Keskustelu

alan kolmas miesKÄÄRME TULI EDENIIN4.9.2020 19:11
Suomesta on usein käytetty positiivisia ilmauksia kuten:

- Suomi on maailman onnellisin maa
- On Lotto voitto syntyä Suomeen
- Suomessa ei ole korruptiota
- Suomi on maailman johtava oikeusvaltio
- Suomen koulujärjestelmä on maailman paras
- Meillä on paras terveydenhuolto

Mikään näistä väitteistä ei pidä todellisuudessa paikkaansa. Meillä on joka saralla runsaasti töitä tehtävänä.

Näistä asioista päätetään nyt Oulussa KEPUn puoluekokouksessa ja puheenjohtaja vaalissa nähtävästi vuosikymmeniksi eteenpäin.

ELIITTI MEDIA on jo nostanut KORVABUUSTI ANNIKAN jo puheenjohtajaksi.

Täytyy kuitenkin muistaa, että KORVABUUSTILLA on lipevä käärmeen kieli, jonka avulla hän houkuttelee oikeistolaiset KEPUn jäsenet Sanna Marinin ja vihervassarien utopiamaailmaan, jossa työtä ei tarvitse enää tehdä, koska valtio maksaa viulut.

KORVABUUSTIn tavoitteena on henkilökohtainen vallanhimo ja KEPUn terveiden aatteiden halpahintainen myynti tunkkaiseen vasemmistolaiseen ideologiaan.

Samalla tavalla aikoinaan moni suomalainen kommunisti lähti rakentamaan työläisten utopiaa eli Neuvostoliittoa. Se retki päättyi kaikilta surullisesti. Siperia opetti.

Nytkin Venäjällä ja kohta varmasti myös Suomessa voi saada teessä Novit?okki cocktailin, jolla voi päästä ikuiseen uneen, kun kenekään ei enää tarvitse työtä tehdä

Terra Sipiläkin on nyt jo herännyt ja todennut, että Sanna Marinin syleily johtaa Suomessa taloudelliseen ja terveydelliseen katastrofiin.

TEKIR koulutettu Katri on myös jo selvästi sanonut, että Sanna Marinin utopiat ja STM sekä THL:n koronahysteria eivät ole nykypäivää.

Minunkin tuntemani monissa liemissä ja kriiseissä koeteltu HUSin ylilääkäri Eero Hirvensalo on jo esittänyt, että Suomenkin koko epätoivoinen koronastrategia on syytä miettiä uusiksi.

Koko maata ei voida panna pakastimeen, vaikka Sanna Marin ja hänen suurimmat tukipilarinsa Krista Kiuru ja Kirsi Varhila kuinka yrittävät niin vakuuttaa.

Tätä samaa käärmekielistä laulua KORVABUUSTI ANNIKA yrittää nyt syöttää kepuloisille Oulussa, mutta käärmettä ei saa menemään pyssyn piippuun, koska siellä on vastassa DEAD END!!!

Eero Hirvensalon hyvin perusteltu korona ulostulo alla:

"Helsinki-Vantaan lentokentän terveysturvallisuustoimintojen tukiryhmän puheenjohtajana maanantaina aloittanut HUSin ylilääkäri, lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo katsoo, että nyt pitäisi uskaltaa miettiä koko Suomen koronastrategia uudelleen."

"Meidän täytyy ottaa kokonaisuus huomioon ja hoitaa muutakin kuin koronaa. Sairastuvuus on sen näköistä, että meillä on oltava oikeus ja rohkeutta muuttaa strategiaa, sanoo Hirvensalo."

"Useissa kriisioperaatioissa, kuten tsunamissa, Myyrmannin räjähdyksessä ja Jokelan kouluampumisissa, mukana olleen Hirvensalon mukaan nykyisten toimintojen tarpeellisuus on syytä arvioida erityisesti siksi, että vakavia tautitapauksia on tällä hetkellä erittäin vähän."

" Olemme ihmetelleet pyöreää nollaa teho-osastolla päivästä toiseen.

Käytännössä meillä on vain muutamia koronapotilaita HUSissa erikoissairaanhoidossa ja kuolevuusluvutkaan eivät nouse Suomessa erityisesti."

Sanna Marinia, Krista Kiurua ja henkilökohtaista valtaa tavoittelevaa KORVABUUSTI ANNIKAA hirvittää se, jos Suomessa tavataan yksikin irrallaan liikkuva korona virus.

Käärmekielisen KORVABUUSTIN ainoa tavoite on hajottaa KEPU!!!

Valinta on siis huomenna selvä. TEKIR koulutettu Katri jatkaa puolueen uudistamista apunaan selväjärkinen Petri Honkonen.

Hyvää puoluetta hajoittavan KORVABUUSTIN kannattaa keskittyä kotiäidin rooliin ja leivontahommiin.

Lämpimät onnittelut TEKIR koulutetulle Katrille syntymäpäivän johdosta!!!

Tiukka mutru huuleen ja eteenpäin vain kuin Mummo lumessa!!!

alan kolmas miesRe: KÄÄRME TULI EDENIIN4.9.2020 22:07
USKOMATONTA!

Kuinka on mahdollista, että YLE:n pääuutislähetyksessä haastatellaan vain yhtä puheenjohtajaehdokasta eli KORVABUUSTI KÄÄRMETTÄ ja vedotaan tietokatkokseen.

Kysymyksessä on törkeä kansanvallan rikkomus ja kaiken keskellä KORVABUUSTI vain toitottaa eetteriin, huulet punaisena ja paklattuna, kuinka vain hän on sopiva KEPUn puheenjohtajaksi.

KORVABUUSTIN esiintyminen televisiossa muistuttaa Valko-Venäjän itsevaltiaan Lukasenkan höpinöitä.

KORVABUUSTI on ainakin omasta mielestään KEPUn Messias kuin Jeesus aikoinaan.

Onneksi YLE lähetyksensä lopussa kuitenkin korjasi emämokansa ja ruutuun saatiin viimein iloinen ja päättäväinen Katri.

Katrista näkee, että hän on ihan oikeasti rehellinen ihminen. Siksi Katri saa minun varauksettoman kannatukseni.

Karin ryhdikäs ero ministerin tehtävistäkin TEKIR kohun jälkeen vain vahvistaa sitä, mistä puusta pirteä Katri on tehty.

Vastaavassa tilanteessa KORVABUUSTI ANNIKA olisi varmaan tietysti piiloutunut Sanna Marinin selän taakse piiloon ja puhunut hallituksen koossa pitävästä liimasta taas kuin Satusetä RUUNEPERI.

YLE:n tai Hesarin galluppien mukaan puheejohtajaa ei kuitenkaan valita.

Katri on laatinut uuden ohjelman puolueelle ja sen toteuttamista varten on jo puheenjohtaja olemassa.

Ei kai kukaan hullu lähde nyt RUUNEPERILLE uutta puolueohjelmaa tekemään, kun koko maa on jo ilmiliekeissä ja kansa pakastimessa.

Katrin selkeä sanoma on työn lisääminen kaikilla tasoilla, ei sen vähentämien, mihin KORVABUUSTI ANNIKA näköjään tähtää, jotta itse pääsee "kukkulan kuninkaaksi" ja pysyy mustan Bemarin takapenkillä.

alan kolmas miesRe: KÄÄRME TULI EDENIIN6.9.2020 0:48
En ole katkera, mutta kuitenkin.

Petri Honkosen puhe oli Oulussa ylivoimaisesti paras.

Kepuloiset teki taas sen, mitä KEPU on aina tottunut tekemään.

KEPU pettää aina!

Viime vuonna Katri valittiin puheenjohtajaksi, kun U-käännöksiin erikoistunut Terra Sipilä oli johdattanut KEPUn ja kokemattoman Katrin kepuloisten pelastavana enkelinä demuvetoisen hallituksen apupuolueeksi.

Isolle joukolle kepuloisia agitaattoreita ja vallan tavoittelijoita avautui siis hallitusratkaisussa rahahanat erilaisissa virkatehtävissä ja erityisavustajina, kun Sammakko Antin ilmiöhallitus pantiin pystyyn kokoansa suuremmassa maassa.

Yksi näistä keskeisistä pelureista oli KORVABUUSTI ANNIKA, joka henkeen ja vereen puolusti EU-oikeuden ja myös perustuslain vastaista ylileveätä Maakunta Sotea.

KORVABUUSTI ANNIKASTA valittiin siis nyt jo kepuloisten puheenjohtaja.

KORVABUUSTI ANNIKA kertoi puheessaan, kuinka hän oli isän kannustama kuvitellut istuvansa puun oksalla ja sieltä nähneensä, miten KEPUa ja koko Suomen maata pitää johtaa.

Minullekin ostettiin pikkulapsena muutamia satukirjoja, joista rakkaimmaksi muodostui "Suomen kansan suuri satukirja" ja sitten oli joku vähäpätöisempi kirjallinen tuote, jossa oli kuitenkin kummallinen satuhahmo.

Muistaakseni se oli nimeltään "Antti Puuhaara".

Antti oli pienen talon poika, jonka rikas kauppias osti, mutta jätti metsään, josta metsästäjä hänet löysi ja johti rikkauksiin ja lopulta kauppiaan vävyksi.

Rikastuttuaan Antti kuitenkin järjesti kauppiaan kostoksi Louhen lautturiksi.

Kansantarinassa Antti Puuhaara sai siis kokea kovia, mutta naituaan rikkaan kauppiaan tyttären ja saatuaan vielä kauppiaan arvokkaat maat haltuunsa Antti lopussa osoittautui kuitenkin kostonhimoikseksi filungintekijäksi appiukkoansa kohtaan.

Kun Suomi ei ollutkaan kokoansa suurempi maa, kuten KORVABUUSTI ANNIKA yhtenä demujen keskeisenä hännystelijänä oli hallitusneuvotteluissa väittänyt ja kaiken lisäksi vielä korona iski päälle, niin kaikille tuli selväksi, että KEPUn eliitti olikin valinnut väärän hevosen.

KEPU ELIITIN omituinen käsitys, että hallitukseen meneminen nostaa KEPUn kannatusta, olikin massiivinen virhearvio.

Koska KEPU ei koskaan ole tottunut elämään totuudessa, eikä myöntämään virheitään, niin nytkin KEPU ELIITTI päätti uhrata nuoren ja kokemattoman Katrin kylmästi, jotta KORVABUUSTI ANNIKAn henkilökohtainen vallanhimo tulee täytetyksi.

KEPUn alamäki ei missään määrin johtunut Katrin toiminnasta, koska yhteiskunnallisen muutoksen ja KEPUn omien aluepoliittisten päätösten seurauksena KEPUn kannatus on laskenyt nykyiselle marginaalipuolueen tasolle.

Tässä tilanteessa voimme muistella myös, mitä tapahtui aikoinaan Öljymäellä.

Historian kirjojen mukaan siellähän Juudas Iskariot ja opetuslapset vähää ennen Jeesuksen kavallusta olivat yhteisellä aterialla ja Jeesus totesi opetuslapsille, että yksi heistä tulee kavaltamaan hänet.

Raamatun mukaan monet opetuslapset kyselivät häneltä: "en kai se ole minä?"

Jeesuksen annettua leivänpalan Juudakselle Saatana meni häneen ennen kavaltamista ja Juudas palasi Jeesuksen seuraan mukanaan kiinniottajia.

Juudas antoi Jeesukselle suudelman merkiksi kiinniottajille, kenet heidän pitäisi vangita.

Tiettävästi silloinkin oli kysymys rahasta.

Näin kepuloiset tekivät nyt Oulun puoluekokouksessa myös Katrille, joka rohkeasti oli lähtenyt rakentamaan täysin luottamuksensa menettäneen KEPUn mainetta taannoisen rökälemäisen eduskuntavaalitappion jälkeen.

Historia kertoo, että kavaltaja Juudakselle ei käynyt hyvin.

Kun KEPUn puoluekokous näin nollolla tavalla palkitsi Katrin uhrautuvan työn, niin on tietysti aivan mahdotonta minkään oikeistolaisen puolueen enää luottaa KEPUun, koska kepulaiset pettävät jo jopa omat jäsenetkin.

Jos vähänkään on luottaminen suomalaisten ihmisten rehellisyyteen, niin KORVABUUSTI ANNIKAlle tulee käymään marginaalisen maaseutupuolueen ohjaksissa aivan samoin kuin kävi taannoin Timo Soinin Sinisessä Unelmassa.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: KÄÄRME TULI EDENIIN6.9.2020 11:49
Akm varmasti tuntee sellaisen ilmiön kuin laumaäly. Se on toiminut keskustan puoluekokouksessa.
Laumaälyn olemassaolon olen nähnyt jo Juankosken kunnallispolitiikassa. Se on mielenkiintoinen ilmiö. Jouduin itse erimieliseksi puolueen kanssa, mutta kohta huomasin olleeni väärässä. Meillä tämä laumaäly vaikutti jopa esittelijän esityksiin, niin että järjettömiltäkin tuntuneet esitykset osoittautuivat oikeiksi.
Keskustan laumaälyn vuoksi olen myös omassa elämässäni menestynyt paremmin kuin olisin omassa varassa pystynyt.
Puheenjohtajavaalin jälkeen olen tyytyväinen. Keskustalle käy kuten Juankoskellekin. Kaikki koituu parhaaksemme, vaikka moni nyt pui nyrkkiä taskussaan.

alan kolmas miesRe: KÄÄRME TULI EDENIIN6.9.2020 13:10
Virallinen ääni on suorastaan nerokkaasti ottanut taas esille politiikan tekemisen ydinkysymyksen eli laumaälyn.

Vanha kansanviisaus onkin: "joukossa tyhmyys tiivistyy".

Näin oli todella Juankoskella, kun oli vain yksi vaihtoehto: "seuraa johtajaa".

Vahvaa laumaälyä oli myös hölmöläisillä, kun valoa alettiin kantamaan aikoinaan riiheen säkillä.

Kohtahan meillä on käsillä taas valtakunnallinen "budjettiriihikin".

Minä veikkaan, että "budjettiriihi" on kepuloisen ajatushautomon parhaimpina punamulta-aikoina luoma käsitys sille päätöksentekotavalle, jossa suuren draaman lopuksi aina päätetään, ettei mitään konkreettista muutosta entiseen menoon tehdä.

Näin päätettiin nyt Oulussa. Vaihdettiin vain filmaattisempi puheenjohtaja, mutta meno on entinen.

Kysymyksessä on ns. Juankosken tai Kreikan tie.

Kun kenelläkään ei ole hyvä olla, niin kaikilla on silloin yhtä hyvä tai huono olla ja asiat menee kuin itsestään kaikkien parhaaksi.

Tulevissa kuntavaaleissa nähdään sekin ihme, että KEPUn kannatus jää sen kuuluisan 10% viivan alle.

Kaavillakin viime kunnallisvaaleissa äänestysprosentti oli 52.2%, niin jo siitäkin voi päätellä, ettei kepuloisilla voi olla mitään tulevaisuutta 2020-luvun päätöksenteossa maalla tai vielä vähemmän kaupungeissa.

Kaavillakin yrittäjä Reijosen navetan katolle Syrjävaarassa pystyttämä Musta Aukko puhuu sen puolesta, että valon kanto pimeään riiheen on hölmäläisten hommaa.

Kohta nähdään sekin ihme, että Kaaville joudutaan rakentamaan muutaman hehtaarin kokoinen IDEA PARKKI, kun kaikki tulee ihmettelemään Reijosen Mustaa Aukkoa.

Tunnetustihan mustan aukon massa on niin suuri, että se vetää kaiken materiaalin sisäänsä, eikä sille voi mitään.

Mustaan Aukkoon häviää myös kepuloisten menneet synnit ja rötökset.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: KÄÄRME TULI EDENIIN7.9.2020 1:34
Juankosken keskustasta on nykyisin vain hyvää sanottavaa. Siksi sitä ei sanota. Kirjoitetaan ja puhutaan valtakunnan asioista tai kaavilaisten asioista. Tämä ei ole hyvä. On parempi, että haukutaan ja moititaan kuin se, että vaietaan kuoliaaksi. Juankosken keskustalla on kaksi edustajaa Kuopion valtuustossa, mutta joutuu oikein pinnistelemään, että muistaa ketä nämä ovat.
Olen sitä mieltä, että siellä on Jouko Lösönen ja Tarmo Nykänen. Kukaan ei kerro, ei edes Koillis-Savo-lehti kerro mitä he ovat tehneet tai saaneet aikaan Kuopion valtuustossa.
Onneksi on tämä palsta, jossa voin kertoa. Juankoskella pidettiin elokuussa kanavajuhlat, johon saatiin avustus kaupungilta ja 4 h-kerholle on niinikään myönnetty avustusta. Juankoskella jatkuu peruskoulu ja lukio. Harva tulee ajatelleksi, että tämä ei ole itsestään selvää, vaan keskustan edustajat ovat ponnistelleet näiden asioiden eteen.
On tulossa kunnallisvaalit. Juankoskelta voi päästä vain kaksi keskustalaista läpi. Kolmen ehdokkaan asettaminen on riski. Äänet voivat jakautua tasan ja kukaan ei pääse tai ainoastaan yksi pääsee läpi.
Nämä mainitsemani edustajat ovat hyvävoimaisia ja ovat suoriutuneet tehtävässään hyvin. Antaa heidän jatkaa. On suuri houkutus asettaa toisen paikalle naisehdokas. Tämä olisi nykyaikaista, mutta se on vaarallista. Meillä ei ole mitat täyttävää naista. Eerika tietysti olisi, mutta luulen ettei Eerika lähde vaarantamaan keskustan toista paikkaa. Monet puhuvat myös Petri Kangasperkon saamisesta keskustan listoille, mutta itse en ole lämmennyt asialle. Eiköhän valtakunnan politiikasta olla nyt sen verran opittu, että ehdoin tahdoin ei kannata henkilöitä vaihtaa.

alan kolmas miesRe: KÄÄRME TULI EDENIIN8.9.2020 2:56
Juankosken keskustan virallinen ääni ei suostu näkemään metsää neulasilta.
1.1.2017 Juankoski liitettiin ilmeisesti toimittaja Niirasen mainitseman märän halkopinon kera Kuopion kaupunkiin.

Kuopiosta onkin tehty kuntaliitosten kautta lyhyessä ajassa Suomen 9. suurin kunta, jossa kuitenkin EK:n vuonna 2019 tekemän elinkeinoelämän tyytyväisyyttä koskevan kyselytutkimuksen mukaan kaupungin valtakunnallista kokonaissijoitusta rasittaa yksityisen sektorin heikko tulos tilastovertailussa, joka ottaa huomioon yrittäjyysasteen, yritysten lukumäärän suhteessa asukaslukuun ja aloittaneiden yritysten määrän suhteessa koko yrityskantaan.

Kuopion kehityksen suurin este onkin Kuopion kaupungin suuri pinta-ala. Alle olen koonnut lyhyen otannan Suomen johtavien kaupunkien pinta-alasta, väestöstä ja verrannut niitä myös Japaniin ja Venäjään, jotta asiaan saadaan jotain perspektiiviä.

Alue Pinta-ala, k-m2, Väestö
Kuopio 3 241, 119 282
Oulu 2 971, 205 750
Jyväskylä 1 466, 142 282
Turku 245, 193 089
Tampere 525, 238 221
Espoo 330, 289 735
Helsinki 215, 584 000
Japani 377 944, 126 660 000
Venäjä 17 075 400, 139 000 000

Asukkaista per k-m2
Kuopio 36,8
Oulu 69,3
Jyväskylä 97,0
Turku 786,0
Tampere 453,8
Espoo 877,5
Helsinki 2 714,3
Japani 335,1
Venäjä 8,1

Kuopion kaupungin tuloslaskelmista vuosille 2018-2019 nähdään, että kaupungin tulos oli vuonna 2018 jo tappiollinen, mutta vuonna 2019 nousi voitolliseksi seuraavasti:

 Vuosi 2018 -3 948 kEUR
 Vuosi 2019 54 918 kEUR

Kuitenkin vuoden 2019 tulos oli manipuloitu ylijäämä 54 918 kEUR, joka syntyi siitä, että Kuopion Veden yhtiöittämisestä kirjattiin kaupungin tilinpäätökseen satunnaisia eriä yhteensä 92.7 milj. EUR.
Todellisuudessa Kuopion operatiivinen tulos oli vuonna 2019 jo 38 milj. EUR alijäämäinen.

Juankosken virallinen ääni ei näe pahaa sanottavaa Juankosken keskustan menosta, koska Juankoskella jatkuu vielä peruskoulu ja lukio.

Kuopion kaupunki oli myös avokätisesti sponsoroinut kanavajuhlia ja 4h-kerhoa.

Virallinen ääni ei ollut enää aivan varma, kuka Juankoskea edustaa Kuopion valtuustossa, mutta hyvin siellä asiat tunnutaan hoitavan.

Vuoden 2020 talousarvioonkin on merkitty Juankosken kohdalle peräti 100 000 EUR:n satsaus Pikkolan Uimalan ruoppaukseen.

Yllä esitetyssä kaupunkien ja parin maan pinta-alojen ja väestön vertailusta näemme, että Kuopion käsittämätön maaseutulaajeneminen alkaa jo muistuttaa Venäjän mahtavaa entistä keisarikuntaa, joka kaikesta päätellen on keskellä valtavaa hajoamisprosessia.

Jokainen, joka on matkustellut ympäri Venäjää tietää sen, että mistään ei löydy sellaisia rahoja, että Venäjän hyvinvointi voidaan nostaa esim. Suomen pääkaupunkiseudun tai Japanin tasolle.

Tämä sama totuus koskee valitettavasti myös kuntaliitosten kautta laajentunutta Kuopiota.

Tällä en kuitenkaan tarkoita Kuopion keskustaa, jonne on kehitetty ns. kärkihankkeita jo peräti n. 4.4 miljardin edestä.

Yksi näistä kärkihankkeista oli taannoinen sellutehdas, jolle ei kuitenkaan myönnetty ympäristölupaa.
Valitettavasti nämä jäljelle jääneetkään kärkihankkeet eivät kuitenkaan ulotu lähes 100 km päähän Juankoskelle ja sen syrjäkyliin.

En siis ihmettele, kun keskustan virallinen äänikin jo toteaa, että jopa Koillis-Savokin on hiljentynyt vain seuraamaan katseella, kuinka entinen Pohjois-Savon vaurain kunta näivettyy pystyyn kuntaliitoksensa jälkeen.

Kuntaliitoksen ihanuuksiin myöhään heränneen Juankosken keskustan virallisen äänen alla oleva huoli on täysin aiheellinen:

"Juankosken keskustasta on nykyisin vain hyvää sanottavaa. Siksi sitä ei sanota. Kirjoitetaan ja puhutaan valtakunnan asioista tai kaavilaisten asioista. Tämä ei ole hyvä."

AKM yhtyy täysin rinnoin virallisen äänen huoleen siitä, ettei Juankoskesta enää kukaan sano ainuttakaan pahaa sanaa, kun keskustelu on siirtynyt Kaaville ja valtakunnan politiikkaan.

Kuopion kaupungin valtuustossa on jäseniä 59 jakaantuen puolueittain seuraavasti:

Valtuuston paikkajakauma 2020
KESK 14
KOK 12
SDP 11
VIHR 8
VAS 6
PS 4
KD 3
SIN 1

yht. 59


Minun on vaikea uskoa, että ainutkaan ym. valtuuston jäsenistä enää korvaansa lotkauttaa kartalta poistuneen Juankosken syrjäkylän ongelmille.

Eihän mistään Kuopion virallisesta asiakirjasta ole enää vuoden 2016 jälkeen saanut mitään tietoa siitäkään, kuinka paljon Juankoskelta kerätään veroja ja kuinka paljon taas kuntaan investoidaan hyvinvoinnin ja kunnan pito- ja vetovoiman kasvattamiseen.

On selvää, että tässäkin tarkastelussa itsenäinen Kaavi on aivan toisessa asemassa.

Kaavi voidaan vielä pelastaa, mutta valitettavasti vaikuttaa siltä, että Juankoski on jo menneen talven lumia.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: KÄÄRME TULI EDENIIN8.9.2020 23:06
En ole lainkaan pettynyt siihen, mitä saamme takaisin Kuopioon maksamasta me kunnallisverosta. Itsenäisenä kuntana maksaisimme tänään 26 prosentin eli Suomen korkeinta kunnallsveroa. Jokainen työssä käyvä perhe saa käyttöönsä 4000 euroa enemmän kuin saisi itsenäisessä Juankosken kunnassa. Minä eläkeläisperheenä hyödyn ainoastaan 2200 euroa. Elämä on kuitenkin helppoa entiseen verrattuna. Ei olisi tarvinnut enää Nilsiästä käydä mausteitakaan ostamassa. Olen silti käynyt. Kyllä suuri osa juankoskelaisista tänä päivänä ymmärtää kuntaliitoksen olleen välttämättömän. Tämä koronavuosi on osoittanut Juankosken kehityksen olleen oikean. Meillä ei ole ollut yhtään tartuntaa ja elämä on jatkunut suurin piirtein ennallaan. Suhteellinen osuutemme tartunnoista olisi nyt 6-7 sairastapausta, mutta syrjäinen sijaintimme on meidät säästänyt. Kasvosuojuksia tuskin kaupastamme löytyykään. Tästäkin kiitoksemme lankeaa keskusta erinomaiselle kaksikollemme Kuopion valtuustossa.

alan kolmas miesRe: KÄÄRME TULI EDENIIN9.9.2020 3:07
Mikäli Juankoskella oli ollut kunnollinen johto, niin Juankosken veroprosentti olisi voitu milloin vain painaa tasolle 18-20%.

Juankoskellakin veroprosentti nousi taivaisiin järjettömien päätösten seurauksena.

Kun katsoo Juankosken kaupungin taloudenkin kehittymistä aikavälillä 2005-2016, niin jo alla olevista lukusarjoista näkee, kuinka järjetöntä Juankosken kaupungin päätöksenteko on ollut.

Vuosikate ja nettoinvestoinnit (vuosikate vasen, nettoinvestoinnit oikea, x 1000 EUR):

□ 2005: 1183, 1153
□ 2006: 1452, 3339
□ 2007: 342, 1170
□ 2008: 1547, 816
□ 2009: 142, 3513
□ 2010: 314, 11524
□ 2011: 745, 2366
□ 2012: 1387, 402
□ 2013: 423, 784
□ 2014: 2, 1622
□ 2015: 836, 852
□ 2016: -410, 1354
□ 2005-2016 yhteensä 7 873, 28 895

Kuten yo. luvuista nähdään, niin Juankosken kumulatiivinen vuosikate oli aikavälillä 2005-2016 yhteensä vain 7 873 kEUR.

Jotkut päätöksentekijät olivat kuitenkin jostain omituisesta päähänpistosta päättäneet toteuttaa samaan aikaan kumulatiivisia investointeja yhteensä peräti 28 895 kEUR:lla ja näillä investoinneilla ei ole missään vaiheessa ollut mitään takaisinmaksuaikaa.

Juankosken kaupunki siis tuhottiin niillä täysin kannattamattomilla investoinneilla, jotka toteutettiin pääasiassa aikavälillä 2009-2011.

Juankosken kaupungin lainakannan kehitys on esitetty alla (vasen lukusarja, vuosittaiset lainakannan muutokset, oikea lukusarja vuosittainen lainakanta per 31.12., x 1000 EUR):

□ 2005: lisäys ei tiedossa, 4590
□ 2006: 1720, 6310
□ 2007: 1884, 8194
□ 2008: -1332, 6862
□ 2009: 2045, 8907
□ 2010: 13395, 22302
□ 2011: -1947, 20355
□ 2012: -2482, 17873
□ 2013: 4104, 21977
□ 2014: 1455, 23432
□ 2015: 1054, 24486
□ 2016: 679, 25165
□ 2006-2016 yhteensä 20 575, 25 165

Kun Juankoskella toteutettiin em. ilman takaisinmaksuaikaa olleita investointeja ja samaan aikaan toimintakate oli vain vähän yli kolmannes toteutetuista investoinneista, niin investointien rahoitus oli tietysti hoidettava velkarahalla.

Kaupungin tuottamattomista investoinneistahan tiedetään se, että keskeiset kohteet vuosina 2009-2011 olivat täyden palvelun terveyskeskus, Sillikuukki keittiö, Putaansaaren yrityspuisto ja isot epäonnistuneet kouluremontit.

Kumulatiivisista investoinneista (28 895 kEUR) peräti 16 471 kEUR eli 57.0% rahoitettiin velkarahalla.

Sen lisäksi Juankosken kaupunki vielä hyvän hyvyyttään meni maksamaan Premium Boardin laittomia lainoja Handelsbankenille vuonna 2013 4 104 k EUR:a.

Yo yksinkertaisten lukusarjojen perusteella voidaan todeta, että mikä tahansa pieni kunta voidaan Suomessa tuhota, jos jostain syystä päättäjät innostuvat tavoittelemaan kuuta taivaalta ja lähtevät sulkemaan kyläkoulujaan, pyrkivät kaikenlaisten toimintojen ja myös terveyspalvelujen keskittämisen kautta muka saamaan kustannussäästöjä, kun maksavat asukkaat eli kuluttajat ja veronmaksajat lähipalvelujen puuttuessa ja niitä suljettaessa tietysti äänestävät jaloillaan isompiin asutuskeskuksiin.

Kepuloinen vuosikymmeniä valtaa pitänyt määräenemmistö oli tämän järjettömyyden takuumiehenä Juankoskella.

Ja tietenkin on muistettava vielä, että Juankoskellakin kepuloiset nukkuivat vielä hyvässä yhteistyössä demujen kanssa samassa punamultasängyssä.

Siihen samaan yhteiseen punamultasänkyyn kepuloisille on taas tullut ikävä, kun Oulun puoluekokouksessa samaan sänkyyn raahattiin kepuloiille vielä seuraksi KORVABUUSTIN kaltainen lipeväkielinen käärme.

Minua ei saisi käärmeen kanssa samaan sänkyyn mistään hinnasta.

Minä luulen, että keskustan virallinen äänikään ei mielellään ota samaan sänkyyn viisaan vaimonsa kanssa käärmettä, vaikka vaimo olisi millainen jauhopeukalo tahansa.

Näistä samoista syistä Hannakaisakin on nähtävästi päättänyt keskittyä oman tilan hoitoon ja eduskuntatöihinsä, mutta on jättäytynyt pois kepuloisten varapuheenpuheenjohtajan tehtävistä.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: KÄÄRME TULI EDENIIN9.9.2020 4:00
Hannakaisan Kiuruvesi keskittyy sulkemaan neljä kyläkouluaan. Tämähän kerrottiin eilen tv-uutisissakin. Jos Suomen ehkä taitavin poliitikko toimii omassa kunnassaan näin, että sulkee kyläkoulunsa niin miten tämä sama toimenpide Juankoskella oli tuhmuutta.
Muistelen, että teimme nämä päätökset suuressa yhteisymmärryksessä. Annoimme jokaisen kylän edustajalle oikeuden äänestää koulunsa lopettamista vastaan, mutta muuten olimme yksimielisiä.
Koulujen lopettaminen poikii työllisyyttä edistäviä päätöksiä. Säyneisen koulun purkaminen alkaa aivan näinä aikoina. Tämä tietysti on vain kertatoimenpide, mutta lasten kuskaaminen Juankoskelle jatkuu pitkään. Nyt ei ole Säyneisessä tainnut uusia lapsia syntyä, mutta kyllä niitä taas syntyy.
Akm tuossa yllä muisteli vanhoja, kun esitteli Juankosken talouslukuja. En mielelläni enää palaisi näihin vanhoihin, mutta kaikkihan nämä vuodet muistamme. Kartongin teko Suomen ainoassa kunnan omistamassa pörssiyhtiössä oli kallista, mutta kartongin laatu oli hyvä. Itsehän olisin ollut valmis tuotantosuunnan muuttamiseksi kullalle. Tämä olisi ollut kunnalle edullisempaa.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: KÄÄRME TULI EDENIIN9.9.2020 21:50
Akm voisi aivan hyvin muuttaa Juankoskelle koronapakolaiseksi. Täällä olisi turvallista elää rokotteen valmistumiseen saakka. Et kertoisi kenellekään, että olet akm. Eläkeläisillä on kerhoja ja virran varrella on hyviä kävelyreittejä. Muuruveden mieslaulajiin ovat uudet laulajat aina tervetulleita. Koelaulua ei ole. Valaistu latu on joka taajamassa.
Kansalaisopistossa on miesten puutyöpiiri. Ensi sunnuntaina vihitään Muuruveden kirkossa virkaansa uusi kirkkoherra. Pitäisi olla lahjakas pappi.
Kirjasto on avoinna useimpina päivinä. Itsekin olen valmis lainaamaan mielenkiintoista luettavaa.

alan kolmas miesRe: KÄÄRME TULI EDENIIN10.9.2020 23:24
AKM on jo yli 15 vuotta miettinyt, miten muutto Juankoskelle olisi mahdollinen?

Olen kuitenkin joutunut aina laittamaan pisteen tällaisille ajatuksille, kun kaupunginjohtaja ja hallintojohtaja tekivät jo 30.6.2011 aiheettoman tutkintapyynnön poliisille, kun AKM oli kertonut, millä tavoin kannattamaton kartonkiyhtiö ja samalla myös koko Juankosken kaupunki voidaan pelastaa.

AKM on joutunut kyseisen tutkintapyynnön johdosta jatkuvan kiusaamisen kohteeksi.

Nyt kuitenkin virallinen äänikin on tullut katumapäälle ja jo ehdottaa, että AKM tulisi kuolleeseen kylään koronapakolaiseksi nähtävästi koronamaskiin naamioituneena.

Virallinen ääni näköjään himoitsee AKM:n veroja, jotka kuitenkin tulisivat menemään Kuopion hyväksi.

Tänäänkin katsastin paikallisessa ostoskekuksessa taas tarjontaa ja heti minut pyydettiin Irene Partasen kalakukkopisteeseen visiitille ja tarjotiin noin kilon painosta kalakukkoa.

Kysäisin hintaa, jolloin ystävällinen naishenkilö totesi vakavalla äänellä, että hinta on noin 30 EUR. Totesin hänelle, että valitettavasti hinta on aivan liian korkea. Olisin ollut ehkä valmis ostamaan kukon 15 EUR;lla.

Tästä esimerkistä se nähdään, että Kuopiossa on kaikki kallista ja siksi suksi ei luista muutoin kuin ruhtinaallisten kehitysalue ja maataloustukien avulla.

Kuopio tuntuu siis olevan taloudellisessa mielessä Moolokin kita, missä mikään liiketoiminta ei kannata.

Virallisen äänen yllä esittämässä ehdotuksessa on kuitenkin paljon hyviä asioita, kuten puutyöpiiri ja Muuruveden miesten laulukuoro, johon ei vaadita koelaulua.

Minä muistan, että jo kansakouluaikoina tuo koelaulu ei mennyt minulla ihan nappiin ja harmitti, kun kaimani luokkatoveri veti kirkaalla äänellä täysin puhtaasti Merimiespojan.

Ajattelin jo silloin, että minusta ei taida tulla julkista laulajaa, vaikka kuorossa lauloin yhteiskoulussa kattorin vaimon ohjauksessa ihan hyvin - ainakin omasta mielestäni.

Olen myös pannut merkille sen, että suihkussa olen ihan hyvä laulaja ja silloin tällöin lauleskelen myös Volvolla ajellessa.

Koska minä periaatteessa pidän laulamisesta liikenteessä, niin tästä syystä en harrasta julkisia kulkuneuvoja kuten esim. Metro tai lentokone.

Hiihtoharrastus ei minulle valitettavasti sovi pimeällä eikä valaistulla ladulla, kun minulta varastettiin kellaritiloista Järvisen murtomaasukset jo 1980-luvun lopulla.

Sitä paitsi jo muistaakseni 1975 satuin Pyhäsalmessa luottokauppiaani liikkeeseen kodinkoneostoksille samaan aikaan, kun Takalon Hellu oli suksiostoksilla.

Kun minä siinä tarkastelin Hellun kaupankäyntiä, niin minä päättelin, että minä en selvästi ollut enää mitään hiihtäjäkaliberia.

Siksi päätinkin ostaa sillä kertaa AIWA-merkkisen matkaradion, joka minulla on tietysti vielä tallessa muistoesineenä vanhoista hyvistä ajoista.

Virallisen äänen ehdottama puutyöpiiri on erittäin kiinnostava, koska olen aina pitänyt puutöistä, mutta myös naisten käsitöistä, vaatturin hommista ja suutarin töistäkin on kokemusta. Minut jopa palkittiin kansakoulussa naisten käsitöistä. Kysymyksessä oli ihan piirinmstaruus ja albakka lusikka.

On eritäin mukava, että Muuruvedelle on tullut uusi lahjakas pappi.

Opiskeluaikoina tuli suoritettua jopa pyhäkouluohjaajan kurssi, kun kurssin piti minut 1946 kastanut Voitto Viro.

Pyhäsalmessa meitä opetti uskonnossa yhteiskoulussa myös paikallinen pappi, jonka perhe oli tietysti tuttu ja lapset hyviä ystäviä.

Uskonnosta jäi mieleen erityisesti papin raamatusta lukema elämänviisaus:

"Paprempi nukkua rästästipun alla, kuin toraisan vaimon huonetoverina".

Harvoin olen nähnyt papin nauravan yhtä iloisesti kuin tuon lukiessaan luokan edessä. Panin merkille sen, miten papin liperit kaulassa oikein väpätti.

Harvoin tapaa kuitenkin niin mielyttävää papin vaimoa, joka joutui nähtävästi pitämään isossa ja vilkaassa perheessään aikamoista jöötä.

Minä olen aina tykännyt kirjoista ja olen vuosikausia surrut sitäkin, kun Stockmannin Akateemisesta kirjakaupastakin on enää vain muistot jäljellä, kun Stockmann myi Akateemisen vuonna 2015 Bonnier Booksille.

Mahdollista Juankoskelle muuttoa silmällä pitäen yhdeksi ongelmaksi nousee tietysti heti, löytyykö Juankoskelta sellaista tilaa, jonna voin sijoittaa laajan kirjastoni.

Se on nimittäin aina osoittutunut todella työlääksi aina, kun on joutunut syystä tai toisesta muuttamaan.

Korkealuokkaiset kirjasarjat ovat
yllättävän raskaita muutoissa. Lähes pianon painoisia.

Virallisen äänen ehdotus, että hän voisi lainata minulle mielenkiintoista luettavaa kuulostaa mukavalta, koska kepuloisen kirjaston aarteiden tutkiminen on valitettavasti jäänyt minulta vähiin.

Jos muutaisin Juankoskelle, niin tietysti vastavuoroisesti voisin myös lainata omia kirjojani viralliselle äänelle.

Minusta tällainen tiedonvaihto on täysin välttämätön, kun muutama vuosi sitten kepuloisten Kivihiili ja Nikkeli Olli kurmuutti Etelä-Euroopan maita omilla hölmöillä austerity ajatuksillaan EU:n vajottua syvään finanssikriisiin saksalaisten, ranskalaisten ja italialaisten pankkien korruption johdosta.

Silloinhan muistaakseni amerikkalainen kansantalouden professori ja nobelisti Paul Krugman totesi, että Olli oli lukenut Englannin yliopistossa väärät kansantalouden oppikirjat.

Ollin "oppivuosien" aikana koko EU saatiin kontalleen, eikä siitä ole vieläkään selvitty ja nyt komissio on taas lähdössä pienen Suomenkin kukkarolle, jotta EU voidaan pelastaa.

A-studiossakin KORVABUUSTI ANNIKA suoritti nyt ensimmäisen esiintymisensä telkkarissa KEPUn puheenjohtajana ja totesi heti, että KEPU on oikeistolainen puolue, mutta kuitenkin ajaa kynsin hampain Suomen historian vasemmistolaisinta talouspolitiikkaa.

EU:n koronapaketista puhuttaessa KORVABUUSTI totesi, että EU:n koronapaketti on Suomen kannalta erittäin hyvä, kun Suomi sijoittaa Italiaan ja Espanjaan 6.6 miljardia EUR ja EU ohjaa taas Suomen kehityshankkeisiin ehkä korkeintaan 3.2 miljardia EUR.

Minä en ole koskaan kuullut sellaista, että joku sijoittaja voi pitää hyvänä sellaista sijoitusta, jonka tuotto on luokassa yli -51.5%.

Jos Amerikassa erinomainen presidentti Donald Trump tekisi tällaisen investoinnin, niin hänet varmasti hirtettäisiin tai pantaisiin istumaan elinkautista uudelleen vankilaksi muutetun Alcatrazin pahamaineisen vankilan erityisselliin.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: KÄÄRME TULI EDENIIN11.9.2020 0:08
Muuruvedellä asetetaan virkaan Järvi-Kuopion seurakunnan kirkkoherra. Järvi-Kuopioon kuuluvat Muuruveden, Juankosken, Säyneisen, Kaavin, Tuusniemen, Riistaveden, Vehmersalmen ja Nilsiän seurakunnat. Muuruveden kirkko on kooltaan suurin, joten se sopii tällaiseen tarkoitukseen. Muuruveden sijainti on myös keskellä, joten siinä on kirkko keskellä kylää tai tässä tapauksessa seurakuntaa. Väestön väheneminen on pakottanut seurakunnat yhteen ja kirkkoherroja on vain yksi. Jumalanpalvelusajaton on porrastettu niin, että yksi pappi pitää jumalanpalveluksen useammassa kirkossa.
Väen väheneminen on pakottanut etsimään uudenlaisia ratkaisuja seurakuntien hoitoon.
Kaavi ja Tuusniemi ovat vielä kuntina omillaan.
Kaavin kiusaajaksi leimattu naisvaltuutettu ilmoittautui päivän Koillis-Savossa. Hän oli joutunut kysymään jotakin asiaa virkamiehiltä, kun halusi hoitaa valtuutetun tehtävää kelvollisesti. Ei tällaista pidetä Kaavillakaan suotavana, että aletaan suurennuslasin kanssa tutkimaan kipeitä paikkoja. Kyllä meillä Juankoskellakin on aina ollut tällaisia valtuutettuja. Yritimme hoitaa heitä matalalla profiililla, mutta ei se meilläkän aina onnistunut. Viimeinen pisara oli tämä Pekka Vartiainen, joka luki tuomariksi ja tunsi kaikki lain porsaanreiät. Pekka alkoi pelottaa niin, että monet pitivät parempana lopettaa koko kunta. Siinä jouduttiin lopulta käyttämään asianajotoimistoja niin, että kunnan rahat loppuivat. Toinen mahdollisuus olisi ollut lain tiukka noudattaminen, mutta sekin on pienelle kunnalle vaikeaa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: