyttää hyytyvän. Kyllä kansa tietää, ettei demuilla voi olla mitään lääkkeitä, millä kansanvälinen suhdannekierto voidaan välttää.

Pariisissa veronkorotuksia vastustavat keltaliivit voivat myös kohta tulla Suomenkin kaupunkien kaduille. Kyllä se jo nyt Suomessakin tiedetään, että tavallisella palkalla ei himoverottajien massa ole enää mahdollista asua ainakaan pääkaupunkiseudulla.

Demujen lyhytaikainen kannatushyppy ennen äsken käytyjä eduskuntavaaleja rakentui siis pitkälle ilmastovouhotukseen ja Terra Sipilän väkisin ajaman laittoman Maakunta Soten laajaan vastustukseen.

Arvioni on myös, että ilman Terra Sipilän ajamaa laitonta Maakunta Sotea, kokoomus olisi todennäköisesti ollut vaaleissa selkeästi isoin puolue, joka nyt olisi muodostamassa hallitusta. Voi ajatella, että sekään rasti ei kuitenkaan olisi ollut helppo.

On alkanut tuntua, että Halla-ahon Jussin vappupuheessaan esille ottama ajatus hallituksen muodostamisesta voi olla hyvinkin ajattelemisen arvoinen: hallituksen muodostavat joko kolme suurinta puoluetta yhdessä tai suurin puolue yksin (ns. Tanskan malli).

Nyt noille molemmille demujen vaaliratsuille on käymässä aivan samoin kuin Hermannin Valkolle taannoisissa raveissa. Aina heppeimmällä hetkellä Hermannin Valkokin joutui laukalle, kun oli päässä vika.

Ei ole epäilystä, että persut nousee Suomen selvästi suurimmaksi puolueeksi jo vuonna 2020. Sellaista puoluetta ei voida demokratiassa eristää muiden puolueiden toimesta.

Ei ole persujen vika, jos heillä on erilainen ja realistinen näkemys ilmastonmuutoksesta kuin muilla Suomen perinteisillä puolueilla, joiden agendassa ei näytä olevan mitään muuta kuin verojen korotus ja meitä jo 10 vuoden päästä uhkaava maailmanloppu.

On selvää, että maailmanlopulla pelottelevat puolueet joutuvat kääntämään takkinsa vielä moneen kertaan.

Kylmää kyytiä Suomen hallitusneuvottelijoille tuli myös Rovaniemeltä, kun Timo Soinin vieraaksi oli kutsuttu myös Amerikan selväsanainen ulkoministeri Mike Pompeo, joka palautti Suomen maailman lopusta haaveilevat poliitikot jälleen reaalimaailmaan.

Suomellahan oli Arktisen Neuvoston puheenjohtajana erinomainen mahdollisuus profiloitua edistykselliseksi maaksi, mutta valitettavasti Suomen impivaaralaiset poliitikot olivat taas tehneet erittäin kapaeakatseisen virhearvion.

Ilmastonmuutosta yritettiin nyt ajaa Suomen toimesta Arktisessa Neuvostossakin läpi taas samalla tyylillä kuin kotimaisessa politiikassa vuositolkulla laittonta Maakunta Sotea.

Jo alunperin oli kuitenkin tiedossa, että amerikkalaisilla oli Arktisessa Neuvostossa aivan muut huolet kuin Suomessa on ollut Unilukkarilla ja muillakin Suomen poliitikoilla.

Pompeon viesti Amerikan presidentti Trumpilta oli selvä. Arktista aluetta täytyy tarkastella realistin silmin.

Kysymys on monista hankalista geopoliittisista uhkakuvista, joissa pääarkkitehteina näyttäytyy laittomin keinoin Venäjä ja jopa Kiina, joka ei edes kuulu arktisten maiden joukkoon.

Vaikka Suomen media ja kaikki meikäläiset virkamiehetkin olivat taas kuorossa laulaneet, että he voivat kääntää Pompeon pään ja saada ilmastovouhotuksesta merkinnän neuvoston deklaraatioon, niin sitä ei tullut.

Onneksi tuli kuitenkin jonkinlainen lausunto ja myös se, että Timo Soinikin totesi olevansa reaalipoliitikko.

Vaikuttaakin siltä, että Suomi menetti pelinsä Artisessa Neuvostossa, kun Unlukkari taannoin supisti Arktisen Neuvoston agendankin lähinnä keskusteluksi mustan hiilen soihdutuksesta.

Agendan supistuksessa oli tietysti taustalla Suomen ja Venäjän arkaluontoiset välit. Voi hyvin olla, että myös Kiinasta Ähtäriin lainaksi hankituilla pandoilla oli osansa tässäkin pelissä.

Kun nyt on nähtävissä, miten Arktisen Neuvoston kokous Rovaniemellä tavallaan lässähti, niin ymmärtää myös hyvin, että Unilukkarin sitkeästi ajama Trumpin ja Putinin tapaaminen Arktisen Neuvoston kokouksessa oli täysin epärealistinen ajatus, koska Suomen kiihkeästi ajama agenda oli aivan liian suppea.

Pitkän johdannon jälkeen arvioni on, että kepuloiset tekevät poliittisen itsemurhan, jos nyt lähtevät Sammakko Antin haaveilemaan punamultahallitukseen ja sitä kautta toivovat kannatuksensa nousevan.

Iso kuvio kuitenkin on, että punamulta johtaa ennen pitkää kepuloisten tuhoon. Kepuloisten kannatus ei nouse sillä, että halutaan siirtyä enemmän vasemmalle, kun kepuloisten pitäisi siirtyä puolueeksi, jolla on vaikutusvaltaa sekä maalla että kaupungeissa.

Parasta kepuloisten olisikin aloittaa kesustelut siitä, miten he voisivat tehdä entistä parempaa politiikkaa esim. kokoomuksen kanssa.

Telkkarikuvista on myös vahvistunut käsitys, että Sammakko Antin kävelytyyli Eduskunnan käytävillä on osoittautunut varsin töpötteleväski.

Varmaan tästäkin syystä Sammakko Antti oli pyytänyt ennen vaaleja muistaakseni kahdeltakin lääkäriltä todistukset, että hän pystyy hoitamaan jopa kolme täysipäiväistä hommaa yhtä aikaa. Sehän tiedetään, että "ahneella on paskanen loppu".

Huomenna sitten kuullaan, millaista hallitusta Sammakko Antti lähtee tarkemmin neuvottelemaan. Ei taida sittenkään tulla ihan nopeat neuvottelut, mutta onneksi Suomessa on vielä jäljellä virkaa tekevä toimitusministeriö.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut7.5.2019 22.26
Me emme lankea Antin houkutuksiin. Muistot sotevaliokunnan kokouksista ja keskustan johtaman hallituksen kaatamisesta ovat liian tuoreina mielessä.
Vaihdetaan osia ja katsotaan miten se hallitustyö sujuu demareilta Kokoomuksen kanssa. Hannakaisa tulee jatkamaan sotevaliokuunnassa Kiurun kanssa. Ehkäpä roolit vain vaihtuvat.
Antti voisi liittyä Mäntsälän miesvoimistelijoihin tai työväenopiston liikuntapiiriin. Köpöttely ei kuulu Brysselin parketeille.

VeikkoRe: Hallitusneuvottelut7.5.2019 23.15
Hannakaisa voi mennä vaikka lehmiä lypsämään jos osaa tai hoitaa kaalimaataan

poliittinen tarkkailijaRe: Hallitusneuvottelut8.5.2019 3.26
Eikö keskustan virallinen ääni ole tietoinen siitä, että Sammakko Antilla on jo ennen kohtalokasta Espanjan lomareissuaan ollut tapana voimistella aamuisin Mäntsälässä alasti omakotitalonsa verhottaman ikkunan ääressä.

Jos Sammakko Antti liittyisi nyt Mäntsälän miesvoimisteluihin, niin saattaa voimistelusalin valvoja joutua kutsumaan virkavallan vielä paikalle.

Sammakko Antin omalaatuinen voimistelutapa on kuulema Antin omankin ilmoituksen mukaan herättänyt pahennusta ohikulkijoiden mielessä. Minä en Antin voimistelua välttämättä kuitenkaan tuomitse.

Muistaakseni näistä kotitavoista puhuttaessa myös demuista kokoomukseen loikannut Juhana Vartiainenkin mielellään tepastelee kotosalla ilkosillaan.

Minusta ei ole sopivaa, että mennään tirkistelemään ihmisten ikkunoita sisään, mitä siellä milloinkin tehdään. Kysymys on kotirauhan rikkomisesta.

Kuitenkin näyttää siltä, että Sammakko Antille näyttää sattuvan kaikenlaista.

Ennen eduskuntavaaleja Sammakko Antti ei vaalitentissä muistanut, eikä oikein nähnytkään, mitä demujen vaaliohjelmaan oli präntätty sillä aikaa, kun Sammakko Antti makasi tiedottomassa tilassa joko Espanjassa tai sitten HYKSin sairaalassa Helsingissä.

Sammakko Antin onneksi hänelle oli tullut kuitenkin vaalitenttiin mukaan silmälasit, joiden avulla Samakko Antti pystyi lunttaamaan vaaliohjelman 1-5 miljardin EUR:n vuotuiset lisäsatsaukset ja veronkorotukset pelkästään valtion budjettiin.

"Vero" eli Sammakko Antti ei tietenkään pystynyt sanomaan terävälle tohtoritasoiselle toimittaja Olli Seurille, mistä "Vero" ja Sammakko Antti aikoo leipoa nuo äänestäjilleen lupaamansa jopa 5 miljardin EUR valtion menot ja tietysti tulot.

"Vero" ja Sammakko Antin vaikeudet näyttivät jatkuvan vielä Eduskunnnan valtiopäivien avajaisissakin, kun Antin avajaisiin kirjottaman puheen paperit oli vähällä tippua lattialle.

Olisi ollut äärettömän noloa, jos paperit olisivat tippuneet lattialle, jolloin ne olisivat tietysti menneet sekaisin. Mitähän sammakoita olisi silloin Antin suusta pulpahtanut ilmoille?

Selvästi "Vero" ja Sammakko Antti ei näytä tuntevan oloansa turvalliseksi puhujapöntössä esiintyessään, kun Eduskunnan puhemiehenä toimiessaan Antti näytti möläyttäneen mikrofooniin jo tulevan hallitussuunnitelmansakin seuraavasti: "Aika outoa tuo kokoomuksen toiminta taas"

Pahimmillaan "Vero" eli Sammakko Antti näköjään haaveilee jopa lähes 10% lisäystä valtion budjettiin.

"Vero" eli Sammakko Antin haaveilema 5 miljardin EUR:n potti tietää jokaiselle suomalaiselle pikku vauvat mukaan luettuna isoa suoneiskua.

Mikäs siinä antaa mennä vaan, kun on mennäkseen!!

Minusta on kuitenkin melko kornia, jos "Vero" ja Sammakko Antti aikoo kutsua kaikki verolle pantavaksi aivan samaan tyyliin kuin aikoinaan Rooman valtakunnan aikaan pantiin koko silloinen valtakunta verolle.

Raamatussahan Luukkaan ja Matteuksen evankeliumeissa on mainintoja, että tämän verollepanon olisi pannut toimeen keisari Augustus ja veronkeräyksestä Juudeassa olisi huolehtinut kuningas Herodes.

Verolle panon ja väestölaskennan johdosta Josef ja Mariakin joutuivat lähtemään Nararetin kaupungissa Betlehemiin.

Nykyinen historintutkimus on kuitenkin asettanut Raamatun vanhat kertomukset tältä osin kyseenalaisiksi, koska Jeesuksen syntymäaika ei tunnu täsmäävän Augustuksen ja Herodeksen elinaikoihin.

Herodeskin oli tiettävästi kuollut jo 4 vuotta ennen Jeesuksen syntymää. Näyttääkin siltä, että verotusmääräyksen olisikin antanut keisari Quirinius, joka tuli keisariksi Augustuksen jälkeen.

No minusta se nyt on melko sama, antoiko ajanlaskumme alussa määräyksen verollepanosta Augustus tai Quirinius, mutta verollepano määrättiin kuitenkin lähinnä Rooman valtakunnan korkeiden sotimis- ja valtaeliitin elostelukulujen sekä ns. "Kärkihankkeiden" vuoksi.

Sitä paitsi tapahtuuhan meillä Suomessakin kaikenlaista häslinkiä tuon verotuksen kanssa, kun meillä nykyään epäillään jo kaikkein pienimpiäkin yrittäjiä, rakennusmiehiä ja talkoiden tekijöitä verokierrosta, mutta viisaammat säätiöt, suuryritykset sekä vakuutuskuorimiehet ja -naiset tieysti välttyvät verojen maksuista.

Entisinä Syyriankin ja Juudean aikoina kaiken maailman leveäharteiset maakunnalliset Kärkihankkeet olivat tietenkin tekeillä, mutta lopulta tuli pää vetävän käteen Roomassakin ja koko Rooman valtakunta hajosi.

Huomenna se nähdään, ilkeävätkö kepuloiset vielä nykyäänkin rökäletappion jälkeen lähteä "Vero" ja Sammakko Antin kanssa iltalypsylle punamultaiseen budjettiriiheen, kun kepuloiset eivät missään tapauksessa voi enää ainakaan kaiken luottamuksensa menettänyttä Terra Sipilää ehdottaa tai istuttaa millekkään ministerin postille tai minkään ns. Kärkihankeenkaan johtajaksi.

Olisihan se ennen kuulematon ja näkemätön punamultaisessa budjettiriihessä tehty iltalypsy, jos "Vero" ja Sammakko Antin johdolla nyt toteutettaisiin esim. 5 miljardin EUR:n valtakunnallinen verollepano.

Kepuloisten onneksi heidän joukoistaan löytyy kyllä kokeneita Nuorisosäätiön palveluksessa koulutettuja "liikemiehiä ja poliitikkoja", joiden erikoisalana on luottamusaseman väärinkäytökset, verojen kierto ja joiden poliittinen ura saattaa tarvita juuri nyt uuttaa buustia.

Merkille pantavaahan on ainakin se, että Kanki Kaikkonen ainakin nyt tarvitsee poliittisen profiilinsa nostoa, kun Kangen entinen vaimokin näyttää jo antavan lausuntoja uudesta yrittäjätaustaisesta mieskokelaastaan.

Kangelle on siis tullut näytön paikka ja vasta ostettu omakotitalokin täytyy rahoittaa. Ministeriposti saattaisi siis Kangelle sopia kuin suutarin sormi sian sellaiseen, koska kysymyksessä on nyt selvästi koko maan etu.

Merkille pantavaa myös on, että Helsingistä ei eduskuntavaaleissa tullut valituksi ainoatakaan kepuloista eduskuntaan ja Uudeltamaaltakin valituksi tuli vain kaksi: Kanki Kaikkonen (10 757 ääntä) ja Matti Vanhanen (5 276 ääntä).

Kyllä voidaan todeta, että kepuloisten mahdolliset viestit hallituksessa ei ainakaan Etelä-Suomessa tule saamaan vastakaikua ja äänimäärät täällä laskee entisestään, kun epätoivoiset punamultaseikkailijat aikovat näköjään hakea lisäkannatusta vielä asemmalta.

Minusta eduskunnassa kepu olisikin voitu heti hyvin siirtää vassarien ja demujen väliin.

Vai olisiko pitänyt valita penkit aivan salin vasemmasta laidasta, niin olisi helpompi kiirehtiä puhujapönttöön pitämään puheita ilmaston lämpenemisestä, sähköautoista ja tappiollisen Terrafamen uusista tuotantoennätyksistä?

"Vero" ja Sammakko Antin suunnitelmien karmeus paljastuu, kun hänen haaveilemansa punamultaisen iltalypsyn veroeurot jaetaan yksittäisten verovelvollisten niskaan.

Vaikka "Vero" Antti aikookin kaivaa jokaikisen ylimääräisen euron suomalaisten taskuista, niin uskon ja toivon kuitenkin kristillisenä ihmisenä, että "Vero" ja Sammakko Antti jättäisi sentään alaikaiset lapset (0-14 vuotta) ja eläköityneet suomalaiset ihmiset (64-> vuotta) rauhaan.

Tällöin "Vero" ja Sammakko Antin kaavailema lisäverotus ei kohdistuisi kaikkiin suomalaisiin (5 518 393 henkilöä) vaan ainoastaan sellaisiin henkilöihin, jotka ovat laillisessa työiässä.

Näitä henkilöitähän meillä on nykyään 63.2% koko väestöstä eli kaikkiaan 3 487 624 kansalaista.

Kun "Vero" ja Sammakko Antin ehdottama lisävero jaetaan tasaisesti näille työikäisille ihmisille, niin "Vero" ja Sammakko Antin punamultaisen budjettiriihen iltalypsystä lähetetään jo tulevana joulukuuna jokaiselle 1 433 EUR:n lisälasku.

Varakkaammille suomalaisille tuo lisälasku ei vielä ole ylivoimainen, mutta alemmissa tuloluokissa ollaan hyvin äkkiä isoissa taloudellisissa vaikeuksissa.

Jo nykyään Suomessa on yli 400 000 luottohäiriöistä. Vuonna 2018 asumistukien saajia oli meillä jo yhteensä 849 648 henkilöä.

Kaiken kaikkiaan KELA jakoi vuonna 2018 asumistukia yhteensä 2 112 milj. EUR:a (yleinen tuki 1 489 milj. EUR, eläkeläisten tuki 600 milj. EUR).

Ei ole vaikea arvioida, että punamultaisen budjettiriihen iltalypsyllä tavoitteena on nyt nostaa luottohäiriöisten ja asumistukea saavien määrä Suomessa kaksinkertaiseksi ja samalla siirtää parempi palkkaisten maksettavaksi vielä ainakin 2 000 milj. EUR:n lisälasku.

Ainoa asia, mitä tavallinen veronmaksaja voi iltarukouksissaan nykyään pyytää on:

"Herra varjele meitä himoverottajilta ja punamultaisen budjettiriihen iltalypsyillä keksityistä ns. Kärkihankkeista."

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut8.5.2019 7.59
Mvkg. Historia menee uusiksi, kun sitä puoliunessa kirjoittaa.
Numerot ja Antit sensijaan ovat paremmin hallussa. Maltetaanpa odottaa tämä päivä, niin olemme tässäkin suhteessa viisaampia.
Olen vastannut "kentän ääni" kyselyyn heti aamutuimaan. Saa nähdä, mikä arvo tällä kyselyllä on. Oma kantani oli, että hallitukseen ei mennä. Ei edes neuvotteluihin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut8.5.2019 8.41
En kuulemma elä tätä päivää. Nuori puoluejohto on sitä mieltä, että hallitukseen on mentävä. Sellaista aikaa, jolloin olimme suurin puolue, ei enään ole kuulemma tulossakaan. Nyt on tehtävä mitä voidaan ja otettava mitä annetaan.
Kulmuni ja Kaikkonen ovat menettäneet uskonsa. Hannakaisaa en ole vielä tavoittanut. Tällä politiikalla alamäki on varmasti edessä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut8.5.2019 14.55
Luitte uutisen täältä klo 8,41. Juankoskinen kertoi uutisen siis 3 tuntia aikaisemmin kuin Yle ja Ilta-Sanomat. Tämä oli mahdollista vain siksi, että meillä on oma mies ja nainen keskustan hallntokoneistossa. Antin ja Veijon kautta tieto ei ole kulkenut vieläkään.
Jos jotakin tapahtuu kuten on oletettavaa kerron neuvotteluista lisää.

poliittinen tarkkailijaRe: Hallitusneuvottelut8.5.2019 16.34
Punamultaisen budjettiriihen veret seisauttava iltalypsy alkoi odotetusti.

Terra Sipilä asentaa parhaillaan pajassaan luottamuksen apilaansa ruska-ajan lehtiä ja seurojen taloilla pidetään jo kohta taas tanhuiltoja.

Vain yksi on joukosta poissa. Tanhumestari Paavoa ei tanhuilloissa näy.

Paavon virhehän oli nähtävästi aikoinaan se, että hän neuvotteli oikeistopohjaisen hallitussopimuksen, jonka Mauno Koivisto määräsi laitettavaksi kassakaappiin samalla tavalla kuin kävi kuuluisalle Tiitisen listalle.

Mauno Koivisto ei voinut sallia vuonna sitä, että Suomeen syntyisi selvä oikeistolainen hallitus ja siitä syystä hän runnasi kokoon Harri Holkerin johdolla ns. sinipunahallituksen vuonna 1987, joka olisi siis pystyssä Mauno Koiviston tuen varassa.

Koiviston ohjauksessa sinipuna veikin sitten demujen vahvan markan politiikan seurauksena koko Suomen historiamme pahimpaan lamaan 1990-luvun alussa.

Vieläkään näitä demujen aiheuttamia kansan- ja yritystalouden romahdusten vaurioita ei ole pystytty korjaamaan. Suomi menetti yhden kokonaisen sukupolven yritteliäitä ihmisiä ja sukuja.

Koiviston kokoon runnaamassa hallituksessa demuilla oli selvä enemmistö (8 ministeriä) ja valtiovarainministeriksi valittii suuripäinen Erkki Liikanen, joka tuli tunnetuksi siitä, että hän aloitti ennen näkemättömän holtittoman rahanjaon ja lopulta ajoi valtion syvään taloudelliseen ja jopa kassakriisiin.

Holkerin hallituksen kokoonpanohan oli seuraava:

- Demut 8 ministeriä
- Kokoomus 7 ministeriä
- RKP 2 ministeriä
- SMP 1 ministeri
Yhteensä 18 ministeriä

Tilanne näyttää nytkin olevan vielä sama kuin vuonna 1987.

Suomeen ei voida panna pystyy selvästi oikeistolaista hallitusta, koska se tulisi merkitsemään mm. Euroopan jäykimpien työmarkkinoiden uudistusta ja Suomen siirtymistä YYA aikaisesta ajattelusta normaaliin länsimaiseen menoon.

Tilanne näyttää siis olevan se, että tuleviin tanhuiltoihin ujot kepuloiset Elovena kaunottaret saapuu kansallispuvuissaan odottamaan, että komea SAK:n kirjuri tai luottamusmies tulisi pokkaamaan tanhun pyörteisiin.

Välillä pidetään tanhussa pieni tauko ja puffetin puolella sovitaan, että yhteen mennään, kun ylkä on komea ja on niin samansorttiset elämänkatsomuksetkin.

Helunan pitää märehtiä ja lypsää hyvin, jotta Helunan lannasta saadaan maksimaalinen määrä biokaasua.

Lapsia ei voi enää harkita, koska maapallo tuhoutuu jo 10 vuoden päästä.

Veroprogressiota on nostettava ja liikenteen verotusta täytyy erityisesti kiristää, jotta Punamultaisille Kärkihankkeille saadaan rahoitus.

Terra Sipilä teki taas onnistuneen U-käännöksen muina miehinä ja kohta kuullaan YLE:n uutisista, että Nuorisosäätiön kaikki kepuloiset puuhamiesten poliisitutkinnatkin on myös saatettu loppuun, eikä mitään laittomuuksia tutkimuksissa ole havaittu.

Kuten Unilukkari on meille todennut: maassa pitää elää maan tavalla.

ja kepu pettää aina!!!

Kyllä se on vain tunnustettava, että Kepulandiassa on edelleen voimassa YYA aikaiset säännöt.

Olipa vaalitulos, mikä tahansa, niin kepu istuu kuin tatti hallituksessa pelastamassa maata ja kyykyttämässä mummoja.

Suomalainen meno muistuttaa epäilyttävästi naapurimaamme Venäjän ja Venezuelan menoa.

Veret seisauttavan punamultaisen budjettiriihen iltalypsyn lopputulos tulee kepuloisten kannalta kuitenkin olemaan huono, koska vastaisku tulee jo seuraavissa ennenaikaisissa vaaleissa, joissa tahtipuikkoa heiluttelee joukko reaalipolitiikkoja eikä taivaanrannan maalareita enää haluta kuulla.

Kun taannoin YYA aikaan kokoomusta pidettiin paitsiossa milloin milläkin verukkeella, niin Johannes Virolainen totesikin lopulta, että "yleiset syyt" edellyttävät sitä, että kokoomus ei voi tulla hallitukseen.

Kun Urkin ote kirposi, niin vaaleissa 1987 kokoomus saikin sitten jo heti 53 kansanedustajaa, eikä sen hallitukseen menoa edes Mauno Koivisto voinut enää estää.

Nythän tilanne on hyvin sama kuin 1987. Nyt kokoomus ehkä on hallituskelpoinen, mutta persut eivät sitä selvästi ole ainakaan demujen ja kepuloisten mielestä.

Persujen äänisaalis oli nyt kuitenkin jo hyvä ja he viittä vaille saivat eniten paikkoja eduskuntaan eli 39, kun demut olivat ottaneet joukkoihinsa mm. Hussein Al-taeen kaltaisia poliittisia huijareita.

Nyt näyttää siltä, että "jostain tuntemattomasta syystä" (onkohan syynä Unilukkarin ja Putinin hyvät yhteydet) Suomessa ei voida vieläkään sallia sitä, että Suomeen tulisi selvästi oikeistolainen hallitus.

"Jostain tuntemattomasta syystä" ennen eduskuntavaaleija meillä ei myöskään haluttu keskustella mitään Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, koska Suomi on EU:n pysyvä jäsenmaa, eikä meitä uhkaa mikään muu kuin ilmastonmuutos.

Ennustukseni on nyt, että Sammakko Antin ja Terra Sipilän venkoilu tulevat päättymään siten, että tulevissa ennenaikaisissa vaaleissa persujen paikkaluku on varmuudella 50-60 välillä ja kokoomuskin voi hyvin päätyä jopa yli 50 paikkaan, kuten vuonna 1987 jo tapahtui.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut9.5.2019 11.09
Hannakaisasta on tulossa ministeri. Hän ilmoittaa itsekin olevansa halukas tehtävään. Keskustan puheenjohtajuudesta Hannakaisa ei ollut kiinnostunut, koska tehtävä huonosti sopii perheenäidille ja maatilan emännälle. Hannakaisa on aina asettanut perheen ja kodin etusijalle ja ollut tässä suhteessakin esimerkillinen. Hänelle kuuluisi äitienpäivänä jaettava ansiomerkki, mutta tiedän, että Hannakaisa ei ole näiden merkkien kipeä.

Ministerin tehtävät sopivat perheenäidille ja karjatilan emännälle paremmin. Valtio huolehtii ministerin kuljetuksesta antamalla ministerin käyttöön auton ja kuljettajan. Ministerin ei tarvitse linja-autoasemilla odotella autoa tai tutkia juna-aikatauluja, vaan hän vain istahtaa Audin takapenkille ja sanoo kuljettajalle, että "Kiuruvedelle" tai "Muuruvedelle". Pienten lasten ei tarvitse kasvaa äidittömänä kuten keskustan puheenjohtajan lapset.

Luulenpa, että meidän juankoskelaistenkin on lupa odottaa jotakin hyvää tulevalta hallitukselta. Meillä on aika hyvä kartonkitehdas, joka tarvitsee pienen avustuksen päästäkseen alkuun. Varmasti Kristeri osaa minua paremmin kertoa tarpeistamme. Oli se onni, että Hannakaisasta tuli ministeri, kun Veijon aika ei vielä tullutkaan. Olen silti varma, että rahan saantimme ei tule Anttiin kilpistymään.
Kiitän jo etukäteen Hannakaisaa ja Anttia Juankosken hyväksi tehtävästä työstä.
Kyllä tämä Antin halltuskumppaneitten valinta sittenkin onnistui, vaikka aluksi olin epäilevällä kannalla.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut9.5.2019 22.02
Hallitusohjelmasta on neuvoteltu pitkä päivä. Yksityiskohtiin ei ole monessakaan asiassa päästy ja pienissä teollisuushankkeissa kuten Juankosken kartonkitehtaan käynnistämisessä ei lillukan varsiin takerruta. Meidän tehtaan käynnistämisessä kyse on ykkösmiljoonista tai korkeintaan 10 miljoonasta. Juankosken biotuotetehdas ei tämän enempää tarvitse. Kristeri voi vahvistaa arvioni. Missään tapauksessa valtion avustuksen tarve ei ylitä 20 miljoonaa.
Mikäli jalostusastetta tuotteellemme nostetaan, mikä olisi hyvä asia, niin tietysti vähän enemmän tukea tarvitaan.
Hannakaisalla ympäristöasiat ovat aina olleet sydämen asioita. Biohajoava kahvikuppi olisi korkean jalostusasteen tuote Kiinaankin lähetettäväksi. Me emme kilpaile vessapaperin raaka-ainetuotannon kanssa.
Nyt on siis oman maakunnan vuoro olla rahanjaossa saajana. Tämä tosiasia on sanottava härskisti, vaikka hyvä se on ollut tämä Terrafamekin pitää hengissä. Siinä tuo rahanmeno/työpaikka on kuitenkin monikymmenkertainen.

poliittinen tarkkailijaRe: Hallitusneuvottelut10.5.2019 17.45
Terra Sipilän ja Sammakko Antin "yllättävät" hallitusneuvottelut alkoivat jo kauan ennen eduskuntavaaleja.

Näinhän Sammakko Antti on moneen kertaan vahvistanut.

Tilannehan meni ylileveän ja perustuslain vastaisen Terra Sipilän Maakunta Soten kanssa sellaiseksi, että Elina Lepomäki kertoi julkisuuteen muistaakseni jo keväällä 2018, että hän ei tule äänestämään Terra Sipilän hankkeen puolesta.

Tuolloin Terra Sipilälle valkeni ja hän päätteli, että hänen on käynnistettävä alustavat hallistustunnustelut Samakko Antin kanssa.

Sammakko Antti on vahvistanut, että tällaisia neuvotteluja on käyty. Eihän muuten Sammakko Antti olisi voinut heti vaalien jälkeen todeta, että tulevat hallitusneuvottelut tulevat olemaan hyvin lyhyet.

Sammakko Antti siis tiesi, että kysymyksessä oli vain ministerilistojen täyttö ja eduskunnan istumajärjestyksen muuttaminen Sammakko Antin ja Terra Sipilän salatun "hallitussopimuksen" mukaiseksi.

Sammakko Antti on myös eduskunnan istumajärjestyksestä päätettäessä selvästi vahvistanut mikrofooniin vahingossa antamassaan lausunnossa, että tällaisia neuvotteluja on käyty, koska Sammakko Antti selvästi vuodatti mikrofooniin Terra Sipilän turhautumistunteet kaatunen Maakunta Soten johdosta.

Terra Sipilä ja Sammakko Antti menivät siis vaaleihin selvästi sammutetuin lyhdyin, koska Terra Sipilän ja Samakko Antin ainoa tavoite oli keinolla millä hyvänsä estää persujen ja kokoomuksen vuoden alussa alkanut selvä nousu ja taas toisaalta näköpiirissä ollut kepuloisten rökäletappio sekä demujen nopeasti laskenut kannatus gallupeissa.

Siis jo ennen kepuloisten rökäletappioon päättyneitä vaaleja Sammakko Antilla oli salkussaan Terra Sipilän kanssa allekirjoitettu "hallitussopimus", jossa mahdollisesti jopa naftaloitu ylileveä ja kaikin puolin laiton Maakunta Sote vielä kaivetaan Päivi Nergin pöytälaatikkosta esille.

Tällä kertaa Unilukkari ei kuitenkaan halunnut puuttua salaiseen "hallitussopimuksen" samalla tavalla kuin vuonna 1987 Mauno Koivisto puuttui Paavo Väyrysen ja oikeistolaisten hallitussopimukseen ja runnasi kasaan mieleisensä sinipunahallituksen, jossa demuilla oli kuitenkin todellisuudessa absoluuttinen päätäntävalta pääministeri Harri Holkerista riippumatta.

Sammakko Antin ja Terra Sipilän "salattu hallitussopimus" oli siis syntynyt tälläkin kertaa Unilukkarin ohjauksessa, koska Unilukkari oli halunnut sementoida valtansa edellisissä presidentinvaaleissa siten, että hänen takuumiehiksi kerättiin kansalaisryhmä, jossa demut olivat innolla mukana.

Siis jo presidentin vaaleissa pohjustettiin Sammakko Antin ja Terra Sipilän salattu "hallitussopimus". Silloinhan todettiin, että Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta ei saa keskustella, koska sitä johtaa Unilukkari, jonka neuvonantajana taas on pitkään toiminut demujen Erkki "The Red" Tuomioja.

Valokuvista voi päätellä, että Sammakko Antti on nyt mallaamassa Unilukkarin suostumuksella ulkoministeriksi Erkki "The Red" Tuomiojaa, jolle ei tiettävästi kuitenkaan tule kutsua Valkoisesta Talosta rukousaamiaiselle samaan tapaan kuin on perinteisesti tullut Timo Soinille.

Kysymyksessä on siis nyt kaikkien aikojen punamultainen lehmänkauppa, jonka rinnalla Terra Sipilän ja pörriäisten kesken sovittu Valinnan vapaus oli vasta hyttysten ininää.

"Vero" ja Sammakko Antin sekä Terra Sipilän tavoitteena onkin nyt käynnistää kaikkien aikojen punamultainen verolle pano-ohjelma, jossa ei jätetä mitään kiveä kääntämättä.

Veronkierrosta epäiltyinä ovat ensimmäisenä kaikki pikkuyrittäjät, perheyritykset, asuntojen ja sukupolven vaihtajat, perinnönsaajat, autoilijat ja jopa tavalliset ruokakauppojen asiakkaatkin.

Terra Sipilä sekä "Vero" ja Sammakko Antin hallituksessa tarkoitus on hyökätä heti ensi vuoden tuloverotaulukoiden avulla kaikkien niiden palkansaajien kimppuun, joiden kuukausipalkka ylittää 5 000 EUR/kk.

Tulevan hallituksen verollepano-ohjelmassa varmistetaan se, että mikään tulonsaajaryhmä ei missään tapauksessa saa tienata nettona enempää kuin 2 500 EUR/kk, joka pitää huolen siitä, ettei kukaan voi kohtuuttomasti Suomessa rikastua.

Suomen täytyy myös esimerkkinä koko maailmalle osoittaa se, että meillä on verotuksellisin keinoin saatu vihdoin jatkuvasti kasvava kulutus kääntymään laskuun.

Suomi on siis Sammakko Antin ja Terra Sipilän sekä kepuloisten visionäärien toimesta siirtymässä hiilijalanjäljettömään jälkiteolliseen kestävän kehityksen aikaan.

Sammakko Antti ja Terra Sipilä yhdessä kepuloisten taitavien punamultalypsäjien kanssa näyttävät nyt hankkivat Suomelle taas uuden kansainvälisen tunnustusmitalin: Suomi on maailman ensimmäinen maa, jossa on toteutettu absoluuttinen tasapalkkaisuus sekä miesten että naisten mutta myös erilaisten ammattiryhmien kesken.

On lottovoitto syntyä Suomeen. Suomi on maailman onnellisin maa.

Uusimpien tutkimusten mukaan Suomessa naiset eivät enää myöskään ole entiseen tapaan kinnostuneista edes seksistäkään.

Kepu pettää aina!!!

KettuRe: Hallitusneuvottelut10.5.2019 22.36
Hannakaisasta ei tule ministeriä
Isossa kuvassa ei ollut Hannakaisa
Lue seura lehti muutaman vuoden takaa
Hannakaisa oli antanut monen sivun haasttatelun järki siltä on lähtenyt

poliittinen tarkkailijaRe: Hallitusneuvottelut11.5.2019 1.30
Keskustan virallinen ääni esitti yllä hallitusneuvotteluihin liittyen, että nyt voidaan saada vihdoin seisova Römssy taas Sammakko Antin ja Terra Sipilän Kärkihankkeeksi.

Tässä tilanteessa on paikallaan kirjoittaa pieni yhteenveto Terra Spilän löytämästä "Kainuun Ihmeesta".

Olen jo aiemmin moneen kertaan todennut, että Terrafame on täysin kannattamaton investointi, joka pysyy pystyssä vain valtion rahoituksen turvin.

Poliitikkona ja myös liikemiehenä täysin luottamuksensa menettäneen Terra Sipilän nimettyä Terrafamen "Kainuun ihmeeksi" hän oli myös julistanut hallitusohjelmassaan, kuinka hän laittaa valtion taseet tuottamaan ja Suomessa velaksi eläminen lopetetaan.

"Kainuun ihme" valikoitui kuin luonnostaan kepuloisten keskeiseksi kärkihankkeeksi. Jo ennen "Kainuun ihmeen" löytymistä kepuloisten Think Tankkien toimesta oli tuettu Pekka "Pelottoman" Talvivaara hanketta valtion rahoilla jo kaikkiaan noin 1000 milj. eurolla.

Kuten tunnettua silloin elinkeino- ja työministerinä oli ahkera Mauri "Siltarumpu" Pekkarinen ja tietysti kainuulainen paskalakiasiantuntija, joka tunnetuin seurauksian sijoitti koko sukunsa rahat Pekka Pelottoman Kainuun likaojan tuoksuun.

Nyt Terra Sipilä ja kepuloiset puuhamiehet ovat siis aivan hurmioituneet kaivosteollisuudesta ja keskeiseksi Kärkihankkeeksi valikoitui sitten kuin itsestään Euroopan suurin tulevaisuuden ympäristöpommi eli "Kainuun Ihme".

Terra Sipilä valitsi Euroopan suurimman ympäristöpommin valvojaksi ja valmistelijaksi Suomen tunnetuimman hallitusammattilaisen eli Lauri Ratian. Hänen tehtäväkseen tuli varmistaa se, että Kainuun ympäristöpommi saadaan asianmukaisesti viritettyä "räjäytyskuntoon".

Suomen valtio eli Suomen Malmijalostus Oy oli vuoden 2018 loppuun mennessä sijoittanut Terrafameen jo taas 456.8 milj. EUR:a.

Suomen Malmijalostuksen osuus Terrafamesta on 77%a. Trafigura-taustainen Galena Groupin omistus on 22%:a ja Sampon 0.3%. Valtio siis vastaa Terrafamen tapauksessa viululaskuista.

Jotta Suomen Malmijalostus Oy saisi Terrafamen sijoituksestaan säällisen (noin15%) oman pääoman tuoton, niin Terrafamen oman pääoman tuoton tulisi olla suunnilleen 90 milj.EUR/vuosi. Nyhän Terrafamen oman pääoman tuotto on kuitenkin negatiivinen eli noin -6.2 milj. EUR:a.

Terrafamen vuoden 2018 tilinpäätöksestä voi lukea yhtiön osalta seuraavat tärkeimmät numeraaliset tiedot:

o Liikevaihto 325.83 milj. EUR
o Muuttuvat kustannukset 301.55 milj. EUR
o Bruttokate 24 280 EUR 1000
o Liikevoitto 2 991 EUR 1000
o Nettotulos - 6 171 EUR 1000
o Taseen loppusumma 681.58 milj. EUR
o Oma pääoma 365.63 milj. EUR
o Sijoitettu pääoma 460.36 milj. EUR
o Sijoitetun pääoman tuotto 0.7%
o Oman pääoman tuotto -1.9%

Tuotantotiedot olivat seuraavat:

o Kokonaislouhinta 42 200 000 tonnia
o Nikkelituotanto 27 377 tonnia
o Sinkkituotanto 61 608 tonnia
o Rikastetuotanto yhteensä 88 985 tonnia
o Rikaste saanto 0.21%

Keskihinnat vuonna 2018:
o Nikkeli 11 206 EUR/tonni
o Sinkkki 2 473 EUR/tonni
o Keskihinta 5 129 EUR/tonni

Terrafamen kannattavuus riippuu keskeisesti nikkelin hinnan kehityksestä. Alla nikkelin hinnan kehitys (huippu ja pohjahinnat) vuosina 2007-2019 EUR/tonni:

o toukokuu 2007: 38 205
o joulukuu 2008: 7 697
o helmikuu 2011: 20 702
o heinäkuu 2013: 10 335
o taukokuu 2014: 14 124
o helmikuu 2016: 7484
o kesäkuu 2018: 12 935
o joulukuu 2018: 9 522
o maaliskuu 2019: 11 502
o keskihinta 2007-2019: 11 309 (ilman korkeinta ja alinta hintanoteerausta)

Vertailun vuoksi metsäteollisuuden nykyinen kannattavuustilanne:

Metsä Group vuonna 2018:
o Liikevaihto 5 709 milj. EUR
o Liikevoitto 849 milj. EUR
o Sijoitetun pääoman tuotto 16.6%
o Oman pääoman tuotto 18.5%

Stora Enso vuonna 2018:
o Liikevaihto 10 486 milj. EUR
o Liikevoitto 1 325 milj. EUR
o Sijoitetun pääoman tuotto 15.5%
o Oman pääoman tuotto 15.5%

UPM Biofore vuonna 2018:
o Liikevaihto 10 483 milj. EUR
o Liikevoitto 1 868 milj. EUR
o Sijoitetun pääoman tuotto 18.4%
o Oman pääoman tuotto 16.2%

Yleisesti ottaen esim. metsäfirmat ovat asettaneet tavoitteekseen, että sijoitetun pääoman tuoton täytyy olla yli suhdannekierron > 13% ja omalle pääomalle halutaan vielä suurempi tuotto, koska kysymyksessä on riskipääoma.

Näidenkin alustavien tietojen perusteella voidaan todeta, että Terra Sipilän löytämä "Kainuun ihme" ei ole pitemmällä tähtäyksellä lähelläkkään elinkelposta yritystä.

Jotta Terrafame saavuttasi esim. 15%:n tuoton sijoitetulle pääomalle, yhtiön liikevoiton pitäsi kasvaa nykyisestä noin 3.0 milj. EUR:sta peräti 60.4 milj. EUR:on eli 1 919%:lle.

Jotta Terrafame saavuttaisi esim. 15%:n tuoton omalle pääomalle, niin yhtiön tuloksen pitäisi kasvaa nykyisestä noin -6.7 milj. EUR.sta 55.8 milj. EUR:on eli peräti 904%:lla.

Lauri Ratia on todennut, että vuonna 2018 yhtiö saavutti Terra Sipilän sille asettamat tuotanto- ja muut tavoitteet. Lisäksi yhtiön ympäristöluvissa on todettu, että nikkelin tuotantotaso nousee tasolle noin 35 000 tonnia kokonaislouhinnan ollessa 18-45 milj. tonnia.

Vuonna 2018 Terrafamen kokonaislouhinta oli jo 42.2. milj. tonnia ja nikkelituotanto jäi vain 27 377 tonniin. Lauri Ratia oli myös todennut, että kaivos käy nyt täysillä.

Terrafamen kaivoksen ja malmien rikastuksen tuotantomäärät eivät siis voi sanottavasti enää nousta nykyisestään.

Kaivoksen keskeinen ongelma, jota ei voida poistaa on malmion alhainen nikkeli- ja muu metallipitoisuus. Vuonna 2018 rikastuksen kokonaisaanto oli vain 0.21%.

Kun tätäkin verrataan esim. sellun keittoon, niin voidaan todeta, että Pekka "Pelottoman" moderniksi mainittu bioliuotusprosessi on saannoltaan vielä valovuoden päässä esim. valkaistun kemiallisen sellun saannosta, joka tyypillisesti on havupuilla puulajista riippuen 41-46%.

Mekaanisissa massoissa saannot ovat nykyään jo selvästi yli 90%:a, joten Pekka "Pelottoman" ja myös Terra Sipilän ihannoimaa modernia bioliuotusprosessia ei voi hyvällä sydämelläkään pitää kestävän kehityksen mukaisena kärkihankkeena.

Terrafame työllisti vuonna 2018 vain 669 henkilöä suoraan. Täytyy siis todeta, että melkoisen kallista työllistämispolitiikkaa kepuloiset ja nähtävästi myös demut tulevat tulevina vuosina harrastamaan.

Terrafamen tapauksessa yhden työpaikan hinta on tähän mennessä tehtyjen päätösten mukaan ollut alkuvaiheessa 682 810 EUR/työpaikka.

Terrafamen kaivokselle suunniteltu noin 240 milj. EUR:n akkukemikaalihanke ei tule millään tavalla lisäämään täysin kannattamattoman kaivostoiminnan kannattavuutta.

Akkukemikaalitehtaan täytyy olla kannattava itsessään.

Kun tehtaaseen aiotaan sijoittaa ilmeisesti noin 240 milj. EUR:a ja siihen tarvitaan myäs käyttöpääomaa, niin voi hyvin olla, että kokonaisinvestointi nousee lähelle 300 milj. EUR:a. Tuollaisen tehtaan täytyisi tuottaa sijoitetulle pääomalle ainakin 15% eli tehtaan liikevoiton pitäisi olla tasolla 45 milj. EUR/vuosi.

Terrafame ei ole esittänyt hankkeestaan mitään laskelmia julkisuuteen, vaikka kysymyksessä on selvästi valtiovetoinen hanke.

Kuitenkin jo lähemmin laskemattakin ja ottaen huomioon kovasti kiristyneen kilpailutilanteen akkumarkkinoilla, niin tuntuu epätodennäköiseltä, että Terrafamen poliittisesta hankkeesta voisi tulla sen parempi kuin aikoinaan Imatralla demujen Valco-Sorsan vetämästä teollistamishankkeiden irvikuvasta (TV:n kuvaputkia Hitachille). .

Tietojeni mukaan Terrafamessa tai Suomen Malmijalostus Oy:n piirissä ei käsittääkseni ole vastaavaa sähköakkujen valmistukseen liittyvää osaamista, jota on esim. Japanin Panasonic yhtiöllä ja monilla muilla aasialaisilla yrityksillä.

Etelä-Suomen Sanomat on raportoinut akkubisneksistä seuraavasti:

"Puolet maailman sähköautoista myydään tällä hetkellä Kiinassa, jossa akkujen pitää olla kotimaisia. Maailman suurin sähköautojen akkujen valmistaja on kiinalainen CATL 23 prosentin markkinaosuudella, seuraavina ovat japanilainen Panasonic , kiinalainen BYD sekä eteläkorealaiset LG Chem ja Samsung SDI .

Eurooppalaisten yritysten osuus akkujen valmistuksesta on vain yksi prosentti. Suomessa Terrafame on rakentamassa akkumetallitehdasta ja Valmet Automotive on käynnistänyt oman akkutehdashankkeensa Saloon.

Kiinalaiset yritykset ovat satsanneet vahvasti sähköautojen litiumioniakuissa tarvittavan litiumin ja koboltin tuotantoon.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan kiinalaiset yritykset hallitsevat vähintään puolta koboltin tuotannosta Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Koboltti on harvinainen metalli. Kongon demokraattinen tasavalta tuottaa 70 prosenttia maailman koboltista. Neljä viidennestä koboltin jalostuskapasiteetista sijaitsee Kiinassa."

Voidaan todeta, että Sammakko Antin ja Terra Sipilän "Kainuun ihmeen" ja Suomen akkuhankkeiden osalta juna on jo kaun sitten mennyt ohi. Sammakko Antti ja kepuloisten alkiolaiset Think Tankit joutuvat tekosistaan vielä tilille.

Keskeinen kysymys on yhä edelleen sama, jonka aikoinaan Tauno Matomäki kiteytti jo 1980-luvun loppupuolla: "Suomi on niin kallis maa, että täällä ei kannata valmistaa ja viedä mitään hevosta pienempää esinettä."

Sammakko Antti ja Terra Sipilä ovat nyt säätytalossa taas SAK:n asintuntijoiden (heillä on tosin demujen jäsenkirjat) kanssa miettimässä, miten tämä Tauno Matomäen julki lausuma klassinen "luonnonlaki" voidaan Suomen työmarkkinoilla vahvistaa perustuslaissa pysyväksi olotilaksi.

Tauno Matomäki on jo täyttänyt 80 vuotta ja tunnen suurta iloa ja kiitollisuutta siitä, että olen saanut olla häntäkin avustamassa, kun Suomen metsäteollisuutta on laitettu iskukuntoon.

Kepu pettää aina!!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut12.5.2019 9.37
Poliittinen tarkkailijakin vahvistaa käsitykseni, että Juankosken kartonkitehtaan olisi mahdollisuus tavoitella jopa Terrafamea parempaakin kannattavuutta.

Terrafamen olemassaoloa ei kyseenalaisteta. Silloin myös Juankosken kartonkitehtaalla pitäisi olla elämisen mahdollisuus.

Ymmärrän kyllä, että rahan lähettäminen armenialaisomisteiseen yritykseen ei ole kovin houkuttelevaa. Omistuksen muuttaminen suomalaiseksi jälleen ei pitäisi olla vaikeaa.

Terrafame on yllä kerrotun mukaan tehnyt juuri kolmen miljoonan tuloksen. Yhden vuoden voitoillahan Juankosken tehdas olisi ostettavissa Suomen valtiolle.

Politiikka on enemmän tahdon ja voiman kuin järjen toiminta-aluetta. Juuri tästä syystä meillä on lupa odottaa Antin ja Hannakaisan hallitukselta jotakin hyvää.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut15.5.2019 21.19
Joko Juankosken biotuotehtaan uudelleen käynnistäminen on noussut hallitusohjelmaan.

Hannakaisan on oltava tässä asiassa tiukka, myös koko keskustan. Jokainen täällä tietää, että tämän parempaa mahdollisuutta ei tämän jälkeen tule.

poliittinen tarkkailijaRe: Hallitusneuvottelut16.5.2019 16.16
"Vero" ja Sammakko Antin SAK:n lobbareiden johtamat "ilmiöneuvottelut" on noteerattu jo Amerikkaa myöten.

Arvostettu Politico lehti on todennut, että Suomesta on tulossa Pohjolan Japani, jossa syntyvyys on saatu jo 1800-luvun tasolle ja väestö ikääntyy kovaa vauhtia.

Japania tämä sama tauti on vaivannut jo pari kymmentä vuotta. Talouskasvua ei ole siellä saatu mllään ilveellä käyntiin, mutta kalaruokia syödään sitäkin runsaammin.

Talous ei Suomessakaan kasva verottamalla ja vielä töissä käyviä sekä yrittäjiä päähän potkimalla.

Seuraavaksi Valmet Automotive avaa uuden tuotantolinjan, jossa aletaan valmistaa sähkökäyttöisiä invatuoleja ja rollattoreita ikääntyvän väestön tarpeisiin.

Tätäkin voidaan kutsua uudeksi ilmiöksi, koska normaalisti autotehtaissa valmistetaan vain autoja, mutta täytyyhän valtion taseet saada tuottamaan.

Sehän on jo selvää, että tappiollinen Terrafame tuottaa akkukemikaalit Valmet Automotiven uuden Inva-tuotantolinjan akkuihin, kun Terrafame rakentaa jo kovaa vauhtia kemikaalitehdastaan Kainuun korpeen.

Onneksi Suomi on maailman onnellisin maa, jonne parhaillaan pystytetään YYA hengen mukaista tulipunaista hallitusta ja tietysti vaaleissa vuosisadan rökäletappion kärsineet kepuloiset ovat taas asialla.

Kaikki tämä sen vuoksi, että Petteri Orpopoika ei onnistunut sanomaan toimittajille ja eduskunnassa, että demujen ajama hoitajamitoitus 0.7 onkin ns. poliittinen luonnonvakio.

Petteri Orpopoika yritti turhaan selittää, että joissakin tapauksissa jopa poliittinen luonnonvakio 0.7 voi olla aivan liian pieni.

Mielenkiinnolla odotan, mikä "Vero" ja Sammakko Antin seuraava ilmiö noteerataan maailmalla.

MFGA (Make Finland Great Again)!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut17.5.2019 23.58
No niin, hallitusneuvotteluissa on päästy varsinaiseen asiaan. Nyt olisi päätettävä, miten demarien vaalilupaukset rahoitetaan ja mitä saamme tästä yhteistyöstä vastikkeeksi.
Soten maakuntamallin lupasi demarit toteuttaa jo pyytäessään meitä hallitukseen, joten sillä asialla emme käy kauppaa.

Näyttää siltä, että metsän kasvun määrästä on helpoin sopia demarien kanssa. Saamme heittää minkä luvun tahansa ja he hyväksyvät tämän.
Ongelma on vain siinä, että enemmistöhallitukseen tarvitsemme vihreitä ja heitäkään ei voi unohtaa.

Onhan meillä takataskussa jotakin, millä käymme kauppaa ja johon tiedämme demarien taipuvan. Näyttää siltä, että tästä hallitus syntyy, mutta loppunäytöksen on palveltava vähän kaikkia.

Kansan on uskottava, että hallitus syntyi pakon edessä. Vastuulliset puolueet joutuivat katsomaan isänmaan etua tilanteessa, jossa EU-puheenjohtajavastuu painoi päälle.

Meille tämä tilanne on selvästi parempi kuin neljä vuotta sitten. Olemme vähän samassa tilanteessa, jossa Kokoomus oli tuolloin. Näyttää siltä, että hyvä tästä tulee.

Hannakaisan paikka sosiaaliministeriksi näyttää varmalta. Demarit tietävät, ettei Kiurua tarvita enää näissä ympyröissä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut19.5.2019 0.09
Sanokaapa suoraan, kumman haluaisitte vetävän Suomen puheenjohtajakauden EU:ssa, Antti Rinteen vai Juha Sipilän. Minä haluaisin Juha Sipilän. Antti on sen verran arvaamaton ja spontaanisuutensa vuoksi vaarallinen tässä tehtävässä, että Suomen etukin vaatii uuden hallituksen nimittämisen siirtoa syksyyn. Puhun nyt siis sellaisen vaihtoehdon hyödyistä, joita sisäinen ääneni kannattaa.
Haluaisin keskustan venyttävä hallituksen syntymistä niin pitkään, että toisenlaisen hallituspohjan syntymiseen ei jäisi aikaa.
Petteri Orpokin on jo antanut sen verran kärkeviä lausuntoja demareista, että demarivetoisen hallituksen mahdollisuudet ovat vähissä.
Tälä taktiikalla pitäisimme Sipilän pääministerinä koko Suomen puheenjohtajakauden. Jos Juha onnistuu tehtävässä, niin voisimme ajaa Suomen hyvällä lykyllä uusiin vaaleihin ja saada keskustalle parempi vaalitulos ja Suomelle parempi hallitus.
On tässä ratkaisussa huonojakin puolia. Suomalaiset ovat kyrsiintymässä persujen syrjimiseen eikä heidän vaalivoittonsa ole estettävissä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että keskustan ja kokoomuksen on lopulta taivuttava yhteistyöhön uudestaan. Tai sitten persut on otettava uudelleen kiviriipaksi hallituksen. Joka tapauksessa tämäkin kuvio on keskustalle hyvä ja sen toteuttaminen on pitkälti omissa käsissä.

poliittinen tarkkailijaRe: Hallitusneuvottelut21.5.2019 5.16
YLE:n ja Hesarin käynnistämän ilmaston uskontohysterian avulla "Vero" ja Sammakko Antti onnistui nousemaan lähes kuolinvuoteelta Suomen messiaaksi ja SAK:n 1 200 000 EUR:n vaalituella demut onnistuivat ostamaan SAK:n jäseniltä ääniä yhteensä 546 471kappaletta.

Demujen äänimäärä ylitti persujen äänimäärän kuitenkin vain 7 666 äänellä. Demujen äänisaalis oli vain 17.7% ja eduskuntapaikkoja tuli 40 eli vain yksi enemmän kuin persuille ja kaksi enemmän kuin kokoomukselle.

Jos vaalit olisi pidetty pari viikkoa myöhemmin, niin "Vero" ja Sammakko Antti ei olisi missään tapuksessa nyt Säätytalolla muodostamassa porvarilliseen maahan tulipunaista vasemmistolaista hallitustaan, jolla ei kuitenkaan enää ole Alma-median tekemän mielipidemittauksen mukaan läheskään kansakunnan enemmistön tukea takanaan.

"Vero" ja Sammakko Antin puhaltama ilmastokupla puhkesi siis jo kahdessa viikossa kuin vappupallo.

Kuitenkin niukan vaalivoiton turvin "Vero" ja Sammakko Antti oli käynyt jo ennen vaaleja tiukan keskustelun Sitran tulevaisuustutkijoiden kanssa, millä tavoin Suomessa vaalivoittajien täytyy lähteä rakentamaan tulevaisuuden Suomea.

Suomen messiaaksi nousseelle "Vero" ja Sammakko Antille oli kerrottu Sitran tutkijoiden taholta, että perinteisistä punamultaisista budjettiriihistä on vähitellen siirryttävä nykyaikaan ja on ruvettava ratkomaan tulevaisuuden ilmiöitä.

Hyväpalkkaiset entiset kepuloiset ja demuministerit kuten Liisa Hyssälä ja Jouni Backman olivat Sitran tulevaisuuden ja kansanvallan tutkijoina havainneet, että parasta on ottaa ensin etäisyyttä nykyisiin akuutteihin ongelmiin ja keskittyä sellaisten ongelmien ratkaisuun, jotka meille tulee eteen vasta 30-50 vuoden päästä.

Sitran taholta olikin "Vero" ja Sammakko Antille kerrottu, että tulevaisuudessa me joudumme tekemisiin kaikkiaan vain kahdeksan ilmiön kanssa.

Ja näistä ilmiöistä olisi hyvä keskustella kunkin ilmiön osalta maan parhaiden moderaattoreiden isännöimissä ja/tai emännöimissä pöydissä, joissa tietenkin keskustelijoille on tarjolla päivittäin maittava lounas ja illallinen normaalinen ruokajuomien kera.

Säätytalolla onkin siitä pidetty erittäin takasti huolta, että ajan hengen mukisesti siellä ei rasvapihvien rasva pääse sotkemaan keskustelijoiden suupieliä eikä paidan rinnuksia.

Tarjolla on tietysti maan parhaat luomukasveista laaditut menut ja juomana kauramaitoa.

Paavo Arhimäelle ei kuitenkaan ollut varattu Paavon ennakkoon tilaamaa soijalattea, jonka Paavo joutui itse tuomaan Säätytalon ulkopuolelta.

Saattoi olla niin, että "Vero" ja Sammakko Antti sekä Terra Sipilä tällä tavoin tarjoilua rajoittamalla halusivat nokittaa Amerikan Presidenttiä, joka on niin innokkaasti puhunut eri yhteyksissä amerikkalaisen soijan puolesta mm. Kiinan kanssa käydyissä kauppaneuvotteluissa.

Ilmiöpöytiä on siis kahdeksen ja niiden keskeiset moderaattorit ovat seuraavat:

1) Ilmiöpöytä nro 1: Hiilineutraali ja luonnon monimuotoisuuden turvaava Suomi. Moderaattori Sanna Marin (demut).

2) Ilmiöpöytä nro 2: Suomi kokoaan suurempi maailmalla. Moderaattori Kanki Kaikkonen (kepu).

3) Ilmiöpöytä nro 3: Turvallinen oikeusvaltio Suomi. Moderaattori Markus Lohi (kepu).

4) Ilmiöpöytä nro 4: Elinvoimainen Suomi. Moderaattori Ville Skinnari (demut).

5) Ilmiöpöytä nro 5: Luottamuksen ja tasa-arvoisten työmarkkinoiden Suomi. Moderaattori Antti Lindtman (demut).

6) Ilmiöpöytä nro 6: Kestävän talouden Suomi. Moderaattori Lauri Ihalainen (demut).

7) Ilmiöpöytä nro 7: Oikeudenmukainen, yhdenvertainen ja mukaan ottava Suomi. Moderaattori Krista Kiuru (demut).

8) Ilmiöpöytä nro 8: Osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden Suomi. Moderaattori Hanna Kosonen (kepu).

Kun tarkastellaan ilmiöpöytien moderaattoreiden taustoja, niin havaitaan, että Säätytalon ilmiökeskusteluja käydään lähinnä demujen ja kepuloisten johdolla.

On myös hyvä tiedostaa, että demut saivat eduskuntaan vain 40 paikkaa ja kepu rökäletappion jälkeen 31. Toisin sanoen demujen ja kepun painoarvo eduskunnassa on vain 71 paikkaa eli selvä vähemmistö.

Ja lisäksi äänestäjien suuri enemmistö oli jo vaalitulosten perusteella antanut selvän viestin, että ainakaan kepuloisten kärkihankkeita ei tässä maassa kannateta.

Kun kepuloiset kuitenkin nyt istuu Säätytalolla muodostamassa maahan hallitusta, niin kepuloisten käytös ja etiikka ei poikkea oikeastaan millään tavalla Venezuelan kommunisti Maduron toiminnasta, joka istuu kuin tatti paikallaan, kun vaaleissa tuli murkavoitto armeijan täyttämien äänestyslippujen avulla. Suomessa näköjään hallitukseen mennään silloin, kun vaaleissa tulee rökäletappio.

Suomen perustuslakiin onkin kirjoitettu, että Suomessa demokratia on voimassa siten, että huolimatta vaalien tuloksesta kepuloiset menevät aina hallitukseen joko suoraan avoimesta ovesta tai tarvittaessa vaikka saranapuolelta, jotta kansantahto toteutuu kaikissa oloissa.

Säätytalolla neuvotteluja on nyt käyty jo 8.5.2019 lähtien ja päivittäin klo 17:00 aikoihin "Vero" ja Samakko Antti on ilmestynyt antamaan lehdistölle tiedotteen, että vuosina 2049-2069 meitä kohtaavia ilmiöitä koskeva neuvonpito ja keskustelu on toiminut hyvässä yhteistyössä ratkaisukeskeisesti kuin junan vessa.

Suomen nykyisistä ja ajankohtaisista ongelmista ei tosin ole vielä päästy puhumaan konkreettisesti mitään ja pientä epäselvyyttä tuntuu olevan vielä keskustelujen raameistakin.

Sehän on tietysti selvä, että keskusteltaessa tulevaisuuden ilmiöistä keskustelu saattaa ajautua hyvinkin korkealentoisiin sfääreihin.

Näistä korkealentoisista ilmiöistä keskusteltaessa tulee hyvin mieleen taannoiset keskustelut mm. Euro-kriisistä, jolloin silloinen nuori kokoomuksen pääministeri Jyrki Katainen totesi, että EU:ssa otettiin "niskalenkki markkinavoimista".

Silloinhan Jyrkin valtiovarainministerinä oli Jutta "Unelmahöttö" Urpilainen, jonka nykyinen pääministeriehdokas "Vero" ja Sammakko Antti aikoinaan sitten niin katalasti syrjäytti SAK:n tuella valtiovarainministerin paikaltakin.

Näin jälkikäteen täytyy sanoa, että Jutta "Unelmahöttö" oli kuitenkin siinä mielessä talousihminen, että hän kesälomallaan oikeastaan ainoana Suomen poliitikkona huomasi sen, että Suomen kansantalous ei Euro-kytkennän vuoksi ollut kehittynyt kymmeneen vuoteen mihinkään.

Muutoinhan Jutalla ei kyllä valitettavasti ollut minkäänlaista taloudellista kokemusta tai koulutusta, koska Jutta oli puuhastellut enemmän opetusalalla ja harrasti musiikkia.

Minulle on myös jäänyt ikuisesti mieleen, kun Jutta kuvautti itsensä verkkosukissa jonkun naistenlehden kanteen.

Minä pidin sitä silloin varsin rohkeana liikkeenä, mutta kyllä Jutta kuvassa oli vähintään yhtä edustava kuin kepuloisten Mari Kiviniemi.

Pääministerinä huonolla menestyksellä aikoinaan toiminut Marihan ikuistettiin takaapäin valokuvaan tyköistuvassa kotelomekossaan, kun Mari ilmoitti olevansa valmis panemaan pystyyn Kiviniemi II:n hallituksen. Ei tullut Marille toista hallitusta, tuli rökäletappio kepuloisille.

"Vero" ja Sammakko Antin valittua Säätytalon hallitusneuvottelujen Ilmiöpöydäksi nro 1. Hiilineutraali ja luonnon monimuotoisuuden turvaava Suomi, "Vero" ja Sammakko Antti näyttää ottaneen mallia taannoisesta Jyrki Kataisen epäonnistuneesta "markkinavoiminen niskalenkistä", koska realistisesti ajatellen Suomella ei ole näissä ilmastoasioissa käytännössä mitään puhe- eikä toimivaltaa.

Markkinavoimat päättävät valitettavasti näistäkin asioista.

Maailmassa on asukkaita nykyään jo yli 8 miljardia ja Suomen väkiluku on vain 0.7% koko maailman väestöstä, joten meillä ei valitettavsti voi olla mitään ensiviulun soittajan roolia näissä maailman ilmastoasioissakaan.

Minulla on sellainen tuntuma, että "Vero" ja Sammakko Antti saattaa vielä löytää itsensä Brysselissä matolta makaamasta, kun on lähtenut Jyrki Kataisen tapaan markkinavoiminen kanssa painimaan.

Olisi erittäin hyvä, jos joku kävisi kuiskaamassa "Vero" ja Sammakko Antille, että meille kävi taannoisissa maailman sodissa tosi huonosti, kun lähdettiin rakentamaan soitellen Suur Suomea. Siinä leikissä menetettiin koko Karjala ja vielä Petsamo päälle sekä iskettiin pää Karjalan mäntyyn.

On tietysti hyvä, että pyritään pitämään edes oma maa asuttavana ja elinkelposena täällä Suomen muotoisen pilven alla.

Koska "Vero" ja Sammakko Antin talouspoliittiset näytöt ovat lukuisia maan kansantalouden kehityksen kannalta hyvin vahingollisia yleissitovia TES sopimusneuvotteluja lukuun ottamatta jääneet vähäisiksi, niin on varsin ymmärrettävää, että Antti ei ole kyennyt vielä kertomaan mahdollisesti tulevan hallituksen taloudellisista raameistakaan vielä mitään konkreettista.

Ei ole siis ihme, että Terra Sipilä ilmoitti jo viime perjantaina, että aika kaukana ollaan vielä maalista, kun Terra Sipilän mielestä neuvottelijoiden arvoissakin tuntui olevan vielä iso ero.

Siispä minä katson velvollisuudekseni esittää "Vero" ja Sammakko Antille jo alustavan raamin vuoden 2020 talousarvioksi.

Vaikka minulla on tietysti myös kyky tehdä ennustuksia jopa 30 vuoden päähän, jonne "Vero" ja Sammakko Antin ilmiöpöydissä nyt haetaan ratkaisuja, niin minä en kuitenkaan lähde nyt vielä aivan niin pitkälle meneviä ennusteita laatimaan.

Siis alustava valtion budjettiraami vuonna 2020 on seuraava:

o Väkiluku 5 557 000 asukasta (väkilukuhan meillä ei enää juurikaan kasva!!!)

o BKT 240 900 milj. EUR, enintään ja kasvu edellisestä vuodesta korkeintaan 1.4%

o Valtion verot yhteensä 46.5 miljardia EUR (lisäys vuoteen 2018 verrattuna n. 2.6 miljardia EUR)

o Valtion lainojen nostot n. 2.3 miljardia EUR

o Valtion tulot yhteensä n. 57.2 miljardia EUR

o Puolustusmenot yhteensä n. 3.5 miljradia EUR

o VVM:n menot yhteensä n. 17.9 miljardia EUR

o Valtion avut kunnille n. 8.6 miljradia EUR
'
o Opetusministeriön menot n. 6.8 miljardia EUR

o Maa- ja metsätalousministeriön menot n. 2.6 miljradia EUR

o Liikenneministeriön määrärahat n. 3.0 miljardia EUR

o STM määrärahat yhteensä n. 15.3 miljardia EUR

o Jne

o Määrärahat yhteensä n. 57.2 miljardia EUR

Yo alustava talousarvio perustuu lähinnä "Vero" ja Sammakko Antin sekä muiden ilmiöpöydissä verorahoja jakavien ilmiökeskustelijoiden sekä lähinnä erilaisten taivaanrannan maalareiden ja SAK:n lobbareiden esittämiin epärealistisiin haaveisiin.

Keskeinen muutos Terra Sipilän harjoittamaan talouspolitiikkaan verrattuna on siis verotuksen ja valtion alainanoton voimakas kiristäminen, joka johtaa siihen, että Suomen talouskasvu tulee käytännössä pysähtymään sisäisten ja ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta aikavälillä 2020-2022.

Tämän talouskasvun hyytymisen varmistaa se, että EU:n talouskasvu tulee olemaan heikkoa ainakin lähimmät 5 vuotta.

EU:n työttömyysaste on edelleen korkea, väestö ikääntyy ja lähes kaikissa EU-maissa perinteiset puolueet eivät ole pystyneet turvaamaan tavallisten kansalaisten elinehtoja, vaikka EKP on pumpannut nollakorkoista rahaa kaiken maailman hankkeisiin, joilla ei ole mitään tekemistä EU:n hyvinvoinnin kannalta.

Näistä pohjattomista rahareijistä mainittakoon ensimmäisenä vaikka Venäjän ase- ja ydinpommiteollisuuden sekä Ukrainan ja Syyrian sotien tukeminen mm. rakentamalla Fortumin avulla Venäjälle Nord Stream 2 kaasuputkea.

Voidaankin hyvällä syyllä kysyä, miksi Suomi ja valtionyhtiö Fortum ovat mukana yhtenä keskeisenä pelurina, kun EU:n rahoituksella fossiilisten polttoaineostojen avulla maksetaan kaikki Venäjän varustelu- ja sotimismenot jopa kahteen kertaan.

Esim. vuonna 2018 EU:n fossiilisten polttoaineiden ostoista maksettiin Venäjälle kaikkiaan 97.2 miljradia EUR, kun samaan aikaan Venäjän kaikki asevarustelumenot olivat 44.1 miljardia EUR:a.

Minusta "Vero" ja Sammakko Antin on aivan turha laatia Säätytalon ilmiöpöydissä mitään ennusteita edes 20 vuoden päähän, koska meillä tai kenelläkään muullakaan ei ole olemassa mitään luotettavaa tietoa esim. seuraavista keskeisista globbaaleista asioista/ilmiöistä:

o Onko EU pystyssä vielä vuonna 2030?

o Onko Suomi itsenäinen valtio vielä vuonna 2030?

o Onko Suomi siirtynyt kommunismiin jo vuonna 2030?

o Kuinka suuri on Suomen väestö vuonna 2030? Onko se vain 4.5 milj. vai nykyinen noin 5.5 milj. asukasta.

o Onko Euro-järjestelmä jo hajonnut vuonna 2030?

o Onko EUR:n kurssi vuonna 2030 Amerikan taalaan verratuna 0.90 vai 1.5?

o Onko kommunistinen Kiina vielä olemassa vuonna 2030?

o Onko Vladimir Putin vielä vallassa vuonna 2030?

o Millainen presidentti Amerikkaan tulee Donald J. Trumpin jälkeen vuonna 2025?

Voin minä tehdä muutaman muunkin ajankohtaisen ennustuksen:

o Vaikka SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen toimii nyt kestävän kehityksen ilmiöpöytä nro 6. moderaattorina, niin Lauria ei tulla koskaan valitsemaan YK:n kestävän kehityksen neuvoston puheejohtajaksi. Laurilta puutuu mm. kielitaito.

o Nuorisosäätiön raha-asioiden hoidossa rötöstellyttä Kanki Kaikkosta ei myöskään tulla koskaan valitsemaan YK:n yleiskokouksen puheenjohtajaksi, vaikka Kanki Kaikkonen toiveikkaasti toimii moderaattorina Ilmiöpöydässä nro 2.: Suomi kokoaan suurempi maailmassa.

o Pahoin pelkään sitäkin, että demujen Ville Skinnari ei myöskään edes vassarien Merja Kyllösen ja kepun Jari Lepän avulla pysty pitämään koko Suomen elinvoimaisena (ilmiöpöytä nro 4. moderaattori), koska Villekin on Sitran neuvojen mukaan jo ilmoittanut, että fossiiliautojen käyttö on syytä kieltää Suomessa ja perustaa Suomeen kokonainen sähköautojen akkutoimialakin, koska sähköautojen akujen kysyntäkin on räjähtänyt käsiin.

Ville Skinnarin moderoimassa Ilmiöpöydässä nro 4. maatalousasioita valvovan kepuloisten Jari Lepänkin olisi kiireimmän kaupalla käytävä vinkkaamassa demujen Sanna Marinille hänen emännöidessään Ilmiöpöytää nro 1. (Hiilineutraali ja luonnon monimuotoisuuden turvaava Suomi), että uusimman tiedon mukaan hakkuiden rajoittaminen ja metsien kasvatusaikojen pidentäminen ei lisääkkään hiilinieluja vaan itse asiassa vähentääkin niitä dramaattisesti.

Syynä tähän käänteiseen vahingolliseen ilmiöön on, esim. vanhoissa metsissä lissääntyvä juurikääpä ja tyvilaho sekä se että kaiken maailman vahingolliset ötökät kuten kirjanpainajat, vuoristonilurit ja kaarnakuoriaiset valloittavat etenkin vanhat kuusikko- ja mäntymetsät, mikä on johtanut massivisiin metsätuhoihin mm. Länsi-Kanadassa, Saksassa, Tsekissä ja Slovakiassa.

Kandassakin metsää on tuhoutunut näiden monimuotoiseen luontoon kuuluvien ötököiden johdosta jo koko Suomen suuruisen metsäalueen verrran ja näin tavoitellusta hiilinielusta on tullut siellä massiivinen hiilikaivos, kun puiden on annettu kuolla pystyyn.

Minä epäilen pahasti myös sitä, että Terra Sipilä, eikä myöskään metsäalaa tunetematon demujen nuori Sanna Marin, ole ottanut huomioon tätäkään ilmaston lämpenemisestä yksipuolisesta metsähoidosta johtuvaa metsätaloutta uhkaavaa ilmiötä, jota ei ainakaan Suomessa voida kompensoida Terra Sipilän ideoimalla nurmien kituliaalla hiilinielujen kasvattamisella.

Olisi kerrassaan nolo juttu, jos meillä Suomessa härkäpäisen punaviherpiperryksen ja metsien moninaiskäytön seurauksena lopulta koko Suomen metsäala muuttuisi Euroopan suurimmaksi hiilikaivokseksi.

Minä ehdotankin, että nuori Sanna Marin käy vielä varmistamassa tämän metsien monimuotoisuuden ja hiilinielujen välisen yhteyden Luonnonvarakeskuksen metsäpatologian professori Jarkko Hantulalta.

Olisi hyvä, jos metsäalaa tuntematon demujen nuori Sanna Marin vasta sen konsultaation jälkeen kirjoittaisi emännöimästään Ilmiöpöydästä nro 1. Suomen metsien käyttöä ja hakkuita koskevan ohjeistuksen tiedoksi "Vero" ja Samakko Antille, Terra Sipilälle ja tietenkin Vihreiden Ville Niinistölle, Pekka Haavistolle ja Heidi Hautalalle sekä tietysti myös EU:n komissiolle, joka mielellään puuttuu myös jäsenmaidensa metsäpolitiikkaan, vaikka tietämys on Brysselin byrokraateilla olematon.

Suomessahan meillä autojen sähköistyksen osalta on enää vain pieni ongelma siinä, että meillä on hankittuna omia sähköautoja toistaiseksi vain muutama tuhat, eikä niille kannata rakentaa vielä pariin vuosikymmeneen latauspisteitä kaikkiin yksityisasuntohin.

Pelkkä latausverkostokin maksaa 1500 milj. EUR ja riittävä sähköautokanta, eikä sitä voi tietenkään rakentaa vain muutamaa tuhatta autoa varten.

Tavoitteenhan meillä on noin 670 000 sähköautoa ja noin 130 000 kaasuautoa vuonna 2030 ja noin 2 miljoonaa sähköautoa ja noin 250 000 kaasuautoa vuonna 2045.

Jo ensivaiheessahan sähköautojen hankintakin meillä maksaa jo vähintään noin 26 800 milj. EUR:a.

Tuskin Suomen köyhä valtio voi sentään lähteä lahjoittamaan 26.8 miljardia euroa sähköautojen ostajille tai viime kädessä sähköautojen valmistajille, kuten esim. osakkaiden tiedotustilaisuuksissa kannabista tupruttelevalle ja konjakkia siemailevalle Teslan omistajaguru Elon Muskille.

Kun vielä otetaan huomioon mm. "Vero" ja Samakko Antin kunnianhimoiset rautatie- ja maantieinvestoinnit, jotka on tietysti rahan puutteessa vuosikausiksi taas jätetty rempalleen, niin havaitaan, että korjausvelkaakin on maanteiden osalta kertynyt jo yli 2 miljardia EUR:a.

Pelkästään maanteiden vuosittaiset korjauskustanuksetkin ovat jo 500-600 milj. EUR:a, joten tulevalla hallituskaudella pelkästään maanteihin näyttää uppoavan noin 4 miljardia EUR:a.

Tuon summan päälle on sitten vielä laskettava Anne Bernerin ideoima Oy Suomen Rata Ab:n 5.8 miljardin EUR:n hanke eli junarata jokaisen ovelle.

Ville Skinnarin Ilmiöpöytään nro 4. on siis kertynyt eri tyyppistä "liikenneväylien korjausvelkaa ja kehitystarvetta" jo yhteensä 1.5 +26.8 + 4 + 5.8 = 38.1 miljardia EUR:a.

Tietenkin tästä alustavasta kustannusarviosta puuttuu vielä Helsinki-Tallinnan yhdystunneli ja Jäämeren ratakin (ilmeisesti yhteensä noin 15-20 miljardia EUR), joten en ollenkaan ihmettele, ettei vassarien Li Anderssonkaan ole varauksetta suostunut myymään valtion omaisuutta näiden heikkotuottoisten ja erittäin pitkän aikavälin hankkeiden rahoitukseen.

Alkaa tuntua siltä, että kohta alkaa "Vero" ja Sammakko Antinkin housunlahkeet tutista, kun Fortumin, Finnairin ja Nesteen osakkeista aloitetaan kaupankäynti, joilla rahoitetaan Suomessa hiilijalanjäljetön liikkuminen punaviherpipertäjien puolueohjelmien tavaoitteiden mukaisesti.

Täytyy myös muistaa, että meillä on edessä myös se kuuluisa hävittäjäprojekti. Hankintalistoillahan on vähintään 64 kunnollista hävittäjää, jotka pysyvät ilmassa. Tästäkin näyttää tulevan valtiolle jo aivan lähi vuosina noin 10 miljardin piikki, mitä ei vielä ole otettu huomioon yllä esitetyssä alustavassa budjettiraamissa vuodelle 2020.

Taitaa "Vero" ja Sammakko Antti joutua perumaan pyhät vaalilupauksensa: "satanen puhtaana käteen". Tuntuukin siltä, että "Vero" ja Sammakko Antin lahja koko Suomen kansalle on ilmiöneuvottelujen jälkeen 100 Euron jälkivero jokaiselle veronmaksalla korkojen kera marraskuun 30 päivä 2019.

Minä voin kuitenkin tehdä vielä senkin ennustuksen, että vielä vuonna 2030 maapallo kiertää aurinkoa. Meillä myös vuodenajat vaihtelee sekä välillä sataa ja välillä paistaa. Urkin viisasta lausuntoa voisin myös lopuksi siteerata: "Vieraat tulee ajallaan ja talo elää tavallaan".

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut22.5.2019 9.01
Neuvottelut voisi päättää vaikka tänään, mutta pitkitämme niitä yli EU-vaalien. Sen jälkeen keskitymme Eu-puheenjohtajakauden selvittämiseen nykyisellä toimitusministeriöllä.
Uutta hallitusta yritetään sitten loppuvuodesta tai käydään uudet vaalit.
Antti ei ole osoittautunut pettymykseksi, vaan hän on joka päivä oma itsensä. Kohta hän on omimmillaan oppositiojohtajana.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Hallitusneuvottelut22.5.2019 18.22
Antin hallituskumppanit ovat kyllästymässä keskusteluharjoituksiin ja vaativat toimintatapojen muuttamista. Yhteisymmärrys alkaa olla siitä, että pidetään tauko ja jatketaan ensi viikolla.
Eurovaaleissa on demareille tulossa vaalitappio. Ei tule hallituksen kokoaminen ainakaan helpottumaan.
Sanottakoon Sipilästä mitä tahansa, häntä ei ilmiöpöydissä jymäytetä.
Juha saa valmistautua pääministerinä johtamaan Eu:ta Suomen puheenjohtajakauden.
Tämä on varmaan eduksi sekä Suomelle että EU:lle

Keskusta pettää ainRe: Hallitusneuvottelut22.5.2019 19.00
Keskustan ukko on pihalla!
Taitaa Jussille ja Petterille kutsu käydä.

Eihän kansa edes keskustaa äänestänyt.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: