Keskustelu

Eerosuomalainen musiikki24.12.2019 21.41
Nyt ko tätä jokavuotista joulua on vietetty aattoillanehtooseen n. klo 22
Tullee mielen lapsuusajan joulut ja niihin olennaisesti silloin philips ularadiosta kuullut joululaulut.

Vuoskymmenien myötä on näitä ns. vanhan koulukunnan perinteisiä joululauluja kuultu radiosta aina ennen joulua, niin radiosta, kuin myös teeveestä. Vanhoja, perinteisiä, vanhoilla sovituksilla ja sanasta sanaan.

Olen tässä vuoteitten vieriessä huomioinut asian, et 2000 luvun alkaessa, nykypäivän ns. musiikintekijät ovat alkaneet vääntää näitä vanhoja perinteisiä joululauluja aivan uuteen muottiin.

Samat vanhat sanat säilyvät, mut sävellykset ja sovitukset muotoillaan kokonaan uusiksi.

Olen niin perusvanhankoulukunnan mies, et olen jo vuosia aiemmin todennut, et nykypäivän ns. muusikot, olevinaan, näitä hyviä vanhanajan joululauluja raiskaavat.

Niin lukemattomista vanhoista joululauluista on tehty uusversioita, et näitä kuullessaan joulumieli on kaukana.
Ja jopa perinteinen verovaroin. suomalainen pää-äänenkannattaja YLEkin on sortunut tämän perisuomalaisen musiikin raiskaukseen esittämällä kanavillaan tätä epäkelpoa musiikkia.

Pasilassa YLEn pääkallon paikalla laaditaan tämän herran, Jorma Hietamäen ns. soittolista, jota orjana toimivat maakunnalliset alueradiot joutuvat noudattamaan kirjaimellisesti.

Joskus vuosia aiemmin kommentoin täällä tätä samaa asiaa, et Ylä-savossa oli paikka, jossa voin työautoni laadukkaasta radiosta kuunnella yhtä-aikaa jopa neljää alueradiota.
YLE savo, yle pohj.karjala, yle keskisuomi ja yle kainuu.

Kerrankin onnistuin yht.aikaa, samanaikaisesti kolmella paikallisradiokanavalla kuulemaan saman Pasilassa Hietamäen laaditun orjasopimuksen biisin.

Mut onneksi nykypäivän tekniikan myötä meillä on mahdollisuus internetin ihmeellisen maailman myötä kuunnella mielimusiikkiamme.

Ja sitämyötä me saamme tiedon, missä suosikkiartistimme esiintyvät.

Jo aiemmin kerroin, ko vuoskymmen takakätteen olin Venäjän valtion merkittävämmässä bodiumissa, Moskovan bolshoiteatterin estraadilla katsomassa venäjän iskelmämusiikin suurimman tähden Sofia Rotarun konserttia.

Jälleen tänä syksynä vierailimme rakkaan vaimoni kanssa uudelleen Moskovassa Sofian konsertissa, samaisella areenalla.

On aivan käsittämätöntä, kuinka valtavassa, maalaispojan ymmärtämättömissä sfääreissä hänen kansansuosionsa voip olla venäjällä.

Se hurmio yleisön joukossa on aivan käsittämätöntä.

Mielessäni on heränny kysymys, kenellekkä, mille kuulijakunnalle YLE yleemsä tekee ohjelmia ?

Mielestäni ohkelmasisältö on kuitenkin varsin asiapitoista ja laadukasta, lähinnä mielestäni aikuisväestölle suunnattua, mut sitten välissä esitettävä musiikki, se on aivan suoraansanottuna p......tä.

Kuinka se voi siellä johtoportaassa olla noin vaikeeta saada synkrooniin tamä asia ??????

Tänpäivänä ei Ylen kanavilta voi kuulla ns. vanhaa iskelmämusiikkia.

Ja vielä sitten nykypäivän TEEVEE ohjelmatarjonta.

Se on kokonaan uuden stoorin aihe, kaikessa karmeudessaan.

Hyvvää joulua kaikille lukijoille.

eskimoRe: suomalainen musiikki24.12.2019 22.47
hyvä eero olet pitkään aikaan jo kolmas sivustolle kirjoittaja minä neljäs ja kaikki liittyy juankoskeen

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: suomalainen musiikki25.12.2019 0.33
Ongelmat ne kirvoittavat ottamaan kantaa asioihin. Oman kunnan aikaan oli paljon ongelmia. Nyt ajat ovat muuttuneet. Asiat ovat hyvin. Kyllä kiitoksen antamisen vuoksikin kannattaa kirjoittaa. Kiitos Kuopiolle. Juankoskella on hyvä elää ja Muuruvedellä myös. Muuruveden kentän moukarinheittopaikka saisi olla parempi, mutta pärjäämme entiselläkin oikein hyvin.
Mielelläni maksan veroja Kuopiolle. En pane pahakseni, vaikka verot hieman nousevatkin.
Jos nyt jonkun toiveen esittäisin tulevalle vuodelle, niin toivoisin, että tyhjien rakennusten purkua nopeutettaisiin ja tonteille istutettaisiin metsää heti purkutyön päätyttyä.

alan kolmas miesRe: suomalainen musiikki25.12.2019 1.42
Jouluaatto jo humahti ohi ja päivä on jo lähtenyt pitenemään. Ollaan menossa kevättä kohti.

On aika toivottaa kaikille VAPAAN lukijoille Rauhallista Joulun seutua!!!

Päivällä Turusta perinteisesti julistettiin joulurauha ja heti kohta sen jälkeen "merimiesten" soittokunta soitti komeasti Porilaisten marssin.

Marssin soitannan aikaan panin telkkarin äänen normaalia kovemmalle. Poikani otti tilanteen videolle ja totesi, että Faija pitää näköjään huolta perinteistä.

Yhdessä muistelimme, että kyllä se marssiminen marssimusiikin tahtiin on sitten mieltä kohottavaa.

Ennen vanhaan sekä radiossa että myös televisiossa oli jouluna aina Tiernapoikien esitykset. Nyt en ole mistään tuutista kuullut pihaustakaan tiernapojista.

Arvelen, että tiernapojat on YLE:ssä pantu pannaan, koska onhan Tiernapojat tietysti mitä rasitisin lauluesitys. Hyi kamala siinähän puhutaan "muriaanien kuninkaasta". Jokohan eduskunnan oikeusasiamies tutkii asiaa?

Tiernapojat ei myöskään ole tasa-arvoinen lauluesitys, koska siinä ei ole ainuttakaan naispuolista laulajaa. Voi kamala. Naisia sorretaan taas. On käynnistettävä välittömästi @metoo-kampanja, jotta saadaan tiernapojat pois radiosta ja televisiosta.

Kirkoissa laulaminen joulunaikaan on tietysti kielletty apulaisoikeusasiamiehen päätöksellä. Ja Päivi Räsäsen Raamatun aiheiset puheet ovat vaaraksi maailman onnellisimmalle maalle, jossa nuori demujen pääministeri on suositumpi kuin Paavi.

Minun tietääkseni maailmassa roomalaiskatolisia on kuitenkin nykyään lähes 18% koko maailman väestöstä eli jo lähes 1 400 000 000. Meitä maailman onnellisimpia ihmisiä on kuitenkin vain noin 5 500 000 kappaletta, eli vain 0.071% koko maailman väestöstä.

Suomessa oli 2019 äänioikeutettuja yhteensä 4 255 466 ja demuja äänesti 546 471 eli vain 12.8% kakista äänioikeutetuista.

Viime vaaleissa demut saivat 17.7% annetusta äänistä, mutta viimeisin gallup antoi demuillekin enää 13.2% kannatuksen äänestäneistä, joten kaikista äänioikeutetuista demujen kannatus on nykyään vain 9.6%. Siis vain 407 538 suomalaista äänestäisi nyt demuja, jos vaalit pidettäisiin nyt.

Nuoren pääministerin nykyinen kannatus on maailman mittakaavassa siis juuri nyt vain 0.0053% maailman koko väestön keskuudessa, joten nuori Sanna Marin ei voi mitenkään olla yhtä suosittu kuin Paavi, jota kannattaa 18% maailman väestötä.

Meillä Suomessa yksi keskeinen sosio-ekonominen ongelma on suuruudenhulluus.

Suomalainen media rummuttaa 24h/7 periaatteella, että Suomi on maailman paras maa lähes kaikilla mittareilla.

Tämä suuruudenhulluus on johtanut siihen, että meillä perinteinen laulu- ja musiikkikulttuurikin on unohdettu. Ero esim. Viroon verrattuna on ällistyttävä.

Kun sitten aletaan tarkastelemaan noita soittolistoja, joita Eerokin seuraa tuskastuneena, niin herää kysymys, miksi meillä ei nykyään saa kuulla enää melodista musiikkia tai laulantaa.

Vastaus tähän yksinkertaiseen kysymykseen on monopoli: YLE:n ja parin muun kaupallisen mediayhtiön soittolistat.

Pari kolme ukkoa ja akkaa päättää, mitä suomalaiset haluaa kunnella. Kuuntelijoiden ei ole pakko hyväksyä tätä.

Syyttävän sormi osoittaa tässäkin demujen Krista Kiuruun, joka aikoinaan sormeili meille YLE:n veropohjaisen rahoitusmallin, jotta monopoli media saatiin pidettyä pystyssa.

Nyt Krista sormeilee yhdessä erittäin epävarman kepuloisten Katrin kanssa Leveäharteista Maakunta Sotea, jossa maakuntien lukumäärä nostettiin viime viikolla Terra Sipilän ehdottomasti vaatimasta 18:stä jo muistaakseni 23:een.

Koska Maakunta Sote ei tule tällä hallituskaudella Krista Kiurun mukaan vielä valmiiksi, niin seuraava hallitus nostaa maakuntien määrän ehkä jo 50:een. Vai voisiko sen nostaa jopa sataan?

Musiikissa tilanne on sama kuin politiikassa.

Kun kansa antoi syvän epäluottamuslauseen Antti Rinteen hallitukselle, niin parissa päivässä samalla pohjalla valittiin uusi punaposkinen punamulta viherpipertäjien hallitus, eikä hallitusohjelmassa voitu edes pilkkua muuttaa, niin on täydellinen ohjelma, että jopa tolkun kansalaista hirvittää.

Miksi muuten telkassa Kuustosen perhe on nykyään joka kanavalla. Mikkokin on ilmeisesti ainakin telkkarissa mm. SuomiLovessa, Mansikkapaikassa, Hyvät ja huonot uutiset, Pop'n' Roll ja Vedetään hatusta.

Vuonna 2003 Mikko valittiin myös Suomen positiivisimmaksi ihmiseksi.

Ei siinä mitään. Leppävaaran Mikko on varmaan ihan mukava mies, mutta on aika outoa, jos Suomessa ei löydy muita muusikoita tai juontajia kuin Kuustosen Mikko.

Minusta Sakari Kuosmanen olisi mukava ainakin välillä nähdä laulamassa "Maan korvessa kulkevi ihmisen tie"

Mitä tulee kevyeeseen musiikkiin, niin kyllä Suomen Euroviisu-historiakin osoittaa sen, että meillä ei todellakaan osata tehdä kevyttä musiikkia.

Sitä enemmän suomalainen lehdistö kuitenkin mielellään kertoo lähes jokaisen artistin kohdalla, kuinka draagisen elämän artisti on kokenut ja vasta sitten on vaikeuksien jälkeen noussut suosioon.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: