Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniUuden hallituksen ensimmäinen näyttö23.7.2019 17:10
Työllisyys on parantunut viime vuoden kesäkuusta tämän vuoden kesäkuuhun peräti 16000 hengellä. Kuka vielä voi sanoa, että hallitus on kyvytön. Hattua on nostettava työministeri Harakalle, joka ponnistelee työllisyysasteen nostamiseksi taas kohta, kunhan lomat ovat ohi.

poliittinen tarkkailijaRe: Uuden hallituksen ensimmäinen näyttö23.7.2019 19:01
Onko Juankosken keskustan virallinen ääni saanut helteessä auringonpistoksen?

Ennen kuin virallinen ääni nostaa mato-ongella olkihatun päästään ilmeisesti Viitasaarella lomaansa viettävälle ja aurinkoa ottavalle ahkeralle työministeri Harakalle, olisi hyvä kuulla, kuinka monta työntekijää työministeri Harakka on henkilökohtaisesti palkannut johonkin tehtävään.

Tässä palkattujen luetteloissa ei tietysti saa esittää demujen, kepuloisten, ja vihervassarien valtion rahoilla palkaamia korkeapalkkaisia valtiosihteereitä ja eirtyisavustajia.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Uuden hallituksen ensimmäinen näyttö23.7.2019 22:36
Eräs ystävä soitti ja kysyi, mitä kiitettävää uuden hallituksen toimilla on kesäkuuhun päättyneen tilastointikauden luvuilla. No, ei tietysti muuta kuin se, että keskusta istui edellisessäkin hallituksessa. Keskusta sai nostettua työllisyysasteen 72,5 prosenttiin, vaikka samassa hallituksessa olivat sekä persut että kokoomus.
Tätä taustaa vasten eivät odotukset 75 prosentin työllisyysasteesta ole mitenkään ylimitoitettuja.
Juankoskella on monta purkua odottava taloa ja Kuopion kaupunki tulee työllistämään Juankoskella useampia henkilöitä. Purettujen talojen tontit ovat sopivia metsänkasvatukselle. Istutuksilla alkaa olla kiire, koska palsami valtaa tyhjät aukeat nopeasti.
Suomessa on 15000 marjanpoimijaa. Ensi kesänä marjat pitää poimia oman maan väellä. Koululaisten selät on saatava poimintakuntoon talven aikana.
Sadosta on tulossa ennennäkemättömän hyvä. Venäläisiä pitäisi päästä ruokkimaan pian. Tähänkin on toiveita, koska ulkopolitiikan hoito on keskustan leipälaji.

poliittinen tarkkailijaRe: Uuden hallituksen ensimmäinen näyttö24.7.2019 1:10
Kyllä pitäisi auringonpistoksen saaneen keskustan virallisen äänenkin jo ymmärtää ns.megatrendit ja jo kirkonkin käyttämä big data.

Megatrendit kertoo, että Kiinan talouskasvu on jo ns passe, eikä Euroopassa ole mitään kasvua, mutta työttömyyttä on sitäkin enemmän.

Suomessa syntyvyys on kepuloisten ja demujen johdolla saatu jo ennätyksellisen alas, joten meilllä ei tulla saavuttamaan mitään 75%:n työllisyysastetta, koska meillä ei ole edes riittävää työvoimaa.

Samalla tavalla on aivan sama, mitä jopa oman äitinsäkin myyvien kepuloisten avulla pystyyn pantu Ilmiöhallitus sanoo vanhusten 0.7 hoitotakuusta tällä hallituskaudella.

Suomesta puuttuu tässäkin yhtälössä ainakin 4-5 000 hoitajaa ja yli 1 000 lääkäriä ja sllä siisti.

Kepuloisten perinteisistä ulkopoliittisista taidoista ei valitettavasti ole näissä työllisyyskarkeloissa mitään hyötyä, koska Venäjän laajoilla aroilla ja metsissä kyllä riittää marjoja ja sieniä ihan toiseen tyyliin kuin meillä Suomessa.

Uusien hoitajien ja lääkärienkin kouluttamiseen menee meillä vähintään 4-7 vuotta ja ennen sitä Samakko Antin Ilmiöhallitus on jo moneen kertaan korvattu sellaisella hallituksella, jonka ohjelma ei perustu Ilmiöihin vaan ihan tosiasioihin.

Uuteen hallitukseen ei tietenkään enää pyydetä "äitinsä myyneitä" vallanhimoisia kepuloisia mukaan, koska alle 10%:n kannatuksella olevia marginaalipuolueita ei pidetä enää luotettavina vastuun kantajina.

Sitä paitsi Sammakko Antin tukena oleva SAK ei voi hyväksyä ulkomaista työvoimaa Suomessa. Tästä syystä virallinen äänikin on jo näköjään joutunut kääntymään perinteiseen kepuloiseen tyyliin lapsityövoiman käytön intomielikseksi kannattajaksi.

Minulla on omakohtaisiakin kokemuksia, kun nuoruudessani olin usein mukana täysin alaikäisenä peltotöissä ja kaiken maailman puinti- ja pottu- ja risutalkoissa.

Silloin en vielä tajunnut, miten laajaa lapsityövoiman käyttö oli ollut vuosikymmeniä meillä kepuloisten piirissä.

Nyt silmät ovat kuitenkin suomlaisilta avautuneet tässäkin suhteessa. Ja heti on havaittu, ettei maatalous nykysäännöillä enää tunnu kannattavan juuri millään tilalla.

Virallinen äänikin aikoo näköjään jo treenata jopa koululaistenkin selät poimintakuntoon.

Minä kun luulin, että Suomessa ei sentään nykyaikana lapsia laiteta raskaisiin töihin. Marjojen poiminta kyykkyasenossa jos mikä on erittäin raskasta työtä.

Nyt näyttääkin siltä, että virallisen äänen tilastoissa tapahtunut työllisyyden epämääräinen kasvu saattaa perustua lähinnä koululaisiin, vajaakuntoisiin ja minimieläkkeellä kärvistelevien osa-aikaisten työtekijöiden työpanokseen. Tai sitten kysymyksessä voi myös olla jopa tilastovirhekin.

Mitähän SAK:in mahtaa sanoa tällaisesta uudesta virallisen äänen ehdottamasta käytännöstä?

Herää kysymys, onko kepuloisten vonkailemassa Ilmiöhallituksessa nyt kysymyksessä työllisyysasteen nostossa hätäisesti laadittu ns. Passiivimalli, kun Ilmiöhallitus on tomerasti päättänyt panna sekä Aino-Kaisa Pekosen että Timö Harakan toimesta Terra Sipilän suurin vaivoin luoman Aktiivimallin jo ennen joulua roskakoriin.

Mistähän se johtuu, että kaikki Terra Sipilän kehittämät Kärkihankkeet on jouduttu pistämään vain kylmästi roskakoriin?:

- Ylileveä laiton Maakunta Sote
- Akttivimalli (hautajaiset ennen joulua)
- Kiky sopimus (hautajaiset ilmeisesti syyskuussa 2019)
- Valtion yhtiöiden lahtaus VAKEn avulla (toteutus vuonna 2020)

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Uuden hallituksen ensimmäinen näyttö28.7.2019 23:01
Nautin eläkettä, mutta olen silti puolet päivästä työssä eikä minua ole kirjattu edes noihin lukuihin. Käyn joka aamu viemässä vaimoni mansikkatilalle töihin ja iltasella hän hänet pois. Julkiset kulkuyhteydet ovat niin huonot, että minun on pakko ajaa 40 kilometriä joka päivä näitä ajoja. Saa nähdä hyväksyykö verottaja tällaisia matkailija, jotka melkein ylittävät työansion.
Olen nykyisin Antti Rinteen linjoilla näissä infran rahoitusasioissa. Kyllä valtion täytyy huolehtia siitä, että työvoima liikkuu sujuvasti.
Mansikkatilalla konttaa myös eläkeikää lähestyvä, tilansa lopettanut isäntä, joka ajaa työmatkansa pyörällä ja painaa enää 104 kiloa, vaikka vielä vappuna painoi 116 kiloa.
Kumpikaan näistä vielä vuosi sitten omaa tilaansa viljelleistä esimerkkitapauksista ei tiedä aktiivimallista mitään. Syksyllä tietävät, kun joutuvat marjanpoiminnan loputtua työvoimahallinnon kursseille opettelemaan CV:n laatimista.

alan kolmas mies Re: Uuden hallituksen ensimmäinen näyttö29.7.2019 3:16
Minusta kyllä tuntuu, että keskustan virallinen ääni on nyt pahemman kerran siirtynyt harmaalle alueelle, kun on eläkkeellä näköjään ryhtynyt osa-aikaiseksi vaimonsa taksikuskiksi.

Kun tätä tarkemmin nyt ajattelee, niin virallinen ääni on vaimonsa kanssa siis ryhtynyt toimiin, joissa verottaja saattaa pian kolkutella ovelle.

Minusta on tietysti ihailtavaa, että virallisen äänen viisas vaimo ahertaa mansikkapellolla tällaisella helteellä.

Mutta jos virallisen äänen vaimo kyykkii mansikkapellolla aamusta iltaan saakka, niin voi olla, että jopa työaikalaian säädöksiä ei noudateta.

Virallinen ääni ei kerro, kuka omistaa mansikkatilan.

Jos virallisen äänen viisas vaimo kyykkii jonkun mansikatilallisen pellolla, niin on syytä varmistaa, että tilallinen suorittaa kaikki työntekoon liittyvät sosiaaliset kustannukset ja vakuutukset.

Varsinkin helteellä mansikoita pomittaessa etenkin vanhemmilla ihmisillä selät ovat kovalla koetuksella ja on hyvä pitää riittävän suojaavaa aurinkohattua päässä,jottei auringonpistos pääse yllättämään.

Koska virallinen ääni huolehtii vaimonsa kuljetuksesta mansikkatilalle päivittäin, niin käsittääkseni vaimo saa vähentää ansiostaan asianmukaiset työmatkakulut.

Koska virallinen ääni raportoi, että kyseiselle mansikkatilalle ei ole järjestetty julkista liikennettä, niin vaimo saanee vähentää kuitenkin ansiotuloistaan kohtuulliset matkakustannukset ja muut tulonhankintakustannukset.

Minä epäilen kuitenkin, että verottaja ei hyväksy sitä,jos virallisen äänen vaimo yrittää verotuksessaan vähentää mahdollisesti virallisen äänen ehkä peräti taksitaksoilla suoritetut työmatkakustannukset.

Minulla on sellainen käsitys, että tällaiseen kohtuttomaan laskutukseen ovat oikeutettuja vain kansanedustajat, jotka tuntuvat joutuvan käyttämään taksia keskellä Helsinkiä jopa sadan-parin sadan metrin matkoilla.

Virallisen äänen raportista saa sen vaikutelman, että myös virallinen ääni aikoo vähentää korkeat työmatkakulunsa tulevassa verotuksessa. Virallisen äänen on syytä kuitenkin varmistaa, ettei samoja matkakuluja yritetä vähentää kahteen kertaan.

Mansikkatilan työolot huolettavat myös minua.

Ei voi pitää kuhtuullisena, että eläkeikää lähestyvä tilallinenkin joutuu konttaamaan toisen omistamalla mansikkamaalla, kun on joutunut lopettamaan ilmeisesti oman kannattamattoman tilansa pitämisen.

Entinen isäntämies näyttää olleen painosta päätellen kohtalaisen tuhdissa kunnossa omalla tilallaan.

Veikkaanpa, että tilalla on saatettu tehdä runsaasti ns. syömävelkaa ja isännän velat eivät ilmeisesti ole olleet mitään 0-koron velkoja. Sääliksi käy tällainen ihmiskohtalo.

Tuo Sammakko Anttihan kävi pitämässä puheen EU:n parlametissa 17.7.2019 ja paikalla oli kuulijoina vain 39 meppiä 751:stä. Näistäkin paikalla olleista mepeistä 13 oli Suomesta.

Brysselissä Sammakko Antilla oli kova linja.

Virvoitusjuominakin oli vain kylmästi raanavettä, kun perinteisesti Brysselissä on kuitenkin juotu normaalit ruokajuomat ja kakku kahvit.

Brysselissä Sammakko Antti vain höpötti vielä hillijalanjäljistä ja hiilidioksipäästöistä, kun Suomessakin porukoille pitäisi löytää töitä.

Brysselissä Sammakko Antti ei puhunut julkisesta
liikenteestä ja infran rakentamisesta enää mitään.

Sammakko Antin hiilijalkahöpinät viittaavatkin siihen, että yksityisautoilla työmatka-ajelu kielletään Suomessa kokonaan vuoteen 2035 mennessä, ellei kuskillä ole allaan vähintään 35 000 euroa maksavaa Teslaa.

Ainoaksi kulkuvälineeksi työmatkoilla näköjään hyväksytään tulevaisuudessa sähköauton rinnalla vain polkupyörä tai potkulauta.

On selvää, että polkupyörät eivät kovin kummia infrainvestointeja tarvitsekaan, joten siinä meni kaikki julkisen liikenteenkin isommat hankkeet suoraan ö-mappiin.

Näyttää siltä, että eläköityvän tilallisenkin on syytä tulevaisuudessa etsiä töitä vain kohtuullisen pyörämatkan etäisyydeltä.

Ainakaan sellaista työtä ei voi entiselle tilalliselle suositella, että hän alkaisi polkupyrällä käymään päivittäin töissä esim. jostain Juankosken tilaltaan jopa Kuopiossa asti.

Kun tällaiset ilmiöt meille Suomeen tulee, niin virallisen äänenkin mainitseman tilansa lopettaneent CV:n laatiminen tulee kuitenkin yksinkertaiseksi ja kaikki tiedot mahtuu hyvin yhdelle A4:lle.

Eläköityvän isäntämiehen ei varmaankaan kannata kovin pitkälle CV-kurssille lähteä, koska hän voi kysyä neuvoja CV:a laaadinnas vaikka AKM:ltä.

Asiallinen CV eläköityvälle isäntämiehelle tehdään yhdessä suunnilleen yhden päivän aikana ja se voi tapahtua hyvin sähköpostissa.

Minulla on vuosikymmenien aikana kertynyt runsaasti kokemuksia CV:n laadinnasta, koska kähes koko elämäni olen joutunut ikäänkuin myymään eri ihmisten asiantuntemusta ja osaamista.

Tilansa lopettaneen ja kohta eläköityvän isännän kannattaa kuitenkin heti marssia valokuvaajan juttusille, joka voi nyt ottaa hoikistuneesta isäntämiehestä edustavan kuvan, vaikka mies työnsä ääressä.

Tämä potretti asemoidaan kauniisti eläköityvän isäntämiehen CV:een ja sen jälkeen asia on siltä osin selvä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Uuden hallituksen ensimmäinen näyttö29.7.2019 12:21
Pitäisi maaseudun ihmisten liittyä omaan me too kampanjaan. Etelän kaupungeissa asuu Akm:n kaltaisia ahdistelijoita, jotka ovat erityisen kiinnostuneita maaseudun ihmisten verottamisesta. Joka käänteessä herää epäily siitä, että veroja kierretään.
Tilat kaatuvat tukien ehtyessä ja muuten huonoista luonnonolosuhteista johtuen
Ihmiset rimpuilevat päivästä toiseen, mutta eivät saa apua.
Ainut veroton harrastus on moukarinheitto. Tämänkin harrastuksen jatkaminen lopahtaa. Ei ole Kuopion kaupungilla varaa rakentaa heittopaikkaa Muuruvedelle, puhumattakaan hallista, joka olisi aivan välttämätön.
Vaimo on oppinut kesän aikana puhumaan ukrainaa, kun kaikki muut poimijat puhuvat tätä kieltä. Ei kai olisi pitänyt tätä paljastaa, koska tällainen etuus pannaan kohta varolle. Yliopistossa kielen opetteluun menee ylioppilaalta vuosia ja hän saa nosta valtion maksamaa verotonta opintorahaa viisi vuotta. Olisi kohtuullista, että vaimolleni myös maksettaisiin tällaista opintorshaa pienen palkan lisäksi, koska hän ei ole saanut sellaista aikaisemmin. Muutamassa viikossa hän on oppinut laskemaan ukrainaksi kymmeneen ja osaa viikonpäivät ja kuukaudet, mutta osaako Akm, epäilen.

alan kolmas mies Re: Uuden hallituksen ensimmäinen näyttö29.7.2019 20:45
Nyt virallinen ääni on kyllä erehtynyt pahoin viime öisen kommenttini johdosta.

Minä jos kuka vastustan kynsin ja hampain himoverotusta, mutta olen kyllä tietoinen siitä. että meitä suomalaisia oikein opetaan rakastamaan veroja ja verohallinnossakin häärii vaikka millaisia verokarhuryhmiä, arvioverottajia ja harmaan talouden nuuskioita.

Näiden verokarhujen ainoa tavoite on pysähdyttää kaikki taloudellinen toiminta tässä maassa.

Tässä maassa ei kukaan rehellistä työtä tekevä tavallinen ihminen voi rikastua. Hyvä, jos saa edes katon päänsä päälle.

Minun käsittääkseni jopa talkootyötä on ruvettu verottamaan.

Samakko Anttikin nostaa yhdessä kepuloisten kanssa yksityisautolijoiden haittaverotustakin, kiinteistöverotusta ja tietenkin kaikkea energiaverotusta, jotta Terrafamenkin kaltaisia taloudellisesti katastrofaalisia Terra Sipilän kehittelemiä Kärkihankkeita voidaan pyörittää verovaroin.

Kun minä vastustin ilmeisesti ainoana järkevänä Juankosken yritäjänä Kuopio-liitostakin, niin virallinen ääni vaan rummutti perustuslain vastaisen liitoksenkin puolesta.

Nyt se on nähty. Vaatimaton moukarin heittopaikkakaan ei näy mahtuvan suurkaupunki Kuopion investointiohjelmiin. Puhumattakaan mistään halleista.
n
Voi siis todellakin olla nii, että virallisen äänen moukaripaikkaehdotuksessa on liian iso ja kallis katsomo.

Vanhana konsultina annan ystävän neuvon viralliselle äänelle: vaiheista suunniteltu moukaripaikkainvestointi.

Tee ensin pelkkä rinki, Seuraavana vuonna pyydä rahat häkkiä varten ja vasta kolmantena vuotena pyydä rahat katsomoa varten.

Tee myös tarpeeksi iso katettu katsomo, jotta moukariareenan lipputulot sadaan mahdollisimman korkeiksi, vaikka sade yllättäisi.

Minä pitäisin tuollaista noin 10 000 hengen katsoamoa ihan sopivana kokona.

Kun lippujen hinnaksi laitetaan vaikka kohtuullinen 15 euroa, niin pelkästään yhtenä päivänä saadaan lipputuloja jo 150 000 euroa.

Koska uudella moukariareenalla voidaan järjestää monenlaisia moukarikilpailuja eri sarjoissa ja myös naisille, niin kyllähän katomo saadaan täyteen vuosittain ainakin 10 kertaa, joten lippituloja tulee sitten yhden vuoden aikana jo 1.5 milj. euroa.

Hyvällä moukariareenalla voidaan tietysti pitää myös kaiken maailman festareita ja karaokekilpailuja.

Minulla on sellainen tuntuma, ettei Jaakko Tepollakaan taida olla omaa festivaalia. Sitä paitsi Juankoskella on pitkät musiikilliset perinteet..

Meillähän on tietysti kaikkien tuntema Juice, mutta kyllä minustä äskettäin edesmennyt Jori Sivonenkin jo yksin ansaitsee omat festivaalinsa:

Jorin sävellyksillä voitettiin mm. Syksyn sävel neljä kertaa ja artisteina on ollut esimerkiksi:

- Paula Koivuniemi
- Lea Laven
- Frederik
- Kake Randelin
- Janne Tulkki
- Antti Huovila
- Anne Mattila

Miksi Jorikin on unohdettu!!!

Minä tervehdin ilolla, että virallisen äänen viisas vaimo on alkanut ukrainan kielen opiskelut.

Kyllä minusta virallisen äänen vaimolle pitäisi ehdottomasti maksaa kieliopinnoista opintorahaa, joka voisi olla minusta veroton tulo.

Virallinen ääni on siinä oikeassa, että minä en hallitse tuota ukrainan kieltä. Ei ole ollut toistaiseksi sellaista tarvetta.

Nyt kuitenkin minuakin on opastettu, että minäkin ja myös virallinen äänikin voisimme hankkia kännyköihimme kielenkääntäjän, joten minullakaan ei siten tule olemaan mitään vaikeuksia asentaa tällaista kielikoulua omaan kännykkääni.

Minua onkin aina ihmetyttänyt, kun meillä Suomessa esim. ns. pakkoruotsia opetetaan kouluissa vuositolkulla, kun nykypäivänä päästään lähes samaan tulokseen, kun vain ostaa sopivan käännykän ja avaa liittymän.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Uuden hallituksen ensimmäinen näyttö30.7.2019 10:47
Keskustalaiset eivät ole tosikoita, vaan huumorintajumme on tunnetusti hyvä. Ymmärrämme kaikenlaista huumoria, mutta hyvän maun raja on aina olemassa. Sellainen huumori, jossa naurun alaiseksi tehdään vähäosaisten tai keskustalainen ei meitä naurata.
Sanon tämän suoraan. Keskusta-aate on vakavasti otettava asia. Se on verrattavissa uskonnolliseen vakaumukseen. Minusta on sanottu, että olen "harras keskustalainen". Olen ylpeä tällaisesta arvioinnista.
En silti ole ahdasmielinen. Osaan nauraa myös poliitikoille. Antti Rinne on suosikkini. Mielelläni nauran myös Jussi Halla-aholle. Nämä molemmat ovat aika lailla tosikoita kuten poliitikot ovat eikä heissäkään paljon nautin aihetta ole. Paitsi Antissa, jonka suu on tunnetusti löysä.

poliittinen tarkkailijaRe: Uuden hallituksen ensimmäinen näyttö30.7.2019 17:53
Kepun puheenjohtavaksi pyrkivä ja Sammakko Antin ikävässä Maakunta Sote II:n lehmänkaupassa teollisuusministerin postilla palkittu sirkeäsilmäinen Lapin Katri Kulmuni teki oikean liikkeen, kun erosi ministerinimityksen varmistuttua Suomi-Venäjä yhdistyksen puheenjohtajan tehtävistä.

Katrin eroilmoituksen yhteydessä on paljastunut, että Katri oli aiemmin vonkaamassa kyseiselle yhdistykselle peräti 1 075 000 avustusta syksyllä 2018.

Sinisten Sampo Terho piti kuitekin Kulmunin vaatimuksia kohtuuttomina ja vaati avustuksen kohtuullistamista.

Ilta-Sanomien toimittaja Olli Varis kertoi 30.7.2019, että Terho esitti Suomi-Venäjä-seuralle 915 000 euron pottia ja toi esiin, että Suomi?Venäjä-seura on saanut vuosittain puolet ystävyysseuroille jaettavasta 2.1 miljoonan euron määrärahasta.

Esimerkiksi Suomi?Amerikka Yhdistysten Liitto ry sai tänä vuonna opetus- ja kulttuuriministeriöltä Suomen ja Yhdysvaltain välisten ystävyyssuhteiden vahvistamiseen vain 150 000 euroa.

Eduskunta hylkäsi Kulmunin aloitteen, mutta eduskunta lisäsi momentille muut avustukset yhteensä 200 000 euroa. Lisäys huomioon ottaen Suomi?Venäjä-seuran kokonaisavustus tälle vuodelle on kuitenkin jo 1 115 000 euroa.

Kulmuni kommentoi Suomi?Venäjä-seuran saamia avustuksia myös Iltalehdelle marraskuussa 2016. Kulmuni perusteli tuolloin merkittävää avustuspottia "seuran toiminnan laajuudella".

Kulmuni on ollut EU:n Venäjä-pakotteiden kannalla, mutta on katsonut, että Suomen on harjoitettava Venäjän suuntaan "aktiivista kahdenvälistä ulkopolitiikkaa".

Aiheellisesti herää tietysti kysymys, mitä on tämä kepuloisten ja venäläisten kesken harjoittama aktiivinen kahdenvälinen ulkopolitiikka???

Keskustan virallinen ääni on jo aiemmin mainostanut kepuloisten perinteisiä hyviä ulkopoliittisia taitoja, joista meillä kaikilla on vielä hyvässä muistissa ne kultaiset "YYA-ajat" ja kaikkien johtavien poliitikkojen "kotiryssät".

Kyllä minustakin suhteet kaikkiin naapurimaihin ovat tärkeitä, mutta onhan se suorastaan häpeällistä, että Suomen hallitus ja eduskunta jakaa Amerikallekin vain periaatteessa "jätskirahat", kun Amerikaankin on siirtynyt suomalaisia satoja tuhansia ja he ovat siellä sitkeästi pitäneet Suomen lippua korkealla ja vaalineet Suomen perintöä.

Venäjällähän Suomen sukulaiskansojakin on sorrettu vuosikymmeniä ja pahimpina kommunismin aikoina suomalaisia pidetiin pahimpina rikollisina, jotka mielellään karkotettiin Siperiaan.

Venäjän suurimmassa ja USA:n pakotelistalla olevan Sperpankin hallituksen jäsenenä toimiva, pokerin peluuta ja tietokilpailuja harrastava Esko Ahokin on monta kertaa muistuttanut suomalaisia, että "kyllä Siperia opettaa".

Amerikassakin arvostetaan Eskon asiantuntemusta, koska helmikuussa 2019 Esko nimitettiin myös ison amerikkalaisen JP Morgan pankin mm. Venäjän asioista perillä olevaksi neuvonantajaksi.

Kyllä minä pidän Esko Ahoa, vaikka onkin harras kepuloinen, selvästi eri luokan pankkiirina kuin poliittisella mandaatilla Suomen Pankin pääjohtajana toimivaa "Austerity" Olli Rehniä, jota "Sammakko" Antin hallitus ja Suomen lehdistö pitää jo kaikkein pätevimpänä ehdokkaana jopa IMF:n johtoonkin.

En lähde pitemmälle perustelemaan yllä esittäämääni arviota, mutta ollakseni edes jonkin sortin realisti, niin totean vain, että esim. vuonna 2018 JP Morhanin liikevaihto oli 109 029 miljardia USD. Pankin koko pääoman tuotto oli 1.29% ja oman pääoman tuotto oli hyvä 13.18%.

Vertailun vuoksi voin mainita, että "Austerity" Ollin johtaman Suomen Pankin liikevaihto oli vuonna 2018 vain 628 miljardia USD.

Ollin pankin koko pääoman tuottokin oli vain 0.30% ja oman pääoman tuotto todella surkea vain 0.21%.

Kyllä näistä numeroistakin joi näkee, että pelkästään ahkerasti hiihtämällä ja jalkapalloa pelaamalla pankissa olevilla rahoille ei synny kohtuullista tuottoa.

Ja tästä syystä myös EU:ssa EKP:n virheet täyttyy maksattaa veromaksajien rahoilla.

Ja verojahan "Sammakko" Antin budjetissa vuodelle 2019 on noin 43% Suomen koko bruttokansantuotteesta.

Minä odotan innolla sitä aikaa, milloin Suomen veroaste nostetaan demujen ja kepuloisten toimesta 100%: bruttokansantuotteesta.

Silloin ollaan kaikki valtion hommissa ja eläkkeellä maapallon ilmastoa pelastamassa.

Tämän parempaa yhteishenkeä Suomessa ei ole ollut sitten toisen maailman sodan, kun ystävällinen naapurimaamme käynnisti sodan ampumalla ne kuuluisat Mainilan laukaukset Karjalassa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Uuden hallituksen ensimmäinen näyttö30.7.2019 23:57
Akm on hieman kateellinen siitä, että onnistumme liittämään Juankosken Kuopioon, mutta Espoo ei ole voinut tehdä samaa Kauniaisen kanssa. Politiikassa on tällaisia mahdollisuuksia, jossa oikeilla toimilla voi saada itselleen sitä, mistä on ollut puutetta.
Meillä oli kovat verot ja iso velka ja puute ymmärryksestä. Liitoksella kaikki nämä viat saatiin korjatuksi.
Tässä tilanteessa olisi aika rumasti tehty, jos sanoisin me, että toteutimme suunnitelmamme. Sanomme vain, että ymmärtämättömyytemme johti tähän ei toivottuun lopputulokseen. Olimme onnekkaita, kun Kuopio ohi velkamme ja antoi vielä pari prosenttiyksikön veronalennuksen.
Akm tarjosi ystävällisesti apua CV:n laatimisessa ilman työvoimahallinnon kursseja.
En tiedä onko tämä sopivaa ja kohteliasta, mutta voisin puolestani antaa joitakin neuvoja kuntatalouden hoitamisessa yhteiskuntasuhteita hyödyntämällä.

alan kolmas miesRe: Uuden hallituksen ensimmäinen näyttö31.7.2019 2:22
AKM ottaa mielellään vastaan neuvoja kuntatalouden hoitamisessa ja voin sen todeta keskustan viralliselle äänellekin, että ei ainakaan Espoossa talouden hoito ole minusta kunnossa.

Joten hyvät neuvot ovat tietysti Espoossakin tarpeen.

Meillä on se huono puoli, että Kauniainen ei vamaan meidän korkeita Länsimetrovelkoja pienen kaupungin taseisiin hyväky, mutta kyllä me varmaan muutoin saadaan olla Kauniasten turvallisessa kainalossa.

On meillä myös se hyvä puoli, että meiltä on erittäin lyhyt matka Kauniaisiin ja näin ollen me voidaan helposti käydä ainakin katsomassa, millaista on elämä hyvin hoidetussa kaupungissa, jossa on kaikki urheilu- ja uimahallit ja muutkin palvelut pelaa kuin junan vessa.

Kauniaisistakin näkee, ettei kaupungissa tarvitse olla yli 100 000 asukasta kuten maitokaupunki Kuopiossa, jotta se voi hoitaa asukkaiden tarvitsemat palvelut. Kauniaisten väkiluku on vain 9 559 henkilöä.

Kauniainen poikkeaa edukseen kuntien joukossa siinäkin suhteessa, että sen 35 hengen valtuustossa on 16 RKP ja 13 kokoomuksen edustajaa.

Entisenä Kauniaisen asukkaana tiedän, että Kauniainen on hyvin vihreä kaupunki, mutta valtuustoon ei ole päässyt kuin 3 viherpipertäjää. Demuja on vain yksi.

Ilmeisesti Kauniasten onneksi valtuustossa ei ole ainuttakaan kepun edustajaa.

Tästä kaikesta nähdään taas, että pieni on kaunista - myös kunnallisessa päätöksenteossa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Uuden hallituksen ensimmäinen näyttö1.8.2019 12:16
Annoin Akm:n sanoa viimeisen sanan. En ole sellainen tyyppi, joka tahtoo aina sanoa viimeisen sanan.
Keskustalaiset eivät muutkaan ole tällaisia.

alan kolmas miesRe: Uuden hallituksen ensimmäinen näyttö1.8.2019 15:19
Tsot, tsot. Älä nyt virallinen ääni pienestä hermostu.

Mikä se ensimmäinen näyttö oikein olikaan?

Oletko seurannut, mitä maailmassa tapahtuu. Demujen Tytti Tuppurainen on saanut ärsytettyä Unkarin Orbanin jo äärimmilleen oikeusvaltiopuheillaan ja Lontoon Boris järjestään lokakuussa brexitin.

Siinä nyt kepuloiset istuu sellaisessa ilmiöhallituksessa, että oksat pois.

Onkohan jo niin, ettei kepussa enää tarvita puheenjohtajaa ollenkaan?

On se vaan niin suuri sääli, että entinen "vastuunkantaja" puolue eli kepu ajettiin täysin päätöksenteon marginaalin suuruuden hulluilla "Suomi kuntoon" puheillaan.

Nyt Sammakko Antti yllytti kepuloiset vielä ilmiötaisteluihin ja sai aikaan sen, että Halla-ahon Jussin puolueen kannatus on kohta 30%. Persut taitaa kohta yksinään muodostaa vähemmistöhallituksen.

Demujen, kepuloisten ja korkkarien kannattaa vielä räkyttää lisää telkkarissa ja toreilla, kuinka suuria rasisteja Jussin puolueen äänestäjät on ja miten huono ja rasistinen presidentti on Trump.

Trumppihan on jo joutunut tarjoamaan Putinillekin apua, kun joku sytytti koko Siperian palamaan.

Voi sitä diplomatiaa harjoittaa muullakin tavalla kuin vain ydinaseilla.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: