Keskustelu

Pekka VKUPS mestari20.10.2019 11.41
Kuusitoista herrasmiestä kokoontui maaliskuussa 1923 kokoukseen Kuopion Seurahuoneelle. Heidän tavoitteenaan oli perustaa Kuopioon jalkapalloseura. Valmistava kokous pidettiin 7.3. Varatuomari Lauri Backman toimi kokouksen puheenjohtajana ja luutnantti Väinö Miettinen sihteerinä. Muut osallistujat olivat Tuomo Heikura, Sulo Honka, O.Kauhanen, Kalle Laakkonen, N.Luukkonen, Mikko Miettinen, Artturi Niemi, Ilmari Pohjanpalo, Yrjö Pykäläinen, Ali Rautakorpi, A.Roos, Veikko Snellman (Savojärvi), Niilo Solmu ja E.Toivanen.

Seuran perustamiskokous pidettiin 16.3. Paikalla oli 25 henkilöä, joista varatuomari Lauri Backman valittiin kokouksen puheenjohtajaksi. Konttoristi Aarne Hirvonen toimi sihteerinä. Seuran ensimmäisen johtokunnan
muodostivat: puheenjohtajaksi valittiin Ali Rautakorpi, varapuheenjohtajaksi Kalle Laakkonen, sihteeriksi Aarne Hirvonen sekä muiksi jäseniksi Lauri Backman, O.Kauhanen, Artturi Niemi ja Ilmari Pohjanpalo. Seuran nimeksi tuli Kuopion Palloseura (KPS) ja seura hyväksyttiin SPL:n jäseneksi 28.6.1923.

Isoisäni oli Lauri Backman perustamassa jalkapalloseuraa Kuopioon, ja nyt olenkin erittäin ylpeä ollessani KUPS-fanittaja.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: KUPS mestari20.10.2019 11.58
Onnitteluni sekä vaimoni että omasta puolestani. Onnitteluihin yhtyy myös Muuruveden Jyske. Ei olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että omasta kunnasta löytyy näin kova joukkue, vieläpä jalkapallossa.
Espoon Honkakin on kova joukkue.

NS tiedoteRe: KUPS mestari20.10.2019 17.00
Myös pieni ja ketterä New Stroms Oy onnittelee sydämellisesti KuPSia mestaruuden johdosta.

Vihdoin voitto tuli omaan kaupunkiin!!!

On mukava kuulla, että Moro Pekan Isoisä Lauri Backman oli aikoinaan KuPSia perustamassa.

Kunnia KuPS.n mestaruudesta kuuluu tietysti koko joukkueelle, mutta myös ennen kaikkea Ari Lahdelle, joka KuPSin mieron vuosina pelasti seuran ja nyt unelma mestaruudesta toteutui.

Ari Lahden esimerkki osoittaa, että pienuuden ekonomia ja tiimityö toimii.

Ilman unelmia ja hyviä tavoitteita ei voi mitään saavuttaa.

Jalkapallonkaan pelaaminen mestaruussarjassa ei ole mitään viranomaistoimintaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: