Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniLoppuuko kokonaan14.5.2020 11:01
Kiinnostus Juankosken asioihin näyttää vähenevän jatkuvasti. Ei edes Akm jaksa kirjoittaa.
Voi olla, että meillä keskustan edustajilla on tavallista suurempi vastuu kylämme hiljenemisestä. Kuolemasta en vielä puhuisi. Söimme Muuruveden ja Säyneisen 1970- luvun alussa. Näitä pureskellessa meni pitkään mukavasti. Minäkin potkaisin navettasaappaat ja panin puvun päälle, vaimo teki solmun kravattiin. Musta asiakirjasalkku kuului vakiovarusteisiin.
Helsingissä kävin kunnan piikkiin lentokoneella ja elämä oli antoisaa.
Molemmat tehtaat toimivat ja rahaa tuliveroina enemmän kuin ehdimme käyttää.
Sitten tuli seinä vastaan. Kartongin tekoa ei kunnan kassa kestänyt. Näin jälkeenpäin on helppo sanoa, että tässä teimme virheen. Lopulta jouduimme kansainvälisten liikemiesten huijaamiksi. Voin sanoa, että toimimme hyvässä uskossa. Luulen, että virkamiehetkin toimivat, ainakin aluksi.
Pienen kunnan kuviot olivat vähäpätöisiä. Tehdas avasi mahdollisuuksia paeta yksitoikkoista maalaiselämää. Verorahoja tehtaalle välittäviä kunnanmiehiä pidettiin arvossa.
Ilo oli lyhytaaikainen. Nyt en tapaa entisiä kavereitani. Useimmat ovat vetäytyneet kotinurkilleen tai muuttaneet pois tai tuonilmaisiin kuten sanotaan.
Olen jäänyt ainoaksi vastuunkantajaksi kuihtuneesta kunnastamme. Erika on tietysti toinen, mutta hänen päälleen en osaa syytä vierittää. Hyvä on olla hiljaa.
Kiitän jo etukäteen palstamme seuraajia siitä, että osaatte suhtautua tähän päivään ymmärryksellä ja hyvähän meidän on olla näin kaupunkilaisinakin. Vai mitä?

alan kolmas miesRe: Loppuuko kokonaan14.5.2020 14:41
Ei vähene mielenkiinto Juankoskea kohtaan. Päin vastoin.

Pohjolaisen Masan kanssa juttelin vähän aikaa sitten ja totesimme yhdessä, että nyt on Juankoskella "ostajan markkinat".

Jokainen laskutaitoinen ymmärtää sen, että yltiömäinen kaupungistuminen on menneen talven lumia.

Kiinalaiset opetti meille tämän koronan kautta.

Kuka haluaakaan väkisin muuttaa maalta tiheästi asuttujen kaupunkien viruslinkoihin, kun maalla on niin mukavaa ja asuminen sekä muut elantokustannukset on kohallaan.

Ainoa huoli on noista Punatulkuista, kun nytkin joku emeritus ilmastoprofessori Ollikainen on jo mennyt toitottamaan Punatulkuille, että bensan hintakin pitää nostaa verotuksellisin keinoin 2.56 EUR/l, jotta Punatulkkujen koronalasku saadaan maksettua.

Ollikaista ei ainakaan pidä päästää maatilojen konsultiksi, koska hänen neuvoillaan jokainen lypsävä lehmä pitää tappaa.

Ollikainen voi ottaa jo lomaa näistä maallisista asioista ja kysyä Linkolan Pentiltä, millaista elämä on tuolla pilven longalla.

Minun tietojeni mukaan siellä ei ole pahemmin noita ilmasto-ongelmiakaan.

Elämä on pilven longalla stressitöntä kuin kommunistivaltioissa yleensä tuppaa olemaan - valtion tallissa on sellainen polle, että kyllä se juosta jaksaa.

Minulla on vain ollut tilapäistä kiirettä, kun on joutunut selvittämään tuota Kangasveijarin kehittämää Römssy-soppaa.

Kun nyt kaikki yksityiskohdat on saatu palapeliin koottua, niin voidaan aloittaa varsinainen "sota".

Korona on hieman hankaloittanut, kun Punatulkut ovat määränneet koko Suomen kiinni.

Mutta nythän näyttää jo siltä, että Itä-Suomessakin jo pelkästään huoltovarmuus edellyttää, että pyörät on laitettava pyörimään.

Eiköhän tämä koske myös oikeuslaitosta ja ulosottomiehiä.

Tuota Business Finlandin kehitysapua ei ole tullut vielä anottua, vaikka erilaiset liiketoimintasuunnitelmat tässä on ollut koko ajan kehitteillä jo ennen kuin koronakriisistä tiedettiin vielä mitään.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Loppuuko kokonaan14.5.2020 21:43
Maksettavahan se koronalaskukin on. Polttoaineveron korotus ei ole ainut vaikea asia. Se on kuitenkin hyvä, koska vaihtoehtoisten ja puhtaampien energiamuotojen kehittäminen taas kannattaa. Tuloveron progressio on toinen varma asia.
Mikähän olisi akm:n ehdotus? Ei punatulkkuhallitusta voi moittia. Sanoisinpa mieluummin, että "tiu, tau tulkku, hyvin luistaa suksi"

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Loppuuko kokonaan15.5.2020 9:56
Akm pelottelee meitä. Väittää löytäneensä uusia yksityiskohtia ja saaneensa palapelin valmiiksi. Uhkailee jopa sodalla.
Ei meitä syyllisiä ole enää monta jäljellä. Varallisuus on siirtynyt jo lapsille ja ymmärtämättömyydessä tehdyt rikokset ovat vanhentuneet.
Keskusta on kantanut poliittisen vastuun kertaalleen kunnallisvaaleissa. Menetimme kannatustamme yli 2 prosenttiyksikköä. Kyllä tässä on ollut rangaistusta kylliksi.
Väki on vähentynyt Juankoskella. Jos vaalit pidettäisiin nyt, olisi kannatuksen me 70 prosenttia. Kannamme näin poliittisen vastuun loppuun asti.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: