Keskustelu

poliittinen tarkkailijaKaikki liittyy kaikkeen25.11.2019 21:28
Unilukkari nimitti Alamäki Antin Ilmiöhallituksen 6.6.2019 ja kaikki Ilmiöhallituksen ministerit vannoivat käsi raamatulla ja Unilukkarin valvovan silmän alla seuraavan valan:

"Minä Antti Rinne ja ja Sirpa Paapero lupaan ja vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta, että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi."

Perustuslaissahan todetaan seuraavasti:

"Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia."

Sekä Pääministeri Antti Rinne että Sirpa Paatero ovat molemmat ilmoittaneet julkisuuteen, että he eivät ole olleet tietoisia, miten Postin työvoimajärjestelyt ovat edenneet, kun ensin savustettiin hyvin tuloksin Postia hoitanut Postin pääjohtaja pois toimestaan.

Lopultahan Postin täysin laillisissa liikkeenluovutuksissa ajauduttiin sitten täydelliseen umpikujaan, joka on sitten Postin ja tukilakkojen seurauksena ajanut jo koko maan työmarkkinat lähes yleislakon kaltaiseen tilaan.

Näyttääkin siltä, että Postia valvonut valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero, joka on ammatiltaan entinen ehkäisevän päihdetyön tekijä Kotkasta, ei ole edes ymmärtänyt, mistä Postin liikkeenluovutuksessa on ollut kysymys.

Nähtävästi myöskään Paateron esimies Antti Rinne ei ole ymmärtänyt, mitä Postissa on tekeillä.

Samanlaista ymmärtämättömyyttä Paaterolla on myös ollut Veikkauksen asioita valvottaessa ja sotkuja selvitettäessä.

Ilta-Sanomien toimittaja Timo Haapala raportoi Posti-jupakan osalta Ilta-Sanomissa tänään seuraavasti:

"Ilta-Sanomien tietojen mukaan Posti informoi Paateroa jo kesäkuusta lähtien. Ministerillä olisi ollut kolme kuukautta aikaa puuttua tilanteeseen, mutta hän ei tehnyt siihen suuntaan elettäkään.

Käytännössä hän siis hyväksyi Postin suunnitelmat.

PÄÄMINISTERI Antti Rinne (sd) kielsi sunnuntaina pääministerin haastattelutunnilla jyrkästi, että omistajaohjausministeri Paatero olisi hyväksynyt Postin suunnitelmat siirtää 700 pakettilajittelijaa halvemman työehtosopimuksen piiriin.

"Tuo ei pidä paikkaansa. Sirpa Paatero ei ole hyväksynyt siirtoa missään vaiheessa."

RINTEEN PUHEET joutuvat joka tapauksessa outoon valoon, kun katsoo, miten Posti on koko viime kesän ajan pitänyt omistajaohjausta ja myös Paateroa suunnitelmistaan ajan tasalla. Paatero on olettavasti pitänyt puolestaan Rinnettä ajan tasalla.

Posti informoi tilanteesta Rinnettä itseään jo ennen hallitusneuvotteluja, minkä Rinne on itsekin myöntänyt. Posti oli esillä myös hallitusneuvotteluissa.

Mutta sen jälkeen kun Paatero valittiin Rinteen hallituksen omistajaohjausministeriksi kesäkuussa, Posti on kertonut hänelle aikeistaan.

Väitteet siitä, että Paatero ei tiennyt, puhumattakaan, että ministeriä olisi harhautettu, eivät pidä paikkaansa.

ILTA-SANOMIEN tietojen mukaan Posti informoi Paateroa ja tämän avustajakuntaa ensimmäisen kerran jo 7. kesäkuuta.

Tuolloin Posti kertoi hankkeen suunnitelmat ja perustelut", Rinne sanoi toimittajille sunnuntaina.

OLENNAISIN päivämäärä on 21. elokuuta. Tuolloin Postin hallituksen Pohjola tapasi ministerin.

Ministerille kerrottiin liikkeenluovutuksesta ja sen aikataulusta paketti- ja verkkokaupan osalta.

Posti tiedotti 29. elokuuta paketti- ja verkkokaupan lajittelutoiminnan siirtämisestä Medialiiton ja Teollisuusliiton väliseen tes-sopimuksen piiriin marraskuun alusta alkaen.

Rinteen mukaan kaikki tuli kuitenkin siis yllätyksenä, kun Paatero piti tiedotustilaisuuden Postin asioista 3. syyskuuta.

TOINEN KYSYMYS on pääministeri Rinteen oma rooli.

Rinne on kierrellyt ja kaarrellut kuten Paaterokin, mutta hänkin on ollut korviaan myöten tilanteessa mukana, taustalla ja aktiivisesti.

Esimerkiksi lakon laukaisijaksi asetettu neljän "viisaan" ryhmä on Rinteen omaa käsialaa, vaikka hän muuta väittää.

Pääministerin haastattelutunnilla Rinne totesi, että ryhmän kokoonpano on keksitty jossakin "työryhmässä".

IS:n tietojen mukaan kokoonpano on kuitenkin esitelty Rinteeltä lähteneessä sähköpostissa."

Näyttää valitettavasti vahvasti siltä, että pääministeri Antti Rinne ja Sirpa Paatero ovat rikkoneet ministerivalansa.

Pääministeri Rinne on parhaillaan ollut Moskovassa yhdessä liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin ja maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän kanssa ilmoitusten mukaan laajoissa neuvotteluissa.

Minusta Alamäki Antin teot ja puheet eivät valitettavasti ole olleet yhtäpitäviä Ilmiöhallitusta muodostettaessa eikä yhtenäkään päivä Ilmiöhallituksen nimittämisen jälkeenkään.

Tästä syystä olisikin paikallaan, että Antti pitää Moskovan matkastaan tiedotustilaisuuden, jossa kansalaiset voivat kysyä, mistä asioista Moskovassa on oikein keskusteltu ja mitä siellä on mahdollisesti päätetty.

Parasta olisi, että Antti laittaisi nuo keskusteluasiat myös paperille, jotta ei sitten jälkikäteen joudu nolosti selittelemään, ettei muista mistä Moskovassa puhuttiin.

Muistamattomuus on sinänsä tietysti hyvin ymmärrettävää, jos joutuu vielä jatkuvasti olemaan kovassa lääketokkurassa taannoisen epäonnistuneen etelänmatkan seurauksena..

Suomen kansaa kuitenkin kiinnostaisi myös kuulla tiedotustilaisuudessa samanlaisia konkreettisia tietoja, joista Urkilla oli aina tapana kertoa Moskovaan tai kauemmakikin Venäjälle suuntautuneiden matkojensa jälkeen.

Mieleen tulee etenkin Kostamus- ja Norilskin hankkeet ja sen sellaiset. Ja käytiinhän siellä myös se kuuluisa Novosibirskinkin neuvottelu karhunkaatoreisulla Siperiassa.

Kun Jari Leppäkin on mukana neuvotteluissa, niin olisi hyvä kuulla Jariltakin, kuinka paljon ensi vuonna Venäjä ostaa vaikka Valiolta Oltermanni juustoa.

Venäjällähän juuston kulutus on vielä vaatimatonta vain noin 7.5 kg/capita vuodessa, kun meillä juustoja syödään jo keskimäärin yli 25 kg/capita vuodessa.

Jos siis saataisiin venäläiset järkiinsä ja lopettamaan suomalaisen juuston poleksimisen kaatopaikoille, niin aivan hyvin juuston syönti voisi Venäjälläkin nousta vaikka tasolle 10 kg/capita vuodessa.

Tämähän nostaisi Venäjän tuontijuuston tarpeen jo 360 milj. kiloon vuodessa.

Tällainen juuston lisävienti Venäjälle olisi tietysti kovasti tervetullut uutinen suomalaisille juuston valmistajille ja maidon tuottajillekin.

Nykyäänhän Suomessa juustoja valmistetaan vuosittain vain noin 87 milj. kg.

Mikäli tällaisiin juustomääriin päästäisiin käsiksi, niin Valiokin voisi nostaa maidon tuottajahinnan helposti vaikka tuplaksi.

Saataisiin maatalouskin kannattamaan ja voitaisiin säästää veroeurojakin maataloustuestakin varmaan ainakin 1000 milj. euroa vuodessa.

Nämäkin säästetyt verovarat voitaisin sitten laittaa vaikka vanhusten hoitoon tai pienten eläkkeiden korotuksiinkin.

Sitä Alamäki Antin ei tarvitse kertoa tiedotustilaisuudessa, että Venäjän pääministeri Medvedevkin on huolissaan ilmastonmuutoksesta, koska Ruotsin Pyhimykseksi nimitetty 16 vuotias koulupinnari Greta Thunbergkin on jo pitempään ollut hyvin huolestunut ilmastonmuutoksesta.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: