Keskustelu

alan kolmas miesNyt alkoi isot talkoot22.1.2020 16.04
Minä olen aina sanonut, että USA:ssa on hyvä presidentti mm. siksi, että hän kuivattaa poliitikkojen vuosikymmenien aikana rakentaman korruptiosuon.

Donald J. Trump on liikemies ja siksi hän hoitelee asioista käytännön tasolla, mutta osaa kyllä kuunnella.

Taannoin panin merkille, kun Suomen Unilukkari kävi tapaamassa Donaldia Valkoisessa talossa ja samaan aikaan tuli puheeksi Kalifornian laajat metsäpalot ja taidetiin lentokoneistakin puhua, mutta Unilukkari meni kyllä noissa hävittäjä asioissa valitettavasti vähän "tosikkolinjoille".

Siinä yhteydessä Unilukkari kertoi kuitenkin Donaldille, että meillä Suomessa ei metsäpaloja juuri enää ole.

Unilukkari taisi rallienglannilla kertoa Donaldille, että meillä metsiä pidetään hyvässä kunnossa, kun meillä metsäkulttuuri on niin korkeassa kurssissa ja metsä on meille itse asiassa koko talouden ja hyvinvoinnin selkäranka.

Suomalaiset ovat siis arvostettuja metsäalan ammattilaisia.

Unilukkarin puheista Donald heti ymmärsi, että metsistä täytyy pitää huolta ja niinpä Amerikassa on nyt innostuttu oikein kunnossa metsähoitoon.

Suomen lehdstö tietysti alkoi Unilukkarin ja Donaldin rallienglannilla käydystä keskustelusta pilkata Donaldia, että hän puhui metsien haravoinnista, kun käytti muistaakseni termiä "raking".

Meiltä meni varmaan siinäkin asiassa noin kuukausi, ennen kuin joku suomalainen metsäalan asiantuntija (Mikko Paunio) onneksi alkoi opastaa Suomen mediaa amerikkalaisten käyttämistä metsäkoneista.

Kävi ilmi, että tätäkin potaskaa levitti Washingtonin korruptiosuon paikallinen lehti Washington Post (kts. alla) ja Kalifornian viherpipertäjät, narkkarit sekä San Fransicon teltta-asukkaat.

"President Donald Trump was recently ridiculed for telling California Governor Jerry Brown that the Golden State should do as my country does.

Trump critics laughed at what some called his ?bizarre? claim that foresters in Finland ?rake? areas that have been thinned or clear-cut, to remove leaves and other debris that could otherwise start conflagrations like the recent tragic fires in California.

The Washington Post spread similar misinformation.

The Los Angeles Times carried an article by Finnish "green" journalist Anu Partanen.

"Finland to President Trump: We don?t rake the forest floor, but we do other things you should emulate," the headline read. Late night talk show hosts had more fun at the President?s expense.

Ironically, all this happened at just about the time that Finland?s own forest specialists declared that Mr. Trump was correct about what he told Governor Brown. The foresters disseminated that information widely to the Finnish media and public."

Tässä yhteydessä Donald on tietysti viisaana ihmisenä heti havainnut, että metsiin liittyy myös tuo EU:n metsävirkamiehiä ja punaviherpipertäjiä ja ilmastointoilijoita askarruttava kysymys hiilinieluista.

Viherpipertäjien keskuuteen onkin ilmestynyt Greta Thunbergin kaltaisin "maailman lopun profeettoja", joita kautta historia ihmiskunta on aina tavan takaa tuottanut, kun asiat eivät mene joidenkin ihmisten mieleiseen suuntaan.

Sen verran ihmiskunta on kuitenkin viisastunut, että maapalloa ei enää pidetä litteänä levynä, jonka reunalta voi pudota kadotukseen.

Davosin kokouksessa Donald ottikin jo kantaa
sveitsiläisen professori Thomas Crowtherin ns. 1.2 triljoonan puun taimenen istutusohjelmaan, jolla pystytään lähes kokonaan eliminoimaan 10 vuoden ajalta kaikki CO2 päästöt.

Nykyäänhän USA:ssa päästöt laskee vuosittain jo yli 2% vauhdilla, kun taas EU:ssa suunta on päinvastainen, niin ei ole ihme, että Trump ilmoitti, että USA kyllä tulee osallistumaan tähän laajaan istutusohjelmaan.

Tämä tieto on meille suomalaislle tietysti erittäin tärkeä, koska Unilukkari on jo ollut tässä asiassa aloitteellinen. Istuttaminen on minustakin selvästi fiksumpi ajatus kuin mustan hiilen soihdutus tai lentokoneiden transponderit, joista esim. Iranissa ja Ukrainassa ei ole ollut mitään apua.

Minusta tämä Donaldin mainitsena istutusohjelam sopiikin meille metsien miehille ja naisille kuin nenä päähän.

Tarkistin jo pikavauhtia Metsäliiton istutustiedot, joista havaitsin, että esim. Metsäliitolla hehtaarin istuttaminen maksaa 300-600 EUR/ha. Puulajista riippuen hehtaarille istutetaan keskimäärin noin 1800 tainta.

Donald Trumpin ilmoittamasta 1.2 triljoonan taimen istutusohjelma merkitsee siis suunnilleen seuraavaa:

 istutettavia hehtaareja: 642 857 143 milj. ha
 istutuskustannus: 5 785 714 miljardia EUR/a (50 vuoden aikana)

Kun Suomen bruttokansantuote on nykyään suuruusluokkaa 42 000 EUR/capita/vuosi, niin osallistumalla Donaldin istutusohjelmaan vain 0.01% vaatimattomalla osuudella Suomen koko bruttokansantuote, joka on nykyään ehkä luokkaa 230 miljardia EUR:a, voidaan tuplata.

Tämä bruttokansantuotteen tuplaus onkin meillä nyt tuiki tärkeä, koska nykyisillä palkoilla ei Suomessa elä, asu tai pysty maksamaan sellaisia liksoja, että esim. terveyden- ja vanhusten huoltoon saadaan kohta enää ketään houkuteltua alalle.

Syntyvyyskään ei Suomessa juhlapuheilla nouse, mutta kyllä se taatusti nousee, kun nuorten elämä näyttäytyy positiivisena, eikä kaikki ole Asiakastiedon luottohäiriöisten listoilla tai EU:n leipäjonoissa.

Tämä massiivinen istutusohjelma on vielä siitä hyvä, ettei tässä tarvita välttämättä mitään tietoteknistä härpäkettä, mutta kyllä meillä Suomessa jo osataan sateliittikuvista laskea taimetkin, että voidaan istutusohjelmakin kohdistaa oikeisiin kohteisiin.

Afrikassakin on valtavat kuivat aavikot ja Venäjällä metsät on suurelta osin hoitamatonta rämeikköä.

Amerikassa myös jo Donald Trumpkin on jo todennut, että valtion metsien hoitoon on sielläkin syytä satsata entistä enemmän.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: