Keskustelu

poliittinen tarkkailijaKATRI KULMUNIN PÄIVI NERGIN TILAUS MENI PITKÄKSI!!!1.5.2020 1:26
Kepuloiset ovat tunnettuja ns. "pitkistä tilauksista".
Näistä kepuloitsen pitkistä tilauksista on lukuisia esimerkkejä:

□ Valtakunnan oikeus:

1. Ns. Kätilöopiston juttu v. 1961: Urho Kiukas ja KHO Presidentti ja Presidentti Urho Kekkosen luottomies Reino Kuuskoski pantiin viralta

2. Kauko Juhantalo v. 1993: Tampellan ja Kaukon omien firmojen koplaus

□ KATRI KULMUNIN "pitkäksi" mennyt ryvettyneen Päivi Nergin nimittäminen VM:n kansliapäälliköksi, on piste iin päälle kepuloisten vuosikymmeniä harjoittamassa "maan tavassa" eli suomalaisssa Cosa Nostrassa (meidän asiassa eli mafian toiminnassa).

Päivi Nerg on itse paljastanut sen omassa huolimattomasti lähettämässään sähköpostissa, että nimenomaan hän on salannut eduskunnnalta noin 210 milj. EUR:on Terra Sipilän laittomaksi todettuun Maakunta Soteen liittynyttä korruptoitunutta rahoitusta.

210 milj. EUR:n tahallinen salaaminen on rahamäärältään sen suuruinen rötös, ettei sellaisen summan salaavaa virkamiestä voida missään olosuhteissa (ei edes korona poikkeuslakien aikaan) valita valtakunnan ehkä kaikkein korkeimmaksi valtakunnan rahankäyttöä valvovaksi viranomaiseksi, jollainen VM:n kansliapäällikkö ehdottomasti on.

Rikosoikeuden prof. Matti Tolvanen on taannoin pitänyt vanhusten hoitokoteja koskevassa keskustelussa hoitosopimusten rikkomuksia törkeinä petoksina, jos kysymyksessä on ollut 20 000 EUR:n suuruinen rötös (=Korkeimman oikeuden käytäntö tuomioissa).

Minusta 210 milj. EUR:a on tähän verrattuna huomattavasti törkeämpi rikos siis peräti 10 500 kertaa törkeämpi rötös.

Virkamies, joka on jo useampaan kertaan ehdottanut tällaista virkanimitystä on siis myös syytä todeta kelvottomaksi hoitamaan hänelle annettuja korkeita virkatehtäviä.

Minusta perustuslakivaliokunnan onkin syytä huolellisesti yhdessä Oikeuskanslerin kanssa selvittää, onko enää Katri Kulmunillakaan edellytyksiä toimia vaativassa valtiovarainministerin tehtävässä.

Tunnetusti Katrillahan ei itsellään ole sen suurempaa taloudellista ja juridista osaamista kuin Tornion Hesburgerin pikaruokalan kassan tehtävistä ja isänsä perunapellon kitkentätöistä.

Asiassa ei ole hyötyä siitä, että Katri on opiskellut venäjän kieltä ja puhuu hyvällä aksentilla englantia.

□ Vaalirahasotku ja Nuorisosäätiö:
Nuorisosäätiön perusti Urho Kekkosen luottomies ja maalaisliiton puoluesihteeri Arvo Korsimo.

Nuorisosäätiö on se kepuloinen operatiivi, jonka kautta suomalaisia veromaksajia on viety kuin pässiä teuraalle ja samalla nostettu kepuloisia poliitikkoja valtakunnan johtopaikoille kyseenalaisin ja usein myös täysin laittomin keinoin.

Jyri Hännisen ja Jarno Liski vuonna 2019 kirjoittaman kirjan (Keskustan valtakunta) mukaan

"Nuorisosäätiö junaili vielä vaalirahakohun jälkeen 2014?2016 tonttikauppoja, joissa nähtiin poikkeuksellisia hinnannousuja.

Julkisella tuella vaurastunutta ja keskustalaisia poliitikkoja tukenutta säätiötä johtivat keskustan entinen hallintopäällikkö Aki Haaro ja keskustanuorten entinen puheenjohtaja Perttu Nousiainen.

Monimutkaisessa vyyhdissä rakennusliikkeiden rahoja kulkeutui Nuorisosäätiön johtajille ja keskustalaisille poliitikoille. Nuorisosäätiön tukea nautti muun muassa keskustan entinen puheenjohtaja ja pääministeri Matti Vanhanen, joka oli myöntämässä säätiölle Raha-automaattiyhdistyksen tukea samaan aikaan, kun oli säätiön hallituksen jäsen.

Säätiön hallituksessa on istunut myös kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, liuta keskustan entisiä puoluesihteereitä sekä pääministeri Sipilän nykyinen valtiosihteeri Paula Lehtomäki.

Keskustan valtakunnassa Sipilän rikastumisesta ja nopeasta noususta politiikan huipulle saa monipuolisemman kuvan.

Sipilä sijoitti omia rahojaan kahdessa erässä yhteensä 40 000 markkaa Lauri Kuokkasen perustamaan Solitraan, joka räjähti kasvuun 1990-luvun kännykkäbuumissa.

Kuokkanen myi enemmistöosuutensa yhtiöstä valtionyhtiö Rautaruukille, joka lainasi Sipilälle rahat Solitran ostamiseen. Sipilä myi pian sen jälkeen Solitran Yhdysvaltoihin 200 miljoonalla markalla.

Solitra-järjestelyjen aikaan omistajan valtaa Rautaruukissa käytti keskustalainen kauppa- ja teollisuusministeri Seppo Kääriäinen ja hallintoneuvostoa johti Paavo Väyrynen."

Mitäpä sitä asiaa siis kaunistelemaan.

"Poliisitutkinnan mukaan säätiön entiset johtajat ovat hyötyneet Nuorisosäätiöstä henkilökohtaisesti. Nuorisosäätiön entinen toim. johtaja Aki Haaro ja hallituksen puh. johtaja Perttu Nousiainen ovat entisiä keskustanuoria ja puolueaktiiveja. Haaro myös työskenteli aikoinaan keskustan hallintopäällikkönä."

Kepuloisten maanlaajuisesta valtionrahoilla harjoitetusta kähminnästä on jo alkanut tulla tuomiotakin ihan käräjäoikeuksissakin:

Matti Vanhasen tuppeen sahatut laudat (ei näyttöä)

Siltarumpu Pekkarisen taulukaupat (ei näyttöä)

Kanki Kaikkosen; Luottamuasaseman väärinkäyttö ehdollinen vankeustuomio v. 2013 (Helsingin käräjäoikeus)

Jukka Vihriälä; RAY:n entinen puheenjohtaja, v. 2016 Korkeimmassa oikeudessa , törkeä lahjus ja virkavelvollisuuden rikkominen

Markku Kauppinen; Kevan toim. johtaja, kestityskuittien väärentäminen. Erotettiin
Kevasta v. 2009. Ennen kansanedustjan uraansa Kauppinen oli toiminut usemman kunnan johtajana sekä luokanopettajana ja myös Esko Ahon hallituksessa Siltarumpu Pekkarisen erityisavustajana.

Merja Ailus; Kevan toimitusjohtaja, v. 2013 erotettiin tehtävästä, kun jäi kiinni lapsilisien perinnästä sekä Suomesta että Norjasta. Epäily törkeästä petoksesta, mutta käräjäoikeus vapautti syytteestä, kun Ailus ei muka tiennyt, että hänelle maksettiin vuosikaudet Norjassa olevalle tilillile "tuplalapsilisää"

Nuorisosäätiön tutkinta ei mitenkään ole vielä päätöksessä, koska Nuorisosäätiön kautta on myönnetty lukematon määrä ARA-rahoitusta erilaisiin rakennushenkkeisiin ja useille rakennusalan yrityksille ympäri Suomea ja nähtävästi myös ulkomailla.

ARA on joutunut peruuttamaan Nuorisosäätiön yleishyödyllisyysaseman, mutta tutkinnassa tuntuu olevan useita Nuorisosäätiön vaikutuspiirissä olleita laittomia virityksiä ja ilmeisesti myös rahanpesua.

Kun kepuloisten Nuorisosäätiö on noussut tutkimuksen kohteeksi, niin tietysti silloin joudutaan ottamaan tutkinnan kohteeksi entistä tarkemmin myös ARA:n ja RAY tukitoiminta.

Viimeisimpänä ARA:n rahoittamana tapauksena julkisuuteen on tullut puurakentamiseen erikoistunut mutta konkurssiin ajatunut MOT:n "ohjelmatähti" Sisco Oy. Siscon johtajat ovatkin tiettävästi jo kadonneet rahojen kanssa mahdollisesti Thaimaan aurinkorannoille.

ARA:n kohdalla olisi jo korkea aika katsastaa, millä kriteereillä ARA:nkin rahoja jaetaan ja kuka valvoo mitäkin.

ARA:n kotisivuilta löytyy ARA:n toiminnasta ja valvonnasta alla oleva tiedote:

"ARA ohjaa ja valvoo valtion tuella lainoitettujen asuintalojen omistajien toimintaa. Ohjauksen ja valvonnan tavoitteena on varmistaa valtion tuen kohdentuminen asukkaille ja että vuokrataloyhteisöjen toiminta on säännösten, määräysten ja ohjeiden mukaista.

ARAn tehtävänä on valvoa tuoton tuloutusta myös kuntien omistamissa vuokrataloyhtiöissä. Lisäksi ARA ohjaa ja valvoo yhdessä kuntien, ympäristöministeriön ja Valtiokonttorin kanssa arava- ja korkotukilain säännösten noudattamista. ARA valvoo myös omakustannusvuokrien määräytymistä."

Vuotta 2019 koskevassa tilinpäätöksessä ARA:akin oli sijoitettu julkista rahaa yhteensä 891 milj. EUR:a ja ARA:n oma pääoma oli syöty eli negatiivinen -7.4 milj.EUR:a vielä senkin jälkeen, kun ARA:an oli siirretty uutta rahaa taas 14.6 milj. EUR:a. Edellisenä vuonna uutta pääomaa siirrettiin ARA:an 5.4 milj. EUR:a, kun tappiotulos oli ollut -12.0 milj EUR:a.

Vuonna 2019 ARA:n pääoman lisäys jouduttiin tekemään, kun ARA:n tappiotulos vuonna 2019 kasvoi jo -13.9 milj. EUR:on.

Näyttää siltä, että ARA:n toimintaa ei ole valvonut kukaan, vaikka korkeapalkkaiset virkamiehet ja poliitikot ovat istuneet vuosikausia kuin tatit johtopaikoilla.

Kun valtiokonttori näyttää ainakin sivusilmin valvovan ARA:n rahankäyttöä ja jakoa, niin sitä suuremmalla syyllä Katri Kulmunin ehdottamaa valtionrahojen laitomassa jakamiessa kunnostautunutta Päivi Nergiä ei voida valita VM:n kansliapäälliköksi.

Nyt taitaa olla niin, että kansliapäällikön virkaa hakineista ainostaan taloustieteen tri Juhana Vartiaisella on tehtävän edellyttämä tarvittava koulutus (taloustieteen tri) ja kokemus.

Juhana myös ilman muuta tehtävään poliittisesti sopivin, koska Juhana oli tannoin demujen jäsenkirja, mutta sittemmin sai herätyksen ja on nykyään kokoomuksen kansanedustaja ja kansainvälisestikin ansioitunut tutkija.

Juhana ei ujostele myöskään kotonaan alastomana liikuskelua.

Tässä mielessä Juhanassa on vähän samoja piirteitä kuin Sammakko Antissa, mutta Juhana ei voimistele alastomana avoimen ikkunan ääressä kuten Sammakko Antti.

Toisaalta kyllä Sammakko Anttikin saa kotonaan voimistella alasti ja naapureiden on turha tulla Antikaan voimistelunäytöksiä seuraamaan, koska Antti pitää niitä lähinnä Heta vaimolleen.

Hetallahan on taas mensatasoinen älykkyysosamäärä, joten kyllä Sammakko Antin lausunto Päivi Nergin nimityksestä tulee ottaa vakavasti.

RAY:n rahavarojen jaossa on jo usempi poliitikko polttanut siipeensä tai joutunut jäämään sairaslomalle.

On kiinnostavaa seurata selviytyykö demujen Tytti Tuppurainen puoluetoveriaan Sirpa Paateroa kuivemmin jaloin monopolifirman rahanjaosta, kun tyhjilleen jääneitä jäähalleja ja muita halleja alkaa kaatua jo tulevan syksyn kuluessa kansan siirtyessä pelaamaan virtuaalista lätkää ja opetellessa virtuaalista vapaauntia omassa ammeessaan.

Veikkaukseni on, että tämä kepuloisten ja muiden Punatulkkujen koronaleikki ei tule hyvin päättymään.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: KATRI KULMUNIN PÄIVI NERGIN TILAUS MENI PITKÄKSI!!!1.5.2020 4:20
Kunnallispolitiikka, Osuuspankki, Ray ja Ara, Ely, Kela, paikallinen sähköyhtiö ja etenkin sähköverkon omistaja, rakentaminen, paikallislehti ja maakuntalehti ovat tärkeitä yhteiskuntasuhteiden toimijoita. Ilman hyviä yhteiskuntasuhteita ei onnistu mikään, ei edes kartongin teko kuten Akm hyvin tietää.
Taitavasti hoidetut yhteiskuntasuhteet kuuluvat politiikan rakenteeseen. Oppositio on aina nähnyt nämä korruption ilmentyminä. Veteen piirretty viva näkyy paremmin kartalla kuin vedessä.
Keskusta on kieltämättä kunnostautunut taitavana yhteiskuntasuhteiden hoitajana. Olemme edelleen kannatustamme (12%) suurempi tekijä.

rabotmans frensRe: KATRI KULMUNIN PÄIVI NERGIN TILAUS MENI PITKÄKSI!!!1.5.2020 18:27
vittu te juankoskelaiset ootte niin kusipää kansaa että koronavirus ei teihin edes tule!

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: KATRI KULMUNIN PÄIVI NERGIN TILAUS MENI PITKÄKSI!!!3.5.2020 11:22
Sdp:n ylivalta alkaa kieltämättä tuntua pahalta. Koronan vuoksi tilannetta on nyt vain siedettävä toistaiseksi. Marinin uhkapeli, jossa hoitokustannuksia vaativaa vanhusväestöä vähennetään tarkoituksellisesti, voi vielä vaikuttaa demarien kannatukseen.
Demarit eivät koskaan pääse Ruotsia ihannoivasta linjastaan.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: