Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniKeskustan kannatus laskee edelleen 27.5.2019 1.09
Keskustan laskeva kannatus jatkui eurovaaleissa. Perinteinen kannattajakunta antoi haisevan vastalauseen keskustan uudelle linjalle. Myös demarien kannatus kääntyi laskuun. Näiden kahden puolueen yhteinen kannatus romahti liki 10 prosenttia. Hallitusneuvottelut jatkuvat heti aamulla.
Virtaa antaa tietysti se, että kokoomus sai ainoana puolueena yli 20 prosentin kannatuksen ja Petteri Orpo hieman piikitteli pääministeripuolueen Antille.
Aika heikoilla on Juha ja Antti, jos yhteinen vihollinen on ainut yhdistävä tekijä. Jotakin muutakin olisi löydettävä.
Sen verran tunnen Juha Sipilää, että hän ei innostu tällaisesta politiikasta. Ei, vaikka saisi Soten makuntamallin toteutetuksi demarien kanssa. Katsotaanpa mitä tapahtuu tällä viikolla.

poliittinen tarkkailijaRe: Keskustan kannatus laskee edelleen 28.5.2019 5.22
Eilen se nähtiin taas kahteen kertaan, että maailmassa on siirrytty Mörköjen aikaan.

Suomella oli jääkiekon MM-kisoissa jalkeilla kansainvälisen mittapuun mukaan kaikkien aikojen heikoin joukkue. Useimmat valitut pelaajat olivat lähestulkoon divarisarjan poikia.

Yhtään NHL:n miljonääriä ei muistaakseni ollut porukassa, mutta joukkoon oli onneksi valittu yksi Lempäälästä kotoisin ollut 203 senttiä pitkä Mörkö.

Mörkön peli ei alussa tahtonut luistaa millään, mutta kun vastaan tuli ensin Ruotsi, sitten Venäjä ja lopulta vielä Kanadakin, niin Mörkö pääsi kunnolla vauhtiin.

Näytti siltä, että Mörkö yksinään pystyi voittamaan kaikki jääkiekon suurmaat ja nyt Suomi on täynnä Mörköjä.

Onneksi olkoon Suomi. Mörkön avulla noustiin siis suurten maiden joukkoon ja ohikin.

Eduskuntavaaleissa Suomelle kävi taas heikosti, kun pelattiin sitä kuuluisaa meidän peliä Terra Sipilän sekä "Vero" ja Sammakko Antin kirjoittaman pelikirjan sääntöjen mukaan.

Petteri Orpo raukka ja Halla-ahon Jussi, jotka selvästi voittivat vaalit, heitettiin kylmästi ulos kunnollisista hallitusneuvotteluista ja aloitettiin Sammakko Antin johdolla epätoivoiset Ilmiöneuvottelut Säätytalolla.

Sammakko Antti ilmoitti jo viime viikolla, että nyt Terra Sipilän ylileveä Maakunta Sotekin viedään väkisin maaliin, koska se on ollut kepuloisten kynnyskysymys.

Sammakko Antti ja Terra Sipilä eivät kuitenkaan ole ottaneet sitä huomioon, että maailma muuttuu koko ajan ja että piru vaanii aina niissä pienissä detaljeissa, jotka lopulta ratkaisee, syntyykö suurista utopistisista haaveista mitään.

Nythän niitä pieniä detaljeja ei ole pystytty Säätytalon Ilmiöneuvotteluissa millään sopimaan, koska jo sovitusta Maakunta Sotesta ei ole tehty edes notifikaatiota EU:n komissiollekaan.

EU:n SEUT säännösten mukaan tällainen notifikaatio täytyy tehdä ennen kuin tehdään asiaa koskevia päätöksiä. Vaikuttaa siis siltä, että nyt mentiin Ilmiöneuvotteluissa taas perse edellä puuhun.

EU-vaaleissa saatiin taas todeta eilen, että "Vero" ja Samakko Antin sekä Terra Sipilän Ilmiöneuvottelujen tulos heitettiin jo nurkaan.

Kansa on äänensä antanut, joten pulinat pois.

Selvä vaalien voittaja oli kokoomus, joka 379 811 äänen turvin säilytti kolme paikkaansa EU-parlamentissa.

Punaviherpipertäjät saivat ilmastokiihkossa vielä 292 355 ääntä ja kaksi paikkaa. Demujen äänisäälis oli 267 218 ääntä ja kaksi paikkaa. Persut hengitti jo demujen niskaan 252 902 äänellä ja saivat myös kaksi paikkaa. Kepuloiset tulivat enää neljänneksi ja saivat vain 247 353 ääntä, jolla heltisi niukin naukin kaksi paikkaa.

Jo EU vaaleissa oli nähtävissä, että demujen ja kepuloisten ääniosuudet olivat laskussa eduskuntavaaleihin verrattuna. Demuilla ääniosuus oli vain 14.6% (laskua 3.1% yksikköä). Kepuloisilla ääniosuus oli 13.5% (laskua 0.3% yksikköä).

Ilmastouskoisilla punaviherpipertäjillä ääniosuus oli 16% (nousua 5.5% yksikköä). Persuilla ääniosuus oli 13.8% (laskua 3.7% yksikköä).

Huomion arvoista kuitenkin on, että demujen joukossa Eero "Mörkö" Heinäluoma (pituus 197 cm) sai ääniä yhteensä peräti 128 070 kpl, eli peräti 47.9% demuille annetuista äänistä.

Ilman toveri "Mörkö" Heinäluomaa demujen ääniosuus olisi todennäköisesti ollut kepuloistenkin äänisaalista pienempi.

On siis täysin käsittämätöntä, että Sammakko Antti ja Terra Sipilä käyvät Säätytalolla Ilmiöneuvotteluja, kun näiden pääneuvottelijoiden ja lehmänkauppoja tekevien hummeriveljien todellinen yhteinen kannatus kansan keskuudessa on korkeintaan 20%:n luokkaa.

Kun vertaa "Mörkö" Heinäluoman pituuttakin (197 cm), niin näkee heti, että "Mörkö" Heinäluoma on ihan eri luokassa "Vero" ja Sammakko Anttiin verrattuna.

Antin pituushan on vain sama kuin RKP:n Carl Haglundilla eli noin 176-177 cm ja Unilukkarilla (177 cm).

"Mörkö" Heinäluoman saaman äänimäärä onkin sitä luokkaa, ettei "Mörköä" niin vain ohiteta tulevissa komissaarineuvotteluissakaan.

Minä onnittelen "Mörköä" lämpimästi hienosta tuloksesta.

"Mörkö" Eeeron suuri äänimäärä edellyttää siis sitä, että "Mörkön" ääni kuuluu myös vahvana, kun kevyen sarjan pikkupojat eli "Vero" ja Samakko Antti sekä kepuloisten poliittiselta kartalta kokonaan poistuva Terra Sipilä neuvottelevat lehmänkaupoistaan, joissa jouduttaan vielä suuriin sisäisiin ongelmiin ja tietysti ajaudutaan ongelmiin myös EU:n perussopimuksen ja SEUT sopimuksen säännösten kanssa.

EU:n perussopimushan valvoo meidän julkista taloutta ja rahankäyttöä monien kriteerien avulla. Näistä voidaan mainita mm. seuraavat:

- julkisyhteisöjen rahoitusasema
- budjettialijäämän tulee olla pienempi kuin 3%:a BKT:ssta
- julkisen talouden kestävyysvaje
- julkisen talouden velkaisuus (velkojen määrän tulee olla enintään 60% BKT:sta)
- julkisten menojen lisäysvauhti

Todettakoon heti aluksi, että vuoden 2019 lopussa Suomen julkishallinnolla on velkoja yhteensä noin 142 miljardia EUR:a. Kun siihen lisätään Finnvera lainat ja vientitakuut noin 23.6 miljradia EUR:a, niin kokonaisvelat nousevat noin 165.6 miljardiin EUR:on.

Jos BKT jää vuonna 2019 tasolle 236.9 miljardia EUR:a niin julkishallinnon ja yhteisöjen kokonaisvelan suhde BKT:sta on jo suunnilleen 70%:a, mikä ylittää perussopimuksen velkarajan.

Tämä viittaa siihen, että "Vero" ja Sammakko Antin sekä Terra Sipilän Ilmiöneuvotteluissa kaikki rahat on jo käytetty. Mitään meolisäyksiä ei siis ole mahdollista esittää.

"Mörkö" Eeron valinta pistää myös "Vero" ja Sammakko Antin sekä Terra Sipilän Ilmiöneuvottelut täysin uusiksi.

Kyllä "Mörkö" Eero tulevana EU:n komissaarina tietää sen, että Suomessakin on noudatettava EU:n sopimuksen sääntöjä, vaikka kepuloiset ja demut mitä tahansa sopisivat keskellä yötä Ilmiöneuvotteluissaan.

Säätytalon Ilmiöneuvotteluissahan ei ole vielä oikein edes kunnolla päästy keskustelemaan siitä tärkeimmästä asiasta eli rahasta.

Kysymys on siis siitä, kuinka paljon valtiolla on tuloja ja kuinka paljon sillä on menoja.

Nythän tilanne on se, että tämän vuoden talousarviossa on menoja kaikkiaan jo noin 55.6 miljardia euroa ja tietysti yhtä paljon tuloja, mutta tuloissa veroja ja veroluontoisia maksuja on jo 45.7 miljardia euroa ja verotulojen lisäksi on jouduttu vippaamaan valtion eläkerahastostakin jo 1.9 miljradia euroa ja sen lisäksi myös 1.9 miljardia euroa on jouduttu ottamaan lisälainaakin, jotta tilit saadaan balanssiin.

Kassavajetta on siis tältäkin osin jo valmiina 3.8 miljardia euroa.

Koska lähivuosina Suomen työlliyysaste ei tule nousemaan nykymenolla nykyisestä noin 72%:sta, vaan pikemminkin laskee ottaen huomioon kansainvälisen tulevan talouskehityksen, niin Säätytalon Ilmiöneuvotteluissa voidaan ajatella niinkin, että valtion kassavajetta lähdetään paikkaamaan verotusta nostamalla.

Tällaiset verotustoimet tietenkin johtavat siihen, että BKT syöksyy kiihtyvään laskuun, mikä taas merkitsee pienempiä verotuloja tai korkeampaa verotusastetta.

"Vero" Antti ja nähtävästi myös Terra Sipilä aikovatkin näköjään laittaa pystyyn EU oikeuden vastaisen Maakunta Soten, joka jo tehtyjen selvitysten mukaan lisää voimakkaasti sote-alan kustannuksia tulevina vuosina.

Reippaasti on siis tarkoitus laittaa lisää rahaa haisemaan kaikenlaiseen hyvään, kun meillä on jo sovittu siitäkin, että vanhusten hoitoonkin tulee lakisääteinen 0.07 mitoitus ja tietysti "Vappusatanen" jaetaan kaikille vähävaraisille. "Vappusatasenkin" hinta on muistaakseni 900 milj. EUR:a.

Punaviherpipertäjien toivelistalla on myös suuret satsaukset koulutukseen, vaikka Suomen koulutusmenot jo nyt ovat jostain tuntemattomasta syystä muita verrokkimaita suuremmat ja kouluistakn meillä valmistuu sellaisia ihmisiä, jolla ei ole työelämässä mitään käyttöä.

"Vero" Antin ohjelman kokonaisraamihan onkin peräti 5 miljardia euroa.

"Vero" Antti näyttää siis olevan kasvattamassa valtion budjetin alijäämänkin jo 8.8 miljardiin euroon. Sekin näyttää ylittävän EU:n asettaman 3%:n budjettialijäämän ylärajan.

Maakunta Sote neuvotteluissa on jo havaittu, että meillä tarvitaan nopeasti jopa 4000 uutta sairaanhoitajaa ja 250-300 terveyskeskuslääkäriäkin. Näidenkin kouluttaminen kestää helposti viisi vuotta ja vuotuinen palkkakustannus lienee vähintään 250 milj. euroa vuodessa.

Kun tätäkään rahaa ei ole missään olemassa, niin seuraavan 10 vuoden aikana tästäkin tulee ainakin 2.5 miljardin euron kumulatiivinen lisäys budjettialijäämän lisäys "Vero" ja Sammakko Antin utopistiseen budjettiin.

Tulee vielä olemaan hauska näytelmä, kun "Vero" ja Sammakko Antti sekä Terra Sipilä puristavat perusterveydenhuollon, yksityisen työterveyshuollon sekä Mehiläisen, Pihlajalinnan ja Osuuspankin ja muidenkin mm. vakuutusyhtiöiden kaikki modernit sairaalat Terra Sipilän Maakunta Soten pakkopaitaan.

Kysymys on miljardeista euroista, jotka "Vero" ja Samakko Antti nyt yhdessä Terra Sipilän kanssa näköjään aikovat kansallistaa samaan tyyliin kuin Venezuelan itsevaltainen presidentti Maduro.

"Vero" ja Sammakko Antin sekä Terra Sipilän on turha luulla, että yksityiset yritykset eivät tulisi käyttämään perustuslain ja EU-oikeuden mukaisia legitiimejä oikeuksiaan ja jättäisivät tekemättä kanteluja EU:n komissiolle näistä "Sammon ryöstöistä", mikä suurella varmuudella tulee johtamaan vuosikymmenien kaaokseen Suomen koko Sote Sektorilla.

Kyllä kansan pitäisi nyt nousta barrikaadeille ja estää tällainen sosialistinen kehitys. Vastaavia hankkeita Suomessa oli kyllä demuilla ja kommareilla jo aikoinaan 1960-1970 luvuilla, mutta onneksi niistä päästiin eroon, kun Suomeen voitiin valita muukin kuin punamultahallitus.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: