Keskustelu

poliittinen tarkkailijaTerra Sipilän kananlento katkesi25.4.2019 4.43
Kepuloisilla oli puoluekokous 9.6.2018 ja koukoksessa valittiin puolueelle seuraava johto. Viime eduskuntavaalien äänimäärä suluissa.

o Puheenjohtaja Terra Sipilä (16 688)
o Varapuheenjohtaja Katri Kulmuni (8 423)
o Varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (8 986)
o Varapuheenjohtaja Sote Rehula (3 327)
o Puoluesihteri Riikka Pirkkalainen (ei ehdolla)
o Ääniä yhteensä 37 424
o Hyväksyttyjä ääniä yhteensä 3 081 916
o Kepujohdon osuus hyväksytyistä äänistä 1.2%

Ennen vaaleja monet johtavat kepuloiset olivat tiedottaneet, että heillä on iltalypsyillä tullut jo tinki täyteen:

o Siltarumpu Mauri Pekkarinen
o Sikafarmari Sirkka-Liisa Anttila
o Kääriälän isäntä Seppo Kääriäinen
o Eturivin kättelijä Markku Rossi
o Maalaispoika Mikko Alatalo
o Vaaliraha Timo Kalli
o Entinen koplausmestari Kauko Juhantalo

Valitetava tosiasia on, että 9.6.2018 puoluekokous meni täysin pieleen, kun Terra Sipilä raahasi kokoukseen autotallisaan askartelemansa "Luottamuksen Apilan", joka osoittautui pahasti prototyyppiasteella olleeksi mekanoksi.

Terra Sipilä oli unohtanut ottaa kokoukeen mukaansa tarvittavan työkalupakin, eikä sitten saanut "Luottamuksen Apilaansa" purettua kuin vasta pitkän urakan jälkeen.

Kaikki tämä tietysti paljastui toimittajille.

Kun pääministeri järjestää tällaisen media-shown, niin voi olla varma, että viimeinenkin luottamuksen pisara meni sen siliän tien.

Kumma kyllä Terra Sipilä ei tästäkään ottanut oppia, vaan muistaakseni vielä tämänkin episodin jälkeen esitteli toimittajalle kädentaitojaan ja hetkessä pyöräytti toimittajalle autotallissaan saunakauhan, josta kirjoitettiin muistaakseni Suomen Kuvalehteen monen sivun tarina, jossa kuvattiin jopa Terra Sipilän pilvessä lentämisen taitoja.

Kaikille suomalaisille on jäänyt selväksi, että Terra Sipiä on käsistään kätevä. Minä arvostan sitä piirrettä tietysti suuresti, mutta näiden taitojen esittely ei ole ollut kovin vakuuttavaa, kun Terra Sipilän kärkihanke oli kuitenkin Leveäharteinen ja perustuslain sekä EU oikeuden vastainen Maakunta sote.

Ei ole sitten mikään ihme, että vaalitulos oli mikä oli - ennätyksellinen rökäletappio. Kepuloisten 9.6.2018 valittu johtajisto onkin sitten joutunut syömää katkeraa kalkkia ja nieleskelemään tappion kyyneliä pitkin kevättä.

Jouluna oli kaikki vielä niin hyvin, mutta sitten nousi tie pystyyn, kun kokoomuksen Elina Lepomäki, kertoi julkisuuteen, että hän ei tule äänestämään Leveäharteisen Maakunta Soten puolesta.

Terra Sipilän Leveäharteinen Maakunta sote törmäsi myös suurimpien kaupunkien vahvaan vastustukseen.

Titenkin Terra Sipilä ja kepuloisten luottamus koki myös pahan kolauksen, kun Persujen hajottua Terra Sipilä teki kuuluisan U-käännöksensä Turussa ja toivotti Siniset tervetulleiksi hallitukseen jatkamaan perustuslain vastaisen Maakunta Soten vyörytystä veronmaksajien rahoilla. Tuolloin oli jo kansalla tiedossa, että Timo Soinin "ilmapallo" oli puhjennut jo hyvän aikaa sitten.

Sanotaan, että luottamus voidaan menettää vain kerran. Terra Sipilä menetti luottamuksensa monta kertaa ja se on keskeinen syy kepuloisten rökäletappioon. Timo Soinin luottamuksen menetys oli myös totaalista ja kertakaikkista. "Maisterisjätkä" alkoi luulla itsestään liian suuria.

Kepu oli Terra Sipilä aikana siis palannut juurilleen: kepu pettää aina.

Nyt edessä on kepun puheenjohtajan vaalit. Nykyisestä johtotroikasta ainoastaan Katri Kulmuni on esiintynyt minun mielestäni telkkarissa edukseen monella tavalla. Voi olla, että Katri on vahvoilla tulevissa vaaleissa.

Hannakaisa ja Annika "Äiti" Saarikko ovat pitkään olleet esillä mahdollisina puheenjohtajina, mutta nyt molemmat ovat ilmoittaneet, että "pienten lasten aiheuttamat kotityöt" eivät sovi yhteen puheenjohtajan tehtävien kanssa. Tämähän on tietysti täysin ymmärrettävää.

Myös Kanki Kaikkonen on vielä jäännyt kuulosteluasteelle ja Kangella saattaa vielä olla monenlaisia vaikeuksia edessään, kun entinen demutaustainen vaimo Satukin on jo aloittanut aktiivisen deittailun uusien miesehdokkaiden kanssa.

Tämä jos mikä on erittäin karvasta kalkkia kepuloisten ja demujen punamultaakin ajatellen.

Surullista on myöskin se, että aikoinaan Euroopan seksikkäimmän pääministerin eli Vanhasen Matin terveys on alkanut reistailemaan.

Matillalan voimat meni jo eduskuntavaalikamppanjan aikana ja nyt Matti on joutunut kertomaan julkisuuteen, että hänkin on ollut sydänleikkausjonossa jo preäti 1.5 vuotta.

Minusta on hyvin erikoista, että Mattikin joutuu tuollaista leikkausta odottelemaan noin kauan. Herättää ihmetystä, että miksi esim. Annika "Äiti" Saarikko tai Maakunta Soten projektipäällikkö Päivi Nerg eivät ole järjestäneet Matille palveluseteliä, jotta Matti olisi päässyt nopeammin hoitoon vaikka yksityiselle puolelle.

Ja kyllä Matti on sen verran Suomenkin eteen tehnyt, että kyllä hänet pitäisi voida leikata esim. HYKS:n spesialistien toimesta vaikka ylitöinä.

Edessä on siis erittäin mielenkiintoiset hallitusneuvottelut ja samaan aikaan kepuloisten puolue ajelehtii ilman kapteenia aivan samaan tyyliin kuin aikoinaan jäävuoren seinään posauttanut Titanic.

Nyt jos koskaan kepuloisten on siis syytä miettiä, mikä on KEPUn tulevaisuus.

Teenpä nyt loppuun ehdotuksen: parasta on liittoutua nopeasti kokoomuksen kanssa. Silloin Suomen puoluekenttä tervehtyy. Kun tähän liittoon vielä kytketään kristilliset, niin tulisi eduskuntaan vahva oikeistolainen puolue, jolla olisi jo nykyisessä eduskunnassa vahva mandaatti: KOK + KEPU + KD = 38 + 31 + 5 = 74/200.

En vielä ennusta tätä, koska yleensä ennustusteni on ollut tapana toteutua. Olkoon tämä vasta ehdotustasolla toistaiseksi.

Joka tapauksessa meillä on edessä pikapuoliin uudet vaalit.

Meidän tulee ottaa huomioon, että maatalouden osuus Suomen bruttokansantuotteesta on nykään enää voin noin 2%, joten ei mitenkään ole mahdollista, että Suomen hyvinvointivaltiota voidaan ylläpitää ja kehittää vain Alkiolaislla periaatteilla, joiden syntysanat lausuttiin silloin, kun Maalaisliitto perustettiin Santeri Alkion toimesta 1906.

On siis aika jo päivittää "kepuloinen liiketoimintasuunnitelma".

Siltarumpu- ja iltalypsyperinne ei enää toimi. Hannakaisakin on todennut, että pitää ajatella valtakunnallisia asioita.

Maalaisliiton ensimmäinen kunnallistoimikunta perustettiin Muuruvedelle Pohjois-Savoon vuonna 1916.

Pohjois-Savossa on siis pitkät perinteet kepuloisessa menossa ja juuri tästä syystä KEPU:n oikeistolaista perinnettä onkin hyvä lähteä kehittämään ja vaalimaan Pohjois-Savon sydämestä, ei mistään Kainuun korvesta tai tappiollisen Terrafamen pääkonttorista



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: