Keskustelu

alan kolmas miesKORONAKRIISIN ANATOMIA8.7.2020 19:02
Korona kriisissä ei pitkään aikaan ole hoidettu meillä eikä myöskään muualla COVID19 viruksen aiheuttamaa tautia.

Kysymys on kaiken aikaa ollut kansainvälisestä valtapolitiikasta, jossa vastakkain on asetettu kommustinen Kiina-vetoinen globalisaatio ja vuonna 2016 Yhdysvaltain Presidentin ajama toisen maailmansodan jälkeisen ajattelun uudistus nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi.

On luonnollista, että gallupeissa Donald Trump nähdään vaarallisena Presidenttinä, koska hän on tullut politiikkaan ns. systeemin ulkopuolelta ja on luvannut "kuivattaa ns. deep state swampin" eli Amerikan korruptoituneen poliittisen hallintojärjestelmän ja myös kansainvälisiin järjestöihin pesiytyneen valtavan korruption.

On selvää, ettei tälläinen "veneenkeikuttaja" ole kaikkein mukavimpia ns. jees-miehiä.

Globalisaation suurimmat hyötyjät ovat kansainvälisiä liikemiehiä, jotka modernin teknologian keinoin ovat pystyneet luomaan uskomattomia omaisuuksia yksittäisille miljardööreille Amerikkaan, Kiinaan ja myös moniin EU-maihin.

Nykypäivän digi-maailmassa näillä digi-miljardööreillä on enemmän valtaa kuin demokraattisesti valituilla valtioiden tai hallitusten ja yritysten edustajilla.

eMarketerin mukaan vuonna 2020 maailman mainoksiin käytetään rahaa kaikkiaan noin 717.0 miljardia USD ja digitaalisen median osuus tästä on noin 385.0 miljardia USD eli 53.6% kaikista mainosmenoista.

Vuonna 2019 digitaalisia mainostuloja keräsi eniten seuraavat yritykset:

1. Google 103.7 miljardia USD (31.1% kaikista), USA
2. Facebook 67.4 miljardia USD, USA
3. Alibaba 29.2 miljardia USD, Kiina
4. Amazon 14.0 miljardia USD, USA
5. Tencet 11.4 miljardia USD, Kiina
6. Microsoft 6.4 miljardia USD, USA
7. Verizon 4.8 miljardia USD, USA
8. Twitter 3.0 miljardia USD, USA
9. Sina Weipo 2.4 miljardia USD, Kiina

Edellisten lisäksi on vielä lukematon määrä digitaalisia alustoja kuten esim. Yahoo ja Bloomberg jne, joita pyöritetään myös suurelta osin mainostulojen avulla.

Kansainvälinen media ja eritoten Suomen valtamedia, jota YLE ja Helsingin Sanomat dominoivat lähes monopoli-asemansa turvin, raportoivat päivin ja öin, kuinka erityisesti Amerikassa ja tietenkin myös Brasiliassa koronan hoito on täydellisesti epäonnistunut.

Näitä tiedotteita innokkaat ns. "toimittajat" ja muut journalistit ja uutisten lukijat levittelevät eetteriin vailla vähäisintäkään kritiikin häivää tai tutkittua tietoa siitä, mikä todellinen koronatilanne on esim. USA:ssa.

YLE:n ja Hesarin päivittäisessä viestinnässä jokaisessa USA:n ja Brasilian koronatilannetta koskevassa uutisessa uutistenlukija muistaa huomauttaa aina uutisten jälkeen tai jopa sitä ennen, että Amerikan Presidentti Trumpin vastaehdokas on demokraattien Joe Biden, joka tietää miten koronapandemia ratkaistaan ja siksi johtaa selvästi gallupeissa Presidentin vaalikisaa.

Brasilian Bolsonaro on taas oikeistolainen Presidentti, joka viime vuonna keskellä ns. "Ilmastokriisiä" Ranskan Presidentii Macronin ja ilmastoaktivisti Greta Thunbergin mukaan yritti polttaa Amazonin viidakossa "Koko maailman keuhkot".

Todellisuudessa noita "metsäpaloja" rahoitti Hollywoodin "Titanic-Tähti" ja "skientologi" Tom Cruise.

Amerikassa yllättäen erittäin viisaaksi korona-asiantuntijaksi vanhoilla päivillään noussut Joe Biden (78v) on viimeiset kolme kuukautta jakanut lausuntoja Delawaren kirjastohuoneestaan ja videoiden mukaan lukee lausuntonsa varmuuden vuoksi telepromtereista.

Joe Bidenille ei saa esittää kysymyksiä, miten hän ongelmia ratkoo, mutta Joen mielestä koronakriisissä Trumpin syvälle juurtunut rasismi haittaa pandemian voittamisessa.

Tammikuun lopulla, kun Trump sulki USA:n rajat kiinalaisilta koronariskin vuoksi, niin koronan huippuasiantuntija Joe Biden nimesi Trumpin ulkomaalaisten vihaajaksi (xenophobic) ja heti kohta maan pahimmaksi rasistiksi, kun joku hullu poliisi kuristi hengiltä George Floydin.

Joe Bidenista tuli siten Amerikan keulakuva "Black Lives Matters"-liikkeelle, joka aloitti etenkin demujohtoisissa kaupungeissa ryöstelyn, tuhopoltot ja näköjään myös pikkulasten murhat sekä järjestyspoliisien alasajon.

Floyd ei kuitenkaan todellakaan ollut mikään puhdas pulmunen, koska oli 7 kertaa saanut vankilatuomion vuosina 1997-2003 ja 2009 hänelle annettiin vielä viiden vuoden vankilakakku aseellisen ryöstön vuoksi.

Floyd oli myös huumeiden vaikutuksen alaisena, kun yritti taas väärennetyllä 20 USD:n setelillä ostaa tupakkaa ja kaupan kassa hälytti paikalle poliisin ikävin seurauksin.

Joe Biden kertoi eetteriin bunkkeristaan, että rikollistaustainen George Floyd on ollut tärkeämpi mustien asioiden ajaja kuin vuonna 1968 murhattu ja kaikkien kunnioittama oikeustaistelija tri Martin Luther King tai Muhammad Ali.

Koska suomalaisesta päätöksenteosta näyttää puuttuvan todellinen faktapohjainen tieto, niin katsoin parhaaksi laittaa VAPAASEEN taas tietoiskun Amerikan "epäonnistuneesta koronan hoidosta" alle.

Alle olevaan tilastotietoon olen ottanut nyt kattavan analyysin, miten koronatilanne on kehittynyt USA vuoden 2020 alusta lähtien (USA:n viralliset koronatilastot):

Testattujen määrä:

□ Huhtikuu 1: 100 000 testiä/pv
□ Toukokuu 1: 150 000 testiä/pv
□ Kesäkuu 1: 400 000 testiä/pv
□ Heinäkuu 1: 650 000 testiä/pv

Positiivinen testitulos:

□ Huhtikuu 1: 25 000/pv
□ Toukokuu 1: 30 000/pv
□ Kesäkuu 1: 22 000/pv
□ Heinäkuu 1: 50 000/pv

Päivittäin kuolleet:

□ Marraskuu 1: 0/pv
□ Marraskuu 15: 50/pv
□ Huhtikuu 1: 2 000/pv
□ Toukokuu 1: 1 750/pv
□ Toukokuu 17: 1 100/pv
□ Kesäkuu 1: 600/pv
□ Kesäkuu 14: 500/pv
□ Kesäkuu 28: 480/pv

Kun päivittäisten kuolleiden määrä ilmeisesti painuu Amerikassa parin kolmen kuukauden sisään tasolle 100-150, niin kuolleita tulee sillä vauhdilla 36 500-54 750 kuollutta vuodessa.

Vuonna 2017 Amerikassa kuoli ihmisiä kaikkiaan 2.8 milj. ihmistä ja keskeiset kuolinsyyt olivat seuraavat:

□ Sydänsairaudet 647 457 hlöä
□ Syöpäsairaudet 599 108 hlöä
□ Tapaturmat 169 936 hlöä
□ Krooniset hengityselinten sairaudet 160 201 hlöä
□ Verisuonitaudit 146 383 hlöä
□ Alzheimerin tauti 121 404 hlöä
□ Diabetes 83 564 hlöä
□ Influenssa ja keuhkokuume 55 672 hlöä
□ Maksakirroosi 41 743 hlöä
□ Parkinsonin tauti 31 963 hlöä

Näyttää siis siltä, että USA:ssa koronakriisi alkaa olla ohi ja koronakuolleiden määrä näyttää asettuvan piankin jopa pienemmäksi kuin perinteinen influenssaan ja kehuhkokuumeeseen kuolleiden määrä.

Tilastojen mukaan on myö selvää, että Amerikassa korona ei ole kaikkein pahimpia sairauksia, vaikka sielläkään ei puhuta nykyään muista huomattavasti tärkeämmistä sairauksista mitään.

Nämä tärkeimmät sairaudet todennäköisesti myös selittävät, miksi ihmisiä kuolee koronaan ympäri maailmaa, kun rokotetta ei vielä ole ja koronan hoitotavatkin ovat olleet vielä hakusessa ympäri maailmaa.

Kun kuitenkin koronarokote nähtävästi on jo olemassa alkuvuodesta 2021, niin koronahysteria tulee USA:ssakin loppumaan lyhyeen.

Rahalla saa ja hevosella pääsee.

Trumpin hallinto on käynnistänyt agressiivisen Operation Warp Speed-ohjelman, jonka tavoitteena on vuoden 2020 loppuun mennessä kehittää rokote koronaa vastaan.

Ohjelmassa kehityksen kohteena on useita kilpailevia yrityksiä, joiden hankkeisiin on varattu rahaa jo 10 miljardia USD ja tarvittaessa jopa enemmän.

Esim. Novavax firmalla on meneillään 30 000 ihmisen kokeet ja tavoitteena on 100 milj. rokoteannosta vuoden 2020 loppuun mennessä. Trumpin hallinto on myöntänyt hankkeeseen 1.6 miljardia USD.

EU:n vastaavassa hankkeessa rokoterahasto on tiettävästi 9.8 miljardia EUR ja rokotteen toivotaan olevan valmis 18 kuukauden kuluessa.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Amerikassa vauhti on tässä rokoteasiassa noin kaksinkertainen EU:n komission vauhtiin verrattuna.

EU:han on suhtautunut kaikkiin genetiikkaan liittyviin asioihin historiallisesti penseästi mm. elintarvikehuollossa.

Amerikassa taas geeniteknologian hyödyntäminen on perinteisesti ollut aktiivista, joten voi olettaa, että Amerikan vauhti on koronarokotteenkin kohdalla nopeampaa.

Amerikka on myös yhtenäinen markkina-alue, kun taas EU:ssa eripuraisia jäsenmaitakin on 27 kpl.

EU:n pistaloitunut päätöksenteko johtaa systeemiseen hitauteen ja näköjään jäsenvaltioille erittäin haitallisiin ja kalliiksi tuleviin kompromisseihin.

Suomessa PUNATULKKU PORUKKA ei kuitenkaan voi myöntää sitä, että meilläkään koronan valohoito ei ole tautia pysäyttänyt.

Meillä PUNATULKKU PORUKKA on päässyt kuin koira veräjästä, kun korona ei suomalisten poikkeuksellisen geeniperimän ja korkean D-vitamiini saanon vuoksi suomalaisiin tartu.

Brasiliassa Suomen valtamedia erityisesti vihaamaan Presidentti Jair Bolsonaron korona kuuluu sen sijaan tarttuneen, joka ei ole mikään ihme, koska hän on iältään jo 65 vuotta vanha.

Bolsonaro on varmasti kärsinyt siitäkin, että vuonna 2018 joko hullu puukotti häntä maksaan ja keuhkoihin vaalitilaisuudessa. Hengenlähtö oli lähellä ja hän kuului menettäneen paljon verta, mutta voitti vaalit.

Kyseinen mielisairaalaan passitettu hulluhan edusti nähtävästi Brasilian entisiä vasemmistolaisia ja läpeensä korruptoituneita (Petrobras ja Odebrecht) presidenttejä Luiz Inacio Lula da Silvaa ja Dilma Rouseffia .

Dilmahan on Bulgariasta Brasiliaan siirtynyt tulipalokommunistin tytär ja Dilmasta tuli vallankumoussissi. Lula taas laiettiin vankilaan korruption johdosta 12 vuoden istunnolle.

Bolsonaro siis valittiin presidentiksi, koska hän lupasi panna pisteen Brasiliassa vuosikymmeniä rehottaneelle korruptiolle, joka näyttää Sveitsin kautta ulottuvan jopa Suomeenkin saakka.

Lulan ja Rousseffin puuhasteluun Petrobrasin ja Odebrehtin kanssa on sotkeutunut myös USA:ssa Obaman porukka ja isot kaivostoimintaa ja metallituotteiden kauppaa harjoittavat jättiläisyhtiöt kuten Glencore ja tietysti myös Terra Sipilän erinomainen liikekumppani Trafigura, joka on meillä ottanut huolekseen Terrafamen ympäristökatastrofin hoitovastuunkin.

Suomessa lähdettiin siis koronassa hätiköidysti taisteluun "näkymätöntä vihollista" vastaan ja uhrattiin tähän tarpeettomaan taisteluun jo lyhyellä tähtäyksellä noin 30 miljardia EUR, joka olisi voitu aivan hyvin käyttää vaikka terveydenhuoltohenkilöiden palkkojen nostoon ja moneen muuhunkin hyödylliseen tarpeeseen.

Näitä hyödyllisiä tarpeita ei kuitenkaan ole ainakaan Terrafamen tapaiset Oulujärven ja Saimaan vesistöjen kansallisaarteiden tuhomainen massivisilla sulfaatti- ja muilla haitallisillä ympäristöpäästöillä.

Minä en näe mitään järkeä siinä, että valtio sijoittaa Kainuun Ihmeeseen eli Terrafameen koronarahaa muistaakseni 450 milj. EUR, kun Terrafame Oy:n vuoden 2019 tuloskin oli taas tappiolla -5.6 milj. EUR:a.

Perustamisestaan lähtien Terrafame onkin tuottanut tappiota joka vuosi vuotta 2018 lukuun ottamatta, jolloin yhtiö kirjasi nikkelin huippuhintojen ja varastokirjausten johdosta vaatimattoman 3.0 milj. EUR:n voiton.

Terrafamen kumulatiivinen tappiohan on ollut vuoteen 2019 -143.2 milj. EUR:a ja vuoden 2020 aikana tappion tekeminen vain jatkuu ja jatkuu.

Tähän tappiopesäkkeeseen ja ympäristö katastrofiin valtion on sijoittanut ja aikoo sijoittaa veronmaksajien rahoja seuraavasti:

□ Kaivosyhtiö Talvivaara Oy noin 450 milj. EUR:a
□ Terrafame Oy noin 456.8 milj. EUR:a
□ Koronasatsaus 450 milj. EUR:a
□ Akkukemikaalitehdas n. 300 milj. EUR:a
□ Valtion satsaukset yhteensä 1 661.8 milj. EUR:a siis lähes 1.7 miljardia EUR:a.

Akkukemikaalitehdas tulee nähtävästi tuottamaan tappiota vuosittain ainakin 20 milj. EUR:a.

"Kainuun ihmeen" ympäristövaikutus on alueellisesti laajempi kuin Tsernobylissä, joten ympäristötuhot tulevat olemaan huomattavasti suuremmat.

Tsernobylissähän suojavyöhyke on vain 30 km säteellä, joten "Kainuun Ihmeen" ympäristöpäästöt valuvat pikku hiljaa huomattavasti laajemmalle alueelle.

Sotkamostahan ympäristöpäästöpesäkkeen vesiteiden pituus on seuraava:

□ Sotkamo-Oulu 196.7 km
□ Sotkamo-Kuopio 199.3 km
□ Sotkamo-Savonlinna 347.0 km
□ Sotkamo-Imatra 407.8 km

Luonnon lait ja maan vetovoima pitävät huolen siitä, että "Kainuun Ihmeen" myrkylliset ympäristöpäästöt vähitellen valuvat kohti Oulunjärveä ja Saimaan vesistöä.

Neuvostoliitossahan Aralin suolajärvi on hyvä esimerkki siitä, kuinka poliitikot voivat omilla päätöksillään tuhota korvaamatonta luontoa.

Kun Sotkamossa Terrafamen toimesta tulevat 30 vuotta lasketaan sulfaattia ja muita myrkkyjä ympäröiviin vesistöihin, niin voi hyvin olla, että Suomella Itä-Suomessa todellinen "koronakriisi", kun koronarahoilla rahoitetaan tällaista kansantaloudellista tihutyötä.

Tuleva iso ympäristökatastrofi ei muutu miksikään siitä, että Vaasan hovioikeus ja KHO ovat myöntäneet Terrafamelle oikeuden jatkaa ympäristön tuhoamista säädettyjen normien puitteissa.

Kyllähän kaikki suomalaiset muistaa sen, että "Kainuun Ihmeen" isä oli aikoinaan Terra Sipilä, joka tämän ymäristökatastrofin nimesi vaalikiertueellaan "Kainuun Ihmeeksi".

Kun sitten otetaan huomioon ne ympäristövahingot, jotka tulevat olemaan pysyviä, niin Terra Sipilän "Kainuun Ihme" alkaa muistuttaa yhä enemmän Neuvostoliiton Tsernobylin "koevoimalaa", joka on jouduttu räjähdyksen jälkeen laittamaan jo toisen kerran EBRD:n rahoittaman 1.5 miljardia EUR:a maksaneen sarkofaagin sisään.

EBRD:n osalta on hyvä muistaa, kuka maksaa siinäkin viulut. Pankin osakkaina on 69 maata ja myös EU sekä Euroopan Investointipankki. Alla hieman listaa vastuun kantajista

□ Suomi 375,180 milj. EUR
□ Euroopan Investointipankki 900,440 milj. EUR
□ EU 900,440 milj. EUR
□ Kanada 1 020,490 EUR
□ Venäjä 1 200,580 milj. EUR
□ Englanti 2 556,510 milj. EUR
□ USA 3 001,450 milj. EUR
□ Kiina 29,000 milj. EUR

Tuntuu hieman oudolta, että Neuvostoliitto aiheuttaa Tsernobylissä massiivisen ympäristökatastrofin ja vahingot joutuu maksamaan suurelta osin USA, Englanti ja näköjään myöskin pieni ja sitkeä Suomi.

Sinänsähaaän tässä ei ole mitään ihmeellistä, koska Suomihan tunnetaan siitä, että se maksaa velat viimeistä senttiä myöten myös muiden puolesta.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: