Keskustelu

alan kolmas miesKuopio pääsi maailman kartalle ikävimmällä tavalla2.10.2019 5:39
Ei mennyt kuin noin 6 tuntia siitä, kun Muuruveden lastensuojelulaitosta koskevassa kommentissani näytin, että Kuopiossa sosio-ekonomiset asiat eivät valitettavasti ole kunnossa.

Niin jopa joku amiskahjo tarttuu tiettävästi sapeliin ja surmaa viattoman opiskelijatytön Hermannin oppolaitoksessa ja käy sen jälkeen yhdeksän muun viattoman ihmisen kimppuun ilmeisessä surmaamistarkoituksessa.

Ei oikein löydy sanoja, miten uhreja ja heidän omaisiaan voisi tällaisessa tilanteessa lohduttaa.

Poliisinkin tiedotustilaisuudessa painotettiin sitä, että poliisi ja pelastushenkilökunta olivat toimineet nopeasti ja muodostaneet erilaisia organisaatioita.

Jostain syystä tiedotustilaisuudessa toistettiin vain sitä, että tässä järkyttävässä väkivaltatyössä oli tullut 10 loukkaantunutta ihmistä, jotka oli viety jo sairaalaan.

Oudosti tuossa tiedotustilaisuudessa jätettiin mainitsematta se, että valitettavasti tuossa hirmutyössä yksi nuori tyttö opiskelija oli myös surmattu.

Tietysti korostettiin sitä, että heti oli myös perustettu jonkinlainen kriisiryhmä.

Toivottavaa olisi ollut, että paikalle olisi tullut esim. kaupunginjohtaja, joka olisi esittänyt suruvalittelunsa ja olisi kertonut, että Kuopio on turvallinen kaupunki asua ja opiskella myös tulevaisuudessa.

Presidentin, pääministerin tai kansanedustajien osanoton ilmoittaminen mediassatai Eduskunnasta ei auta mitään, eikä se lohduta ketään, joka on tällaisen menetyksen ja mielipuolisen väkivallan kohteeksi joutunut.

Ei ole kuin muutama kuukausi siitä, kun YK:n laatimassa World Happiness raportissa Suomi todettiin "maailman onnellisimmaksi maaksi".

Erityisesti vihervassarit ovat jatkuvasti toitottaneet, että Suomessa on kaikki hyvin, kun Suomessa on niin kaunis luonto ja Suomesta tulee maailman ensimmäinen hiilineutraali maa viimeistään jo vuonna 2035.

Tässä vihervassareilla ja ilmiöhallituksen ministreillä on omituinen käsitys, että Suomi on maailmassa kokoaan suurempi ja lähes jeesuksen kaltainen valtio, joka valvoo EU:ssa ja ilmeisesti myös muuallakin maailmassa, miten oikeusvaltioperiaatteita tulee soveltaa, jotta muistakin maista tulee onnellisuudessa Suomen kaltaisia maita.

YLE toimitti eilen eetteriin kolme tärkeää tietoa, jotka jokaisen päättäjän ja poliitkon tulisi esim. nyt Kuopion murhenäytelmää muistellessa pitää visusti mielessä.

1) Suomen liityttyä EU:hun syntyvyys on Suomessa laskenut kuin lehmän häntä. Tilastokeskuksen ennusteen mukaan Suomen väestö alkaa jo vuonna 2031 pienenemään peräti 100 000 ihmisen vauhtia.

Kymmenessä vuodessä noin 5 miljoonaisesta kansasta häviää maan poveen siis suunnilleen 1 miljoona ihmistä. Eiköhän tämä merkitse ainakin noin 150 000 työkykyisen ihmisen katoamista tästä maasta.

2) YLE ilmoitti uutisissa, että Suomessa ulosottorekistereissä olevien ihmisten määrä on jo noussut kaikkien aikojen ennätykseen eli ylittänyt jo 600 000 henkilön rajan.

Sehän tarkoittaa sitä, että yli 10% kansasta on menettänyt luottotietonsa. YLE:n uutisissa vielä todettiin, että monille tämä merkintä merkitsee jopa 25 vuoden leimaamista toisen luokan kansalaisiksi.

Monet näistä onnettomista ihmisistä ovat nuoria, jotka erinäisistä syistä ovat ylivelkaantuneita.

Hyvin usein ihmisten ylivelkaantuneisuuden syynä on korkea verotus ja tähtitieteelliset asumiskustannukset. Joukossa on myös suuri joukko ihmisiä, jotka ovat joutuneet taloudelliseen ahdinkoon esim. avioeron tai työttömyyden johdosta.

3) YLE:n uutissa ja taisi olla myös A-studiossa tiedotteita siitä, kuinka viimeisen 10 vuoden aikana Suomen suurimmissa kaupungeissa lähetteet psykiatriseen hoitoon ovat räjähdysmäisesti kasvaneet.

Monessa isossa kaupungissa lähetteet olivat kasvaneet yli 30%:lla ja Helsingissä muistaakseni jo peräti 50%:lla.

Irvokasta on, että kunnollista psykiatrista hoitoa ei kuitenkaan näissä kaupungeissa pystytä järjestämään edes kolmen viikon kuluttua, kun henkisesti sairas henkilö on tullut terveyskeskusten vastaanotolle.

Ei ole sitten mikään ihme, että Suomessa etenkin nuorten (20-29 vuotta) itsemurhatilastot ovat valitettavasti määrällisesti huippuluokkaa EU maiden joukossa ja jopa meillä paljon parjattuun Amerikkaan verrattuna.

Alta selviää vuoden 2016 osalta 1000 asukasta kohden laskettuna 20-29 vuotiaiden itsemurhien määrä eri maissa.

Alla miespuolisten itsemurhat on esitetty ensiksi ja naisten itsemurhat miesten lukujen perässä suluissa.

 Suomi 31.5 (9.2)
 Ranska 12.0 (3.9)
 Saksa 11.5 (3.4)
 Italia 8.1 (1.9)
 Norja 17.0 (7.1)
 Ruotsi 18.2 (8.6)
 USA 28.9 (6.6)

Nämä luvut eivät valitettavasti puhu mistään kovin korkeasta onnellisuuden asteesta Suomessa, jos marttyyriutta ei lasketa länsimaisen ihmisen onnelliseksi olotilaksi.

ISIS taistelijoilla marttyyrius on kyllä arvostettu elämän hyvin onnellinen lopputulos.

Minusta olisi aiheellista, että Suomen poliitikot alkaisivat miettiä sitä, onko Suomessa nuorten ihmisten marttyyrius vaikeissa Suomen sosio-ekonomisissa olsuhteissa kuitenkaan lopulta elämälle kovin onnellinen tai tavoiteltava loppu.

Poliitikkojen ja median olisi vielä syytä kinnittää huomiota myös äskettäin tutkimuslaitos Kandarin Sitralle tekemän kyselututkimuksen tuloksiinkin vakavasti ja laajasti.

Kandar oli selvittänut Suomen nuorten ihmisten suhtautumista ilmastomuutokseen ja sitä käsittelevään uutisoitiin.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että alle 30-vuotiaista suomalaisista peräti 38% tuntee jo olevansa ahdistuneita, kun valtamedia periaatteella 24h/7 syöttää ilmastomuutoksesta ahdistavaa tietoa siis jatkuvalla syötöllä.

Kaiken päälle vielä nuorista ilmastoaktivisteista kuten ruotsalaisesta 16 vuotiaasta Greta Thunbergistakin on mediassa luotu lähes Äiti Teresan tapainen suuri globaali henkinen johtaja.

Kandarin kyseleyssä selvitettiin myös, mistä lähteistä ahdistava tieto oli tullut. Kyselyyn vastaajista 62% sai ahdistavat tiedot ilmaston muutoksesta YLE:ltä ja 52% poliitikkojen puheista.

Suomen johtava sanomalehti eli Helsingin Sanomat on myös kantanut asiassa kortensa kekoon ja´on mm. palkannut ilmastonmuutoksen kirjeevaihtajakseen innokkaan toimittaja Piia Elosen. Piiahan on jo mm. ruotsalaisiin tutkimuksiin vedoten todistanut, että lapsen synnyttäminen onkin itse asiassa kaikkein vahingollisin ilmastoteko, ilmeisesti suorastaan rikos ihmisyyttä vastaan.

Hankittuaan äskettäin ensimmäisen oman lapsensa Piia raportoi HS:ssa, että kyllä pienen lapsenkin kanssa voi elää, mutta kyllä hän joutuu ottamaan ilmastonmuutoksen huomioon aivan joka asiassa.

Minä vaan kysyn, kenen on vastuu Suomessa lähimmäisistä?

Mitä Suomessa ihan oikeasti voidaan tehdä, että Euroopan ilmeisesti kaikkein väkivaltaisimmassa (henkinen ja fyysinen väkivalta) maassa eli Suomessa kurssi saadaan muuttumaan?

Asiantuntija Re: Kuopio pääsi maailman kartalle ikävimmällä tavalla2.10.2019 18:32
Sinun mainitsemasi amiskahjo ( ylioppilas)
On ollut ala-asteelta saakka koulu-kiusattu.
Ihmettelen kyllä näitä opettajia jotka taatusti näkevät/ kuulevat että kouluissa kiusataan mutta siihen ei puututa.
Juankoskella oli paskimmat opettajat!! Mutta eipä tuommoselle syrjäkylälle tasoa voinut odottaakaan.

alan kolmas miesRe: Kuopio pääsi maailman kartalle ikävimmällä tavalla2.10.2019 19:09
Asiantuntija näyttää vahvistavan minunkin havaintoni.

Koulukiusaaminen on yksi keskeisiä sosiaalisia syöpiä Suomessa.

Tähän on jouduttu, kun opettajilla on aurinkolasit päässään luokissa ja lapsilta puuttuu täydellisesti kuri.

Wilma- kuiskuasjärjestelmä ei ole kasvatukseen sopiva menetelmä.

Sen ainoa tavoite on mollata oppilaita jatkuvilla huomautuksilla mm. siitä, jos oppilas on unohtanut tehdä jonkin tehtävän tai myöhästynyt muutaman minuutin tunnilta.

Koulujen keskittäminen ja luokkien kokojen kasvattaminen ovat totaalisti eliminoineet myös opettajien kyvyn puuttua kiusaamiseen kasvattavalla tavalla.

Kiusaamisesta täytyy tulla tuntuva rangaistus.

Selvissä tapauksissa voisi olla vaikka kiusaamisakko.

500 euroa voisi olla sopiva summa ensimmäisestä kiusaamisesta.

Rikoksen uusijalle tonni ja kolmannella kerralla 2 000 euroa, niin jopa loppuu kiusaaminen.

Kiusaamisen sakkovarat voidaan sitten ohjata koulun kunnollisten oppilaiden palkitsemisrahastoon.

eskimoRe: Kuopio pääsi maailman kartalle ikävimmällä tavalla6.10.2019 21:12
paljonkohan kelan elättämä perhe tulisi maksamaan sakkoa päivänsäteensä tekemisistä. vitut ne sakoista välittäis jos ei välitä päivänsäteestäkäänVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: