Keskustelu

alan kolmas miesPÄÄASIA UNOHTUNUT10.6.2021 14:23
JUANKOSKEN PÄÄTTÄJÄT salasivat laittomasti kaikki RÖMSSYYN liittyneet keskeiset asiakirjat keväällä 2011 ja yrittivät 4.3.2011 käynnistää ikivanhan pahvitehtaan antamalla huijareille 5 milj. euron "HUIKAN" eli kaupungin omavelkaisen takauksen.

Sitten tulikin kylään yllättäen uusi yrittäjä, joka paljasti läpeensä korruptoituneen kylän touhut.

KYLÄPÄÄLLIKKÖ järjesti 6.6.2011 KOHTI NOUSUA SEMINAARIN, jossa KYLÄPÄÄLLIKKÖ joutui kertomaan julkisuuteen, kuinka kaikki järjestettiin.

Keväästä 2011 lähtien kaikki onkin ollut JUANKOSKELLA KOHTI "PELKKÄÄ NOUSUA".

JUANKOSKI nousi laittoman takauksen ja julkisten asiakirjojen salailun kautta maata kiertävälle radalla ja päätyi uneliaaksi KUOPION syrjäkyläksi, jossa nykyään kylän PITO- ja VETOVOIMAKSI on muodostunut entisten kiinteistöjen PURKUTYÖMAAT.

KUOPION VALTUUSTOON valittavat KYLÄPÄÄTTÄJÄT ovat ottaneet päätehtäväkseen turvata KYLÄN keskustaan kunnolliset PARKKITILAT, jotta ENTISEN VAURAAN mutta korruptoituneen kylän asukkaat voivat rauhassa tutkailla ja tepastella uuden TEHTAAN PATRUUNANKIN mailla ihmettelemässä yhtä kunnallista peruskysymystä:

"Miten on mahdollista, että paikalliset kuntapäättäjät yhdessä päättävät tuhota koko ennen niin vauraan kaupungin ja sitten KYLÄPÄÄLLIKKÖ kertoo seminaarissa, että nyt se varsinainen NOUSU ALKAA!!!"

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: PÄÄASIA UNOHTUNUT10.6.2021 14:50
Täötähän se näyttää, kun sieltä asti katsoo, mutta asioilla on puolensa ja puolensa. Monesti kaupunkien keskustat ovat ahtaita ja parkkipaikkoja löytäminen työlästä. Meillä on toisin.
Kunhan Osuuspankki saa talonsa purettua, voidaan tontille asentaa pysäköintimittarit ja sähköautojen latauspaikat.
Tontille saadaan 50 pysäköintipaikkaa euro/ tunti. Tulot ovat 10 tunnin aikana 80 prosentin käyttöasteella 400 euroa. Kuukaudessa 12000. Sähköauton latauspaikat tuottavat vielä 8000 euroa. Se on 240000 euroa vuodessa. Käyttökulut aivan olemattomat.
Jos Juankoski olisi itsenäinen ja keskusta edelleen vallassa, ostaisimme tontin Osuuspankilta. Muillekin purettujen talojen tonteille tekisimme parkkipaikkoja tai ehkä myös tuulimyllyjä, niistä saa hyvät kiinteistöverot.
Kyllä itsenäinen kunta mahdollistaisi monia asioita, mutta hyvä meidän on näinkin. Nyt elämä on riskitöntä.

ottoRe: PÄÄASIA UNOHTUNUT10.6.2021 15:33
Enpä nyt tuota esiin heitettyä pääasiana pitäisi.

Onhan se tietysti jatkumoa jostain, joka alkoi paljon aikaisemmin.

Hyvin muistan miten 80-luvun lopulla Juankoski oli kuin Suomi pienoiskoossa.

Yksi promille (=yksi tuhannesosa) Suomesta. Oikeastaan kaikessa ja kaikesta.

Kovasti sitä tuolloin ihmeteltiin.

Sitten alkoi tapahtua.

Käänteen tekevä vuosi oli muistaakseni 1993...

Ulkopuolinen TarkkailijaRe: PÄÄASIA UNOHTUNUT10.6.2021 18:02
Olin sattumalta Juankoskella seuraamassa kaupungintalon lehtereillä valtuuston kokousta, jossa tuli täsmälleen sama 5 miljoonaa euroa numeroarvona esille. Tämän lisäksi panin merkille toisen mielenkiintoisen keskustelun, jossa pohdittiin, että mikä ikäero on vanhuksella ja ikäihmisellä. Asiasta päästiin lopulta yksimielisyyteen.

Sitten kaupunginjohtaja PETRI KAGASPERKO esitteli, että tarvittaisiin ottaa 5 miljoonan euron laina. Muun hiljaisuuden vallitessa joku valtuustossa sitten tiedusteli, että miksi kyseinen laina pitäisi ottaa ja mihin sitä tarvitaan.

Petri selitti, että lainan korko on nyt edullinen, kesälomat pakkaa päälle ja lomapalkat pitäisi maksaa. Valtuuston jäsenet katselivat toisiaan ja sitten todettiin, että kyllähän lomapalkat pitää maksaa ja lainanotto hyväksyttiin.

Ps. Itse kyllä ulkopuolisena tarkkailijana ymmärsin saman tien, että mihin kyseinen laina oli todellisuudessa tarkoitus käyttää, eli omavelkaisen takauksen maksamiseen. Kesälomien sijaan pankki painoi päälle, koska konjakkipullolla voideltu Petri oli luvannut hoitaa asiakkaansa velan tyylikkäästi Juankosken piikkiin.

Lopuksi entisen käytännön mukaan ERIKA SUOMINEN kehui hallitusta ja valtuustoa hyvästä työstä ja kokouksesta.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: PÄÄASIA UNOHTUNUT10.6.2021 18:40
Vanhojen muistamisen sijaan me keskustassa katsomme mieluummin eteenpäin. Meillä kaupunkikeskustan kehitys ei koskaan lähtenyt epätoivottuun suuntaan kuten monissa muissa kaupungeissa. Taajaman ulkopuolelle ei syntynyt marketteja ja erikoisliikkeitä, jotka olisivat hiljentäneet torin ympäristön.
Kaukonäköisestä kehitystyöstä on kiittäminen viisaita päättäjiä.
Liike-elämän ja myös teollisuuden siirrot ja toimet ovat monesti salaisia. Niitä ei aina voi avata ymmärtämättömille, jos aikoo saada tuloksia.
Edellinen kirjoittaja on närkästynyt tiedon pimittämisestä, mutta voin vakuuttaa, että me keskustan keskeiset henkilöt olimme suunnitelmista tietoisia. Myös demareille olimme suunnitelmista kertoneet.
Kunnallisvalitukset viivästyttävät asioiden edistymistä niin, että siirsimme päätöksenteon monissa asioissa Kehitysmasuunille, jota sääteli osakeyhtiölaki ja salassapitovaatimus yhtiön asioissa. Masuuni tosin oli jo konkurssissa takausaioita käsiteltäessä.
Meille kävi noissa toimissa huonosti, mutta jotkut kunnat onnistuvat aivan samalla politiikalla, esimerkiksi Keitele. Paremmalla onnella olisimme nyt sankareita ja kymmenen vuotta sitten katukuvassa näkyneet poliitikot ja virkamiehet olisivat edelleen keskuudessamme.
Koska nämä ystävät seuraavat tiiviisti tätäkin palstaa, voin vain toivottaa oikein lämmintä kesää sinne missä nyt olettekin.
Varmaan seuraatte jännityksellä tulevia vaaleja. Kerron teille, että keskusta on edelleen vahva tekijä Juankoskella ja tulemme saamaan edustajan Kuopion valtuustoon.

alan kolmas miesRe: PÄÄASIA UNOHTUNUT10.6.2021 20:20
Kyllä minäkin hyvin tiesin, että PÄÄASIASSA kepuloiset ja depoloiset pelasivat taskubiljardia keskenään päätösten salailussa.

Minulle tuo salailu aiheutti paljon päänvaivaa ja työtä, mutta kyllä nyt jokainen yksityiskohta on selvitetty, jotta päästään asiassa eteenpäin.

Se on erinomainen asia, että Keskustan virallinen ääni on jo julkisuuteenkin kertonut, että ainakin hän on ollut vastuussa noista laittomista päätöksistä.

Virallisen äänen viisasta vaimoa ei sen sijaan voi syyttää virallisen äänen kiihottamisesta, koska virallinen ääni tuntuu olevan ISÄNTÄ TALOSSAAN, joka neuvoo jopa viisasta vaimoaan äänestyskopissa.

Jalka on siis jo KÄRÄJÄSALIN oven välissä!!!

Näin kuntavaalien alla on hyvä muistaa, että niillä kepuloisilla tai depoloisilla Juankosken ehdokkailla ei ole asiaa KUOPION valtuustoon, jos on "kädet veressä" entisen JUANKOSKEN laittomiksi todetuissa päätöksissä.

Tällaiset KÄTYRIT ja POROPEUKALOT ajaa kohta KALAKUKKO KAUPUNNINII konkurssiin.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: PÄÄASIA UNOHTUNUT10.6.2021 21:03
Ennen leivättömän pöydän ääressä tapaamista meillä on tapaaminen Martin Teekissä, kun tulet tarjoamaan kahvit. Veikkauksesi keskustan vaalimenestyksestä ratkeaa kolmen päivän päästä.

alan kolmas miesRe: PÄÄASIA UNOHTUNUT11.6.2021 0:37
Tulen mielelläni MARTIN TEEKKIIN kahville sopivassa tilaisuudessa.

Olen jokseenkin varma, ettei meille suurempaa käsirysyä tule, kun yhdessä sovitaan, miten JUANKOSKI saadaan vihdoin NOUSUUN 6.6.2011 epäonnistuneen NELIRAAJAISEN MÄKILÄHTÖYRITYKSEN jälkeen.

MASAHAN on jo kaikille muille näyttänyt mallia, miten se NOUSU rakennetaan.

ottoRe: PÄÄASIA UNOHTUNUT11.6.2021 5:04
Siitähän yleensä lähdetään, mihin on tultu.

Riippumatta siitä, miten on tultu. Ja kenen toimesta.

Pääasia siihen, mihin tässä on jouduttu, on kuitenkin isompi juttu, siis se koko kuva, kuten nyt tapana on sanoa.

Se iso kuva, siis se pääasia kiteytyy toteamuksen kepu pettää aina ja depu joka tapauksessa.

Tähän kaatui Juankoski ja se ei ole menneisyyden muisteloa vaan karu tilanne tässä ja nyt.

Tässä ollaan tai tähän on jouduttu kun on näiden viitoittamaa tietä seurattu.

On saatu mitä on tilattu.

Ja niin näyttää olevan, ikävä kyllä jatkossakin. Sekä kepulle että depulle on itsetarkoitus saada edustaja sinne Kuopion valtuustoon.

Istumaan taas seuraavat neljä vuotta ja pitämään ehkä yhden puheenvuoron.

Siltarumpupolitiikka elää ja kukoistaa hyvin.

"Juankosken ja Riistavdenkin asialla"

Samainen politiikka on se pääasia siihen, miksi tähän on tultu.

Sunnuntaina nähdään saako se jatkoa.

alan kolmas miesRe: PÄÄASIA UNOHTUNUT11.6.2021 14:28
SUURI VAALIKESKUSTELU illalla paljasti KUNTAVAALIEN ns. ISON KUVAN.

Vastakkain on järki ja täydellinen lautapäisyys.

Täysin selväksi tuli, että opposition edustajat, joita edusti nyt Petteri Orpo, Halla-ahon Jussi, Sari Essayah ja Hjallis edustivat hienosti järkeä ja kunta-asioissakin ovat selvästi hoitamassa KUNNALLISTA TAUTIA.

KIIHKOMIELISEN, VERONMAKSAJIEN PIIKKIIN SYÖVÄN KORONA SANNAN JOUKKUE edusti erimielistä LAUTAPÄISYYTTÄ, joka UTOPISTISELLA SOTE MALLILLAAN on selvästi hoitamassa KUNNALLISTA OIRETTA.

SOTE UTOPIAMALLISTA puuttuu näköjään kokonaan rahoitus ja resurssit.

Kun olemattomat sairaanhoitajat, vanhusten hoitajat ja omaishoitajat ja psykiatrit siirretään KORONA SANNAN, KRISTA KIURUN ja etenkin RUUNEPERI SAARIKON SOTE ALUEILLE, niin sitten sote henkilöitä ei ole enää kunnissa eikä maakunnissa.

Tosin kaikille on tarjolla HOITOTAKUU. Asiat hoituu ajan kanssa.

Meillä metsämiehillä on projekteissa noissa kehitysmaissa törmätty aina muslimien hienoihin periaatteisiin: Projektin valmistumisesta ei kannata huolehtia, koska ALLAH on antanut meille aikaa ja ALLAH antaa aina riittävästi aikaa.

Meillä ei siis ole mitään kiirettä saada valmiiksi sellaista SOTE MALLIA, josta puuttuu potilaat, hoitajat ja rahoitus.

ISOSSA KUVASSA kysymys on siitä, että KORONA SANNAN ja RUUNEPERI SAARIKON sekä KÖYHYYSTUTKIJA OHISALON ajamassa SOTEN UTOPIAMALLISSA on jouduttu sellaiselle RAUTATIELLE, ettei voida suuntaa muuttaa, vaikka JUNAN tiedetään ajavan suoraan seinään.

Tämä ilmiöhän koettiin aikoinaan KUURILA-IITTALAN väliselle rataosuudella, kun UKKO PEKALLA ajettiin keskellä yötä suoraan moottoripikajunan nokkaan.

Vuosi oli 1957. Onnettomuudessa kuoli 26 ja loukkaantui 59 henkilöä. Kun ei ollut kännyköitä, eikä KORONA VILLKUA, niin junia ei saatu pysäytettyä.

Nyt on jo jokaisella suomalaisella kännykät ja tietokoneet, niin niillä saadaan kaikki ilmiöt pysäytettyä, jos vain päättäjillä on päässään hitusenkaan verran järkeä.

KEPULOISET ja DEPOLOISET ajaa SOTE JUNALLAAN seinään siksi, että SOTE on ainoa oljenkorsi, jolla KORONA SANNAN utopiahallitus pysyy pystyssä.

PETTERI ORPO sanoi kyllä hienosti, kun otti esille KÄSITTEEN VEROKARHUJEN HALLITUS.

VEROKARHUT rakentaa suomalaista yhteiskuntaa vain verovarojen avulla.

Valistuneet ihmiset tietää sen, että verovaroilla pyöriin yhteiskunnassa vain noin 20% yhteiskunnasta. Loppu 80% pyöriin yksityisten yritysten ja työntekijöiden työn avulla.

Ilman työtä ei ole veroja.

Kun SUOMESSA ei ole riittävästi työtä, niin mitkään verot eivät riitä SOTE PALVELUJEN maksuun ja siksi KORONA SANNAN ja RUUNEPERI SAARIKON utopistinen SOTE MALLI joudutaan rahoittamaan lainanotolla, jonka korkojen odotetaan nousevan lähivuosina ehkä jopa 4%:n tasolle.

Kun Suomessa julkista velkaa on jo selvästi yli 160 miljardia euroa ja kasvuvauhti on ollut 20 miljardia euroa vuodessa, niin ollaan karmean taloudellisen yhtälön äärellä.

Kansainvälisillä markkinoilla SENIILI JOE BIDEN on avannut PANDORA LIPPAAN, jonka johdosta inflaatioruletti on pyöräytetty käyntiin. Näyttää siltä, että kohta voidaan korkojen kanssa olla jo 4%:n vauhdissa.

Mikäli ja kun tämä ikävä skenaario toteutuu, eikä Suomessa nykyistä julkisen velan noin 20 miljardin euron kasvua saada käännettyä, niin vuonna 2030 julkisten palvelujen 20 miljardin rahoitusvajeen lisäksi joudutaan keräämään mahdollisesti jopa yli 40 miljardin potti uutta lainaa, jotta kasvavat korot voidaan maksaa.

Tämä KORONA SANNAN ja RUUNEPERI SAARIKON yhtälö johtaa siihen, että Suomen nykyinen kokonaisverotusaste joudutaan nostamaan nykyisestä noin 43%:sta lähemmäksi 70%:a.

HURAA, HURAA kokoansa SUUREMPI SUOMI saatiin SAMMAKKO ANTIN luomalla eksponentiaalisella mallilla konkurssiin ja IMF:n hoitopotilaaksi, vaikka Suomen piti olla pohjoismainen hyvinvointivaltio, joka on aina maksanut velkansa viimeistä senttiä myöten!!!

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: PÄÄASIA UNOHTUNUT12.6.2021 3:28
Juankoskella sosiaali- ja terveystoimi vei kunnan budjetista noin 65 prosenttia. Tuo kerätty summa voidaan siirtää maakunnille, jotka jatkossa järjestävät palvelut. Jos raha ei riitä, niin maakuntavaltuusto päättää, että palvelupisteitä vähennetään. Tämä toimenpide tuo useimmiten säästöjä. Pohjois -Savossa Kuopio tulee olemaan vallan käyttäjä maakuntahallinnossa. Tämä tarkoittaa, että Koillis-Savon palvelut keskitetään alueen keskeiseen terveyskeskukseen, Juankoskelle. Me tarjoamme jatkossa hyvät palvelut kaavilaisille, nilsiäläisille, riistavetisille ja tuusniemeläisille. Säästöjä tulee, kun muutama terveyskeskus voidaan sulkea. Seiniin menneillä rahoilla maksetaan lisähoitajien palkat ja pitkään odotetut palkankorotukset. Tämä malli on meidän ja demareiden ansiota.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: PÄÄASIA UNOHTUNUT12.6.2021 3:38
Jos ette pahastu, jatkan hieman. Juankosken keskeisen aseman vuoksi tänne muuttaa paljon hoitajia ja lääkäreitä. Kylän asukasluku kasvaa. Ostovoimainen väestö synnyttää uusia kaupallisia palveluja. Taloja rakennetaan, samoin uimajalleja ja muita tukipalveluja.
Ja tämä kaikki vai sen vuoksi, että keskusta onnistui uuden maakuntamallin valmistelussa.

Kaikesta tästä olemme kiitollisia myös demareille, jotka ovat tukeneet meitä kiitettävästi. Ei ole paljon vaadittu, jos menemme ja äänestämme Veijon Kuopion valtuustoon.

ottoRe: PÄÄASIA UNOHTUNUT12.6.2021 5:50
Kolmekymmentä vuotta sitten tuohon oli vielä mahdollisuus.

Vaivaistentalossa tavataan.

Joo, Veijo tarvitsee niitä ääniä, jakakaa harkiten jottei...Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: