Keskustelu

MarttiAjatuksia22.3.2020 10:48
Kuten tiedämme Kalevalan tarinoissa Väinölän seppä Ilmarinen takoi ihmekone Sammon viholliskylän, eli Pohjolan, emännälle.

Pian tämän jälkeen Väinölässä harmistuttiin, kun käsitettiin minkälainen ihmekone vaurautta Pohjolaan tuottava Sampo oikein olikaan ja kuinka suuri virhe oli ollut antaa sen mahti Pohjolan väelle.

Tyrmistyksen jälkeen Sampoa päätettiin lähteä ryöstämään, jotta rikkauksia tuottava kone saataisiin pois viholliselta ja tuotua Väinölään, omalle väelle vaurautta synnyttämään.

Sammon ryöstö

Me suomalaiset olemme nyt samanlaisessa tilanteessa kuin Väinölän väki oli oman kohtalokkaan virheensä tajutessaan.

Mutta meidän aikamme Sampo oli oma itsenäinen keskuspankki ja oma valuuttamme, eli Suomen markka.

Meiltä tämä nykyajan Sampo varastettiin ja huijattiin EU:n toimesta meidän oman väkemme eli unioniin ja sen suurvaltaprojektiin sitoutuneiden suomalaisten poliitikkojen avustuksella. EU sai näin ?oman? väkemme siunauksella Suomen Sammon ja sulki sen tiukasti lukkojensa taakse EU:n keskuspankkiin Frankfurtiin.

Ja siellä ikioma Sampomme takoo nyt euroja markkojen sijasta ja käyttää ihmevoimiaan EU:n tahdon ja etujen mukaisesti, kun se sen sijaan voisi olla Suomessa auttamassa meitä ratkaisemaan ongelmiamme ja tuottamassa vaurautta suomalaisten taskuihin.

Mihin keskuspankkia ja omaa valuuttaa tarvitaan

Omasta valuutasta ja keskuspankista luopuessa suomalaiset poliitikot antoivat mahtavan vallan pois Suomesta. Menetimme Sampomme myötä mahdollisuuden kontrolloida ja rakentaa talouttamme omien etujemme mukaisesti.

Sanotaankin, että se kuka kontrolloi rahaa, kontrolloi lopulta koko maata. Niin määräämättömän suuren vallan keskuspankki sen omistajalle antaa.

Tätä sanontaa pohtiessa on helppo ymmärtää, miten kohtalokas virhe maamme itsemääräämisoikeuden kannalta oli omasta keskuspankista, valuutasta ja kultavarantomme hallitsemisesta luopuminen EU:n hyväksi.

Näin toimimalla kansallisvaltion vihollisille luovutettiin ihmemyllymme moninaisine mahteineen auttamaan EU:ta rakentamaan omaa valtiotaan Suomen kansan kustannuksella.

Koronakriisin taloudellinen hoito ja Sampon tuomat mahdollisuudet

Itsenäinen keskuspankki antaa paljon sekä mahdollisuuksia että keinoja ja sen myötä rikkauksia omistajalleen oikein käytettynä. Ja myöskin kriisitilanteessa se on korvaamaton työkalu valtion ja kansalaisten elintärkeiden etujen turvaamisessa.

Koronakriisin aikana onkin ollut helppo seurata miten itsenäiset maat ovat pystyneet nopein ja tehokkain keinoin reagoimaan koronaviruksen aiheuttamaan talouskriisiin eri puolilla maailmaa, koska niillä on käytössään oma keskuspankki ja oma valuutta.

Ja niiden myötä niillä on kaikki tämän ratkaisevan edun mukanaan tuomat mahdollisuudet käytössään.

Sampon ihmeominaisuus käyttöön

Itsenäinen Suomi olisi esimerkiksi voinut nyt ottaa isossa mittakaavassa käyttöön suurimpaan hätään varatun Sampon ihmeomainaisuuden ? jota oman rahan ja keskuspankin omaavat maat jo tietysti käyttävät ? eli rahan luomisen valtiolle tyhjästä.

Jos meillä olisi nyt ollut oma valuutta ja keskuspankki, valtio olisi voinut rahoittaa koronakriisin valtavia kustannuksia ?velkaantumalla? omalle keskuspankille omassa valuutassa eli markoissa ilman velkaantumista ulkomaille.

Ihmisille ja yrityksille olisi voitu jakaa oman keskuspankin avulla ?helikopterirahaa? suoraan valtiolta velkaannuttamatta lisää jo muutenkin veloissa olevia ihmisiä ja pienyrityksiä.

Näin kriisiä voitaisiin inflatisoida ja sen kustannukset jakautuisivat koko yhteiskuntaan mahdollisimman vähin konkurssein ja velanhoitohäiriöin. Lisäksi kriisistä toipuminen olisi nopeampaa kun ihmisten ja yritysten lisävelkaantumista voitaisiin näin minimoida.

Sampo on välttämätön; käyttötavoista voidaan kiistellä

Tiedän, että esimerkiksi ?helikopterirahasta? ja setelirahoituksesta voidaan olla perustellusti montaa mieltä, mutta oma valuutta ja keskuspankki tarjoaisivat joka tapauksessa tässä kohtaa korvaamattoman edun tällaisen katastrofin hoidossa ja kustantamisessa EU:n kontrolloimaan rahaan ja talouteen verrattaessa.

Tiedän myös, että monet vastustavat esim. helikopterirahaa periaatteellisista syistä ja sanovat, että näin ei voi tehdä; mutta poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia ratkaisuja, varsinkin kun maatamme on hallittu huonosti ja huonoihin aikoihin ei ole varauduttu.

Inflatisoimalla valtava katastrofirahoituksen tarve setetelirahoituksen avulla omasta keskuspankista on kuitenkin parempi ratkaisu kuin velkaannuttaa valtiota ja suomalaisia ulkomaille.

Mutta lopulta kaikki tämä pohdinta tässä on vain haaveilua koska meillä ei ole omaa Sampoamme eikä sen tuomia mahdollisuuksia ja keinoja käytettävissämme.

Tämän haaveilun sijasta onkin pidettävä siitä huoli, että meillä suomalaisilla on oma ihmekoneemme seuraavien kriisien taikka katastrofien kohdatessa meitä.

Sitten voimme todella pohtia sitä miten ja mitä Sammon ihmeominaisuuksista pitää kulloistakin kriisiä kohdatessa käyttää.

Sampo on otettava takaisin

Aivan kuin Kalevalan tarussa meidän suomalaisten on siis ensin ymmärrettävä, että oma Sampomme on viety Frankfurtiin ja se tekee ihmeitään siellä nyt EU:n valtapyyteiden eikä meidän suomalaisten hyväksi.

Ja tämän tosiasian ymmärtämisen jälkeen tarvitaan tietysti toimintaa Sammon ottamiseksi takaisin.

Tarvitaan rohkeita, viisaita ja neuvokkaita kansalaisia Väinämöisen, Ilmarisen ja Lemminkäisen tapaan hakemaan Sampo taas takaisin Suomeen alkuperäiseen käyttöönsä.

Eli luomaan vaurautta ja rikkauksia Suomen kansalle.
Ajatuksin Martti

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Ajatuksia22.3.2020 11:26
Kyllä nuo hyvät ajat muistetaan. Korko oli 18 prosenttia, kun lainan otti Suomesta. Sitten tuli edulliset valuuttalainat, joissa korko puolittui. Ilo oli lyhytaikainen, koska seuraava Suomen pankin toimi oli reilun 20 prosentin devalvaatio. Ei näitä päiviä ole ikävä monellakaan. Huonojakin aikoja on vieläkin mutta ei elämä ole niin arvaamatonta kuin oli 90-luvulla.

alan kolmas miesRe: Ajatuksia22.3.2020 20:55
Täytyypä sanoa, että Martti löysi hyvän metaforan.

Ei tarvita emeritusprof. Sixten Korkmania selittämässsä, että näin jälkikäteen hänkin on tullut siihen ajatukseen, että liittyminen euroon oli iso virhe.

Hänkin ymmärtää vasta nyt parin kymmenen vuoden jälkeen, että euro on meillä kyllä vakaa, mutta euro ei ole missään mielessä vakaa USA:n taalaan verrattuna.

USA:n taala on ylivoimaisesti tärkein turvasatama ja kansainvälinen laskutusvaluutta. Suomen touhuja täytyykin verrata USA.n taalan kehitykseen

Koska euro on meillä vakaa, niin tästä seuraa se, että meillä kansantalous joustaa. Suomeksi sanottuna liian vahvan euron aikana meillä työttömyys kasvaa ja heikon euron aikana työllisyys paranee.

Em. Korkman on vain todennut telkkarissakin vielä jatkuvasti, että euro on meillä kuitenkin ikuinen valuutta. Tästä voi Korkmanille todeta, että tämän tyhmempää ennustusta ei voi professori antaa.

Meidän kannattaa muistaa vain esim. Rooman valtakunta ja Hitlerin 1000 vuotinen valtakunta. Kommunistinen Neuvostoliittokin oli pystyssä myös vain 75 vuotta.

En yhtään ihmettelisi, vaikka lähivuosina nähtäisiin myös kommunistisen Kiinan täydellinen romahdus. Sehän merkitsisi myös meille aikamoista suoneniskua, josta vasta alkusoittoa on nähty.

Euro kytkentä maksoi viime vuoteen menessä meille kumulatiivisesti ainakin kolmen vuoden koko kansakunnan työn.

Nyt lähemmin vielä laskematta esitin, että tämä korona homma vie meiltä ehkä viiden vuoden koko kansakunnan työn.

Kyllä sellainen kansakunta häviää maailman kartalta, jossa omasta työstä ei jää ehkä 10 vuoden aikana mitään käteen.

Suomen tilannetta ei valitettavasti auta yhtään se, että FAKE NEWS media Suomessa ja jopa ympäri maailmaa yrittää toitottaa, että Suomi on maailman onnellisin ja tasa-arvoisin maa.

Tavallista taapertajaa ei tippaakaan lohduta sellainen tieto, jos esim. nolla euroa jaetaan tasaisesti kaikille noin 5.5. milj. suomalaiselle.

Minä uskon, että jopa keskustan virallinen ääni Alkio opiston laskentakurssilla on saattanut kuulla sen, että kun nollan jakaa tai kertoo jollakin luvulla, niin tulos on nolla.

Yhteen- ja vähennyslaskussa pätee myös sääntö, että nollan lisäys tai vähennys ei muuta lukua mihinkään. Pyöreä nolla on siis nolla eli ei mitään.

Toisaalta sitten, jos menemme jakamaan jonkun luvun nollalla, niin tuloksena on ääretön.

Tästä voidaan vetää se keskuspankkia ja Sampoa koskeva nyrkkisääntö, että pienellä lähes nollan suuruisella valuuttavarannolla voidaan vivuttaa lähes ääretön tulos. Kunnon kapitalistit ovat aina ymmärtäneet tämän tosiasian.

Yritysmaailmassa tästä ilmiöstä käytetään myös termiä trading on equity.

En nyt lähde tämän tarkemmin luennoimaan näitäkään asioita, mutta totean vain sen, että nyt ollaan valitettavasti sellaiselle tiellä tuon euron kanssa, että kohta puoliin tilanne voi meiillä muistuttaa Bosnia Herzegovinaa, jossa kävin joku aika sitten ihmettelemässä yhtä isoa metsäteollisuuskombinaattia, joka oli joutunut turkkilaisten käsiin.

Piti tehdä investointeja, mutta ei ollut rahaa, joten laadin heille raha-anomuksen EBRD:lle.

Heillä oli se tilanne, että firman kassa oli tyhjä, mutta ihmiset oli töissä. Kun minä sitten kysyin, miten tällainen on mahdollista, koska meillä Suomessa firman kassassa pitää olla kyllä rahaa tai muuten isketään tehdas tai firma lihoiksi.

Minua neuvottiin, että tällaisessakin tilanteessa auttaa vaihtokauppa.

Tehdas myy jalostettuja tuotteita ja maksaa raaka-aineet myymillään tuotteilla. Tällaista hommaahan me harrastettiin Suomessakin sotien jälkeen, kun meillä oli se bilateraalinen kauppa Neuvostoliiton kanssa.

Suomen Pankki piti huolen, että kauppa oli suurin piirtein tasapainossa.

Tietenkään me emme enää halua sitoa itseämme Venäjän onnettomaan tulevaisuuteen.

Siellähän ruplankin kurssi heiluu kuin lampaan saparo. Syykin on selvä. Korruptio ja yksipuolinen kansantalous: pommien rakentelu ja sekin täysin EU:n rahoittaman maakaasun ja öljyn myynnistä saatujen valuuttatulojen turvin.

Miksi pieni ja vähävärainen Suomi on sidottu tähän Venäjän kansainväliseen pullisteluun ja rahoittamiseen, jonka jäljet nähdään nyt karmealla tavalla Ukrainassa, Syyriassa ja muissakin kriisipesäkkeissä, joista ihmiset kaikin mahdollisin keinoin pyrkivät pakoon pommien alta.

Virallinen ääni on yllä viitannut Suomen taannoisten korkeiden korkojen vitsauksiin ja nykyisen nollakorkoisen rahan siunaukseen.

Tältä osin voin valistaa virallista ääntä, että levittämäsi tieto ei perustu tosiasioihin.

Minulla sattui olemaan onnea, kun 1990-luvun alussa toimin roskapankki Arsenalin konsulttina.

Kun eräälläkin yli 100 vuotta pystyssä olleella sahalla kysäisin, miten tähän konkurssia muistuttavaan tilanteeseen on tultu.

Minulle kerrottiin, että heille SKOPista oli vakuutettu, että on turvallista ottaa dollaripohjaista valuuttalainaa, koska presidentti Mauno Koivisto oli sanonut, että markka on vakaa.

Maunoahan on Suomessa pidetty suurena taloustietäjänä ja sotasankarina, mutta taloudesta Mauno ei kuitenkin tiennyt mitään. Punapääomankin menetti.

Talouden rautaiset lait johtivat kuitenkin siihen, että markka devalvoitui 40%:lla ja 100-vuotta vanhan sahan taalapohjaiset lainat nousivat yhdessä yössä 40%. Edessä oli konkurssi.

Tuo Manun ja SKOPin seikkailu johti siihen, että noin 30% Suomen ihmisten varallisuudesta vaihtoi omistajaa. Tätä asiaa ei ole vieläkään selvitetty, vaikka Laura Huhtasaarikin on vaatinut, että asiaa koskeva totuuskomissio olisi jo korkea aika laittaa pystyyn.

Virallisen äänen mainitsema 18% raha ei ole mikään luonnonlaki.

Kehotan virallista ääntä lainaamaan Alkio Opiston kirjastosta vaikka Tuure Junnilan kirjan "Devalvaatiosta devalvaatioon".

Siinä kerrotaan varsin yksinkertaisesti ja tosiasioiden avulla, miksi Suomessa ajoittain jouduttiin suuriinkin devalvaatioihin.

Juurisyynähän tässä on ns. tammikuun kihlaus 23.1.1940 ja sitä seuranneet yleissitovat Tessit.

Meillä on jo vuosikymmeniä ollut huutava tarve uudistaa työmarkkinoita ja myös pankki- ja eläkemarkkinoita, mutta todellisiin uudistuksiin ei ole lähdetty.

Eikä lähdetä, koska kysymys on arvovalinnoista. Kaikilla pitää olla yhtä kurjaa.

Suomi on maailman onnellisin maa, jossa syntyvyys on käytännössä nolla, mutta nykyään ainakaan pääkaupunkiseudulla ihmiselle ei jää verojen ja asumiskustannusten jälkeen käteen latin latia.

Maaseudulla tilanne on pitkälle sama. Kyläkoulut ja palvelut on lakkautettu ja harvaan asutussa maassa yksityisautoilustakin on tehty verotuksellisin keinoin mahdotonta.

Englanti otti jo Brexitin. Italia ja Espanja on ovat käytännössä kontallaan ja Macronkin on ilmoittanut, että "uudistuksista luovutaan", niin kyllähän tässä on selvästi sellaiset merkit, että koko EU on huteralla pohjalla.

Ihmeen hiljaa on viime aikoina ollut myös Ruotsin maailman lopun profeetta Greta Thunberg, kun maailman hiilidioksidipäästötkin putosivat yhden pienen koronaviruksen keksimisen jälkeen 30%:lla tai jopa enemmän.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Ajatuksia22.3.2020 22:19
Akm ryhtyy opettamaan itseään virallista ääntä matematiikassa ja väittää, että luku jaettuna nollalla olisi ääretön. Meille todellakin opetettiin, että lukua ei voi jakaa nollalla. Olemme eri mieltä näinkin perustavaa laatua olevassa asiassa.
Enpä suosittelisi kullan teollista valmistamista insinöriseminaarin matematiikalla.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Ajatuksia22.3.2020 22:36
Tuo Akm:n ajatusvirhe on helposti todistettu. 1:0=ääretön. Eli ääretön kerrottuna nollalla pitäisi olla 1. Tätä tuskin akm:ään uskoo.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Ajatuksia23.3.2020 20:10
Politiikassa on mielipiteitä ja siinä sallin tuhmempiakin ajatuksia, koska ne voivat olla oikeita joskus ja jossakin. Niistä voi aina keskustella ja kiistellä.
Matematiikassa ei mielipiteillä ole paljon merkitystä. On vain yksi totuus.
Akm on monesti ollut aivan oikeilla jäljillä ja kunnioitan hänen innokkuuttaan ja haluaan olla oikeassa.
Sanoin tuossa edellä, että hänellä ei ole edellytyksiä kullan valmistamiseen, mutta sellaisia valmiuksia ei vielä ole ollut muillakaan.
Olen aivan varma, että Akm olisi ollut oikea mies jatkamaan kartongin teon kunniakkaita perinteitä Juankoskella.
On suorastaan harmi, että nykyinen yrittäjä on myös toimissaan sitkeä eikä näköpiirissä ole tilaa uusille lahjakkuuksille.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Ajatuksia24.3.2020 12:27
Nyt alkaa hieman huolestuttaa. Ei kai Akm ole saanut virusta. Minua suorastaan harmittaa, erä ryhdyin oikomaan Suomen tulevaisuuden kannalta mitättömiä virheitä.
Nyt ihmisillä olisi aikaa lukea. Itse ainakin mielellään lukisin Akm:n juttuja.
Pidän häntä kohteliaana miehenä ja voin suoraan sanoa, etten milloinkaan ole kokenut tulleeni loukatuksi. Tilannetta on tietysti helpottanut se, että olen yleensä ollut oikeassa. Oikeassa olemiselle ei pitäisi antaa liian suurta arvoa. Tiedän sen kokemuksesta.
Puolueessammekin on erilaisia mielipiteitä. On Väyrysen Paavosta Juha Sipilän. Ja tiedän, että silloin kun ihminen ryhtyy oikein keskustalaiseksi se ilmenee aina oikeassaolemisena.

alan kolmas miesRe: Ajatuksia24.3.2020 19:53
Olipa hyvä, että virallinen ääni puuttui nollalla jakamiseen.

Minä harvemmin olen tekemisissä äärimmäisyyksien kanssa, joten minun maailmassani reaaliluvun jakaminen nollalla lähestyy ääretöntä.

Todelliset matemaatikot sanoo, että nolla ei voi jakaa.

Kuitenkin esim. Premium Boardin yrityssaneerautapauksessa voimme käytännön esimerkin avulla tarkastella, mitä esim. yrityksen liikevoittoprosentille (liikevaihto/liikevoitto) käy, kun liikevoitto eli EBIT on itseisarvoltaan nollan tietämissä tai hyvin suuri luku liikevaihtoon verrattuna.

Käräjaoikeudessa hyväksytty "saneerausohjelma" (x 1000 EUR):

31.5.2014
□ Liikevaihto 8 914.65
□ EBIT -791.07
□ Voittoprosentti -8.9%

31.5.2019
□ Liikevaihto 62 634.40
□ EBIT 487.55
□ Voittoprosentti 0.8%

Todelliset tulokset (x 1000 EUR)

31.5.2014
□ Liikevaihto 22.01
□ EBIT -1 996.43
□ Voittoprosentti -9 070.6%

31.5.2019
□ Liikevaihto 293.98
□ EBIT -1 082.74
□ Voittoprosentti -368.3%

Näistä tosielämän tuloksista voidaan vetää seuraavat johtopäätökset:

□ Käräjäoikeuden hyväksymä saneerausohjelma ei vastaa millään tavoin yhtiön todellisia tuloksia

□ Saneerausohjelmassa esim. liikevaihto on vuonna 2019 arvioitu 213.1 kertaiseksi todellisuuteen verrattuna

□ Saneerausohjelmassa per 31.5.2014 voittoprosentti oli peräti -8.9%, kun Nyyssösen ohjelmassa liiketappio oli laskettu -791.07 kEUR:n suuruiseksi.

□ PBFOY:n todellisista luvuista per 31.5.2014 nähdään, että oikea voittoprosentti oli -9 070.5%, kun liiketappio oli peräti -1009.43 kEUR

□ Saneerausohjelmassa Nyyssönen oli esittänyt, että PBFOY:n oma pääoma per 31.5.2019 olisi peräti 8 820.54 kEUR

□ Todellisuudessa PBFOY:n omapääoma 31.5.2019 oli kuitenkin -9 952.64 kEUR, joka on selvästi nollaa pienempi luku

□ Normaalisti tällaiset firmat ovat konkurssissa

□ Herää kysymys, miten tällainen firma voi olla yrityssaneerauksessa, koska saneeraaminen näyttää vain pahentavan tilannetta?

Alle laitoin vielä vähän lisää googlesta matemaattista filosofointia, mutta en viitsinyt sitä enää suomentaa.

Kuitenkin voin viralliselle äänelle todeta, että ainakaan vielä korona ei ole päässyt minua nujertamaan ja toivon, ettei korona nujerra keskustan virallistä ääntä tai ketään muutakaan.

Karanteenissa voi hyvin etänä hoitaa monia asioita, niin ei tarvitse huolehtia esim. ilmaston muutoksesta mitään.

Toivottavasti siinäkin keskustelussa realismi voittaa ja pelottelu siirtyy pikku hiljaa taka-alalle.

Tässä nähdään, miten vaarallista leikkiä on biologinen sodankäynti!!!!

Pari kolme viikkoa, niin kaikki on tiltissä ja töitä on vain hautausurakoitsijoille. Se onkin minusta kaikkein varmin ammatti.

Division by zero is the operation of taking the quotient of any number and 0, i.e., . The uniqueness of division breaks down when dividing by zero, since the product is the same for any , so cannot be recovered by inverting the process of multiplication. 0 is the only number with this property and, as a result, division by zero is undefined for real numbers and can produce a fatal condition called a "division by zero error" in computer programs.

To the persistent but misguided reader who insists on asking "What happens if I do divide by zero," Derbyshire (2004, p. 36) provides the slightly flippant but firm and concise response, "You can't. It is against the rules." Even in fields other than the real numbers, division by zero is never allowed (Derbyshire 2004, p. 266).

There are, however, contexts in which division by zero can be considered as defined. For example, division by zero for in the extended complex plane C-* is defined to be a quantity known as complex infinity. This definition expresses the fact that, for , (i.e., complex infinity). However, even though the formal statement is permitted in C-*, note that this does not mean that . Zero does not have a multiplicative inverse under any circumstances.

Although division by zero is not defined for reals, limits involving division by a real quantity which approaches zero may in fact be well-defined. For example,

Of course, such limits may also approach infinity,

Yllä esitetyn jälkeen on tarinassa vielä pitemmälle vietyä matemaattista todistelua, josta minua lohduttaa eniten seuraavat totuudet:

lim (x) (sin x/x) =1, kun x lähestyy nollaa

ja
Lim (x) (1/x) = ääretön, kun x lähestyy nollaa

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Ajatuksia24.3.2020 23:08
No, nyt Akm muistaa lopun ikänsä, että vähän ja nolla ovat eri asioita. Tehtaan toiminnan taloudellisesta kannattavuudesta olemme samaa mieltä. Kannattavuus on heikko. Niin heikko, että työntekijät, pankki ja verottaja joutuvat jatkuvasti kyselemään, mikä tällaisen toiminnan tarkoitus on. Nytkin työntekijät ovat odottaneet palkkojaan useita viikkoja. Päällystyskone on toiminut noin viikon kuukaudessa ja koeajoja on ajettu StoraEnsolle. Vuositappioksi on vakiintunut noin 2 milj. euroa. Huhut kertovat, että vuosien mittaan tehtaalla on käynyt ostajia läntisestä Euroopasta. Rahaakin on tarjottu jopa enemmän kuin edellisessä omistajanvaihdoksessa. Luulen, että Akm, alan konsulttina ja talouselämän asiantuntijana tietää, mihin tällaista tehdasta tarvitaan. Itse arvelen, että omistajalla olisi konsernissaan tuottavaakin toimintaa. Silloin saattaa tappiota tuottavalla yksikölläkin olla tuottavaa käyttöä verotuksen pienentäjänä. Pankit valvovat jokaista rahansiirtoa aika tarkasti. StoraEnso kauppakumppanina pitäisi taata luotettavuuden, mutta ei tämäkään riitä nyt käynnistämään konetta.

alan kolmas miesRe: Ajatuksia25.3.2020 3:00
Hiihtokilpailuissa Pekka Tiilikaisella oli aina tapana vilkuilla kelloaan, kun odotettiin mustikkasoppa rinnuksilla hiihtänyttä Hakulista maaliin.

"Kello käy, mutta Hakulista ei näy".

Römssyn kohdalla tilanne on nyt sama.

Ristoferi Kultasormelle annettiin Premium Board Capital Oy:n (PBCOY) prokura jo 25.8.2018 ja PBCOY omistaa Römssyn ainakin lähes 100%.sti.

Minä olenkin tässä koko ajan odottanut, että hyvä ystäväni Ristoferi tulisi vihdoin järkiinsä ja soittaisi, niin saataisiin Römssykin vielä jollakin keinolla tulille.

Nyt tosin on karanteeniaika, niin voi olla, ettei Espoosta saa meikäläinenkään tulla ihan oikopäätä auttamaan edes sillä varjolla, että on jo yli 10 vuotta ollut täysin etabloituneena ensin Juankosken ja nyttemmin Kuopion yrityselämään.

Mutta Ristoferista ei vain kuulu mitään!!!

Olen miettinyt jo sitäkin, onko Ristoferi jotenkin ehkä suuttunut, kun minä olen joutunut silloin tällöin puuttumaan esim. siihen, että Hannakaisa niin innokkaasti aikoinaan vahti sitä kaalimaata, kun Terra Sipilä oli jostain keksinyt sen Ylileveäharteisen Laittoman Maakunta Sotensa.

Nyt ei kukaan puhu enää ylileveistä harteista mitään. Se juna meni jo.

Nyt ei enää kenenkään tarvitse rouskuttaa kaalinlehtiäkään perustuslakivaliokunnassa, kun Sanna Marin ja hänen viisikkonsa repäisivät veneen tapin irti. Kaikki ovat nyt samaa mieltä.

Nyt on siis rajaton piikki auki ja maan rajat on pantu kiinni. Rekka-autotkin ovat jo lähteneet liikkeelle huoltovarmuuskeskuksesta.

Herää kysymys, onko jollakin sellaista salaista tietoa siitä, että meillä tuo koronan leviäminen onkin jostain syystä yhtä voimakasta kuin Italiassa ja Espanjassa.

Ensi vaiheessa pannaan ravintolat kiinni, sitten kaupat, sitten varmaan kaikki yritykset, jotka voidaan tässä rytinässä helposti ohjata valtion ja virkamiesten käsiin.

Veikkaukseni on, että meille syntyy tämän koronaseikkailun kautta koko joukko maakunnallisia valtion pyörittämiä kannattamattomia yrityksiä tyyppiä Terrafame.

Tosin kaikki nämä uudet julkisrahoitteiset yritykset ovat tietysti ikuisesti lupaavia.

Nyt rahan pikajakoon menee 15 miljardia euroa hyviin hankkeisiin. Henkilöä päälle tuo taitaa merkitä noin 2 700 euroa.

Kun tuo raha kiertää yritysten kautta kuluttajien käsiin, niin siitä jää verojen jälkeen jäljelle ehkä noin 1 350 EUR.

Kun tuo summa taas jaetaan 67 päivällä, jonka verran pikajako nyt alustavasti kestää, niin siitä taitaa jäädä meille jokaiselle päiväbudjetiksi vain noin 20 EUR.

Minä veikkaan, että tällä menolla aika vähiin jää nuo Ilmiöhallituksen investoinnit tulevaisuuteenkin.

Tokko tässä kovin moni tulee sijoittamaan siihen Katri Kulmuninkaan ideoimaan Ilmastorahastoonkaan.

Maan tulevaisuus on nyt annettu STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhilan (demu) käsiin, jota Suomenmaa lehti taannoin kiitteli kepuloisten luottodemuksi.

Kirsin taustasta Suomenmaassa julkaistua tietoa hieman alla:

"Koi­jär­vi-liik­kees­tä kiin­nos­tu­nee­na Var­hi­la oli­si voi­nut liit­tyä vih­rei­siin­kin, mut­ta lo­pul­ta per­heen työ­läis­taus­ta kal­lis­ti va­lin­nan SDP:hen.

- Le­vy­sep­pä­hit­sa­rin tyt­tä­rel­lä se oli eh­kä kui­ten­kin help­po koti, jos­sa on aat­teel­li­ses­ti sei­nät le­ve­äl­lä ja kat­to kor­ke­al­la.

Var­hi­lan äi­ti on 12-lap­si­ses­ta ja isä nel­jä­lap­si­ses­ta per­hees­tä. Hän on su­kun­sa en­sim­mäi­nen aka­tee­mi­sen lop­pu­tut­kin­non suo­rit­ta­nut ih­mi­nen."

Kirsi ei ole lääkäri, eikä hänellä ole kansantalouden puhumattakaan mikrotalouden tuntemuksesta (kts. alla Suomenmaan tieto):

"HIS­TO­RI­AS­TA ja yh­teis­kun­nal­li­sis­ta asi­ois­ta kiin­nos­tu­neen Var­hi­lan pää­tös läh­teä opis­ke­le­maan Tu­run yli­o­pis­toon po­liit­tis­ta his­to­ri­aa he­rät­ti su­ku­lai­sis­sa ky­sy­myk­siä."

Tuntuukin vähän omituiselta, että Suomen yhteiskuntaa johtaa nyt kriisitilanteessa STM:n kansliapäälliikö, joka television A-studiossakin innokkaasti esitteli koronatartuntojen penetraatioon liittyviä käyriä.

Minä odota nyt sitä, että lähiaikoina A-studioon kutsutaan myös kolmikannan edustajat esittämään oman näkemyksensä koronaa koskevien tilastollisten käyrien muodosta maan eri alueilla ja siitä, millaisiiin toimiin konkreettisesti eri alueilla on ryhdytty tai aiotaan ryhtyä tilanteen korjaamiseksi.

Hyvän käsityksen koronatilanteesta kansalaiset saisivat, jos STM vihdoin kertoisi yksinkertaisen taulukon avulla, kuinka monta testattua koronapotilasta meillä on suurimmissa kaupungeissa ja kuinka monta todettua koronatapausta kussakin kaupungissa on.

Tuntuu oudolta, että nyt on alettu jostain syystä uusmaalaisia nostamaan tikun nokkaan.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: