Keskustelu

juristin alkuValtakunnan syyttäjälle lisää vihreitä töitä24.1.2020 2.57
Valtakunnan syyttäjä on nostanut tikun nokkaan nyt persujen Juha Mäenpään, kun Mäenpää syyllistyi valtiopäivillä poliisitutkinnan mukaan kansankiihotukseen.

"Mäenpää kiistää syyllistyneensä rikokseen. Hän sanoi STT:lle, että hänestä islaminuskoisten turvapaikanhakijoiden vertaaminen ekosysteemille haitallisiin vieraslajeihin ei ollut rikollista."

Ei ole kaun siitä, kun valtakunnansyyttäjä käynnisti Päivi Räsäsen lausunnoista tutkinnan kansankiihotuksesta. Vai oliko Päivin kohdalla kysymys terroristisen teon valmistelusta, jossa vielä Niilo oli avustamassa?

Minua ihmetyttää, miksi aktiivinen valtakunnansyyttäjä ei ole vielä ottanut ketään Ilmiöhallituksen ministeriä edes esitutkinnan kohteeksi.

Minusta on vähintään loukkaavaa, kun Paavia suositumpi tuore pääministeri nöyryyttää Kokoomuspuolueen puheenjohtaja Petteri Orpoa ja kokoomuslaisia eduskunnassa: "Kokoomuslaiset hävetkää, kun toimitte perustuslain mukaisessa järjestyksessä ja olette jopa jättäneet välikysymyksen asiasta", josta hallituksen iltakoulussa on aivan yksimielisesti sovittu. Eli korpisoturit palauttaa naisetkin ISIS leiriltä, jos tarve vaatii

Asian tekee erittäin vakavaksi myös se, että Petteri Orpopojalla on tiettävästi diagnostisoitu vastikään uniapnea.

Minusta lyötyä ei saa lyödä edes Eduskunnassa.

Hallituksessa näyttää käynnistyneenkin oikein systemaattinen opposition ja kokoomuksen mäiskintä.

Minusta kerkiävä valtakunnansyyttäjä voisi jo heti ottaa käsittelyyn kyllä myös uuden sisäministerin kansliapäällikön nimityksenkin, jossa hallituksen yhteisellä päätöksellä sisäministeriön kansliapäälliköksi valittiin viherpipertäjien Kirsi Pimiä.

Pimiä syrjäytti hakijoiden joukosta kaikkein ansioituneimman mutta väärän puolueen jäsenkirjan omaavan Antti Pelttarin. Pelttarin kokemus sisämnisteriön asioista ja tärkeistä turvallisuuskysymyksistä on aivan ylivoimainen Pimiän kokemukseen verrattuna.

Saattaa hyvin olla, että tämä Pimiän nimitys on ollut esillä myös taannoisessa hallituksen iltakoulussa, jossa Korpisoturi Pekka Haaviston käynnistämästä ISIS-tasitelijoiden huoltoporukan palautuksista päätettiin yksimielisesti.

Tässä nimityksessä, jota myös kepuloisten Katri Kulmuni oli innokkaasti kannattamassa on selvästi astian maku.

Itse asiassa kysymyksessä on raskaasta perustuslain säännösten rikkomisesta.

Kysymys on siis ensinnäkin tasa-arvolain rikkomuksista ja tietysti puoluekannasta johtuvasta syrjinnästä.

Toivottavasti valtakunnan syyttäjä saa pikapuoliin syytettäväksi valtakunnan oikeuteen myös Korpisoturi Pekka Haaviston tapauksen.

Minulla on sellainen hytinä, että jo ennen juhannusta meillä voi olla melkoinen lista Ilmiöhallituksen Paavia suositumpia ministereitä valtakunnan oikeudessa vastaamassa tekosistaan ja harkitsemattomista lausunnoistaan.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Valtakunnan syyttäjälle lisää vihreitä töitä25.1.2020 9.45
Annan Akm:lle pienen tehtävän tälle päivälle, koska TV:sta tulee vain urheilua ja sehän ei akm:tä kiinnosta. Voisitko pistää 2000-luvun hallitukset paremmuusjärjestykseen saavutetun työllisyysasteen mukaan.
Tämän päivän uutisen mukaan nykyhallitus rikkoi 73 prosentin rajan. Mielenkiintoista nähdä, miten sillä pitkässä juoksussa pärjää.

alan kolmas miesRe: Valtakunnan syyttäjälle lisää vihreitä töitä26.1.2020 3.07
Kiirettä on taas pitänyt koko päivän juristin hommien kimpussa.

Syrjäsilmin huomasin kuitenkin, että luottoluokittaja Fitch laski Suomen luottoluokitusta, joten Alamäki Antin vanavedessä Suomen talous vajoaa samaa tahtia kun taannoin Juankosken talous.

Juankosken karmeasta tilanteesta sainkin tänään reaaliaikaisen todistuksen, kun päätin ostaa pamauttaa puolikkaan makoisasta Irene Partasen ahvenkukosta Irene Partasen keikkamyyjältä Espoon Pikkulippulaivassa kauppareissulla käydessäni.

Kaupat tehtiin sopuhintaan ja sitten vaihdettiin kuulumiset.

Meitä vähän nauratti, kun keikkamyyjältä kuulin, että Juankoskella keskustassa myydään kerrostaloasuntoja muistaakseni hintaan vain 16 000 EUR.

Kukkokauppias totesi, ettei tuolla hinnalla pääkaupunkiseudulla taida saada kohta enää neliötäkään.

Minä taas totesin, että tyhmyydestä aina sakotetaan.

Mitä menivät tahallaan ulkomaisten huijareiden kyytiin, kun News Stroms oli varottanut kaikkia kansainvälisen rahanpesun vaaroista.

Totesin myös kukkokauppiaalle, että nyt on hyvä olla, kun vain rauhassa seurailee ostokohteita Juankoskella, kun sattuu jo olemaan ihan oman kylän miehiä, vaikka paikallinen pääkonttori on vielä hakusessaan, eikä vielä ole kuulunut tarjouksia.

On meinaan ostajan markkinat. Nyt ei kannata hötkyillä.

Fitchin englannin kielisessä tidotteesta voi tavata seuraavia ikäviä asioita Suomesta:

"One of the world's biggest credit ratings agencies, Fitch, has lowered its outlook for Finland from "positive" to "stable". This Issuer Default Rating (IDR) is meant to guide investors on the risk level associated with Finnish state bonds.

Meanwhile another one of the three largest US-based ratings firms, Moody's, did not issue a previously scheduled announcement regarding Finland's rating on Friday. Moody's and the third major agency, S&P, now all have the same rating for Finland as Fitch."

"World's third highest sustainability gap

In a statement issued late Friday Finnish time, Fitch said that the country's medium-term public debt trajectory "has weakened in light of the government's looser fiscal stance, weaker medium-term growth potential, and setbacks to progress with social and healthcare reform necessary to mitigate increasing ageing-related cost pressures".

"Fitch added that Finland's worsening demographic trends further deepen the risks, noting that the country's old-age dependency ratio is the third highest in the world after Japan and Italy.

At 39.2 percent, this refers to the number of people over age 64 compared to the working-age population, classified as those aged 15-64.

The agency predicts that the latter population will shrink, skewing this ratio towards 47.5 percent over the next decade."

"Reform fatigue"

"This "one-off spending does not fully address the pressing issue of age-related costs, particularly in the area of healthcare and long-term care", Fitch warns, pointing out that these costs are expected to climb to nearly 10 percent of GDP within the next decade.

Along with "reform fatigue" and the splintering of the political landscape, "the focus on improving external competitiveness also appears to have diminished", according to the agency.

Meanwhile Finland's net external debt is higher than that of most other 'AA' rated countries, it says, adding that the country has a persistent current account deficit and concentration of its energy import markets.

According to Statistics Finland, last year the country relied on neighbouring Russia for more than 60 percent of its energy imports.

Todella murheellista luettevaa ja samaan aikaan Suomen valtamediassa vain kehutaan, kuinka hyvä englannin kielen taito on Suomen viidellä lähes "missiainesta" olevalla ministerillä.

Noilla kaunottarilla ei tunnu olevan muuta työtä kuin keskenään saunominen Kesärannassa ja saunailloissa päättää makaransyönnin lomassa poliittisista nimityspaketeista sekä puoluetuen kasvattamaisesta.

Arkadian Setä Timo Haapalan mukaan näissä löylykarkeloissa tuntuu jäävän kepuloisten Katrille käteen vain löylykauha, kun on menty jo niin pitkälle vihervassarien utopiamaailmaan.

Kepuloisten Katri Kulmuninkin kielitaitoa Helsingin yliopiston englannin kielen professori Anna Mauranen kuitenkin kiitteli valtamedia Ilta-Sanomissa tänään seuraavasti:

"Katri Kulmuni (kesk), valtiovarainministeri:
- Nopea ja selkeä puhetapa, hyvin rytmitetty. Hyvä aksentti. Aiheeseen liittyvä sanasta hyvin hallussa ja puhe helpon tuntista ja sujuvaa."

Kuitenkin Katri Kulmuni vuodatti ilmastoaiheseen liittyvän vähemmän sujuvan suomeksi kirjoitetun tekstin valtamediaan.

Tuossa tekstissään Katri tyttönen mainitsi keksineensä sen, että suomalaisilla on säästötileillä rahaa peräti 90 miljardia euroa.

Tämän havaittuaan Katri ehdottikin heti kepuloiseen tyylliin, että rahat olisi hyvä laittaa ns. tuottavaan ilmastorahastoon "korkoa kasvamaan".

Katri varmaan muisteli niitä hyviä aikoja, kun Kainuun korvessa kasvanut Paula "Karaoke" Lehtomäki ehdotti kaikkia sijoittamaan "Kainuun Ihmeeseen", jonka johtaja on sittemmin saanut vankilatuomion sisäpiirikaupoista ja vakavista ympäristörikoksista.

"Karoke " Paulahan menettikin "Kainuun Ihmeen" sijoituksissaan sekä omat että koko sukunsa rahat.

Katri on vielä sen verran nuori, ettei Katri nähtävästi muista edes taannoisia Sonera kauppoja, jossa poliitikot eivät ostaneet vielä raitista ilmaa, mutta päättivät kuitenkin ostaa Saksasta ilmaa UMTS-kaupoilla.

Ensin Sonera Relander painosti kokoomuksen Olli-Pekka Heinosta hankkimaan Lipposen hallituksen sisäpiirin hyväksynnän UMTS-luvan hankkimiselle.

Näin hallituksen sisäpiiristä tuli tahtoen tai tahtomattaan päätösten takuumies hamaan tulevaisuuteen.

Kun Englannissa UMTS-huutokaupasta vetäydittiin korkealle nousseen huutokauppahinnan (noin 20 miljardia markkaa) vuoksi, niin sen jälkeen Sonera Relander sai poliitikot mukaan Saksan ÚMTS-huutokauppaan seuraavin tuloksin:

"Seuraavana oli vuorossa Saksan UMTS-huutokauppa syksyllä 2000.

Relander "vaahtosi" Soneran hallitukselle ja liikenneministeriölle vaatien Saksan luvan hankkimisvaltuuksia hinnalla millä hyvänsä.

Relanderin logiikkana oli se, että Soneran jäädessä ilman Saksan UMTS-lupaa hän ei olisi päässyt Euroopan teleoperaattoreiden johtajien sisäpiiriin ja hänen optionsa olisivat jääneet arvottomiksi.

Lupa piti siis saada. Pirjo Kekäläinen-Torvinen oli jälleen hoitamassa Sonera Relanderin juoksutyttönä Saksan UMTS-huutokaupan käytännön asioita.

Sonera saikin Saksan UMTS-luvan 21,4 miljardin markan hinnalla!

Tällä hinnalla Sonera sai Saksasta ilmatilaa, ei mitään muuta.

Luvan arvo on nykyisin mitätön, eikä sitä voi edes myydä. Ehkä tuota UMTS-lupaa voi nyt vaikka vuokrata Fortumille, kun kortumilla tuntuu nyt olevan Saksassa jo erittäin lupaavia ruskokivihiilivomaloita, joita saksalaiset viherpipertäjät vihaavat kuin ruttoa.

Toimilupa ja verkon rakentaminen edellyttävät Soneralta kolme kertaa liikevaihdon suuruisia investointeja, eikä sittenkään ole tiedossa ensimmäistäkään maksavaa asiakasta.

Sonera velkaantui korviaan myöten UMTS-lupien hankinnassa. Soneran velanhoidon korkokulut vuonna 2001 olivat 1,6 miljardia markkaa!"

Että silleen se ilmastoon sijoittaminen meni edellisen kerran poliitikoilta.

Nyt peräti valtiovarainministeri Katri Kulmuni, joka on toiminut Hesburgerin pikaruokamyyjänä ehdottaa, että suomalaisten pitäisi siirtää 90 miljardia säästöeuroa ns. Ilmastorahastoon.

Sen voi lähemmin tutkimattakin todeta, että kepuloisten "nykyinen Ilmastorahasto" maksaa veronmaksajille vuosittain jo noin 3.5 miljardia euroa kaikenlaisina maataloustukina.

Ja se on yleisestikin tiedossa, että maatalousyrittäjillä vuotuinen tappio on keskimäärin 50% liikevaihdosta.

Tällaisiin "kepuloisten Ilmastorahastoihin" ei kenkään pidä laittaa sentin senttiä, jos aikaa vielä ylihuomennakin syödä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: