Keskustelu

alan kolmas miesVÄÄRÄT JUNAT24.5.2020 2:11
Suomalaisilla poliitikoilla on tapana astua aina vääriin juniin.

En nyt lähde kertaamaan kaikkia mahdollisia kriisejä, joita suomalaiset ovat joutuneet kohtaamaan, kun meidän ns. jämerät johtajat ovat olleet meitä erilaisiin juniin opastamassa.

Yksi pahimpia virheitä on ollut vahvan markan paikallinen lättähattu ja siitä sitten junan vaihto EURO-junaan.

Ensin vuonna 1995 liityttiin salakavalasti EMU:n ja vuonna 1999 sitten lopullisesti EURO:on.

Yllä mainitulla junamatkalla tuli siis ensin 1990-luvun pankkikriisi.

Jolloin huomattiin yht´äkkiä, että meillä oli 50%:n asuntokuplakin. Minullekin se tarjottiin kuin Manulle illallinen.

Kun 500 000 suomalaista heitettiin 1990-luvun poliitikkojen itse luomassa lamassa junan kyydistä työttömyyskortistoon ja yrittäjien omaisuudet ryöstettiin pankeille ja valtiolle, niin jo kohta oli taas edessä junanvaihto.

Kukaan ei ole tällekään asialle korvaansa lotkauttanut.

Laura Huhtasaaren ehdotettua viime presidentinvaaleissa "totuuskomission perustamista" asian selvittämiksi hänelle hymyiltiin ivallisesti: "Tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistaa. Nyt on presidentin vaalit."

Asemalaiturilla suomalaisia opasti EURO-junaan 1990-luvulla sossujen Paavo Lipponen ja kokoomuksen Unilukkari Niinistö.

EURO-kyytiä kesti vuoteen 2008, jolloin taas tuli pankkikriisi.

Nyt tuli isompi pankki tiensä päähän kuin vain suomalainen SKOP. Se oli Amerikan iso investointipankki Lehman Brothers.

Yhdessä yössä todettiin, että Amerikassa on iso asuntokupla.

Eihän asunnoilla Amerikassakaan voi olla mitään arvoa, jos asukkaat eivät pysty maksamaan vuokria tai hoitamaan lainojaan, eikä myyntiin tulleille asunnoille ollut osoitettavissa myöskään uusia ostajia.

Globalisaation seurauksena työ oli jo karannut Amerikasta kommunistiseen Kiinaan ja muihin halvan työvoiman maihin.

Meille ei tullut vielä 2008 asuntokuplaa, kun pankit ovat jakaneet asuntolainoja lähes nolla korolla.

Asuntokupla ei ole siis vuonna 2020 päässyt vielä kunnolla puhkeamaan, kun maassa on pidetty EURO-papiston johdolla yllä kulutusjuhlia, joissa rahaa on syydetty vuosittain kiinalaisten kommunistien laariin miljardikaupalla.

Työpaikkojen ja palvelujen kadottua meillä maaseudulta on valtiovallan ja pankkien armollisessa ohjauksessa maaseutuväestö ohjattu kaupunkeihin ja tiheästi rakennettuin asutuskeskuksiin.

Palvelujen keskittämisestä tuli keskeinen poliittinen paradigma eli ainoa oikea tapa toimia.

Tällä hetkellähän me ollaan kuitenkin Suomessa pitkälti tässä samassa tilanteessa kuin USA:ssa oltiin vuonna 2007.

Virallisestihan meillä ei kuitenkaan ole mitään asuntokuplaa, koska valtio maksaa viulut.

Eikä meillä ole myöskään työttömyyttä, mutta työikaisestä väestöstä enää vain noin 65%:lla on oikeasti vastuullaan tuottavaa (bruttokansantuotetta lisäävää) työtä.

Mutta valtionkaan piikki ei ole loputon.

Syksyyn mennessä meillä on nähtävästi edessä massiivinen konkurssien aalto. Valitettavasti monen kohdalla lomautus muuttuu työttömyydeksi.

Tunkua ei olekaan enää isoihin asutuskeskuksiin, koska Punatulkkujen koronademonisointi tulee pysäyttämään muuttoliikeen suurten kaupunkien viruslinkoihin.

Hypoteekki Pankki on jo varottanut varovasti asuntokaupan hiipumisesta.

Miten ostat asunnon edes nollakorkoiselle lainalla, jos ei ole töitä.

Ainoa ratkaisu on silloin valtion asuntotuotanto.
Entinen Arava-aika häämöttää horisontissa.

Kohta 6-henkinen perhe ei saa rakentaa 100 neliötä isompaa kämppää.

Vanhempi maatiaiskämppä on pankinjohtajien mielestä arvoton. Purkutuomiota vaille.

Telttamajoitus karanteenin omaisissa olosuhteissa on tarjolla yli 65 vuotiaille.

Korona-aikana 4-henkiselle perheelle riittää 40 neliön kaksio. Oma sauna on kielletty, koska se kuluttaa kohtuuttomasti sähköä.

Sähkö taas lisää hiilijanjälkeä etenkin, jos sähkö kehitetään perinteisin hyväksi havaituin keinoin.

Saunaan ei voi enää mennä tyynellä ilmalla eikä sadesäällä, kun aurinkopanelin teho ei riitä saunan kiukaaseen.

Puukiukaan poltto ja grillaaminen on taas kielletty pienhiukkasten päästöjen vuoksi.

Liika on liikaa, liharuoan syönti on myös syntiä. Ihmisen tarvitsema proteiini otetaan heinäsirkoista ja myös muista hyönteisistä.

Lehman Brothersin luoma finanssikriisi levisi siis EU:n finanssikriisiksi, jota EURO-junien konduktöörit on meille käyneet aina aika ajoin selittämässä.

Nyt ollaan sillä ja sillä asemalla, vaikka juna ei liiku mihinkään, mutta konduktööri kyllä muistaa jokaisella asemalla tarkistaa, että meillä on ostettu lippu seuraavalle asemalle.

Junissa ei lippuja tietenkään enää myydä ja liputtomat salamatkustajat heitetään kylmästi ratapenkalle.

Varmuuden vuoksi EURO- junan ovet pidetään sitten vielä visusti asemilla kiinni, ettei kukaan vahingossakaan pääse edes asemalaiturille jalottelemaan.

EURO- junan ravintolavaunussa havaittiin sitten jo heti kohta Lehman Brothersin konkurssin jälkeen, että nyt on paskat housussa.

EURO-papiston täytyi siis keksiä jotain.

Brysselissa keksittiinkin sitten hätäkokouksessa Euroopan Unionin rahoituksen vakausmekanismi EVM ja Olli Rehnin johdolla Kreikan ja Espanjan pelastuspaketit jne.

EKP alkoi ostaa arvottomia arvopapereita, jotka laitettiin pankin taseeseen turvaavina vakuuksina kuin konsanaan Juankoskella valtuustossa.

Siellähän myönnettiin 2011 5 milj. EUR:n omavelkainen kaupungin laiton takauskin Premium Boardin 6.25 milj. EUR:n Handesbankenin lainalle, vaikka AKM varoitti, että takauksella ei ole turvaavaa vastavakuutta.

Kysymys oli siis laittomasta takausoperaatioista.
Juankosken valtuustossa.

Kangasveijari ja muut humanderit asettivat takauksen vastavakuudeksi Farocon Oy:n arvottoman Hangon varastohallin ja kirkkain silmin väittivät Suomen kaikissa hallinto-oikeuden asteissa ja tietysti myös Välimiesoikeudessa, että varastohallin käypä arvo on ainakin 7.6 milj. EUR.

Välimiesoikeudessakin Kangasveijari vannoi käsi raamatulla ja vielä Vision Huntersin avustamana, että Faroconin vuonna 1960 rakennetun peltisen varastohallin substanssiarvo on jopa 9.6 milj. EUR.

NS teki asiaa koskevan kunnallisvalituksen, jossa NS näytti, että vanhan varastohallin vakuusarvo on korkeintaan 250 000 EUR:a.

No, varastohallihan meni sitten konkurssiin 2.2.2017 ja asianajotoimisto Evershedsin pesänhoitaja realisoi 5.10.2018 Farocon Oy:n konkurssipesän 210 000 EUR:lla.

Juankosken kaupungillehan tästä kaupasta ei käteen ole voinut jäädä enempää kuin korkeintaan kahvirahat.

Korkoineen pelkästään tästäkin laittomasta takausoperaatiosta tuli Juankosken veronmaksajille kuitenkin noin 7.7 milj. EUR:n lasku.

Sitä ei Säyneisen koulun lakkauttaminen kata.

Muita Juankoskelle aiheutettuja useiden kymmenien milj. EUR:jen tappioita en tähän yhteyteen viitsi nyt kirjata.

EURO-junan ravintolavaunussa keskustelu on aina ollut suomalaisilla poliitikoilla ja lobbareilla vilkasta.

Lähes yhtä vilkasta kuin siinä kuuluisassa Lentävässä Kalakukossa.

Kun kepuloisten Olli Rehn kävi kyykyttämässä kreikkalaiset ja muut etelä-eurooppalaiset työttömiksi, asialistalle otettiin heti kohta koko maailmaa huolestuttanut ilmastonmuutos.

Amerikan presidentinvaaleissa hävinnyt demujen eliittiperheen hemmoteltu lapsi ja entinen varapresidentti Al Gore löysi nopeasti lohtua, kun ryhtyi ilmastoalan erityisosaajaksi ja havaitsi, että nyt löytyi ala jossa piikki on koko ajan auki, eikä luottolimittejä tunneta.

EURO-papisto havaitsi myös nopeasti, että pelottelu ilmastonmuutoksella avaa kaikki poliitikkojen rahahanat, eikä kansainvälisistä konferensseista ja julkilausumista ole pulaa.

Ilmastomallien rakentelijat nousivat nopeasti arvoon arvaamattomaan.

Etenkin nuorille innostuneille viherpipertäjä opiskelijoille tarjoutui lukemattomia hyväpalkkaisten johtajien töitä.

Mitä synkemmän mallin opiskelija tai tutkija pystyi esittämään, sitä enemmän poliitikot keräsi rahaa kaikenlaisiin ohjelmiin, joiden koordinaattorina on ollut yleisesti myös YK.

Tietenkin tässäkin YK:n ilmastokoordinoinnissa suomalaisilla on taas ollut sormensa pelissä.

YK:n alaista Sveitsissä päämajaansa pitävää WMO:ta (Maailman ilmatieteen laitos), johtaa suomalainen meteorologi Petteri Taalas.

Petteri on kutsunut äskettäin itseänsä dosentiksi ja dosenttihan Petteri oikeasti onkin.

Petteri on fyysikko ja taloustieteilijä. Hän on työnsä puolesta aina ollut tekemisissä kaikenlaisten ennustemallien kanssa.

Petteri on tavallaan myöhään syntynyt Rooman klubin kunniajäsenen eli tilastotieteilija Pentti Malaskan inkarnaatio.

Rooman Klubin "Kasvun rajat " salapoliisiromaanissa Pentti Malaska tilastollisin mallein päätyi suunnilleen samoihin johtopäätöksiin kuin aikoinaan suurta kansainvälistä mainetta saavuttanut englantilaisen hienostoperheen poika pappi ja taloustieteilija Thomas Malthus.

Thomas Malthushan oli kuusilapsisen varakkaan perheen toiseksi viimeisin ujo lapsi, jolle isä järjesti opetuksen 18 vuotiaaksi saakka kotona.

Pessimistisen elämänkatsomuksen omaksunut Maltushan ennusti jo 1798, että eksponentiaalinen väestönkasvu johtaa siihen, että ruoka loppuu mailmasta.

Alkaa tuntua siltä, että ujoa Thomas raukkaa saatettiin pitää lapsena kotona nälässä.

Sehän on myös hyvin tiedossa, että yksilapsisissa perheissä lapsille saattaa kehittyä monenlaisia ongelmia, kun ei koskaan perhepiirissä joudu olemaan sosiaalisissa kontakteissa ikätovereidensa kanssa.

Thomas Maltuksella saattoi taas olla ongelmana tuo ujous, jonka vuoksi hänelle piti järjestää pappiskoulutus kotosalla.

Saattaa myös olla, ettei ujolle Thomasille ruokapöydässä riittänyt eväitä, kun muut vähemmän ujot viisi lasta tyhjensivät ruokapöydän parhaat antimet Thomaksen nenän edestä.

Rooman Klubissahan Pentti Malaska meni vuonna 1972 selvästi pessimisti Malthusta pitemmälle, kun Volkswagen rahoitti "Kasvun Rajat" projektin.

Siinähän mallintajat esittivät taas, että öljy loppuu 30 vuoden sisään ja samoin käy kaikille muillekin tärkeille tarveaineille.

Nythän on nähty sekin, että maailmassa on enemmän kuin koskaan ennen ölyä, eikä öljyllä ole kohta mitään hintaakaan.

Petteri Taalaksella on erinomaisen vaikutusvaltainen paikka YK:n järjestöjen joukossa, koska WMO oli myös vastuussa IPCC 2018 Ilmastoraportin kokoonpanosta.

IPCC 2018 Raportissahan on taas hienoja eksponentiaalisia malleja maapallon hiilidioksipäästöistä.

Vähintään viiden vuoden välein poliitikot tekee malleillaan uuden päivitetyn ajon ja siirtävät maailmanlopun ennustevuottaan.

Vuoden 2018 Raporttihan ennusti maailman lopun tulevan jo 10-12 vuoden sisään.

Mitään merkkejä tulevasta maailman lopusta ei kuitenkaan ole olemassa.

Jos olisi, niin 100 varmasti kukaan ei ostaisi ainakaan kallista TESLA autoa, kun olisi viisaampaan elellä rennosti viimeiset vuodet ilman mitään taloudellisia huolia.

Kyseisen raportin julkaisemisen jälkeenhän Suomessa höyrähdettiin täyteen ilmastolliseen hyperventilaatiotilaan.

Sitrakin jo selvitti, että Suomen nuorista jo 38% kärsii ilmastomuutoshössötyksen vuoksi vakavaa ahdistusta ja jopa masennusta.

Samainen Sitrahan antoi aikoinaan myös huolestuneita lausuntoja Rooman Klubin syvästi tieteellisten malliajojen tulosten perusteella mm. öljyn loppumisesta ja muista kauheista katastrofeista.

Onneksi noista Sitrankin simuloinneista on jo yli 50 vuotta, eikä mikään ole mennyt noiden simulointimallien mukaan.

Stora Ensossa Jukka Härmälä viisaasti totesi aikoinaan, että ainakaan yritysmaailmassa ei pidä lähteä ennustamaan kahta-kolmea vuotta pitemmälle.

Ahti Karjalainen oli myös tässä realisti:

"Tulevaiuuden ennustaminen on lähes mahdoton tehtävä, hyvä jos pystyy ennustamaan edes menneen kehityksen"

Sinänsähän WMO:n Petteri Taalas on esittänyt mm. hiilinieluista aivan järkeen käypiä ajatuksia.

Kuitenkin tuntuu siltä, että YK:n tehtävissä Petterikin on joutunut ottamaan huomioon esim. Kiinan kovat vaatimukset, joihin ilman muuta näyttää kuuluvan globaalin kommunistisen Kiina-vetoisen maailmanjärjestyksen rakentaminen.

Sen lauluja laulat kenen leipää syöt.

Olenkin melkoisen varma, että Petterin tilallekin löytyy hyvinkin helposti ja nopeasti joku sopiva ilmastotieteilijä, jos Petteri esim. seuraavassa ilmastokonferessissa haukkuisi Greta Thunbergin pystyyn ja pitäsi tosiasioihin perustuvan puheen, jossa Petteri toteaisi, että mallien mukaan rauhantahtoiset Kiina, EU ja Venäjä näyttävät olevan maailman pahimmat ilmastopäästöjen ja muiden ympäristötuhojen aiheuttajat - siis kestävän kehityksen pahimmat viholliset.

Yleisestihän on tiedossa, että EU:n komissiossa painetaan yötä päivää euroja, jotta poliitikot voivat rauhassa jatkaa eurooppalaisia ja kiinalaisia kulutusjuhlia ja kaupankäyntiä kommunistisen Kiinan kanssa, kun Kiinassa noin 900 milj. riisipelloilla yötä päivää vedessä tepastelevaa ja ahertavaa viljelijää koittaa jotenkin pysyä kiinni leivän syrjässä.

Sinänsähän Petteri Taalas on esittänyt YK:n roolin kehittämisenkin osalta varsin oikean suuntaisia ajatuksiakin, kuten alta käy ilmi:

"Olisikin hyvä käydä perustavanlaatuinen keskustelu, mikä on optimaalinen tapa hoitaa maailman yhteisiä intressejä ja keskustella asioista.

Lukuisten globaalien asioiden hoitoon tarvitaan YK ja sen erityisjärjestöt.

Sen sijaan YK:n toimintakulttuuri pitäisi päivittää vastaamaan tämän vuosituhannen tarpeita ja hyödyntämään modernin teknologian tarjoamia mahdollisuuksia."

YK:han perustettiin toisen maailmansodan jälkeen 24. lokakuuta 1945 San Franciscossa Kansainliiton korvaajaksi edistämään kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta, oikeudenmukaisuutta sekä ihmisoikeuksia.

Vuonna 2020 Maailman on kuitenkin muuttunut aivan toiseksi, mitä se oli toisen maailmansodan jälkeen.

Vuonna 1945 EU:ta ei ollut ja Kiinan ja USA:n bruttokansantuotteet olivat seuraavat:

□ USA 425 USD (miljardia)
□ Kiina 25 USD (miljardia)

Kun Kiinan kommunistinen kansantasavalta korvasi Kiinan tasavallan eli Taiwanin YK:n jäsenenä vuonna 1971 USA:n presidentti Nixonin ping-pong politiikan seurauksena USA:n ja Kiinan bruttokansantuotteet olivat seuraavat:

□ USA 1 165 USD (miljardia)
□ Kiinan 99 USD (miljardia)

Kiinan kansantasavallan tulo YK:n jäseneksi merkitsi sitä, että iso kommunistinen valtio tuli myös YK:n turvallisuusneuvoston pysyväksi jäseneksi, jollaisella on päätöksiin veto-oikeus.

Veto-oikeus onkin pitkälle halvaannuttanut YK:n toiminnan mm. rauhanturvatehtävissä.

YK:lla on kaikkiaan 15 erityisjärjestöä ja ainakin saman verran muita erillisjärjestöjä. En mene niihin nyt tarkemmin.

Kuitenkin nyt voidaan todeta, että vuodesta 1971 lähtien kommunistinen Kiina on ollut jäsenenä mm. WHO:ssa (terveysjärjestö), WTO (kauppajärjestö) ja UNESCO (kasvatus-, tiede- ja kultuurijärjestö).

UNESCO:n tehtävänä on siis kasvatuksen, tieteen ja kulttuurin avulla edistää rauhaa ja kansojenvälistä yhteistyötä.

Ilmastoalla YK:lla on tietysti myös oma erillisjärjestönsä WMO, jonka tehtävänä on valvoa ilmastoasioita.

Kommunistisessa Neuvostoliitossakin oli aikoinaan näitä rauhanjärjestöjä, joissa suomalaisilla poliitikoilla on aina ollut kova kysyntä.

Vuonna 1940 Suomi ja Neuvostoliittohan sopivat Talvisodan jälkeen rauhansopimuksenkin ja jatkosodan jälkeen vahvistettiin vielä molempien maiden rahantahtoisuus yhteisellä YYA-sopimuksella.

Kun kommunistinen Neuvostoliitto hajosi, niin Suomi solmi taas rauhansopimuksen, mutta nyt EURO-papiston kanssa.

Ratkaisuhan oli täysin luonnollinen ja looginen, koska Suomihan on aina ollut rahantahtoinen maa sekä maan sisällä että ulkona.

Meillä ei missään tapauksessa saa sormea noustaa toista vastaan. Meidän täytyy ehdottomasti olla aina yhtä mieltä.

Rauhan asioissa Suomen pitää toimia samalla vakaumuksella kuin THL:n lääkäri, mutta tuomariksi Suomesta ei noissa kansanvälisissä järjestöissä ole, koska Suomi haluaa olla puolueeton ja riippumaton kaikissa asioissa.

On tietysti hyvä asia, että Suomi ei ole yksinään huutolaispoikana agressivisen Venäjän vieresssä, mutta rauhaan ei kuulu myöskään se, että me ollaan EURO-papiston edessä rähmällään maton alla piilossa kuin aikoinaan kepuloisten Eino Uusitalo, joka ehdotti Itsenäisyyspäivänkin siirtoa YYA sopimuksen allekirjoituspäiväksi.

Nythän Itsenäisyyspäivä joudutaankin joka tapauksessa jo kokonaan peruuttamaan, koska tuskin Unilukkari haluaa maailmalla profiloitua Brasilian Bolsonaroa pahemmaksi viruslinkojuhlien järjestäjäksi.

Ranskan kirkasotsaisen Macronin mielestähän Bolsonaro oli vielä sytyttänyt tuleen Amazonilla myös koko maailman keuhkotkin.

Kiistattomat todisteet kuitenkin kertoo, että nämä Amazonin pyromaanit olivat lähtöisin Hollywoodin huumepippaloista karanneen Tom Cruisen ja Michael Mooren komandoryhmän intomielisiä jäseniä.

Kiinan kommunistinen maailmanvalloitus on toiminut kuin junan vessa.

USA on maksanut viulut maailman rauhanpidosta ja suurimman taakan YK:n kuluista.

Sen lisäksi USA on vielä maksanut suuren osan myös Kiinan talouden kehittämisestä ostamalla kiinalaisia halpatuotteita vuosittain satojen miljardien USA:n taalojen edestä.

Viime vuosina Kiinan vienti USA:han on ollut tasolla 450-550 miljardia USD.

Ei ole ihme, että Kiina on nykyään taloudellinen suurvalta.

Vuonna 2018 Suomen kannalta kiinnostavissa maissa bruttokansantuotteet olivat seuraavat :

□ USA 20 544 USD (miljardia)
□ Kiina 13 608 USD (miljardia)
□ Saksa 3 948 USD (miljardia)
□ Englanti 2 855 USD (miljardia)
□ Venäjä 1 658 USD (miljardia)
□ Ruotsi 556 USD (miljardia)
□ Suomi 277 USD (miljardia)

Kommunustisen Kiinan vapaamatkustajan roolista saa hyvän kuvan, kun tarkastelee YK:n rahankäyttöa maittain.

Huomiota on kiinnitettävä sekä sääntömääräisiin että vapaaehtoisiin ohjelmiin.

Kuka siis viulut todellisuudessa maksaa?

Alla on esitetty muutamista Suomen kannalta kiinnostavista maista huomioiden YK:n kokonaismenot pakollisten ja vapaaehtoisten ohjelmien osalta vuonna 2018:

□ USA 10 029 USD (milj.)
□ Saksa 3 914 USD (milj.)
□ Englanti 3 339 USD (milj.)
□ Ruotsi 2 129 USD (milj.)
□ Kiina 1 326 USD (milj.)
□ Venäjä 596 USD (milj.)
□ Suomi 251 USD (milj.)

Em. kokonaismenoihin sisällytetyt YK:n pakolliset maksut vuonna 2018 oli seuraavat:

□ USA 674 USD (milj.)
□ Saksa 170 USD (milj.)
□ Englanti 127 (milj.)
□ Ruotsi 25 USD (milj.)
□ Kiina 335 USD (milj.)
□ Venäjä 67 USD (milj.)
□ Suomi 12 USD (milj.)

Kyllähän näistä maksuista näkee, miten esim. Kiina ja Venäjä näkyy istuvan näissä YK:n rauhanvaunuissa muina miehinä, mutta kummallakaan ei näytä olevan edes voimassa olevaa täysin maksettua matkalippua.

Tuo Wuhanista karannut Korona virus paljastaa vielä WHO:n osaltakin tuon Kiinan vapaamatkustuksen törkeyden huipun.

WHO:n budjetti kokonaisbudjetti normaalille kaksivuotiskaudelle 2018-2019 oli seuraava:

□ Sääntömääräiset menot 956 USD (milj.)
□ Muut tulot 169 USD (milj.)
□ Vapaaehtoiset menot 4 499 USD (milj.)
□ Yhteensä 5 624 USD (milj.)

□ USA:n osuus
Sääntömäääräiset 237 USD (milj.)
Vapaaehtoiset 656 USD (milj.)
Yhteensä 893 USD (milj.)

□ Kiinan osuus
Sääntömäääräiset 67 USD (milj.)
Vapaaehtoiset 10 USD (milj.)
Yhteensä 86 USD (milj.)

On täysin käsittämätöntä, että Kiina kielsi WHO:n pääjohtajaa etiopialaista Tedros Adhadom Ghebreysusia kertomasta muille WHO:n jäsenmaille, miten korona tarttuu ihmisestä ihmiseen.

Asia oli kuitenkin kiinalaisilla tiedossa jo lokakuussa 2019 ja nyt on asiasta jo mustaa valkoiselle.

Kiinalaisten kommunistien ja WHO:n pääjohtajan törkeä tietojen salaaminen on aiheuttanut koko mailman taloudelle valtavat taloudelliset ja sosiaaliset vahingot.

Koko maailman yhteenlaskettu bruttokansantuote oli vuonna 2019 suunnilleen 86 600 USD (miljardia).

Siitä voi hyvin pudota 10-15% vuositasolla ja vielä useiksi vuosiksi peräkkäin.

Lopullinen kansantaloudellinen tappio voi siis olla luokkaa 3 x 86 600 x 15% = 38 970 USD (miljardia).

Luku on siis yli kaksi kertaa Kiinan nykyisen bruttokansantuotteen suuruinen.

En ihmettele lainkaan, että Amerikan erinomainen presidentti Donald Trump on todennut, että Kiina on pantava vastuuseen tästä globaalista katastrofista.

Ihmetystä herättää kuitenkin se, että suomalaisessa mediassa tässäkin asiassa päällimmäisenä uutisointina näyttää jostain syystä olevan vain Trumpin arvostelu.

Suomen poliitikkojen ja median vauhtisokeus on hämmästyttävää.

Kommunistisen Neuvostoliiton aikaan jokaisella johtavalla suomalaisella poliitikolla ja yritysjohtajalla (yleensä valtiojohtoiset yhtiöt) piti olla neuvonantajana ns. kotiryssä.

Kiinan nostua globaaliksi talousmahdiksi katseet on meillä suunnattu taas ilman mitään kritiikkiä kommunistisen Kiinan massiivisiin "silkkitie" ja muihin erittäin lupaaviin hankkeisiin kuten esim. laittoman rahan turvin rakennettu Ähtärin Panda Puisto.

Vaikuttaa vähän siltä, että Kemiinkin kiinalaisten ja suomalaisten poliitikkojen Kaidin miljardin euron bioenergiafabriikkikin saattaa osoittautua vielä ns. märäksi päiväuneksi, koska kyseisen suomalaisen firman emoyhtiöhän tuntuu olevan Kiinan Korona kaupunki Wuhanissa.

Kun suomalaiset poliitikot ovat niin voimakkaasti jo muutaman vuosikymmenen vannoneet Kiinan mahtavien markkinoiden nimeen, niin on hyvä välillä herkistää silmät ja korvat kuulolle, mitä esim. Creatura aktivistit Timo Kuusiola ja Heidi Nummi ovat Kiinasta kertoneet:

"Kiinan talousihme on kuitenkin rakentunut ekologisesti ja sosiaalisesti kestämättömälle pohjalle.

Vaikka esimerkiksi kemiantehtaat pystyisivätkin nostamaan Kiinan bruttokansantuotetta, niiden aiheuttamat ympäristötuhot tulevat kymmenkertaisesti kalliimmiksi.

Kiinan kasvun mallia onkin kritisoitu mallina, jossa käytetään 100 yuania, jotta bruttokansantuotetta saadaan kasvatettua 10 yuanilla.

Kiinan ilmansaasteongelmat ovat tulleet tunnetuksi ympäri maailmaa, mutta ilmansaasteitakin suurempia ongelmia aiheuttavat esimerkiksi vesistöjen pilaantuminen, massiivinen aavikoituminen sekä biodiversiteetin tuho.

Lisäksi ympäri Kiinaa on syntynyt niin kutsuttuja "syöpäkyliä", jotka ovat kauttaaltaan niin saastuneita, että pelkästään niissä asuminen aiheuttaa merkittävän syöpäriskin."

Tästä voidaan vetää se johtopäätös, että Kiina on lähes samanlainen kommunistinen "paperitiikeri" kuin vuonna 1991 omaan mahdottomuuteensa romahtanut Neuvostoliitto.

Suomen Punatulkkujen hallitus on valtamediassa lähes päivittäin tiedottanut, että Punatulkut ovat tehneet kaikkensa, ettei tässä maassa yksikään yritys mene koronan vuoksi konkurssiin.

Siinä jämerät Punatulkut ovat täsmälleen oikeassa.

Suomi ei mene konkurssiin koronan toimesta, vaan Punatulkkujen osaamattoman ja taloudesta sekä ihmisoikeuksista täysin piittaamattoman toiminnan johdosta.

Suomessahan jo 30-40 vuotiaina ylirasittunut pääministeri ja muut sosiaali- ym. ministerit sekä useimmat ylijohtajat ja muutkin virkahenkilöt ovat todenneet julkisuuteen, että meillä kaikki 70 vuotiaat ihmiset ovat välittömässä hengenvaarassa ja sen vuoksi heidät on hyvä eristää muusta yhteiskunnasta karanteenin omaisiin olosuhteisin.

Nämä vanhempien ihmisten perustuslaillisia oikeuksia loukkaavat ministerit ja virkahenkilöt eivät kuitenkaan pysty kansalaisilla kertomaan, uhkaako vanhempaa väestöä hengenvaara mahdollisesti tänä vuonna vai koronaviruksen mahdollisessa toisessa, kolmannessa tai peräti kymmenennessä aallossa.

THL:n pääjohtajakin tuntuu tietävän, että korona jää kiertämää maailmaa hamaan tulevaisuuteen ja STM:n Krista Kiurukin on vahvistanut, että tulevaisuudessa koronapesäke saattaa yht´äkkiä räjähtää käsiin vaikka Kyyjärvellä tai Säyneisissä kuten aikoinaan Italian Vesuviuksen tulivuori.

Noille STM:n asiantuntijoille olisi jonkun matemaatikon hyvä käydä kertomassa, että jos koronassa on noita aaltoja ja kysymyksessä on sini-muotoinen tasainen vähän normaalia sydänkäyrää muistuttava käyrä, niin noita "korona-aaltoja" tulee Suomessa jokaiselle ihmiselle melko tasaista tahtia nykyisen elinaikaodotteen mukaan.

Suomessahan vuonna 2018 miesten ja naisten jäljelle oleva elinikäodote 65 vuotiailla oli seuraava:

□ Naiset 22.0 vuotta
□ Miehet 18.6 vuotta

Noista luvuista voidaan päätellä, että ainakin naisilla korona-aaltoja alkaa näköjään tulla jo vaihdevuosien jälkeen ja ne ilmeisesti tarttuu myös miehiin.

Näyttää siltä, että Punatulkkujen hallitus on jostain kuitenkin saanut valtuudet määrätä 70 vuotiaille ihmisille jopa elinkautista vankeustuomiota pitempiä karanteeniaikoja.

Tällainen touhu ei kyllä vapaassa demokraattisessa maassa käy laatuun.

Neuvostoliitossa, Kiinassa tai EU:ssa se voi toimiakin, mutta minusta se ei voi toimia Suomessa.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: VÄÄRÄT JUNAT24.5.2020 3:44
Aika kovaan seuraan oli Juankoski, Petri ja Farocon päässeet. Samoin Säyneisen koulu. Näillä on maailmanhistoriallista merkitystä, toisin kuin Juankosken keskustalla. Uskoo ken tahtoo.

poliittinen tarkkailijaRe: VÄÄRÄT JUNAT24.5.2020 23:15
Nyt näyttää siltä, että Unilukkarikin alkaa vähitellen herätä.

Täytyypä sanoa, että Esko Aho totesi nyt selvällä suomen kielellä, mistä kenkä puristaa.

Vaikka Eskon suosikkipeli on pokeri, niin Eskolla on se hyvä puoli, että hän pystyy pelaamaan kaksilla korteilla.

Venäjän Sperbankin hallituksen jäsenen ja amerikkalaisen JP Morganin mahtipankin neuvonantajan roolit avaa kyllä ajattelulle aivan muut sfäärit kuin kepuloisten Olli Rehnillä on.

Ollihan ei kelvannut EKP:n eikä IMF:n johtoon, vaikka oli hakupapereihin kirjannut, että on tullut armeijakin käytyä ja reservin luutnantin paperit oli plakkarissa.

Olli ehkä ajatteli virheellisesti, että pankinjohtajalla täytyy jostain syystä olla sotilaskolutus.

Minusta taas sotilas-, poliisi-, tai rajavartijakoulutus saattaa olla jopa haitaksi pankinjohtotehtävissä.

Pakinjohtajien tehtävänähän on minusta ottaa vastaan ihmisten rahoja, maksaa niistä kohtuullista korkoa ja lainata rahaa sitä tarvitseville vähän korkeammalla korolla.

Minusta tällaisissa tehtävissä aseiden käytöstä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Eihän kukaan uskalla mennä sellaiseen pankkiin, jossa vastaan marssii ensimmäisenä joku sotaherra tai poliiisi puhumattakaan jostain portsarista.

Poliittinen Suomen pankki on pikkukioski JP Morganiin verrattuna. Taso ei paljoa poikkea joka kylän Osuuskassasta.

Nikkeli ja kivihiili Ollihan on lukenut väärät kansantalouden oppikirjatkin, mutta Kannuksen Kennedy Esko ymmärsi ottaa etäisyyttä suomalaisesta tunkkaisesta punamultatouhusta ja kävi välillä tuulettumassa Harvardin yliopistossa.

Tuuletus on selvästi petrannut Eskon juoksua.

Merkille pantavaa on, ettei Esko ole liittynyt ainakaan vielä siihen laulukuoroon, jossa periaatteella 24h/7 haukutaan Amerikan erinomaista nykyistä presidenttiä.

Esko on vielä kohtalaisen nuori mies. Syntynyt 1954 ja ilmeisen hyvässä kunnossa.

Kun otetaan huomioon ym. suomalaisten miesten elinajan odote, niin Eskolla tuntuu olevan elinvuosia jäljellä vielä ainakin 20-25 vuotta.

Unilukkari on jo ilmoittanut julkisuuteen, että hänelle Unilukkarina olemisessa riittää hyvin 12 vuotta ja onhan se hyvä, että Sauli Väinämö ehtii viettää mahdollisimman paljon ns. laatuaikaa myös nuorimman poikansa Aaro Veli Väinämön kanssa.

Nykyään varhaiskasvatus on todettu aivan elintärkeäksi ihmisen tulevan tasapainoisen elämän kannalta.

Ja eihän siitä ole vielä kauan, kun Unilukkari osti Jennille, Aaro Veli Väinämölle ja Lennulle jopa oman kesäpaikankin, jossa varmasti riittää eläkepäiville runsaaasti erilaisia puhdetöitäkin.

Esko, jos elää säädyllisesti, eikä innostu juomaan liikaa maitoa Terra Sipilän tapaan, on vielä erittäin hyvässä presidentti-iskussa, kun Suomeen valitaan uutta presidenttiä Unilukkarin jälkeen vuonna 2023.

Unilikkarillahan on vielä virkatehtäviä jäljella 1374 päivää. Sehän on vain muutaman armeijan aamukamman mittainen työrupeama.

Kyllä sen raavas suomalainen mies kestää, vaikka nykyisen Punatulkkujen poliittisen teatterin seuranta saattaa lopulta naurattaa kuoliaaksi jopa hyväkuntoisen Unilukkarinkin.

Sen verran Unilukkarin kehonkielestä nytkin havaitsi Kultaranta-keskusteluissa.

En sitten lainkaan ihmettele myöskään sitä, että Unilukkari jo huomautti EU taivaan yllä leijailevista ukkopilvistä.

Wuhanin laboratoriosta karannut korona on tuonut meidät Hamletin kysymyksen äärelle: ollaanko vaiko eikö olla?

Esko siihen jo vastasi selkokielellä, että EURO-papiston EURO:ssa on valuvika.

Unilukkarikin säesti ja sanoi, ettei valuvikaa voida loputtomasti rahaa painamalla yrittää korjata. Täytyy palata lähtöruutuun.

Unilukkari nyt näköjään myös jo lähes selkokielellä totesi Sixten Korkmaninkin suuntaan, että tuota syömävelanottoa ja yhteisvastuuta on nyt vain pyrittävä hillitsemään.

Kun Unilukkari jättää nykyiset tehtävänsä, niin Esko on vasta 69 vuotias. Siis mies parhaassa iässään.

Amerikan nykyinen erinomainen presidentti on nyt 73 v ja ilmeisesti jatkaa "4 more years".

Kun Suomessa oli vaikeat ajat sotien jälkeen, niin meillä Presidentiksi valittiin pankinjohtaja ja juristi Juho Kusti Paasikivi.

Paasikivi oli virkaan astuessaan 76 vuotta vanha ja oli virassa 10 vuotta.

Ryvettymätän Esko voisi siis aivan hyvin sopia Maan Isäksi vuonna 2024.

Se on nyt jo kuitenkin nähty, että Pekka Haaviston juna meni justiin näitä kisoja aatellen.

Näin on myös käynyt Vanhasen Matille, eikä ainakaan Sanna Marinia voida tällaisiin tehtäviin harkita missään-, ei edes poikkeusolosuhteissa.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: VÄÄRÄT JUNAT25.5.2020 9:52
Poliittinen tarkkailija on ryhtynyt mielistelemään minua kannattamalla Esko Ahoa tulevaksi presidentiksi. Ahon meriitiksi hän näkee Usa-myönteisyyden ja Spermpankin johtajuuden.
Me katsomme mielellämme lähipiiriimme ja Savoon. En nyt tarkoita Olli Rehniäkään enkä edes Seppo Kääriäistä. Juankoskella on tarjota kaksikin presidentin korkeat vaatimukset täyttävää henkilöä. Toinen on mies ja toinen on nainen. Edellinen on tehnyt pitkän työuran Juankoskella ja jälkimmäinen on syntynyt Muuruvedellä, joka juuri ennen hänen syntymistään oli liitetty Juankosken.
En sano henkilöiden nimiä, mutta järjestän pienen leikkimielisen kilpailun. Ensimmäisenä näiden presidenttiehdokkaiden nimet julkistava kirjoittaja saa tunnustuspalkinnon.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: VÄÄRÄT JUNAT25.5.2020 15:14
Autan sen verran, että Muuruveden suosikkini etunimi ei ala T-kirjaimella eikä M- kirjaimella.
Juankosken suosikkini ei ala E-kirjaimella eikä myöskään R-irjaimella.

poliittinen tarkkailijaRe: VÄÄRÄT JUNAT25.5.2020 18:40
Minusta ennen kuin ryhdytään laatimaan listaa tai arvailemaan sitä, kuka Juankosken seudulla vaikuttaneesta henkilöstä olisi presidentin tehtäviin sopiva ja pätevä, meidän on syytä tehdä ns. nykytilanneanalyysi.

Perinteisessä yritystutkimuksessahan suosituksena nykytilanneanalyysin kohdalla on, että yrityksen asioita tarkastellaan tietysti nykytilanteen perusteella mutta otetaan myös huomioon se, miten nykytilanteeseen on tultu.

Vähimmäisvaatimus on, että tarkastellaan yrityksen kehittymistä viiden viimeisen vuoden aikana.

Tämän tarkastelun perusteella voidaan sitten tehdä jonkinlainen roknoosi, miten yritys tulee kehittymään tulevaisuudessa.

Minusta tämän tyyppinen modernia hypridi-strategiaakin muistuttava lähestymistapa sopiin erinomaisen hyvin myös siihen, kun valitaan kapteenia suuressa merihädässä olevalle Suomi-neidon kiikkerälle kaarnapurrelle.

Kun nyt eletään tätä digi-aikaa, niin en enää haluasi sitä, että Suomi ajelehtisi "ajopuuna" tässä globalisaation aallokossa, koska lähes jokaisella alkaa olla jo kännykässä modernit navigaatoorit.

Navigaattorista saadaan nykyään jo kätevästi reittiohjeet ja vaihtoehtoiset reitit.

Tästä voitaisiin päätellä, että kuka tahansa suomalainen, joka osaa käyttää kännykkää sopii digi-aikana Suomen presidentiksi.

Minulla on kuitenkin sellainen käsitys, ettei meidän kannata ihan pystymetsästä presidenttiä valita.

Valittavan presidentin tulee täyttää presidentiltä vaadittavat älylliset ja muut ominaisuudet.

Minusta presidentin pitää olla ensinnäkin kirjoitus- ja lukutaitoinen. Myös puhetaito on tärkeä. Harvemmin on missään valittu myöskään mykkää presidenttiä.

Tai presidenttiehdokasta, joka käy presidentin vaalikampanjaa omakotitalonsa kirjastohuoneeseensa peloissaan linnoittautuneena, kuten USA vasemmistolainen "Sleepy" Joe Biden tuntuu tekevän.

Minusta ainakin Suomen Presidenttiä valitessa pitää myös ottaa ajan henki huomioon.

Minä muistelen, että meillä oli ns. ajopuuaikana presidenttinä mm. Reissu Lassi.

Koronan jälkeen ei voida missään tapauksessa valita sellaista presidenttiä, joka resuaa ympäri maailmaa kaikissa viruslinkomaissa kuten esim. Kiinasssa.

1950-1980 luvullahan meillä oli presdenttinä taas Kainuun torpassa syntynyt Urkki, joka oli tunnettu mm. siitä, että hän kesti hyvin viinaa ja hänellä oli kuollessaan 40 vuotiaan kunto.

Urkin aikaanhan presidentin - ja ulkoministerin tehtäviä hoitavien piti olla juoppoja.

Ahti Karjalaisenkin Harri Holkeri joutui muistaakseni ohjaamaan katkaisuhoitoon, kun Ahtin auto lipsashti tiepuoleen kotimatkalla tärkeästä Suomen Pankin virkaneuvottelusta.

Kekkosen jälkeen valittu Manu oli taas turkulainen "satamajätkä", jonka keskeinen harrastus oli lentopallo ja poliittinen juonittelu.

Manulla oli hieno otsakiehkura, joka hurmasi kaikki naispuoliset suomalaiset äänestäjät.

Talousasioistahan Manu ei juurikaan ymmärtänyt mitään ja onneksi tuhosi ns. punapääoman.

Manu väitti Suomen Pankissakin markkaa vahvaksi, vaikka markalla ei päässyt oikein muualle kuin Stockmannilla yleisövessaan.

Se oli hyvä puoli, että silloin vielä Stockamanin yleisövessassa oli virkapuku päällä työskentelevä naispuolinen ns. vessan vartija, jolta sai tarvittaessa myös pari arkkia vessapaperia.

Mutta muutenhan Manu oli ihan kelpo mies, vaikka ajatuksen kulku oli kyllä koko lailla arvaamaton.

Manun jälkeenhän muistaakseni Lasse Lehtinen ehdotti sitten, että Ahtisaaren Mara olisi kelpo presidentti.

Eihän Marassa mitään vikaa sitten ollutkaan. Muistaakseni Viipurissa syntynyt ja opettajan uralle antautunut.

Vähän epäselväksi minulle on jäänyt, miksi Mara lähti sinne Afrikkaan, mutta se reissu kannatti, kun Marasta tuli lopulta sitten rauhan nobelisti.

Presidentin tehtävissä Maralla oli pientä alkukankeutta, kun Mara kävi vaalien jälkeen ensimmäisellä valtiovierailulla tapaamassa Ruotsin kuningasperhettä ja Carl Kustaa kosti teekkarien Kallelle aikoinaan tekemän jäynän, jossa Kallelle annettiin kaulaan vähän isommat ja pitemmät kuninkaan killuttimet.

Mahtoi Kallella olla kovat tuskat, kun hän silloin tepasteli Dipolissa rivakasti astelleen Urkin vieressä ja killuttimet koko ajan kolkatti sopivaan kohtaan.

Kun nyt katsoo Kallen jäkikasvua, niin voi todeta, ettei teekkarien jäynä ainakaan Kallen lapslykkyä vienyt, vaikka lähellä se varmasti oli.

Minä en kuitenkaan ollut tuota jäynää suunnittelemassa, vaikka muutoin Dipolissa päivittäin kävinkin.

Minä muistelen, että Maralla oli noissa Kallen pippaloissa jaloissaan uuden uutukaiset liukkaat nahkapojaiset lakerikengät ja tietysti Mara liukastui Kuninkaan linnan hämärissä saleissa ja löi päänsä johonkin pöydän kulmaan.

Muutoin Marasta ei ole pahaa sanottavana ja jätettyään presidentin tehtävät Mara on jo moneen kertaan todennut, että missä se Suomen NATO hakemus oikein viipyy.

Maran jälkeenhän meillä valittiin sitten pressaksi "koko kansan" Tartsa eli Tarja Halonen.

Tarja on vaatimattomista oloista kotoisin ja tykkäsi avata maatalousnäyttelyitä Panu-lippalakki päässään ja antoi anteeksi Pentille, vaikka Pentti selvästi tirkisteli illalliselle Pentin vieressä istuneen Kuningatar Silvian avoimeen poveen.

Tarjan pahin mokahan oli hänen matkalaukun kokoinen käsilaukkunsa.

Minä olen aina ihmetellyt, mistä Tarja oli saanut päähänsä ostaa noin mahtavan käsilaukun.

Olisikohan Putin näyttänyt Tarjalle omaa ydinaselaukkuaan ja Tarja oli ajatellut, että samanlainen laukku kuuluu kaikille presidenteille.

Turhan suuren laukun Tarja kuitenkin hankki, koska eihän hänen laukussaan mitään ydinaseiden laukaisunappeja voinut ollut.

Luultavasti vain pari huulipunapuikkoa ja tietysti suihkepullo kuparinväristä hiuslakkaa.

Tarjan aikana Suomen presidentin tärkeimpiin edustustehtäviin kuului syöminen Brysselisssä komissaarien juhlapöydässä.

Tartsahan ei millään halunnut luopua siitä toisesta lautasesta EU-pöydässä ja siinähän tuli sitten lähes nyrkkitappelu, kun nälkiintynyt Vahasen Matti oli aina joutunut kotonaan olemaan vähillä eväillä ja tietysti halusi myöskin Brysselissä syödä koko rahan edestä.

Kyllä minä tämän Tarjan syöntihalunkin ymmärrän hyvin, koska sen verran paljon meiltä tuota rahaa Brysselin herroille siirretään, joten kyllä se on kohtuullista, että meidän presidentti pääsee myös kunnon eväitä välillä nauttimaan hyvässä seurassa.

Unilukkarista en nyt tässä halua sen kummempaa sanoa, mutta itseään hän on luonnehtinut "puolivallattomaksi leskimieheksi", joka sitten kuitenkin joutui noilla retkillään naimisiin runoja harastavan Jenninsä kanssa.

Jenni on kyllä hoitanut asiat siihen malliin, ettei Unilukkaria ole enää vuosikausiin Seiska lehden toimittajat nähneet Helsingin yössä.

Nyt näyttää siltä, että koronan jälkeen tuo maailman järjestys muuttuu.

Vapaan globalisaation kaudesta siirrytään kohti globalisoitunutta nationalismia.

Kotipesät pitää olla kunnossa aivan kuten Unilukkarikin taisi mainita Kultaranta-keskusteluissa.

Isossa kuvassahan tämä merkitsee sitä, että kommunistisen Kiinan rymistelylle maailman talousjärjestelmässä tulee "loppu".

On vaikea kuvitella, että kommunistinen järjestelmä voisi luoda perustan koko maailman taloudelle.

Näin ollen Kiina joutuu taipumaan ja sen on alettava noudattaa yleisesti hyväksyttyjä ihmisarvoon ja valinnan vapauteen perustuviä sääntöjä.

Pari keskeistä sääntöä on: älä tapa, äläkä varasta.

Suomen ulkopolitiikassa on hyvä muistaa, että maailmassa on muitakin toimijoita kuin EU, joka on joka tapauksessa vasta ns. koeponnistusvaiheessa.

Niinpä Suomen kannattaa pitää hyvät suhteet myös muihin maihin.

Perustuslain mukaan Suomen presidentillä on keskeinen rooli näissä ulkosuhteissa, joten ei ole ihan sama, millainen presidentti Unilukkarin jälkeen tähän maahan valitaan.

Meillähän oli pitkään sellainen kausi, että ovet eivät enää Valkoisessa talossakaan meille aunneet.

Tuli ihan mieleen entinen Hortto Kaalo-yhtyeen levy: "Miksi ovet eivät aukene meille? Onko rotumme syytä tää?"

USA:ssa valitaan presidentti tulevana marraskuuna.

Tietysti Suomen media tekee kaikkensa ollakseen siinä huutokuorossa, jossa toivotaan USA:n ehkä kaikkien aikojen parhaan presidentin kompastuvan korona-virukseen.

Tämä toive tuskin kuitenkaan toteutuu ainakaan suomalaisen median avustuksella ja nykyinen erinomainen presidentti jatkaa entistä vauhdikkaammin maailman talouden uudelleen järjestelyjä.

Suomen tulevaa presidenttiä ajatellen on siis otettava huomioon myös millainen presidentti USA:ssa on.

Se voidaan ainakin sanoa, että mies tuntuu olevan raitis ja nopeaälyinen. Sellainen henkilö ottaa helposti päähän hidasälyisempiä.

Näin ollen Suomen presidenttikään ei voi enää laskea sen varaan, että juomalla tai syömällä Donald Trumpin pää kääntyy meille suosiolliseksi esimerkiksi hävittähankinnoissa ja muissa kaupallisissa sekä poliittisissa suhteissa.

Minä en valitettavasti nyt vielä keksi ainuttakaan sellaista henkilöä, joka Juankosken seudulta voisi lähteä edustamaan Suomea esim. Valkoiseen taloon.

Jos tällaista tapaamista tavoitellaan, niin millaisen tervetuliaislahjan Juankokelta tai Muuruvedeltä valittu presidentti veisi Donald Trumpille tai Melanialle?

Muistelen, että 1990-luvulla Donald kävi Rauma-Repolan Rauman telakalla neuvottelemssa risteilyalusten hankinnasta silloisen vaimonsa Marla Maplesin kanssa.

Silloiset isännät pitivät Donaldia mukavana ja herrasmiehenä ja raudanlujana liikemiehenä.

Minun tietääkseni Melanian isä on taas aikoinaan työskennellyt Sloveniassa paperiteollisuuden piirissä lähinnä kuljetustehtävissä (johtajien kuljettajana), joten siinä mielessä kyllä Juankoskelta saattaisi kyllä löytyä jotain arvokasta paperiteollisuuteen liittyvää muistolahjaakin Valkoiseen Taloon.

Ehkä Juankosken seudulta valittava tuleva presidentti voisi vaikka pyytää Ristoferiltä vaiheeseen jääneen TECTA-patentin asiakirjat Valkoisen talon arkistoon vietäväksi.

Minä en usko, että ne ovat turvassa siinä vanhassa kassakaapissa, joka minullekin esiteltiin silloin, kun laadin liiketoimintasuunnitelmia Römssyn pelastamiseksi ja käynnistämiseksi.

Samassa yhteydessä voitaisiin vielä pyytää Washingtonin pormestarilta, että Washingtonista tulisi Kuopion ystävyyskaupunki.

Siinä samassa yhteydessä voitaisiin tietysti vaivihkaa myös mainita, että onhan Kuopion vieressä Rissalan lentokenttäkin, jonka siviililiikennekin voi jo kohta olla liipasimella, kun Finnairin rahat tuntuu olevan niin tiukalla, että kotimaan lennotkin joudutaan laittamaan jäihin.

poliittinen tarkkailijaRe: VÄÄRÄT JUNAT28.5.2020 3:55
EURO Papisto aikoo näköjään tehdä tasokorotuksen EURO-junan lipun hintoihin.

EURO Papisto on tutkinut historian kirjoja, josta on selvinnyt, että Suomi on ollut aina maailman paras maa velkojen maksamisessa.

Aikoinaan meille määrätyt sotakorvauksetkin me maksettiin viimeistä penniä myöten ja Amerikassakin ihmeteltiin, miksi köyhä Suomi tekee tällaisia tyhmyyksiä.

Meidänhän olisi pitänyt viedä sotakorvauksetkin kansainväliseen tuomioistuimeen, palkata selväpäinen asianajaja, niin minä luulen, että sotakorvausten maksajaksi olisi määrätty kansainvälisessä tuomioistuimessa Molotovin ja Stalinin porukka.

Nyt EURO Papisto on ilmoittanut, että Suomesta näyttää tulevan väkiluku huomioiden taas koko EU:n suurin velkojen maksaja.

Tietenkin Punatulkut ovat jo todenneet, että kun piikki on nyt auki, niin antaa mennä vaan, kun on jyrkkä alamäki taas.

Vastahan kepuloisten Katri Kulmunikin totesi, että koronan takia EURO junan lippuja joudutaan nyt korottamaan maltillisesti ensi vaiheessa 20-30 miljardia EUR:a.

Demujen Jutta Urpilaisen, Tytti Tuppuraisen ja Krista Kiurun mukaan Afrikkaan on syntynyt pahat koronpesäkkeet ja me joudutaan nyt humanitaarisistakin syistä ottamaan Suomeen ulkomaista työvoimaa etenkin maataloustöihin ja marjanpomintaan.

Punatulkkuja huolettaa myös EU:n surkea kilpailukyky etenkin kommunistiseen Kiinaan ja markkinatalouteen nojaavaan Amerikaan verrattuna.

Koska hallitusohjelmassa on todettu, että Suomi on kokoansa suurempi ja meidän Punatulkkujen hallitus on jo ilmoittanut, että he pitävät huolen siitä, että meillä jatkuu Sammakko Antin vastasyklinen kinesiläinen talouspolitiikka.

Kyseinen vastasyklinen talouspolitiikka ja Suomen erinomainen luottoluokitus takaa tasaisen ja vakaan ainakin 2%:n bruttokansantuotteen kasvun niin kauas kuin silmä siintää.

Koska meillä on tällainen sisäsyntyinen kasvu, niin me maailman luotettavimpana velan maksajana voidaan lähteä maksamaan myös EURO Papiston ottamia velkoja.

Suomen kokonaisvastuut EU:n suuntaan lienevät jo noin 15 miljardin EUR:n luokkaa, mikä uusien elvytysrahastojen johdosta noussee helposti yli 20 miljardin EUR:n.

Tuoreimpana EURO Papisto kehitti siis juuri eilen pikavauhdilla alkuvaiheessa ns. 750 miljardin EUR:n elpymispaketin koronavelkaa varten.

Suomessahan me on aina muistettu se, että velka on veli otettaessa, mutta velipuoli velkaa maksettaessa.

Suomessa on nykyään työtätekeviä ihmisiä 2 487 000 henkilöä.

Jos oletamme, että Suomen EU:n kokonaisvastuut ovat vuonna 2021 esimerkiksi luokkaa 20 miljardia EUR:a ja kysymyksessä on arvattavasti noin 30 vuotinen laina, koska eihän Suomen valtion budjetti ole lähelläkään tasapainoa, niin 3% keskimääräisellä korolla nämä EU:n vuotuiset vastuut ovat yhtä työssäkäyvää suomalaista kohden jo noin 12 300 EUR:a.

Kepuloisten Katri Kulmuni on jo aiemmin ilmoittanut, että hänen mielestään valtion 20 miljardin EUR:n velka on ihan kohtuullinen, vaikka saattaahan se nousta, jos heikosti käy jopa 30 miljardiin EUR:on.

Kun lasketaan yhteen EU-vastuut ja omat valtion velat, niin kokonaisvastuut velkamarkkinoille alkaa sitten jo olla 40-50 miljardin EUR:n huitteilla.

Kun valtion talousarvio vuodelle 2020 on 57.6 miljardia EUR:a, niin tämähän tarkoittaa sitä, että jo noin 50% valtion menoista katetaan syömävelalla vuosina 2020-2021.

Vakuuksien osaltahan meillä ei tietenkään ole mitään ongelmia, koska mehän opittiin jo Premium Boardin tapauksessa, kuinka vanhan 200 000 EUR:n arvoisen peltisen varastohallin avulla voi hyvin taata Finnveran ja Handelsbankenin lainoja jopa 12.5 milj. EUR:n edestä.

Finnverallahan oli takausvastuita vuonna 2018 yhteensä jo 30 miljardia EUR:a ja niistä suuri osa on kannattamattomassa telakka- ja autoteollisuudessa.

Keväällä 2020 Finnveran takausvastuita lisättiin koronan johdosta 7.8 miljardilla eurolla, joten pelkastään Finnveran vastuut alkaa ilmeisesti lähennellä jo 40 miljardia.

Toisaalta, kun me opimme tuo turvaavan takausmenettelyn vuonna 2011 Juankoskella, niin eihän meillä voi nyt tietenkään syntyä mitään takausongelmaa Finnveran tai EU Papiston kehittämien lainojen osalta, koska meillähän on valtion hyvässä suojeluksessa myös ns. Kainuun Ihme, eli täysin kannattamaton Terrafamen nikkelikaivos ja sen varaan rakenteilla ole akkukemikaalitehdas.

Viime vuonnahan Terrafame tuotti raskaasti tappiota, kuten alta selviää:

□ Liikevaihto 310.4 milj. EUR
□ Liikevoitto -5.6 milj. EUR
□ Tulos -15.2 milj. EUR
□ Vapaa kassavirta -20.6 milj. EUR

Jos Farconin 200 000 EUR:n arvoinen vanha varastohalli muodostaa turvaavan vastavakuuden 12.5 milj. EUR:n lainoille, niin onhan se kumma, jos tappiota tuottava ja jo Oulujärven sekä Saimaan vesistöjenn ekosysteemiä uhkaava ja jätevesiä laskeva Terrafame ei muodostaisi turvaavaa vastavakuutta esim. Finnveran 40 miljardin EUR:n takausvastuille ja tietysti myös EU Papiston Suomelle kohdistamille noin 20 miljardin EUR:n tulevaisuus investoinneille.

Pahin juttu noissa EURO Papiston elvytyshankkeissa ja tulevaisuuden investoinneissa on se, että EU-perussopimus näyttää menevän kokonaan uusiksi.

Suomessa joudutaan nähtävästi neuvottelemaan sitten uusi perusopimus, mutta Salolaisen Perttihän on jo lopettanut politikoinnin, joten eipä taida Suomesta löytyä Pertin veroista neuvottelijaa ja uusi perussopimus edellyttää kyllä meillä myös perustuslain säätämisjärjestystä.

Tässä taitaa nyt käydä sikäli yhtä onnellisesti kuin Koiviston Manulla kävi sen YYA sopimuksen osalta.

Silloinhan Neuvostoliitto hajosi, niin meidän ei tarvinnut sanoa irti YYA sopimusta, kun ei ollut enää olemassa toista sopijapuolta.

Tässä on nyt erinomainen pelin paikka Suomelle taas ns. taktiseen vetoon.

Meidän ei tarvitse erota EURO:sta, koska toista sopijapuolta ei enää ole olemassa.

Sitä paitsi erosihan se Englantikin EU:sta, eikä ollut edes EURO:ssa, kun oli kyllästynyt EURO Papiston komenteluun ja äykkäröintiin.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: VÄÄRÄT JUNAT30.5.2020 10:28
Juankoskelaiset ovat menettäneet uskonsa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Ketään ei näytä kiinnostavan edes oman presidenttiehdokkaan markkinoiminen, vaikka kyseessä olisi läheisesti kuntamme menestykseen vaikuttaneen henkilöiden nostaminen tässä asiassa.
Olen sitä mieltä, että pienet vastoinkäymiset omalla uralla on vaikuttanut ihmisen kehitykseen enemmän ja myönteisemmin kuin onnistumiset.
Siksi minulla olisi ollut esittää jopa kahta meille tuttua henkilöä keskustan tulevaksi presidenttiehdokkaaksi.
Ei edes pieni palkitseminen näytä nostavan innostusta tässä asiassa.

poliittinen tarkkailijaRe: VÄÄRÄT JUNAT30.5.2020 17:55
Mitä sinä keskustan virallinen ääni oikein ujostelet.

Sinähän näyt arvuuttelevan presidenttiehdokasta kuin Amerikassa kellaristaan presidentin vaalikamppanjaa käyvää "Sleepy Dementia" Joe Biden, joka ei tiedä missä asuu tai kenen kanssa on naimisissa.

Itsenäisyyspäiväkin on Joella hukassa. Edes vuosisata ei ole tiedossa.

Viimeksi Dementia Joe on ottanut käyttöön rasismikortit.

Kerro avoimesti ehdolla olevat nimet Juankosken seudulta, niin otetaan sitten heti kyseiset henkilöt mikroskoopin alle.

Punaista tai vaalean punaista presidenttiä ei Suomeen tarvita.

Minua alkaa tämä punatulkkutouhu jo kyllästyttää.

Minä olen jo ehdokkaani valinnut.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: VÄÄRÄT JUNAT31.5.2020 5:08
Ehdokkaamme ovat kunniallisia keskustalaisia henkilöitä. En tahdo altistaa heitä amerikkalaiselle mikroskooppiselle tarkastelulle. Taitaa olla parempi, että en julkista heidän nimiään, koska Juankosken keskustaväki ei näytä olevan asiasta kovin innostunut. Molemmat ovat vaatimattomia ihmisiä, jotka eivät millään tavalla tahdo itseään tuoda esille.
Tällainen vaatimattomuus on meille luonteenomaista. Keskustelen ehdokkaistamme mielelläni ensin Katrin kanssa, ehkä näin on parempi. Katri on nyt kiireinen, koska hän joutuu oman virkansa ohella sijaistamaan sairaslomalla olevaa pääministeriä. Suomen kansa tarvitsee joka tapauksessa seuraavaksi presidentiksi keskustalaisen henkilön. Niin tarvitsisi Amerikkakin, mutta antaa heidän hoitaa ongelmansa itse.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: