Keskustelu

Master BatorVapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa19.10.2020 21:21
Heips,
katsokaa viimeinen YLE:n jälkiviisaat esim. Arenasta. Lopulla Eerola, tuo pulska jälkiviisastelija, mainosti Vapaa Juankoski-sivustoa ja aatetta. Näin sitä pittää

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa19.10.2020 21:47
Jostainhan sen on Eerolankin ammennettava viisautensa. Tiedän, että Suomen poliittinen kärki on kiinnostunut palstastamme.
Akm saa balsamia haavoilleen. Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan, mutta keskustan politiikan oppenenttina hänestä on tullut tätä kautta merkittävä tekijä.
Huomasin Eerola lauseen, mutta se jäi jotenkin "poskeen".

YlläpitoRe: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa20.10.2020 16:45
Kävijätilastojen yhteenveto

Tiedot
Yksittäisiä käyntejä yhteensä 4350036
Sivulatauksia yhteensä 6713845
Kiireisin päivä 19.9.2020
Yksittäisiä käyntejä kiireisimpänä päivänä 15931
Sivulatauksia kiireisimpänä päivänä 16263

juristin alkuRe: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa24.10.2020 3:17
AKM:n ja VAPAA JUANKOSKEN sanoma alkaa mennä selvästi perille jopa valtamedia YLE:ssä.

Jälkisviisaissa oli nyt siis jo kaksi, jotka ovat tajunneet, että pieni on kaunista.

Jälkiviisailla oli vielä kuitenkin hakusessa, miten ainakin 15 vuotta suunniteltu SOTE:n Gordionin solmu meillä pitää aukaista.

Sanonpa sen suoraan heti alkuunsa, että tuota ikuista solmua ei voi aikaista poliitikot eikä lääkärit puhumattakaan siitä, että avain solmun aukaisemiseen löytyisi ammattiliitoista.

Vielä vähemmän HYVINVOINTI SOTEn puuhamiehillä ja naisilla on käsitystä edes siitä, liittyvätkö sosiaali- ja terveydenhuolto tai muu kunnallinen toiminta mitenkään toisiinsa.

Keväällä sairaanhoitajaksi valmistunut tyttäreni on parhaillaan töissä espoolaisessa sairaalassa. Suoritin hänelle viime perjantaina rajatun markkinatutkimuksen päivystykseen tulevien asiakkaiden osalta. Tietenkään tutkimuksessa ei rikottu mitään yksityisyyden suojasta annettuja määräyksiä.

Minulla oli seuraavat kaksi kysymystä viikonloppupäivystysten osalta:

 Mikä on asiakkailla yleisin syy päivystykseen tulon osalta?
 Kuinka suuri osa päivystykseen tulevista asiakkaista on päihtyneitä, huumeissa tai vaikuttaa olevan psyykkisen hoidon tarpeessa?

Empimättä tyttäreni totesi, että

 Yleisin syy päivystykseen tultaessa on se, että asiakkaat tulee hakemaan ns. SAIKKUA

 Noin 70% päivystykseen tulevista asiakkaista oli päihtyneitä, huumeissa ja vastaavalla määrällä oli havaittavissa selviä psyykkisiä ongelmia

SAIKKU-termi oli minulle täysin uusi, mutta se tuntuu olevan nähtävästi vähän sama asia kuin aikoinaan töissä "lorvikatarin" iskettyä pahiten sairastuneet kävivät hakemassa siitä lääkärintodistuksen.

Minusta tämän syvällisempää markkinatutkimusta tässä asiassa ei tarvita, kun tietää miten perusterveydenhuollon jonot saadaan poistettua.

YLE:n toimittaja Marja Sannikan haastattelussa keskiviikkoiltana Espoon kaupungin sote-johtaja Juha Metso vahvisti ym. markkinatutkimuksen tuloksen oikeaksi.

Espoossa, jossa soteasiat ovat valtakunnallisessa vertailussa hyvällä tasolla, psyykkisesti sairaille ei valitettavasti kuitenkaan kyetä antamaan asianmukaista mielellään ehkäisevää terapiaa kuin vasta parin kuukauden viiveellä.

Metso totesi, että Espoossa psyykkisesti sairaiden hoitotavoite on kyllä "hoitoon seuraavana arkipäivänä", mutta hänen vastatessaan näistä toimista jo lähes 20 vuotta ei kuitenkaan ole päästy käytännössä lähes lainkaan eteenpäin.

Suurimmaksi ongelmaksi Metso mainitsi perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon väliset raja-aidat sekä perinteiset organisaatiokulttuurit ja toimintatavat.

Mesto mainitsi, että Espooseen ollan palkkamassa 5 psykiatriseen hoitoon perehtynyt sairaanhoitajaa. Tuntuu mahdotomalta, että tällaisella miehityksellä asiat Espoon kokoisessa kaupungissa hoituu.

Uskoisin myös, että maaseudulla tilanne on vielä huomattavasti heikompi kuin Espoossa, jossa Metson mukaan rahallisia resursseja tuntuu kyllä olevan, mutta sopivia ammattilaisia ei ole saatavilla.

THL:n tilastojen mukaan psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa olleiden potilaiden määrä on Suomessa kasvanut tasaista tahtia seuraavasti:

 vuonna 2006 potilaita yhteensä 137 892
 vuonna 2018 potilaita yhteensä 196 242
 muutos 206-2018: +42.3%

Potilaiden määrä eri hoitomuodoissa:

 Avohoito 2006 potilaita 129 157
 Avohoito 2018 potilaita 192 557
 muutos 2006-2018: +49.1%

 Vuodehoito 2006 potilaita 29 613
 Vuodehoito 2018 potilaita 24 881
 muutos 2006-2018: -16.0%

Ym THL:n tilastot eivät kuitenkaan ole vielä läheskään kattavat, koska niistä puuttuu esim. kaikki perusterveydenhuollossa esim. pelkästään masennuslääkkeillä tai ilman niitä ns. avohoidossa hiippailevat potilaat.

Marja Sannikka totesi ohjelmassaan, että Suomessa psyykkisiä potilaita on eniten EU maista.

Koska THL näyttää pitävän tilastoja tältä osin vain erikoissairaanhoidon osalta, niin alustavan markkinatutkimukseni mukaan perusterveydenhuollossa voi Suomessa hiihdellä avo- eli valohoidon piirissä hyvinkin noin 200 000 suomalaista tai jopa enemmän.

Meillähän on esim. luottohäiriöisiä ja ulosotonkin piirissä jo ainakin 500 000 suomalaista ja EU:n leipäjonotkin on myös meillä ilmeisesti pisimmät EU-maista.

Ottaen huomioon kaiken tämän, niin on aivan käsittämätöntä, että Sanna Marinin vihervassarien ja kepuloisten hallituksessa on jo vuodesta 2015 lähtien joka ikinen päivä YLE:n kaikilla kanavilla jauhettu 24h/7, kuinka ilmastonmuutos vääjäämättömästi johtaa kohti maailmanloppua jo 5-10 vuoden sisään.

Nyt hysterian valtaan joutuneet vihervassarit ovat jo ehdottaneet, että Suomeen pitäisi ilmastomuutoksen johdosta julistaa ilmeisesti jopa vastaava hätätila, joka tavallisesti julistetaan sodan tai ydinvoimalaonnettomuuden johdosta.

Ainoa hätätila, joka Suomessa nyt on ilmastonmuutoksen johdosta meidät yllättänyt, on se hätätila, kun vihervassareilla on jo kuset housuissa ja haju leviää laajalle vihervassarien ympärille hallituksessa ja eduskunnassakin sille tasolle, että täysistunnoissakin joudutaan kulkemaan jo maskit päällä.

SITRA taannoisen selvityksen mukaan valtamedian ilmastohysteria on jo johtanut siihen, että etenkin nuorista noin 30 vuotiaista suomalaisista jo 33% on jo vakavasti ahdistuneita ja 22% masentuneita sekä peräti 19% jo lamaantuneita.

Nythän on vielä otettava huomioon myös valtamedian rummuttama koronahysteriakin, mikä on tullut lisänä kuorimittamaan jo ennestään tupella olevaa ja suureksi osaksi kuntien vastuulla olevaa perusterveydenhuoltoa.

Syvällisempiin SOTE-luentoihin en nyt lähde, mutta kun YLE Areenassa jälkiviisaat myös pallottelivat tuolla perustuslain vastaisella SOTE:lla ja siihen liittyvillä myös perustuslain vastaisilla MASKI- ja muilla yksilön- ja elinkeinotoiminnan vapautta koskevilla Sanna Marinin hallituksen tekemillä ja suunnittelemilla rajoitustoimilla, niin otanpa esille ns. HYVINVOINTI SOTEN viimeisimmän version lopputuloksen ns. hyvinvointialueittain alle.

MASKI KIURUN ja VVM:n yhdessä suorittaminen laskelmien mukaan vuoteen 2029 mennessä Hyvinvointialueiden sotekustannukset tasataan sekä laadullisesti että kustannuksien osalta. Se kuuluu olevan perustuslakivaliokunnan määräys.

Vuoteen 2029 mennessä 11 ns. hyvinvointialueella hyvinvointiin liittyvät kustannukset laskevat yhteensä 293.1 milj. EUR:lla seuraavasti (milj. EUR):

 Uusimaa -54,3
 Pohjanmaa -34,9
 Länsi-Uusimaa -79,3
 Kymenlaakso -20,0
 Helsinki -53,2
 Kainuu -5,5
 Pohjois-Savo -13,4
 Pirkanmaa -16,6
 Varsinais-Suomi -11,4
 Satakunta -3,9
 Vantaa ja Kerava -0,5
 Alueet yhteensä -293,1

Eniten hyvinvointimenot vähenevät seuraavissa kolmessa Uudenmaan hyvinvointialueella seuraavasti (milj. EUR):

 Länsi-Uusimaa -79.3
 Keski-Uusimaa -54.3
 Helsinki -53.2
 Yhteensä -186.8

Vuoteen 2029 mennessä 11 ns. hyvinvointialueella hyvinvointiin liittyvät kustannukset taas nousevat yhteensä 293.1 milj. EUR:lla seuraavasti (milj. EUR):

 Pohjois-Karjala 67.9
 Päijät-Häme 59.3
 Keski-Suomi 45.9
 Itä- Uusimaa 15.9
 Kanta-Häme 23.2
 Etelä-Pohjanmaa 21.9
 Lappi 19.8
 Etelä-Karjala 13.2
 Etelä-Savo 5.8
 Pohjois-Pohjanmaa 18.4
 Keski-Pohjanmaa 1.8
 Alueet yhteensä 293.1

Eniten hyvinvointimenot lisääntyvät seuravilla kolmella hyvinvointialueella (milj. EUR):

 Pohjois-Karjala 67.9
 Päijät-Häme 59.3
 Keski-Suomi 45.9
 Yhteensä 173.2

Kepuloisten KAMREERI LOHEN johdolla MASKI KIURUN ja KORVABUUSTI ANNIKAN leipomana sote-hyvinvointia siis siirretään Uudeltamaalta ja pääkaupunkiseudulta Pohjois-Karjalaan, Päijät-Hämeeseen ja Keski-Suomeen peräti 173.2 milj. EUR:lla vuosittain.

Etenkin kepuloisten mielestä näillä tulonsiirrolla tasa-arvo toteutuu tässä maassa terveydenhuollon osalta optimaalisesti.

Kepuloisilla näyttää olevankin SOTE:ssa tavoitteena ns. "juankoskinen hyvinvointimalli", jota ei kukaan kuitenkaan huomaa.

Tässä muinaista gallialaista kylää muistuttavan syrjäkylän hyvinvointimallissahan keskimäärin kaikki on hyvin, kun seisoo 30 asteen pakkasessa 24 h/7 siten, että toisessa jalassa on huopikas ja toinen jalka on avojaloin.

Nähtävästi VVM:n virkamiehet ovatkin laskeneet nuo yo. "hyvinvoinnin siirtoluvut" STM:n ohjeiden mukaan nähtävästi vertailemalla vain vuotuisia hyvinvointialueiden käyttömenoja ja niiden katteeksi mahdollisesti saatavia palvelumaksuja.

Tämä tarkastelu on kuitenkin vain osatotuus. Yrityksissäkin tunnetaan käsite käyttömenot ja toimintaylijäämä, jos menojen katteeksi saatavat tulot ylittävät menot.

Kaikissa yrityksissä ja myös kansantaloudessa on kuitenkin myös otettava huomioon se, millaisilla pääomapanoksilla toivottu liiketoiminta saadaan hoidettua.

Terveydenhuoltoalalla tämä tarkoittaa tietysti sitä, että potilaita ei voi hoitaa ilman terveyskeskuksia, keskussairaaloita ja yliopistollisia sairaaloita, eikä terveydenhuoltoon liittyvää lääkehuoltoa ja erilaista logistiikkaa.

Jotta tähän HYVINVOINTI SOTEA koskevaan keskusteluun saataisiin 15 vuoden jälkeen jotain taloudellista ja muutakin tolkkua, niin paninpa Exceliin keskeiset vuotta 2019 koskevat konsernitilinpäätöstiedot sairaanhoitopiireittäin alle.

Sairaanhoitopiirejähän Suomessa on vuonna 2020 yhteensä 20 ja yksi vielä Ahvenanmaalla.

Manner-Suomen osalta sairaanhoitopiirien kumulatiiviset talousluvut vuonna 2019 olivat seuraavat:

 Myyntituotot 11 419 milj. EUR
 Toimintakulut -11 192 milj. EUR
 Yli/Alijäämä -51 milj. EUR
 Taseen loppusumma 6 546 milj. EUR
 Investoinnit 939 milj. EUR

Keskimäärin toiminta näyttää siis olevan sairaanhoitopiireissä nykyään tappiollista, kun sairaanhoitopiireittäin hoidetaan 294 kunnassa 5 488 130 asiakasta.

Mikäli olen ymmärtänyt oikein, niin Sanna Marinin kokoansa suuremmassa maassa tarkoitus on kuitenkin siirtää kyseiset toiminnot ns. HYVINVOINTI ALUEILLE.

Tästä seuraa se, että kuntien ja kuntayhtyminen omistuksessa oleva käyttö- ja vaihto-omaisuus joudutaan siirtämään MASKI KIURUN ja KORVABUUSTI ANNIKAN perustamille HYVINVOINTIALUEILLE, joille jossakin vaiheessa tulee vielä ilmeisesti oma verotusoikeuskin.

Tämä verotusoikeuden siirto kunnilta maakunnille edellyttää tietysti nähtävästi sitä, että perustuslakia täytyy siltä osin korjata/muuttaa.

Minulla on sellainen käsitys, että näitä perustuslakeja ei ihan heppoisin perustein lähdetä kuitenkaan rukkaamaan.

Minä myös luulen, että Antero Jyränki olisi meillä ollut ainut sellainen lakimies, jolla on kokemusta perustuslain muuttamisesta ja Jyränkikin valitettavasti ehti jo kuolemaan 23.4.2020.

Onneksi lahjomaton ministeri Lauri Tarastihan on vielä kuitenkin elossa, joten hänhän voisi hyvin vanhana Kepuloisten NOPPA sotkujen ja hiihtoliiton doping-jupakan selvittäneenä valvoa, ettei ainakaan kaikki HUSin tai Mehiläisen soteomaisuus hurahda taannehtivan lainsäädännön perusteella kepuloisten ja demujen perustamien HYVINVOINTIALUEIDEN käyttöön.

Sairaanhoitopiireittäin siirrettävän omaisuusmassan kirjanpitoarvo vuoden 2019 taseessa oli kuitenkin jo ym. 6 883.5 milj. EUR:a jakaantuen seuraavasti (milj. EUR):

TASEEN LOPPUSUMMA

 Etelä-Karjala (EK) 169.0
 Etelä-Pohjanmaa (EP) 216.4
 Etelä-Savo (ES) 196.6
 Helsingin ja Uudenmaan (HUS) 1 421.3
 Itä-Savo (IS) 49.6
 Kainuu (KAI) 215.1
 Kanta-Häme (KH) 182.3
 Keski-Pohjanmaa (KP) 119.1
 Keski-Suomi (KS) 574.2
 Kymenlaakso (KYM) 299.7
 Lappi (L) 100.8
 Länsi-Pohja (LP) 62.0
 Pirkanmaa (P) 818.2
 Pohjois-Karjala (PK) 276.4
 Pohjois-Pohjanmaa (PP) 516.0
 Pohjois-Savo (PS) 481.3
 Päijät-Häme (PH) 204.4
 Satakunta (S) 218.9
 Vaasa (V) 207.8
 Varsinais-Suomi (VS) 554.6
 Yhteensä 6 883.5

HYVINVOINTI SOTEEN siirryttäessä kuntien ja sairaanhoitopiirien kanssa joudutaan siis sopimaan esim. se, millä hinnalla esim. HUS:in taseen mukainen 1 421.3 milj. EUR:n sijoitettu pääoma siirtyy HYVINVOINTI ALUEEN omaisuudeksi.

Helsingin vuoden 2019 tilinpäätöksestä voidaan taas lukea, että Helsinki omistaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymästä 36.2%. Kyseisestä kuntayhtymästä Helsingin osuuden arvo oman pääoman, vieraan pääoman ja tilikauden tuloksen osalta oli seuraava:

 Oma pääoma 332.6 milj. EUR
 Vieras pääoma 1 014.4 milj. EUR
 Tulos 16.4 milj. EUR

Olen jokseenkin varma, että juristin koulutuksen omaava Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) pitää huolen siitä, ettei Helsingin kaupungin omaisuutta lähdetä minnekään HYVINVOINTI ALUEILLE ainakaan vapaaehtoisesti siirtämään, vaikka MASKI KIURULLA ja kepuloisten RUUNEPERI ANNIKALLA olisi kuinka tällaisia haaveita.

RUUNEPERI ANNIKALLAHAN ei tiettävästi ole minkään valtakunnnan valtuuksia puuttua itsenäisen Helsingin asioihin, vaikka hän nyt TEKIR koulutetun KATRIN syrjäytettyään on ehdoton kepuloisten muurahaispesän korkuisen keon päällä RUUNEPERINÄ runoileva kuningatar.

Kepuloisillahan on Helsingin nykyisessä 85 jäsen valtuustossa vain kaksi valtuutettua ja ensi kunnallisvaalien jälkeen ei ilmeisesti ainuttakaan.

Hyvinvointialueille siirrettävän sote-omaisuuden osalta ensimmäiseksi voidaan tietysti todeta, että sairaanhoitopiirien kirjanpitoarvo ei varmaankaan millään tavalla vastaa esim. HUS:in kohdalla pysyvien ja vaihtuvien vastaavien käypää markkina-arvoa.

Minä pahasti epäilen sitäkin, ettei demujen MASKI KIURU ole ottanut selville edes sitä, kenen tontilla HUS:inkin monet kiinteistöt mahtaa sijaita.

Tietysti on vielä otettava huomioon sekin, että HUS:kin on joutunut rahoittamaan kaiken käytössään olevan pääomamassan jollakin tavalla.

En ole vielä asiaan lähemmin perehtynyt, mutta saattaa olla, että Helsingin kaupunki on tullut jossain vaiheessa rahoittaneeksi esim. Meilahden sairaalaa tai mahdollisesti menneen jopa niin pitkälle, että on saattanut taatakin joidenkin sairaaloiden tai terveysasemien lainoja.

Helsinkihän oli aikoinaan lainoittanut myös omaa liikennelaitostaan, jonka kaupunki sitten vuonna 2012 ulkoisti Koiviston Auto Oy:lle.

Yrityskauppaa koskevan kantelun perusteella EU:n tuomioistuin kuitenkin määräsi sitten 28.6.2019 Koiviston Auto Oy:n palauttamaan Helsingin kaupungille aiemmin saamaansa 54.2 milj. EUR:n kielletyn valtion tuen korkoineen.

Minulla on sellainen alustava käsitys, että kyllä sellainen juristi Suomestakin löytyy, että kuntien omaisuuden siirto jollekin poliittisesti ohjatulle HYVINVOINTI ALUEELLE todetaan jo Suomessakin perustuslain vastaiseksi toimeksi.

Käsittääkseni MASKI KIURUN ja KORVABUUSTI ANNIKAN keksimällä SOTEN HYVINVOINTIALUEELLA ei vielä ole edes mitään juridisesti määriteltyä organisaatiomuotoakaan tai kuka sen omistaa.

Onko se osakeyhtiö vai onko se valtionyhtiö, joka ohjauksesta vastaa demujen Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen vai kutsutaanko demujen TOTO Sirpa Paatero SAIKULTA taas remmiin.

Enkä epäile sitä, että EU:n kilpailuvirasto ja oikeus kyllä näkevät, että täällä "MAAKUNTA- eli HYVINVOINTISOTELLA" pyritään näköjään muodollisin keinoin rajoittamaan EU:n perussopimuksessa määriteltyä vapaata kilpailua.

Kepuloisten KAMREERI LOHI on jo varovasti A-studiossa kuitenkin ilmoittanut, ettei Sote-tiimi ainakaan ihan heti lähde taannehtivasti perumaan kunnissa tehtyjä sote-ulkoistuksia, vaikka MASKI KIURU oli tämänkin jo omiin lakeihinsa ehtinyt kirjaamaan hallitusohjelmassa päätettynä asiana.

Kun vielä varmaan kaikissa sairaanhoitopiireissä tuntuu pyörivän runsaasti valtion rahaa, niin eiköhän tulkinnaksi lopulta muodostu se, että kysymyksessä on ns. kielletty valtiontuki.

Vaikuttaakin siltä, että sairaanhoitopiirien käytössä oleva omaisuusmassan siirto ns. HYVINVOINTI ALUEIDEN käyttöön ei siis ilmeisesti tule olemaan ongelmatonta.

Markkina-arvoltaan kysymyksessä saattaa olla jopa noin 10 000 milj. EUR:on nousevasta omaisuusmassasta, jonka sisältönä on luultavimmin tuhansittain monimutkaisia rahoitussopimuksia ja järjestelyjä, joissa saatetaan hyvinkin joutua menemään vielä käräjätupien kautta.

Tällaiset riidat EU oikeuteen vietynä saattaa kestää helposti 10 vuotta, kun ottaa huomioon myös kaikki mahdolliset kuntien ja yksityisten sote-palveluja tuottavien tahojen valituskierroksetkin.

Koska kunnille on kuitenkin Suomen perustuslaissa säädetty itsehallinto ja omaisuuden suoja on myös perustuslaissa vahvistettu ja turvattu, niin pelkästään kepuloisten 4H-kokousten ja demujen porukan päätösten perusteella ei voida jättää huomiotta perustuslain säädöksiä, ellei sitten oikeuskansleri suostu siihen, että väliaikaisesti koronaviruksen johdosta todetaan, että koronapandemian aikana kunnallista itsehallintoa eikä myöskään omaisuuden suojaa koskevat perustuslain pykälät ole voimassa.

Tästä perustuslain säädösten rikkomisestahan nykyiselle demujen Sanna Marinin johtamalle ja kepuloisten tukemalle hallitukselle oikeuskanslerikin on jo antanut useammat moitteet.

Näyttää siltä, että Suomesta ei voi valitettavasti nykyään puhua enää oikeusvaltiona länsimaisessa mielessä, vaikka meikäläiset poliitikot ovat ensimmäisenä näissä asioissa neuvomassa muita maita, joissa saattaa olla jopa perustuslakituomioistuinkin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa24.10.2020 9:43
Kylläpä mieleni pahoitin. Pahalta tuntuu mennä arvauskeskukseen, jossa työntekijän asenne on tällainen.
Yhä useammat menevätkin suoraan yksityislääkärille, kun tietää tulevansa vakavasti huomioiduksi.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa26.10.2020 10:12
Sotessa on kyse ainoastaan vähäväkisen Suomen hartioiden leventämisestä. Teemme hyvän elämän mahdolliseksi kaikille suomalaisille. Silloin on otettava hyvin toimeentulevilta eteläsuomalaisilta ja lisättävä varoja meille, jotka tarvitsemme rahaa palvelutason ylläpitämiseksi. Samaan olisi päästy valtionosuusjärjestelmän kehittämisellä, mutta tämä Sote kuulostaa paremmalta. Ei akm:n kannata olla meille kateellinen. Tästä hyvästä pääsee osalliseksi muuttamalla esim. Juankoskelle.

Punainen paroniRe: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa26.10.2020 12:34
"Ainoa hätätila, joka Suomessa nyt on ilmastonmuutoksen johdosta meidät yllättänyt, on se hätätila, kun vihervassareilla on jo kuset housuissa ja haju leviää laajalle vihervassarien ympärille hallituksessa ja eduskunnassakin sille tasolle, että täysistunnoissakin joudutaan kulkemaan jo maskit päällä." Hyvin kiteytetty!

alan kolmas miesRe: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa26.10.2020 14:22
Ei AKM ole millään tavalla kateellinen.

AKM ainoastaan vastustaa valonkantoa riihen säkillä. Tästähän on tullut valitettavasti myös Juankosken keskeinen elämäntapa.

Tässä elämäntavassa töitä on vain ns. joutomiehillä.

Viime lauantaina Hesarista näki, että HUS:in toimitusjohtaja Juha Tuominen oli käynyt tutustumassa AKM:n alustavaan SOTE-analyysiin VAPAAJUANKOSKESSA.

Juha Tuominen lausui HS:ssa seuraavasti:

"Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus tehdään raadollisella tavalla, kun aluepolitiikka kävelee terveyspolitiikan ylitse. Nyt leikitään tosi vaarallisilla asioilla."

Tuomisen mukaan hallituksen sote-uudistus tekee karhunpalveluksen yrityisesti Uudenmaan asukkaille leikatessaan alueen rahoitusta pysyvästi ja siirtämällä rahoitusta muualle Suomeen.

HUS on laskenut, että hallituksen tekemien korjaustenkin jälkeen Uudenmaan sote-rahoista lähtee vuosittain 300 milj. EUR:a, mikä tarkoittaisi HUS:in vuosibudjetista ainakin 100 milj. EUR:a.

Rahoitusmalli on Tuomisen puheiden perusteella kaiken pahan alku ja juuri. Sen takia hallituksen sote-uudistus on Tuomisen mielestä tällaisena toteuttamiskelvoton eikä saisi tulla voimaan.

Tuomisen mukaan sotessa leikitään tulella, koska Uudenmaan asukkiaden pääsy hoitoon heikkenee ja jonot pitenevät, jos terveyskeskusten, sosiaalipalveluiden ja erikoissairaanhoitoa tuottavien sairaaloiden rahoituksesta leikataan.

"Kahden kerroksen rahoitusjärjestelmä on jo nyt käynnissä lasten terveysvakuutusten kautta, ja jos se siirtyy myös aikuisten terveysvakuutuksiksi, se murtaa suomalaisen yhdenvertaisuuden perusperiaatteita. Se vaikutukset ovat isommat kuin vain terveydelliset."

THL:ssä Terra Sipilän luomaa perustuslain vastaista ja jo kertaalleen eduskunnassa kaatunut Maakunta Soten muuutos Hyvinvointialueiden Soteksi muistuttaa ns. aktiivimallityöskentelyä, jossa Sanna Marinin, MASKI KIURUN ja RUUNEPERI SAARIKON johdolla on keksitty, että SOTEMALLIN nimi muutetaan, niin sillä perustuslailliset ongelmat saadaan parissa viikossa poistettua.

SOTEMALLISSA on kuitenkin paha valuvika, mikä ei poistu nimeä muuttamalla.

THL:ssä projektijohtajana on ollut filosofi ja digimaailmaan hirttäytynyt Jyväskylän yliopistossa tohtoriksi väitellyt Pasi Pohjola.

Jonkin käsityksen Pasi ajatusmaailmasta saa, kun ottaa suoran lainauksen hänen väitöskirjastaan ("Technical Artefacts: An Ontologigal Investigation of Tehnology").

En nyt lähde lähemmin selostamaan, mitä filosofi Pasi on väitöskirjassaan tehnyt tai havainnut, mutta kirjaan kuitenkin yhden keskeisen päätelmän alle:

"Työn keskeinen argumentti on, että tekniset artefaktit ovat sekä fysiaalisia että sosiaalisia syteemejä. Artefatkteja ei määritä pelkästään sen fysikaaliset ominaisuudet vaan keskeisesti myös käyttö. Artefaktien käyttöä tarkastellaan tässä työssä eritoten sosiaalisen ilmiönä, koska artefaktit ovat kultuurisia objekteja ja käyttö tapahtuu sosiaalisessa kontekstissa.

Tästä seuraa myös se, että uuden teknologian tuottamista tulee ajatella laajemmin kuin vain fysikaalisten laitteiden ja prosessien tuottamisena. Teknologian tuottaminen on keskeisesti myös uusien kulttuuristen toimintatapojen tuottamista ja teknologiset innovaatiot ovat osaltaan myös sosiaalisia innovaatioita."

"Työ lähtee liikkeelle perinteisestä kysymyksestä artefaktien filosofiassa, joka koskee artefaktien identiteettiä. Antiikin Kreikasta juontavan ongelman mukaan teknisten välineiden identiteetin määrittäminen sen materiaalisten ominaisuuksien perusteella on ongelmallista".

Niinpä niin. Kyllä tämän projektijohtajan aatoksista jo näkee, ettei MASKI KIURUN sotemallissa taloudesta tai lainsäädännöstä puhuta mitään.

Suomeksi sanottuna keskiössä näyttää olevan sosiologiset ilmiöt ja tietotekniikan soveltaminen niiden hallintaan.

Selvennettäköön Pasi väitöskirjasta nyt kuitenkin seuraavat termit:

 Ontologia: on olevaisen perimmäistä olemusta tutkiva filosofian osa. Se tutkii olemisen ja olemassaolon käsitteitä ja olevaisen perimmäistä laatua, kuten sitä, mitä tyyppiä olevia asioita on olemassa ja minkälaisia suhteita niiden välillä on.

 Artefakti: Wikipediasta löytyy alla olevat merkitykset:
"Sanalla on monia merkityksiä. 1) Artefakti tarkoittaa keinotekoista luomusta (vastakohtana luonnon muodostamalle kohteelle). 2) Lääketieteessä artefaktilla tarkoitetaan tutkimuslöydöstä, joka ei johdu tutkittavasta kohteesta vaan esimerkiksi tutkimusmenetelmän virheestä tai näytteen saastumisesta. 3) Arkeologiassa sanalla tarkoitetaan mitä tahansa ihmisen tekemää rakennelmaa tai esinettä. 4)Tietotekniikassa artefaktilla viitataan usein näkyvään tai kuultavaan virheeseen"

Minusta seuraavan tuotantokauden soten johtajaksi sopii kyllä filosofikin, mutta minusta olisi parempi, jos noita artefakteja tutkiva Pasi voitaisiin korvata esim. Esa Saariselle.

Artefakteitakin on jo saatu pieni alkupala, kun joku innokas HAKKERI hyökkäsi Psykoterapiakeskus Vastaamon tiedot leviteltiin kaiken kansan katsottaviksi kuin jokisen eväät.

Minusta olisi hyvä pitää silmällä, ettei näitä "artefakteja" laajemmin leviteltäisi esim. kiinalaisten HUAWEI verkkoihin. Onneksi USA:ssa on jo havaittu, että sosiaaliselle medialle ja FAKE NEWSille alkaa olla jo korkea aika laittaa länget kaulaan.

Esalla on sentään positiivien elämänkatsomus, vaikka joku ilmeisesti viherpipertäjä tai globalisti oli menettänyt hermonsa Otaniemessä Esan luennolla ja iski puukolla Esaa lähes kuolettavasti rintaan, kun Esa oli menossa Dipoliin ruokatunnille.

Esalla on runsaasti kokemusta yrityselämän parissa ja hänethän nimitettiin vuonna 2002 systeemitieteiden, soveltavan filosofian ja luovan ongelmanratkaisun professoriksi Teknilliseen korkeakouluun (nykyään Aalto Yliopisto).

Kun Hyvinvointialueiden Soten perusta on MASKI KIURUN ja RUUNEPERI SAARIKON esityksissä näin huteralla filosofisellakin pohjalla, niin rakennelma muistuttaa Juankosken kunnan Premiun Boardin laitonta takausmallia.

Siitähän arvostettu Hesarin toimittaja Jyrki Iivonen totesi jo 2011 sen, että PB:n kaupungin takaukseen perustuva rahoitusmalli on "huteralla pohjalla".

Eduskunnassa vähin äänin mutta kuitenkin enemmistöhallituksen voimin vyörytetään nyt väkisin kansan nieltäväksi valuvikaista ja perustuslain vastaista HYVINVOINTIALUEIDEN SOTEA vielä naamarit päällä kuin konsanaan villin lännen pankkiryöstäjät tai taannoin KUK KLUX KLANIN johtajat, jotka USA:ssa aikoinaan terroria, väkivaltaa ja joukkovoimaa hyväksi käyttäen sortivat vähemmistöjä.

Nyt vastaavalla tavalla globalistit, ekokapinalliset ja SAK:n johtamat ammattiyhdistysliikkeet ja kepuloisten järjestöt ovat käynnistäneet kansanliikkeitä, joiden ainoa tavoite näyttää olevan perinteisten konservatiivisten ajatusten ja instituutioiden romuttaminen ja vallan kaikkinainen siirto sellaisten tahojen käsiin, joilla ei ole alkeellisintakaan käsitystä siitä, millä tavoin yhteisiä asioita tulee hoitaa niin, että yhteinen kakku kasvaa ja kaikki saavat omaa työtään vastaavan osuuden yhteisestä kakusta.

Siinä olen keskustan virallisen äänen kanssa samaa mieltä, että nykyinen valtionosuusjärjestelmä tulisi mahdollisimman pikaisesti uudistaa. Lähtökohdan tulee olla: Pieni on kaunista ja maalla on hyvä asua sekä yrittää.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa26.10.2020 16:38
Meillä on erilainen tavoite yhteisten rahojen jaossa. Akm jakaisi potin niin, että itse kukin saisi työtään vastaavan osuuden kakusta.
Tämä on itsekästä ajattelua, jossa valmiiksi menestyviä palkittaisiin menestyksestään.

Meillä keskustassa on toisenlainen näkemys kakun oikeasta jakamisesta. Ajatus on lähtöisin Santeri Alkiolta ja onpa sitä soveltuvin osin lainanneet nimekkäämmätkin ajattelijat.

Ajatus on, että yhteisestä kakusta kukin saisi osuutensa tarpeittensa mukaan ja kakun leipomiseen kukin osallistuisi kykyjensä mukaan.

Tällä ajatuksella me jaoimme kunnan rahat ja hyvin ne tulikin jaetuksi. Kaikki meni eikä mitään jäänyt yli. Ihmiset olivat tyytyväisiä ja kiitollisia.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa26.10.2020 22:55
Persujen Peltokangas on sitä mieltä, että meillä on jo kilometri ero. Se on nimeltään polttoainevero. Mitä enemmän ajat, sitä enemmän maksat. No, näinhän se on. Tällainen vero ei kuitenkaan huomioi maaseudulla asuvia, jotka joutuvat ajamaan huonoja teitä ja pitkiä matkoja kauppaan sekä postiin.
Kaupunkilaisten palvelut on lähellä, mutta toisin on maaseudulla asuvan. Meidän on pakko omista auto, jopa useampikin, jotta selviämme arjesta. Polttoaineen pitäisi olla halvempi meille, samoin autoveron. Liikennevakuutus oli ennen maaseudulla halvempi, koska kolaririski oli pienempi. Ei taida enää olla tätäkään etua.
Eläkkeet ja palkat pitäisi maksaa myös postinumeron mukaisesti syrjäisyyskertoimella painotettuna tai ainakin eläkkeet, koska me eläkeläiset pidämme huolta maaseudun hyvinvointipalvelujen säilymisestä.
Peltokangas ei ymmärrä talonpojan elämästä kaikkea, tuskin edes mitään.

alan kolmas miesRe: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa27.10.2020 6:30
Keskustan virallinen ääni moittii yllä AKM:n humanitaarista ja tasa-arvoista elämänasennetta ja SOTE-ohjeistusta sekä vetoaa Santeri Alkion nähtävästi hänen krapulapäissään 4H-kerhon avauspuheeseensa kiteyttämään filosofiseen loppukevennykseen, jota sitten vuosikymmenet ilman mitään kritiikkiä on sovellettu myös Juankosken ennen niin vauraassa noin 5000 asukkaan kylässä.

Tunnetustihan Juankoskella ym. alkiolaisten kerettiläisten oppien seurauksena kävi samoin kuin aikoinaan kävi Sodomalle ja Gomorralle.

Sodoman ja läheisen Gomorran asukkaat olivat vihastuttaneet Jumalan vallitsevan elämäntapansa takia. Jumala oli luvannut Abrahamille, että jos Sodomassa olisi vähintään kymmenen synnitöntä, niin hän ei tuhoaisi kaupunkia ja antaisi anteeksi koko paikalle.

Ei löytynyt Sodomasta eikä Gomorrasta riittävästi synnittömiä asukkaita ja sen seurauksena kaupungit tuhoutuivat.

Loot pakeni Sodomasta juuri ennen kaupungin tuhoa, mutta Lootin vaimo raukka katseli vielä pakomatkalla haikaillen Sodomaan päin ja vaimo raukka jähmettyi suolapatsaaksi.

Tiettävästi Juankoskellakin viimeisissä kuntavaaleissa 2012 saatiin "synnittömille" seuraava onneton vaalitulos:

 Kokoomus 6.5%
 KD 4.9%
 ITSP 2.0%
 "Synnittömät" yhteensä

Koska "synnittömät" eivät käsittääkseni olleet vaaliliitossa, niin kaikkien itsenäisten ja "synnittömien" yhteinen äänisaalis jäi valitettavasti tuon Kaikkivaltiaan asettaman 10%:n "synnittämien äänikynnyksen" alapuolelle ja Raamatustahan voidaan lukea, miten ohrasesti Sodomalle ja Gomorralle kävi.

Koska Juankosken kaupunki näyttää tuhoutuneen "synnilliseen alkiolaiseen menoonsa", niin Raamatun kertomusten mukaan voidaan todeta, että Juankoskella ei ole koskaan ollut edes vähintään kymmentä "synnitöntä asukasta".

Asia on erittäin valitettava ja on surullista nyt huomata, että Juankosken tuhoutumisen jälkeenkään keskustan virallinen ääni ei vieläkään suostu kääntämään takkiaan, vaan yllä yhä edelleen yrittää vakuuttaa, että ihmiset olivat ennen tyytyväisiä ja kiitollisia seuraavasti:

"Ajatus on, että yhteisestä kakusta kukin saisi osuutensa tarpeittensa mukaan ja kakun leipomiseen kukin osallistuisi kykyjensä mukaan.

Tällä ajatuksella me jaoimme kunnan rahat ja hyvin ne tulikin jaetuksi. Kaikki meni eikä mitään jäänyt yli. Ihmiset olivat tyytyväisiä ja kiitollisia."

Tässä filosofisessa SOTEMALLIINKIN liittyvässä asiassa on vielä hyvä palauttaa mieliin myös Raamatusta Johanneksen evankeliumin 6. luku:

"Jeesus ruokkii viisituhatta miestä

1. Tämän jälkeen Jeesus lähti Galileanjärven eli Tiberiaanjärven toiselle puolen.
2. Häntä seurasi suuri väkijoukko, sillä ihmiset olivat nähneet tunnusteot, joita hän teki parantamalla sairaita.
3. Jeesus nousi vuorenrinteelle ja asettui opetuslapsineen sinne istumaan.
4. Juutalaisten pääsiäisjuhla oli lähellä.
5. Jeesus kohotti katseensa ja näki, että suuri ihmisjoukko oli tulossa. Hän kysyi Filippukselta: "Mistä voisimme ostaa leipää, että he saisivat syödäkseen?"
6. Tämän hän sanoi koetellakseen Filippusta, sillä hän tiesi kyllä, mitä tekisi.
7. Filippus vastasi: "Kahdensadan denaarin leivistä ei riittäisi heille edes pientä palaa kullekin."
8. Silloin eräs opetuslapsi, Simon Pietarin veli Andreas, sanoi Jeesukselle:
9. "Täällä on poika, jolla on viisi ohraleipää ja kaksi kalaa. Mutta miten ne riittäisivät noin suurelle joukolle?"
10. Jeesus sanoi: "Käskekää kaikkien asettua istumaan." Rinteellä kasvoi rehevä nurmi, ja ihmiset istuutuivat maahan. Paikalla oli noin viisituhatta miestä.
11. Jeesus otti leivät, kiitti Jumalaa ja jakoi leivät syömään asettuneille. Samoin hän jakoi kalat, ja kaikki saivat niin paljon kuin halusivat.
12. Kun kaikki olivat kylläisiä, Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Kerätkää tähteeksi jääneet palaset, ettei mitään menisi hukkaan."
13. He tekivät niin, ja viidestä ohraleivästä kertyi vielä kaksitoista täyttä korillista palasia, jotka olivat jääneet syömättä.
14. Kun ihmiset näkivät, minkä tunnusteon Jeesus teki, he sanoivat: "Tämä on todella se profeetta, jonka oli määrä tulla maailmaan."
15. Mutta Jeesus tiesi, että ihmiset aikoivat väkisin tehdä hänestä kuninkaan, ja siksi hän vetäytyi taas vuorelle. Hän meni sinne yksin.?

Kuten tästä raamatullisesta ja kristinuskon aivan keskeisestä elämänohjeestakin näemme, niin kolme leipää ja kaksi kalaa on aivan riittävä annos noin 5000 ihmisen joukolle heidän "ruokaillessaan".

Kun kaikki ruokailemaan tulleet ihmiset olivat järven rannalla syöneet vatsansa täyteen eli täyttäneet kaikki silloiset tarpeensa, niin kuitenkin vähistä leivistä jäi vielä kaksitoista korillista syömättömiä palasia, jotka kerättiin huolellisesti talteen myöhempää käyttöä varten (huom! Kierrätysajatus jo silloin voimassa Galileassa).

Juankoskeltakin jätteetkin menevät tiettävästi nykyään Jätekukon toimesta Riikinvoima Oy jätteenpolttolaitokselle polttoon!!!
Jätteenpolttoahan ei nykyaikana voi pitää edes ympäristöystävällisenä ja kierrätystalouteen sopivana tapana päästä eroon jätteistä.

Riikinvoiman laitostahan voidaan sikälikin pitää isona virheinvestointina, koska kunnallisesti omistettu jätteenpolttolaitos ryhtyi Varkaudessa kilpailemaan Varkauden kaupungin energiahuollosta Stora Enson kanssa, jolla jo ennestään oli valmius tuottaa edullista bioenergiaa kaupungin tarpeisiin.

Laitos rahoitettiin köyhien pientenkin kuntien rahoilla ja Finnveran tuella. Laitos maksoi ainakin 123 milj. EUR:a ja käyttöpääomaa tarvittiin varmaan noin 5 milj. EUR:a.

Nyt voi sitten olla, että pienille kunnille tulee läpileivät, kun tällainen tuottamaton konserniyhtiö liitetään pienten kuntien konsernitaseisiin.

Riikinvoiman tulos on kuitenkin ollut heikko ja laskeva, vaikka laitosta on tietysti voitu tukea korkeilla asiakkaiden maksamilla jätetaksoilla ja selvästi muillakin ilmeisen laittomill tuilla. Keskeiset tulostiedot vuosilta 2016-2019 on alla (x 1000 EUR):

 Liikevaihto
2016 4 304
2017 13 342
2018 14 741
2019 16 380

 Tulos
2016 834
2017 18
2018 3
2019 1

Varkauden kaupunki on virheinvestoinnin suurin omistaja ja Varkauden konsernitaseessa kaupungin omistusosuus oli 2019 41.52%. Muut raportoidut taloustiedot laitoksesta Varkauden osalta olivat seuraavat (x 1000 EUR):

 Varkauden oman pääoman osuus 2 564
 Vieraan pääoman osuus 41 274
 Tulos 0.416

Riikinvoima Oy:n tuotantolaitos ei siis tuota mitään taloudellista arvoa, mutta poliittisen päätöksenteon seurauksena laitos päätettiin kuitenkin rakentaa.

Itse sattumalta kävin keskusteluja asiasta aikoinaan Joensuussa, mutta järkisyillä ei Suomen kunnissa poliittisia päätöksiä saa muuttumaan.
Ainakaan silloin, kun demut ja kepuloiset ovat päätöksiä tekemässä.
Herää siis kysymys, miksi Juankoskella suunnilleen 5000 ihmisen kylässä ei ole ruokaillessa tai muussakaan toiminnassa jäänyt mitään talteen.

Ainoa oikea johtopäätös on, että jotkut ovat selvästi "syöneet" yli kohtuullisten tarpeidensa, jolloin mitään ei ole jäänyt säästöön, kuten keskustan virallinen äänikin nyt tunnustaa.

Kangasveijarillakin oli kaksi tai kolme nälkää, mutta lähes 10 hyväpalkkaista virkaa. Vuosiansiokin vain "karvan verran" Helsingin kaupungin pormestarin tai Espoon kaupunginjohtajan ansiota pienempi.

Nyt keskustan virallinen ääni yhä vaan näyttää puhuvan sen puolesta, että entistä synnillistä menoa jatketaan vain kuin muina miehinä ja itse asiassa vain kepuloisten ja demujen tometsa vain SOTEN "BIOKAASUA" lisäten.

Nytkin keskustan virallisella äänellä näyttää olevan taas kädet jo syvälle ujutettuna jopa AKM:n taskuihin, jotta virallisen äänen ja muiden kepuloisten loppumattomat "alkiolaiset vallanhimoiset tarpeet" täyttyisivät.

Tähän täytyy todeta samalla tavalla kuin Amerikan erinomainen Presidentti Donald J. Trump: "No way, the USA will never be a socialist country as long as I?m The President!".

Toivottavasti seuraavissa kuntavaaleissa voidaan kaikki ilomielin todeta, että sosialismi ei todellakaan sovi Suomeenkaan.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa27.10.2020 10:42
Akm on aloittanut päivän ns. sanan ääressä. Tämä on hyvä tapa. Minäkin olen lukenut miten Kristus ratsasti aasilla pääkaupunkiin. Alkio-opiston uskontotunnilla meille opetettiin, että poliittisia päätöksiä ei pidä perustella Raamatulla, vaan järjellä. Ei pidä ryhtyä aasiksi, joka yrittää ratsastaa Kristuksella pääkaupunkiin.
Politiikka on järjen toiminta-aluetta. Olen Alkio-opiston uskontotunnilla perehtynyt tietysti Martti Lutheriinkin, joka oli sitä mieltä, että hallitsijanakin parempi on viisas ja uskoton kuin tyhmä, mutta uskova.
Poliittiset päätökset on perusteltava ainoastaan järjellä.

Kouraan ajattelijaRe: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa29.10.2020 10:10
Olisipa tämä Sote saatu aikaiseksi 15 vuotta sitten, oltaisiin itsellisiä ja vakavaraisuus tänäkin päivänä. Helsinkiläisille ei olisi ollut kummoinen tehtävä pitää Juankoskea elossa.
Meillä elämä meni keskinäiseksi nokitteluksi.

Emme nähneet muuta säästökohdetta kuin lopettaa kulttuurisihteerin viran. Se oli tyhmä temppu. Kulttuurisihteeri hankkiutui valtuuston puheenjohtajaksi ja lopetti kaupunginjohtajan viran.
Nyt näyttää siltä, että molemmat olivat tarpeettomia, koska ilman kumpiakin tullaan toimeen.

alan kolmas miesRe: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa29.10.2020 13:52
Kun kepuloisen "synnillisen menon" johdosta aiheutuneet menot ja lainat on jo 1.1.2017 lähtien Juankoskelle lakaistu Kuopion maitokaupungin taseisiin, niin Juankoskelle voidaan taas ottaa uusi suunta.

Ameikassakin lähes nykyisen Donald J. Trumpin veroinen republikaaninen legendaarinen Presidentti Ronald Reagan totesi aikoinaan kuolemattomasti:

"Aina voi aloittaa alusta!!!"

Juankosken katastrofin jälkeen tietysti voidaan myös Juankoskella aloittaa alusta, koska Juankoskella lienee vielä noin 4700 asukasta.

Aikoinaahan Juankoskikin aloitti muistaakseni jonkun seurakunnan puitteissa.

Voisihan kunnassa meno perustua myös osuustoimitaan, kuten aikoinaan osuusmeijereissa ja nykyään S-ryhmän puitteissa.

Juankosken nykyinen noin 4 700 asukkaan määrä on sopiva määrä uudeen kunnan perustamiselle.

Koska kaikki entisen Juankosken kunnan kiinteistöt ovat jo menettäneet arvostaan vähintään 50% ja monilla kuten esim. purettavalla Säyneisen koululla ei ole mitään arvoa, niin kiinteistöt tulee ostaa takaisin New Juankoski nimiselle kaupungille.

New Juankoski kaupungille valitaan vain neljä virannomaista seuraavasti:

 pormestari
 kamreeri ja apulaispormestari, Kähkösen Kaija voitaisi kutsua takaisin
 terveysjohtaja apulaispormestari ja
 koulutustoimen apulaispormestari

Muita viranomaisia palkattaisiin sitten vain tarpeen mukaan määräaikaisin sopimuksin.

Tietysti palkoissa käytettäsiin paikallisia sopimuksia ja hyvästä työstä maksettasiin bonuksia.

New Juankosken kaupungin veroprosentti asettuisi luultavasti korkeintaan 8-10%:iin.

Lainaahan New Juankoski saisi tietysti miinus merkkisellä korolla ja Harmaa Matti on nyt järjestelemässä myös EU:n komissiolta miljardien tulonsiirtoja koronakriisin varjolla.

Tietysti näitä rahoja tulee ohjata New Juankosken kaupungille myös osittain suoranaisena tukena.

Tietysti myös koulutoimi yksityistettäisiin ja opetusohjelmissa luku- ja laskutaidon lisäksi keskityttäisiin luoviin ja innovatiivisiin aineisiin unohtamatta kuitenkaan historian ja taloutieteiden opiskelua.

Näiden muutosten jälkeen New Juankoskesta tulisi Suomen vetovoimaisin kunta ja 10-20 vuoden kuluttua New Juankosken kaupungin asukasluku olisi varmaan Varkauden luokkaa noin 20 000.

Tietysti sellainen ihana maaseutukaupunki olisi aivan ihana muuttokohde ja myös turistirysä, koska matkaa Tahkollekin olisi vain kivenheitto.

Kun tämä muutos on New Juankoskella tehty, niin minä olen 100 varma siitä, että Kaavillla Ari Sopanenkin käynnistää kohta vähän samantyylisen strategiaohjelman.

Uskoisin, että kyllä Arikin on saanut tarpeekseen kepuloisten taannoisesta "synnillisestä menosta", jonka seurauksena useimmissa kunnissa suunta on ollut kymmeniä vuosia alaspäin kohti kuntien kuolemaa.

Tähän saakka Suomessa on otettu vuodesta 1917 lähtien koko ajan suuntaa vähintään 2 piirua vasempaan, mutta nyt on tullut sellaiset kovat korona-ajat, että meidän tulee muuttaa kurssia ja kääntää rattia ainakin5 piirua oikeaan.

Kun tämä ratinkääntö saadaan tehtyä, niin Suomen perusterveydenhuollon nykyään tukkivan psykiatrisen hoidon aiheuttamat jonotkin saadaan laskemaan normaalille terveydenhuoltotasolle.

Terveellä ihmisellähän ei ole sitä paitsi mitään asiaa arvauskeskukseen, koska hänhän voi saada yksityiseltä terveysasemalta kaiken tarvitsemansa terveysavun ja neuvonnan sekä reseptit tavallisiin tauteihin jo suoraan terveyasemalta, jossa pitäisi tietysti oll myös kaikki apteekkioikeudetkin.

Paikalliseen ostoskeskukseen täytyy tietysti tulla myös matkahuolto, baari ja ALKO.

New Juankoksella voitaisiin myös käynnistää aseman kunnostustyöt henkilöliikennettä varten ja tietysti tarvitaan myös yksityinen paikallisjunayhtiö, joka huolehtii siitä, että Juankoskelta päästään Kuopion asemalla enintään 20-30 minuutin kuluessa.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa29.10.2020 17:01
Juankosken kaupunkihan ei tehnyt konkurssia eikä talousjohtajalle määrätty liiketoimintakieltoa, ei myöskään kaupunginjohtajalle.
Asukkaita ei aivan näin paljoa enää ole, mutta 4000 ylittynee. Jos saisimme aloittaa puhtaalta pöydältä, niin saisimme helppohoitoisen kunnan. Valmetilla työntekijöitä on noin 250 eli teollisia työpaikkoja meillä olisi väestöön suhteutettuna enemmän kuin Kuopiolla.
Itse valitsisin uudet johtavat viranhaltijat entisen permanentin ulkopuolelta.
En kyselisi viranhaltijoita myöskään Kaavilta.
Sopanen saa aivan rauhassa käynnistää nelikenttäanalyysin Kaavin uhista ja mahdollisuuksista Unto Kärkkäisen kanssa.
Entisistä luottamusmiehistä en kelpuuttaisi edes itseäni.
Sensijaan toivoisin, että uusi kunta voisi toimia kokeilumielessä puhtaasti keskustalaisessa hallinnossa. Tällaista ei ole vielä tehty missään. Mikäli onnistuisimme hyvin, olisi Suomessa pian lukuisia puhtaita keskustalaisia kuntia.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Vapaa Juankoski mainostettiin Jälkiviisaissa30.10.2020 9:35
Jälkiviisaissa ei tänään mainittu Juankoskea. Keskusteltiin polttoaineiden hintojen korotuksista. Voin ilmoittaa Juankosken keskustan kannan asiaan.
Kannatamme polttoaineiden hintojen korotusta, kunhan korotus kompensoidaan syrjässä kuten Juankoskella asuville täysimääräisesti. Meillähän edestakainen matka Kuopioon on 130 km.
Sähköautoille kannatamme paikannukseen perustuvaa kilometrimaksua. Tästä maksusta pitäisi vapauttaa Vaasa- Lappeenranta linjan pohjoispuolella autoilevat.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: