Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniLaumasuoja17.3.2020 7:54
Koronavirukseen sairastuneet ovat pääasiassa kehäkolmosen sisäpuolelle. Sinne synnin ja kulkutautien saastuttaman alueen rajalle olisi rakennettava pato.
Alueen asukkaita ei pitäisi päästää tänne saastumattomaan Suomeen.
Pato saa olla hieman vuotava. Nuoret ja terveet saavat sairastua tälläkin puolella, mutta meidän ikääntyneiden on pysyttävä eristyksissä.
Aivan kohta olemme siinä vaiheessa, että oireettomat nuoret sairastuvat ja tartuttavat tietämättään vanhat ja heikot.
Vasta sitten, kun nämä nuoret ja vahvat ovat parantuneet, muodostuu laumasuoja, josta me iäkkäämmät hyödymme.
Virus on siitä paha, ettei edes keskustalaisuus anna täydellistä suojaa. Hallituksen toimet ovat kuitenkin pääosin oikeita. Tauti on nyt vain padottava ulommaisimman kehätien sisäpuolelle. Elialueelle, jossa keskustan kannatus on alle 5 prosenttia.

poliittinen tarkkailijaRe: Laumasuoja17.3.2020 16:50
Sanna Marin näyttää hyökkäävän koronan kimppuun pykäläviidakon avulla.

Lakipykälien luettelu ei pelasta Suomea.

Tarvittaisiin yksinkertainen ylipäällikön päiväkäsky.

Ensinnä olisi hyvä kuulla, kuinka monta sairastunutta meilla on. Olisi hyvä näyttää myös kartta, missä meillä on tartunnan saaneita ja kuinka paljon.

Erityisen tarkasti olisi hyvä kertoa, onko turvallista enää mennä arvauskeskuksiin ja
Kelan luukuillle. Tunnetustihan näissä on ennatyspitkät jonot ja ihmisiä pomputetaan ees taas, kun papereista hädän hetkelläkin tietysti puuttuu joku tieto viiden euron pankkitilille kirjautuneesta tulomerkinnästä.

TE-toimistoissa tilanne on sama. Joukoittain niissäkin jonottaa ihmisiä, joilla voi
olettaa olevan korona tartunta.

Maataloustukea kyllä annetaan vuosittain maatalousyritäjille keskimäärin noin 50 000 euro per yrittäjä. Maataloustuen kokonaismäärä on noin 3.5 miljardia.

Nyt olisi Sanna Marinin ja Katri Kulmunin hyvä kertoa, että muillekin pk-yrittäjille annetaan vastaava tuki. Tällä tuella estetään Suomen talouselämän totaaliromahdus.

Näitä pk-yrittäjiä on kuitenkin moninkertainen määrä maatalousyrittäjiin verrattuna, joten tähän tarvitaan rahaa ainakin15 miljardia euroa.

Kaikki tietää, että ravintelit ja huoltoasemat ovat nykyään tyhjiä.

Vaihtoehtona nyt on: joko välitön tuki tai 10 vuoden työttömyyskorvaukset n. 250 000 ihmiselle.

Eläkkeet alkaa jo kohta olla vaarassa.

Onko hallitus tietoinen tästä tilanteesta???

On selvästi välikysymyksen paikka.

Hyödyn ajattelijaRe: Laumasuoja17.3.2020 20:55
Juan tehtaan suojissa lienee aika hyvin turvassa koronalta. Siellä taitaa nykyisellään melko harvoin olla kymmentä enempää paikanpäällä ja jos määrä ylittyy voidaan niitä sijoittaa eri kerroksiin pitkin rapistuvaa tehdasrakennelmaa hiomoa unohtamatta. Jos sijoituskapasiteetti käy pieneksi hätävarana on biolämpö. Pysyy paikat lämpimänä ihan ihmisen tuottaman lämmön johdosta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Laumasuoja18.3.2020 8:19
HS:n kannatusmittauksen mukaan hallituspuolueiden kannatus on kasvussa. Tämä kertoo, että politiikka on ollut oikeaa. Kovina aikoina luotetaan turvalliseen ja koeteltuun.
Sanna Marin esiintyminen lehdistötilaisuudessa on ollut Anttiiin verrattuna selkeää ja luottamusta herättävää.

Rahaahan tässä palaa, mutta vastineeksi kannatus kasvaa. Kaikissa asioissa on kaksi puolta aivan niinkuin korpussa.

poliittinen tarkkailijaRe: Laumasuoja18.3.2020 15:44
Hesarin tuore gallup osoitti, että kuolleen sydänkäyrässä tapahtui kuoleman jälkeinen pieni refleksinomainen värähdys.

Siemenkullalla Römssyä henkiin herätellyt ja Alkio-opistossa ahkerasti alkemiaa ja filosofiaa opiskellut Juankosken keskustan virallinen ääni teki jo hätäisen analyysin, että Suomi Neidolle tuli ns. Lasarus-ilmiö.

Kuollut heräsi yllättäen eloon, kun demujen Sanna Marin kävi pitämässä YK:ssa puheen, jossa entinen S-kaupan myyjä puhui topakasti naisten tasa-arvosta ja mainosti itseänsä maailman nuorinpana pääministrinä.

Fake News -media noteerasi heti tuoreeltaan nuoren ja kokemattoman Sannan puheet Greta Thunbergin käynnistämän maailmanlopun profetian veroiseksi maailmaa mullistavaksi julistukseksi.

Fake News-median toimittajat Suomessa ilmoittivatkin heti, että nyt on otettava kaikki irti, kun Suomi on taas päässyt YK:ssa maailman kartalle.

Suomi on maailman paras ja onnellisin maa. Ja meitä johtaa Ilmiöhallitus, jonka punahuulisista naisministreistä julkaistaan lähes päivittäin kuvaa, jossa hallituksen nuoret hymyilevät naisministerit on ikuistettu vasemmalta oikelle seuraavassa järjestyksessä:

□ Li Andersson (vassarit), opetusministeri
□ Katri Kulmuni (kepuloiset), valtiovarainministeri
□ Sanna Marin (sossut), pääministeri
□ Anna-Maja Henriksson (rkp), oikeusministeri
□ Maria Ohisalo (vihervassarit), sisäministeri

Ei ole ihme, että tällaisen missikisan johdosta kyseiset henkilöt tunnetaan.

Fake News-media tekee kaikkensa, että esim. kokoomuksen ja persujen merkkihenkilöt eivät pääse frameille tai kuultaviksi.

Hallituksen esittelypotretti muistuttaa epäilyttävästi Heikki Saukkosen keväällä Premium Board Finland Oy:n kriisikoukousessa ottamaa erinomaista valokuvaa, jossa PBFOY:n puuhamiehet olivat kuvattu vasemmalta oikealle seuraavassa järjestyksessä:

□ Ristoferi Kultasormi, PBFOY:n varatoimitusjohtaja
□ Valeriy Samoriz, kansainvälinen liikemies
□ Petri Kangasveijari, kaupungin johtaja

PBFOY puuhamiehet vakuuttivat, että PBFOY:n rahoitus on betoniin valettu, vaikka Hesarin kokenut toimittaja Jyrki Iivonen totesi, että rahoitus on huteralla pohjalla.

Tutkimattakin nyt jo tiedetään, että Ilmiöhallituksen ilmapallo on poksahtanut ja Suomi Neitoa uhkaa nyt ennätyksellinen taloudellinen ja sosiaalinen katastrofi.

Kysymys ei ole "kouluruokailun" järjestämisestä vaan siitä, että maasta on jo pitempään puuttunut toimintakykyinen hallitus.

Tätä asiaa ilmentää mm. Hesarin tämän päiväinen tieto eri maiden hengityskoneiden määristä. Euroopassa näitä laitteita per 100 000 asukasta on eri maissa seuraavasti:

□ Saksa 29.2 kpl
□ Luxemburg 24.8 kpl
□ Itävalta 21.8 kpl
□ Britannia 6.6 kpl
□ Suomi 6.1 kpl

Sosiaali- ja terveysministeriö on myös todennut, ettei meillä ole riittävästi edes tehohoitohenkilökuntaa. Myös tartuntatestien saatavuus on täysin lasten kengissä mm. tutkimuslaitepuutteiden vuoksi.

Pari vuotta meillä on jauhettu jatkuvalla syötöllä Fake News-mediassa ilmastonmuutosta ja povattu maailman loppua.

Nyt Suomi Neito yllätettiin pikkarit kintuissa, kun maailman merillä vuorovesi laski meren pintaa 1.5 metrillä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Laumasuoja21.3.2020 11:39
No niin, nyt sitten Sanna Marinkin tuli siihen tulokseen, että uusmaalaisia ei pidä päästää muualle Suomeen. Itse olin tätä mieltä jo 18.3. Hiihtokeskuksiin keräytyvät ammatikseen lomailijat, jotka tulevat Itävallasta ja Italiasta edelliseltä lomaltaan. Samoin lääkärit muka jatkokoulutukseen, koska siellä on yöelämää ja levittävät terveyssuomeen tautejaan.
Ei siinä auta vaikka eläkeläiset pannaan liekaan sängyn jalkaan.

alan kolmas miesRe: Laumasuoja21.3.2020 23:00
Minä olen jo vuosikymmeniä sitten tutustunut tähän lääkärien hiihtoharrastukseen, josta ei usein ole muuta kuin huonoja seurauksia.

Minäkin jouduin 1960-luvulla myrskyn silmään, kun äskettäin edesmennyt lankomieheni lähti laskettelemaan ulukomaille.

Hän jätti minulle ja vaimolleni käyttöön silloin tosi harvinaisen Alfa Romeon. Hänen työsuhdeautonsa. Siihen aikaan aika harvinainen ajopeli Suomessa.

Kävi niin onnettomasti, että lankomieheltäni meni mäessä jalka poikki ja hän jäi useammaksi kuukaudeksi vetoon sairaalaan.

Sitten eräänä perjantaina sattumalta ajoin vaimoni kanssa liikennevaloissa keltaisilla ja tietysti perässä oli poliisiauto. Pysäyttivät minut ja kysyivät mihin oli kiire. Minulla ei ollut todellakan mitään kiirettä minnekään, oli perjantai ja pakkasilta.

Sitten kysyttiin ajokortti. Sekin oli. Sitten kysyttiin kenen autolla ajan. Totesin, että lankomiehen auto. Tulivat kohta ilmoittamaan, että auto ei ole lankomiehen ja auto on katsastamaton. Ei muuta kuin kilvet pois ja kävelymiehiksi pakkaseen. Auton hinasivat poliisiasemalle.

Jouduin todellakin byrokratian hampaisiin, jotta sain lopulta parin viikon jälkeen luvan viedä auton katsastukseen. Katsastuskonttorilla sain odotella silloin aamu 9:00:sta noin klo 13:00. Sitten katsastaja totesi, että etupyörien laakerit on liian väljät. No ei auttanut muuta kuin soittaa Konelan Lauttasaaren merkkikorjaamolle ja hinta auto sinne. Siellä sanoivat, että kaikki välykset on tehtaan asetuksissa. Ei voi tehdä mitään. Ok.

Minullahan ei ollut sitten enää sitä siirtolupaakaan, joten minä sitten päätin ottaa riskin ja kuitenkin ajoin taas katsastuskonttorille. Siellä sitten tuli taas uusi katsastumies, joka alkoi syynäämään autoa ja meni taas koppiinsa miettimään.

Kun aikaa taas kului normaalia pitempään ja konttorikin oli menossa kiinni, niin menin kysymään, mistä on kysymys. Silloin minulle todettiin, että ei voi päästää läpi, kun on etulyhdyssä vähän ruostetta.

Minä sitten, totesin, että olisihan tämä voitu jo edellisellä kerralla todeta, kun jo kertaalleen auto hinattiin kalliilla rahalla aiheetta maahantuojan verstaalle.

No sitten haettiin päällikkö paikalle. Minä kerroin sitten tilanteen päällikölle, niin päällikkö totesi sitten jalomielisesti, että kyllä he voivatkin tehdä poikkeuksen tässä tapauksessa. Mutta teidän pitää nyt välittömästi vaihtaa nuo lamput tai muuten auto pannaan taas ajokieltoon.

Köyhälle opiskelijapojalle tuokin oli taas kova tikki, mutta ei auttanut. Loppu hyvin kaikki hyvin. Lankomieskin pääsi sitten vihdoin kotiin.

Tämä episodi opetti minulle ainakin seuraavat asiat:

- kun lainaat jonkun auton käyttöösi, niin tarkista paperit
- älä mene katsastuskonttoriin harvinaisella autolla, sillä se
johtaa varmasti vaikeuksiin. Huomasin, että katsastamaton Alfa Romeo
ei sopinut opiskelijan autoksi 1960-luvulla.
- kun virkamiehellä on valtaa, niin hän varmasti käyttää valtaa ja ellei
valvontaa ole, niin vallankäyttö voi saada tosi outoja piirteitä
- lääkärit menee mielellään laskettelemaan hiihtokeskuksiin

Tämänkin elämänkokemuksen perusteella pidän hyvänä sitä, että
Suomessa hiihtokeskukset on nyt pantu tarkempaan syyniin ja
kuinkas ollakaan aika monet lääkärit ovatkin taas olleet laskettelemassa
tietysti ulukomailla ja myös Ylläkselle, Levillä, Rukalla ja varmaan myös Tahkolla.

Toivottavasti Fimean Kuopion konttorin henkilökunta ei kuitenkaan työnään
pidä palavereja Tahkolla.

Onkohan asia tosiaan nyt jo niin, että lääkärien hiihtoharrastuksen vuoksi meillä senioritason ihmiset on jouduttu kytkemään lieakalla jo sänkyjen jalkoihin, kuten virallinen ääni toteaa yllä?

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Laumasuoja22.3.2020 11:31
Rekisteröityjä tartuntoja on nyt 521, joista Helsingin sairaanhoitopiirin alueella 73 prosenttia. Mitkään temput eivät tehoa, jos liikennettä pääkaupunkiseudun ja muun Suomen välillä ei rajoiteta.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: