Keskustelu

alan kolmas miesMASKI KIURUN JA KORVABUUSTI ANNIKAN SOTE-MALLI21.10.2020 22:10
Demujen MASKI KIURU ja kepuloisten KORVABUUSTI ANNIKA antoivat 23.9.2020 maskit päällä ns. "breaking news"-tiedotteen, että vuosikymmenet koko Suomen kansaa piinanneet rahoitus- ja muut terveydenhuolto- ja sosiaalialaa piinanneet ongelmat on nyt vihdoin ratkaistu.

Ilmaisutaidon lehtori ja koronamaskiasiassa eduskunnassa luottamuksen äänin 106-79 saanut MASKI KIURU oli laatinut 1200-sivusen lakibumagan sote-alasta ja bumagassa oli parissa viikossa saatu järjestykseen kaikki juridiset ja muutkin sote-alaa koskevat määräykset jopa toimeentulotukianomusblankettien muotoilua myöten.

Pilkkuakaan ei tarvitse enää korjata HYVINVOINTI ALUEIDEN SOTE-MALLISSA (ns. integroitu malli), kuten TEKIR koulutettu KATRI aikoinaan totesi jo Sanna Marinin erinomaisesta hallitusohjelmastakin.

Kepuloisten KAMREERI Markus LOHI puolestaan vahvisti heti YLE:n A-Studiossa, että SOTE-MALLI on nyt valmis ja voidaan lähteä asiaa toteuttamaan, kun muita malleja ei ole.

KAMREERI LOHEN mielestä ihan kaikkia sote-kaavakkaista ei valitettavasti saatu vielä vietyä ns. kännykkätasolle, mutta demujen TIMO "OSINKO" HARAKAN keksimä koronavilkku on jo kuitenkin ladattu ainakin kahteen miljoonaan kännykkään.

Koronavilkulla on jo pelastettu tiettävästi 6 varmaa koronan kuolemantausta, joten Suomen noin 5.5 milj. ihmisen väestö on nyt täysin turvassa, mikäli muistaa pitää kännykän lautauksen riittävällä tasolla ja laturin taskussa, jos virta uhkaa kännykästä loppua.

Missään yhteydessä MASKI KIURU eikä myöskään KORVABUUSTI ANNIKA ole kuitenkaan saaneet väännettyä yhden A4:n kokoista graafista tai taulukkomuotoista esitystä edes siitä, millaisesta toiminnallisesta mallista tai siihen liittyvistä rahavirroista on kysymys, kun puhutaan Suomen nykyisestä (v. 2020) sote-huollosta.

Vielä vähemmän MASKI KIURUN ja KORVABUUSTI ANNIKAN sote-mallista on ollut nähtävillä A4:n kokoista esitystä, millainen Suomen Sote-alan toiminnallinen ja rahoituksellinen malli on esim. vuonna 2029, jolloin 23.9.2020 esitelty ns. integroituihin HYVINVOINTI ALUEIDEN SOTE-MALLI on installoitu lopullisesti Suomen Sote-järjestelmiin.

Jopa TERRA SIPILÄN PROSESSIKAAVIOITAKIN alkaa tässä jo insinöörikin kaipaamaaan.

TERRA SIPILÄN aikaanhan kepuloisten kannatus oli yli 25%, mutta aamulla Hesarista totesin, että KORVABUUSTI ANNIKAN johdolla kannatus on nyt alle puolet siitä eli vain 11.2%.

Kun virhemarginaali huomioidaan, niin kepuloisten kannatus on yhä edelleen alle 10%:n kusirajan. Luulisi LEIPURIA ja RUUNEPERIAKIN jo hävettävän, kun kepuloisten kannatuksen piti lähteä hänen johdollaan rakettimaiseen nousuun.

Demujen posti- ja toto-asioissa SAIKULLE vetäytynyt nykyinen kuntaministeri ja päihdetyön erityisosaaja TOTO PAATEROLLE HYVINVOINTI ALUEIDEN SOTE-luolan ovi on myös avautunut vaikeuksitta, kun MASKI KIURU oli hänelle kuiskannut THL:n laatiman HYVINVOINTI ALUEIDEN sote-mallin kännykkäsovelluksen salasanan SESAM.

TOTO PAATERO antoikin julkisuuteen Sote-mallista seuraavan tyhjentävän lausunnon:

 Hyvinvointialueiden pysyvä siirtymätasaus muuttuu niin, että alueen sote-palveluiden rahoitus voi vähentyä enintään 100 euroa per asukas ja kasvaa enintään 200 euroa per asukas. Aiemmin siirtymätasaus siirtymäkauden jälkeen oli enintään +-150 euroa per asukas. Siirtymäkauden pituus on seitsemän vuotta.

 Kuntien taloudellinen tasapaino voi muuttua enintään +-60 euroa per asukas, kun aiemmissa esityksissä (ilmeisesti TERRA SIPILÄN perustuslain vastaisessa sotessa) enimmäissiirtymä oli +-100 euroa.

Maskisuosituksia ja koronarajoituksia Suomen kansalle puolestaan suositellut THL on antanut kotisivuillaan alla tyhjentävän lausunnon HYVINVOINTI SOTESTA seuraavasti:

"Hyvinvoinnin ja terveyden sekä turvallisuuden edistämisen tehtävät jakautuvat sote-maakuntien ja kuntien vastuulle. THL muistuttaa, että sote-maakuntien ja kuntien yhteistyön on oltava saumatonta, jotta paikallistuntemus säilyy toiminnassa ja päätöksenteossa.

Lakiesitysluonnosten mukaan sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu siirtyisi 21 sote-maakunnalle ja Helsingin kaupungille. Lisäksi Uudellamaalla järjestämisvastuu erikoissairaanhoidosta jakautuisi sote-maakuntien, Helsingin ja HUS-maakuntayhtymän kesken."

"THL pitää sote-lakiesitysluonnoksia pääosin oikeansuuntaisina sote-uudistuksen keskeisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Kuntia isommilla sote-maakunnilla on paremmat edellytykset järjestää sosiaali- ja terveyspalveluja sekä edistää väestön hyvinvointia ja terveyttä, mikä voi aikaa myöten kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja.

THL:n mielestä sote-uudistuksen eteenpäin vieminen on tärkeää, ja nyt lausuntokierroksella olevien lakiesitysten pohjalta voidaan edetä.

 On välttämätöntä saattaa sote-uudistus loppuun, mutta uudistuksen etenemistä ja vaikutuksia on seurattava tiiviisti ja tarpeen mukaan on tehtävä välittömästi korjausliikkeitä?, toteaa THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta."

Niinpä niin sinä MARKKU RAUKKA, pidä hyvä mies mielessä, että näistä soteasioista ja malleista virallisia lausuntoja antaa vain sosiaali- ja kulttuuriministeriö sekä tietysti myös esikoistaan odottava vassarien Li Andersson ja valtionyhtiöiden ohjauksesta vastaava demuministeri Tuula Haatainen.

YLE:n uutistoimittaja Jussi-Pekka Rantanenkin antoi puolestaan juuri pääuutislähetyksessä taas tärkeän integroituun HYVINVOINTIALUEIDEN koronan torjuntaan liittyvän virallisen ohjauksen mukaisen yhteenvedon ja ohjeistuksen seuraavasti:

 valitettavasti kolme vanhusta oli taas päässyt kuolemaan Helsingissä nimenomaan yksityisessä hoivakodissa koronan uuvuttama

 uusimman selvityksen mukaan synnytyssairaaloissa ei suositella maskin käyttöä synnytyksen ponnistusvaiheessa

Koronauutisointiin erikoistunut Jussi-Pekka Rantanen ei ole valitettavasti vielä kuitenkaan raportoinut tutkimuksista, onko suositeltavaa käyttää maskia, jos kärsii ummetuksesta ja joutuu pitemmälle asialle vessan pöntölle yksityisessä tai julkisessa vessassa.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: MASKI KIURUN JA KORVABUUSTI ANNIKAN SOTE-MALLI22.10.2020 0:49
Uudistuksen tarkoitus oli leventää harmaa tuvan Suomen vähäväkisten kuntien hartioita. Sipilän Sote - malli oli meidän kannaltamme parempi. Yksin tämän vuoksi kannatti keskustan lähteä hallitukseen.
Jos meidän paikallamme olisi ollut Kokoomus, olisi hartioiden levennys vaihtunut Juankoskellakin vyön kiristykseen.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: