Keskustelu

SamuliYT Kuopiossa17.9.2019 10:05
Kuopion kaupunginhallitus vahvisti yt-neuvottelujen aloittamisen ? jopa 200 työpaikkaa vaarassa

Uutisoi YLE

Kouraan ajattelijaRe: YT Kuopiossa17.9.2019 11:45
Juankosken kaupungintalolla ei ole kuin yhden käden sormilla laskettava joukko kaupungin työntekijöitä. Olen monesti miettinyt, että mihin sitä kymmenien virkamiesten armeijaa tarvittiin. Päälle tuli vähintään satapäinen luottamusmiesten järjestelmä. Mihin hän niitäkin tarvittiin?
Liitoskunnista Kuopion virkamieskuntaan tuli hyvinkin tuo 200 virkailijan joukko, joka nyt voidaan vähentää, koska suoja-aika on päättynyt. Tästä alkaa normaalia. Kaikki palvelut toimivat. Siitä ei ole epäilystäkään.

poliittinen tarkkailijaRe: YT Kuopiossa18.9.2019 2:58
Kuopion kaupungin palveluksessa on talousarviossa 2019 henkilökuntaa (henkilötyövuotta) seuraavasti:

 Tarkastustoimi 2 htv
 Yleishallinto 14 htv
 Elinvoima- ja konsernipalvelu 358 htv
 Kaupunkiympäristön palvelualue 222 htv
 Hyvinvoinnin edistämisen palvelualue 415 htv
 Kasvun ja oppimisen palvelualue 2 442 htv
 Perusturvan palvelualue 1 519 htv
 Terveydenhuollon palvelualue 867 htv
 YDINKAUPUNKI YHTEENSÄ 5 839 htv

 Pohjois-Savon pelastuslaitos 299 htv
 Kuopion Tilakeskus 47 htv
 Isäntäkuntapalvelut 45 htv
 TASEYKSIKÖT YHTEENSÄ 391 htv

 Kuopion Vesi 89 htv
 Kallaveden Työterveys yhtiöitetty 1.1.2019 0 htv, ennen 42 htv
 Kuntatekniikkaliikelaitos 240 htv
 LIIKELAITOKSET YHTEENSÄ 329 htv

 KAIKKI YHTEENSÄ 6 559 htv

Kuopion kaupunkikonsernin kaikki toimintamenot olivat vuonna 2018 1 232.3 milj. euroa ja toimintamenot katettiin pääasissa seuraavasti:

 Toimintatulot 662.8 milj. euroa
 Verotulot 441.3 milj. euroa
 Valtionosuudet 257.3 milj. euroa

Tilikauden tulos oli 18.5 milj. euroa eli vain 1.5% kaikista toimintamenoista.

Kuopion kaupungilla oli vuoden lopulla käytössään pääomia seuraavasti:

 Oma pääoma ja vähemmistöosuudet yhteensä 454.8 + 42.9 = 497.8 milj. euroa
 Vierasta pääomaa yhteensä 1 248.7 milj. euroa
 Pääomia oli kaikkiaan käytössä 1 769.9 milj. euroa
 Oman pääoman tuotto oli vain 4.1%
 Koko pääoman tuotto oli vain 1.4%

Vertailun vuoksi voidaan ottaa esille vaikka Ilkka Hämälän nykyään johtama Metsä Group.

Kyseisen yhtymän palveluksessa oli vuonna 2018 yhteensä 9 310 henkilöä eli noin 41%:a enemmän kuin Kuopion kaupungin palveluksessa oli henkilöitä. Metsä Groupin henkilöstöstä 4 834 palveli yhtiötä Suomessa.

Vuoden 2018 tilinpäätöksessään Metsä Group raportoi seuraavat avainluvut:

 Liikevaihto 5 709.1 milj. euroa
 Käyttökate 1 127.8 milj. euroa
 Liikevoitto 848.5 milj. euroa
 Liiketulos 612.7 milj. euroa
 Oma pääoma 3 655.6 milj. euroa
 Vieras pääoma yhteensä 3 237.8 milj. euroa
 Oman pääoman tuotto 18.5%
 Koko pääoman tuotto 16.6%

Tietenkään kunta ei ole sama kuin suuria riskejä sisältävä liikeyritys.

Kuitenkin myös kunnilla on tapana harjoittaa aivan normaalia liiketoimintaa, jonka kunnat kätkevät monimutkaisiin konsernijärjestelyihinsä.

Kuntien konserniyhtiöt eivät siten välttämättä ole kenenkään muiden kuin kunnan virkamiesten ja luottamushenkilöiden hallinnassa.

Kuntien konserniyhtiöistä ei välttämättä ole edes saatavissa asiallista taloudellista tietoa, jolloin kuntien konserniyhtiöiden seurantakin on ollut Suomessa toistaiseksi varsin puutteellista.

Nykyinen vuonna 2015 voimaan tullut kuntalaki on kuitenkin tiekentunut myös kuntien omistamien konserniyhtiöiden osalta.

Kuopion kaupungin ja Metsä Groupin karkeasta vrtailusta havaitaan, että Kuopion kaupungin kohdalla kaupunkikonsernin oman pääoman ja myös koko käytössä olevan pääoman tuotto on vain pieni murto-osa esim. Metsä Groupin vastaavista pääoman tuotoista.

Kun Kuopiossa on nyt käynnistymässä 200 henkilöä koskevat YT-neuvottelut, niin voidaan todeta, että kysymyksessä on vain pieni pintaraapaisu, joka ei vielä tuo Kuopion kaupungin taloudellista suoritusta lähellekään sitä tasoa, johon esim. Metsä Group pystyy.

Kun me kaikki tiedämme, että Kuopion kaupunki ei ole ainut kunta Suomessa, jonka taloudellinen suorite on heikko, niin me voimme vain ihmetellä, kuinka paljon veronmaksajien ja tietysti myös valtion taholta tuetaan taloudellisesti heikosti hoidettuja kuntia.

Valtion tuki kunnille on nykyään jo lähes 9 miljardia euroa vuodessa.

Huolimatta tästäkin massiivisesta kuntien tukemista suuri osa pääkaupunkiseudun ulkopuolisista kunnista vaikeroivat jatkuvasti kasvavan maaltamuuton ja kylien autioitumisen kanssa.

Tarttis tehdä jotain tuolle valtion rahan jakamiselle Moolokin kitaan.

Selvää on ainakin se, että valtion varojen holtiton syytäminen syrjäkyliin ei näköjään ole pysäyttänyt maaseudun autioitumista.

Maaseudun autioitumista ei ole estänyt myöskään vuosittain
maksettava nykyäänkin jo noin 3.5 miljardin euron maataloustuki.

Nämä tosiasiat on nähty jo kymmenien vuosien kokemusten perusteella.

Kun katsoo noita valtion tukia esimerksi suurten kaupunkienkin kohdalla, niin kyllä siinä sormi väkisinkin suuhun menee.

Alle olen laittanut 8 ison kaupunkin väkiluvun ja kuntakonserneille myönnetyt valtiontuet vuonna 2017:

 Helsinki: as. 643 272, valt. tuki 220 milj. euroa
 Espoo: as. 279 044, valt.tuki 85 milj. euroa
 Vantaa: as 223 027, valt.tuki 174 milj. euroa
 Tampere: as. 231 853, valt. tuki 340 milj. euroa
 Oulu: as. 201 810, valt.tuki 370 milj. euroa
 Turku: as. 189 669, valt. tuki 311 milj. euroa
 Kuopio: as. 118 209, valt. tuki 258 milj, euroa
 Joensuu: as. 76 067, valt. tuki 186 milj. euroa

Kun ym. kaupunkeihin ohjattu valtiontuki lasketaan asukasta kohden, saadaan sitten alla oleva mielenkiintoinen tulos kuntien asukkaiden saaman tuen suuruusjärjestyksessä:

 Joensuu: tuki 2 445 euroa/a
 Kuopio: tuki 2 182 euroa/a
 Oulu: tuki 1 833 euroa/a
 Turku: tuki 1 640 euroa/a
 Tampere: tuki 1 466 euroa/a
 Vantaa: tuki 780 euroa/a
 Helsinki: tuki 342 euroa/a
 Espoo: tuki 305 euroa/a

Tämän vertailun perusteella kyllä pääkaupungin seudulla erittäin kalliiden asumiskustannusten ja muiden kustannusten nojalla voi kysyä, miksi esim. jokaiselle Joensuun ja Kuopion asukkaalle maksetaan vuosittain valtion pussista avustusta peräti 2 182-2 445 euroa, kun esim. Espoossa vastaava tuki on vain 305 euroa?

On hyvin vaikea kuvitella, että esim. jossain Kuopion keskustassa tepastelevaa asukasta pitäisi valtion tukea yli seitsemän kertaisesti esimerkiksi Espoon keskuksessa tai Tapiolassa asuvaan vanhukseen verrattuna.

Ylipäätään voidaan myös kysyä sitä, miksi massiivinen valtiontuki näyttää näissä suurissa kaupungeissa ohjautuneen lähinnä Joensuuhun, Kuopioon ja Ouluun?

Myös voidaan kysyä sitä, eivätkö pääkaupunkiseudun ulkopuolella olevat Suomen suuret kaupungit osaa järjestää asioitaan siten, että sielläkin elettäisiin suu säkkiä myöten, ettei tarvitsisi aina valtion kirstunhoitajilta lähteä rahoja ruinaamaan?

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: YT Kuopiossa18.9.2019 8:16
No, olipa siinä analyysia kaupunkien taloudesta. Ei Akm ole niin yksinkertainen kuin hänen tuottamansa teksti antaa olettaa.
Maakuntien maksama tuki Helsingille tulee valtion ja liikelaitosten työntekijöiden palkkoina, jotka kaikki suomalaiset maksavat. Tällaisia työpaikkoja on Helsingissä kymmeniä tuhansia. Kyllä me muistamme, kun Fimean muutamaa työntekijää yritettiin siirtää Kuopioon. Mitä siitä tuli? Ei mitään.
Meidän on tältä lähetettävä rekkalasteittain euroja joka päivä sinne. Kukaan ei pysty laskemaan tämän tuen määrää. Annan akm:n ensi yön tehtäväksi purkaa tämä tuki euroiksi.
Minunkin lapseni piti siellä kouluttaa. Kuka laski ne eurot, jotka piti sinne lähettää. Kuka ne metsähehtaarit, jotka näin menivät helsinkiläisten tukeen? Hyi h.... i.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: YT Kuopiossa19.9.2019 5:24
Alapa Akm töihin. Ensi alkuun voit laskea paljonko muu Suomi maksaa Helsingille veroja Yle-veron kautta. Tuo veroja menee pääasiassa Helsinkiin. Säteilyvaikutuksia tulee tietysti koko pääkaupunkiseudulle ja Tampereelle.

alan kolmas miesRe: YT Kuopiossa19.9.2019 18:03
Juankosken keskustan virallinen ääni oli näköjään keskellä yötä herännyt painajaiseen, jossa virallinen ääni ilmeisesti epätoivoisesti etsii apteekkia Muuruvedeltä tai Juankoskelta.

Olisi virallisen äänen pitänyt tietää, ettei Juankosken pieni apteekki ja Säyneisen pieni sivuapteekki ole auki öiseen aikaan.

Viralliselle äänellä oli ilmeisesti tullut suunhoitotuotteiden tarve keskellä yötä.

Netistä tarkistin, että Juankosken Apteekin suunhoitotuotteiden tarjous oli valitettavasti loppunut jo 14.9.2019. On ikävää, ettet ehtinyt ajoissa.

Juankosken Apteekkihan on auki vain ma-pe klo 9-18, la ja aattoina klo 9-14, su ja juhlapäivinä klo 12-15

Säyneisen sivuapteekki on myös auki vain ma-pe klo 9-15.

Kyllähän tämä on tietysti aivan liian vähän.

Täytyy muistaa Urho Kekkosen viisaat sanat: "talo elää tavallaan ja vieraaat tulee ajallaan".

Näin se on myös kaikenlaisten tautienkin laita. Apteekkiin ja terveydenhuoltoon on päästävä viipymättä heti silloin, kun tarve esiintyy. Ei vasta sitten, kun potilas makaa jo saattohoidossa letkuissa.

Fimeahan meillä valvoo apteekkilaitosta ja siinäkin asiassa suomalaiset ovat tietysti möhlineet oikein olan takaa. Tässä möhlinnässä kepuloiset ovat tehneet taas kaikkein suurimman tihutyön.

Minusta kepuloisten Liisa Hyssälä (hammasläkäri) on ollut ihan rapsakka poliitikko, jota monet ovat kiitelleet.

Liisahan esitti ihan hyviä ajatuksia myös silloin, kun Terra Sipilä väkisin vyörytti eteenpäin vuodesta toiseen sitä perustuslain ja EU-oikeuden vastaista Maakunta Sote I:stäkin.

Liisa kyllä valitettavasti teki ison virheen siinä, kun innostui ajamaan Fimean siirtämista Kuopioon.

Kysymys oli kokonaisuudesssaan vain kepuloisten aluepolitiikasta, jossa tapansa mukaan puuhamiehet unohtivat kokonaan, mitä varten Fimea on ylipäätään olemassa.

Lopultahan Terra Sipilän hallituksen aikana heinäkuussa 2017 Fimean epäonnistunut alueellistamispäätös sitten jouduttiin muuttamaan, kun suuri osa lääkealan huippuasiantuntijoista oli jo ilmoittanut, että he eivät tule muuttamaan Helsingistä Kuopioon.

Kuitenkin hallinnollisesti päätettiin, että toiminnot jatkuvat Helsingissä ja Turussa, mutta päätoimipaikka säilyy Kuopiossa.

Fimean tehtävänähän on lähinnä valvoa suomalaista lääkehuoltoa ja myöntää lupia lääkkeiden myyntiin ja apteekkien perustamiseen jne.

Vuonna 2018 Fimea myönsikin erilaisia lupia seuraavasti:

 apteekkiluvat 78 kpl (3.2%)
 sivuapteekkiluvat 27 kpl (1.0%)
 apteekin palvelupisteluvat 26 kpl (1.1%)
 verkkopalveilmoitukset 12 kpl (0.5%)
 huumausaineiden vienti-/tuonti luvat 1 498 kpl (62.3%)
 muut luvat yhteensä 765 kpl (31.8%)
 kaikki luvat yhteensä 2 406 kpl (100.0%)

Myönnettyjen lupamäärien perusteella voidaankin näköjään todeta, että Fimea on nykyään keskittynyt lähinnä huumekauppaan liittyvään lupatoimintaan.

Lääkeaineiden myyntilupia oli Suomessa voimassa 2018 yhteensä 10 254 kpl, joista resptilääkkeitä oli 9 450 kpl ja itsehoitolääkeitä 804 kpl.

Vuonna 2018 Fimean koko henkilöstö oli 250 hlöä, joista 223 hlöä oli maksullisen toiminnan piirissä ja 27 hoiti budjettirahoitteista toimintaa.

Vuonna 2018 Fimean liikevaihto oli 24.5 milj. euroa ja toiminnan kulut 30.1 milj. euroa, jolloin laitos tuotti tappiota pyöreästi -7.9 milj.euroa.

Fimean laitosten kirjanpitoavo oli vuonna 2018 vain 6.5 milj. euroa ja laitoksen toimintaan sitoutui valtion taholta omaa pääomaa noin 1.7 milj. euroa ja vierasta pääomaa 4.8 milj.euroa.

Kepuloisten Kuopio-kähmintä Fimean kohdalla johti siihen, että Suomi menetti sen seurauksena meille tarjolla olleen EU:n lääkevirastonkin, joka olisi tuonut Suomeen heti noin 900 lääkealan EU-virkamiestä ja toimistossa oli arvioitu käyvän vuosittain ainakin 90 000 henkilöä asioitaan hoitamassa.

Kun Terra Sipilän hallitus ei sote-huumassaan saanut laadittua edes lääkeviraston hakupapereita, niin Helsingin kaupungin aktiivinen pormestari Jan Vapaavuori laati loppumetreillä hakupaperit Helsingin puolesta, mutta tunnetusti Suomessa oltiin jo jälkijunassa, joten Lontoossa toiminut EU:n lääkevirasto luiskahti tulevan Brexitin johdosta vuonna 2017 Hollannin Amsterdamin kanavakaupunkiin.

Kepuloisten perisynti eli kateus vei tässäkin asiassa taas "kalatkin" suomalaisten vesistä.

UARe: YT Kuopiossa21.9.2019 13:27
VKuopion kaupunki synkensi jälleen talousennustettaan ? miinusta voi tulla jopa liki 46 miljoonaa euroa

YLE tänään. Minne Kangaspeikko menee, persnettoa tulloo.

kkkRe: YT Kuopiossa21.9.2019 22:33
Kankasperkosta Kaaville kunnanjohtaja.

juristin alkuRe: YT Kuopiossa22.9.2019 1:37
Näyttää siltä, että Kuopion taloudellisessa katastrofissa ainakin yli puolet johtuu Juankosken taseiden liittämisestä Kuopion taseisiin.

Täytyy ihmetellä, mitä Kuopio jahkailee Premium Board asiassakin. Juankoski tuki kuntalain ja EU:n SEUT sopimuksen vastaisesti Premium Boardia ja Juankosken Biolämpöä kaikkiaan noin 30 milj. eurolla.

Korkein hallinto-oikeus on jo moneen kertaan ilmoittanut, että laittomat päätökset pitää purkaa ja EU:n SEUT säännösten mukaan kielletty valtiontuki on perittävä takaisin tuen saajilta. Juankoskella ja Kuopiossa näitä päätöksiä ei kuitenkaan ole noteerattu kohtuullisessa ajassa.

Tästä syntyy asianomaisille päätöksentekijöille tietysti vahingonkorvaus- ja muukin vastuu, niiden suntaan, jotka ovat vahinkoa kärsineet.

Helsingissä tapahtui vastaava laiton valtiontuen kanavointi, jossa laitonta valtion tukea oli kanavoitu vuosina 2002-2012 kaupungin liikennelaitoksen yhtiölle, joka myöhemmin myytiin Koiviston Auto Oy:lle. Koiviston Auto Oy osti HKL-bussiyhtiön vuonna 2015.

EU:n komissio on nyt todennut, että kysymyksessä oli laiton tuki, jossa Koiviston Auto Oy sai kiellettyä valtiontukea 54.2 milj. euroa. Nyt EU:n komissio vaatii, että Koiviston Auto Oy:n on maksettava laiton tuki takaisin Helsingin kaupungille.

Juankosken laajalla kielletyllä valtion tukipaketilla ja Helsingin vastaavalla laittomalla tuella ei ole muuta eroa, kuin se, että Juankoskella kielletyn valtion tuen myöntämiseen liittyi vielä takauspetokselta vaikuttava toiminta, jossa Juankosken kaupungin myöntämällä takauksella ei ole missään vaiheessa ollut turvaavaa vastavakuutta, jota kuntalakikin on edellyttänyt.

Lisäksi laittoman takauksen avulle Juankosken keskeiset päättäjät ja virkamiehet sekä ukrainalainen hämäräliikemies eli Val Setä siirsivät laittomasti varoja konkurssikypsästä Premium Board yhtiöryppäästä tuntemattomille maltalaislle ja kyproslaisille sekä armenialaisille ja venäläislle rahoittajille. Varoja siireettiin ilmeisti noin 20 milj. euron edestä.

Kysymys on nyt tietysti kuopiolaisten verorahoista, jotka tulee periä takaisin Premium Board yhtiöiltä ja, jonka nykyään omistaa tiettävästi Milini Holding Limited.

On myös huomattava, että Premium Board Oy:stä siirrettiin myös laittomasti varoja konkurssikypsän maltalaisen Nemea Bankin johtaja Mika Niemelän kiinteistöyhtiö Revestor Oy:lle vain vähää ennen kuin Premium Board Oy:tä oli haettu konkurssiin ja yhtiö lopulta hyväksyttiin käräjäoikeudessa yrityssaneerausmenettelyyn tammikuussa 2014 .

Juankosken kaupunki oli osallisena näissä Revestorin ja Premium Boardin välisissä kiinteistökaupoissa, koska Juankosken kaipungilla oli kyseisiin kiinteistöihin kohdistunut jälkipantti.

Takausasioissa ja JBOY:n laittomissa voimalajärjestelyissä kaupunginjohtaja oli aktiivinen toimija, vaikka hänet oli todettu kyseisissä asioissa esteelliseksi. Näin ollen kaupunginjohtaja oli esteellinen myös näiden kiinteistökauppojen järjestelyjen osalta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: YT Kuopiossa23.9.2019 2:06
Me kyllä panimme eduskuntavaaleissa kaikki rahat menemään, nekin, mitkä keräsimme mahdollista korvausta varten. Odotimme laskua monta vuotta, mutta tulkitsimme, että korvausasiat on sovittu kuntaliitoksessa. Akm oli saamassa meiltä korvauksen, se on myönnettävä. Mutta emme oikein ostaneet lähettää rahoja, kun minkäänlaista laskua ei tullut. Kaupunginjohtaja näyttää kauppaavan yli sadan neliön hienoa asuntoaan Etuovessa. Asunto lähtee halvalla. Hintapyyntö on enää 60000 euroa ja uskon kauppojen syntyvän paljon halvemmalla, ehkäpä 40000 eurolla. Akm voisi ostaa tämän alehintaisen asunnon ja näin saisi osan korvauksista takaisin.

alan kolmas miesRe: YT Kuopiossa23.9.2019 22:32
Kyllä nyt virallinen ääni erehtyy tuon vahingonkorvauksen kanssa.

Eihän siitä voi sopia pelkästään Juankosken ja Kuopion kanssa. Täytyisi myös kysyä AKM:ltä korvauksen suuruus.

Kun on saatu selvyys, että Kuopio maksaa Juankosken laittomuuksia tehneiden päättäjien puolesta korvauksen, niin kyllä AKM sitten jo heti paluupostissa ilmoittaa, mille tilille korvaus tulee suorittaa.

AKM:llä on kyllä tilit monessa pankissa, mutta ulkomaisia tilejä AKM ei harrasta turvallisuussyistä.

Nuo Juankosken vahingonkorvauksetkin ovat sitä luokkaa, ettei niitä kuitenkaan kannata normaaleilla pankkitileillä kovin kauaa makuuttaa.

Juankosken ja Kuopion kannalta olisi myös parasta hoitaa vahingonkorvaus mahdollisimman nopeasti, koska korvaukselle on vaadittu normaali viivästyskorko ja korvaus on viivästynyt pahasti.

Tässä asiassa on kysymys NS:lle aiheutetusta kaupallisesta vahingosta, joten Suomen Pankin mukaan tällaisessa tapauksessa virallinen viivästyskorko on 8% vuodessa.

Kun NS:lle aiheutettu vahinko tapahtui jo vuonna 2011, niin korvaussumma on siis kasvanut jo 1.85-kertaiseksi.

Siis jokaisesta korvausmiljoonasta tulee siis laittomia päätöksiä tehneille aina maksettavaa 1.85 milj. euroa.

Juankosken päättäjäthän eivät tässä millään napeilla pelannet, joten eihän yhden miljoonan euron korvaussumma tässä riitä alkuunkaan.

Syyttömänä vankilaankin tuomitulle maksetaan 410-800 euroa päivältä, joten kyllä tällaisessa vahingonkorvausasissa joudutaan liikkumaan ilman muuta korkeammissa korvaussummissa, koska kysymyksessä on ollut menetty arvokas liiketoiminta.

Pelkästään aiheetta vankilaan laitetulle olisi siis maksettu 2 823 päivän istumisen osalta seuraavasti:.

Alimmillaan korvaus on silloin 410 EUR/pv x 2 823 pv x 1.85 = 2.1 milj. EUR ja
Ylemmällä taksalla 800 EUR/pv x 2 823 pv x 1.85 = 4.2 milj. EUR

Kun nyt virallinen ääni ilmoittaa, että kaupunginjohtaja on joutunut jostain syystä luopumaan hienosta asunnostaan Juankoskella ja Etuoven ilmoituksessa hintapyyntö yli sadan neliön asunnosta on vain 60 000 euroa, ehkä vain 40 000 euroa, niin onhan tämä tietysti valitettava asia.

Tällainen asunnon myynti ei kuitenkaan perustu NS:n tekemään korvausvaatimukseen.

Ironistahan se on, että kaupunginjohtaja itse oli mukana, kun vielä esteellisenä junaili laittomiä päätöksiä Juankoskella,

Ja nämä laittomat päätöksethän johtivat sitten kiinteistöjen arvojen täydelliseen romahdukseen Juankoskella.

Jos nyt aletaan noita NS:n kärsimiä vahinkoja korvaamaan esim. Juankosken päättäjien asuntojen siirtämisellä NS:n nimiin, niin kyllä se tietysti sopii, mutta aika monesta kymmenestä kaupunginjohtajan tapaisesta asunnosta joudutaan kirjoittamaan omistuksen siirtokirjat.

Tietysti ennen kirjojen kirjoittamista/hyväksymistä täytyy myös tarkistaa, että siirtyvä omaisuus on homeesta vapaa ja myös kaikki paskalain mukaiset saostuskaivot on rakennettu ja hyväksytty virallisen rakennustarkastajan toimesta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: YT Kuopiossa23.9.2019 22:51
Mielenkiintoinen on tämä korvausasiakin, mutta juuri nyt on me-lentopallossa meneillään Venäjä-Slovenia ottelu. Kahden erän jälkeen Slovenia johtaa 2-0. Slovenian näkyvin pelaaja on Kebulj. Suomalaisvalmentaja Sammelvuo saattaa ehkä palata takaisin Suomen maajoukkueen valmentajaksi. Ainakin nyt näyttä siltä.

Tuohon korvausasian ehdimme varmasti palata ottelun jälkeen. Nyt vain peukut pystyyn Kebuljille.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: YT Kuopiossa24.9.2019 0:08
Latinalaisissa kielissä, joihin sloveenikin kuuluu, äännetään etuvokaalin edellä oleva c äänteellä k. Selostaja Mikko Hannula sanoi jatkuvasti Cebuljin nimen tsebuljikisi, vaikka oikea ääntäminen on Kebulj.
Olen käynyt Alkio-opistossa latinan kielen kurssin ja tiedän asian.
Sitten tähän korvausasiaan. Akm ilmoittaa, että hän on halukas ottamaan korvauksen asuntoina Juankoskella. Tämä käy oikein hyvin. Tämä on hyvä lähtökohta sovun hieromiselle tässä vaikeassa asiassa. Voimmeko pitää tätä periaatetta sovittuna. Asuinneliön hintana korvausta laskiessamme voinemme lähtökohdaksi ottaa 500 euroa/neliö kuten on kunnanjohtaja Kangasperkon asunnon hintapyyntökin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: YT Kuopiossa27.9.2019 0:44
Joku voi sanoa, ettei yksi Kepulj kesää tee, mutta niin vain teki. Slovenia eteni Em-loppuotteluun lyömällä Puolan 3-1.
Keskusta on Suomessa pieni puolue, mutta kokoaan suurempi. Peleissä voitto perustuu vastustajan pettämiseen.

poliittinen tarkkailijaRe: YT Kuopiossa27.9.2019 22:44
Terra Sipilä heitettyä pyyhkeen kehään tunnetuista syistä tuli eduskuntavaalit ja kepuloisille rökäletappio.

Äänestäjät sanoivat, missä kaapin paikka on.

Vaalien jälkeen sirkeäsilmäinen pohjolan Napakka Katri tyttönen alkoi muistella nuoruuttaan, kun Katri kitki ja kitki perunapeltoa ja itki. Sitten taas kitki ja itki.

Kun Napakka Katri näki kepuloisten surkean vaalituloksen, niin Napakka Katri totesi heti kirkkain silmin televisiossa, että kyllä nyt kepuloisten paikka on oppositiossa.

Heti kohta vaalien jälkeen demujen Sammakko Antti kuitenkin ilmoitti, että kaikki vaaleissa eduskunnasta pudotetut kepulaiset juonittelijat ovat tervetulleita Ilmiöhallitukseen, jossa kaikille kepuloisten eduskunnasta pudonneille entisille ministreille ja muille vaikutusvaltaisille toimijoille on tarjolla hyväpalkkaiset valtiosihteerien ja ministerien erityisavustajien toimet.

Välittömästi Napakka Katri vastasi Seireeni Sammakko Antin kutsuun ja lakkasi muistelemasta lapsuuden aikaisia perunapeltojen kitkemisiä ja jatkuvaa itsemistä kitkiessä ja vaalien rökäletappiota.

Napakka Katri ajatteli, että onhan se paljon mukavampaa ajella mustan ministeriauton takapenkillä 4H kokouksiin muistelemaan Santeri Alkion aikoja.

Napakka Katri käänsikin heti takkinsa. Vastasi myöntävästi Seireeni Sammakko Antin kutsuihin.

Napakka Katri pääsi elinkeinoministeriksi, koska oli aiemmin toiminut Torniossa Heikki Salmelan Hesburgerin kassaneitinä vuosina 2005-2006.

Tultuaan valituksi elinkeinoministeriksi ja kepuloisten puheenjohtajaksi,

Napakka Katri oli heti ensi töikseen korjannut CV-tietonsa ja poistanut niistä maininnan siitä, että hän vielä vuosina 2005-2006 oli toiminut Hesburgerin pikaruokalan työntekijänä.

Eihän se tietenkään sovi, että kokoansa suuremmman Suomen elinkeinoministerin keskeinen ansio on pikaruokalan työntekijän sinänsä vastuullinen työ.

Niinpä olen siis joutunut pettymään kepuloisten sirkeäsilmäiseen Napakkaan Katriin, joka niin katalasti käänsi takkina Seireeni Sammakko Antin kutsusta ja myi kaikki Itkevän Kitkijätytön periaatteensa, kun pääsi nyt jo ns. Herrojen kanssa marjaan.

Veikkaukseni kuitenkin on, että Tornion Napakalle Katrille tulee käymään samoin kuin hyväuskoiselle Kiuruveden ja Juankosken Hannakaisalle, joka lähti herrojen kanssa marjaan ja joutui itkemään jopa eduskunnan käytävillä.

Pettäjän tie on aina ollut vaikea. Siksi laitankin alle Taisto Tammen Pettäjän tien sanat, jotta Napakka Katri voi muistella niitä ja Taiston hienoa sanojen tulkintaa, kun ajaa ministeriautonsa takapenkillä 4H kerhon tilaisuuksiin puhumaan Ilmiöhallituksen elinkeinopoliittisista linjauksista, maapallon ilmaston lämpenemisestä ja merien pinnan nousuusta 100 vuoden päästä ehkä 30-100 sentillä.

Pettäjän tie

"Tyttöni nuori kevään ensi hurman
Minä kanssas koin vaan syksy jo kaiken vei

Ei enää loista silmäs tähtein lailla
Vaan lempes tuo, se tuskia mulle suo

Vain talven myrskyt rintaan rauhan antaa
Tämä jäinen tuuli tunteeni viiltää pois

Sä kevään veit, nyt tuuli kauas kantaa
Murheeni saa, ei muistoas enää ois

En tyttöni sua tiennyt petturiksi
En tiennyt että valoja sä vannoit vaan

Pettäjän tie, on tuskainen käy harhaan
Vei valhees sun mun eloni ainaiseks

Vaan en sua soimaa, tuskaas itse kannat
Olet kohtalosi orja, mä tiedän sen

Ei palaa koskaan mennyt onni meille
Vaan unhoituksen?"

https://www.youtube.com/watch?v=ZmBBSEMjow4

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: YT Kuopiossa28.9.2019 9:33
Puhuin pallopeleistä. Niissä kaikenlaiset petokset ja harhautukset ovat sallittuja. Niitä opetellaan ja harjoitellaan pienestä pitäen.

Moukarinheitto on aivan toisenlaista urheilua. Siinä tulos mitataan ja heittoväline on kaikilla sama.

Politiikka taas on vastuullista yhteisten asioiden hoitoa. Siihen valitaan yleensä miehet määräajaksi. Jos homma ei luonnista niin vaihdetaan miestä. Joskus jopa nainen valitaan miehen tilalle.

Puolueista luotettavin on keskusta. Neuvottelimme Savossa juuri Savon Voiman ja Kuopion Energian liitossopimuksen. Sopimuksen mukaan keskusta olisi saanut uuteen hallintoneuvostoon 19 paikkaa 24: tä.
Nyt Kuopio näyttää kaatavan hyvän sopimuksen, joka on pitkän neuvottelun tulos.

Sähköyhtiöt, osuuskauppa ja metsänhoitoyhdistykset ovat yleensä kannattavampia yrityksiä kuin kunnat. Kokouspalkkiotkin ovat parempia.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: YT Kuopiossa28.9.2019 10:19
Hallintoneuvostoon saa paikan alkavaa kymmentä prosenttia kohti. Yhden prosentin omistuksella saa siis yhden paikan ja 45 prosentin omistuksella viisi paikkaa.
Pienten kuntien edustajan saa suurin puolue.

Näin demokratia toimii.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: YT Kuopiossa30.9.2019 20:21
Vielä seuraavan laitan.
Olin vasta alkio kun opettelin kirjaimet ja lapseni joka on vähä-älyiseksi todettu
On muuttanut pakolaiseksi Trumpin maahan.
Että kyllä vituttaa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: