Keskustelu

eeroTOKYO5.7.2021 19:46
Nyt ko tämä EM Covid-19 potkupallokiima alkaa olla finaalissa täysin koronaturvallisesti toteutettuna jopa Webleyn stadiollakin, toteuttajien mielestä todella koronaturvallisesti. Otamme stadionille VAIN 66 th katsojaa

Voisimme ottaa tänne 88 th, mut pidämme huolen koronaturvallisuudesta.

Pietarista suomalaiset potkupallohuligaanit toivat tuliaisina uuden aallon, jonka seurauksena useilla alueilla joudutaan kiristämään rajoituksia.

Lontoossa on suorastaan räjähtänyt käsiin uusi korona-aalto, mut kuitenkin, pelataan pelit loppuun saakka.

Käsittämätöntä välinpitämättömyyttä ihmisten terveysturvallisuudesta.

Suomen rikoslaissakin määritellään rangaistavaksi tappavan HIV-viruksen levittäminen suojaamattomassa seksissä.

Miksi näille, potkupallohuligaaneille, jotka vastoin hallituksen ja THL n antamia suosituksia lähtivät pelimatkalle venäjälle, voisi langettaa putkaa, linnaa, vankeutta, samoin kuten aidsin levittäjillekkin.

Tämän Covid-19 kisojen aikaansaamana kuolee saatujen tartuntojen johdosta lukematon määrä ihmisiä per tehty maali.

Mitkä arvot ovat ihmisille tärkeimpiä .
Maalit, vaiko kuollut lähimmäinen ????

Miten käy Jaappanissa, olypiaadeissa ??

Tämän potkupallofarssin jälken voi kaikki urheilumiehet / naiset alkaa keskittymään tuleviin kisoihin ja alkamaan arvuutella suomalais-urheilijoitten saavutuksia kisoissa.

Mitaleita ??
Pistesijoja ??
Ym. sijoituksia ??

Ja arvioida ja pohdiskella, kuinka monta ihmistä kuolee tämänkin kisan aiheuttamiin tartuntoihin ???

alan kolmas miesRe: TOKYO6.7.2021 18:39
Nyt EERONKIN pitäisi lopettaa KORONA KIIHKOILU.

SUOMESSA on näin OLYMPIALAISTEN KYNNYKSELLÄ KORONAA SUUREMPI KRIISI URHEILUSSA.

RONSSI RUUSKASEN KEPPI LENSI PIHTIPUTAALLA VAIN VÄHÄN YLI 77 METRIÄ.

Minä luulen, että keskustan virallinen äänikin heittää moukaria pitemmälle kuin SUOMEN PARHAAT LEKAN PYÖRITTÄJÄT.

KUN KATSOI PIHTIPUTAAN KEIHÄSKISAA, NIIN TULI MIELEEN PYHÄSALMEN KENTTÄ 1960-LUVULTA ja PIHTIPUTAAN ELÄMÄJÄRVEN RUHOKENTTÄ, JOSSA MINÄ OLIN PYPON JOUKKUEESSA 1. PESÄLLÄ.

YKSIKÄÄN ELÄMÄJÄRVEN EDUSTAJA EI PÄÄSSYT PESÄÄN PALAMATTA.

PIENESTÄ PITÄEN OLI TULLUT HARJOITELTUA PESÄPALLON HEITTOA JA TIETYSTI KIINNI OTTOA JA LYÖNTEJÄ. MINULLA OLI OMA RÄPYLÄ. SITÄ EI KAIKILLA OLLUT SIIHEN AIKAAN.

MEILLÄ ON SUOMESSA SIIS SELVÄSTI KORONAA SUUREMPI KRIISI URHEILUSSA. SE KOSKEE LÄHES KAIKKIA LAJEJA.

JOSTAIN SYYSTÄ MEILLE ON TÄMÄ KRIISI PÄÄSSYT SYNTYMÄÄN.

VARMASTI VIKAA ON JÄRJESTÖISSÄ KUTEN OLYMPIAKOMITEA, SVUL, TUL JA VEIKKAUKSEN (OPETUSMINISTERIÖN ALAINEN VALTION YHTIÖ).

URHEILU JA HARRASTUSTOIMINTA EI OLE ENÄÄ SUOMESSA NUORTEN OHJAUKSEN KESKIÖSSÄ.

JOPA URHEILUSSA SYÖTETÄÄN KANSALLE KOKO AJAN ILMASTOMANTRAA, KUN PITÄISI OTTAA MALLIA ESIM. NORJASTA, RUOTSISTA ja MYÖS VENÄJÄSTÄ (sielläkin kova harjoittelu on kovassa kurssissa).

KYLÄTASON KILPAILIJOITA EI KANNATA TOKIOON LÄHETTÄÄ JA UHRATA YLE:N VERORAHOJA, KUN JUHLITAAN YHTÄ MITALISTIA KELAUSKILPAILUSSA.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: TOKYO6.7.2021 23:02
Minulla on moukarinheitossa ns. välivuosi. Kovat helteet eivät sovi nopeus-voimaharjoitteluun. Kuopion kaupunki ei myöskään tue harjoitteluni toivomallani tavalla. Veteraaniurheilua ei kuulemma ole vara tukea.

Olen vähän samassa tilanteessa kuin Antti Ruuskanen. Taloudellinen tuki ei ole enää riittävää ja se näkyy tuloksissa. Meillä molemmilla puuttuu tuo 10 metriä parhaista heitoista. Prosenteissa oma heiton pituus on lyhentynyt 30 prosenttia, mutta Antillahan pudotus on vain vähän toista kymmentä prosenttia.
Molemmat tarvitsisimme myös ravintoterapeuttia. Itse tukeuduin aikaisemmin Topin maatilamyymälään, mutta nyt tuntuu, että pelkkä luomuravinto ei riitä.
Harjoitteluolosuhteetkin olivat viime talvena heikot. En saanut pulisoltani riittävää tukea harjoitteluun. Jos heittoajasta menee suurin osa moukarin etsimisen lumesta, ei tuloksia tarvitse ihmetellä.
Tällainen on oma tilanteeni. Olen kuitenkin toiveikas ensi vuoden suhteen. Samoin olen tehtaan käynnistämisen suhteen. Oman kunnan aikana sain tehtaaltakin pientä tukea harjoitteluun.

alan kolmas miesRe: TOKYO7.7.2021 2:20
Virallisen äänen ei pitäisi uskoa noita VEGAANIEN ohjeita, koska ne johtavat suoraan koko suomalaisen maa- ja karjatalouselinkeinojen tuhoon ja tietenkin myös suomalaisen urheilun täydelliseen rappiotilaan.

MOUKARI ei valitettavasti pelkällä salaatilla lennä. Sama koskee keihästä ja kaikkia voimailulajeja.

Minusta olisi kohtuullista, että RISTOFERI kiireimmän kaupalla perustaisi RÖMSSYN URHEILUMIEHET 2021 RY:n.

Suomessahan kaikilla varteenotettavilla yrityksillä on aina ollut omat sponsoroitavat urheiluseuransa.

Stora Ensokin on jo vuosikaudet tukenut suomalaista hiihtourheilua, mutta valitettavasti sillä saralla saavutukset ovat jääneet toistaiseksi laihoiksi

Näin jalkapallohuuman ollessa heppeimmillään tulee tietysti ensimmäisenä mieleen myös JUUSO WALDENIN VALKEAKOSKEN HAKA, jonka JUUSO perusti 9.10.1932.

Metsäteollisuus oli uraa uurtava urheiluharrastuksen tukija myös Porissa, kun Rosenlewin konsernijohtaja Sven-Erik Rosenlew perusti Rosenlewin Urheilijat -38 (RU-38) syksyllä 1938.

Kun tutkii esim. HAKAn ja RU-38:n historiaa, niin heti näkee, että moni suomalainen urheilusankari on noussut maailman maineeseen nimenomaan näiden metsäteollisuutta harjoittaneiden yritysten rahoittaman harrastustoiminnan kautta.

Minulla on vähän sellainen tuntuma, että RÖMSSYN kohdalla ei ole aikoinaan huomattu tätä urheilutoiminnan merkitystä ja siksi RÖMSSYN historiaan on tiiviisti kytkeytynyt vähän sellainen RILLUMA REI meininki, jota JUICE pahimpina aikoinaan edusti, joten ei ole sitten mikään ihme, että kunniakas firma ajautui konkurssiin vuonna 2008 ja nytkin tuntuu roikkuvan konkurssin partaalla, vaikka RÖMSSYÄ on yritetty käynnistää konkurssista lähtien jo kolmetoista pitkää ja laihaa vuotta.

Tiedän sen, että RISTOFERI on urheilumiehiä, joten nyt viimeistään olisi korkea aika ryhtyä tukemaan aluksi vaikka seniori urheilua, jolloin viralliselle äänellekin tulisi mielekästä tekemistä.

Jos RÖMSSYSSÄKIN penniä oikein venytetään, niin eiköhän RISTOFERI pysty järjestämään viralliselle äänelle kunnon sapuskatkin, jotta leka saadaan taas lentämään entiseen malliin.

Patruunanmäen kartanon portailta on hyvä myös heittää moukaria alamäkeen, joten ilman muuta virallisen äänen ennätyksetkin menee heti uusille metriluvuille, kunhan paikallinen urheiluseura saadaan pystyyn.

Tietysti virallisen äänen täytyy ensin pyytää lupa moukariheittoon Patruunanmäen kartanon uudelta isännältä ja pyrkiä välttämään moukarointia silloin, kun kartano on muussa juhlavammassa käytössä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: TOKYO7.7.2021 9:14
Suomalaisen puunjalostusteollisuuden sivukuluihin kuului aikaisemmin urheilun tukeminen. Tämä oli vapaaehtoista ja toi yritykselle myönteistä julkisuutta.
Urheiluelämän tuki menee nykyisin ammattiyhdistysliikkeelle ja luottamusmiesten vapautukseen työstä. Tulokset ovat odotettuja.
Urheiluelämä kärsii anemisuudesta ja luottamusmiehet kipuilevat ylipaino-ongelmiensa kanssa.
Koko Suomen mitassa kyse on miljoonien siirrosta urheilulta ammattiyhdistysliikkeille.
Monet vahvat teollisuuspaikkakunnat tukevat pienillä summilla Tul:n alaisia seuroja, mutta tämä tuki on entiseen verrattuna vähäistä.
MTK tukee maaseudulta lähteneitä urheilijoita esim. hiihtäjiä. Minäkin tuen Perttu Hyväristä mielelläni.
Jäsenmaksuista puolet voitaisiin suunnata.urheiluun, toinen puoli pitäisi antaa keskustalle niinkuin ennen annettiinkin.

eeroRe: TOKYO7.7.2021 13:58
Ei AKM eikä virallinenkaan antanut veikkauksiaan kolmesta eri vaihtoehdosta.

Minun veikkaukseni on, et ylivoimaisesti eniten on sijoituksia ynnämuut.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: TOKYO7.7.2021 15:56
En mielelläni osallistuisi tällaiseen uhkapeliin. Edellisetkin veikkauskahvit painavat mieltä, kun otin ne keskustan kannatusta huonosti ymmärtäneeltä ystävältäni.
Jospa kuitenkin osallistuisin, etten pahoita Eeronkin mieltä ylpeydelläni. Suomi saa yhden pistesijan painissa. Muuta ei tällä kertaa ole tulossa.

eeroRe: TOKYO7.7.2021 17:16
Virallinen ääni, miksi tulisi painista jopa pistesija ???
Suomen painijoitten mitalitilasto olympiaadeissa alkaen 70 luvulta.

-72 Munshen Risto Björlin pronssia
-76 Montreal Pertti Ukkola kultaa
-80 Moskova Mikko Huhtala pronssia
-84 Los Angeles Salomäki J kultaa
-88 Soul Harri Koskela hopeaa
-96 Atlanta Marko Asell hopeaa
-04 Ateena Marko Ylihann. hopeaa.

Nämä kaksi miespainijaa Arvi Savolainen ja Elias Kuosmanen eivä kovinkaan suuria meriittejä ole vielä saavuttaneet edes euroopan tasolla.

Mut onhanse mukavaa toivoa edes pientäkin yllätystä

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: TOKYO7.7.2021 18:38
Tämä on niitä harvoja lajeja, joissa tappelemalla voi ottaa pisteitä. Tämä sopii maakuntien miehille.
Jalkapallo on myös keskustalaisille mieluinen laji, mutta siinä emme ole mukana. Jalkapallo perustuu toisen pettämiseen. Vastapuolta on lupa huijata. Jopa tuomareita saa huijata. Peli on kuin elämä pienoiskoossa. Sillä erotuksella, että nämä yleensä kielletyt asiat ovatkin sallittuja.
Kaavilla pitäisi olla suurin mieltymys näihin minunkin lempilajeihin. Olen huomannut, että siellä mietitään nyt tarkasti kenen kanssa kannattaa olla väleissä ja suostuuko ylipäätään kukaan enää yhteistyöhön kouluasioissa. Olisipa joukkuepaini olympialaisten ohjelmassa.

alan kolmas miesRe: TOKYO8.7.2021 16:38
EERO on yllyttänyt minuakin veikkaamaan, miten SUOMI NEIDOLLE käy TOKION OLYMPIALAISISSA.

Olen uskollinen veikkaaja ja erityisenä kiinnostuksen kohteena on LOTTO ja JACK POTTI. Valitettavasti päävoitto on vielä kiertänyt, mutta minulla on taas minimipanostus vetämässä.

Todennäköisyys LOTOSSA lienee luokkaa 1/18 600 000 ja JACK POTISSA 1/95 344 200, joten onnekas täytyy olla, jos kohdalle sattuu.

Jos ei kuitenkaan veikkaa, niin silloin todennäköisyys on LOTOSSA ja JACK POTISSA molemmissa PYÖREÄ NOLLA.

Urheilussa veikkaaminen on lähes yhtä epävarmaa kuin LOTOSSA tai JACK POTISSA.

FAKE NEWS MEDIALLA on myös tapana usein mainita suomalaisten satumaisesta onnesta: "ON LOTTO VOITTO, KUN SYNTYY SUOMEEN".

Minusta tällainen TOLKUN SUOMALAISEN IHMISEN SYNTYMÄSTÄ esitetty väite kaipaisi tarkemman selvityksen siitä, miten todennäköisyys on laskettu.

VIRALLINEN ÄÄNI on ennenkin korjannut minun jakolaskutaitojani, joten jätän nyt VIRALLISEN ÄÄNEN ARVIOITAVAKSI, MIKÄ ALLA ESITTÄMISTÄNI SUOMEN ONNELLISUUS LASKELMISTA ON OIKEA:

 1/7 877 909 785 (yksi maailman kaikista ihmisistä)
 1/84 000 000 (yksi vuosittain kaikista syntyvistä)
 1/500 000 000 (yksi EU:n jäsenistä)
 1/5 537 116 (yksi EU:n EUROSTOLIITTOLAISIMMISTA MAISTA)

URHEILUVEIKKAUKSIIN MENNÄKSENI TOTEAISIN aluksi, että ARMEIJASTA PÄÄSTYÄNI SOTILASPASSISSANI TODETTIIN TEHTÄVISTÄ: Sopivin TJA tai mittausupseeri. LUOKKA A1. Kaikki rokotukset oli tehty.

Tulenjohtajistahan tiedetään se tosiasia, että he ovat henkilöitä, jotka ensimmäisenä tapetaan sodan sytyttyä.

Tulenjohtoryhmään kuuluu tulenjohtaja, tulenjohtoaliupseeri, tulenjohtomies sekä yhdestä kahteen viestimiestä. He seuraavat jääkärijoukkuetta herkeämättä tulenjohtajan toimiessa joukkueenjohtajan taistelijaparina.

Kun katsotaan Suomen TOKION OLYMPIAJOUKKUETTA, niin voidaan todeta, että 5.7 mennessä oli valittu 47 urheilijaa ja vielä valitaan joko RONSSI RUUSKANEN TAI OLIVER HELANDER näyttöjen perusteella.

Alustavasti katsastin 5.7. julkaistua urheilijoiden listaa, jolloin siitä voi päätellä, että urheilijoita lähetetään 13 eri lajiliitosta. Joissakin lajeissa on vain yksi tai kaksi edustajaa ja joissakin on sitten vähän enemmän.

Tällainen asetelma johtaa minimissään siihen, että TOKIOON pitää lähettää ainakin 13 lajiliiton edustajaa. Sitten lähetetään Olympiakomitean edustajat ja ehkä vielä sitten vanhat kultamitaliurheilijat. Tietysti tarvitaan vielä valmennus-, lääkintähenkilöstö, psyko- ja fysioterapeutit sekä pastorit, tulkit ja lehdistön edustajat ja tietysti YLE:n asiantuntijat.

Minun veikkaukseni on, että näitä ns. YLEISMIES JANTUSIA, JOTKA TOISTUVASTI SADAAN KIINNI MM. KÄNNISSÄAJOSTA JA MUUSTA RÖTÖSTELYSTÄ, ON VÄHINTÄÄN YHTÄ PALJON KUIN VARSINAISIA URHEILIJOITA.

ENTISENÄ TULENJOHTAJANA TIEDÄN, ETTÄ TULENJOHTORYHMÄSSÄ JOHTAJIEN JA RYHMÄN JÄSENTEN SUHDE ON SUUNNILLEEN 1/5.

SUOMEN TOKION JOUKKUEESSA SUHDE NÄYTTÄÄ OLEVAN VÄHINTÄÄN 6/5:EEN.

Tällaisella suhdeluvulla ei mitaleita yleensä tule mistään kisoista!!!!

Jos joku on eri mieltä kanssani, niin sopii laittaa omat arviot alla olevaan alustavaan veikkaukseeni.

Silti toivon, että joku yllätys TOKIOSTAKIN MEILLE TULEE.

SUOMEN VIRALLINEN ENNUSTE TAITAA OLLA YKSI MITALI.

SANOISIN MYÖS, ETTÄ KANSAINVÄLINEN KILPAILU KIRISTYY KOKO AJAN JA URHEILUSSA PYÖRII ISOT RAHAT, JOTEN RAHAN PERÄSSÄ MONI URHEILIJA ON VAIKKA VALMIS MENETTÄMÄÄN TERVEYTENSÄ JA KAIKKI RAHANSA, JOTTA PÄÄSEE PALKINTOPALLILLE.

JOS EI PÄÄSE, NIIN EDESSÄ VOI OLLA ALKOHOLISMISTA PARANTUNEEN KOKEMUSVALMENTAJAN TYÖ.

Valitut urheilijat 5.7. mennessä:
Lizzie Armanto, rullalautailu (pistesija)
Matilda Castrén, golf (ei pisteille)
Lassi Etelätalo, keihäänheitto (ei pisteille)
Lotta Henttala, maantiepyöräily (raskaana, ei osallistu)
Ida Hulkko, uinti (ei pisteille)
Maria Huntington, 7-ottelu (ei pisteille)
Reetta Hurske, 100 m aidat (ei pisteille)
Mimosa Jallow, uinti (ei pisteille)
Ella Junnila, korkeushyppy (ei pisteille)
Eetu Kallioinen, ampumaurheilu, skeet (ei pisteille)
Akseli Keskinen, purjehdus (ei pisteille)
Jarkko Kinnunen, kilpakävely (ei pisteille)
Kalle Koljonen, sulkapallo (ei pisteille)
Toni Kuusela, keihäänheitto (ei pisteille)
Annimari Korte, 100 m aidat (pisteille)
Silja Kosonen, moukari (ei pisteille)
Sara Kuivisto, 800 m ja 1500 m (ei pisteille)
Elias Kuosmanen, paini (ei pisteille)
Sinem Kurtbay, purjehdus (ei pisteille)
Elmo Lakka, 110 m aidat (ei pisteille)
Elina Lampela, seiväshyppy (ei pisteille)
Viivi Lehikoinen, 400 m aidat (ei pisteille)
Ari-Pekka Liukkonen, uinti (ei pisteille)
Matti Mattsson, uinti (ei pisteille)
Wilma Murto, seiväshyppy (ei pisteille)
Nooralotta Neziri, 100 m aidat (ei pisteille)
Kristiina Mäkelä, kolmiloikka (ei pisteille)
Satu Mäkelä-Nummela, ampumaurheilu, trap (ei pisteille)
Sanna Nuutinen, golf (ei pisteille)
Aleksi Ojala, kilpakävely (ei pisteille)
Veli-Matti ?Aku? Partanen, kilpakävely (ei pisteille)
Kristian Pulli, pituushyppy (ei pisteille)
Lari Pesonen, ampumaurheilu, skeet (ei pisteille)
Tuuli Petäjä-Siren, purjelautailu (pisteille)
Mira Potkonen, nyrkkeily (mitali)
Topi Raitanen, estejuoksu (pisteille)
Camilla Richardsson, estejuoksu (ei pisteille)
Henri Ruoste, kouluratsastus (ei pisteille)
Senni Salminen, kolmiloikka (pistesija)
Kalle Samooja, golf (ei pisteille)
Arvi Savolainen, paini (ei pisteille)
Kaarle Tapper, purjehdus (ei pisteille)
Fanny Teijonsalo, uinti (ei pisteille)
Tuula Tenkanen, purjehdus (pistesija)
Krista Tervo, moukari (ei pisteille)
Antti Vikström, jousiammunta (ei pisteille)
Sami Välimäki, golf (ei pisteille)
Ronssi Ruuskanen (ei pisteille)

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: TOKYO8.7.2021 19:36
Akm on ikuinen optimisti. Ihailen tällaista lapsenomaisuutta, mitali ja puolikymmentä pistesijaa.
Asenne on hieman samanlainen kuin on suhtautumisessaan koronavirukseen. Kyllä meidän hyvin käy.
Elämän kovuus ja ankaruus on opettanut meille realistisempaa elämänasennetta. Akm:n lähtö Puolangalta on johtanut vääränlaisen elämän helppouden harhaan.

eeroRe: TOKYO8.7.2021 20:31
Kyllä AKM on jokusenverran jyvällä, ko huomioi todellakin jo avauslauseessaankin, et miten käy suomineidoille.

Kaikki tilastothan osoittavat kylmäävästi, et suomen miehillä ei ole toivoakaan muista kuin alkukilpailujen sijoista ynnämuut.
Niin kaukana ovat kaikkityynni maailmantilastoissa, ettei jää edes yllätyksen mahdollisuuttakaan.

Elikkä neitokaisemme ovat niitä ykkösedustajiamme kisoissa.

Maailmantilastoissa suomalaisedustus 20 parhaan joukkoon sijoittuu kuitenkin vain kolme yleisurheilijaa, joista parhaimmalla sijalla on kolmiloikkaaja Senni Salminen 7
Ottelija Maria Huntington on sijalla 10 ja seiväshyppääjä Wilma Murto 20.

Koska kaikissa olympialajeissa on omanlaisensa rankging, ei suomalaisia ole lähelläkään kärkeä.

Lajeja on kuitenkin niin useita, joissa ei perinteiset sentit ja sekunnit tee voittajia, vaan on tuomariarvostelulajeja.

Huomiotani kiinnitti jokunen uusi laji, jota suuresti ihmettelen valintaa olympialajeiksi. kiipeily ja rullalautailu, voi pyhä yksinkertaisuus.

Seuraaviin olypiaadeihin tulee varmaankin uutena lajina pellehypyt ja kaatumiset.

Jos tämä laji ois ollu olympiaadeissa jo 50 vuotta taapäin, meillä suomessa olisi ollu ylivoimainen voittaja Veskuloiri.

Mut AKMmän veikkaus on varsin positiivissävytteinen, mut mitaleita ei tule ensimmäistäkään ja ainoan pistesijan ottaa Senni Salminen

alan kolmas miesRe: TOKYO8.7.2021 22:05
Minä taas ihmettelen virallisen äänen synkkyyteen ja täydelliseen pessimismiin vajonnutta mieltä.

Virallinen ääni on koronan vuoksi pitänyt moukarinheitossakin jo välivuoden ja ryhtynyt vegaaniksi.

Tässäkin virallisen äänen koronahössötyksessä olisi hyvä ottaa mallia entisen emämaamme eli Ruotsin urheilijoista.

Potkupallossakin menestys oli Ruotsissa selvästi parempi kuin meikäläisillä ja kun katsoo kiekossakin Daniel STÅHLIA ja seipään Armand DUPLANTISIAKIN, niin kyllä heti näkee, mihin ilmansuuntaan Suomessa kannattaa tähyillä.

Kylmä pessimistinen ja valitettava faktahan on se, että aikoinaan SAVON KUNNIAKKAILTA MAILTA lähes kaikki viisaimmat kaskenkaatajat ja polttajat siirtyivät RUOTSIIN ja jäljelle jäi vain SUO JA KUOKKA.

Muistelen, että elämänuskonsa menettänyt pessimistinen virallinen äänikin vain jatkoi ojien kaivamista lapiolla, kun veljensä olivat jo siirtyneet modernien työkoneiden käyttöön.

Nuorempana minäkin luulin, että voimalla voidaan asioita ratkaista, mutta vanhemmalla iällä olen havainnut sen, että voimaakin tärkeämpi on järjen käyttö.

Savolaisillahan on tässäkin asiassa Suomessa parhaat edellytykset menestyä, koska maakuntalaulussakin todetaan, että on järkeä ja kuntoa, jos toimeen tartutaan.

Kunnon savolainen ei enää nykypäivänä ryhdy vapaaehtoisesti ojankaivuuseen, koska meille luonnostaan viisaina ihmisinä lankeaa PIÄLLYSMIEHEN ROOLI.

MONESTA VIISAASTA SAVOLAISESTA ON JUURI SIKSI TULLUT ERINOMAISIA KONSULTTEJAKIN.

TÄSSÄ EI TARVITSE MAINITA OIKEASTAAN MUITA KUIN KUOPION MOOSES ja MIKKELIN LEGENDAARINEN ENNUTAJA ELI AHTI KARJALAINEN.

Viralliselle äänelle voi todeta, että Puolanka on hieno kunta. Puolanka opettaa ihmistä samalla tavalla kuin Siperia.

Olen ikuisesti kiitollinen, että minulle tarjoutui tilaisuus tarkastaa Kainuun maisemat jo 1950-luvun alussa eli siis kauan ennen sitä, kun kepuloisten JUHA SIPILÄ syntyi vasta vuonna 1961.

Tuolla reissulla panin jo merkille, ettei Kainuussa mitään maan poveen kätkettyä AARRETTA OLE.

Varmaan lähiaikoina saamme kuulla, kuinka TERRAFAMEN AKKUKEMIKAALITEHTAALLAKIN on havaittu vakava laatuongelma ja tuotantotaso on jäämässä selvästi suunniteltua pienemmäksi.

Kvarttaaleittain seuraavia tuloksia on kerrottu TERRAFAMEN toimesta (Q1/2021 ja Q1/2020):

Liikevaihto
Q1/2021: 93.4 milj. EUR
Q1/2020: 96.1 milj. EUR
Muutos: -2.8%

Käyttökate
Q1/2021: 9.6 milj. EUR
Q1/2020: 11.3 milj. EUR
Muutos: -15.0%

Liiketulos
Q1/2021: -0.7 milj. EUR
Q1/2020: +1.6 milj. EUR
Muutos: -143.8%

Liiketoiminnan vapaa kassavirta
Q1/2021: -21.9 milj. EUR
Q1/2020: 25.3 milj. EUR
Muutos: -186.6%

Taseen loppusumma
Q1/2021: 925.5milj. EUR
Q1/2020: 863.2 milj. EUR
Muutos: +7.2%

Nikkelin tuotanto
Q1/2021: 7 286 tonnia
Q1/2020: 8 362 tonnia
Muutos: -12.9%

Sinkin tuotanto
Q1/2021: 12 212 tonnia
Q1/2020: 15 542 tonnia
Muutos: -21.4%

TERRAFAMEN AKKUKEMIKAALITEHTAALLE myönnettiin ympäristölupa 21.1.2021 ja akkukemikaalitehdas käynnistyi 28.6.2021.

Nyt jäämme odottamaan mielenkiinnolla, kuinka AKKUKEMIKAALEILLE löytyy kysyntää. Tehtaallahan valmistuskustannukset ovat joka tapauksessa kuitenkin myyntihintaa korkeammat.

Eihän tappiollinen kaivostoiminta voi mitenkään muodostua voitolliseksi, kun akkukemikaaleilla ei ole mitään vaikutusta tappiolliseen kaivostoimintaan.

Näyttäisi siis siltä, että metallinen hinnat ovat jo nyt saavuttaneet huippunsa ja kaikesta päättäen USD voi vielä merkittävästi pudota arvoltaan EUROon verrattuna.

TERRA SIPILÄN keksimään KAINUUN IHMEESEEN LAPIOIDAAN SIIS KOKO AJAN LISÄÄ VERONMAKSAJIEN VAROJA, MUTTA KAINUUN IHME EI TUOTA TALOUDELLISTA LISÄARVOA, VAAN PILAA JATKUVALLA SYÖTÖLLÄ OULUJOEN JA MYÖS SAIMAAN VESISTOJÄ SEKÄ POHJAVESIÄ.

TÄMÄ on se valitettava tosiasia, joka Suomessa joudutaan ennen pitkää myöntämään.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: TOKYO8.7.2021 22:54
Akm:n analyysi Talvivaaran tuotantoluvuista pitänee paikkansa. Toiminta on ollut tappiollista. Suunta on meille tuttu oman kartonkitehtaamme ajoilta. Jos jokaisen tonnin tuottaminen on tappiollista, kannattaa tehdä kuten on tehty eli pienennetään tuotantoa.
Premium Board on tällä konseptillaan kohta velaton yhtiö, vaikka alkujaan velkaa oli kymmeniä miljoonia. Talvivaara on hyvissä käsissä ja sillekin koittaa paremmat ajat.
Nikkelikaivokset eivät ole kultakaivoksia, mutta akkukemikaalitehtaat saattavat kohta olla. Meillä riittää kärsivällisyys odottaa ja katsoa.
Me olemme jo pari vuotta hoitaneet koronaa. Olemme hoitaneet sen hyvin, Ruotsi ja Siperia sitä vastoin kärsivät taudista raskaasti. Molemmat maat valitsisivat Talvivaaran tappiot, jos saisivat vaihtaa kohtalonsa.
On katsottava numeroiden taakse, tarkasteltava asioita syvemmälti.
Akm on ansiokkaasti tehnyt taaskin pohjatyön, mutta viimeisten johtopäätösten tekoon annan auliisti apuani.

alan kolmas miesRe: TOKYO9.7.2021 0:29
Virallinen ääni alkaa olla kohta samoilla linjoilla kanssani.

TERRAFAMEN kohdalla ainoa järkevä tapa minimoida tappiot, on sulkea Suomen suurimpia vesistöjä pilaava toiminta mahdollisimman nopeasti.

Mitä pienempi tuotanto, sitä pienemmät tappiot. Sen ymmärtää jo kansakoulupohjaltakin.

Veronmaksajien varoilla maailman köyhintä malmia rikastavat poliittiset "johtajat ja virkamiehet" eivät valitettavasti tätä luonnonlakia ymmärrä.

Korruptoitunut virallinen ääni ei halua tunnustaa faktoja, koska virallinen ääni vielä salaa toivoo, että TERRAFAMEN kaivoskuilujen syvänteistä lopulta löytyy siemenkultaa.

Virallisen äänen kannattaisi tarkistaa tilanne LUOMU TIILIKAISELTA, josta on tehty Suomen johtava geologi, vaikka LUOMUN koulutus viittaa vahvasti ÄHTÄRIN lainvastaisen PANDAPUISTON portinvartijan tehtäviin.

Sama koskee urheilua. Mitä vähemmän TOKIOON porukkaa lähetetään, sitä parempi on tulos.

TOKIOON on lähdössä muutama lupaava naisurheilijakin, mutta miehissä taso on hämmästyttävän heikko.

Viime talvena sama nähtiin hiihdossa. Paras suomalainen taisi olla RITU, joka ei missään vaiheessa ole ollut FAKE NEWS MEDIAN suosikki. Päinvastoin.

EEROn mainitsema SENNI SALMINEN on ihmeen kimmoisa naisihminen. Voi todellakin yllättää.

MIRA POTKOSEN näin jossain telkkariohjelmassa miehensä kanssa ja minulle tuli hänestä ja koko pariskunnasta positiivinen mielikuva.

Tietystikään nyrkkeily ei ole niitä kaikkein naisellisimpia lajeja, mutta kovasti positiivinen henkilö on myös ollut nyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström, joka lopetti nyrkkeilemisen, kun tuli enimmäinen tappio taannoin irlantilaiselle ISKUKONEELLE.

Ennen lopettamistaan EVA antoi mm. seuraavia lausuntoja julkisuuteen:

"Voi ei, tuo voi olla jonkun äiti." Tämä ajatus välähtää Eva Wahlströmin päässä sekunnin sadasosaa myöhemmin, kun hän on iskenyt vastustajaa kehässä.

- Silloin joku mussa pysäyttää mun toiminnan edes siksi pieneksi hetkeksi, että toinen pääsee palautumaan eikä tule tyrmätyksi.

Seitsemän vuotta kestäneen ammattilaisuransa aikana Eva Wahlström ei ole hävinnyt ainuttakaan ottelua.

Hän on ensimmäinen, ja toistaiseksi ainoa, ammattilaisnyrkkeilyn maailmanmestaruuden voittanut suomalainen.

Eva Wahlström varttui kolmilapsisen perheen kuopuksena, kymmenen ja kahdeksan vuotta vanhempien veljien pikkusiskona.

Kasvupaikka saneli Wahlströmin tapauksessa sen millainen hänestä omien sanojensa mukaan tuli "kovaa työtä tekevä rämäpää".

Oli luontevaa, että omakotitalon kasvatit haravoivat, sahasivat puita ja tekivät muita omakotitaloon liittyviä töitä.

- Opin äidiltä työnteon moraalin ja suoraselkäisyyden.

Sen, että pidetään lupaukset ja hoidetaan luvatut asiat loppuun. Jo edesmenneeltä isältäni perin leikkisyyden, kyvyn pilailla ja äärimmäisen positiivisuuden.

Osaan kääntää kaikki asiat jollain tavalla hyviksi. Faija oli samanlainen.

Suomenruotsalaisessa perheessä syötiin yhdessä joka päivä ja pohdittiin kaikkea maan ja taivaan väliltä."

Wahlströmistäkin näkee, että hyvän urheilijan SELKÄRANKA ja voitontahto rakennetaan kotona.

Näyttää siltä, että urheilussa täytyy olla mukana myös leikkimielisyyttä ja kilvoittelun tahtoa.

Niistä, jotka unohtavan urheilussa tämän keskeisen menestystekijän, ei koskaan tule kovankaan junnaavan treenauksen kautta todellisia voitajatyyppejä.

eeroRe: TOKYO17.7.2021 23:42
AKM ja virallinen ääni !!!!!!!

Mitenkähän Terrafamen liiketulokset ja kassavirta liittyvät aiheeseen Tokion olympiaadit ????

Pitäkää yllä omia palstojanne, joissa voitte ikuisesti vääntää mielipiteitänne.

Tässä osiossa piti puhua vain ja ainoastaan Tokion olympiaadeista ja suomalaisren urheilijoitten menestyksettömyydestä.

Aiemmassa puheenvuorossa ja veikkauksissani kerroin vain yleisurheilijoitten saavuttamattomuuksista ja mitalittomuuksista.

Vihjasin kuitenkin joihinkin erikoislaatuisiin lajeihin, joita en mitenkään voi mieltää urheiluksi.

On niin monta lajia, joissa ei voida laatia rankingia.

Ammuntalajit
Golf
Nyrkkeily
Paini
Purjehdus
Ratsastus
Rullalautailu
Sulkapallo

Ei oo vielä syntynynnä ennustajaa, joka vois asettaa näissä em. mainitsemissani lajeissa kilpailijoita paremmuusjärjestykseen.

Mut nämähän ovatkin kaikkea muuta kuin kilpaurheilua.

Yllätysmenestyshän voip tulla.

Ovat lajeja, joita voi verrrata lajiin...

Kortti vie, kortti tuo.

alan kolmas miesRe: TOKYO18.7.2021 4:32
EERO HYVÄ!!!!

Toistaiseksi olen ainoa, joka on Suomessa esittänyt urheilijakohtaisen sijoitusennusteen TOKIOSSA.

Odotan EEROLTA ja VIRALLISELTA ÄÄNELTÄ SEKÄ OTUKALTA vastaavaa suoritusta, että voidaan vertailla tuloksia.

Koska minulla on jo OLYMPIAENNUSTUS TEHTYNÄ, niin väliillä voi puuttua myös muihin tärkeisiin asioihin, joilla on vaikutusta SUOMEN OLYMPIA MENESTYKSEEN.

ONHAN selvää, että TOKIOSSA mitalit jää vähiin, kun Suomessa kaikki urheilurahat laitetaan täysin kannattamattomaan TERRAFAMEEN ja nyt EUROSTOLIITON PUUHAMIEHET JA NAISET UHKAA LOPETTAA FOSSIILIAUTOT JA RYÖSTÄÄ ISÄNTIEN METSÄT, kun kesällä hellepäiviä on muutamia kymmeniä.

Talvella kuitenkin sataa taas lunta ja värjötellään pakkasessa karvahattu korvilla.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: TOKYO18.7.2021 5:48
Urheilu ja talous liittyvät kii testi toisiinsa. Ilman vahvaa taloudellista tukea ei Tokiossa olisi yhtään suomalaista urheilijaa. Menestys ja taloudellinen ja poliittinenkin tausta, myös terveyspolitiikka, ovat kiinteässä yhteydessä toisiinsa. Puhun omasta kokemuksesta.
Ei kannata vähätellä niitä toimijoita, jotka haluavat pitää urheilun yhteiskuntasuhteet kunnossa.

eeroRe: TOKYO18.7.2021 9:23
HYVÄ KUIN MYÖS AKM

Esitit oman ennusteesi / veikkauksesi
8.7. klo 16.38.

Vastasin huutoosi samana päivänä klo 20.31 joten lienen sitten veikkauksissa toinen.

Edelleen seison sanojeni takana, et ns. oikeissa urheilulajeissa, joiss voittajan ratkaisee sentit ja sekunnit, suomeen ei tule ensimmäistäkään mitalia ja ainokaisen pistesijan tuo Senni Salminen.

Noitä aiemmin mainitsemissani lajeissa saattaa vain ja ainoastaan tuurilla tulla mitä tahansa, mut hyvään tuuriin, tuuleen, hevosen oikullisuuteen,osumaan ym.ym perustuva menestys on onnenkauppaa, kuten ennenvanhaanhyväänaikaan maanviljely.

Virallinen ääni on siinä oikeassa, et
yritysten rahallinen tuki on elintärkeää urheilussa.

Mut kuinkahan mittavaa lienee esim. Terrafamen, jatkuvasti tappiota takovan, veronmaksajien rahoilla toimivan yrityksen tuki on ollu suomalaiselle urheilulle.

Mä kysyn vaan ??

alan kolmas miesRe: TOKYO18.7.2021 16:10
KYLLÄ TÄSSÄ URHEILUN ALENNUSTILASSA SYYTTÄVÄN SORMI VALITETTAVASTI KOHISTUU TAAS KEPULOISIIN.

KAIKKIHAN ME TIEDÄMME, ETTÄ KEPUN RUUNEPERI ON OLLUT KULTTUURIMINISTERINÄ - MITKÄ ON NÄYTÖT.

ON HALUNNUT VAIN KUKKULAN KUNINKAAKSI JA NYT ON PÄÄSSYT JO VALTIOVARAINMINISTERIKSI.

AINOA ASIA RUUNEPERILLA ON OLLUT PAHOINVOINTIALUEIDEN SOTE, JOKA VARMISTAA SUOMEN TULEVAISUUDEN, KUN PELASTUSLAITOSKIN TULEE MAAKUNNALLISEKSI - PIENIMMÄT PALOT PALAA POROKSI ENNEN KUIN RUUTTA SAADAAN PALOPAIKALLE.

ONHAN KEPULLA OLLUT MYÖS RIIKA PAKARINEN, JOKA ON ENTINEN SUKSILLA SUIHKIJA.

PAKARINENKIN MENI SITTEMMIN PANIMOALALLE.

SUURENA RONSSI RUUSKASEN IHAILIJANA MINUA HARMITTAA, ETTEI RONSSILLEKAAN LÖYTYNYT APUA.

MINÄHÄN RAPORTION JO KAUAN SITTEN, ETTÄ RONSSI OLI SAANUT ÄSKETTÄIN PIENEN TYTTÖVAUVAN. LÄMPIMÄT ONNITTELUT VAIN RONSSILLE!!!

EI RONSSI JÄRJESTÄNYT MITÄÄN ITKUNÄYTELMÄÄ TYTTÄREN SYNTYMÄN JOHDOSTA VIHERVASSARIEN OHISALON TAPAAN, MUTTA KYLLÄ JOKAINEN LAPSESTAAN HUOLEHTIVAN ISÄN ELÄMÄ MENEE HETKEKSI SEKAISIN, JOS VAUVA TULEE.

KYLLÄ SIINÄ KEPINHEITTÄJÄN RISTIASKELEETKIN SEKOAA.

RONSSILLE OLISI PITÄNYT JÄRJESTÄÄ SEKÄ HENKISTÄ ETTÄ FYYSISTA OHJAUSTA VAUVAN HOIDOSSA JA SIINÄ, MITEN HUIPPU-URHEILU YHDISTETÄÄN PERHE-ELÄMÄÄN.

TÄMÄ UNOHDETTIIN NYT TÄYSIN, EIKÄ KEPPI LENTÄNYT, VAIKKA MIES OLI TERVE JA VARMASTI AINAKIN 86-88 METSIN KUNNOSSA.

OLIVERIN PAIKAT ON RIKKI, EIKÄ OLIVERILLA OLE NÄYTTÖJÄ "ISOISTA KISOISTA".

MISSÄ ON OLLUT KEPULOISTEN VALIO?

KAIKENLAISTA KURRIA MYYDÄÄN POLKUHINTAAN JOKA KAUPASSA, MUTTA EIPÄ TAIDA VALIOLTA HERUA KUMMEMPAA TUKEA URHEILULLE EDES ILMAISTEN URHEILUJUOMIEN TAI ENERGIAPATUKOIDEN MUODOSSA.

TERNIMAITOKIN TUNNETAAN ERITTÄIN SUUREKSI ENERGIA- PROTEIINI- JA HIVENAINEPOMMIKSI, MUTTA MITEN ON TERNIMAIDON JAKELU JÄRJESTETTY?

VALIONKIN TUKI KOHDISTUU KOULUMAITOON, KOSKA TUKI PYRITÄÄN JAKAMAAN SAMAN JAKOAVAIMEN MUKAAN, JOLLA KEPULOISET OVAT AINA JAKANEET TUKIA YHDESSÄ PUNAMULTA- JA VIHERPIPERRYS KAMRAATTIEN KANSSA.

JAKOAVAIN ON TASAPÄISYYS!!!!

KEHITYSVAMMAISEN TUEN ON OLTAVA YHTÄ SUURI KUIN HUIPPULUOKAN URHEILIJAN.

TÄLLÄ JAKOAVAIMELLA LAHJATTOMIA TUETAAN YHTÄ PALJON KUIN LAHJAKKAITA JA SIKSI KEPPI EI LENNÄ JA VAIN SELLAISET URHEILIJAT MENESTYY, JOTKA PYSTYY JÄRJESTÄMÄÄN ITSELLEEN HENKILÖKOHTAISEN SPONSORIN.

ALLA SUOMEN OLYMPIAKOMITEAN VUODEN 2020 HUIPPU-URHEILUN TUKI LAJIEN OSALTA, EUR:

 Tuki yhteensä 3 636 536
 Ampumaurheilu 170 000
 Autourheilu 42 336
 Beach Volley 70 000
 Golf 60 000
 Jalkapallo 253 800
 Jousiammunta 10 000
 Judo 80 000
 Karate 60 000
 Keilailu 67 000
 Koripallo 415 000
 Käsipallo 30 000
 Lentopallo 315 000
 Miekkailu 25 000
 Nyrkkeily 105 000
 Olympiasoutu 25 000
 Paini 195 000
 Painonnosto 30 000
 Purjehdus 279 800
 Pyöräily 23 600
 Ratamelonta 95 000
 Rullalautailu 30 000
 Salibandy 130 000
 Squash 12 500
 Suunnistus 113 400
 Taekwondo 25 000
 Tanssiurheilu 10 000
 Tennis 55 000
 Uinti- ja uimahypyt 205 000
 Voimistelu 162 000
 Yleisurheilu 532 100 (32 urheilijaa)
 Paraurheilu yht. 301 000

HUIPPU-URHEILUN TUKIKÄYTÄNNÖN MIELETTÖMYYS PALJASTUU SIITÄ, KUN VERTAA ESIM. YLEISURHEILUN JA PARALAJIEN SUHDETTA.

Esim. vuonna 2019 SAMPO TERHON OLLESSA URHEILUMINISTERI VEIKKAUKSEN VEROVAPAITA URHEILIJA-APURAHOJA KESÄLAJEILLE JAETTIIN KAIKKIAAN 1 376 000 EUR. APURAHOJA JAETTIIN KAIKKIAAN 163 URHEILIJALLE:

 Terveet urheilijat 141 (83%)
 Paraurheilijat 22 (17%)
 Kaikki urheilijat 163 (100%)

OLYMPIAKOMITEAN HUIPPU-URHEILUTUESSA YLEISURHEILUSSA JA PARAURHEILUSSA TUKISUHTEET OVAT SEURAAVAT:

 Yleisurheilijat 532 100 (64%)
 Paraurheilijat yhteensä 301 000 (34%)
 Yhteensä 833 100 (10%)

YLEISURHEILU:
 TERVEET YLEISURHEILIJAT 532 100 (33 URHEILIJAA) (84%)
 PARAYLEISURHEILIJAT 106 000 (5 URHEILIJAA) (16%)
 YHTEENSÄ 638 100 (38 URHEILIJAA) (100%)

TÄMÄKIN KIRJOITUKSENI VOI NOSTAA MONELTA KARVAT PYSTYYN, KUN AKM ON NYT PUUTTUNUT MM. PARALAJIEN SAAMAAN TUKEEN, JOKA LUKUJEN VALOSSA NÄYTTÄÄ SUURELTA VERRATTUNA NS. TERVEIDEN URHEILIJOIDEN TUKEEN.

VOIDAAN KYLLÄ KYSYÄ, KUINKA MONI KEIHÄÄNHEITTÄJÄ ON TERVE. TERVE EI MYÖSKÄÄN OLE HUIPPUAITURI ANNIMARI KORTE, EIKÄ MONI MUUKAAN NS. TERVE URHEILIJA.

JOHTOPÄÄTÖS SIIS ON, ETTÄ SUOMESSA EI URHEILUN TUKI OLE KOHDALLAAN.

KOKONAISUUTENA TASO ON VALTION OSALTA KORKEINTAAN TIKKUKARAMELLIASTEELLA JA JAKOAVAIN NÄYTTÄÄ MYÖS OLEVAN PIELESSÄ.

KUN PIENESTÄ POTISTA MAKSETAAN KAIKILLE TASAPUOLISESTI, KUTEN KEPULOISTEN MAATALOUSTUKIKIN JAETAAN, NIIN TULOS ON SE, ETTEI OLYMPIAKISOISTA TERVEET URHEILIJAT TUO MITALEITA.

MAATALOUSTUESSAKIN SUURIN TUENSAAJA LINEE MONOPOLIYHTIÖ VALIO.

SE ON KUITENKIN VARMAA, ETTÄ LEO PEKKA TÄHTI KELAA ILMEISESTI VUODESTA TOISEEN KULTAA, MUTTA SE EI VALITETTAVASTI NOSTA SUOMEN YLEISURHEILUN KANSAINVÄLISTÄ TASOA MIHINKÄÄN.

SITÄ MINÄ EN USKO, ETTEIKO SUOMALAINEN VOI OLLA KULTAMITALIURHEILIJA, KOSKA SEN ON OSOITTANUT JO NIIN MONI URHEILIJA HISTORIASSA (LASSE VIREN JA MONI MUU).

KERRAN KÄVIN STADIONILLA KATSOMASSA MUISTAAKSENI SUOMI-RUOTSI MAAOTTELUA JA JOKU VIERESSÄ OLLUT VANHEMPI MIESHENKILÖ TOTESI, ETTÄ TUOSSA JUOKSEE LASSE VIREN - TULEVA KULTAMITALIJUOKSIJA.

KATSOPPAS, KUINKA KEVYT JA SULAVA ON SEN JUOKSUTYYLI. KATSOIN JA TOTESIN, ETTÄ TÄYTYY OLLA TEHOKAS JA NIIN ON OLLUT.

PYHÄLLÄ HENGELLÄ EI VOI MENESTYÄ KOVASSA KANSAINVÄLISESSÄ KILPAURHEILUSSA. APUNA TARVITAAN NYKYÄÄN TIEDE JA ENNEN KAIKKEA HENKINEN-, TERVEYDELLINEN- JA TALOUDELLINEN TUKI.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: