Keskustelu

poliittinen tarkkailijaBreaking News Ilmiöneuvotteluista28.5.2019 15:24
Kokoomuksen Janne Vapaavuori kävi opastamassa ilmiöneuvottelijoita yhden tunnin ajan Säätytalolla.

Sammakko Antin ja Terra Sipilän Maakunta Soten puuhamiehet ja - naiset olivat naama peruslukemilla, kun Janne totesi seuraavasti:

"Vapaavuori ja kuusi suurinta kaupunkia vastustivat maakuntamallia äänekkäästi jo edellisen hallituksen sitä sorvatessa.

Vapaavuoren mukaan isoimmat kaupungit Helsinki mukaan lukien vastustaa edelleen voimakkaasti maakuntamallia. Vapaavuori saapui tapaamisesta vakavana.

- Tämä malli on elävälle elämälle vieras. Se on askel taaksepäin, se ei ole modernin, kansainvälistyvän ja ketterämmän Suomen malli, Vapaavuori tyrmäsi.

- Me olemme nyt Säätytalolla rakentamassa liittovaltiorakennetta 5,5 miljoonan ihmisen maahan samaan aikaan, kun lähinaapurustossa Tanskassa ja Virossa puretaan välihallintoa.

Eilen tuli Kaunuun maakunnasta taas ikäviä uusia: "Skoda Transtech lomauttaa 200 henkilöä, kun junanvaunujen kysyntä on sakannut"

Lauantaina tuli ikäviä uutisia entisestä kotikunnastani ja tietysti Keskipohjanmaan pienestä maakunnasta. 5 200 asukkaan Pyhäjärven kaupungista loppuu työt 400 henkilöltä, kun kaivos suljetaan 60 vuoden toiminnan jälkeen viimeistään 2023.

Tänään tuli taas ikäviä uutisia Pohjois-Pohjanmaan Oulusta, kun Stora Enso ilmoitti lopettavansa hienopaperin teon Oulussa ja ryhtyvänsä valmistamaan kartonkia. 365 työtekijälle lasketaan lopputili pika puoliin käteen.

Seuraavaksi odotellaan, milloin Uudenkaupungin kannattamaton autotehdas lomauttaa 1000 henkilöä.

Turun telakallakin kokeeksi rakennettu ekologinen purjealus ei myöskään ole ottanut tulta. Uusia ekologisia purjelaivoja ei aiota ihan lähivuosina rakentaa Meyerin telakan toimesta.

Työllisyysaste näyttää siis olevan jyrkässä laskussa, kun Savossakaan ei ole enää ammattitaitoisia hitsareita.

Onneksi sentään Maaningalla maatalojen tytöt ovat innostuneet hitsaushommista.

Hitsaaminen vaatiikin tarkkuutta ja huolellisuutta. Naisillahan sitä tietysti on, kun ovat vuosisatoja joutuneet kutomaan sukkia, villapaitoja ja lapasia.

On ollut sulaa hulluutta, että näitäkin tuotteita on alettu tuoda Suomeen esim. Kiinasta ja muista halvan työvoiman maista.

Nyt tämä typerä politiikka kostautuu meille, kun maailman talous näyttää sakkaavan jyrkästi.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Breaking News Ilmiöneuvotteluista28.5.2019 15:59
Harmi, että monella elävällä kylällä menee huonosti. Meillä rakennusala elää ylikuumentuneessa vaiheessa. Kuusi kerros- tai rivitaloa odottaa tänä kesänä purkamista. Voi olla, että osa joudutaan jättämään ensi vuoteen.
Säyneisessä ja Muuruvedellä purkurintamalla on yhtä kiireistä. Työvoimaa on pakko tuoda muualta, koska kaikkia ei ehditä tehdä itse.

Antti on työntänyt kätensä syvään hillopurkkiin. Hänestä ei ole purkuhommiin. Voi olla, että roskapussin viemisessä on ruumiille askaretta kyllin.

Nämä purkuhommat eivät ole aina kovasti järjen päälle käyviä, mutta pelkistä työmiehistäkin alkaa olla pula. Persujen puoluetoimistossa olisi yksi työmiehen nimellä oleva, mutta taitaa pykälät estää näin pitkää siirtoa.

poliittinen tarkkailijaRe: Breaking News Ilmiöneuvotteluista21.6.2019 13:06
Sammakko Antin ja Unilukkarin Kultarannan "Kirkonmenoissa" julkaistu mustan hiilen soihdutusstrategia ei ottanut tulta Brysselissä.

Brysselin pyrokraatit olivat nähneet,kun Juti grillaa tiriseviä makkaroista keskellä kaupunkia, eikä välitä hillijalanjälistä mitään.

Brysselissäkään ei sentään tällaiseen kaksinaamaisuuteen lähdetä mukaan.

Samalla laitettiin jähin kaikki "korkeiden virkamiesten" nimityksetkin.

Alkaa näyttää siltä, ettei Liikasen Ekistä ja kepuloisten Olli Rehnistä ole EKP:n johtajaksi.

EKP:n johdossa joutuu tekemään muutakin kuin vain pelata kesällä jalkapalloa tai talvella hiihtää.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: