Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniValitsiko keskusta väärin6.2.2020 8:15
Kulmuniin johdossa puolueen kannatus jatkaa laskuaan. Viisas Hannakaisa ilmoitti luopuvansa varapuheenjohtajan paikasta. Tämä ilmoitus on kannattajille pettymys.

Aamun Koillis-Savossa Hannakaisa on kirjoittanut lehteen ja osoittanut miten korkealla hänen ajatuksensa on tavalliseen poliitikkoon verrattuna. Lyhyessä kirjoituksessa hän viittaa moneen tunnettuun filosofiin, Hobbesiin, Lockeen, Rousseauhin ja Rawlsiin. Viittaukset ei onnistu sellaiselta, joka ei tunne näiden ajatuksia. Jos keskustan puheenjohtajaksi olisi saatu näin viisas nainen ei tänä päivänä olisi tuskailtu 10 prosentin kannatuksen kanssa.
Ehkä pienenä puutteena kirjoituksessa oli Santeri Alkion unohtaminen, mutta eihän lyhyeen kirjoitukseen kaikkea saa mahtumaan.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Valitsiko keskusta väärin6.2.2020 12:54
Minä ihailen Hannakaisaa. Harva maatalon emäntä tai sairaanhoitaja lukee iltalukemisinaan raskaita filosofisia teorioita. Luulen, että kansanedustajien tiukka arki karsii myös enemmistön näin vaativasta lukijakunnasta. Itsellenikin monet näistä ovat jääneet lukematta. Rehellisesti sanottuna kaikki.
Rawlsista jotakin tiedän. Hänen oikeudenmukaisuusteoriansa on vieläkin pätevä. Tosin se on näistä ajattelijoista lähinnä meidän aikaamme.
Rawlsin mukaan ihmisen ahneutta pitää käyttää hyväksi. Vaurastuminen on luvallista. Koska näiltä vaurastuneilta ihmisiltä on helppo ottaa rikkaus palvelemaan yhteistä hyvää. Keskustalainen voi hyvin ajatella juuri näin. Rikkaille on annettava mahdollisuus rikastua, koska heidän rikastumisensa hyödyttää eniten myös köyhiä.

poliittinen tarkkailijaRe: Valitsiko keskusta väärin6.2.2020 18:49
Onneksi minä en ole paljon kuullut noista Hannakaisan mainitsemista filosofeista.

Minusta Hannakaisan listasta kuitenkin puutuu kreikkalaiset Sokrates ja hänen oppilaansa Platon, joka taas toimi Aristotelesin opettajana.

Hannakaisa on näköjään jättänyt mainitsematta myös Hegelin ja Karl Marxin.

Minä luulen, että nykyaikana ei kovin monen muunkaan talon emäntä kuin maatalon emäntä paljon muistele entisten filosofien tai edes Santeri Alkion ohjeita, kun marssivat Kelan toimistoon ja sosiaalivirastoon jättämään päivittäisen asumistuen tai muun tuen anomuksensa.

Onhan sitä melkein raskaana oleville avovaimoille tai enintään yhden lapsen yksinhuoltajien suurperheellekin apua saatava hyvinvointiyhteiskunnassa ja maailman onnellisimmassa maassa, vaikka koko maa on kohta lakossa ja lomautettuina.

Kepuloiset ovat kautta historian tottuneet pelaamaan uhkapeliä.

Tästä syystä mm. Mika Lintilä johti pitkään Hipposta tunnetuin seurauksin ja valittiin vielä valtiovarainministeriksi.

Esko Ahohan oli aikoinaan tunnettu myös pokerin pelaajana ja onkin saanut pelattua omat asiansa hyvään malliin.

Nykyäänhän Eskonkin mielipidettä kysytään melkein asiaan kuin asiaan.

Eskolta jos keneltä matka kaksilla rattailla on aina onnistunut.

Poliittisessa shakissa kepuloiset eivät ole kuitenkaan koskaan menestyneet ja aina on kepuloisten poliittinen shakki päättynyt kolmen siirron koulumattiin.

Syy on selvä. Shakissa ei voi hailla voittaa.

Täytyy olla voittava strategia ja pelisuunnitelma.

Terra Sipilä toi kepuloisten poliittiseen peliin takaisin perinteisen kepuloisen uhkapelistrategian.

Tätä uhkapelistrategiaa sirkeäsilmäinen omaan kuvaansa ihastunut mutta erittäin epävarma Katri Kulmuni lähti toteuttamaan vihervassarien hallitukseen, vaikka Katri aivan oikein eduskuntavaalien jälkeen totesi, että kepuloisten paikka rökäletappion jälkeen on oppositiossa.

Nyt vajaassa vuodessa on käynyt selväksi, että kepuloiset päätyivät hallitusratkaisussaan kolmen siirron koulumattiin seuraavasti:

□ Kepuloiset rökäletappiosta huolimatta lähtivät Maakunta Sote-innossa tulipunaiseen vihervassarien hallituksen tukipuolueeksi

□ Katri Kulmunista valittiin kepuloisten puheenjohtaja ja hänestä tuli elinkeinoministeri Alamäki Antin Ilmiöhallitukseen, vaikka Katrilla ei ole ollut Hesburgerin pikakassaa suurempaa osaamista elinkeinoasioissa.

□ Epävarma Katri kuunteli kepuloisten Think Tankereitä ja lähti vielä "takuunaiseksi" Sanna Marin demujen johtaman tulipunaisen vihevassarien hallituksen tukipuolueena ja kaiken kukkuraksi vielä valtiovarainministeriksi eli jopa pääministeri Marinin varanaiseksi.

Sannahan on erittäin päättäväinen nuori nainen, jolla taloudellinen osaaminen on samalla tasolla kuin Katrilla. Ei kuitenkaan Hesburgerista vaan S-ryhmän kaupasta.

Kepuloiset tekivät siis poliittisessa shakissa kolme siirtoa ja tilanne on nyt se, että kepuloisten kannatus nyt enää vain karvan päälle 10%:a ja selvässä laskussa.

Seuraava galluppi tuleekin kertomaan jo sen, että kepuloisten kannatus hulahti jo alle 10%:n.

Kepuloiset ajoivat siis itsensä kolmen siirron koulumattiin ja nyt edessä on enää Hamletin kysymys: Ollako vai eikö olla?

Kuuluisa filosofi Immanuel Kant on muistaakseni joskus todennut:

"Ajattelen, olen siis olemassa"

Pitäisiköhän kepuloisten vihdoin alkaa ajattelemaan?

Ainakin Anu Vehviläinen on usein aloittanut esitelmänsä lausahduksella:

"Minä ajattelisin niin, että...."

Vaikka en ole suuri kepuloisten ihailija, niin minä ajattelen nyt niin, että Hamletin kysymystä pohdittaessa kepuloisilla on enää kaksi vaihtoehtoa:

□ Lakkauttaa tarpeeton kepuloisten puolue liberaalien tapaan tai

□ Lyödä hynttyyt yhteen kokoomuksen kanssa, jolloin kepuloiset pääsevät mukaan myös kasvavien kaupunkien päätöksentekoon.

Viimeksi mainittu vaihtoehto takaa sen, että Suomi säilyy itsenäisenä Länsimaana ja Kanki Kaikkonen vielä varmistaa puolustusministerinä sen, että hyvät suhteen Amerikkaan ja NATOon on kunnossa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Valitsiko keskusta väärin6.2.2020 20:00
Keskustan kannatuksen lasku on vain prosentin kymmenyksiä ja mahtuu virhemarginaalin sisään kuten piirimme puheenjohtaja Kimmo Valta totesi. Toistaiseksi jokainen kannatuksen lasku on mahtunut virhemarginaalin sisään.

On kovin rahvaanomaista takertua näin pieniin asioihin. Rawlsin oikeudenmukaisuusteorian pohtiminen on tällä hetkellä tärkeämpää.

Katrikin sanoi, että galluppeja tulee ja menee, mutta isänmaan etuun pitää nyt keskittyä.

Tulevaisuus tulee näyttämään, että keskusta on ymmärtänyt ajan merkit oikein

poliittinen tarkkailijaRe: Valitsiko keskusta väärin6.2.2020 20:46
Tunnusta nyt hyvä virallinen ääni jo totuus.

Minulle on jo pienestä pitäen terotettu päähän, että pikkulasten suusta se totuus tulee ulos.

Kepuloisten kannatus oli muistaakseni 25% luokkaa siinä vaiheessa, kun kepuloisten Messias Juha Sipilä laittoi Suomea kuntoon ja Lehtomäen Paula kailotti kaikissa karaokebaareissa "Suomi Kuntoon" renkutustaan häpeämättömästi kurkku suorana.

Minusta kukaan galluppien vakava tekijä ei ole toistaiseksi vielä esittänyt kepuloisten kohdalla sitä, että 15%:n kannatusheitto mahtuu normaalin virhemarginaalin sisään!!!!

Kyllä minä sanoisin sirkeäsilmäiselle Katrille, että katso hyvä tyttö jo peiliin, sillä kepuloisten "prinsessalla" ei ole vaatteita.

Saman ilmaisen neuvon annan mielelläni myös keskustan viralliselle äänelle.

poliittinen tarkkailijaRe: Valitsiko keskusta väärin7.2.2020 2:08
A-studiossa meni Ilmiöhallituksen kepuloisten epävarmalta mutta sirkeäsilmäiseltä "prinsessalta" ja etenkin vassarien Li Anderssonilta kuppi jo kokonaan nurin.

Li siis repi telkkarissa täysin pelihousunsa.

Lin kielenkäyttö telkkarissa oli kyllä sitä luokkaa, ettei kovin monella miehellä enää ole intoa lähteä hänen kanssaan kaljallekaan.

Lin kielenkäyttö valtakunnallisessa mediassa kaipaa kyllä nyt täydellistä anteeksipyyntöä, ellei sitten suorastaan valtakunnan syyttäjän käynnistämää tutkintaa julkisesta oppositiopuolueiden arvokkaasti esiintyneiden henkilöiden herjaamisesta.

Li oli varmaan viime yönä ottanut mallia Amerikasta, jossa sikäläisten demujen Nancy Pelosi menetti myös totaalisti hermojensa hallinnan, kun Amerikan erinomainen Presidentti Donald J. Trump kertoi, kuinka hänen aikanaan vähän yli 3 vuodessa Amerikka on tehnyt täydellisen Come Backin.

Ihmisillä on Amerikassa nykyään jo lähes 100%:n työllisyysaste ja leipäkorttijonot on voitu lopettaa turhina.

Rikolliset otetaan kiinni ja huumekartellit ajetaan kylmästi maasta pois.

Kuluttajien luottamus Presidenttiin on ennätystasolla, osakkeet nousee ja investoinnit on kasvussa.

Amerikassa edessä on siis Four more years ja se ottaa demuja ympäri maailman päähän!!!

Ja ennen kaikkea jenkeissä jopa köyhille tummaihoisille tulee vapaus valita sellainen koulu, jossa oppii lukemaan.

Ei ole sitten ihme, että demujen korruption kuningatar Nancy Pelosi repi sitten pelihousunsa ja myös Donaldin hienon puheen viime yönä kongressissa.

Samalla Nancy Pelosi laittoi pisteen myös omalle pitkälle poliittiselle uralleen.

Ei siis ehtinyt meilläkään mennä Eduskunnan tekopyhien avajaisten ylevistä puheista kuin vajaa 24 h, joissa Unilukkarikin ripitti Persuja ja nähtävästi muitakin opposition edustajia ns. "vihapuheesta", kun Li Andersson (vielä opetusministeri) sortuu aivan ala-arvoisen kielenkäyttöön Suomen keskeisessa mediassa.

Näyttää siltä, että oppositiossa on nykyään parasta pitää suu supussa, koska Suomesta tehdään nyt hinnalla millä hyvänsä kokoansa suurempaa maailman valtiota, joka ei tyydy siihen, että maa on hiilineutraali jo 15 vuoden päästä.

Ilmiöhallitus aikoo näköjään vetää Suomen hiilitaseenkin niin alas, että jopa Kiinankin päästöistä saadaan ainakin kolmannes pois.

Meillähän näytetään esimerkkiä, miten Unilukkarin linnassakin siirrytään uusituvien polttoaineiden käyttöön ja heittäydytään vegaaneiksi.

Saa nähdä, miten pienelle Aaro pojalle tässä leikissä vielä käy.

Toivottavasti Aaro ei masennu samaan malliin, mitä on jo käynyt 38% prosentin kohdalla Suomen nuorisosta tuon jatkuvan ilmastovouhotuksen johdosta.

Syntyvyyskin on meillä saatu jo nälkävuosien tasolle.

Oppositio kutsuu kepuloisten sirkeäsilmäistä "prinsessaa" yhä äänekkäämmin tervejärkisten joukkoon.

Etana, etana näytä sarves, onko huomenna pouta!!!!

RaneRe: Valitsiko keskusta väärin9.2.2020 15:57
Ei ole edes Hanna-Kaisa keskustan pelastajaksi, suossa on ja pyssyy.
Mutta Jussin puolue , kannatus 25%.
Ja kannatus nousee lisää kun tämä hallitus tekee päättömiä päätöksiä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Valitsiko keskusta väärin1.3.2020 14:42
Vaikka kehuin Akm:n ymmärrystä, ei häneltä löytynyt ymmärrystä Hannakaisalle. Tästä näkee, että Akm ei lue Hobbesia eikä Rawlsia iltalukemistonaan. Aamuyöstä ei ole uni maistunut Akm:lle ja mielipiteistä paistaa yöllinen närästys edustamaamme lukeneistoa ja älymystöä kohtaan.
Filosofinen pohdiskelu kirjan ääressä nukuttaa. Ehkäpä juuri tästä syystä itselläni riittää ymmärrystä Hannakaisalle enemmän kuin Helsingin herralta.
Kiuruvedellä on noustava taksiin jo puoli kuusi, jos aikoo ehtiä Kuopion kentälle aamukoneeseen. Valiokunnan kokouspalkkiotkin ovat sen verran vaatimattomia, että kokouksia jää väkisin väliin.
Loppujen lopuksi muutamasta väliin jääneestä kokouksesta ei ole tullut Suomelle vahinkoa, koska ajatukset seuraavassa kokouksessa ovat olleet paljon valmiimpia, kun niitä on saanut rauhassa työstää omassa kodissaan.
Luulenpa, että Akm:kin on nyt valmis tarkistamaan sanomisiaan, kun asettaa sanansa tarkempaan kritiikkiin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Valitsiko keskusta väärin1.3.2020 14:45
No, vähän väärän otsikon alle tuli vastaukseni, mutta haitanneeko tuo mitään.

MakeRe: Valitsiko keskusta väärin2.3.2020 20:50
Eiköhän ne kirjoitukset joku muu on tehnyt,
Nyt kun näillä kottaraisilla on ennätysmäärä
avustajia.
Kyllä kepu puolueena kuihtuu pois, käy kun siniselle puolueelle.
PS. Kannatus jo 25%

poliittinen tarkkailijaRe: Valitsiko keskusta väärin3.3.2020 2:42
Keskustan virallinen ääni on siinä oikeassa, että monena yönä tässä unet on karisseet silmistä, kun on joutunut seuraamaan kepuloisten epätoivoista kuolinkamppailua.

Virallinen äänikin vaivuttaa nykyisin itsensä uneen filosofien teoksia selaillen.

Virallisen äänen lukuharrastuksesta näkee heti, että virallinen ääni on jo kauan sitten hylännyt Santeri Alkionkin opit. On jo kyllä aikakin. Näyttääkin siltä, että 100 vuotta Santeri on johtanut kepuloisia harhaan!!!

Minä en sitä ollenkaan kyllä ihmettele, kun selailee kepun Sotkamossa julkistamaa 2018 puolueohjelmaakin:

"Tasapainossa, eteenpäin
Keskustan 101 periaatetta"

Täytyy kyllä ihmetellä, ketkä ovat tällaisen puolueohjelman nykypäivänä puolueelle kirjoittaneet.

Minusta olisi hyvin riittänyt moderni iskulause:

"Make Finland Great Again!!!"

Yritin tutkailla tuota kepu puolueohjelmaa, niin minun ei tarvinnut onneksi kuitenkaan lukea koko puisevaa bumagaa läpi asioista, jotka jokaiselle suomalaiselle ovat tietysti tärkeitä. Siis itsestään selvyyksiä, niitä ei tarvitse kirjata puolueohjelmaan.

Onneksi jo muistaakseni toisella sivulla törmäsin siihen juurisyyhyn, mikä suisti kepuloiset lopullisesti vallan kahvasta:

Tämä juurisyy on kepuloisten 6. periaate:

"6. Luottamusyhteiskunnassa päätöksenteko on avointa ja läpinäkyvää. Demokratia on myös kaikille yhteisiä kansalaistaitoja, keskustelua ja kuuntelemista.

Monien totuuksien ja epävarmuuksien aikana korostuu kyky arvioida
tietoa rakentavasti mutta samalla kriittisesti"

Missä oli kepuloisten kriittinen asioiden rakentava arviointi, kun rökäletappion jälkeen Katri Kulmuni totesi ensin, että kepuloisten paikka on oppositio.

Seireenien ei tarvinnut Katrille kovin montaa laulua veisata ja harppua soittaa, kun Katri teki 180 asteen käännöksen ja totesi, että kansa oli esittänyt vakavan vetoomuksen, että Suomi pelastuu vain kepuloisten avulla.

Nyt ollan menossa kovaa vauhtia kohti pitkittynyttä lamaa ja kasvaa työttömyyttä.

Ei ole sitten ihme, että Katri on jo ryhtynyt uuden puolueohjalman kirjoitustöihin.

Tässä suhteessa Sote Rehula olisi yksi parhaimpia kepuloisten kirjoitustyön mestareista. Muistelen, että Sote sai kasaan sote-lakejakin noin 3000 sivun edestä ja kaikki työ meni pääsääntöisesti hukkaan.

Kajaanissakin kuuluu olevan sellainen tilanne, että tavalliseen lääkäriin pääsee noin kuukauden mittaisen jonon päähän. Suurin ongelma siellä on lääkärien ja hoitajien pula eikä ajanvarausjärjestelmätkään toimi, joten aikoja ei saada varattua.

Jäämme odottamaan kauhulla, mitä tapahtuu, kun demujen ja kepuloisten sekä viherpipertäjien ja vassarien ajama hoitajamitoitus 0.7 tulee lakiin.

Pahat kielethän kertoo, että Ilmiöhallitus ei ole pystynyt järjestämään koronaviruksen varalta edes kuumemittareita satamiin, vaikka kaikissa muissa maissa ja tietysti Virossakin tällaiset mittarit on jo pitkään olleet käytössä.

Minun veikkaus on se, että oikeusasiamiehiä on palkattava lisää ainakin 200 kappaletta, että he ehtivät käsittelemään kaikki valitukset, kun potilaat eivät saa laissa luvattuja lääkäri- ja hoitopalveluja säädetyssä ajassa.

Syytävän sormi sojottaa kohti kepuloista kriittistä päätöksentekoa!!!

Keskustan virallinen äänikin yrittää asettaa Helsingin herrat ja maalaiset vastakkain, vaikka Tasapainossa, eteenpäin ohjelmassa todetaan ylevästi seuraavasti:

"40. Pääkaupunki Helsinki on ylpeyden aiheemme. Luomme edellytyksiä sen ja koko pääkaupunkiseutumme pärjäämiselle Euroopan ja maailman suurten metropolien sarjassa."

Eipä ole näkynyt kepuloisia puolustamassa Helsingin herroja eikä edes Espoon asukkaita, vaikka monilla on juuret maalla, kuten minullakin on aina ollut.

Koska minäkin ajan koko ajan maaseudun asiaa ja siitä syystä olen pitänyt huolen siitä, että minulla on ja pysyy jalansija myöskin Kuopiossa.

Kuopiossahan hyville neuvoille on koko ajan kasvava kysyntä!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Valitsiko keskusta väärin5.3.2020 9:00
Keskustan kannatus on yhä nousussa. Näyttää siltä, että kohta tavoitamme vihreät ja tämä on ollut pitkään tavoitteemme.
Katri on siis onnistunut tehtävässään hyvin. Tämä kannatuksen nousu on tapahtunut koronaviruksesta huolimatta.

Oma arvioni on, että kannatuslukumme puhdistettua koronaviruksen vaikutuksesta on jo 13 prosenttia.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: