Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniTehtaalle ympäristölupa1.11.2019 7:49
Juankosken kartonkitehdas sai uuden ympäristöluvan. Yhtään valitusta ei tullut hakuprosessin aikana. Tämä ei ollut mikään ihme. Tehdas on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomen puhtain kartonkitehdas.
Suomen metsäteollisuus ry on harkinnut Juankosken tehtaan palkitsemista päästövähennysten mallitehtaana.

Sivuston kävijämäärät ovat valtavat. Tähän vaikuttavat myönteiset uutiset Juankoskella. Kuntatalouden ongelmat ovat taakse jääneitä asioita. Rakennustyömaiden äänet ovat kiivaimmillaan vuosikymmeniin. Kaikkinainen tyytyväisyys on lisääntynyt.
Hieman tietysti harmittaa Kaavin, Tuusniemen ja Rautavaaran talousnäkymät, mutta uskon, että savolaisella sitkeydellä sielläkin selvitään.

Nyt syvennyn verotietojen tutkintaan. Juankosken tiedot löytyvät. Kuopion kaupungin luettelosta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Tehtaalle ympäristölupa3.11.2019 13:10
Luin lehdestä, että suurituloiset välttävät verotulonsa julkistamista. Kyllä on ajat muuttuneet. Itse yritin jaksottaa puun myynnin aina samalle vuodelle, kun muutkin tulot kuten kokouspalkkiot olivat suurimmillaan, mutta en koskaan päässyt lehdissä julkistettaville listoille. Vähän tämä harmitti. Yritin joskus ilmoittaa tuloni hieman suurempana kuin ne olikaan, mutta ei sekään auttanut.
Olen nyt oppinut tyytymään osaani. Silti maksan yli 25 prosenttia veroja. Jos olisimme omana kuntana, maksaisin yli 30 prosenttia.
Akm maksaa todennäköisesti enemmän veroja, vaikka hänen talonsa lämpenee ostoenergialla ja ruuankin joutuu ostamaan kaupasta. Itse olen näiden menojen suhteen omavarainen, mutta nestemäisen polttoaineen joudun ostamaan.
Katri Kulmuni ajaa bensan hinnalle porrastusta. Maaseudulla bensa on tulevaisuudessa halvempaa kuin etelässä ja kaupungeissa. Tämä on oikein.

alan kolmas miesRe: Tehtaalle ympäristölupa3.11.2019 15:40
Minusta on törkeetä, että keskustan virallinen äänikin joutuu maksamaan 25 prosentia veroja, vaikka ei kerrokaan sitä, mistä summasta tuo vero lasketaan.

Suomessa tuo verotus on ylipäätään mennyt mahdottomuuksiin, kun progressio on meillä maailman korkein.

Virallinen ääni on taas vetäissyt hatustaan kepuloisen skenarion, että itsenäisessä Juankosken kunnassa pitäisi muka maksaa veroja 30%.

Todellisuudessa itsenäisessä Juankosken kunnassa verotus voitaisiin pudottaa heti 15%:n pintaan, jos AKM:n tapainen henkilö valittaisiin Juankosken pormestariksi.

Sotkamossakin on otettu vaarin Alamäki eli Sammakko Antin ja Katri Kulmunin vastasyklisestä talouspolitiikasta.

Sotkamossahan on verotusta juuri pudotettu 21.15% 19.75%:iin, jolloin keskituloisenkin käteen jää 500 euroa enemmän vuodessa.

Tietysti vasemmisto vastusti tällaista verojen alentamista. Vasemmistossahan ja kepuloisetkin ovat aina halunneet ampua itseään jalkaan näissä veroasioissa.

Jokainen joka vähänkään seuraa palkkakuittejaan tietää, että verojen maksaminen on järjen köyhyyttä.

Isopalkkaiset joutuu työskentelemään nykyään Suomessa jo lähes 75% työajastaan ilman palkkaa, kun pitää maksaa korkeita progressio-, marginaali-, raippaveroja.

Tutkimattakin on selvää, että esim. Juankoskella lähipalvelut pelaisi loistavasti, jos ihmisille jäisi palkasta verojen jälkeen puhdasta käyttörahaa toteuttaa tarpeitaan, joita kyllä Juankoskellakin on taatusti kaikilla.

Kaikkihan tietää senkin, että esim. kaupassa ei käydä veroverovarojen turvin, vaan netosta on ostokset maksettava.

Siis mitä alempi verotus on, niin sitä korkeampi ostovoima ja ostovoimasta itsenäiset kylät elää.

Katri Raukan bensan hinnan porrastusehdotus on halvinta mahdollista populismia.

Polttoaineiden ja autoilun verottaminen on sekin viety Suomessa järjettömyyksiin, josta seuraa se, että autokantakin on Suomessa euroopan vanhin ja tiekanta rapistuu ennätystahtia.

Alamäki Antti ostettuaan Stasin lobbareilta veneensäkin oli nähtävästi käynyt tutustumassa myös paikallisiin vanhojen Trabien myymälöihin mensatasoisen vaimonsa Hetan kanssa.

Hetahan ei pelkää edes kaksitahtisen Trabin kunnostusta liikennekäyttöön Suomessa.

Aikoinaan vuonna 1971 Stasin miehet ottivat minutkin erityistarkkailuun Berliinin Friedrichstrassen asemalla, kun matkalaukusta löytyi Newsweek lehti ja deodoranttipurkki

Siinä rytäkässä ehdin panemaan merkille Stasin miesten konepistoolit ja aseman pihalta nousevan kakstahtitrabien katkun. IFA:ssa ja Korppusahoissa oli meillä aikoinaan sama katku.

Kyllä siinä kylmä hiki nousi köyhän opiskelijan otsalle, kun piti konepistoolin piippuun tuijottaa. Alamittainen Stasin virkailija epäili deodoranttipurkkia käsikranaatiksi ja minua Amerikan lobbariksi.

Elävästi muistan, kuinka ihmiset junassa hurrasi, kun lopulta päästiin Länsi-Berliinin puolelle. Oli nautinnollista vilkuttaa ihmisille junan ikkunasta ja toivottaa heille onnea, kun Trabien sininen savu leijaili hiljaisesti Itä-Berliinin yllä.

Säälitti, kun naispuolisilla rajavartijoilla oli tupeeratut tukat, mutta jaloissaan reikäiset nailonit.

Alamäki Antti on yhdessä Katri Raukan kanssa viemässä meitä itä-saksalaiseen komentoon.

Herra varjele kakkia suomalsisia tältä tieltä, jossa verojen maksaminen on muka tärkein suomalaisen perusoikeus!!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Tehtaalle ympäristölupa3.11.2019 19:44
Sotkamo on vahva keskustalainen kunta. Se on ryhtynyt tukemaan nykyhallitusta toteuttamalla Rinteen valitsemaa vastasyklistä talouspolitiikkaa, joka on sukua kinesiläiselle talouspolitiikalle. Tätä me teimme onnistuneesti aikanaan Juankoskella, mutta rahat loppuivat meiltä kesken.
Jos meillä olisi ollut satakaan miljoonaa käyttää elvyttävään talouspolitiikkaan, olisi Juankosken kunta vieläkin olemassa. Velkamäärämme olisi moninkertainen, mutta rahan hintahan on näinä vuosina ollut halpa.
Keskusta on uuden hallituksen talouspuolue. Asiantuntemukseemme Suomi voi luottaa.

Meillä oli taitavat johtajat vuoden 2008 lamaa hoidettaessa. Matti Vanhanenkin antaa tunnustuksen keskustalaiselle talouspolitiikalle viimeisen laman nujertamisessa. Alfa-kanavalla on juuri Matti Vanhanen-talousohjelma.

juristin alkuRe: Tehtaalle ympäristölupa7.11.2019 3:27
Ensin ajattelin, että Juanskosken keskustan virallinen ääni on antanut väärän todistuksen Premium Boardin uudesta ympäristöluvasta.

Mutta sitten päätin tarkistaa asian Koillis-Savo-lehden kotisivuilta.

Olen usein miettinyt, että oikeastan minun pitäisi tilata itselleni Koillis-Savon näköislehti, mutta tarkan euron miehenä, en ole suorittanut tuollaista kallista investointia, vaikka autioituvan kylän asioiden seuraaminen ja NS:n etujen kaikinpuolinen valvominen olisi tietysti tuiki tärkeätä.

Onneksi nyt Koillis-Savon kerkeät taloustoimittajat vahvistivatkin jo heti K-S:n kotisivulla, että virallinen ääni puhui taas täyttä totta.

Aikoinaan Kallaveden siltojen tapaan koko ajan seisovan PB:n täytyy kyllä ehdottomasti olla Alamäen Antin kinesiläisen vastasyklisen Ilmiöhallituksen mallitehdas vähine päästöineen.

Minä en varmaankaan suureen Quid Pro Quo-vilppiin syyllisty, jos ehdotan, että kepuloisten sirkeäsilmäinen Katri Kulmuni puolestaan ehdottaisi miehensä kautta, että Metsäteollisuus ry myöntäisi PB:lle kunniakirjan vuoden kotimaisten kartonkiyhtiöiden pienimpien ympäristöpäästöjen vuoksi.

Lähes olemattoman hiilijalanjäljen omaava PB ansaitsee tunnustuksen ehdottomasti myös nousujohteisen taloudellisen toimintansa vuoksi.

Tämä paljastuu mm. nousujohteisesta liikevaihdon kehityksestä vuosina 2016-2019:

Liikevaihto x 1000 EUR:

05/2016: 48
05/2017: 114
05/2018: 145
05/2019: 294

Kaikesta päättäen PB:n kirjanpitäjätkin ovat tehneet lähes kellosepän tarkaa työtä, koska yhtiön tappio on ollut lähes sentilleen yhtäsuuri jokaisessa tilinpäätöksessä vuosina 2016-2019, kuten alta käy ilmi:

Tappio x 1000 EUR:

05/2016: -1 803
05/2017: -1 827
05/2018: - 1 868
05/2019: -1 800

Itä-Suomen AVI oli todellakin myöntänyt Premium Boardille kymmeniä sivuja pitkän ympäristöluvan 11.9.2019.

Asiasta voi valittaa Vaasan HAO:een ja asiaa käsittelee siellä Ympäristöneuvokset Esko Vaskinen ja Ahti Itkonen.

Määräaikainen ympäristölupa oli myönnetty 30.6.2024 saakka seuraavasti:

"Luvan myöntämisen edellytykset on ratkaistu 16.12.2005 Itä-Suomen ympäristölupaviras-
ton päätöksellä nro 122/05/2. Luvan saanut Stromsdal Oy teki konkurssin vuonna 2008 ja
kartongin tuotanto loppui.

Vuonna 2010 toiminta siirtyi Premium Board Finland Oy Ltd:lle, joka valmisti kartonkia vähäisiä määriä vuosina 2011 ja 2012.

Kartonkia ei ole valmistettuavuoden 2012 jälkeen. Vuosina 2013?2018 on tehtaalla tehty lyhyitä koeajoja liittyen kartongin pinnoitukseen.

Lupa on määrätty olemaan voimassa 30.6.2024 saakka. Luvan saaja voi laittaa vireille hakemuksen toiminnan jatkamisesta ennen luvan määräajan päättymistä.

Tämä lupa on voimassa siihen asti, kun toimintaa koskeva mahdollinen uusi lupahakemus on lainvoimaisesti
ratkaistu."

Tuntuu erikoiselta, että kyseiset ympäristöneuvokset ovat jostain saaneet tietää, että Römssyn toiminta olisi siirtynyt jo vuonna 2010 Premium Boardille, koska Samorizhan osti "omilla rahoillaan" Römssyn konkkapesän vasta 31.3.2011.

Ja laiton kaupungin 5 milj. euron on takaus laitettiin voimaan vasta kauan Samorizin suorittaman konkkapesän lunastuksen jälkeen.

Näin ollen PB:llähän ei voinut olla mitään oikeutta puuttua Römssyn asioihin vielä vuonna 2010, vaikka tuolloin jo kaupunginjohtajalle oli annettu valtuutus neuvotella Samorizin kanssa mahdollisesta konkkapesän kaupasta.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: