Keskustelu

poliittinen tarkkailijaEnää 2 pitkää yötä!!!5.9.2019 17:34
Olen kuullut, että Helsingistä lähtevään Kalakukkoon olisi saatavaissa välille Hki-Kouvola vielä runsaasti lippuja Kepun Apollokadun puoluetoimistosta.

Kouvolassa pidetään kepuloisten ylimääräinen veret seisauttava puoluekokous 7.9.2019 alkaen valtakirjojen tarkastuksella klo 9:00-12:30.

Vaatetus: kansallispuku
Päätettävä asia: Katri vai Kanki?

Alustuspuheenvuorot:

 Terra Sipilän haukkuminen (laaja tyytymättömyys)
 Annikka Saarikon tukilausunto Kangelle
 Väyrysen haamusta ei uhkaa Katrille
 Katrilta ei puutu napakkuutta
 Kääriälän isäntä muistelee Santeri Alkiota ja viinan kauhuja
 Pekka Puska muistelee Pohjois-Karjala tutkimusta
 Päivi Nerg pitää luennon perustuslain vastaisesta Maakunta Sote I:stä ja kertoo perustuslain vastaisen Maakunta Sote II:n uudet nuotit
 Hannakaisa Heikkinen kertoo kaiken kaalin kasvatuksesta ja narskuttelusta
 Puoluesihteeri Riikka Pikkarainen esittelee YLE:n puolueiden kannatuskyselyn 5.9.2019 surulliset luvut:

Kepuloisten kannatus enää 11.6% (laskua taas 1.0%-yksikköä)
Persujen kannatus jo 20.6% (nousua taas 1.0%-yksikköä)
Kokoomuksen kannatus 17.4% (nousua taas 0.6%-yksikköä)
Demujen kannatus vain 16.9% (tilapäisesti lievää nousua 0.6%-yksikköä)
Viherpipertäjien kannatus vain 14.6% (selvää laskua -0.5%-yksikköä)
Vassareiden kannatus vain 8.1% (selvää laskua -0.6%-yksikköä)

 Mikäli puolueiden kannatus jatkuu nykyistä tahtiaan, niin Apollonkadulla joudutaan valot sammuttaan jo vuoden päästä tai viimeistään vaalikauden loputtua, kuten alla oleva kannatusmittauksen ennakointiluvut per 18.4.2020 (hallituskauden lopussa 18.4.2023 suluissa) osoittavat:

Pääoppositiopuolueiden kannatusprosentit 18.4.2020 ja 18.4.2023:
- Persut 22.5% (30.3%)
- Kokoomus 18.4% (23.1%)
Persut + kokoomus yhteensä 40.9% (53.4%)

Päähallituspuolueiden kannatusprosentit 18.4.2020 ja 18.4.2023:
- Demut: 17.9% (22.6%)
- Kepuloiset 10.0% (2.2%)
- Vihreät 13.6% (8.9%)
- Vassarit 7.1% (2.4%)
Päähallituspuolueet yhteensä 48.6% (36.1%)

 Herää kysymys, miksi kepuloiset lähtivät erittäin vasemmistolaiseen hallitukseen, jonka seurauksena puolue näköjään poistuu lopullisesti vallankahvasta?

 Kansallispuvutkin joudutaan näköjään laittamaan kappiin koisuojaan?

 Tuleeko puheenjohtajavaalin jälkeen ns. puukkojen yö???

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Enää 2 pitkää yötä!!!5.9.2019 21:32
Pienet muutokset puolueiden kannatuksessa mahtuvat virhemarginaalin sisään eli on mahdollista, että keskustan, vihreiden ja vasureiden kannatus on jo kääntynyt nousuun ja persujen ja kokoomuksen laskuun.
Antti on ollut viisas johtaja eikä ole tehnyt mitään. Opposition kanssa ollaan yhtä mieltä suurista asioista ja postin johtajan palkkaa lasketaan.
Kannatus tulee näillä toimilla nousemaan entisestäänkin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Enää 2 pitkää yötä!!!6.9.2019 12:20
Puheenjohtajan vaalisya tulee tiukka. Me äänestämme tietenkin miestä. Sen verran on kokemusta naispuheenjohtajista. Luulenpa, että Hannakaisakin on Kaikkosen takana. Nainen äänestää mieluummin miestä.
Keskustan kannatus on edelleen kaksinumeroisissa lukemissa ja olemme Vasemmistoliittoa edellä. Painoarvomme julkisuudessa on kannatustamme suurempi.
Tulevaisuuden näkymät ovat hyvät.
Juankoskella puolue on ollut aika lailla hiljaa. Tunnemme tietysti vastuumme kunnan loppumisesta eikä julkisissa tilaisuuksissa esiintyminen ole aina mukavaa. Pidämme kuitenkin keskinäistä yhteyttä.ja vierailemme toistemme luona, ainakin Muuruvedellä.

Oma kauppa on monessa suhteessa hyvä asia. Aika vaikeata olisi elämä, jos Juankoskella pitäisi käydä päivittäin.

Itselleni on vaikeaa se, kun ihmiset hymyilevät tavatessamme. On vaikea tulkita mitä se merkitsee. Onko se hyväntahtoista tuttavallisuutta vai muistutetaanko siinä, että tässä sitä nyt ollaan. Tämä oli teidän syytä.

Tämän vuoksi asioin mieluummin Nilsiässä. Siellä olen aika tuntematon, paitsi meijerin kaupassa minut tuntevat kaikki.

poliittinen tarkkailijaRe: Enää 2 pitkää yötä!!!6.9.2019 18:02
Nyt se on enemmän kuin selvää: lauantain ja sunnuntai välisenä yönä on Kouvolaan odotettavissa ennustamani ns. puukkojen yö.

Kepuloisten messiaaksi mainittu Annikka Saarikko on näköjään ilmoittanut YLE:lle, että hän ei pyri kepun puheenjohtajaksi edes vuonna 2020.

Päätös on hyvin johdonmukainen ja odotettu. Vuonna 2020 ei ole enää tarvetta pyrkiä kepun puheenjohtajaksi, koska vuonna 2020 kepu puoluetta ei enää ole olemassa.

Kääriälän isäntä näyttää nyt kuitenkin liputtavan vahvasti Katrin puolesta, joten Katri tulee valituksi.

Kankea ei voida valita, koska Kanki on menettänyt luottamuksensa, vaikka Karstulan kansallispuku päällä vannoisi huomenna puhuvansa vain totta. Kanki on huumormiehiä, joiden puheista ja teoista ei aina ota selvää.

Kepuloisten kannalta kuoleman spiraalia ei voi enää kuitenkaan mikään pysäyttää, koska kepuloiset menettivät itsemääräämisoikeutensa ja ottivat demujen kanssa varmuuden vuoksi ainakin 4 piirun verran askelia vasemmalle.

Molemmat sekä Kanki että Katri kilpailevat nykyään siitä, kumpi uskaltaa mennä enemmän vasemmalle. Vaarana on, että valittiin Katri tai Kanki, niin molemmat ovat näköjään valmiita koukkaamaan jopa ohi demujen vasemman laidan.

Tällaiselle liikkuvalle vasemmistopuolueelle ei porvarillisessa Suomessa ole enää sijaa. Ainakaan pääkaupunkiseudulla tulevissa vaaleissa ei ainuttakaan takkinsa kääntänyttä kepuloista valita mihinkään vastuulliseen tehtävään.

Iltalehden toimittaja Juha Ristimäki kiteytti kepuloisten vaihtoehdot tänään seuraavasti:

"Vanhan valtapuolueen kannatus on surkealla tasolla. Juha Sipilän puheenjohtajakaudella puolueen kannattajakunnasta lähti vasemmistosiipeä, nyt lähtee sitten porvariporukkaa. Porvareita ei keskustan mukanaolo punaviherhallituksessa näytä miellyttävän.

Uudelle puheenjohtajalle ei jää paljon aikaa kääntää puolueen kurssia.

Jos käyrä ei lähde nousuun kahdeksassa kuukaudessa, voi ensi kesänä olla edessä taas puheenjohtajan vaihto. Ja jollei käyrä lähde nousuun, keskustalla on edessään kylmä päätös siitä, pitääkö sen jättää Antti Rinteen kansanrintamahallitus."

Keskustan virallinen äänikin vahvistaa tämän onnettoman kehityksen yllä kirjoittamassaan ajankohtaisessa kommentissa:

"Itselleni on vaikeaa se, kun ihmiset hymyilevät tavatessamme. On vaikea tulkita mitä se merkitsee. Onko se hyväntahtoista tuttavallisuutta vai muistutetaanko siinä, että tässä sitä nyt ollaan. Tämä oli teidän syytä.

Tämän vuoksi asioin mieluummin Nilsiässä. Siellä olen aika tuntematon, paitsi meijerin kaupassa minut tuntevat kaikki."

Se täytyy tässä todeta, että kyllä vallasta luopumisen tuska on kova. Kyllä se kepuloistakin koskee ja kun vielä kaikki johtuu omista virheistä.

Jääköhän Kouvolassa ketään pystyyn puukkojen yön jälkeen?

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Enää 2 pitkää yötä!!!7.9.2019 9:41
Kohta alkaa ehdokkaiden puheenvuorot. Antti Kaikkonen ymmärtää kokousväen huolet. Nämä tulivat esille jo aamun Savon Sanomissa. Pienenevän puolueen luottamusmiespaikat vähenevät kaikilla tasoilla, myös sähköyhtiöiden fuusioissa.
Jokaisessa liitoksessa, olipa kyseessä kunnat, sähköyhtiöt tai kuntayhtymät, pitäisi aina varmistaa, että luottamusmiesten paikat eivät vähene.
Itseäni harmittaa tämä demokratian ongelma. Kokouksiin ei tulevaisuudessa pääse kuin tiekunnan kokouksiin. Metsänhoitoyhdistykset osuusmeijerit ja osuuskaupat maksavat liian pieniä kokouspalkkioita.
Muutenhan elämä täällä kuntaliitoskunnassa on parantunut: uusia katuja, uusi tori, uusi silta, halpoja taloja. Näistä saattoi muutama vuosi sitten vain nähdä unta.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: