Keskustelu

poliittinen tarkkailijakepuloisille taas tappio, mutta Katri parantaa kielissä29.9.2019 5:31
Eilen iskettin taas uusi naula kepuloisten hajasijoitusarkkuun.

Vihervassarien sisäministeri ja köyhyystutkija Maria Ohisalo ilmoitti, että Terra Sipilän vuonna 2018 tekemä päätös siirtää pelastuskolutus kokonaisuudessaan Kuopioon perutaan ja Helsingin pelastuskoulu jatkaa entiseen tyyliinsä.

Sammakko Antti oli ilmeisesti huomannut, millaista jälkeä meillä syntyi, kun Liisa Hyssälä väkisin hajasijoitti Fimean Kuopioon.

Sehän on ihan selvä, että Kuopio ei tietenkään ole soveliain paikka lääkelaitokselle, koska kaupungissa on vain noin 118 000 asukasta.

Kuopio ei sovi myöskään pelastustoimen koulutukseen, koska Kuopiossa ei voi harjoitella esim. Itämerellä tapahtuvaa öljyntorjuntaa ja pääkaupunkiseudulla on myös sellaiset liikennevälineet ja yhteydet, ettei niiden aiheuttamia ongelmatilanteista voi harjoitella Kuopiossa.

Rissalan lentokenttäkin on varsin vaatimaton verrattuna Helsinki-Vantaan kenttään. Sitä paitsi Rissalassa on noita sotilaskoneitakin ja voi uusiakin sotilaskoneita. Kuopioon sopii siis erinomaisesti lentovarikko ja dronien käytön koulutuskeskus.

Myös rakennukset ja voimalat ovat pääkaupunkiseudulla aivan erilaiset Kuopiossa, joten ei niidenkään pelastamista voi harjoitella Kuopiossa.

Kuopio on kuitenkin Suomen suurin maitokaupunki, joten Kuopiossa pitää olla moderni maidon - ja maitotalouden tutkimuslaitos.

Virallinen ääni näyttää selvästi olevan kielimiehiä, kun latinakin tuntuu jo luonnistuvan.

Minulle on kyllä aivan uutta se, että Alkio-opistossa voi opiskella latinaa, kuten virallinen ääni yllä esittää.

Tänään tuli Napakalle Katrillekin kovasti tunnustusta hyvästä englannin kielen taidosta.

Tunnustus on syytä ottaa vakavasti, koska tunnustuksen antoi kokoomuksen Alexi Stupukka.

Stupukkahan itse puhuu engalantia kuin hevonen, kun hänelle on syntyperäinen enlantilainen vaimokin ja on opiskellut Englannissa ihan tohtoriksi asti.

Stupukan antaman tunnustuksen johdosta tarkistin ihan netistä tuon Napakan Katrin kielitaidon.

Ensin ajattelin, että Stupukka vitsailee Katrin kustannuksella, koska kepuloisten kulta-aikoina tuo englannin kieli oli kepuloisillla vähän hakusessaan..

Kekkosenkin englanti oli vähän niin ja näin. ja tietysti Ahti Karjalaisen tankero englanti oli jo aivan omaa luokkaansa New Yorkissakin: "tuu tiitu tööti tuu".

Kuunneltuani Napakan Katrin puhuvan englantia, niin en voinut muuta kuin ihmetellä. Katri lausui hienosti ja teksti oli ymmärrettävää.

Nyt kun Napakka Katri saisi vielä käännettyä tuon takkinsakin ympäri, niin silloinhan Katrin voisi lähettää edustamaan Suomea jo ihan Amerikkaan saakka.

Napakka Katri on vielä noissa ulkomaisissa asioissa jonkin verran jäljessä persuja, kun persujen Hakkarais Tepu näytti tehneen jo ulkomaanmatkan Hondurasiin hammaslääkäriinkin ja sielä sitten uusien hampaitten kanssa suoraan New Yorkin Ilmastokokoukseen.

New Yorkin Ilmastokokouksessa ei Tepun mukaan ollut mitään uutta annettavaa, koska Tepu on seuraillut noiden säiden vaihelua ainakin jo 1960-luvulta asti. Ja Tepu oli hyvin perillä siitä, että jääkausia tulee ja menee.

Tärkein opetus Tepulle oli kokouksesta se, että lapsia ei saa pelotella pahoilla ilmoilla. Minä olen tästä Tepun kanssa ihan samaa mieltä.

Minua ihmetyttääkin, miksi tuo ruotsalaisten alaikäinen Greta Thunberg on aloittanut sekä lapsien, nuorten että aikuistenkin pelottelun noilla agressiivisilla ilmastopuheillaan.

Hyvä, ettei Greta käynyt kiinni Ilmastokokouksessa Donald Trumpin raiveliinkin, kun hänen olisi pitänyt etsiä käsiinsä Kiinan presidentti Xi ja laittaa hänet luokalle noista ilmastoasioista.

Täytyy onnitella Tepua, että Tepu onnistui saamaan Trumpin toimistosta punaisen MAGA lippalakin. Heti näkee, että se on mitä parhan päähine myös hirvimetsällä.

Tepu voisi tilata noita MAGA lippalakkeja eduskuntaan enemmänkin ja jakaa niitä niille kansanedustajille, jotka haluavat laittaa Suomenkin asioita kuntoon.

Minä olen hyvin varma siitä, että Trumpin toimistosta mielellään toimitetaan korvauksetta kaikille halukkaille Suomenkin kansanedustajille aidot MAGA lippikset.

Tepun on kuitenkin syytä varoa sitä, ettei tilaa meidän eduskuntaan liian suurta erää noita MAGA lippiksia, koska Amerikassa on nyt kiihkeimmillään ns. impeachment aika, jolloin paikalliset kansankiihottajiksi muuttuneet demut näkee jo painajaisia, joissa MAGA-lippispäiset pikku Putinit valtaa jo kohta koko Amerikan..

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: kepuloisille taas tappio, mutta Katri parantaa kielissä29.9.2019 11:39
Suomalainen maanviljelijä on sivistynyt. Alkio-opiston paikallisosaston puheenjohtajakurssi ja itsenäisyyspäivän puheenpitokurssi vastaavat hyvin ylioppilastutkintoa. Näin itse arvioin.
Latinan opiskelu on tärkeätä, jotta voi ymmärtää lääkäreiden kirjoittamat diagnoosit ja oppineiden käyttämät sivistyssanat.

Kotimainen ja ulkomainen kaunokirjallisuus ovat maanviljelijän talvipäivän lukemistoa. Näistä nyt ei kukaan tee numeroa kuten ei tee Akm:kään. Selvästi huomaan hänen oppineisuutensa. Poleemiseen ja provosoivaan sanan käyttöön osaan suhtautua ymmärryksellä.

Tuottavan työn tekijäRe: kepuloisille taas tappio, mutta Katri parantaa kielissä30.9.2019 20:32
voi kun vielä viljelijä veroja maksaisi niin vot!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: