Keskustelu

poliittinen tarkkailijaMika Lintilä ryhtyi ilmastoalan Tex Willeriksi24.8.2019 16.31
Kepuloisten kannatus ei ole osoittanut minkäänlaista elpymisen merkkiä, vaikka käynnissä on kepuloisten puheenjohtajataistelujen äiti.

Katrin ja Kangen välille ei ole saatu syttymään pahempaa riitaa, eikä Seiska lehtikään ole tavoittanut Katria ja Kankea Helsingin yössä toistaiseksi missään porttigongissa intiimissä kohtauksessa.

Tässä onnettomassa tilanteessa neuvokas taustavaikuttaja ja kepuloisten puhenjohtajakisan taitava maratoonari sekä innokas ravimies Mika Lintilä on havainnut, että nyt jos koskaan on iskun paikka.

Eihän kukaan voinut aavistaa, että Brasiliasta syötettiin suoraan Mika Lintilän lapaan, kun Amazonin alueella alkoi metsä palaa.

Välittömästi nopeaälyinen Mika ryhtyikin ilmastoalan Tex Willeriksi ja huomasi, että hänhän johtaakin yhdessä Chilen valtiovarainministerin kanssa maailmanlaajuista valtiovarainministerien ilmastokoalitiota.

Tämän ilmastokoalition tavoitteenahan on tuoda ilmastonmuutoksen torjuntaan mukaan myös valtiovarainministeriöiden panos ja talouspolitiikan välineet.

Heti kohta Mika ottikin yhteyttä amerikkalaiseen CNN FAKE NEWS tietotoimistoon ja ilmoitti, Amazonin metsäpalot ovat Brasilian uuden presidentti Bolsonaron syytä ja tällaisen järkyttävän katastrofin johdosta naudanlihan tuonti Brasiliasta on syytä lopettaa välittömästi.

Näin Lintilä varmisti sen, että Suomen Ilmiöhallituksen viesti ilmastonmuutoksesta saatiin jopa Ranskan ilmastoaktivisti Emmanuel Macronin G7 kokouksen asialistalla.

G7 neuvotteluissahan kirkasotsainen Macron on jo uhannut esittävänsä, että yli 20 vuotta neuvoteltu Mercosur sopimuskin EU:n ja Brasilian välillä täytyy laittaa jäihin.

Medialle Mika Lintilä on myös vahvistanut, että hän talous- ja rahoitusasioiden neuvoston puheenjohtajana on valmis ottamaan Amazonin metsäpalot keskusteluun syyskuussa Helsinkiin saapuvien EU:n valtiovarainministerikollegojeni kanssa, jos edistystä ei ennen sitä saada aikaiseksi.

Tiestysti taitavana poliittisena pelurina tunnettu Mika Lintilä on myös varmistanut, että hänen mahtipontiset voimistelunsa Brasilian presidentti Bolsonaron toimia vastaan ovat ainakin tieteellisesti hyvin perusteltuja.

Niinpä Suomen johtavat iltapäivälehdet ottivatkin heti yhteyttä suomalaisiin ilmastoalan huippututkijoihin, jotta meneillään olevan luonnon katastrofin mittaakaavalle saadaan oikeat mittasuhteet.

Helsingin yliopiston professorin Markku Kannisen mukaan palot kertovatkin maankäytön muutoksesta ja "nämä liittyvät ihmisen toimintaan ja maankäytön muutokseen, jossa metsää hävitetään ja otetaan maatalouden käyttöön.

Siihen saattaa liittyä myös maanhallintakiistoja. Taustalla on maatalous- ja karjankasvatuselinkeinon ekspansio, jota nykyinen presidentti Bolsonaro edustaa".

Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori Jari Liskiä on myös konsultoitu ja hän on taas todennut: että "pienhiukkaset varjostavat auringon säteilyä eli se ei pääse suoraan maanpinnalle ja se siroutuu ilmakehässä. Nämä vaikutukset kestävät päivistä joihinkin viikkoihin".

Liski on myös medialle vahvistanut, että tulipalon yhteydessä ilmaan vapautuu tietysti hiilidioksidia, joka on tärkeä kasvihuonekaasu.

Liskin mukaan on arvioitu, että toistaiseksi Amazonin tämän vuoden metsäpaloissa on vapautunut ilmakehään 230 miljoonaa tonnia hiilidioksidia. Vuoden loppuun mennessä määrä saattaa jopa tuplaantua.

Liski on myös huomauttanut, että Suomen kasvihuonekaasujen päästöt olivat viime vuonna 56.5 miljoonaa hiilidioksidiekvivalenttitonnia, joten Amazonin metsäpalojen päästöt ovat mahdollisesti noin kolmin-nelinkertaiset verrattuna Suomen päästöhin.

Jussi Halla-aho on taas viime eduskuntavaalien aikaan kehottanut suomalaisia Ilmiöhallituksen ministreitä säilyttämään suhteellisuudentajun myös näissä ilmstoasioissa, vaikka meillä ehkä enemmän kuin missään muussa massa onkin tuota ilmastoinnostusta.

Vihervassareiden vesistö- ja norppatutkija sekä ravintoterapeutti Krista Mikkonenkin käy näistä asioistakin tavan takaa opastamassa Brysselin byrokraatteja.

Halla-ahon Jussihan on meillä jo ennen eduskuntavaaleja todennut, että Suomen ilmastopäästöt ovat vain alla 0.2% maailman kaikista CO2 päästöistä, joten mihinkään Suomen Ilmiöhallituksen ilmastohihhulointiin meillä ei ole tarvetta.

Kaikkein vähiten meidän poliittisten johtajien kannattaa lähteä neuvomaan muiden maiden presidenttejä, miten muissa maissa näitä ilmastoasioista ja muitakin asioista hoidetaan, jos metsät sattuu jostain syystä syttymään.

Muistaakseni Unilukkarikin unohti kokonaan käsitellä Putinkin kanssa Walhallan illallisilla taannoiset Siperian laajat metsäpalot, vaikka niissäkin muistaakseni Amerikan presidentti Donald Trumpkin jo tarjosi apuaan, jos paloja ei saada sammumaan.

Donaldhan on jo tarjonnut vastaavaa apua myös Brasialian presidentti Bolsonarolle.

Taannoinhan meillä Unilukkarikin meni irvailemaan jopa Amerikan presidentille Kalifornian metsäpaloista ja metsien haravoinnista. Tuonkin täysin tyylittömän sanailun johdosta Suomen kauppasuhteille USA:nkin kanssa aiheutettiin vain vahinkoa.

Täytyy muistaa, että Brasilia on monelle tapaa ollut myös Suomelle tärkeä vientimaa esim. metsäteollisuuden tuotantoteknologian osalta ja myös tärkeä maa sekä sellun että paperin tuotannossa.

Ilmastoalan Tex Willeriksi ryhtyneen Mika Lintilänkin on hyvä tietää, että esim. Stora Ensolla on ollut Brasialiassa Bahian osavaltiossa brasialaisen Fibria selluyhtiön kanssa yhteisomistuksessa Veracelin noin 575 000 t/a sellutehdaskin, joka on aikojen saatossa joutunut ympäristöaktivistien ja myös maakäyttöön liittyvien riitojen kohteeksi.

Merkitystä vailla ei ole myöskään se, että brasialaisen Suzanon ja Fibrian toiminnat yhdistettiin vuoden 2019 alussa, jolloin uuden yhtiön työntekijämäärä nousi 30 000 ja yhtiön sellukapasitetti 11 milj. tonniin ja paperikapasitetti 1.4 milj. tonniin vuodessa.

Stora Enson kannnalta on varmaankin melkoinen etu, että sillä on merkittävää yhteistoimintaa yhden maailman suurimman selluntuottajan kanssa.

Stora Enso on yhä edelleen yksi Suomen valtion kruununjalokivistä ja siksi Stora Enson kansainvälisillä operaatiolla on merkitystä myös Suomelle.

Ei ole Suomen etu, että meillä ilmasto- ja ympäristöaktivistit sekä vihervassarit ovat ottaneet työkseen hyökätä metsäteollisuuden kimppuun ensin kotimaassa ja myös, kun kyseiset yhtiöt ovat laajentaneet toimintojaan eri puolilla maailmaa.

Tunnettu tosiasiahan on myös se, että myöskin UPM:n selluhankkeita on arvosteltu Uruguayssa.

Ei siis ole missään tapauksessa toivottavaa, että Suomen Ilmiöhallituksen keskeiset poliitikot aloittavat Brasilian kansanvälisen mollauskampanjan, kun vielä noista Amazonin metsäpaloistakin kansainväliseen mediaan levitetyt tiedotkin ovat olleet erittäin puutteellisia ja asenteellisia.

Jos Amazonin metsäpaloistakin levitellään kuvia, jotka on otettu joskus 20 vuotta sitten ja asiasta on kysytty lausuntoja esim. jalkapalloilija Ronaldolta, Titanic näyttelijä DiCapriolta ja pop laulaja Madonnalta, niin näiden lausuntojen tieteellinen näyttö ei kyllä valitettavasti meidänkään yliopistoissa takaisi vielä ilmastotieteen tohtorin honora causa silinterihattua.

IEA:n (International Energy Association) mukaan maailman CO2 päästöt olivat vuonna 2018 33 100 000 000 tonnia (33.1 Gt), josta Kiinan osuus oli 9.5 Gt eli 28.7%.

Vuonna 2018 Kiinan CO2 päästöt kasvoivat 2.5% eli noin 230 Gt:a, mikä on taas 230 000 milj.tonnia. Tämä Kiinan päästöjen vuotuinen kasvu on siis 1000 kertaa suurempi kuin Amazonin metsäpalojen mahdollisesti aiheuttamat päästöt.

Ilmastoalan Tex Willeriksi ryhtyneen Mika Lintilän olisikin viisaampaa keskittyä pohtimaan noita Kiinan aiheuttamia päästöjä.

Tasapuolisuuden vuoksi Suomen Unilukkarinkin olisi varmaan syytä taas muistuttaa Kiinan presidentti Xitä, noista Kiinankin koko maailmalle aiheuttamista ilmastopäästöistä ja nostaa esille myös Kiinankin kyseenalaiset "silkkitiehankkeet" kaikissa kehitysmaissa ja myös Suomessa.

Täytyy myös muistaa, että Kiinassakin on noita lihansyöjiä jo kaikkiaan lähes 1 400 miljoonaa kappaletta ja meiltäkin on jo pää saatu viimein avattua sianlihan viennille Kiinaan.

Minusta Ilmastoalan Tex Willeriksi ryhtynyt Mika Lintilä leikkii selvästi tulella, kun on lähtenyt Brasilian laillisesti valittua presidenttiä asiattomasti neuvomaan Amazonin sinänsä valitettavien metsäpalojen osalta.

poliittinen tarkkailijaRe: Mika Lintilä ryhtyi ilmastoalan Tex Willeriksi27.8.2019 17.37
Vihervassareille ja kepuloisten ilmastoalan Tex Willerille tuli taas takaisku.

Jopa Suomen Ilta-Sanomien innokkaat kohutoimittajat Jani Alenius ja Johannes Kotkavirta ovat joutuneet kertomaan, että Maailman keuhkot Amazonilla eivät olekaan tulessa.

Kun Ranskan kirkasotsainen Macron möläytti tällaisen tulipalohälytyksen maailmalle, niin tietysti kepuloisten ilmastoalan Tex Willer eli Mika Lintilä ampui heti lonkalta tuontikieltoon erinomaisen brasilialaisen lihan, edullisen soijan ja yritti vielä ampua Brasilian laillisesti valitun presidentti Bolsonaronkin, joka vastustaa kynsin hampain entisten presidenttien aikaista korruptiota.

Petrobrasin, suurten rakennusyhtiöiden kuten esim. Odebrecht, kymmenien poliitikkojen ja työväenpuolueen välillä on epäilty virranneen miljardien eurojen edestä lahjuksia.

Kyseisissä laittomissa operaatiossa myös pestiin laittomasti saatua rahaa yhteistyössä neljän suuren järjestäytyneen rikollisringin kanssa.

Entinen presidentti Lulakin istuu jo korruptiosta vankilassa ja Lulan jälkeen valittua Dilma Rousseffin ja Michel Temeriä uhkaa kohta ilmeisesti sama kohtalo.

Kun Tex Willer ei saanut Bolsonaroa kunnolla revolvereidensa sihtiin, niin seuraavaksi Tex Willer aikoo näköjään haastaa Bolsonaron oikeuteen vähintään rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Saa nähdä, mitä Tex Willer vielä keksiikään Bolsonaron pään menoksi, kun Tex Willer aikoo ottaa Bolsonaron toimet käsittelyyn syyskuussa järjestettävässä EU:n valtiovarainministerien kokouksessakin.

Minä kyllä neuvoisin Tex Willeriä, että lopeta hyvän sään aikana nuo ampumisleikit, koska kohta voi Brasiliasta tulla syyte presidentin laittomasta uhkaamisesta.

Kun on joskus tullut itse Brasiliassa käytyä ja katseltua, kun siellä köyhät maanviljelijät kulottaa peltojaan aivan samaan tapaan kuin meillä Suomessa oli ennen tapana, niin kyllä niistä jonkun verran pientä savua nousee ilmaan.

Mutta kyllä siinä ohi ajaessa ainakaan minulle ei tullut mitään ilmasto-oireita tai hapen puutetta.

Autioilla pelloilla ei ollut kuin jonkin verran kivunutta ruohikkoa, joten tyynessä ilmassa ei ollut minkäänlaista tulen leviämisenkään varaa, kuten on ollut esim. Siperian laajoissa metsäpaloissa.

Sitä paitsi meillähän on itsellä ollut pitkät perinteet kaskiviljelyksestä. Muistini mukaan lähinnä neuvokkaat savolaiset lähtivät joukoittain kaskeamaan myös Ruotsiin ja Amerikkaankin ja opettivat tämänkin jalon luomutaidon sikäläislle maanviljelijöille.

Voi olla, että kepuloisten ilmastoalan Tex Willer pohjalaisena ihmisenä ei ole lähemmin joutunut perehtymään tähän kaskeamisen jaloon taitoon, jota voi pitää hyvin ekologisena luomutekonakin, kunhan pitää huolen siitä, ettei koko tila pääse vartioimattomana palamaan.

Minusta tuntuu, että Suomessa kepuloiset ja vihervassarit ovat jääneet jumiin tuon Titanic elokuvan sankarillisesti kuolleen DeCaprion kovan kohtalonkin kanssa ja nyt uskovat jo kaikkia DeCaprion ja Madonnan ilmastotieteellisiä poustauksiakin.

Vähän tuntuu siltä, että DeCaprion ja Madonnan parhaat päivät ovat jo showbisneksesä menneet, niin nyt on haettava "uutta tulemista" Ilmastoalan konsultteina samalla tavalla kuin kepuloisten Tex Willer.

Miksi ihmeellä Mika Lintilä ei lähtenut kepuloisten puheenjohtaja kilpaan, kun nyt on joutunut kyseisessä kisassa jäämään pahasti takavasemmalle. Nyt kepuloisissa mediaa kiinnostaa vain kumpi se on??

Ennen oli tapana kainosti kysyä: kumpi vai kampi? Nykyään some aikana sanotaan suoremmin: Katri vai Kanki!!!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: