Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniVain yksi on joukosta poissa4.12.2019 19:50
Hannakaisaa siellä ei näy. Hannakaisa ei ole julkisuuden kipeä. Presidentin rouva saa syyttää vain itseään siitä, että merkittävimmän hallituspuolueen ehdoton kuningatar jää kotiinsa. Rouva Haukion puheet viljelijöiden taidoista hoitaa kotieläimiään on syynä siihen, että Hannakaisa ei lähde linnanjuhliin.
Hannakaisan kotona aamu- ja iltalypsy tehdään ajallaan ja ruoka annetaan ajallaan. Jälkilypsyä ei harrasteta.
Tietysti olisi ollut mukava viedä puoliso Linnan juhliin ja nauttia illasta, mutta maaseudun puolustaminen on vielä tärkeämpää. Arvostamme tällaista suoraselkäisyyttä.
Hannakaisan nimi ei ole ollut esillä viime päivien likaisessa julkisudessa. Sanon suoraan, että Kulmunin ja Marinin pyrkyryydellä Hannakaisa olisi nyt pääministeri.

poliittinen tarkkailijaRe: Vain yksi on joukosta poissa4.12.2019 23:12
Tässä täytyy antaa tunnustusta Hannakaisalle.

Onkohan niin, että Hannakaisa on jo saanut tarpeekseen kaalimaan vahdin tehtävistä?

Osoittaa suoraselkäisyyttä ottaa nyt irtiotto hypokraattien ja populistien höpinöistä ja heidän karkeloistaan.

Unilukkarin vaimon palkitseminen siitä, että ryhtyy ravintoterapeutiksi ja koko maan elintarvikehuollon konsultiksi on tekopyhyyden huippu.

Unilukkarin vaimolla ei ole mitään konkreettista näyttöä viljelijän ja karjatalouden arjesta ja vakavistakin ongelmista.

Kukaan ei kuitenkaan tietenkään vastusta sitä, että Unilukkarin vaimo harrastaa runoutta ja tykkää eläimistä.

Luulisin, että lähes kaikki suomalaiset tykkää eläimistä ja monet harrastaa myös runokirjojen lukemista ja jopa runojen kirjoittelua.

Ihminen on kuitenkin luotu moniruokaiseksi toisin kuin lehmä tai hevonen.

Tästä yksinkertaisesta juurisyystä ihmiset ovat tottuneet syömään sekä kasvis- että liharuokia ja juomaan jopa maitoa ja palan painikkeeksi ovat sitten naukkailleet vielä viiniä ja myös kaljaa.

Aiemminhan ihmisen kohdalla tilanne oli sellainen, kun maanviljelystä ja kaskeamista ei vielä oltu keksitty, että ihmiset kalasteli, metsästi ja söivät kaikenlaisia lunnon antimia.

Kun maanviljelys sitten keksittiin, niin viisas ihminen alkoi sitten harrastaa myöskin karjataloutta ja vähitellen myös paimentolaiselämästäkin luovuttiin.

Ja Suomenkin lumisissa olosuhteissa on aivan luonnolllista, että talvisaikaan karjakin tuotiin navattaan pakkaselta suojaan.

Ilman talvisaikaista suojaa oltaisiin tietysti oltu tekemisissä jo eläinrääkkäyksenkin kanssa.

Tähänkin kehitykseen oli siis täysin luonnolliset ja hyväksyttävät syyt.

Vähitellen maataloudesta siirryttiin sitten jopa teolliseen elintaviketuotantoon jne.

Näinhän se maailma muuttuu, eikä muutoksessa ole sinänsä mitään pahaa, mutta joitakin pikkusieluja kaikkinainen muutos pelottaa.

On erinomaisen hyvä asia, että Hannakaisan nimi ei ole tullut esille erittäin epävarmaksi osoittautuneen Katri Kulmunin ja koko kepu sakin epäonnistuneessa kannatuksen kohotusyrityksessä.

Kieltämätön tosiasia on, että kokematon Katri Kulmuni lähti ns. herrojen kanssa marjaan ja lyhytnäköisten henkilökohtaisten pyrkyritavoitteidensa innoittamana käänsi takkinsa ja ilmottautui SAK vetoisen demaripolitiikan vahvimmaksi tukijaksi.

Ilmeisesti jopa vahvemmaksi demuksi kuin demut itse.

Kepuloisten Katrista tuli siis kuin Juudas taannoin öljymäellä. Petti koko Suomen kansan.

Nyt näyttää jo siltä, että kepuloiset eivät enää itsekään tiedä sitä, pitäisikö Eduskunnassa täysiä valeita päästellyt Alamäki Antti kutsua hattu kourassa uudelleen pääministeriksi.

Vai mitä tässä pitäisi tehdä?

Se on kuitenkin selvää, että kepu pettää aina.

Ainakin kansan silmissä täysin luottamuksensa menettäneen Alamäki Antin hyväksyminen hallitustunnnustelijaksikin alkaa jo lähennellä rikollista toimintaa.

Tuntuu kerrassaan omituiselta, että demujen itsevarma ja tulipunainen Sanna Marinkin voi tälläista perustuslain vastaista ehdotusta julkisesti tehdä, kun vielä pyrkii itse avoimesti pääministeriksi luottamuksensa menettäneen Alamäki Antin tuellakin.

Kyllä Sokea Reettakin ja jopa Erkkikin näkee, mistä tässä on kysymys.

Kysymys on yksikertaisesti siitä, että kepuloiset ovat menettäneet kansan syvien rivien luottamuksen, kun Suomen keskeisenä "uudistuksena" ajoivat maahan Terra Sipilän aikana väkisin perustuslain ja EU oikeuden vastaista Maakunta Sotea ja tekivät muitakin temppuja, joilla siunattiin korruptoitunut ns. maan tapa.

Maaseudun asiat voidaan Suomessa kyllä hoitaa muutenkin kuin pystyttämällä laittomia ylimääräisiä organisaatiotasoja, joissa ainoa tavoite on vain poliittinen vallankäyttö, ei esim. sairaiden tai vähävaraisten ihmisten asioiden hoitaminen tai edes työpaikkojen luominen.

Kun nyt täysin korruptoituneiden demujen ja kepuloisten touhut kaatuneessa hallituksessa ovat nousseet päivän valoon, niin seuraavaksi onkin sitten siirrytty jo viherpipertäjien Pekka Haaviston tontille.

Interreilaaja Haavistohan on jo meillä media nostanut jo lähes nobelisti Martti Ahtisaaren tasoiseksi "rauhanneuvottelijaksi" ja melkein Presidentiksi.

Nyt kuitenkin Haavistokin on osoittautunut demujen al-Taeen kaltaiseksi "muunnetun totuuden puhujaksi" ja myös Balzarin tapaiseksi "kulttuurineuvokseksi" samaan tapaan kuin rysän päältä tavoitettu Alamäki Antti.

Lisäksi Haavisto näyttää vielä kunnostautuneen työpaikkakiusaajanakin. Balzarissakin tuntuu olleen samoja piirteitä ainakin mediatietojen mukaan.

Kyllä nyt kepulaiset tekisivät viisaasti, jos unohtaisivat Alamäki Antin korruptoituneen porukan, koska Katri Kulmunin ilmoittamalla viiden puolueen hallituspohjalla, jossa kaikilta näyttää löytyvän luurankokaapista yhtä ja toista arveluttavaa asiaa, ei voi mitään maata hallita siten kuin maan perustuslaissa ja kansanvälisissä sopimuksissa on säädetty.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Vain yksi on joukosta poissa5.12.2019 8:28
Nyt on jotakin tehtävä. Keskustan kannatusprosentti alkaa kohta olla sama, mikä oli lehmieni maidon rasvaprosentti.
Hannakaisan tavoin olen taipuvainen uskomaan, että hyvä karjanhoito kääntyy lopulta myös viljelijän onneksi.
Katri Kulmunin kovat otteet eivät ole vielä kantaneet hedelmää, mutta joka kuukausi tulemme lähemmäksi sitä hetkeä, jolloin kannatus kääntyy nousuun.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Vain yksi on joukosta poissa5.12.2019 9:16
Hannakaisa ei ole protestillaan millään tavoin tavoitellut julkisuutta. Se ei ole hänelle ominaista.
Näyttää kuitenkin silta, että valtakunnan lehdet ja uutistoimistot ovat noteeranneet tapahtuneen.
Itse näen tämän pienen ihmisen kansalaisrohkeutena. Herkällä tunnolla varustettu syvän maaseudun puolestapuhuja ei kertakaikkiaan voi olla hiljaa, kun suuren ihmisjoukon arkinen aherrus mitätöidään.

poliittinen tarkkailijaRe: Vain yksi on joukosta poissa5.12.2019 14:14
Taisinpa todeta aikaisemmin, että kepuloisten kannatus kansan syvien rivien keskuudessa on juuri nyt vain 8% ja demujen 13%.

Sitten taisin sanoa, että persujen ja kokoomuksen kannatus on seuraavissa vaaleissa jo yli 50%.

Aamulla tulleessa YLE:n gallupissa oli Suomen johtaville puolueille seuraavat luvut:

Perustuslain mukaan toimivat puolueet:

□ Persut: 24.3%, nousua +1.3%-yksikköä
□ Kokoomus: 18.6%, nousua 1.3%-yksikköä
□ Persut ja kokoomus yhteensä 43.2%

Perustuslain vastaisesti toimivat ja ryvettyneet puolueet:

□ Vihrervassarit: 13.9%, laskua -0.3%-yksikköä
□ Demut: 13.2%, laskua -0.7%-yksikköä
□ Kepu: 10.6%, laskua -2.3%-yksikköä
□ "Vallankumouspuolueet" yhteensä vain 37.7%

Näyttää siltä, että ennustukseni toteutuu jopa nopeammin kuin uskalsin ennustaa.

Nuoren ja epävarman Katri Kulmunin mainitsemaa "Toimintakykyistä nykyisten viiden puolueen hallitusta" ei ole vielä perustettu, mutta kohta on, koska maailman kartalta häviävä sosialistipuolue demut on ottanut vallan nuoren ja epävarman Katri Kulmunin avustuksella.

Totesin myös aikaisemmin, että petturien tie on kova ja murheellinen.

Siniset petti taannoin ja lähtivät perustuslain säädöksistä piittaamatta Terra Sipilän laittomien hankkeittein apupuolueeksi.

Nyt kepuloiset jatkoivat Katri Kulmunin johdolla kepuloisten perinteistä "alkiolaista" pettureiden linjaa.

Taisinpa todeta, että lähdettiin siniselle tielle, josta nykyään käytetään myös termiä silkkitie.

Siniselle Silkkitielle on ominaista se, että sillä tiellä häviää sen siliän tien.

Tänään Ilta-Sanomien toimittaja Seppo Vares on myös huomannut, että kepuloiset lähtivät sinisten tielle ja tulevat varmasti häviämään sen siliän tien.

Otanpa vielä esille tässä yhteydessä sen kuuluisan Murphyn lain keskeiset pykälät:

1§ Kun vahinko tapahtuu, niin yleensä tapahtuu maksimaalinen vahinko

2§ Jos vahinko tapahtuu, niin vahinko pyrkii koko ajan kasvamaan

Murhyn lakihan on käytännössä Einsteinin yleisen suhteellisuusteorian toinen muoto.

Siis kaikki on suhteellista ja alkuräjähdyksen jälkeen maailman kaikkeus laajenee koko ajan kohti ns. mustaa aukkoa.

Kepuloiset lähtivät siis pelaamaan Alamäki Antin kinesiläistä vastasylkistä politiikkaa ja nyt alle puolen vuoden kannatuksesta on lähtenyt jo puolet pois.

Sama juttu on myös demuilla, jotka eivät ole olleet enää demokraattinen poliittinen puolue sen jälkeen, kun Alamäki Antti tuli demujen johtoon.

On selvästi sanottava, että asiat on miltä näyttää: demut on SAK:n rahoilla valtaan nostettu vallankumouspuolue.

Demuilla on samat tavoitteet kuin aikoinaan bolsheviikeillä Venäjällä, kun vallankumous tehtiin vuonna 1917 kahdessa vaiheessa.

Ensin helmikuussa Nikolai II luopui kruunusta veljensä Mikael Aleksandrovit? Romanovin hyväksi, joka luovutti vallan edelleen väliaikaiselle hallitukselle.

Samana vuonna lokakuussa 1917 sosialistinen bol?evikkipuolue syrjäytti Venäjän väliaikaisen hallituksen ja otti vallan työläisneuvostojen nimissä.

Näissä vallankumouksissa menee yleensä noin puoli vuotta tilanteesta riippuen.

Nyt meillä Suomessa demujen ja SAK:n johtamassa ns. "demokraattisessa vallankumouksessa" marssijärjestys on ollut käytännössä sama.

Itsenäisyyspäivän juhlien jälkeen alkaa "koko kansan" lakkoalto.

Onkohan niin, että huomenna juhlitaan jo Presidentin linnassa onnistunutta "demokraattista vallankumousta", jos Alamäki Antti vielä pääsee tunnustelemaan hallitusta demujen ja kepuloisten erittäin huteralle pohjalle.

Onneksi Hannakaisa ei ole lähdössä linnaan, koska juurevana maitotilallisena tietää sen, että vallankumous ja kommunismi on aina syönyt itsensä.

Venäjälläkin kulakit eli varakkaammat isännät olivat erityisen vainon kohteena ja hävitettiin käytännössä olemattomiin, kun kolhoosit perustettiin.

Nykymuotoinen maataloustuki vastaa Venäjän maatalouden kollektivisointia.

Valtio päättää, kuka saa harjoittaa maanviljelystä ja kohta myös metsätaloutta.

Katri, Katri näytä sarves, Onko huomenna pouta???

Herätkää kepuloiset olette tuhon tiellä!!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Vain yksi on joukosta poissa5.12.2019 17:26
Itsenäisyyspäivänä vaihtoehtoväki on perinteisesti osoittanut mieltään. Nämä mielenosoitukset ovat usein karanneet käsistä ja muuttuneet vahingonteoiksi. En usko, että Hannakaisa liittyy näihin porukoihin. Mielestäni se ei olisi oikein kansanedustajan arvon mukaistakaan.
Itse aion liittyä Hannakaisan mielenilmaisuun enkä katsele kutsuja televisiosta. Suosittelen tätä kaikille palstan lukijoille. Tämä varmasti edistäisi kotimaista ruuan tuotantoa ja harmittaisi monia, jotka ovat käyneet kampaajalla ja ostaneet uuden mekon.

pelle kilpiRe: Vain yksi on joukosta poissa6.12.2019 23:43
Ois voinu olla poissa pelle nimeltä Marko Kilpi, POLIISI, täys pelle edustustehtävissä kuten poliisina.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Vain yksi on joukosta poissa7.12.2019 16:21
Antti Rinne sanoo, että puhtaalla valehtelullakin voi pärjätä politiikassa. Ei kai Antti pidä uraansa onnistuneena.
Vai viittaako Antti tässä johonkin toiseen, johonkin ryhmätoveriinsa tai peräti johonkin kilpailevan puolueen poliitikkoon. Ei kai vain Katri Kulmuniin tai Petteri Orpoon tai peräti Jussi Halla-ahoon.
Antti on syrjäyttänyt aikanaan Jutta Urpilaisen. Hän on perään antamaton mies, joka on nyt hallitustunnustelija. Hän toivoo Sanna Marinia pääministeriksi ja uskoo vielä saavan vaikutusvaltaa tyttösen kautta.
Vai ajatteleeko Antti, että hänkin alkaa jatkossa valehtelemaan, jotta voisi kilpailla kaikkien muiden poliitikkojen kanssa tasavertaisesti.
Täytyy nyt seurata Anttia tarkasti ja katsoa millaista muutosta on tapahtumassa.

poliittinen tarkkailijaRe: Vain yksi on joukosta poissa7.12.2019 22:57
Ei tässä ole mitään epäselvyyttä.

Antti tietää, että puhtaalla valehtelulla pärjää hyvin politiikassa, kun suhteet valtamediaan ovat kunnossa.

Antin poliittinen peli pelaa kuin junan vessa.

Antti tietää sen, että hänen pelillään on SAK:n vankkumaton tuki. Eduskuntavaaleissa 1.4 milj. euron tuki ja mediassa asialla YLE ja Hesari.

YLE & Hesari loivat Suomeen ilmasto- ja hoitajahysterian, jonka avulla ajettiin Terra Sipilän ja kokoomuksen sinänsä hyviiin tavoitteisiin pyrkivä hallitusyhteistyö nurkkaan.

Kritiikitön valtamedia varmisti sen, että oikeistolaiseen Suomeen saatiin äärivasemmistolainen hallitus, jonka vangiksi pettämään tottunut ja demujen sekä vihervassarien pelinappulaksi jäänyt kepu tahtomattaan joutui.

Missään muussa maassa kuin Suomessa ei media voisi hyväksyä sitä, että eduskunnassa luottamuksensa menettänyt Antti Rinne, joka on joka suhteessa ainakin moraalisesti ja eettisesti esteellinen, jatkaa sen tunnustelua, onko hänen johtamansa "toimitusministeriö", jossa mm. ulkoministeri Haavisto harjoittaa vakavaa työpaikkakiusaamista, täyttä eduskunnan luottamusta nauttiva hallitus.

Antti Rinteen vahvasti tukema demujen Sanna Marin on Antti Rinteen johtaman nukketeatterin marionetti (sätkynukke), joka toimii 100%.:lla SAK tuella.

Rinteen Anttihan on tottunut pelaamaan vähintään kaksilla korteilla ja siksi hänellä on hallitustunnusteluissa ja myös neuvoteluissa hihassann toinen "ässä" eli kaima Antti Lindtman.

Rinteen Antin kaima ei olisi vahva kortti, ellei Kaima Antin taustalta löytyisi taas SAK.

Kaima Antin kummisetähän on kaikkien suomalaisten tunnistama SAK:n entinen lakimies Don Eero Heinäluoma, jotka demut sysäsivät liian oikeistolaisen Jutta Urpilaisen tavoin tylysti Brysseliin.

Demut siis hylkäsivät Don Eeron, kun Don Eero oli nähtävästi alkanut kaveeraamaan liian oikeistolaisten ihmisten kanssa ja oli noussut jopa Eduskunnan puhemieheksi, jolta edellytetään kuitenkin ainakin jonkin tyyppistä puolueettomuutta.

Nyt siis umpikiero Antti Rinne voi valita kumman tahansa demun pääministeriehdokkaan, joilta kummaltakaan ei puutu poliittisia intohimoja.

Mutta "Crocket Antin" ehdokkailta puuttuu kyllä sekä ikää, että kokemusta missään vastuullisessa tehtävässä yksityisellä sektorilla.

Sitäkin enemmän Antti Rinteen nukketeatterin molemmilla sätkynukeilla on kokemusta likaisesta poliittisesta pelistä, jonka taustalta aina löytyy maassa ehdotonta verovapautta nauttiva ns. "yleishyödyllinen" ammattiyhdistysliike ja tietysti SAK.

"Yleishyödyllinen" ammattiyhdistysliikehän on jo masinoinut Suomeen ensi viikolla alkavat 100 000 suomalaisten lakot ja jatkoa seuraa keväällä.

Antti Rinteen tulipunaisten vihervassarien laatima ns. erinomainen hallitusohjelmakin on jo tyrmätty EU:n komission, EKP:n, ja IMF:n taholta.

Tuntuu siis oudolta, että Suomen media YLE:n ja Hesarin johdolla vielä toitottaa Antti Rinteen laatimaa hyvää hallitusohjelmaa, kun meilläkin jo Antti Rinteen luottamuksensa menettäneen toimitusministeriön laatimaa "erinomaista hallitusohjelmakaan" ei mikään kansainvälinen poliittinen tai taloudellinen instanssi pidä toteuttamiskelpoisena.

Kuitenkin YLE lähes päivittäin ei malta olla ilmoittamatta, että Suomi on muuten maailman onnellisin maa.

Hesarikin raportoi 6.12.2019 peräti seitsemän ihmisen haastattelusta, jolla todisti, että Suomi on ilman epäilyksiä maailman maista kaikin puolin ykkösrudussa.

Hesarin etusivulla todetaan, että "Kertomuksista piirtyy kuva maasta, joka kasvoi köyhästä ja takapajuisesta vauraaksi".

Päätomittaja Kaius Niemi kirjoitti etuaukeamalle "Rauha Maahan" julistuksen, jossa Niemi totesi seuraavasti:

"Suomen kehittyminen maailman vakaimmaksi valtioksi ja turvallisimmaksi maaksi on ollut aktiivisen kansalaisyhteiskunnan sekä luottamusta edistävän yhteiskuntapolitiikan ansiota. Vakautta, turvaa ja demokratiaa ylläpitävistä insituutioista on pidetty huolta"

Samassa lehdessä Hesari raportoi kuitenkin , sitten, kuinka Pekka Haavisto ylläpiti insituutiossa (=hallitus) yllä turvaa ja vakautta, kun omavaltaisesti erotti kotimaisia ja kansainvälisiä laillisuusperiaatteita noudattaneen kansliapäällikkö Pasi Tuomisen.

Samassa lehdessä oli myös laaja ja perusteellinen Terrafamen ylistys, jossa todettiin, että Terrafame tuotti liikevoittoa heinä-syyskuussa 2019 peräti 20 milj. euroa.

Toimittajan kertomuksen mukaan rakenteilla oleva uusi akkutehdas tulee maailman suurimmaksi ja sen liikevaihto on 200 milj. EUR:a vuodessa.

Hesarin toimittaja Petri Sajari ei ollut kuitenkaan tarkistanut sitä, että nikkelin hinta on pudonnut mailman markkinoille elokuun 2019 huipusta n. 18 000 EUR/tonni tasolle tasolle 12 600 EUR/tonni. Lasku siis noin 30%.

Tämä merkitsee sitä, että Terrafamen 4. neljänneksen 2019 liikevaihto asettunee tasolle 70 milj. EUR, jolloin Terrafame tuottaisi tappiota tämän viimeisen vuosineljänneksen aikana noin 10 milj. EUR.

Vuonna 2018 Terrafame tuotti tappiota 6.2 milj. EUR.

Mikäli metallinen nykyinen hintakehitys jatkuu metalli- markkinoilla, niin Terrafame tulee tuottamaan tappiota myös ensi vuonna ja tappio lienee vähintään 30 milj. EUR.

Terrafamen vapaa kassavirta oli vuonna 2018 peräti noin -75 milj. EUR. Kun tähän lisätään Terrafamen tappiollinen toiminta vuosina 2019-2021 ja akkukemikaalitehtaan alustava 240 milj. EUR:n investointitarve, niin Terrafame konserniin syntyy vuoteen 2021 mennessä ainakin 310 milj. EUR:n suuruinen vaje, joka joudutaan kattamaan valtion tai muiden omistajien kassasta.

Terrafamen johto ja Hesarin toimittaja ovat ilmoittaneett, että uuden akkukemikaalitehtaan liikevaihto tulee olemaan noin 200 milj. EUR.

Kun akkukemikaalitehdas jo sinänsä on tappiollinen ensimmäisinä toimintavuosinaan, niin Terrafame konsernin vuotuiset tappiot tulevat olemaan ainakin 50 milj. EUR.

Tätä on lähes mahdotonta muuttaa, koska globaalit nikkelivarastot ovat kääntyneet kasvuun ja tämä suuntaus ei helpolla muutu, kun Kiinan talous on sakannut.

Terrafame ei olekaan normaali liikeyritys.

Terrafame on valtion omistama yhtiö, jonka johtoon valitaan henkilöitä, jotka toteuttavat Antti Rinteen valitseman valtionyhtiöiden omistajaohjauksesta vastaavan ministerin ohjeita.

On luonnillista, että näistä ohjeista raportoidaan säntillisesti yhtiön polittisesti valitulle johdolle.

Valtion omistjaohjauksessa olevan kaivosintegraatin toiminnasta on myös raportoitava ympäristö ministerille ja myös SAK:n päättäville elimille.

Terrafame onkin valtion virasto, joka hinnalla millä hyvänsä toteuttaa kepuloisten "pidä koko maa asuttuna" politiikkaa luonnollisesti hyvässä uskossa, bona fide.

Heasri toimitaja Petri Sajari ja Terrafamen johto ovatkin todenneet, että Terrafame vastaa jo 30%:a Kainuun bruttokansantuotteesta.

Todellisuudessa Terrafame ei kuitenkaan voi tuottaa lainkaan Suomen kannalta bruttokansantuotetta, koska yhtiön arvonlisäys on ja tulee olemaan miinusmerkkinen.

Terrafamen BKT laskelma perustuu siihen, että valtion tyhjästä kassasta siirretään rahaa Kainuun ihmisten työllistämiseen. Kysymyksessä on siis kepuloisten ja Antti Rinteen mainitsema vastasyklinen kinesiläinen "investointi tulevaisuuteen".

Tällainen investointi tehtiin taannoin Imatralla Valco Sorsan toimesta, kun Suomessa demut ajatteli, että meillä hallitaan hyvin tuo elektroniikka teollisuus ja televisiotekniikka.

Suomalaiset ovatkin eritäin taitavia sähkötekiniikassa, jonka todistaa myös ehdottomasti Olkuluodon epäpoliittinen "moderni ydinvoimala", joka on vasta 10 vuotta aikataulustaan myöhässä ja investointiarviokin on varmaan jo tuplautunut.

Tässä tulee mieleen Kekkosen taannoin ajama Uimaharjun poliittinen sellutehdas.

Enson miehet, jotka tiesivät, että hanke epäonnistuu. Päättivät, että tehdään mahdollisimman pieni tehdas, jotta vahinko on minimissään.

Uimaharjussa menikin sitten useita vuosikymmeniä tappiollista sellun tekoa, kunnes minut kutsuttiin neuvonantajaksi ja sitten vasta 1990-luvulla rakennettiin kunnon kokoinen Enocellin tehdas, joka nyt on muuttettu ajan hengen mukaan modernisti pienellä rahalla tekstiilikuidun valmistukseen.

poliittinen tarkkailijaRe: Vain yksi on joukosta poissa9.12.2019 2:04
Stora Enso hallituksen puheenjohtaja Jorma Eloranta "kiitteli" pari päivää sitten Talouselämä lehdessä tulevaa pääministeri Sanna Marinia hänen annettuaan omistajaohjausta koskevan lausunnon.

Jorma oli pannut merkille, että Sanna Marinissa on paljon samoja aineksia kuin Alamäki Antissa.

Jorman lausuntoa koskeva Talouselämän kommentti on alla:

Useiden yhtiöiden hallituksissa toiminut vuorineuvos Jorma Eloranta arvioi Suomen seuraavaksi pääministeriksi pyrkivän liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin (sd) sotkeneen Posti Groupin uuden toimitusjohtajan rekrytointia tv:ssä tiistaina esittämillään kommenteilla.

"Sanna Marin totesi TV:ssä, että jo kesällä olisi pitänyt erottaa Postin hallitus.

Näissä tunnelmissa lienee haastavaa löytää pätevää toimitusjohtajaa Postiin ja päästä rakentamaan yhtiön toimintaa.

Pääministerikandidaatti näyttää omistaja-asioissa jatkavan Antti Rinteen tarmolla ja taidolla", Stora Enson hallituksen puheenjohtajana toimiva Eloranta kirjoitti Twitterissä."

Nyt sitten Alamäki Antti käsikopelolla tunnusteli, että Sanna on topakka pääministeri ja intoa täynnä oleva Tytti Tuppurainen on myös erinomainen omistajaohjausministeri.

Tyttihän on demunaisten puheenjohtaja ja filosofian maisteri.

Tytti aloitti jo nuorella iällä 18-vuotiaana yrittäjän uran ja perusti Ouluun Oulun Ekotuote Oy:n jonka toimitusjohtajana Tytti oli 1995-2000.

Yrittäjäuransa jälkeen Tytti sitten paneutui tomerasti opintoihin, joita han harjoitti Oulun seudun Ammattikorkeakoulussa vuosina 2005-2011.

Oulun Ekotuote Oy:stä ei ole julkaistu tilinpäätöstietoja, eikä muutakaan sen toiminnasta, joten kysymyksessä ei liene ollut mikään kasvuyritys.

Talouselämä lehti haastatteli kansanedustajia heidän yrityskokemuksistaan ja tulevista yrityksiin liittyvistä ajatuksista 27.4.2012.

Tuolloin Talouselämä raportoi Sanna Marinin uuden hallituksen valtion omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen yrityselämän kokemuksista ja haaveista seuraavasti:

"Tytti Tuppurainen

Kansanedustaja (sd)

"Perustimme 1990-luvun alussa kierrätyspalveluja tarjonneen Oulun Ekotuote Oy:n, jossa olin 18-vuotiaana toimitusjohtaja.

Jos nyt perustaisin yrityksen, hyödyntäisin kokemustani Oulun seudun ammattikorkeakoulun kulttuurialan tutkimus- ja kehityskoordinaattorina.

Tarjoaisin teknologiayrityksille sisällöntuotannon yhdistämistä teknologisiin alustoihin.

Pankkiin pitäisi mennä. Yrittäisin verkostoitua ja hyödyntää yritysten tukimahdollisuuksia."

No niin, kyllä kaikesta näkee, että Tytti Tuppuraisella ilman muuta on taito perustaa ja johtaa nähtävästi yhden ihmisen yritystä.

Herää kuitenkin kysymys, pystyykö Tytti Tuppurainen käsi raamatulla antamaan ministerivalan, jossa hän sitoutuu toimimaan perustuslakia ja muita lakeja noudattaen ja myös vakuuttaa, että hän on taitava johtamaan valtion yhtiöitä, joiden liikevaihto on suunnilleen 27.8 miljardia euroa vuodessa ja työtekijöitäkin taitaa olla yli 60 000.

Valtionyhtiöillä on myös paljon toimintaa Venäjällä. Tästä syystä Tytiltä kyllä edellytettäisiin hyvää venäjän kielenkin taitoa.

Tytin CV tiedoista ei käy selville Tytin kielitaito, mutta ainakin EU:n kokouksissa olen pannut merkille, että Tytti pärjää kyllä ainakin ralli englannilla ja Tytin ulosanti on kyllä ollut EU:ssa sujuvaa.

Minä rohkenen kyllä kuitenkin hieman epäillä noita Tytin yritysmaailman taitoja ja etenkin sitä, miten Tytti mahtaa selvitä tuosta omistajaohjauksesta.

Juuri tässä omistajaohjauksessa Suomessa on yleensä epäonnistuttu Terra Sipilääkin myöten.

Ja Terraahan on mellä Suomessa pidetty varsinaisena liikenerona.

Alamäki Antti asetti viimeksi tähän vaativaan tehtävään uskollisen tukijansa Sirpa Paateron, jolla ei kuitenkaan ollut tähän tehtävään sen parempaa näyttöä kuin Suomen Pankin varatilintarkastajan paperit ja demujen jäsenkirja.

Ammatiltaanhan Sirpa on ehkäisevän päihdetyön ohjaaja, joten ei ole ihme, että Sirpalla tuo valtionyhtiöiden ohjaus ei mennyt ihan putkeen.

Minä luulen, että Sirpan ohjaustyötäkin häiritsi se, että Alamaki Antti ei sovi johtajaksi, koska Antti ei näy luottavan alaisiinsa tai sitten Antti ei näy myöskään luottavan höperehtivään itseensä.

Alamäki Antin äänen korottaminen ja rykiminen eduskunnassa on selvä merkki siitä, että Antilla näyttää olevan alemmuuskompleksiin viittaavia oireita, jolloin hän ääntään korottamalla esim. ministeriaitiossa ja haastatteluissa ainakin itse tuntee olevan kokoansa suurempi.

Tästä syystä kansan luottamuksen menettänyt ilmiöhallituskin pyrkii sitkeästi vieläkin tekemään Suomesta kokoansa suuremman.

Alamäki Antti tunnusteli vielä nyt uudestaan tarkemmin Sirpan taloudellisetkin taidot ja totesi, että omistajaohjauksen raskaissa töissä sairaalakuntoon uupunut Sirpa Paatero onkin jo toipunut.

Nyt Alamäki Antti ja kokematon Sanna Marin ovat yksissä tuumin täysin vakkuuttuneita, että Sirpa Paaterohan sopii kuntaministeriksi aivan samalla tavalla kuin suutarilla sormi sian sellaiseen.

Minä rohkenen ennustaa melkoista aallokkoa erittäin itsevarman Sanna Marinin johtamalle Ilmiöporukalle, jotka kaikki aikovat rakentaa Suomesta kokoansa suuremman maan ja valtion.

Moni aikoi ja aikoi rakentaa kartanon. Sai valmiiksi harakan pesän!!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Vain yksi on joukosta poissa26.1.2020 9:55
Hannakaisa ilmoitti jättävänsä puolueen varapuheenjohtajan tehtävät seuraavassa puoluekokouksessa. Hannakaisa jättää tehtävät ilman minkäänlaista katkeruutta. Tämä on tietysti Suomen kansalle suuri menetys, mutta karjatilan perheelle helpotus. Syyt luopumiseen ovat puhtaasti henkilökohtaiset.
Onneksi keskustan kannatus on nyt kääntynyt nousuun ja ajat näyttävät paremmilta. Kiuruveden kunnallispolitiikkaa Hannakaisa ei ole jättämässä.

alan kolmas miesRe: Vain yksi on joukosta poissa26.1.2020 18:15
Terra Sipilän ja kepun haaksirikko viime eduskuntavaaleissa oli karmea.

Kepuloisia äänesti vain 427 767 äänestäjää eli 13.8% ääniä antaneista äänestäjistä.

Ääniä annettiin kaikkiaan vain 3 099 760, kun äänioikeutettuja oli 4 510 040. Äänestysprosentti oli vain 68.7%.

Terra Sipilän perustuslain vastaisen Leveäharteisen Maakunta Soten vyöryttäminen oli keskeinen syy kepuloisten karmeaan vaalihaaksirikkoon.

Kepuloisten olematon äänisaalis pääkaupunkiseudulla eduskuntavaaleissa kertoo karua kieltään kepuloisten nykyisistä ongelmista.

 Helsinki
annettuja ääniä yhteensä 540 833 kpl
kepuloisten äänisaalis 11 015 kpl
kepuloisten ääniosuus 2.04%

 Uusimaa
annettuja ääniä yhteensä 776 914 kpl
kepuloisten äänisaalis 35 348 kpl
kepuloisten ääniosuus 4.55%

 Pääkaupunkiseutu
 annettuja ääniä yhteensä 1 317 747 kpl
 kepuloisten äänisaalis 46 363 kpl
 kepuloisten ääniosuus 3.52%

Minulle kepuloisten vaalihaaksirikko tuo elävästi mieleen Italiassa tapahtuneen Costa Concordia loistoristeilijän haaksirikon vuonna 2012.

Siinäkin onnettomassa tapahtumassa laivan kapteeni oli voimainsa tunnossa ja innoissaan esitteli naisystävälleen rantamaisemia, mutta unohti katsella merikorttia ja reimareita.

Costa Concordian tapauksessa lopputulos oli, että loistoristeilijä ajoi rantakiville.

13.12.2012 tapahtuneessa haaksirikossa kuoli 32 ihmistä. Laiva nostettiin pystyyn ja hinattiin purkutelakalle 14.7.2011. Laivan purku saatiin päätökseen 7.7.2017. Taloudelliset tappiot olivat 1 500 000 000 EUR:a.

Kapteeni Francesco Shettino, joka ensimmäisten joukossa hyppäsi maihin hukkuvasta laivasta sai vuonna 2015 16 vuoden vankeustuomion.

Kepuloisten vaalihaaksirikossa ei tiettävästi ole vielä tullut laajamittaisesti kuolonuhreja, mutta onnettomia ihmiskohtaloita on tullut sitäkin enemmän.

Yllä keskustan virallinen ääni toteaa, että viimeisimpien galluppien mukaan kepuloisten kannatus on nousussa.

Näin ollen kepu olisi taas yhtä lupaava puolue kuin Premium Board Finland ja Tecta OyJ olivat elintarvikekartonkien tekijöinä taannoin Lösösen Joken järjestämässä Kohti Nousua seminaarissa 16.6.2011.

Kun tarkastelun kohteeksi otetaan YLE:n ja HS:n kannatuskyselyjen tulokset, niin eduskuntavaaleihin verrattuna kepun kannatusmuutos on seuraava:

 YLE 10.1.2020: kepulosia äänestäjiä 371 971 kpl (12.0%)

 HS 20.1.2020: kepulosia äänestäjiä 356 472 kpl (11.5%)

Muutos eduskuntavaaleihin verrattuna:
 YLE 10.1.2020: -55 796 äänestäjää (-13.0%)
 HS 20.1.2020: -71 294 äänestäjää (-16.7%)

Kepuloisten todellinen kannatus on siis eduskuntavaalien jälkeen kovassa laskukierteessä.

Ei nousussa, kuten keskustan virallinen ääni yrittää väittää!!!

Hannakaisa on tehnyt oikean analyysin, kun on todennut, että perustuslain vastaisen Leveäharteisen Maakunta Soten väkisin vyöryttäminen oli iso virhe ja jättäytyy pois valtakunnan politiikasta.

Nyt kuitenkin kepuloiset lähtivät vielä demujen kanssa jatkamaan samaa latua, josta voi käyttää englannin kielistä ilmausta "dead end!!!"

Totuuden nimessä on todettava, että Suomi ei menetä siinä yhtään mitään, jos Hannakaisa vetäytyy kepuloisten varapuheenjohtajan paikasta ja keskittyy vain Kiuruveden kunnallispolitiikkaan sekä oman tilan ja kotiasioiden hoitoon.

Kun kepuloisilla näyttää Katri Kulmunin johdolla olevan ainoana asiana agendalla epärealistinen Ilmastorahasto ja laittoman Maakunta Soten jälkiuunileipä, niin tästä ei kepuloisille hyvää seuraa.

Tuntuu oudolta, kun Katrin viesteistä puuttuu kokonaan ns. asiasisältö, niin valtakunnan valtamedia on YLE:n ja muiden tiedottajien toimesta alkanut ylistää Katrin englannin kielen aksenttia.

Sille on nyt myös löydetty selitys: Katri on pikkutyttönä ahkeraan seurannut telkkarissa Emmerdale-sarjaa.

Minun täytyy tunnustaa, että 1960-luvulla minä ja koko muu Suomi yhdessä tuijotettiin joka keskiviikko Peyton Place -sarjaa ja sitten tuli myös terveydenhuoltoalaa käsittelevä lääkärisarja Ben Casey.

Minä en kyllä silloinkaan tykännyt tuosta Ben Caseysistä.

Peyton Place oli kuitenkin niin hyvä, että sitä katsoessa tuntui lähes yhtä hyvältä kuin joulu- ja pääsiäskirkossa.

Noina hyvinä entisinä aikoina Jari Sillanpää ei vielä pitänyt myöskään kirkkokonsertteja.

Sote-alalla kunnat ovat jo lähteneet toteuttamaan sote-palvelujen omatoimista kehittämistä koalitioissa, joissa erilaisia yhteistoimintamalleja on rakennettu kunnallisten ja yksityisten terveydenalan toimijoiden kesken.

Hyviä esimerkkejä näistä ovat Meri-Lapin kuntien ja Mehiläisen yhteisyritys alueen sote-palvelujen hoitamiseksi ja nyt viimeksi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, joka haluaa perustaa yhteisyrityksen alan yksityisen toimijan kanssa.

Tietysti nyt demujen käsiin joutunut sosiaali-ja terveysministeriö on jo heti lähtenyt vastustamaan tällaisia kansalaisten hyvinvoinnin kannalta täysin välttämättömiä hankkeita.

Totta kai esteenä on taas Suomen perustuslaki ja perustuslakiasiantuntijat seuraavasti:

"Ongelmana on, ettei tällaisella järjestelyillä voida turvata kaikissa olosuhteissa säädettyjä velvoitteita, kun omaa tuotantoa ei ole."

Tässä suhteessa voi perustuslakiasiantuntijoille todeta, että kyllä tällainen järjestely ja palvelujen ulkoistus on huomattavasti parempi kuin demujen, kepuloisten ja vihervassareiden ajama 0.7 hoitajamitoitus lakiin, kun laissa määrättyyn hoitajamitoitukseen ei ole tulossa riittävästi hoitajia kuin vasta 10 vuoden päästä, jos sittenkään.

Tältä osin tilannetta voi verrata kepuloisten ajamaan paskalakiin, jota voi myös kutsua maaseudulla mummojen tappolaiksi.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: