Keskustelu

ääni kaaviltaKaavi11.4.2021 11:34
Kunnanhallituksen esityslistalla oli asia 4 itäsuomen hallinto - oikeuden päätös .Pöytakirjassa ei mitään, asian käsittelystä.tai päätöksen julkaisemisesta,
ei mainintaa asian salaamisesta. Päätös oli huono, viranhaltioiden tahto ei varmaan toteutunut ( voiko asian salata ). los irtisanominen on peruttu, valmistellaanko uutta irtisanomista ennen kun ihminen palaa työhön. Kaavilla kaikki mahsollista, luottamuahenkilöt ei päätä vaan viranhaltiat. Miten uusi hallituksen puheenjohta pärjää, äänestää kunnanjohtajan esiystä vastaan. Pyytämällä anteeksi ja lupaa olla nöyrä palvelija viranhaltioille. Välttää erorosessin käynnistymisen jos saa anteeksi. Milloin luottamushenkilöt herää toimimaan kuntalaisten etujen mukaisesti pelko pois kaavi nousuun.

alan kolmas miesRe: Kaavi11.4.2021 16:08
Juankoskella järjestettiin 16.6.2011 Kohti Nousua seminaari.

Hallituksen puh. johtaja Jouko Lösönen piti ylevän puheen ja kertoi, että Petteri Kangasveijarille oli annettu vapaat kädet jatkaa neuvotteluja tunnetun kansanvälisen rahanpesijän, bioenergia-alan erityisosaajan ja kiinteistömogulin kanssa.

Seminaarissa oli pelko poissa, koska JUANKOSKELLA alkoi uusi aika.

Kittilässä päättäjiltä saatiin myös pelko pois ja nyt kunnan piikkiin oikeusapua laittomasti tilanneille päättäjillä tuli HOVIOIKEUDESSA vankeustuomioita.

Kun hissijupakkaa ja kunnanjohtajan erottamista koskeva asia ei edennyt hallinto-oikeuksissa, niin 1.3.2021 Rovaniemen hovioikeus ensin totesi asiaa koskevat paperit julkisiksi asiakirjoiksi ja 31.3.2021 hovista tuli jo tuomioitakin seuraavasti (Iltalehti):

"Niin sanotussa virkarikoshaarassa käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet kesällä 2019.

Oikeus katsoi, että kuntapäättäjät eivät syyllistyneet virkarikoksiin, kun peruuttivat silloisen kunnanjohtajan tekemän rikosilmoituksen ja antoivat tälle potkut 2014."

"Laskutusjutussa oli kyse väitetysti oikeudettomien juristipalvelujen tilaamisesta. Syytteeseen joutui 11 henkilöä, joista yksikään ei myöntänyt syyttäjän väitteitä.

Käräjäoikeus tuomitsi kunnanhallituksen entisen varapuheenjohtajan Aki Maunulan 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen petoksen yrityksestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Kunnanjohtajan ex-sijainen Kyösti Tornberg tuomittiin virka-aseman väärinkäyttämisestä 50 päiväsakon eli 2 300 euron suuruiseen rangaistukseen.

Kunnanvaltuuston entinen varapuheenjohtaja Markku Mäkitalo tuomittiin 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen petoksen yrityksestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Entinen kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Kurula sai 3 kuukauden ja 15 päivän ehdollisen vankeustuomion petoksen yrityksestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tuomitut tilasivat juristilta konsultaatiopalveluita omiin asioihinsa ilman, että palveluista olisi tehty tilauspäätöstä Kittilän kunnalle ja sen tarpeisiin.

Juristin lausunnot eivät tulleet Kittilän käyttöön tai kuntaelinten nähtäville, vaan osa kunnanhallituksesta ja virkamiehistä oli päinvastoin tietämättömiä niistä.

Käräjäoikeuden mukaan vastaajat tavoittelivat henkilökohtaista taloudellista hyötyä ja yrittivät vahingoittaa Kittilän taloutta.

Laskut hyväksyttiin ilman toimivaltaa ja yritettiin maksattaa Kittilän kunnalla. Palkkahallinnon työntekijä huomasi epäselvyydet, eikä kunta lopulta menettänyt rahoja.

Juristineuvonnasta tulleet laskut olivat noin 9 500 ja 7 100 euron suuruiset."

Kohtalaisen pienillä rötöksillä saa itselleen hankittua vankeustuomion, jos erehtyy lähtemään petosten teille edes yrittämään petosta.

Virka-aseman väärinkäyttö on myös kuntapäättäjien ja virkamiesten hyvä pitää mielessä, koska siitäkin voi näköjään jo Lapissakin päästä raitapukua sovittamaan.

h.hRe: Kaavi13.4.2021 11:26
Minäpä nostan varkut niin ylös että perse pinkottuu, ajelen pillurallia kylällä niinkuin teinsitä jo nuorena olen siis vanha hampaaton ukko

hermanniRe: Kaavi14.4.2021 23:55
Mikässe mustalla osamaksu volvolla ajellessa

kenneliRe: Kaavi23.4.2021 17:14
kirkolla puhutaan,Iso rysäys tulossa.

zooRe: Kaavi1.5.2021 0:54
Taitaa olla kristallipallo huurteessa polkupyörä miehellä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: