Keskustelu

PVJuankoskella lisätään virkajohtoa31.7.2014 11.53
Moro,
Savon sanomat kirjoittaa tänään:" Syvässä talouskriisissä oleva Juankoski lisää koulujohtoa

Virkasiirrot: Sivistysjohtaja Karttusta sijaistaa hänen vaimonsa.

Juankoski

Heikki Toivanen

Juankosken sivistyslautakunta valitsi keskiviikkona sivistysjohtaja Jari Karttusen sijaiseksi hänen vaimonsa Riikka Karttusen. Kaupunginhallitus myönsi äänestyksen jälkeen toissa viikolla Jari Karttuselle kolmen kuukauden virkavapauden. Hänet valittiin kesällä Kuopioon Puijonsarven koulun rehtorin virkaan.

--Katsomme nyt tämän Jari Karttusen viransijaisuuden, mutta ajatuksena on, että hänen virkaansa kuuluvat sivistystoimenjohtajan ja Juantehtaan koulun rehtorin tehtävät eriytetään. Siitä on tehty jo periaatteellinen päätös, asiaa valmistellut kaupunginkamreeri Kaija Kähkönen kertoo.

Rehtorin ja sivistysjohtajan tehtävät yhdistettiin vuonna 2012 osana talouden tasapainottamisohjelmaa. Kähkösen mukaan työmäärä on osoittanut liian suureksi.

--Jos Karttunen tulisi takaisin, hän hoitaisi sivistystoimenjohtajan virkaa, eikä enää rehtorin tehtäviä. Kaupunginhallitus käsittelee mahdollisen viran perustamisen.

Asian valmistelusta ovat vastanneet Kähkösen mukaan hän ja hallintojohtaja Kaisu Matinniemi.

Kähkösen mukaan ongelmaa ei ole tullut siitäkään, että virkaan siirrettiin Karttusen vaimo, joka on Muuruveden koulun rehtori.

--Kun on jäävi jonkun asian kohdalla, niin silloin joku toinen hoitaa sen.

Kähkönen myöntää, että uuden viran perustaminen sotii kaupungin taloustavoitteita vastaan.

- Kyllä, mutta työnantajan on huolehdittava, että työmäärät pysyvät kohtuullisena.

Työtaakkaa lisää myös se, että päivähoito siirtyy ensi vuonna sivistystoimen alle.

Karttunen haki alunperin vuoden virkavapautta, mutta kaupunginjohtaja Petri Kangasperko otti siihen kielteisen kannan. Lyhennetty hakemus ehti kokoukseen ja meni läpi.

- Hänellä on vuosilomia jäljellä ja hän on ollut hyvä työntekijä, ikään kuin suotiin se mahdollisuus. Vastaavasti hän on luvannut omalla ajallaan opastaa sijaistaan, Kangasperko totesi ennen lautakunnan kokousta.

--Hän katsoo sitten itse, että jääkö Kuopioon, mikä on todennäköistä, tai sitten palaa Juankoskelle.

Kuopion perusopetuspäällikkö Sari Kokkonen sanoo, että virkavapaus on monelle takaportti, joka halutaan kaiken varalta.

--Ainahan siinä pieni riski olemassa. Toisaalta meillä on neljän kuukauden koeaika rehtorin viroissa.

Sitoutuminen tehtävään ja virkavapausasiat käydään Kokkosen mukaan läpi hakijoiden kanssa työhaastattelussa.

Uudet mahdolliset virat ovat Kangasperkon mukaan määräaikaisia, koska Juankoski neuvottelee kuntaliitoksesta Kuopion kanssa.

Kriisikunta

Kouluasiat kiristävät

Alle 5-000 asukkaan Juankosken taloustilanne jatkuu huolestuttavana. Tälle vuodelle arvioitu miljoonan euron alijäämä on tuplaantumassa sosiaali- ja terveystoimen ylitysten vuoksi. Ennestään alijäämää Juankoskella on yli 7,5 miljoonaa euroa.

Juankoskella on koulut keskustan lisäksi Muuruvedellä ja Säyneisessä. Etenkin Säyneisen koulu on ollut lakkautusuhan alla jo vuosia. Koulu jatkaa vielä ainakin ensi lukuvuoden, vaikka Karttunen esitti pikaista lakkautusta."

Miksi johtoa lisätään ennen Kuopio liitosta, miksi sivistystoimessa, jossa piti nimenomaisesti lakkauttaa kouluja talouden romahduksen takia ja nyt lisätään johtajien määrää. Ja miksi valittiin ei-p'ätevä henkilö rehtoriksi. Nimittäin Karttusen vaimo ei ole pätevöitynyt rehtorin virkaan.

kouraan ajattelijaRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa31.7.2014 14.44
Mitä pienemmäksi asukasluku menee sitä enemmän johtajia.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa31.7.2014 15.08
Kyllästyttää seurata tällaista touhua.

Juankosken päätöksenteko muistuttaa maamiesseurantalon kokousta 1950-luvulta.

Päätösten jälkeen juotiin pullakahvit ja kesällä syötiin mustikkapiiraat. Kahvin jälkeen lausuttiin runo ja sen jälkeen järjestettiin tanhut.

Kähkönenkin antaa lausuntoja asiasta ja makselee kaupungin tileiltä konkurssifirmojen miljoonien eurojen lainoja, vaikka tuollaisiin maksuihin ei ole oikeuden päätöstä eikä myöskään valtuuston lupaa. Kähkönen on toiminut nähtävästi omaan piikkiin.

Hemppakaan ei voi tuollaista maksulupaa kamreerille antaa, vaikka oma vaimo on kärähtänyt 5 milj. euron vakuudettoman takauksen laittomasta täytäntöönpanosta.

Liitoksen puuhamiehet eivät ole tyhmiä. Tavoitteena on ajaa liitoksessa maksimimäärä virkailijoita Juankoskelta Kuopion rooteliin 5-10 vuodeksi.

Tätä työllistämiskeinoa kannattaakin nyt käyttää tehokkasti hyväksi ja kutsua kaikki työttömät Tratta PBF:kin työtekijät kaupungin virkatehtäviin, niin saadaan kätevästi Juankosken työttömyysaste alas ja noin 130 henkilölle pysyvä kaupungin työpaikka mahdollisesti jopa 10 vuodeksi kunnallisessa pahvitehtaassa.

Kun kunnon kepulainen käyttää järkeä, niin kaikki asiat tuppaa vain järjestymään.

muutan poisRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa31.7.2014 16.22
On se jumalauta, ku koulua ollaan lakkautttamassa talousongelmien takia ja sitten aletaan palkata lisää johtoa koulutoimeen.
Tämäkö oli Karttusen talouspolitiikka: koulut matalaks ja lisää johtajia. Haistakaa paska.

toisaalta...Re: Juankoskella lisätään virkajohtoa31.7.2014 19.05
Toisaalta...

Sivistystoimenjohtajan virallinen työaika taitaa olla n. 36 tuntia viikossa. Jos aika ei riitä, niin silloin tehtäviä on yhdelle miehelle tai naiselle liikaa. On muistettava, että Karttunen hoiti käytännössä kahta virkaa tuolla työajalla. On ihan ymmärrettävää, että esim. tekniselle johtajalle vajaan neljänkymmenen tunnin työaika voi riittää, mutta sivistystoimenjohtajalle se ei voi riittää, kun hänellä on hoidettavanaan myös koulun johtajuus.

stormRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa31.7.2014 19.36
Kyllä on tainnu "kaupungin" taloon osua salama, ukkos myrskyineen ja varsinkin syöksy virtauksineen.. siitäpä sitten kuopio joskus ne jäljet siivoaa ;)

kansalaisaktivistiRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa31.7.2014 19.54
Osastopäällikkötason viranhaltija ei ole työaikalain alainen työntekijä. Tällaisen viranhaltijan taitoihin täytyy kuulua myös tehtävien delegointi. Virastolla on suoritustasoisia työntekijöitä niin paljon, ettei johtavien viranhaltijoidenj lisääminen ole perusteltua.

Osastopäällikkö, joka ei selviä Juankoskella tehtävistä pitäisi panna työnohjaukseen tai siirtää toisiin tehtäviin. Ei Laesteräkään ehdottanut virkojen lisäystä. Omaa keksintöä koko touhu ja heikot luottamusmiehet menevät kuin pässi narun jatkona.

JusaRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa31.7.2014 22.03
Sivistystoimen johtaja johtaa yhdessä rehtoreiden kanssa kouluhallintoa. Juankoskella on rehtoreita aivan riittävästi. Toisaalta esim. Kaavilla ei ole sivistystoimen johtajaa lainkaan, ja muissa pienissä kunnissa lukion tai yläkoulunrehtori toimii sivistystoimen johtajana. Siis sivistystoimenjohtaja ei ole edes pakollinen virka, mutta satoja tuhansia asukkaita sisältävässä Juankosken kunnassa pitää olla kolme rehtoria, kaksi koulunjohtajaa ja sivistystoimenjohtaja ja päivähoidon johtaja. Miettikkääpäs, kun lapsia ei ole kuin muutamia, niin pitää olla näin paljon hallinnollisia peukalonpyörittäjiä. Ei ihm, että kouluja pitää lakkauttaa, kun virkajohtajan palkka, kuten siis myös rehtoreiden, on selkeästi yli 4500 euroa kuukaudessa.
Kun vapaa Juankoski-ryhmä on esittänyt hallinnon keventämistä, on asialle vain naurettu. Ei kannattaisi.

jormaRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa1.8.2014 0.35
On Se kumma, kun me äänestimme kepun pois vallastaa, niin uudet päättäjät palkkaa vaan lissää johtajia. Mitä Te oikeen meinaatte??

nyppii Re: Juankoskella lisätään virkajohtoa1.8.2014 0.58
menneinä vuosina,ennen nykyisiä luottamushenkilöitä, on valta siirretty luottamushenkilöiltä viranhaltijoille, jotka nyt tekevät päätöksiä ilman, että niitä tarvii esim. lautakunnissakaan käyttää.tai jos asiat käykin lautakunnissa ne on valmisteltu jo puolipäätöksiksi tai jopa päätetyiksi!!
kapinahengen täytyisi nousta juankoskella ja luottamushenkilöiden uskaltautua puuttua päätöksenteko kulttuuriin.
miksi muuten meitä viedään kuin pässiä narussa kuopioon? miksi ei kysytä asukkailta mitään? kyrsiintyneimmät muuttavat pois! hoidettavat jäävät! kustannukset nousevat, mutta veronmaksajat vähenevät!
HERÄTYSTÄ TARVITAAN!! EI LÄHETÄ KUOPIOON, KUN EI KERRAN OLE VIIMENEN PAKKO, VAAN VIRANHALTIOIDEN KEKSINTÖÄ HUPATUS , ETTÄ LIITTYMINEN KUOPIOON ON AINUT PELASTUS, SE ON AINUT TUHONTIE!

Eino K.Re: Juankoskella lisätään virkajohtoa1.8.2014 7.30
Kun kissa on poissa, hiiret hyppivät pöydälle.
Punainen Kemi oli aikanaan tunnettu raskaasta henkilöstörakenteestaan, mutta pakko oli sielläkin sopeutua talouden raameihin. Meillä tämä tiedossa oleva liitos synnyttää kummallisia ratkaisuja.
Hieman huvittavaa oli tämä kokouspöytäkirjaan päässyt esitysperustelu, ettei nykyistä johtajaa voi korvata entisellä järjestelyllä.
Jämäkkä luottamusmiesjohto olisi ottanut kaup.johtajalta sivutoimet pois ja siirtänyt koulutoimen johdon hänelle.

toisaalta...Re: Juankoskella lisätään virkajohtoa1.8.2014 9.40
"Juankosken kunnassa pitää olla kolme rehtoria, kaksi koulunjohtajaa ja sivistystoimenjohtaja ja päivähoidon johtaja."

Pientä tarkennusta: Juankoskella Juantehtaan koulun rehtori on samalla sivistystomenjohtaja. Lukiossa- ja yläkoulussa on yhteinen rehtori ,ja Muuruveden ja Säyneisen kouluissa on johtajaopettajat eli koulunjohtajat, jotka oman opetustyön ohella johtavat yksiköitään.

Kaavilla sivistystoimenjohtajan tehtäviä hoitaa niin Kaavin kirkonkylän rehtori kuin hallintojohtajakin.

Mikäli Juankoski liitetään Kuopioon, jää Juankoskelle mahdollisesti ainoastaan yksi rehtori, joka johtaa kaikkia Juankoskelle jääviä oppilaitoksia. Liitoksessa tavallaan onnistutaan hävittämään sivistystoimenjohtajan virka nyt, kun tehtävää hoidetaan määräaikaisena liitokseen saakka.

veronsa maksavaRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa1.8.2014 10.21
Pääasia, että ylimääräisiä ei irtisanota, vaan kaikki joutavatkin saavat 5 vuoden loman täydellä palkalla. prr...le..
Kyllä sylettää Juankosken veronmaksajien lypsäminen ja munattoman luottamushenkilöjohdon apu korruptioporukalle.
Mistä on tullut termi "kepumafia"?

UntamoRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa1.8.2014 12.02
Muistakaa, että Juankosken kepulalla on viranhaltijajohto--Kettunen on Savon koulutuskuntayhtymän rehtori; Demareiden johdossa on Savon ammatti- ja aikuiskoulutuksen johtaja entinen rehtori Vatanen; Kokoomuksen puheenjohtaja on Juankosken kaupungin sivistystoimessa opettaja ja viranhaltija.Ainoastaan Vasemmistoliiton ja KD:n johto on tavallisia veronmaksajia. Miksi koira purisi ruokkijan kättä.Karttunen on tuttu kepulle ja demuille ja sen huomaa myös äänestyksissä.

päättelijäRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa2.8.2014 0.30
Suomessa politiikot ja opetusalalla toimivat päättäjät ovat vuosikausia ratsastaneet hyvillä PISA-tutkimusten tuloksilla, jotka tosin viime aikoina ovat alkaneet heiketä ja tutkimuksissakin on osoitettu, että PISA-tutkimukset eivät anna oikeata kuvaa eri maiden koulutuksen tasosta.

Koska Suomessa talouselämässäkin asiat menee nykyään täysin päin seiniä esim. Ruotsiin verrattuna, niin tietysti sopii ensimmäisenä kysyä, onko suomalaisten päättäjien tietotaito-tasossa joitain puutteita?

Jos suomalaiset ovat maailman parhaiten koulutettua sakkia, niin tietysti heidän täytyy pystyä hoitamaan maamme asioita siten, että myös kansantaloutemme kehittyy tasapainoisesti ja kaikilla suomalaisilla on mielekästä työtä.

Suuresta maapinta-alastamme, metsistämme ja runsaista vesistöistämme johtuen meidän tulisi tietysti olla aivan ehdotonta maailman kärkeä mm. näillä sektoreilla. Miksi emme sitä kuitenkaan enää ole?

Se nyt PISA:sta voidaan jo heti sanoa, että kyseiset tutkimustulokset eivät oikeastaan millään tavalla mittaa koululaisten käytännön elämän taitoja. Arkielämässä juuri nämä käytännön elämän- ja johtamistaidot ovat ratkaisevassa roolissa.

Vastikään opetusministeri Krista Kiuru järjesti opetusalaa koskevan keskustelutilaisuuden Porissa, jossa tietysti kehuttiin Suomen loistavia PISA-tuloksia, mutta nyt on alettu jo huomaamaan, että kaikki asiat eivät taida ollakaan meillä kunnossa. Alla pari tiedostettua ongelmaa:

"Koulua ei kehitetä yhteisönä.
Koulun toiminta yhteisönä on aivan rehtorista kiinni. Kouluissa on erittäin heikot resurssit koko koulun toiminnan kehittämiseen. Yksi syy tähän on opettajien palkkaus, joka perustuu oppitunteihin eikä kokonaistyöaikaan.

Opettajien nykyinen palkkaus kannustaa ajatteluun, jossa käytävillä tapahtuvat kiusaaminen, ruokailut ja koulumatkat eivät kuulu opettajille. Oppilaiden kokemus on, että opettajia ei kiinnosta kiusaaminen. Pääosin kouluista puuttuvat menetelmät ottaa mukaan vanhemmat ja lähiyhteisö. Koulu on pääosin yhä säiliö, jossa ovet laitetaan lukkoon, kun koulupäivä alkaa."

"Opettajien täydennyskoulutus on vanhanaikaista.
Opettajien täydennyskoulutus on yhä massaluentoja pakkopullaksi koetuissa virkaehtosopimuspäivissä. Koulutusmahdollisuuksia käyttävät eniten kehityshaluisimmat opettajat.

TALIS-tutkimuksen mukaan noin neljännes opettajista ei osallistu täydennyskoulutukseen. Täydennyskoulutus tulisi voida viedä koulun arkeen, ei arjesta irroitetuiksi pyräyksiksi."

OAJ.n taholla on myös alkanut esiintymään äänenpainoja, että opettajakoulutus ei olekaan meillä enää ajan tasalla.

Opettamista ohjataan vuodelta 1983/1998 (siis jo 31 vuotta vanha laki) peräisin olevan peruskoululain perusteella. Itse asiassa peruskoulu on jo käsitteenä peräisin 1960-luvulta, jolloin kepun opetusministeri Johannes Virolainen ajoi lain läpi.

Lain keskeinen tavoite oli luoda tasa-arvoinen ja maksuton opetus kansalaisille. Nämä tavoitteet on suureksi osaksi jo saavutettu. Nyt näyttää siltä, että tasa-arvon lisäksi tarvitaan jo kiireesti muutakin.

Nykyisessä opetuslaissa kunta on velvollinen järjestämään perusopetuksen alueellaan, mutta järjestämistehtävässä kunnalla on suuret toimintavapaudet. Opetus voidaankin nykyään järjestää vaikka yksityisten koulujen kautta.

"4§ Velvollisuus järjestää perusopetusta ja esiopetusta (23.12.1999/1288)
Kunta on velvollinen järjestämään sen alueella asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna esiopetusta.

Lisäksi kunta on velvollinen järjestämään oppivelvollisuuden alkamisvuonna esiopetusta 25 §:n 2 momentissa tarkoitetun pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville lapsille ja niille lapsille, jotka 27 §:n mukaisesti aloittavat perusopetuksen vuotta säädettyä myöhemmin.

Kunta voi järjestää tässä laissa tarkoitetut palvelut itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa taikka hankkia ne 7 tai 8 §:ssä tarkoitetulta perusopetuksen järjestäjältä.

Kunta voi hankkia esiopetuspalvelut myös muulta julkiselta tai yksityiseltä palvelujen tuottajalta. Kunta vastaa siitä, että sen hankkimat palvelut järjestetään tämän lain mukaisesti. (23.12.1999/1288)"

Ruotsissa yksityiset koulut ovat lisääntyneet ja sama koskee myös myös muuta Europpaa. Suomessa valtionhallinnossa on kuitenkin suhtauduttu yksityiseen opettamiseen nuivasti, eikä opetuslupia ole tahtonut millään saada mm. siitä syystä, että koulutusta harjoittava yritys tai yhteisö ei saa tuottaa voittoa.
Tämäkin on täysin käsittämätön periaate.

Ruotsissa mm. rikas Wallenbergien suku on ollut innokkaasti perustamassa yksityiskouluja, jotka eivät ole tuottaneet voittoa. Wallenbergin koulutusyritys on tutkinut myös yksityiskoulujen perustamismahdollisuutta Suomeen. Tavoitteena on ollut parantaa koulutuksen tasoa.

Peruskouluissa annettava opetustehtävä ja opetussuunnitelmat on tarkoin säädelty lailla ja opetusuunnitelmat ovat valtakunnallisia. Lähikoulujen sijoittuminen jne ovat kaikki säädelty laissa ja asetuksissa, kuten alta Wikipediasta selviää:

"Perusopetuksen tuntijaon perusteista säädetään perusopetuslaissa ja -asetuksessa, mutta varsinaisen opetussuunnitelman perusteet määrää opetushallitus. Kunnalliset ja koulukohtaiset opetussuunnitelmat sovittavat perusteissa säädetyn sisällön paikallisiin olosuhteisiin ja opetustapaan.

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet ovat valtakunnalliset. Opetuksen järjestäjä (kunta tms.) laatii sen perusteella opetuussuunnitelman. Se voi painottaa joissakin kouluissa tiettyjä aineita opetuksessa. Tyypillisimmin painotuksena on taideaine (musiikki tai kuvataide) tai matematiikka.

Painotuksesta huolimatta oppilaat opiskelevat perusopetuksen yleisen opetussuunnitelman mukaisesti, mutta valikoitunut oppilasaines antaa mahdollisuuden syventää opetusta tavalla, johon tavallisella luokalla ei ole mahdollisuuksia."

Yllä selostettujen ikivanhojen opetuslakien ja virkamiesten omaksumien asenteiden johdosta Suomen koulutusjärjestelmässä onkin paha valuvika.

Tästä syystä kouluista on kunnissa syntynyt sisäänlämpiäviä yhteisöjä, joka elävät täysin tiedostamatta ulkopuolella olevaa maailmaa ja koulutettavien oppilaiden tulevaisuuden opetustarpeita.

Juankoskella tämä "sisäänlämpiävä sauna" on johtanut siihen, että opettamisen suunnittelu lähtee liikkeelle koulurakennuksista. Koska Juankoskella on neljä erillistä koulukeskusta/rakennusta, niin tästä seuraa, että Juankoskella täytyy olla jokaisessa koulussa vähintään yksi opettajainhuone ja tietysti jokaisessa täytyy myös olla rehtorilla oma huoneensa ja jonkun täytyy tietysti olla rehtorin varamies.

Koska opetustoimen hoitaminen on Juankoskella haasteellista ja peruskoulutuksen opetussuunnitelmat tulevat suoraan valtakunnallisista opetushallinnon perusteista, niin näiden suunnitelmien toteutumista varten täytyy kunnassa olla sivistystoimen johtaja, joka valvoo, että valtakunnalliset opetussuunnilmat kerrotaan asianmukaisesti jokaiselle rehtorille hyvissä ajoin ennen lukukauden alkamista.

Rehtorin tehtäviin kuuluu sitten myös raportoida sivistystoimen johtajalle, kuinka monta oppilasta kuhunkin koulurakennukseen vuosittain tulee, jonka jälkeen sivistystoimen johtaja sitten ilmoittaa kaupunginjohtajalle, kuinka monta ruoka-annosta vuosittain kussakin koulussa syödään.

Rehtorit ilmoittavat myös sivistystoimen johtajalle, joka taas ilmoittaa kaupunginjohtajelle, mikä on kunkin koulurakennuksen pinta-ala, jonka jälkeen kaupunginjohtaja ja sivistystoimen johtaja yhdessä vyöryttävät kouluissa tarvittavat palvelukustannukset ja kunnan sisäiset vuokrat kunkin koulurakennuksen päälle.

Kouluissa on kamreeri Kähkösenkin mukaan noudatettava sovittuja työaikoja. Jos töitä ei ole, niin se ei tietenkään voi olla opetushenkilön syy, vaan vastuu kuuluu asiassa tietysti työantajalle eli kunnalle. Opettajan työ on erittäin raskasta ja viikottainen työaika ei saa ylittää 40 tuntia.

Ja lomien täytyy olla opetushenkilöillä mielellään 38 päivää, jotta opettaja ehtii palautumaan lomallaan talven rasitteista. Opettajan työ on myös selvästi raskaampaa kuin mikä tahansa muu työ yksityiselllä sektorila, siksi yksityisellä sektorilla 30 päivää riittää varsin hyvin lomapäivien määräksi.

Kun kriittisesti tarkastelee rehtoreiden ja sivitystoimen johtajien työkenttiä Juankoskella, niin näyttää siltä, että näille virkamiesposteille ei ole osoitettavissa oikein minkäänlaista konkrettista työnkuvaa, koska opetussuunnitelmat ym. koulutukseeen liittyvät asiat hoidetaan valtakunnallisesti. Nykypäivänä jokainen opettaja, jolla sattuu olemaan nettiyhteys opetushallitukseen, pystyy jo hyvin imuroimaan valtakunnalliset ohjeet ja säännökset netistä.

Koska nykykäytännön mukaan rehtoreilla ja sivistystoimenjohtajalla ei myöskään ole käytännössä minkäänlaista taloudellista vastuuta, niin kyseiset virat ovat siis käytännössä täysin turhia, mikäli kysymyksessä on kunnallinen koulutuslaitos.

Jos sen sijaan kysymyksessä olisi taas yksityinen peruskoulu, niin siinä tapauksessa koululla täytyy olla myös rehtorin tapainen johtaja, jolla on myös taloudellinen vastuu kyseisen koulun toiminnasta.

koirankouluttajaRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa2.8.2014 1.26
Tuskin on varaa ratsastaa edes Pisa- tutkimuksella:

Äly Hoi!
http://www.vapaajuankoski.ehdolla.fi/keskustelu.html/19161?p=&c=

Suomi romahti Pisa- tutkimuksessa: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013120317789223_uu.shtml

sauna-alan konsulttiRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa2.8.2014 14.23
Karttusen peheen "sisäänlämpiävässä koulusaunassa" alkaa kohta olla lauteilla tilaa.

Ensin nostettiin löyly sille tasolle Säyneisten koulussa, että heikompi hermoiset vanhemmat alkoi pelätä lastensa selkien menevän löylystä rakkuloille. Onneksi "saunamajurit" Nero, Vekseli Vexi sekä Henkseli Hemppa tajusivat sen, että vähempikin vihtominen saunassa riittää ja lopettivat ylettömän löylyn viskomisen kiukaalla.

Kauan ei saatu olla rauhassa Säyneisten jupakan jälkeen, kun Karttusen perheen "sisäänlämpiävässä koulusaunassa" taas alettiin yletön löylyn viskominen.

Nyt lämpö saatiin nostettua ylä-asteella jo sille tasolle, että kaavilaiset kertoivat Karttusille ja Nerolle, että nyt riittää. Meidän lapset muuten ohjataan ylä-asteella Tuusniemelle "saunomaan".

Siellä "saunamajurit" ovat tajunneet, että paras löyly on alle 100 astetta ja mielellään kosteana. Tällöin astmoista ja muista hengitystiesairauksista kärsivät oppilaatkin voivat turvallisesti "saunoa".

Kamreeri Kähkönenkin näkyy tietävän, että saunoissa löylynheittoa ei pidä lopettaa, jos haluaa pitää lauteilla kovaa lämpötilaa. Kähkönen onkin suositellut, että Karttusten löylynheittoa ei pidä hetkeksikään hellittää. Peräti työsopimus kunnan kanssa vaatii sitä.

Juankosken "sisäänlämpiävän koulusaunan" löylynheitto saatiinkin turvattua, kun Jari Karttuselle saatiin turvattua virkavapaus ja pätemätön vaimo valittiin mukisematta koulutoimen johtoon.

Nyt kun pää on saatu tässäkin asiassa auki, niin kohta sovitaan Kuopion peruskoulutuspäällikkö Sari Kokkosen kanssa, että Jari Karttunen hakee Puijonsarven ala-asteen virkansa lisäksi itselleen sivutoimista "löylymestarin" virkaa Juankosken "sisäänlämpiävässä koulusaunassa". Tietysti Nero ja Juankosken valtuusto hyväksyvät tällaisen sivutoimen, joka niin mainiolla tavalla tukee tulevaa kuntaliitosta Kuopion kanssa.

Ahkeraksi todetun Rehtori Jari Karttusen ja hänen puuhakkaan vaimonsa kautta kaikki hyvät Kuopion koulukäytännöt saadaan nyt näin kätevästi peräti perhepiirissä siirrettyä Kuopiosta suoraan Juankoskelle. Voisiko asiat sen paremmin meillä olla?

Ilman rehtorin pätevyyttä väliaikaiseksi koulutoimen johtajaksi nostettu Riikka Karttunen Muuruveden koulun asioiden erityistuntijana tulee tietysti pitämään huolen siitä, että seuraavaksi löylyn heitto aloitetaan Muuruveden "sisäänlämpiävässä koulusaunassa".

Heinolan surullisesta löylynheittokisasta vuonna 2010 kannattaisi myös Juankosken "sisäänlämpiävissä koulusaunoissa" ottaa oppia.

Surmalöylyistä nipin napin hengissä selvinnyt löylymestari Timo Kaukonenkin jatkaa edelleen saunomista, mutta pitää yletöntä löylyn viskomista vähintäänkin hulluutena.

Kaukonen toimii nykyään "saunakonsulttina". Juankosken "saunamajurien" ja Kartusen perheen "löylymestarien" kannattaisi ottaa yhteyttä Kaukoseen.

Kaukonen voinee omasta kokemuksestaan viisastuneena vahvistaa Karttusille, että sellaisessa "sisäänlämpiävässä koulusaunassakin" on ikävä kylpeä, jossa joutuu olemaan lauteilla koko ajan yksin tai kaksin.

eräskepuRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa2.8.2014 19.21
tosiasia kun valta siirtyi viranhaltioille niin kunnan asukkaat ja luottamushenkilöt ei tiedä mitä tekevät kuten henkilöstön palkkaukset ja muut ostot. pudjettiin vaan viranhaltiat esittää lisäyksiä ja valtuustot hyväksyvät ilman suurempia selvityksiä

JJRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa2.8.2014 21.39
Sivistyslautakunnan kokouksesta seuraava ote: "



Ehdotus

Muuruveden koulun rehtori Riikka Karttunen siirretään Laki kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 24 §:n mukaisesti suostumuksensa perusteella Juantehtaan koulun rehtorin/sivistystoimen johtajan virkaan Jari Karttusen viransijaiseksi 1.8. alkaen 31.10.2014 saakka.



Päätös

Esittelijän ehdotus hyväksyttiin.



Merkittiin, että Jari Karttunen poistui kokouksesta esteellisenä (osallisuusjäävi) tämän asian käsittelyn ajaksi. Asia käsiteltiin kaupunginkamreerin (sivistystoimen johtajan sijainen) esittelyn pohjalta. Pöytäkirjan pitäjänä tämän pykälän ajan toimi kaupunginkamreeri.



Pykälä tarkastettiin heti."

Mutta onko rouva Karttusella pätevyys hoitaa rehtorin virkaa tahikka sivystyslautakunnan johtajan virkaa. Varmasti ei ole.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa3.8.2014 1.30
Seuraavaan sivistyslautakunnan kokoukseen voidaan ottaa uutena asiana
heti tuoreeltaan uuden Leikkikoulun pystyttäminen Juankoskelle.

Koulu pystytetään Nemean Pankin omistamiin museotilohin ja seuraavassa sivustyslautakunnan kokouksessa päätetään uuden koulun rakennusbudjetista.

Alustavasti on jo selvitetty, että uusi leikkikoulu tulee selvästi halvemmaksi kuin normaali alakoulu ja tuollaisella 1.5-2.0 milj. eurolla saadaan taas komea uusi koulu pystyyn Juankoskelle.

Koulu nimeksi on kaavailtu "Karttusten Leikkikoulu". Koska jokaisessa koulussa täytyy tietysti olla rehtori, niin seuraavassa sivistyslautakunnan kokouksessa valitaankin Karttusten Leikkikouluun myös uusi rehtori.

Rehtorin pestiä ei voi tietenkään hakea kukaan muu kuin sellainen henkilö, joka on omaa sukuaan Karttunen.

Koska molemmat rehtori Karttuset ovat tietysti jäävejä rehtorin valintatilaisuudessa, niin he poistuvat valinnan ajaksi sivistyslautakunnan kokouksesta, mutta kaupunginkamreeri Kähkönen suorittaa valinnan ja tarkastaa pöytäkirjan tietysti heti.

alan miesRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa3.8.2014 9.58
Onko rouva Karttunen omaa sukua Karttunen?

kuminaamaRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa3.8.2014 11.24
alan mies on oikea pilkun viilaaja, mutta joutavalla jottain. Niin, että voisit alkaa tutkia kyseistä asiaa, onko Karttunen Karttunen.

alan miesRe: Juankoskella lisätään virkajohtoa3.8.2014 13.27
Nythän on niin, että alan miehen piste on sivustolla viilattu pilkuksi. Minusta Juankoskelle pitäisi perustaa esileikkikoulu ja lopettaa keskustelu kouluista, piste.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: