Keskustelu

poliittinen tarkkailijaKepuloisten hurmaava itsemurha4.7.2019 16:00
Terra Sipilä tunnetaan U-käännösten erikoismiehenä ja kepuloisten varsinaisena ideanikkarina.

Kun perustuslain vastainen ylileveä Maakunta Sote ei mennyt maaliin, niin Terra Sipilä päätti lakkauttaa koko kepuloisten alkiolaisen puolueen ja johdatti kepuloiset Sammakko Antti Rinteen apupuolueeksi tulipunaiseen ilmastohallitukseen.

Kysymyksessä oli korkeimman luokan poliittinen virhearvio, sillä Suomi ei ole enää samanlainen kuin se oli vielä 1960-1980 luvuilla.

Näyttää siltä, että ilmeisen lyhyeksi jäävän Sammakko Antin hallitustaipaleen jälkeen kepuloisilla on edessään ylimääräinen puoluekokous, jossa päätettäviä vaihtoehtoja on seuraavat kaksi:

- päätetään lakkauttaa tarpeeton alkiolainen agraaripuolue
- päätetään liittää kepu johonkin progressiiviseen puolueeseen

Minua ihmetyttää suuresti, miksi kepuloiset haluaa vielä ruoskia itseään samaan tapaan kuin Santeri Alkio joutui ruoskimaan itseään yli 100 vuotta sitten.

Eikö olisi jo aika armahtaa itseään ja muitakin tältä alkiolaiselta elämän tuskalta. Minä voin vakuuttaa, että onni ei valitettavasti löydy EU:n leipäjonoista.

Lapin sirkeäsilmäinen Katri Kulmuni ilmoitti heti vaalien jälkeen, että nyt olisi viisaasta mennä oppositioon miettimmään.

Sirkeäsilmäinen Katri olisikin hyvä valinta tilapäiseksi puheenjohtajaksi. Katri haluaa oikeasti oppositioon, joten hänen johdollaan varmasti löytyy sellainen progressiivinen oppositiopuoluekin, johon kepukin voidaan hyvin liittää.

Terra Sipilä oli ilmeisesti lukenut poliittisen tarkkailijan VAPAAssa esitetyt ennustukset kepuloisten tulevasta kannatuskehityksestä.

Poliittinen tarkkailija on pitänyt 10%:n kannatusta eräänlaisena poliittisena kuoleman kuiluna.

Nyt jopa YLE on todennut, että kepuloisten kannatus on enää 11%:n tietämissä.

Kannatus on siis enää vain karvan päässä ns. poliittisesta kuoleman kuilusta.

Minä kiitän lämpimästi Terra Sipilää siitä palveluksesta, jota hän on tehnyt suomalaisen yhteiskunnan hyväksi.

Onhan se täysin luonnotonta, että maatalous- ja viljelijäväestö voivat monopolipäätöksillään johtaa koko kansaa, kun kyseisten ihmisten ja ammattikunnan bruttokansantuoteosuuskin on vain 2% tietämissä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Kepuloisten hurmaava itsemurha4.7.2019 22:58
Keskustan kannatus on edelleen kaksinumeroisissa luvuissa. Keskusta on silti kokoaan suurempi vaikuttaja Suomessa. Antti Rinne pyrkii samaan Euroopassa. Suomen tavoitteena on, että olisimme kokoamme suurempi vaikuttaja Euroopassa ja maailmassa.
Tämä kokoaan suurempana oleminen on sisään rakennettu ominaisuus poliitisille puolueille. Kaikki eivät vain osaa tätä puolueen keskeistä tehtävää. Kokoomus ja persut sekä kristillisdemokraatit ovat oppositiossa auttamatta ulkona. Demarit joutuivat luopumaan keskeisistä tavoitteistaan saadakseen kasaan hallituksen. Vain keskusta pystyy olemaan kokoaan suurempi. 11 prosentin puolueena käytämme ainakin 30 prosentin valtaa.
Poliittiset tarkkailijat tietävät tämän. Heillä on suuri huoli keskustan tulevaisuudesta. Eivät he sitä pelkää, että kannatuksemme kuivuu entisestän, vaan he pelkäävät, että hallituksen toteuttama köyhän asialla oleminen nostaa keskustan kannatuksen uudelle eli vanhalle tasolle.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Kepuloisten hurmaava itsemurha5.7.2019 23:14
Luin Ilta-Sanomista, että YLE on ruvennut syrjimään keskustaa. Tämän ovat todenneet useammat ihmiset.
Tämä ei ole ollenkaan mukavaa. Antti Kurvinen olisi mielellään tullut Ylen ohjelmiin haastateltavaksi, mutta ei vain kutsuta. Mekin näkisimme mielellämme Hannakaisaa uutislähetyksissä, mutta hyvin harvoin näemme. Myös vanhoja keskustaedustajia olisi hyvä näyttää. Markku Rossi ja Seppo Kääriäinen ovat edelleen suosikkejani.
Ei ole mukavaa, kun kaikki poliitikot eivät pääse tasavertaisesti esille.
Onko tämä edes perustuslain mukaista, että yhtä puoluetta näin syrjitään.
Mihin tästä voisi valittaa. Yleveroa kyllä peritään. Ei ollut Eino S. Revon aikaan tällaista.

poliittinen tarkkailijaRe: Kepuloisten hurmaava itsemurha6.7.2019 3:05
Terra Sipilän U-käännökset, Kainuun Ihme, prustuslain vastainen ylileveä Maakunta Sote ja liiallinen askartelu autotallissa ovat niitä keskeisiä juurisyitä, miksi Terra Sipilä menetti täydellisesti äänestäjien luottamuksen.

Pisteenä iin päälle oli se, kun YLE:n ttoimittaja Annika Damström aloitti hoivakoteja koskevan jauhantansa ja pelasi käytännössä kortit suoraan Sammakko Antin käteen.

Minun on vaikea kuvitella, miten kepuloiset luulee, että käännös alkiolaisuuteen päin voisi nyt nostaa puolueen kannatusta.

Sammakko Antin Brysselin neuvottelujen jälkeen näyttää siltä,että myös vihreiden kantoaaaltokin katkesi Brysselissä, eikä Sammakko Antin ehdottamille "huippupankkiireille" ja "vedonlyöjien ennakkosuosikeille" eli Olli Rehnille ja Liikasen Ekille tullut äänestyksessä yhtään enempää kannatusta kuin "huippumuusikko" Darudelle Euroviisuissa.

Kepuloisten ja demujen teatterihallituksen kannalta Brysselin päätökset olivat Suomen hallitustyöskentelynkin kannalta ongelmallisia.

SElväksi tuli, että Suomi ei ole kokoaan suurempi, eli hallituksen perustukset murtuivat siis jo ensimmäisessä EU:n maratoni-istunnossa.

Lohdullista kuitenkin on, että EU:n eroava komission puheenjohtaja Juncker pitää kuitenkin vielä suomalaisia "tolkun" ihmisinä.

Nytkin kepuloisten puheenjohtajaksi jotkut havittelevat Kanki Kaikkosta ja toivovat, että se avaisi kepuloisten äänestyshanat kaupungeissa.

Sanonpa suoraan, että esim. pääkaupunkiseudulla seuraavissa eduskuntavaaleissa kepuloiset eivät tule samaan ainuttakaan ehdokasta läpi. Vaikeuksia tulee olemaan myös muissa isommissa kaupungeissa.

Pitäisihän se olla kepuloisillekin selvää, että Kanki on menneen talven lumia.

Eihän se tietenkään hyvä referenssi ole Kangellle, ettäTerra Sipilä joutui kysymään Kangen kanslaiskunnosta lausunnon jopa oikeuskanslerilta, kun Kanki nimitettiin puolustusministeriksi.

Minulla ei sinänsä ole mitään Kankea vastaan, mutta muutamat Kangen lausunnot ovat paljastaneet sen, että Kanki ei taida olla aivan niitä luotettavimpia ihmisiä.

Minä luulen, että moni muukin ajattelee samalla tavalla kuin minä. Kun pannaan rinnakkain Kanki ja Lapin sirkeäsilmäinen Katri, niin kyllä se vaaka kallistuu Katrin puolelle.

Katrin osalta on kyllä myös todettava, että Katrinkin näytöt esim. elinkeinoministerin tehtäviä ajatellen ovat todella ohuet.

Katri ei valitetavasti voi nohevastii esitellä elinkeinotoimintaan liittyviä näyttöjään, koska parhaat näytöt tältä alueelta Katrille ovat ilmeisesti kertyneet esim. seuraavissa tehtävissä (Eduskunnan CV-tieto)

- Joulupukin Pääposti, postitonttu 2007-2010
- Tornion Hesburger, pikaruokalatyöntekijä 2005-2006

Kuultuaan viimeisimmät Talousututkimuksen gallupin tulokset Hyssälän Lissu ja Anttilan Sirkka-Liisakin purskahtivat jo itkuun.

Kyllä täytyy sanoa, että kyllä minullakin sääliksi käy tuo kepuloisten onneton kohtalo ja joutuminen "kuoleman kuilun partaalle".

Onneksi minulta aina löytyy vaikeissa tilanteissa hyviä neuvoja ja siksi olenkin jo melko selväsanaisesti kertonut, miten kepuloisetkin voivat päästä kuultaviksi ns. maalikyliin.

Lissu ja Sirkka-Liisa ovat jo käynnistäneet YLE:kin painostamisen, jotta alkiolainen sanoma saadaan jo aamutuimaan levitettyä koko kansalle.

Keskustan virallinen äänikin se vain haikailee Hannakaisaa ja Kurvistakin haastateltavaksi YLE:een, mutta ketä Hannakaisan tai Kurvisen jutustelut kiinnostaa, kun YLE haluaa keskustella vain hiilijalanjäljistä, arvoista.ja oikeusvaltioperiaatteesta ja tietysti harmaasta taloudesta.

Sanonpa suoraan, että ei kukaan nykymaailman ihminen tunne suurta kiinnostusta Santerin synkkiä tarinoitakaan kohtaan.

Unilukkarikin järjesti taannoin Kultarannassa "Kirkonmenot", joiden moderaattoriksi oli kutsuttu mm. Kääriälän Isäntä, Liisa Jaakonsaari, toimittaja Heikki Aittokoski ja tutkija Anu Kantola.

Oli ihan mukava nähdä Kääriälän Isäntääkin ja Jaakonsaaren Liisaa telkkaissa, mutta kyllä valitettavasti Sepon saarnaava tyyli ei ainakaan minuun vedonnut.

Jaakonsaarenkin osalta juna on jo kauan sitten mennyt hänenkin Liisan Listojen osalta ohi.

Kun synkkyyskirjailija Aittokoskenkin ajatus vielä katkesi lähetyksessä, niin minä annoin parhaat pisteet kiihkottomalle ja analyyttiselle Anu Kantolalle.

Minä panin merkille myös sen, että keskustelujen kutsuvieraiden joukossa näytti olevan myös Hesburger -ketjun omistaja Heikki Salmela.

Jostain syystä minä pidin sitä vähän erikoisena vetona, mutta olenpa tullut ajatelleeksi, että onkohan Katri Kulmunin taannoinen työrupeama Hesburgerissa jotenkin vaikuttanut tähänkin yhteensattumaan.

Minusta olisi kuitenkin tosi virkistävää joskus kuulla selkokielistä keskustelua esim. Suomen turvallisuuspolitiikasta, eikä vain keskustelua siitä, miten vältetään keskustelu tästäkin Suomen kansan ehkä kaikkein suurimmasta draumasta sitten YYA sopimuksen jälkeen.

Eipä taida Kanki pystyä puhumaan läpinäkyvästi Suomen turavallisuus- ja puolustuspolitiikastakaan, joten kyllä nyt Katrista leivotaan kepuloisille puheenjohtajaa ja alunperinhän Katri totesikin, että rökäletappion jälkeen olisi luontevaa mennä oppositioon.

Katrillakin on siis vastattavanaan Hamletin kysymys: ollako vai eikö olla?

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Kepuloisten hurmaava itsemurha6.7.2019 7:24
Mekin pidämme Kaikkosta epäilyttävää puheenjohtajaehdokkaana. Hän ei osannut Ylen haastattelussa peittää tyytyväisyyttään Sipilän eroilmoituksen jälkeen. Kaikkonen oli niin iloinen asiasta, että hän ei osannut olla ollenkaan pettynyt, vaikka kyse oli vakavasti otettavasta ilmoituksesta.
Keskusta tarvitsee nyt vakavasti otettavan tilapäisen puheenjohtajan samalla tavalla kuin Vihreät tarvitsi Haavistoa.
Nyt ei voi ajatella mitään tyttöstä. Ei Kulmuneita enempää kuin Tytti Määttää Kuhmosta.
Tässä tilanteessa sopivin olisi Markku Rossi.
Hän on ryvettymätön, juuri tähän aikaan sopiva puheenjohtaja. Hän ei hävennyt ilmoittaa suurimpana saavutuksenaan Jännevirran siltaa ja linja-autopysäkkiä Airakselan tienhaarassa. Tämä kertoo miehen nöyryydestä ja vaatimattomuudesta, jotka ovat keskustalaisia hyveitä.
Rossi on esiintymiskykyinen ja kiihkoton, kannanotossaan viileän asiallinen. Kulmuni on Rossiin verrattuna suuri riski.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: