Keskustelu

Master Batorvihdoinkin9.3.2020 10:50
YLE: Energiaholdingin hallitus päätti uuden toimitusjohtajan valinnasta helmikuussa. Nykyinen toimitusjohtaja Petri Kangasperko on jäänyt eläkkeelle Kuopion kaupungin virasta, minkä takia uuden toimitusjohtajan valinta tuli ajankohtaiseksi.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: vihdoinkin9.3.2020 13:36
Kangasperkon aikakaudella kehitys oli vakaata. Nyt hänen jäädessä eläkkeelle näyttää taloudellinen epävarmuus leviävän kaikkialle. Pörssit laskivat tänäänkin yli 5 prosenttia ja koronatartunnat lisääntyivät seitsemällä.
Kohta voimme kaiholla muistella aikaa, jolloin sähkön siirtohinnat olivat kohtuulliset ja osingot kunnille olivat inhimilliset.
Juankosken keskustan puolesta esitän lämpimät kiitokset Petri Kangasperkolle.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: vihdoinkin10.3.2020 8:22
Asia varmasti selviäisi googlettamalla, mutta kysyn ystävältäni, Akm:ltä, koska vastaus on hyvä ilmoittaa muillekin palstan lukijoille.

Kysyn, miten koronavirus vaikuttaa metsän kasvuun eli kiihdyttääkö se kasvua vai pysyykö kasvu edelleen tuossa 5 prosentissa/ vuosi?

Toinen kysymys koskee tätä pörssiromahdusta. Miten se mahtaa vaikuttaa puun kasvuun täällä Pohjois-Savossa?

Muutoin toivotan ystävälleni aurinkoisia kevätpäiviä. Kädet kannattaa pestä hyvin, kättelyä pitää välttää ja turhia käyntejä kauppakeskuksissa on niin ikään vältettävä.

poliittinen tarkkailijaRe: vihdoinkin10.3.2020 19:04
Petrin eläköitymistieto on kirvoittanut Juankosken keskustan virallisen äänen jo lähes runollisiin kiitoksiin Petrin ahkeroinnista Pohjois-Savon kuntien ja erityisesti Juankosken hyväksi.

Sitä ei käy kieltäminen, että Petri on ollut ahkera ja hyvin verkostoitunut kunnanjohtaja.

Itsekin olen monet kerrat Petrin kanssa yrittänyt maailmaa parantaa, vaikka olemmekin olleet valitettavasti asioista usein eri mieltä.

Enitenhän meillä oli erimielisyyksiä Römssyn tulevaisuudesta ja öljyn hinnan tulevasta kehityksestä.

Tuolloinhan öljyn hinta oli suunnilleen 100 USD/barreli. Hyvin muistan, kun Petri esitti minulle vakavalla naamalla, että kohta öljyn hinta on 300 USD/barreli.

Tämä öljypeikon pelko ohjasi sitten myös Savon Voiman suurta turveintoa, jota vihervassarit ovat jo alkaneet pitämään nykyään Suomenkin ilmaston pahimpana vihollisena.

Koska olin vuosikymmeniä jo seurannut maailman OPEC:in öljykartellin hallitsemia öljymarkkinoita, niin nähtävissä oli, että öljyn hinta pikemminkin laskee.

Esim. Saudi Arabiassa öljyä pystyy pumppaamaan maasta nykyäänkin vain noin 10 USD:lla per barreli. Tosin Saudien kansantalouden kannalta tarvitaan suunnilleen 45 USD/barrelin hinta, joten eiköhän Putinillekin tule järki käteen öljyn hasardipelissään.

Venäjällä on sitä paitsi runsaasti heikkokuntoisia vanhuksia, joihin korona mielellään iskee ja kaiken lisäksi Putinilla on vielä hyvät suhteet Kiinaan ja Iraniinkin.

Kepuloisten epäonnistuneet visiot ovat se juurisyy, miksi myös myös Römssy ja Juankosken kaupunki tuhoutuivat, kun kehitys on ollut sinänsä vakaata, mutta suunta on valitettavasti ollut koko ajan alaspäin.

Taannoin jopa Ahti Karjalainenkin ilmoitti julkisesti, että kepuloiset eivät osaa ennustaa tulevaisuutta. Hyvä jos ovat selvillä edes siitä, mitä historiassa on tapahtunut.

Keskustan virallinen ääni näyttää vanhana alkemistinä nyt lähteneen jo kultaamaan Petrin aikaista vakaata aikaakin, vaikka virallinen ääni ei muista sitä, että vasta aika kultaa muistot.

Samalla alkemistien tavalla virallinen ääni esitti taannoin Römssynkin pelastamista siemenkullan avulla.

Olihan tämä siemenkulta tietysti paremmin Römssyn historiaan sopiva ratkaisu kuin taannoin alan miehen esittämä pahvipyörien valmistus.

Hieman hämmästyttää, että filosofisilla kirjoilla itsensä iltaisin uneen vaivuttava keskustan virallinen ääni on nyt lähtenyt etsimään Pohjois-Savon metsien kasvun ja koronaviruksen välistä yhteyttä ja sitä, mikä on pörssikurssien romahduksen vaikutus puun kasvuun.

Tarkemmin tutkimatta näitä tärkeitä syy-yhteyksiä, voisin ystävälleni viralliselle äänelle todeta, että niin kauan, kun kepuloiset ovat hallituksessa, niin puun kasvu Pohjois-Savossa korreloi 100%:sti mihin tahansa ilmiöön maan ja taivaan välillä.

Minusta entinen maakuntahallintoa edelleen kiivaasti ajava ja ihannoiva kunta- ja liikenneministeri Anu Vehviläinen voi milloin vain vahvistaa tämän luonnonlain paikkansa pitävyyden, eikä kukaan sitä voi asettaa kysymyksen alaiseksi.

Tänäänkin minua on pyydetty kahville paikalliseen ostoskeskukseen, jossa täytyy tietysti olla tarkkana, ettei kättele ketä tahansa tuntematonta kulkijaa.

Tässä kättely- ja "käsienpesu" asiassa olen täysin samaa mieltä virallisen äänen kanssa

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: vihdoinkin10.3.2020 19:50
Minulle UPM on lähettänyt muutaman viikon välein hyviä neuvoja siitä, miten metsä kannattaa hakata ja myydä ja rahat sijoittaa tuottavasti rahastoihin.
Näyttää siltä, että alkemian opintoihin rajoittunneet talousopintoni riittävät lyömään Hexin indeksin tänäkin vuonna.

On onni, että meillä oli Petri Kangasperkon kaltainen kaupunginjohtaja. Nyt me olemme osa Kuopiota ja nautimme noin 5 veroprosentin veroedusta omaan kuntaanmne verrattuna ja muista alentuneista maksuista. Juuri tätä tarkoitin vakaalla kehityksellä kuten akm oikein ymmärsikin.

Oman talouslinjani toteuttamisella olisimme edelleen itsenäinen kunta ja kamppailisimme samoissa vaikeuksissa kuin monet pienet kunnat, vaikka Kaaviin ja Tuusniemeen verrattuna tilanteemme olisi paljon parempi.

Vasta nyt, vuosia kuntamme hävittämisen jälkeen, olen ymmärtänyt miten kaukaa viisas kunnanjohtajamme oli. Raha pantiin haisemaan omaksi hyväksemme ja laskut jätimme Kuopion maksettavaksi.

Olen ajatellut, että torin reunaan voisimme rakentaa oman muistomerkin Juankosken keskustalle. Olisin valmis lahjoittamaan motin märkiä halkoja muistuttamaan viisaan taloudenhoidon tärkeydestä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: