Keskustelu

alan kolmas miesGordionin solmu aukesi vihdoin2.10.2020 4:26
Tammikuussa, 23.1.1040, sovittu yli 80 vuotta voimassa ollut riitainen ns. Tammikuun kihlaus päättyi eilen.

Metsäteollisuus ry:n Ilkka Hämälä ilmoitti nähtävästi kännykkänsä tekstiviestillä Marinin hallitukselle, että metsäteollisuus ei odota kyvyttömältä Sanna Marinin ja demujen RUUNEPERIKSI heittäytyneen KORVABUUSTI ANNIKAN pystyssä pitämältä kuntien terveydenhuollon arvauskeskusta muistuttavalta hallitukselta työehtojen paikallisesta sopimisesta enää mitään.

Gordionin solmu avattiin siis Suomessa nyt progressiivisen metsäteollisuuden toimesta yhdellä miekan iskulla ja päätöksellä samaan tapaan, kun Aleksanteri Suuri aukaisi Zeuksen temppelissä 333 vuotta ennen ajanlaskumme alkua yhdellä miekan iskulla jumiin hirttäytyneen vaikean solmun.

Porukan kesken Metsäteollisuudessa on näköjään päätetty, että vihdoin pitkän yli 80 vuotta kestäneen lakkoilusuman ja työpaikkarettelöinnin jälkeen on vihdoin alettu noudattaa maassa voimassa olevien lakien mukaisia työsopimuksia ainakin metsäteollisuusyrityksissä.

Tämä ei ole mitenkään yllättävä tulos, sillä New Stroms neuvotteli jo vuonna 2010 Paperiliiton Jouko Ahosen kanssa Römssyn käynnistyksen rahoituksesta varakkaan Paperiliiton tukemana.

New Stromsin viesti Jouko Ahosella oli jo silloin, että nyt vastakkain asettelun aika on loppu ja yrityksissä sekä työntekijät, johtajat ja omistajat ovat kaikki samassa veneessä, joten kaikkien on hyvä soutaa samaan suuntaan.

Tuostakin yhteistyösuunnitelmasta näkee, että jo yli 10 vuotta sitten NS:llä ja myös Paperiliitolla oli selkeästi mielessä myös yhteiskuntavastuu, jonka Sanna Marin näyttää vasta nyt keksineen, kun hänestä leivottiin kepuloisten avulla Suomen ehkä kaikkien aikojen tuhoisimman hallituksen valtamedian "jämäkäksi" mainitsema yrityselämästä täysin tietämätön pääministeri.

Kaikelle kunnioituksella täytyy todeta, että Paperiliiton Jouko Ahonen ymmärsi tämän yhdessä soutamisen asian erinomaisen hyvin ja oli valmis lähtemään mukaan Römssyn pelastusoperaatioonkin.

Viime metreillä Paperiliiton silloiset änkyrät kuitenkin vielä torppasivat yhteisesti sovitun hankkeen, jonka jälkeen valitettavasti Kangasveijarin vetämä laittomaan kaupungin takaukseen perustunut Römssyn katastrofaalinen hyvän tehtaan lopullinen tuhoamissuunnitelma voitiin käynnistää, vaikka NS:lle olikin löytynyt jo varasuunnitelma rahoituksineen Paperiliiton kanssa sovitun lunastussuunnitelman vaihtoehtona.

Metsäteollisuus on aina ollut Suomen luontaista teollisuutta.

Tämä päivänä metesäteoliisuudessa kysymys on erittäin modernista teollisuuden haarasta, jolla on laajat kansainväliset ja jatkuvasti kasvavat monipuoliset markkinat. Kysymys on ns. High-Tech teollisuudesta.

Esim. paperi on yli 2000 vanha sellukuitujen lujiin vetysidoksiin ja kuitujen lujaan verkkorakenteeseen perustuva monipuolinen bio- ja nanomateriaali, josta voidaan valmistaa kaiken kaikkiaan nykypäivänä varmasti lähes 500 000 erilaista tuotetta.

Olisi sulaa hulluutta, jos suomalaiset antaisivat tällaisen teollisuudenhaaran tuhoutua Suomessa siksi, että EU:n metsäteollisuusalaa täysin tuntemattomat Vogue-muotilehtiin ja vastaaviin päiväunelmiin kuvatut mannekiinit tai EU:n byrokraatit antavat mm. Suomen valtamediaan lausuntoja esim. metsäteollisuuden kilpailukyvystä, markkinoista sekä metsäteollisuuden riittämättömistä investoinneista tai T&K panostuksista puhumattakkaan metsäteollisuuden energiahuollosta, metsien hoidosta tai ympäristön suojelusta jne.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: