Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniMistä keskusta tunnetaan9.9.2019 9:22
Aamu-tv:saa uusi puheenjohtajamme muistutti mistä keskusta tunnetaan. Parhaiten meidät tunnetaan syrjäisen alueiden puolustamisesta. Juankoskellakin keskusta tunnetaan juuri tästä. Ilman ponnisteluitamme emme olisi tässä tilanteessa kuin nyt olemme. Meillä on oma kauppa jokaisessa taajamassa. Ei ole asuntopulaa, ei mielenosoituksia eikä kukaan ilmaise tyytymättömyyttä muutenkaan. En ole juuri väärässä, jos sanon, että Juankoskella elää Suomen onnellisimmat ihmiset. Olen melko varma, että onnistuessaan Katri Kulmuni tekee yhä useammasta kunnasta Juankosken kaltaisia.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Mistä keskusta tunnetaan10.9.2019 15:05
Onnistuinpa kerrankin sanomaan totuuden, johon ei Akm:lläkään ole vastaan sanomista. Mitä monipuolisemmin ja pitempään asiaa tarkastelee, sitä vähemmän jää erimielisyyksiä.
Tällä tavalla erimielisyydet ratkotaan.
Arvostan ystävääni, joka on suostunut järjen ääneen.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Mistä keskusta tunnetaan16.9.2019 16:52
Sivu on jälleen käytössä. Ajattelin, että Antti Rinne on pannut sivuston kiinni ja oli aivan vähällä etten soittanut Katri Kulmunille asiasta.
Nyt on kuitenkin kaikki hyvin.
Keskustan meno hallitukseen takaa vapaan tiedonvälityksen.

poliittinen tarkkailijaRe: Mistä keskusta tunnetaan17.9.2019 0:28
Minäkin jo luulin samaa kuin Juankosken keskustan virallinen ääni.

Kyllä tietysti ensimmäisenä minullakin epäilykset heräsi, että Sammakko Antin lääkkeet ovat jääneet ottamatta ja Antti on ruvennut roiskimaan vähän sinne ja tänne.

Kaikki merkit viittasi myös siihen, että viherpipertäjät ja vassarit saattoivat olla hakkeroimassa VAPAAta, koska viherpipertäjäthän ovat jo hyökänneet Päivi Räsäsenkin kimppuun sellaisella voimalla, että ihan Amerikassa asti on alettu ihmetellä, että mikä meno siellä Suomessa oikein on käynnistynyt, kun sananvapauteenkin puututaan jo tiukemmin kuin Venäjällä ja Kiinassa.

Ei ole mikään ihme, että VAPAAn kimppuun hyökättiin, koska VAPAAn ollessa pimeänä kävi ilmi, että Ilmiöhallituksen mölinät hoitotakuulaista ja 0.7 hoitajamitoituksesta olikin täyttä fuulaa.

Suomessa ei ole sellaisia koululaitoksia tai yliopistoja, joista voidaan kouluuttaa 4000 hoitajaa ja 1000 lääkäriä lähimmän 10 vuoden sisään. Eikä valtiolla ja kunnilla ole sellaisia rahojakaan.

Niinpä kokoomuslaiselle kansainvälisesti arvostulle lääketieteen tri Päivi Sillanaukeelle ei myönnetty jatkokautta STM:n kansliapäällikön tehtävässä, vaan hänen tilalleen valittiin 1kylmästi täysin poliittisin perustein 1.9.2019 lähtien vassarien Hanna-Kaisa Pekosen ja Sammakko Antin mandaatilla demutaustainen maisteri Kirsi Varhiala.

Varhialan näytöt sosiaali- ja terveysalalla rajoittuvat lähinnä työskentelyyn kepuloisen Päivi Nergin käsikassarana, kun Terra Sipilän perustuslain ja EU oikeuden vastaista Maakunta Sote I:stä oli veivattu yötä päivää peräti neljä vuotta, kunnes Terra Sipilä kaatoi itse perustuslain vastaisen hankkeensa..

Kyseisessä Päivi Nergin ja Terra Sipilän veivauksessa kepuloisten Sote Rehula raukkakin uupui aivan täydellisesti ja äänestäjätkin päättivät jättää uupuneen Sote Rehulan eduskunnan ulkopuolelle vaaleissa.

Onhan sekin myös erittäin outoa, että pääministeri alkaa käydä Ilmiöhallituksesssaan työmarkkinaneuvotteluja, joissa ay-väen palkkavaatimuksiin on laitettu Sammakko Antin kumileimasimella vahvistettu hyväksyntä jo ennen kuin edes palkkaneuvottelut on virallisesti aloitettu.

Sammakko Antilla on jäänyt levy päälle ja ilmeisesti Antti iltapäivälehtiä tarkasti luettuaan luulee vieläkin olevansa ay-liikkeen legendaarinen pääpalkkaneuvottelija.

Tällainen virhe on tietysti täysin mahdollinen, koska ip-lehdet ja Anttikin ovat kertoneet, kuinka Antti on sorvannut tuhansia työspimuksia ay-liikkeen palveluksessa ollessaan. Antin pitäisi vain nyt ymmärtää, että hän ei ole enää ay-liikkeen palveluksessa.

Demujen Sanna Marinkin on jo ilmoittanut, että kaikki suunnitteilla olevat noin 8.3 miljardin euron ratahankkeetkin siirretään aikaisintaan 2030-luvulle. Itä-Suomen radastakaan ei enää puhuta yhtään mitään.

Demujen nuori ja innokas Sanna Marin on myös suositellut kaikille suomalaisille työkieltoa, jossa enimmäistyöajaksi tulee asettaa 6 tuntia päivässä ja tietysti viikonloput vapaana perjantaista lähtien. Sammakko Antti on heti pitänyt tätäkin työkieltoa erittäin hyvänä ideana.

Toistaiseksi ei ole vielä nähty edes kunnon lakkoa, mutta Antti on sitä mieltä, että palkkoja täytyy kuitenkin nostaa reippaasti ja verotusta kiristää.

Minä kaiholla muistelen entisiä hyviä aikoja, jolloin lakkokenraali Jorma Reinin johdolla jouduttiin sentään iskemään sähkölinjatkin poikki, jotta palkkoihin saatiin muutaman pennin korotus.

Antilla on reippaampi meno. Kaikille jaetaan suoraan eduskunnasta vähintään 10% palkankorotukset, kun maata johtaa nyt Ilmiöhallitus, joka saatiin syntymään, kun kepuloiset johtajat päättivät Terra Sipilän ohjeiden mukaan kääntää takkinsa.

Sammakko Antti on siis Terra Sipilän kanssa sopimansa hallitusohjelman perusteella päättänyt sosialisoida koko Suomen talouselämän.

Mallia on näköjään haettu Stockmannin Hulluista Päivistä, jolloin alennuksetkin tuntuu olevan jo 60%:n luokkaa. Ei ole ihme, että vanha perinteikäs Stockmannkin hoippuu jo kohta konkurssin partaalla.

Sama on tilanne Sammakko Antin johtamassa Suomen tavaratalossa. Sammakko Antti yrittää epätoivoisesti työntää narulla tavaratalonsa bisnestä vauhtiin, vaikka kaikki muut tietää, että narulla ei voi työntää.

ETLAkin ilmoitti jo, että kansantalouden todelliset kasvurognoositkaan eivät riitä edes puoleen niistä kasvutavoitteista, jotka Sammakko Antti oli vetänyt omasta hatustaan, kun ilmiöhallituksen ohjelma sovittiin.

Voidaan sanoa Sammakko Antille, että "yritys hyvä kymmenen ja ruokahalu 12"

Työttömyyskin on jo lähtenyt kasvuun ja demujen työministeri Timo Harakkakin on jo ilmoittanut, että 75% työllisyystavoite oli vain pelkkää vaalitaktiikkaa ja kansan sumutusta, jotta porukalla päästiin ajamaan
BMW 525 d A xDrive-mallisen mustan auton takapenkillä viemässä Ilmiösanomaa ympäri Suomen niemen.

Kepuloisetkin äänesti puheenjohtajakseen perunapellolla katkeroituneen kitkijän, joka kitki, kitki, kitki ja itki kitkiessään.

Valitettavasti Katri KItkijä ei saa Sammakko Antin Ilmiöhallituksen vihervassareita kuriin, eikä Katrilla ole mitään asiaa Etelä-Suomen maalikyliin, missä päätökset kuitenkin tehdään. Katri Kitkijän haaveet kepuloisten nostamisesta suurten puolueiden joukkoon voidaan siis huoletta unohtaa.

Täytyy sanoa, että kyllä maallakin varmasti pidetään sitä melko irvokkaana, kun Katri Kitkijäkin,muistaakseni 32 v, porhaltaa koppalakkisen autonkuljettajan kuskaaman BMW 525 d A xDrive-mallisen auton takapenkillä 4H kerhon kokoukseen kertomaan, kuinka maaseutu pidetään asuttuna ja palvelut kunnossa läpi koko Suomen niemen, kunhan ei vain päästetä työaikaa suuremmaksi kuin 6 tuntia päivässä.

Suomen EU:n parlamentin puheenjohtajan kaudestakin on jo kohta puolet mennyt, eikä EU:ssa ole saatu mitään konkreettista aikaan Suomen puheenjohtajakaudella.

Tärkein asia on Sammakko Antin puhe parlamentissa 17.7.2017, mutta Antin ylevää puhettä oli kuuntelemassa vain 26 ulkomaalaista meppiä kaikkiaan 751 mepistä, joten kyllä tästäkin näkee, kuinka suurena tiennäyttäjänä Suomea pidetään EU:n päättävissä pöydissä.

Jutta Urpilaista on hyvä varottaa taas uudelleen noista Afrikan matkoista, jos tulee nimitetyksi Afrikan EU:n lähettilääksi.

Kokoomuksen entinen ministeri Suvi Lindenkin vei jonkun puoluetoverinsa Patrian asioilla Ugandaan, mutta visiitti ei ehtinyt kovin montaa tuntia vanheta, kun puoluetoverin taival päättyi hotellihuoneen sänkyyn ja nyt tekijöille onkin luettu murhasyytteet.

Veikkaukseni on, että tämä Ilmiöhallituksen meno ei kovin kauaa kestä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Mistä keskusta tunnetaan7.10.2019 13:11
Keskusta ei tule sallimaan sitä, että Suomen talous ajetaan kuralle. Antin linja on se, että nyt on otettava vallasta irti kaikki mitä siitä lähtee. Seuraava mahdollisuus voi olla kaukana.
Keskusta tietää, että sitä tarvitaan hallitukseen jatkossakin. Demarien tukemisella on tämän vuoksi rajansa.
Tosiasia on, että keskusta sanelee millaista politiikkaa tämä hallitus tekee. Tämän tietää kaikki.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Mistä keskusta tunnetaan8.10.2019 15:47
Katselin tänään ensi vuoden talousarvion esittelyä ja siitä käytyä keskustelua. Kokoomus ja persut olivat närkästyneitä siitä, että demarit ja keskusta myyvät valtion omaisuutta ja ottavat velkaa ja jakavat potin omilleen.
Tällaista se politiikka on. Nyt ei ole kokoomuksen vuoro. Persujen kannattajille jotakin aina jää, koska hehän edustavat aika lailla samaa väestöä, jota me keskustalaisetkin.

Otetaan nyt vähän ja annetaan kokoomukselle vuoro, kun jaettava ehtyy. Yhdessä me silloin ollaan hallituksessa ja pannaan sitten kaikki paha Rinteen piikkiin. Antti saa lähteä puolueensa johdosta ja joku toinen tulee tilalle.

Näin se elämä menee ja itse kukin saa vuorollaan jotakin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Mistä keskusta tunnetaan10.10.2019 0:09
Kävin Juankosken kaupassa keskiviikkona. Työn äänet kaikuivat kylällä vahvasti. Uusi tori näyttää valmistuvan tuota pikaa. Uusi asfaltti tuoksahti hyvältä. Varsinaiset työn äänet kuuluivat Lapinmetsän kerrostalon ja seurakuntatalon purkutyömailta. Näin vilkasta ei rakennusrintamalla ole ollut vuosiin. Opettajan asuntola, ammattikoulu ja pallohalli odottavat vielä purkamista.
Tehtaalta kului myös hyviä uutisia. Päällystyskone on pyörinyt jo kolme päivää ja ainakin saman verran on pitkää tilausta vielä ajettavana.
Revestorin kiinteistöissäkin näytti olevan miehiä töissä. Hyvä merkki sekin.
Kaikki näyttää Juankoskella menevän parempaan suuntaan.

alan kolmas miesRe: Mistä keskusta tunnetaan10.10.2019 1:10
Kepuloiset saivat Ilmiöhallituksen valtiovarainministeriksi Mika Lintilän, jonka talouspoliittiset ansiot rajoittuvat taannoiseen pienen Poutun makkara- ja teurastusyhtion (v. 2018 Liikevaihto 45.4 milj. euroa, tappio -2.4 milj. euroa) talouspäällikön tehtäviin ja tunnetusti kepuloisille perinteisesti läänitetyn Hippoksen hallituksen puheenjohtajan pestiin.

Hippoksessa hallituksen puheenjohtaja ei tietenkään itse ole suoranaisesti osallistunut Hippoksen talousasioiden hoitoon, mutta kyllähän hallituksen puheenjohtaja aina on vastuussa johtamansa yrityksen talousasioista.

Lintilähän toimi Hippoksen hallituksen puheenjohtajana aikävälillä 14.5.2008-31.12.2016. Hippoksen kumulatiivinen tappio Lintilän hallituskaudella 2008-2016 oli -1 711 968.78.

Näin ollen valitettavasti ei voida sanoa, että Mika Lintilä olisi jotenkin onnistunut Hippoksen talouden korkeimpana vartijana.

Minä arvostan suuresti elintarviketeollisuutta ja kannatan myös kaikin puolin yksityisyrittäjyyttä.

Ravibisnes on myös hyvin lähellä sydäntäni, mutta aina täytyy muistaa Jaakko Tepon luomat legendaariset laulut Iltaraveista ja myös Valko tammasta, joka oli niin jalosukuinen, että Valkon äiti oli tamma ja äidin äitikin oli tamma.

En kuitenkaan ole aivan vakuuttunut siitä, että näillä nykyisen valtiovarainministerin ansioilla voi luotettavasti johtaa Suomen valtion raha-asioita varsinkin, kun Ilmiöhallituksen johdossa on selvä SAK:n syvää luottamusta nauttiva suustansa uskomattomia sammakoita päästelevä Sammakko Antti.

Sammakko Antillahan ei ole minkäänlaista liikkeenjohdollista tai kansantaloudellista koulutusta tukenaan. Tästä syystä Ilmiöhallituksen vuoden 2020 budjetti on hatusta vedetty.

Samalla tavalla hatusta vedettyjä ovat myös demu Krista Kiurun ajama "yhden tunnin" hoitajamitoituksen muuttaminen mitoitussuhteeseen 0.7 luvusta 0.5.

Minusta tuollaisen hoitajalaissa olevan desimaalivirheen korjaamiseen tunti on aivan liian pitkä aika. Minusta siihen saa mennä korkeintaan 5 minuuttia.

Tuollaisten virkamiesten kehittämien teoreettisten tunnuslukujen kirjaaminen lakiin on joka tapauksessa täysin edesvatuutonta puuhaa, koska perustuslain mukaan ihmisiä ei saa jättää heitteille edes niissä kunnissa, joissa on kepuloinen-, demari- tai vihervassarien määräenemmistö.

Minkäänlaisella valtuustopäätöksellä ei voida myöskään tuomita vanhuksia tai sairaita kuolemaan hoidon puutteessa tai jättää synnyttäviä äitejä synnytyssairaaloiden puuttuessa teiden poskilla linja-autopysäkeille synnyttämään.

Meillähän näyttää sote-alalla tilanne olevan pahempi kuin Afrikassa.

Onneksi Sammakko Antti onkin lähettänyt Jutta Urpilaisen tutustumaan Afrikan sote-tilanteeseen hakeakseen demuille ja kepuloisille mallia, miten köyhissä oloissa ns. hyvä hoito tulee järjestää meikäläiseen terveudenhuoltoon ja psykiatriseen hoitoon.

Ensin on tietysti selvitettävä se, miten hoitoon päästään?

Onko mentävä vihreästi apostolin kyydillä, polkupyörällä, kimppakyydissä, linja-autolla, junalla vai taksilla tai lentokoneella?

Minua ihmetyttää myös, miksi Mika Lintilän ministeriön virkamiehiltä on mennyt kuukausikaupalla aikaa laatia vuodelle 2020 talousarvio ja budjetti, jonka loppusummaksi on saatu 57 552 milj. euroa. Ja sitten on kerrottu julkisuuteen, että valtion talouden tulee olemaan noin 2 000 milj. euroa.

Minä laadin jo 25.6.2019 eräälle oppositiopuolueelle vuotta 2020 koskevan pika-budjetin, joka vertautuu Mika Lintilän viralliseen budjettiin seuraavasti:

* Virallisen budjetin loppusumma 57 552 milj. euroa
* Virallisen budjetin alijäämä arvio n. 2 000 milj. euroa
* AKM:n budjetin loppusumma 57 165 milj. euroa
* AKM:n budjetin ero viralliseen budjettiin prosenteissa -0,67%
* AKM:n alustava alijäämä arvio 2 350 milj. euroa
* AKM:n alustavan alijäämäarvion ero viralliseen verrattuna 17.5%

Olin valitettavasti virheellisesti arvioinut, että Ilmiöhallitus todellakin laittaa mm. vanhusten hoidon järjestykseen ja tästä syystä arvioin sosiaali- ja terveysministeriön menot 15 269 milj. euroon.

Sammakko Antti ja Mika Lintilä ovat taas ilmoittaneet, että mihinkään 0.7-hoitotakuisiin ei ole tällä hallituskaudella varaa ja niinpä Ilmiöhallituksen satsaus vuonna 2020 STM:n kohdalle on asetettu vain 14 780 milj. euroon, eli vanhukset ja varhaiskasvatus on päätetty jättää tulevan hallituksen huoleksi.

Kysymys on törkeimmän luokan valehtelusta Suomen kansalle ja tietysti demujen ja kepuloisten sekä muiden Ilmiöhallituksen äänestäjille.

Vielä on todettava, että Sammakko Antin ennustukset ja raamit vuoden 2020 budjetille ovat täyttä huijausta. Suomen bruttokansantuote ei kehity vuonna 2020 2%.n vauhtia.

Se ei tule myöskään kehittymään tasaista 2%:n vauhtia aikavälillä 2020-2023.

Ottaen huomioon kansanvälisen suhdannekehityksen, voimme odottaa, että BKT:n keskimääräinen kasvu hallituskaudella tulee olemaan keskimäärin korkeintaan 05-1.0%.

Tämä suhteellisen realistinen, mutta silti vielä toiveikas, ennuste johtaa jatkuvasti kiristyvään verotuksen, työttömyyden kasvuun ja ostovoiman heikkenemiseen.

Kepuloisten kannattaa mahdollisimman pian hypätä pois hukkuvasta laivasta, koska Terra Sipilän kehittämä takinkääntöhallitus näköjään näivettää kepun lopulta noin 5%:n puolueeksi.

Kepuloisten on hyvä muistaa, miten Sinisille kävi, kun käänsivät takkinsa ja lähtivät samanlaiselle "kalastusreisulle", jolle kepuloiset nyt ovat lähteneet tiukasti silmät kiiluen Sirkeäsilmäisen Napakan Katrin johdolla.

Maan asioista ei vain valitettavasti voi hoitaa sillä, että on nuorena katkeroitunut jouduttuaan itkemään kitkiessään isoa perunapeltoa.

Jos minä olisin ollut Napakan Katrin isä, niin minä en olisi koskaan laittanut alaikäistä hentoa tyttölastani kitkemään isoa perunapeltoa.

Minulla on vielä niin hyvässä muistissa, kun itse jouduin nuorena poikana kääntämään lapiolla kunnalta vuokratun 2 aarin perunapellon, niin kyllä siinä alaikäinen poikakin ainakin 100 kertaa tuli ajatelleeksi, että ei se maanviljelijan homma ole pikkulasten työtä.

Kertaakaan en kuitenkaan itkenyt perunapeltoa kääntäessäni ja perunoita istuttaessani, vaan suoritin annetun tehtävän loppuun.

Mutta se pitää rehellisesti sanoa, että niittämisestä minä olen joka kesä erittäin suuresti pitänyt. Minusta mikään ei myöskään voita kunnon heinätalkoita.

Muistelen, että virallinen äänikin on joutunut kaivamaan lapiolla ojaa ehkä tyhmyyttään, kun muistaakseni virallisen äänen velikin käytti ojankaivussa jo hyväkseen koneita.

Minä olen kyllä nykyään vahvasti sitä mieltä, että meidän ei enää tarvitse ottaa mallia Saarijärven Paavosta tai Koskelan Jussista, jolla oli vain kuokka, kun raivasi peltoja suosta torpalleen.

Saarijärven Paavon taistelusta hallaa ja muita luonnonvoimia vastaan
Johan Ludvig Runebergin sanoin:

"Vaimoineen ja lapsineen hän siinä
niukkaa leipäänsä söi hiess? otsan,
ojat kaivoi, kynti, touon kylvi.

Tuli kevät, hanki suli mailta,
myötänsä vei puolet orahista;
tuli kesä, raekuuro kulki,
kaatoi maahan puolet tähkäpäistä;
tuli syksy, kaikki ryösti halla.

Tukkaa riistäin Paavon vaimo lausui:
"Paavo parka, kovan onnen lapsi,
sauvaan tartu, Herra meidät hylkäs;
miero raskas, raskahampi nälkä."

Vaimon käteen tarttuin Paavo lausui:
"Vaikka koettaa, eipä hylkää Herra.
Pane leipään puolet petäjäistä;
kaksin verroin minä ojaa kaivan,
mutta Jumalalta kasvun toivon.""Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: