Keskustelu

poliittinen tarkkailijaSammakko Antti nosti jo kädet pystyyn30.5.2019 4.36
Säätytalon Ilmiöneuvotteluissa huomenna on jo 19. Ilmiöpäivä, joka meneekin sitten Leirikoulun merkeissa toivelistojen euroja laskiessa.

"Vero" ja Sammakko Antti on ilmoittanut ilmiöneuvottelijoille, että RINNE I hallituksen aikana Suomen bruttokansantuote kasvaa normaalia 2%:n vuotuista vauhtia ja työllisyysaste nousee 75%:iin.

Valtion hyvin tuottavasta omaiuudesta myydään noin 10-15%, jotta köyhille voidaan antaa luvattu "Vappusatanen"

Terra Sipilä on myös todennut, että nyt neuvottelut etenevät kuin rasvattu salama ja kaikki kepuloisten kynnyskysymyksetkin on viilatta sileiksi.

Enää on epäselvää, ketkä aloittavat ministerien raskaat työt.

Sammakko Antti on myös jo ilmoittanut, että Terra Sipilän kanssa on sovittu siitäkin, että ensimmäisen kerran Suomen historiassa hallitus luovuttaa SAK:lle ja muille ammattiliitoille toimivallan siitä, että Suomeen syntyy 30 000 uutta työpaikkaa ja niihin tietysti tarvittavat työntekijät.

Sammakko Antti on myös päättänyt, että tällä kertaa hallitus ei kuuntele ekonomisten höpötyksiä tulevasta talouskehityksestä, koska demujen ja kepuloisten puoluetoimistoissa tiedetään globaalit talousasiat paremmin kuin korkeasti koulutetut ekonomistit.

Sammakko Antti onkin yhdessä Terra Sipilän kanssa päättänyt, että Suomessa otetaan käyttöön ns. normaali 2%:n bruttokansantuotteen kasvu.

Tässä suhteessa Sammakko Antti on herkällä korvalla kuunnellut ja seurannut Kiiinan vakaata taloudellista kehitystä. Siellähän on jo ennen Suomeakin sovittu siitä, että talous kasvaa vakaasti 6-7%:n vuosivauhtia riippumatta mistään suhdanteista.

Sammakko Antti onkin miettinyt, että koska Kiina on Suomea selvästi isompi maa, niin täytyyhän siellä kasvunkin olla ainakin kolme kertaa nopeampaa kuin meillä Suomessa.

Sammakko Antti onkin todennut, että meikäläiset ekonomistit ovat aivan turhan pessimistisiä, koska Suomi on maailman onnellisin maa ja meillä on jo syntynyt täysi yksimielisyys melkein kuudesta tulevaisuuden keskleisestä ilmiöstäkin.

Pienoista epäselvyttää on kuitenkin vielä Säätytalolla kahdesta ilmiöstä: Elinvoimainen Suomi (Ilmiöpöytä nro 4, jota isännöi demujen Ville Skinnari) ja Osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden Suomi (Ilmiöpöytä nro 8., jota emännöi puolestaan kepuloisten Hanna Kosonen, joka keltaisessa kesämekossaan hurmasi itsensä Venäjän Presidentti Putinin Olavinlinnan taannoisen illallisen aikana).

Ei kuitenkaan ole mitään syytä olettaa, etteiko Ville ja Hanna pystyisi ratkaisemaan näitäkin yksinkertaisia ilmiöitä.

Sammakko Antin sekä Villen ja Hannan tarvitsee vain kysyä neuvoa Terra Sipilältä, jolla on ylivoimainen kokemus siitä, miten maan asiat laitetaan hetkessä kuntoon.

Jutta Urpilaisen ollessa valtiovaranministerinä Jutta oli siinä mielesssä ajan hermolla, että hän oli huomannut kesälomansa aikana, ettei Suomen bruttokansantuote ole kasvanut 10 vuoteen lainkaan.

Kun sitten Terra Sipilä tuli pääministeriksi, niin Terra Sipilä päätti panna valtion taseet töihin ja bruttokansantuotteen kasvuun.

Terra Sipilää onnisti, koska maailman ja myös Euroopan taloudellinen kasvu kiihtyi, kun EKP alkoi syytää nollakorkoista rahaa kaikille halukkaille.

Nyt nollakorkoinen raha ei enää lisääkään kasvua ja Eurooppaankin on hiljaa hiipinyt Japania jo vuosikymmenet vaivannut hidas taloudellinen kasvu ja hidas inflaatio, itse asiassa jopa deflaatio.

Suomessa kustannustaso on riistäytynyt käsistä pitkälle juuri ennätyksellisen korkean verorasituksen seurauksena.

Tämä vuosikausia kestänyt himoverotusprosessi onkin johtanut siihen, että Suomi, jonka kansantuote on perinteisesti kasvanut reippaasti erityisesti viennin avulla, onkin vuodesta 2011 lähtien muuttunut tuonnista lähes täysin riippuvaksi maaksi.

Suomessa ei kannata tehdä lähes mitään ja maatalouskin on lähes täyisin kannattamatonta.

Tilastojen mukaan jokaisena vuotena aikavälllä 2011-2018 Suomen vaihtotase onkin ollut negatiivinen. Suomesta on siis lähtenyt pääomaa koko ajan, kun tilanne pitäisi tietysti olla päin vastoin.

Terra Sipilän hallituskaudellakin Suomen vaihtotase kehittyi erittäin murheellisesti, kuten alta selviää (milj. EUR):

- 2015 -1 509
- 2016 -1 613
- 2017 -724
- 2018 -4 361
- 2015-2018 yhteensä -8 207

"Vero" ja Sammakko Antin mahdollisen hallituksen ensimmäisen vuoden vaihtotaseen vaje näyttäisi myös nousevan noin -4 356 milj. EUR:on.

Mikäli Sammakko Antti ja kepuloiset saavat jatkaa Suomen kansantalouden tuhoamista, niin kansainvälisen talouden kasvun hiipuessa Suomen kumulatiivinen vaihtotaseen vaje voi olla vuosina 2019-2023 5 x 4000 = 20 000 milj. EUR.

Tietysti kaikki tämä raha on meidän hyvinvoinnista poissa: vanhukset ja sairaat jäävät hoitamatta ja kansan sivistäminen peruskoiuluissa, ammattikouluissa ja yliopistoissa voidaan huoletta unohtaa.

Vaihtotaseesta huolehtimeinen ei ole mikään leikin asia.

Ennen EURO-kytkentää markkaa jouduttiin ajoittai devalvoimaan, kun vaihtotase ajautui pakkaselle. Suomen ollessa nyt sidoksissa EUR:on, valuutta ei meillä jousta ja kotimainen korkea kustannustaso joudutaan sopeuttamaan todella kivuliaasti leikkaamalla hyvinvointipalveluista.

Vaihtotaseen kannalta Suomen suurin ylijäämä oli vuonna 2002, jolloin vaihtotaseen ylijäämä oli peräti 12 miljardia euroa. Siitä lähtien joka vuosi ylijäämä on pienentynyt ja on nykyään siis raskaasti alijäämäinen ainakin noin -4 000 milj. EUR:a.

Säätytalon Ilmiöneuvottelijoiden olisi hyvä huomisen Leirikoulunsa aikana tiedostaa sekin, että vuonna 2002 Suomen kaikki terveydenhuolto- ja sote menot olivat 10 992 milj. EUR ja näin ollen silloinen ylijäämäinen vaihtotase riitti hyvin kattamaan kaikki sote-menot.

Tänä päivänä Suomen kaikki Sote-menot ovat jo suuruusluokkaa 23 000 milj. EUR. Nämä menot maksetaan tietysti pääasaiassa verorahoilla ja sen lisäksi on vielä veroja kerättävä ainakin 4 000 milj. EUR, jotta edes sairaat ja vanhukset voidaan Suomessa joten kuten hoitaa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Sammakko Antti nosti jo kädet pystyyn30.5.2019 6.30
Antti on talouspoliittinen nero tai guru. Hän ei ole keynesiläinen, mutta on kehitellyt oman vastasyklinsä, jossa julkisen talouden menoja voidaan kasvattaa vielä taantuman jo selvästi painaessa päälle.
Köpöttelevä kävely ja hieman sekava ulosanti kätkee sisälleen talouspoliittisen erityislahjakkuuden. Saa nähdä miten Antti pystyy jatkossa vakuuttattamaan EU:n kollegansa talouden tasapaino-ongelmien hoitamisessa.
Antin ajattelu tulee lähelle sitä, mitä me Juankoskella toteutimme. Voimavaramme olivat vain niin pienet, että emme onnistuneet voittamaan suhdanteita. Suomi ja Juankoski ovat kuitenkin hieman eri asioita.
Meillä on nyt Juankoskella vapautunut taloustieteellistä osaamista, joka mielellään tulee auttamaan tulevaa hallitusta sitten, kun vastasykliin tarvitaan tekijöitä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Sammakko Antti nosti jo kädet pystyyn30.5.2019 12.04
Meillä meni aina hyvin demarien kanssa. Se johtui suurelta osin tästä yhteisestä talouspoliittisesta näkemyksestämme. Vieläkin ajatuksemme yhtyvät siinä, että yhteinen raha tuottaa parhaiten siellä, missä itse ohjaamme kehitystä. Antti on valmis hieman lisäämään velkaakin, jos panostukset kohdistuvat tulevaisuuteen.
Antti viittaa koulutukseen ja infraan. Uskon, että myös teollisiin työpaikkoihin.
Jos Hannakaisasta tulee ministeri kuten näyttää, voivat toiveemme Juankosken tulevaisuudesta toteutua.
Veijokin sanoi lehtihaastattelussa olevansa valmis uuteen takauspäätökseen, jos sellaista pääsisi tekemään.
Juankosken yhteiskuntasuhteet ovat nyt poikkeuksellisen hyvät. Meillä on lupa odottaa hyviä päätöksiä. Tämä historiallinen asetelma Suomen hallituksessa ei tule toistumaan aivan heti.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Sammakko Antti nosti jo kädet pystyyn1.6.2019 6.49
Enää puuttuu lista ministereistä. Antti ja Juha ovat sopineet ohjelmasta. Polttoaineen hinta nousee, mutta myös pienet eläkkeet. Tämä tarkoittaa, että oma elintasoni paranee.
Piti odottaa demarihallitusta, että tämän sai nähdä.
Itsestäni en nyt kovin ole huolestunut, mutta Juankoskesta ja Muuruvedestä kylläkin. Armenialainen tehtailija ei saa avustusta, se lienee selvä. Valtio tuskin ostaa tehdasta suomalaisille. Ei.
Työllisyysastetta nostetaan. Tämä voi tarkoittaa, että minutkin kutsutaan vielä töihin.
Tämä käy, jos maakuntahallinto toteutuu. Siellä tarvitaan keskustalaisia kokeneita luottamusmiehiä. Itseäni kiinnostaisi tilintarkastajan paikka. Siinä hommassa luottamusmieheltä kysytään kokemusta ja kykyä. Tarkastuspäiviä määräisimme sen verran kuin tarvitsemme.
Oli se vain hyvä, että Antti valitsi meidät eikä kokoomusta. Arvostan Anttia joka päivä enemmän ja enemmän. Hän osaa vastata nokaville toimittajille töykeästi. "Mistä te tuollaista tiedätte".

poliittinen tarkkailijaRe: Sammakko Antti nosti jo kädet pystyyn2.6.2019 1.51
Säätytalon Ilmiöneuvotteluissa on saavutettu yhteisymmärrys, mutta vielä ei ole kerrottu kaikkien ministereiden nimiä.

Myöskään ei ole kerrottu, miltä Suomi näyttää nyt ja minne tässä ollaan menossa.

Kun olen sivusta seurannut Säätytalon portaissa vaivalloisesti askeltavaa "Vero" ja Sammakko Anttia hänen aina tullessaan ilmoittamaan neuvottelujen etenemisestä tiedotusvälineille, niin minulle on aina tullut ensimmäisenä mieleen Koljonvirran taistelu 27.10.1808, jolloin marsalkka Sandelsin johdolla suomalaiset löivät sankarillisesti venäläisten ylivoimaiset joukot.

Tällainen voitto ei olisi ollut mahdollinen, ellei taistelussa olisi Suomen puolella ollut vahvasti isänmaallisia voimia, joista Sven Tuuva lähes yksinään lähes paljain käsin piti Suomea pystyssä vihollisen uhatessa meitä.

Sven Tuuvassa on paljon samaa kuin Sammakko Antissa ja Terra Sipilässä.

Molempien toimintaa värittää samanlainen aatteellinen paatos, joka Sven Tuuvan tapauksessa päättyi siihen, että kansallisrunoilijamme Runeberg ikuisti runoonsakin, kuinka Sven Tuuva raukka lopulta sai luodin rintaansa Koljonvirran sillalla ja sitä kautta nousi Suomen ehdottomien kansallissankareiden joukkoon.

Jo kauan sitten kävin katsomassa Sven Tuuvasta tehdyn elokuvan, jossa näytettiin, kuinka Sven sotilasrivissä käskettäessä kääntyä oikeaan aina kääntyikin vasempaan.

Sven ei tehnyt sitä paahuuttaan vaan siksi, että Sven ei tiennyt sitä, mikä on oikea ja mikä vasen.

Kuitenkin Svenin elämä päättyi sitten sankarikuolemaan 211 vuotta sitten.

Nyt on kiintoisaa seurata päättyykö "Vero" ja Samakko Antin sekä Terra Sipilän urhoollinen taistelu Sven Tuuvan tapaan myös "sankarikuolemaan" jo ennen Koljonvirran taistelun tulevaa vuosipäivää, kun markkinavoimat ja kokoomuksen sekä persujen talousasiantuntijat paljastavat mediassa totuuden tulipunaisen hallituksen täydelliseen umpikujaan johtavasta talous- ja sosiaalipoliittisesta ohjelmasta.

Säätytalon Ilmiöneuvotteluista on luotu mielikuva, että Suomesta voi tulla lähes kaikilla aloilla kokoansa suurempi valtio.

Ilmiöneuvottelujen Maakunta Soten karttaharjoituksissa Sammakko Antti ja Terra Sipilä ovatkin ehkä panneet merkille Suomen verrattain suuren pinta-alan verrattuna nykyiseen väestöön.

Pinta-alaahan meillä on peräti 338 449 neliökilometriä ja asukkaista 5 518 393 eli vain 16.2 asukasta neliökilometrillä.

Ilmiöneuvotteluissa Sammakko Antti ja Terra Sipilä ovat jo selvästi todenneet, että koko maa on pidettävä asuttuna keinolla millä hyvänsä.

Koska luontainen syntyvyys ei enää tätä takaa meillä, niin me joudutaankin tarjoamaan suomalaista maaperää muista maista tuleville uudisasukkaille asuttavaksi.

Kanki Kaikkosen isännöimässä ilmiöpöytä 2:ssa lieneekin keskusteltu jo siitä, että meillä voitaisiin jo Samakko Antin hallituskaudella pyrkiä kasvattamaan keskimääräistä asutustiheyttä lähemmäksi Japanin tasoa.

Japanihan on pinta-alaltaan melko tarkoin Suomen kokoinen, mutta Japanissa on asukkaita kuitenkin peräti 126 milj. kpl eli keskimäärin 372 asukasta neliökilometrillä.

Uskoisin, että Kanki Kaikkosen ilmiöpöydässä on varmasti harkittu sitäkin, että Suomeen tuotaisiin asukkaita esim. Kiinasta.

Sieltä varmaankin noin 100 milj. halukasta voisi hyvinkin olla tulollaan vapaampiin oloihin Suomeen.

Tällaisessa tapauksessa meidän asukaslukukin ylittäisi sitten jo kirkaasti mm. Saksan ja Ranskan väkiluvut. Suomi olisi silloin EU:n suuriin ja mahtavin valtio ja meillä olisi tietysti erittäin hyvät suhteet Kiinaankin.

Tällä operaatiolla Suomen keskimääräinen palkkatasokin olisi EU:n alhaisin, joten me olisimme kaikilla aloilla kaikkein kilpailukykyisin maa EU-maiden joukossa.

Toistaiseksi Ilmiöneuvottelujen ylipappi eli "Vero" ja Samakko Antti sekä hänen vahva talouspoliittinen tukijansa Terra Sipilä ovat yhdessä päättäneet, että tulevaisuudessa Suomen bruttokansantuote kasvaa tasaista 2%:n vuosivauhtia.

Tuo tasainen kasvu takaa sen, että kaikkiin tarpellisiin hankkeisiin voidaan joka vuosi siis sijoittaa aina 2%:n enemmän rahaa kuin edellisensä vuonna.

Mikäli Suomen BKT:n kasvu jää kutenkin pienemmäksi kuin 2%:a vuodessa, niin ainahan voidaan tietysti realisoida valtion omaisuutta, jota Hesarin äskettäin tekemän selvityksen mukaan Suomessa on vielä noin 35 miljardin euron edestä.

Kun otamme huomioon korkoa korolle laskelman, niin tämähän merkitsee tietysti sitä, että vuonna 2023 me voimme käyttää rahaa jokaiseen asiaan 8.2% nykyistä enemmän edellyttäen tietysti sen, että meille syntyy jostain 8.2% nykyistä enemmän tuloja.

Suomi ei kuitenkaan ole Kiinan kaltainen maa, jossa poliitikot voivat päättää, miten haluavat kansantalouden kasvun olevan tilastoissa.

Suomi on valitettavasti aina ollut kansainvälisessä kaupassa ns. ajopuu. Suomi menee sinne, minne virta vie.

Minkä tahansa avoimen pienen maan kehityksen kannalta maan vaihtotase kuitenkin kertoo, mihin suuntaan maan talous kehityy.

Säätytalon ilmiöneuvotteluissa neuvottelujen ylipappi "Vero" ja Samakko Antti eikä myöskään Terra Sipilä ole vielä toistaiseksi maininnut sanallakaan, miltä Suomen vaihtotaseen kehitys näyttää tai on näyttänyt viime aikoina.

Siis on aika tarkistaa vaihtotaseen tilanne viime vuosien aikana, koska vaihtotase kertoo myös yksiselitteisesti, mihin suuntaan maan velkaantuminen milloinkin menee.

Alla vaihtotaseen kehitys vuosina 2000-2018 (1000 milj. EUR):
o 2000: 10 200
o 2001: 11 600
o 2002: 12 100
o 2003: 7 200
o 2004: 9 300
o 2005: 5 200
o 2006: 6 900
o 2007: 7 700
o 2008: 5 300
o 2009: 3 700
o 2010: 2 700
o 2011: - 2 900
o 2012: -4 550
o 2013: -3 958
o 2014: -3 174
o 2015: -1 507
o 2016: -1 615
o 2017: -725
o 2018: -4 357

Terra Sipilän aikana vuosina 2015-2018 kumulatiivinen vahtotaseen vaje on siis ollut -8 204 (1000 milj. EUR).

Terra Sipilä ei siis lupauksistaan huolimatta ole pystynyt lopettamaan "velaksi elämistä", vaikka häntä onnisti siinä mielessä, että maailman talous on kasvanut voimakkaasti hänen hallituskaudellaan.

Nyt se kasvu on kuitenkin hidastunut jyrkästi ja hidastuu edelleen.

Huolimatta kohtalaisen nopeasta BKT:n kasvusta Terra Sipilän hallituskaudella Suomen tuontimenot kuitenkin kasvoivat suuremmaksi kuin vientitulot, koska iso osa Suomen teollisesta tuotantopohjasta oli jo investointien puuttuessa tuhoutunut ja niinpä vuonna 2018 Suomen vauhtotaseen vaje romahtikin siitten peräti jo tasolle -4 357 (1000 milj. EUR).

Koska kasainvälinen talous ei lähivuosina juurikaan kasva, niin Suomen alijäämäinen kauppatase tai vaihtotase eivät valitettavasti voi tällaisissa oloissa muuttua ylijäämäisiksi.

Tästä syystä "Vero" ja Sammakko Antin tulevan hallituskauden kumulatiivinen vaihtotaseen vaje näyttääkin kasvavan vuoteen 2023 mennessä noin -20 miljradiin EUR:oon.

Tämä kassavaje joudutaan siitten kattamaan lisäämällä lainanottoa ja verotusta, jotta pyörät saadaan Suomessa ylipäätään pysymään pyörimässä.

Kun katsotaan esim. Suomen kaikkia sote-menoja, niin vuonna 2002, jolloin meillä oli historiallisen korkea vaihtotaseen ylijäämä (n. 12.1 miljardia EUR), niin silloin Suomen sote-kulujen kokonaismäärä oli vielä vain noin 10.9 miljardia EUR.

Silloin Suomi siis pystyi helposti maksamaan kaikki sote-kulunsa ylijäämäisen vaihtotaseen avulla.

Vuonna 2019 tilanne on toinen. Suomen kaikkien sote-kulujen yhteismäärä on nykyään jo noin 23 miljardia EUR ja samaan aikaan meillä vaihtotaseen alijäämä on jo vähintään -4.0 miljardia EUR.

Jos "Vero" ja Sammakko Antin sekä U-käännösten erikoismies Terra Sipilän joukkueen annetaan johtaa maata tulevat neljä vuotta, niin Suomen kaikkien sote-kustannusten vuotuinen lasku on vuonna 2023 vähintään 25 miljardia EUR/vuosi.

Vuoteen 2023 mennessä kumulatiivista vaihtotaseen alijäämääkin voi hyvin kertyä lisää noin 20 miljardia EUR, mikä joudutaan kattamaan korottamalla veroja ja lisäämällä julkisen talouden lainan ottoa.

Mikäli Sammakko Antin ja Terra Sipilän Ilmiöneuvotteluissa mainitsema BKT:n 2%:n vuotuinen kasvu jääkin vain 0.5%:n tietämille, niin vaarassa on, että heikkenevän vaihtotaseen ja julkisten menojen kasvun johdosta joudutaan realisoimaan suurin osa valtion nykyisestä noin 35 miljardin EUR:n arvoisista yrityksistäkin.

Tätä ei kuitenkaan voida tehdä perustuslakia rikkomatta, joten Sammakko Anttia ja Terra Sipilää näyttää kyllä odottavan seuraavissa vaaleissa sama kohtalo kuin Sven Tuuvaa Koljonvirran sillalla 211 vuotta sitten.

Paljain käsin ei sisukkaat suomalaisetkaan saa markkinavoimia selälleen.

Valuuttakurssin ollessa sidottu euroon ainoaksi keinoksi näyttää siis jäävän "Vero" ja Sammakko Antille sisäisäinen devalvaation (kiky 2), mutta sekin on mahdoton vaihtoehto, koska keskituloisen ihmisen tulot eivät nykyäänkään enää Suomessa tahdo riittää edes asumis- ja ruokakulujen katteeksi.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Sammakko Antti nosti jo kädet pystyyn3.6.2019 3.02
Hallitusohjelmassa keskusta on saanut tavoitteensa läpi paremmin kuin Sipilän hallituksessa. Hyvin on onnistuttu. Kaikesta näki, että Antti haluaa pääministeriksi ja tämä halu on hinnoiteltu hyvin. Enää puuttuu Hannakaisan ministerinimitys, mutta uskon senkin toteutuvan. Rinne haluaa naisia ministeriksi niin paljon, että Kiuru voitaisiin sivuuttaa. Vanhoja valiokunta riitoja ei haluta hallitukseen ja Antille sopu on tärkeinta. Sopia tullaan jatkossa ostamaan rahalla. Antti sanoo, että raha on vanha keksintö. Sitä kannattaa hyödyntää. Ilmastoministeri on Antin keksintö. Ohjelman ongelmat hoidetaan tällä tavalla. Antti on mainettaan parempi pelimies.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Sammakko Antti nosti jo kädet pystyyn3.6.2019 11.58
Otettiin 5 painavaa salkkua. Tiesimme, että saamme mitä pyydämme. Hallitusta ei olisi syntynyt ilman meitä. Valitettavasti Hannakaisalle ei löytynyt paikkaa hallituksesta. Nyt jää enemmän aikaa perheelle. Ei tästä kannata hyvin pahoillaan olla. Tällä vaalikaudella ehtii vielä toiseenkin hallitukseen.

poliittinen tarkkailijaRe: Sammakko Antti nosti jo kädet pystyyn3.6.2019 14.13
Ihanaa!

Sammakko Antti nousi kuolinvuoteelta ja on kohta EU neuvoston puheenjohtaja.

Ikuinen EU-jahkailu ja -vatulointi rahan riittävyydestä saadaan vihdoin loppumaan.

Sammakko Antti on laajasti perehtynyt kotimaiseen sekä kansainväliseen talouteen ja havainnut, että pohjoismainen "kolmikantainen hyvinvointimalli", jossa kokonaisverotusaste nostetaan 50%:iin johtaa vakaaseen 2%:n vuosikasvuun.

Uudet eduskuntavaalit näköjään järjestetään Suomessa heti sen jälkeen, kun Antin EU-neuvoston puheenjohtajuus on päättynyt vuoden lopulla.

Kepuloisten raskaat pätkäsalkutkin menee siis jo noin puolen vuoden päästä kierrätykseen.

Kansa on puhunut ja pulinat pois.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Sammakko Antti nosti jo kädet pystyyn4.6.2019 4.21
Hallituksen ohjelman esittelytilaisuus oli riemukas. Antti ei kätkenyt onneaan siitä, että hänestä on tulossa pääministeri eikä Sipilä siitä, että hän oli saanut neuvotteluissa kaikki tavoitteensa läpi.
Keskustan ohjelma toteutuu nyt paremmin kuin Sipilän omassa hallituksessa. Tämä oli aika harvinainen tapahtuma.
Keskustan kenttäväki on aivan innoissaan. Näyttää siltä, että monet liitoskunnatkin ovat uudelleen heräämässä henkiin.
Etsin eilen puvun ja solmion sekä salkun. Maakuntavaalit ja maakuntahallinto avaa keskustalle satoja uusia luottamusmies paikkoja. Tuntuu kuin elämä alkaisi uudelleen. Maakuntahallinto on toteutettava kiireesti.

Hannakaisaa ei nähdä hallituksessa, vaikka A-studio oli kohteliaasti istuttamassa häntä maa- ja matsätalousministeriksi. Krista Kiurusta sensijaan illan tekemässä sosiaaliministeriä.
Tämä oli meille karvas pala, koska sosiaaliministerin paikka olisi myös saatu, jos se olisi asetettu kynnyskysymykseksi.
Eikö Juha Sipilä sittenkään halunnut Hannakaisaa tähän tehtävään. Luulen, että Hannakaisa olisi esiintynyt hillitysti eikä hän olisi tuonut oloaan liiallisesti esiin.
Tämä henkilökohtainen tappiomme tietysti vähän kaihertaa voiton päivänä.
Meidän ei silti pidä asettaa kapuloita Kiurun ministerinrattaisiin. Ei tämä niin suuri asia saa olla. Ollaan pikemminkin hiljaa ja puristetaan nyrkkiä taskussamme. Hallituksen kaatumista ei kukaan saa toivoa tästä syystä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Sammakko Antti nosti jo kädet pystyyn8.6.2019 1.49
Onneksi sellun viennille ennustetaan huonompia aikoja. Muussa tapauksessa vihreät ajetaan liian ahtaalle. Luonnonvarakeskuskin tarkensi metsävaraennustettaan ja tämän ennusteen pohjalta ei Äänekosken kokoisia tehtaita rakenneta Ouluun, Kemiin, Kuopioon, Paltamoon ja Kemijärvelle. Tämän tosiasian ymmärtää jokainen.
Muutama vuosi sitten Nalle Wahlroos oli sitä mieltä, ettei Äänekosken jälkeen rakenneta edes Kuopiota.
Itse en aio myydä sellutehtaille kalikkaakaan. Isänmaallisuuteni ei riitä tähän.
Avaan pankkiin tilin, jotta ajattelevat ihmiset voivat maksaa minulle siitä, etten hakkaa metsiäni. Tämä on win-win tilanne. Molemmat voittavat ja hallitusyhteistyö voi jatkua.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: