Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääni Juankoski- keskustan menestystarina31.8.2021 9:23
Juankoski on kokenut valtavan rakennemuutoksen menneinä vuosikymmeninä. Keskusta on johtanut kuntaa koko sen olemassaolon ajan. Olemme joutuneet lopettamaan Muuruveden, Säyneisen ja Juankosken kunnat. Lopetimme parikymmentä koulua, kymmeniä kauppoja, laitoimme taipaleelle satoja perheitä.
Kaiken tämän jälkeen olemme edelleen suosituin puolue tällä alueella.
Tämä kertoo, että olemme onnistuneet vaikeassa työssämme. Jäljelle jääneet ovat kiitollisia meille ja he tahtovat uskoa oman tulevaisuutensa jatkossakin käsiimme.
Kiitollisuuden voi osoittaa kohta tulevissa aluevaaleissa. Uskon, että saamme vahvan kannatuksen ja voimme jatkaa yhdessä eteenpäin.
Keskustan ansiosta asunnot ovat Juankoskella edullisia. Kauppa on jokaisessa taajamassa ja hyvät peruspalvelut ovat toimivia.
Aluevaaleissa asetamme tarkoituksella vähemmän ehdokkaita. Äänestämällä omaa keskustalaisten ehdokasta voimme vaikuttaa palveluiden säilymiseen Juankoskella jatkossakin.
Vain keskusta ymmärtää yhteiskunnan rakennemuutoksen välttämättömyyden ja haasteet.

ottoRe: Juankoski- keskustan menestystarina31.8.2021 10:18
"On suo, pitkospuut, tienä on vain..."

...ON SUO.

alan kolmas miesRe: Juankoski- keskustan menestystarina31.8.2021 13:19
KEPULOISTEN KESKITTÄMISPOLITIIKKA JA MÄÄRÄENEMMISTÖ OVAT SINETÖINEET JUANKOSKEN, MUURUVEDEN JA SÄYNEISEN TÄYDELLISEN TUHON.

KIRSIKKANA KEPULOISEN KERMAKAKUN PÄÄLLÄ ON KAUPUNGIN ITSENÄISYYDEN MENETYS JA RÖMMSSYN ALASAJO, VAIKKA JUANKOSKELLA KARTONGINTEKO POIKKEUKSELLISESTI KUULUU KUNNAN PERUSTEHTÄVIIN.

KESKUSTAN VIRALLINEN ÄÄNI pitää tätä kehitystä ihanteellisena kuntamallina, jossa päätöksenteko on siirretty ensin lähes 100 kilometrin päähän Kuopioon ja ALUEVAALIEN jälkeen maata ympäröivälle radalle.

Vaikka virallinen ääni on korkeasti koulutettu ALKIO OPISTOSSA ja siten syvästi sivistynyt ihminen, niin VÄ ei ole päättäjänä huomannut sitä, että JUANKOSKEN MAAKUNTAMALLI oli käytössä myös NEUVOSTOLIITOSSA noin 70 vuotta, mutta lakkautettiin toimimattomana.

Vuonna 1991 KOMMUNISTISESTA UTOPIATALOUDESTA kuitenkin siis Venäjällä luovuttiin ja siirryttiin EUROSTOLIITON tapaiseen POLIISIVALTIOON, jossa yksikin väärä sana väärässä paikassa voi viedä työpaikan, viran, yrityksen tai jopa asettaa kihlat kinttuihin.

Kun VÄ:n ym. utopistista yhteiskuntamallia, jossa kaikilla asukkailla on köyhyysrajan tuntumassa olevat tulot ja tarjolla vain yksi lähikauppa eikä tietenkään lähikouluja tai lähiterveydenhuoltoa, on pidetty pystyssä 70 vuotta eli siis vuoteen 2086 saakka, niin varmaan silloin ne asukkaat, joita mahdollisesti vielä on jäljellä 1000 (eläkeläisiä 60%) ehkä lopulta tunnustavat, että taidettiin tehdä paha virhe Koillis-Savon yhteiskuntakokeilussa.

Koska JUANKOSKELLA yhteiskunnallinen keskustelu on ns. USKON ASIA, niin yllä kuvatulle yhteiskunnalliselle kehitykselle ei keskusjohtoisessa SUOMESSA valitettavsti ole enää vaihtoehtoa.

Tälläkin hetkellä VALTAKUNNAN tärkein uutinen on UNILUKKARIN uusi OSKU-niminen KOIRANPENTU ja LENNU koiran surullinen loppu.

HERÄÄ KYSYMYS, OLLAANKO SUOMESSA PÄÄSTY JO TAIVAASEEN, JOSSA DEMUILLE ON LUOVUTETTU KAIKKI VALTA???

EK:n HÄKÄMIEHEN KIRJA EUROSTOLIITON TILASTA KERTOO KAIKEN:

□ TARZA RAAKKASI KYLMÄSTI YLI UNILUKKARIN MAJURIN NATSAT

□ KUU KIURUSTA KESÄÄN NIMITTELI JA NÖYRYYTTI "HÄKSYÄ" OSALLISTUMISESTA YHTEISKUNNALLISEEN KESKUSTELUUN KORONAN HOIDOSTA TYÖPAIKOILLA JA MUUALLA

□ HÄKÄMIES, EK:n varapuh. joht. MIKKO HELANDER ja asiantuntijalääkäri AULI RYTIVAARA saivat audienssin useiden yritysten jälkeen KUU KIURUSTA KESÄÄN kanssa KORONAN HOIDOSTA.

Kyseisen keskustelun kuluessa KONSENSUS oli HÄKÄMIEHEN mukaan kaukana, kun äänten volyymit nousivat ja KUU KIURUSTA KESÄÄN toisti monta kertaa painokkaasti:

"Nyt puhutaan, äläkä HÄKSY mene mediaan syyttämään minua".

MAAKUNTAVERON JÄLKEEN alkaa sitten Suomessa nelipäiväiset työviikot.

TYÖN JA VAPAA-AJAN SUHDETTA SYVÄLLISESTI POHDISKELLUT KORONA SANNA vahvisti tämän tuoreessa haastattelussa, jossa KORONA SANNA oli pukeutunut tummaan asuun, joka FAKE NEWS MEDIA muotitoimittajien mukaan sopii erinomaisesti KORONA SANALLE - NOSTAA SELVÄSTI VALTIONAISTEN SARJAAN!!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski- keskustan menestystarina31.8.2021 22:07
Akm saa maksaa 100 neliön huippukuntoisesta asunnosta Espoossa 300000 euroa. Meillä tällaisen saa 50000 eurolla ja edullisimmillaan jopa 30000 eurolla. Suhteellinen köyhyys kokoomusvetoisessa Espoossa on suurempi kuin Juankoskella.
Asuminen kaupunginosakeskuksessa on täällä kaikille halukkaille mahdollista. Autoa tai taksia ei tarvitse kulkemiseen.
Kukaan ei vietä vapaa-aikaansa ostoskeskuksissa. Herkutatteja poimimalla pystyy hankkimaan uuden auton tai mopon. Kulttuurin nälän pystyy karkottamaan katsomalla televisiota. Kuva tulee meille hd-tasoisena. Koronatartunnan saaminen on suhteellisen epätodennäköistä. En ole kuullut yhdestäkään tapauksesta, vaikka d-vitamiinitasomme on normaalia.
Hyvien nettiyhteyksien ansiosta voimme osallistua mielipiteenvaihtoon kenen tahansa kanssa. Itse keskustelen mieluiten sellaisten kanssa, joiden tietomäärää pystyn kartuttamaan. Silloin tuntee olleensa hyödyksi toiselle.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Juankoski- keskustan menestystarina2.9.2021 12:55
Tänään julkaistiin puolueiden kannatusmittaus. Keskustan kannatus on jopa 2 prosenttiyksikön kasvussa, koska mittauksen tarkkuusväli on +-2 prosenttia. Juankoskella kasvu voi olla jopa tätäkin suurempi, koska mittaustulos on koko maan lukema.
Parhaan kuvan tilanteesta saa liikkumalla ihmisten parissa. Kauppareissulla monet ihmiset tervehtivät minua, vaikka pitkään olivat karttaneet kohtaamista. Ilmapiiri on muutenkin toiveikas. Kuulin Petrinkin liikkuneen Juankoskella, vaikka edellisestä näköhavainnoista oli vuosia. Kaikki nämä merkit ovat rohkaisevia ja lupaavat aluevaaleihin hyvää.
Juankoskelta on mahdollisuus saada sotevaltuustoon oma ehdokas. Tämä tarkoittaa siis vain yhtä edustajaa koko entisen Juankosken alueelta. Me keskitämme äänemme Juankosken keskustaehdokkaalle. Myös muiden puolueiden kannattajat äänestävät nyt keskustaa aivan kuin me äänestimme persuja, demareita ja vasemmistoliittoa.
Tietysti odotamme ehdokasasettelun valmistumista ja varmistusta sille, että meillä on asettaa ehdokkaaksi kokenut mies. Tässä tarkoitan oikeasti miestä, esimerkiksi Raunoa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski- keskustan menestystarina2.9.2021 21:48
Olen taas saanut runsaasti palautetta sovinistisista asenteistani. Palaute on ollut aiheellista. Toivon, että keskusta asettaa ehdolle myös naisen. Sukupuolten tasa-arvoisuus on aina ollut meille tärkeä asia. Naisissa on myös paljon periaatteellisia feministejä ja tälle ilmiölle on oltava hyväksyttävä purkautumistie. Luulen, ttä löydämme sopivan naisehdokkaankin. Oma suosikkini on Säyneisestä.

alan kolmas miesRe: Juankoski- keskustan menestystarina3.9.2021 19:02
Virallinen ääni yrittää houkutella AKM:ää Juankoskelle asukkaaksi halpojen asuntojen hintoihin vetoamalla.

VÄ ei huomaa sitä, että tässä on selvä kohtaanto-ongelma.

Juankoskella ei ole töitä AKM:lle, koska Juankoskella ei arvosteta kokemusta, asiantuntemusta ja Kuopion syrjäisessä maaseutukylässä vallitsee käsittämätön KEPU-DEMUVETOINEN IKÄRASISMI.

JUANKOSKELLA KAIKKI IHMISET MENEVÄT ELÄKKEELLE JA LOPETTAVAT TYÖTEON, KUN IKÄMITTARIIN TULEE 55-60 VUOTTA.

TÄMÄ ON JOHTANUT SIIHEN, ETTÄ AUTIOITUVASSA MUSEOKYLÄSSÄ EI OLE PALVELUJA JA PANKIT EIVÄT RAHOITA EDES PETRIN ASUNTOA, JOS SATTUU TULEMAAN MYYNTIIN tai AKM tavoittelisi sitä korkeintaan esim. 30 000 EUR:n hinnalla.

PETRIN ASUNTOHAN olisi kyllä sopiva OPISKELUBOKSI, jos VÄ vain saisi järjestettyä sen ALKIO-OPISTON paikan AKM:lle, mutta tämäkin asia on jäänyt Viralliselta ääneltä vain HUULENHEITON ASTEELLE, KUTEN KEPULOISTEN PUHEET AINA MUUTOINKIN.

Nytkin VÄ on aluevaaleissa näköjään lähdössä NAISIIN SÄYNEISIIN ylipuhumaan edustajaa ALUEVAALEIHIN.

Veikkaan, että tämäkin VÄ:n julkistama suunnitelma jää taas vain puheiden asteelle, kun VÄ esittää viisaalle vaimolleen, että tarkoitus on käydä SÄYNEISISSÄ puhuja- ja junttausmatkalla.

Sehän on jo selvää SÄYNEISISSÄ käymättäkin, että VÄ:n havittelema kepuloinen naisehdokas on ALUEVALTUUSTOJEN TEHTÄVISTÄ ULKONA KUIN LUMIUKKO VIRALLISEN ÄÄNEN PIHASSSA.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Juankoski- keskustan menestystarina3.9.2021 19:54
Kaikki lupaukset on tarkoitus täyttää. Voimme tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin sitten kahvitilaisuudessa Martin Teekissä.
Asunnon ostajalle keskustan paikallisosasto luovuttaa uudet mustat juhlakengät lahjaksi.

toveri vasemaltaRe: Juankoski- keskustan menestystarina3.9.2021 22:57
Ootpa aika katkera apTeekin Martti,no,eipä sinusta muuhu ookkaa

ottoRe: Juankoski- keskustan menestystarina4.9.2021 12:08
Olikohan vuosi 1965 kun Keskustan menestystarina alkoi.

Ikiaikainen "maalaisliitto" jäi historiaan ja tilalle otettiin muodikas keskustapuolue.
Suomen "centerpartiet" oli muutoinkin luonteva ratkaisu olihan J.Virolaiselle myönnetty se mitalikin (Freudenthal?)
noina päivinä.

Mutta ei Juankoski mikään erityinen menestystarina ollut.

Pisara meressä.

Kolmatta sataa kuntaa näet lakkautettiin keskustalaisen puheenjohtajan nuijan kopauksella nykypäiviin tultaessa. (Huom Juankoski oli tässä poikkeus)

Eikä tässä vielä kaikki.

Maalaisuus katosi muillakin tavoin.

90% kaikista Suomen kyläkouluista sai näet viimeisen silauksensa tämän puolueen käsistä. Niitä oli muuten paljon, paljon...

Entäpäs meijerit sitten. Muuruvedelläkin oli ihan oma sellainen. Ja sen hallituksessa istuivat...

Ja teurastamot. Sama juttu.

Osuuspankit. Ensin meni kyläkonttorit ja sitä mukaa jäljelle jääneet.

Juankosken keskusta nosti muuten tässä profiiliaan: Pankkitalokin pantiin purkulistalle.

Menestystarina on ollut huikaiseva.

Mutta työ on vielä kesken.

Ei kiveä kiven päälle...

Sen jälkeen Keskusta on sitten nimensä mukainen.

Ja sitten voi levätä.

Vasta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski- keskustan menestystarina4.9.2021 13:18
Kyllä kansa tietää. Ainoastaan tästä syystä rakennemuutoksen hoito on Juankoskella uskottu keskustalle. Suurimman puolueen aseman säilyttäminen muutoksessa on osoitus äänestäjien tyytyväisyydestä.
Keskustan kannatus Juankoskella ei ole keskimääräistä verrattuna koko maan kannatukseen, vaan se on kaksin- jopa kolminkertaista. Toisin sanoen Juankoskella asukkaat ovat olleet keskustaan poikkeuksellisen tyytyväisiä.
Juankosken kunta oli aikanaan pörssiyhtiön suurin omistaja. Tähän ei ole pystynyt yksikään toinen kunta. Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta ainoastaan keskusta on pitänyt kannatuksensa vaikeuksien jälkeenkin.
Sanoivatpa suunpieksämisen taiturit, tämän palstan ystäväni mitä tahansa, he eivät voi muuttaa sitä tosiasiaa, että kansa tietää.

ottoRe: Juankoski- keskustan menestystarina4.9.2021 16:25
"Kyllä kansa tietää..."

Sehän oli sen kenties kaikkein lahjakkaimman maalaisliitto-taustaisen politikon yksi lempilauseista.

Ja kyllä hän parhaansa teki jotta kansa tiesi.

Kerran hänet kannettiin jopa salista ulos. Kahdesti hänen puolueensa "dissattiin" jos nyt tällaista ilmaisua on käyttäminen, lähes maanrakoon.

Ensimmäisessä käytettiin rahaa (=ruplia) ja toisessa taas umpikieroutta.

Se ei muuten ollut Sorsan tekosia.

Kyllä sen tekivät umpikepulaiset silloin kevään -83 vaalien jälkeen.

Ja se on osa sitä keskustan menestystarinaa.

On olemassa myös umpikepulaisia kuntia. Tai suurin osa niistä on niitä ex-kuntia.

Kuten oli Juankoskikin. Myös Säyneinen ja Muuruvesi.

Eniten kuitenkin niitä on tuolla Pohjois-Pohjanmaan tulevalla hv-alueella.

Siellä ne ovat ns. L-merkkisiä ja se ei tarkoita niitä jellonaveljiä. Ei.

Myönnettäköön, jotta olihan se melkoinen tarina, ei välttämättä menestystarina, kun kahden vientiteollisuusyrityksen omaava pikku kunta kulki vaaleista vaaleihin kepun ehdottoman enemmistön viitoittamaa tietä.

"myöhä tämä tieteennii piätetään, mutta voehan sitä jottae kysyä...mulla tässä kun on muitakii etuja ajettavana kun kunnan etu...."

Miten tällainen oli mahdollista? Missä olivat teollisuuspaikkakunnalle leimalliset veljet ja sisaret vasemmalta?

Ja entäpäs patruunapuolue kokoomus?

Molempien kannattajat kun kuuluivat siihen suurimpaan puolueeseen eli nukkuviin.

Tämä oli liiankin helppo havaita kun viitsi vähänkin tarkastella äänestysaktiivisuutta kunnan eri osissa.

Siinä missä etenkin Säyneisen ja Muuruveden kylien "huru-ukot ja "huuppaliisat" kyydittiin äänestämään, jäivät vuorotyöstä väsyneet duunarit mieluummin lataamaan akkujaan.

Tätä takavuosien ilmiötä kutsuttiin muuten vaalityöksi.

Kyllä raadollinen totuus siitä "kansan tietämisestä" on tässä.

Ja juuri tässä.

Vastavoima oli kyllä olemassa mutta se sai voimaa vasta sitten kun kaikki oli jo liian myöhäistä.

Tahallaan kaadettua maitoa on turha itkeä.

alan kolmas miesRe: Juankoski- keskustan menestystarina5.9.2021 1:27
Kyylä OTTO pani tuon maaseudun alasajon todella hyvin puikkoihin.

AKM on pannut merkille aivan samat kepuloisten tihutyöt:

□ Koulusta se alkoi ja Eduskunta äänesti peruskoulun puitelain sisällöstä 21. toukokuuta 1968.

Opetusministerinä oli tietysti kepuloisten Virolaisen Jussi, mikä räjäytti myös korkeakouluhin mies ja ääniperiaatteen seuraavasti:

"Virolaisen opetusministerikauden tärkeimmät saavutukset olivat peruskoulu-uudistus sekä uusien yliopistojen ja korkeakoulujen perustaminen eri puolille Suomea.

Virolaisen opetusministerivuosiin osuivat myös Vanhan valtaus 1968 ja opiskelijaliikkeen radikalisoituminen.

Virolainen asettui kannattamaan radikaalin opiskelijasiiven ajamaa yliopistojen hallintouudistusta, niin sanottua mies ja ääni -periaatetta, ja piti sitä näkyvästi esillä vuoden 1970 eduskuntavaaleissa.

Opetus ja teinikunta sekä korkeakoulut siis politisoitiin Virolaisen Jussin komennossa ja käännytettiin saarnaamaan autuaaksi tekevää YYA politiikkaa ja hippiliikkeen tukemaa maailman parannusta ja "rauhan aatetta".

Varsinaiseksi Suomen koululaitoksen tuhomisen käsikassaraksi valittiin tietysti umpivasemmistolainen demareita edustanut Erkki Aho, joka syötti omaa ideologista YHDEN VAIHTOEHDON AGENDAANSA Suomen nuorisoon URHO KEKKOSEN ja SATAMAJÄTKÄ MANUN komennossa peräti 18 pitkää vuotta, kuten alta selviää:

"Työläisperheessä varttunut Aho valmistui kansakoulunopettajaksi vuonna 1958 ja työskenteli ensin opettajana Keski-Suomessa, 1963?1965 Jyväskylän yliopiston assistenttina, 1965?1966 Suomen ensimmäisenä koulupsykologina Lahdessa ja sen jälkeen virkamiehenä kouluhallituksessa. Kouluhallituksen pääjohtajana hän toimi 1973?1991.

Aho vihittiin kasvatustieteen kunniatohtoriksi Oulun yliopistossa 1983, ja hän sai professorin arvonimen 2006.

Toiminta kouluhallituksen pääjohtajana
Aho aloitti kouluhallituksen pääjohtajana vuoden 1973 alusta Reino Oittisen jäätyä eläkkeelle.

Aho oli jo vuonna 1970 johtanut kouludemokratiatyöryhmää, joka esitti kouluneuvostojen perustamista, mikä toteutui hänen pääjohtajakautensa alussa vuonna 1973.

Kouluneuvostojen epäonnistumisesta ja 1985 tapahtuneesta lakkauttamisesta huolimatta Aho jatkoi pääjohtajana kunnes kouluhallitus ja ammattikasvatushallitus yhdistettiin uudeksi opetushallitukseksi vuonna 1991.

Hänen edeltäjänsä Oittisen kaudella perustetun TASAPÄISTÄVÄN peruskoulujärjestelmän vakiinnuttaminen ja kehittäminen muodostuikin Ahon kestävimmäksi saavutukseksi.

SDP:n vasenta laitaa edustanut Aho oli edistysmielinen ja kouludemokratiahankkeissa pitkälti samoilla linjoilla kuin Teiniliiton radikaalit, joista monet lukeutuivat taistolaisiin kommunisteihin.

Vuonna 2016 julkaistun kirjan mukaan pääjohtaja Aho olisi ollut neuvostoliittolaisia näkökantoja heijastaneen Pirkkalan koulukokeilun keskeinen alullepanija.

Aho on kiistänyt väitteen. Seura-lehden julkaiseman artikkelin mukaan kokeilun valvonta ei kuulunut Aholle vaan kouluhallituksen opetusosastolle."

Virolaisen Jussin käynnistämässä peruskoulu-uudistuksessa TASAPÄISET LAPSET oppivat kyllä lähes poikkeuksetta lukemaan, mutta LUETUN YMMÄRTÄMISEN KANSSA ON AINA OLLUT SUOMESSA VAIKEUKSIA.

Viimeisimmät PISA tutkimuksetkin jo ovat sen osoittaneet, että pelkkä LUKUTAITO ei ole enää riittävä.

Tämän näkee siitäkin, että kaikki osaa jo Suomessa lukea ns. FAKE NEWS MEDIAN uutiset TRUMPISTA, mutta vain murto-osa suomalaisista on tietoinen, kuka nuo VALEUUTISET on kansainväliseen mediaan levittänyt ja onko noilla uutisilla mitään todellisuuspohjaa.

□ Koulujen jälkeen kepuloisten tuhotöistä on tietysti syytä mainita paikallisen meijeriverkoston tuhoaminen, kuten OTTOKIN yllä mainitsee.

Paikallisen meijeriverkoston tuhoaminenhan on taas johtanut siihen, että paikalliset meijerit ja myllyt eivät ole voineet erikoistua tai ryhtyä valmistamaan esimerkiksi alkoholipitoisia oluita tai viinejä ja erikoisjuustoja jne.

Tämäkin tuhotyö on tapahtunut monopoliyhtiö VALION toimesta hyvässä yhteisymmärryksessä kepuloisten poliitikkojen ja MTK:n kanssa.

□ Meijeri verkoston tuhoamisen jälkeen keskittämisen ytimeen kepuloiset laittoivat sitten S-ryhmän päivittäistavarakaupan ja tietysti myös Hankkijan kone- ja autokaupankin.

□ Kirsikaksi kakun päälle on sitten tullut vielä OP:n pankki vakuutusryhmineen sekä tietysti Metsäliitto ja Tapiola Vakuutus jne.

□ Raisio ja teurastusala on sitten vielä oma lukunsa ja näilläkään sektoreilla ei ole puhettakaan, että minkäänlaisia paikallisia konttoreita olisi tosimielessä olemassa.

YHTEENVETONA VOIDAAN SIIS SANOA, ETTÄ KOMMUNISTISTA KESKITTÄMISPOLITIIKKAA VUODESTA 1965 LÄHTIEN HARJOITTANUT KESKUSTAPUOLUE ELI AINA PETTÄVÄ KEPU ON TUHONNUT KOKO SUOMEN MAASEUDUN.

VANHAT SUOMALAISET SANANLASKUT SANOO: "SITÄ NIITTÄÄ, MITÄ KYLVÄÄ" tai "SEN LAULUJA LAULAT, KENEN LEIPÄÄ SYÖT".

Politiikka on hyvin yksinkertainen peli, jossa järjen käytöllä ei ole paljon sijaa.

ottoRe: Juankoski- keskustan menestystarina5.9.2021 6:23
Satunpa olemaan ikäluokkaa, joka pääsi tai joutui osallistumaan noihin ensimmäisiin kouluneuvostovaaleihin.

Mentiin vuotta -73.

Ikäni muistan tuon koohotuksen ja sen käsittämättömän vastakkainasettelun ja ilveilyn, mihin oppikoulua käyviä nuoria tuolloin yritettiin ajaa.

Olinpa ehdollakin. Tulin valituksi kouluneuvostoon varalle!

Kouluneuvostoon todellakin.

Vastakkainasettelussa tuolloin on jotain samaa kuin tämän päivän politiikassa.

Yleisdemokraattinen rintama vs "fasistit"

Kokoomuslaiset nuoret olivat siis noita "fasisteja" tuolla pienellä maalaispaikkakunnalla.

Tämän teki selväksi muuan keputaustaisen perheen vesa heti kättelyssä.

Läksin kaiketi mukaan kun kaverit pyysivät. Olivat kai huomanneet jotta olin historiassa ja yhteiskuntaopissa varsin hyvä.

Kuten olinkin. Ja maalaistaustaisena oli selvä etten ole niitä "fasisteja".

Oli se muuten silmät avaava kokemus.

Maata ajettiin sosialismiin leveällä rintamalla. Ja siinä rintamassa keskustapuolue soitti jos ei ensiviulua niin selloa ainakin.

Yleisdemokraattiset sosialistit.

Toki tuolloin ja tuon nuorison keskuudessakin puhuttiin miten kepun johto on punaista mutta kenttäväki valkoista.

Näin varmaan olikin.

Tuolla paikkakunnalla SMP oli "luokiteltu" siirtolaisten puolueeksi.

Siirtolainen oli mielestäni jo tuolloin haukkumasana. Puhuin ja puhun edelleen pakolaisista keskuudessamme.

"....Pakolaiset ovat aina keskuudessamme, karjalaiset..."
(Helena ja Tuomas Anhava)

Kotipitäjässäni he olivat valtaosin salmilaisia. (Salmin pitäjä, Laatokan karjala)

En muista, että SMP olisi ollut mukana noissa vaaleissa lainkaan.

Kyllähän Veikko oli hyvin perillä mistä niissä oli kysymys.

Kuten kaikessa muussakin Freudenthal -Virolaisen touhuista.

Hyvin AKM nämä muistaakin.

Se on sitä keskustan todellista menestystarinaa.

Ja tässä tarinassa Juankosken keskusta oli myös mukana.

Mikä lie VÄ:nen osuus ollut tässä?

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Juankoski- keskustan menestystarina5.9.2021 8:51
No, eipä käy kateeksi. Minun lapsuudessani ei politiikalla ollut sijaa. Teimme työtä ja urheilimme. Ei politiikka kuulu lasten maailmaan.
Emme politikoineet edes Alkio-opistossa. Oli siellä oppilaskunnan vaalit. Olin ehdokkaana Savon keskustalaisten listalla. Muita listoja oli Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Hämeen, Varsinais - Suomalaisten jne. keskustalaiset. Ei siellä kiistelty. Olimme kiinnostuneita kaikesta, mutta en muista, että olisimme politikoineet tai kiistelleet. Minulle lapsuus ja nuoruus ja aikuisuuskin on ollut hyviä aikoja.
Politiikasta emme ole riidelleet. Emme oikeastaan kunnanvaltuustossakaan.
Annoimme pienten puolueiden puhua puhuttavansa ja teimme päätökset.
Ei mistään asiasta riitaa rakennettu.
Tietysti puolueen sisällä oli joillakin pyrkimystä puheenjohtajaksi, mutta en ole juuri muunlaiseen riitaan törmännyt.
Yleensä kuuntelimme vain rauhassa ja teimme vain päinvastoin kuin ne kovaäänisimmät esittivät. Joskus tuntui itsestäkin, että päätös ei ollut aivan hyvä.
Tällaista se politiikka on. Äkkiä siihen oppi.

ottoRe: Juankoski- keskustan menestystarina5.9.2021 9:26
Yksi ehdoton totuus tässä maailmassa ja tässä ihmisen elämässä on, että kukaan ei pääse vanhempiaan valitsemaan.

Ja toinen on, jotta jokainen täältä aikanaan lähtee.

Kukin ajallaan ja tavallaan.

Se on se meidän Luojan luomien osa.

Kun tässä ajassa eletään valeuutisten ja valheiden sekä alituisen faktantarkistamisten keskellä, niin tapanani on pistää pöytään nämä kaksi Faktaa ihan isolla kirjaimella.

Etenkin kun puhe alkaa menemään ns. ylikierroksille.

Yleensä se rauhoittaa.

Kyllähän omaan lapsuuteeni ja nuoruuteeni kuuluivat VÄ:n mainitsemat asiat.

Työtä, työtä tehtiin. Taisipa ensimmäinen askare kohdallani olla tappisäkin raahaaminen seipäältä toiselle sitä mukaa kun työ eteni.

Tappi, tappi...

Ja siitä lähtien sitä on piisannut.

Kaikenlaista.

Urheilukin on tuttua.

En tosin ollut kovinkaan hyvä niissä oikein missään. Sain tosin oppikoulun ekaluokalla korkeushypystä eka palkinnon ja hiihdossa olin kansakouluaikaan haka. Kuulaa pukkasin, sitä miesten kuulaa lähemmäs 10 metriä jo rippikouluikäisenä. Taisipa joku lusikka tulla kun käteen sai ensin 2,5 kiloisen ja myöhemmin 4 kiloisen.

Mutta vaatimattomia oli tulokset. Toiset vaan oli vielä huonompia.

Rippikoulusta sitten tuli näiden harrastusten suhteen tuhoisa paikka.

Elettiin näet aikaa, jolloin kommunistit hoilottivat niitä vallankumouslaulujaan radiossa pitkin päivää.

Samaan tapaan kuin nyt paasataan siitä ilmastonmuutoksesta.

Paasataan vaikka ei osata edes seuraavan päivän säätä ennustaa.

Paikallinen, arvossa pidetty ja arvostamani kirkkoherra pisti tähän paasaukseen vastamyrkkyä hankkien rippileireille tömäkän porukan tekemään vastavallankumousta.

Nuoren seurakunnan haikeat veisut kitaran säestyksellä iskivät nuoreen mieleeni elinikäisen leiman.

Siitä alkoi se kitaran rämpytys ja urheilu sai jäädä.

Syyhän tähän olivat ne kommunistit. Laajemmin se "yleisdemokraattinen" kansanliike, jossa keskustapuoluekin oli tuolloin mukana.

Ei ytimessä mutta mukana kuitenkin.

Ja tämä on osa sitä keskustan menestystarinaa siinä missä Juankosken synty, uho ja tuho.

Siis sen "Suur-Juankosken", josta pari muuruvetistä kylää viisasti jäivät erilleen.

Olisi pitänyt jäädä koko Muuruveden.

Aika vaan oli sellainen ja vallassa oli se kommunisti maaherrana, jotta valinnanvaraa ei ollut.

Kiltisti Muuruveden kepu tätä seurasi.

Sitä menestystarinaa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski- keskustan menestystarina6.9.2021 1:30
Akm sanoo, ettei Juankoskella ole töitä hänelle. Tämä ei pidä paikkaansa. Selasin juuri vapaan sivuja viime vuosilta. Tekstimäärä vastaa helposti paikallislehden toimittajan juttumäärää. Kirjoituksia varten on välttämätöntä tehdä myös tutustumista lähdeaineistoon, on ajateltava tai ainakin olisi pitänyt ennen kirjoittamista. Juuri tällaiseen työhön meillä on hyvät olosuhteet.
Meillä on vapaita toimitiloja, jos työ ei luonnista kotona.
Itse olen oppinut tekemään ajatustyöyä arkisia askareita suorittaessani. Lopulta on niin valmista, ettei tarvitse kuin kirjoittaa puhtaaksi.
Minulle keskusta tietysti maksaa tästä, koska se on toimeksiantajani. En tiedä onko akm:llä tällaista työnantajaa vai onko ajatteleminen ja kirjoittaminen ns. kutsumustyötä.
Minusta Trumpin toimisto olisi ainakin voinut jotenkin avustaa akm:tä. Työpanos olisi tätä edellyttänyt.
Jos saamme Alkio-opiston opinnot käyntiin kuten olemme suunnitelleet ja opinnoilla näyttäisi olevan vaikutusta, keskusta voisi aivan hyvin ajatella avustajan palkkaamista itselleni. Juuri nämä yövuorot alkavat itselleni käydä raskaaksi.
Tästäkin voimme keskustella sitten Teekissä.

alan kolmas miesRe: Juankoski- keskustan menestystarina6.9.2021 3:59
OTTO on oikeassa, ettei kukaan ennen voinut valita vanhempiaan.

Nykyisin on toisin. Lapsia voidaan ostaa, perheet hajoaa ja yksinhuoltajuudesta on tullut jo MUOTIA.

Avioparit kasvaa "ystävinä" erilleen ja lasten kasvatus on viety päiväkoteihin ja varhaiskasvatuksen piiriin, josta nuoriso sitten kasvatetaan valtakunnallisten opetusohjelmien avulla peruskouluissa ja jatkokoulutuksessa ns. yhteen ja ainoaan HERRAN NUHTEESEEN.

Lasten kasvatus on siis SUOMESSA ulkoistettu samalla tavalla kuin tehtaissa mm. huoltotehtävät on ulkoistettu, kuten on ulkoistettu myös osaketalojen entiset talonmiesten huoltotehtävät.

Terveydenhollossa on myös suuri osa palveluista ulkoistettu sairaanhoitopiireihin ja kohta ensin hyvinvointialueille ja sitten maata kiertävälle radalle.

Kaikkein pahin ulkoistus on tietysti perheiden kasvatustehtävän ulkoistus, joka sitten johtaa lopulta KOSKELAN poikamurhan tapaiseen toimintaan.

Kukaan ei valvo mitään tai ketään, eikä mikään asia ole kenenkään vastuulla.

Nykyään lapsi ei osaa ilman ohjaajaa edes ylittää katua tai puhumattakaan siitä, että suomalainen osaisi enää itse poimia marjoja pelloilta tai sieniä ja marjoja metsistä.

Nämäkin PERUSTYÖT on ulkoistettu thaimaalaisile ja ukrainalaislle poimijoille. Samoin on käynyt kalojen perkuille kalatehtaissa.

Suutarit ei enää osaa korjata kenkiä eikä kodin koneita ja elektroniikkaa ei voi edes korjata.

SUOMESTA ON TULLUT UUSAVUTTOMIEN MAA.

Kun sitten vielä pienen kansan VALTAMEDIA eli YLE, jonka kieli on Agricolan kehittämä muille tuntematon kieli, lähettää SELKOKIELISENÄ ns. UUTISIA KOKO KANSALLE STT:N kautta, niin on selvää, että kansalle voidaan syöttää mitä tahansa MANTRAA (ilmaston muutos, koronaa ja nyt luontokatoa) ja milloin mitäkin, jotta kansan syvät rivit saadaan pidettyä kontrollissa.

Tänäänkin HESARISSA pisti silmään, että YLE lähettämien STT:n UUTISTEN osalta se täysin käsittämätön tosiasia, että STT:n suurin omistaja on SANOMA MEDIA FINLAND, joka myös julkaisee FAKE NEWS HELSINGIN SANOMIA.

HESARI taas paljasti nyt myös sen, että HESARISSA pitkään rikostoimittajana ja uutispäällikkönä toiminut JANNE HUUSKONEN ei ollut kertonut työnantajalleen STT:lle, että hän olikin vuosia käyttänyt huumeita, syllistynyt monenlaisiin rikoksiin ja joutunut sovittamaan rötöksensä kalterien takana.

HUUSKONEN istui ensikertalaisena vain puolet hänelle langetetusta tuomiosta.

Tietysti herää kysymys, millaista sakkia FAKE NEWS YLE:N, HESARIN ja STT:n palkkalistoilla oikein on???

KONE OY:n suurin omistaja on ANTTI HERLIN noin 62% omitusosuudellaan.

ANTTI HERLIN on myös toiseksi suurin omistaja SANOMA Oy:ssä ja SANOMA Oy on taas Suomen suurin yksityinen mediatalo, joka julkaisee mm. HESARIA ja ILTA-SANOMIA.

SANOMA OY:n hallituksessa ja hallituksen puheenjohtajana on taas istunut pitkään ANTTI HERLIN ja nykyään hänen tyttärensä ANNA HERLIN.

Nykyään SANOMAN hallituksen puheenjohtaja on taas PEKKA ALA-PIETILÄ, joka ansioitui hallitustehtäviin NOKIASSA, HUHTAMÄESSA JA SOLIDIUMISSA.

Em. merkittävien MEDIA-ALAN omitussuhteidensa kautta ANTTI HERLIN ja HERLININ perhe näyttää siis suurelta osin hallitsevan lähes kaikkea Suomessa painettua ja sähköisesti levitettyä informaatiota.

Aamuisessa HESARISSA MARKO JUNKKARI esitteli nyt laajasti taas VIHERVASSARIEN MIELETTÖMÄN ILMASTO-OHJELMAN keskiset alakohdat seuraavasti:

□ Liikenteen päästökauppa
□ Polttoaineiden hinnan korotukset
□ Maatalouden energiaveropalautuksen poisto fosiilisilta polttoaineilta
□ Sähköautojen ajoneuvoveron kevennys
□ päästövähennystavoite maatalouden CAP-tukikaudelle
□ Ilmastoystävälliseen rehuun siirtyminen
□ Pellonraivausmaksun käyttöönotto
□ Jäteveron nosto

EMMA KARI on jo iskenyt VIHERVASSARIEN VARSINAISEN ÄSSÄN PÖYTÄÄN ja vaatii jo sellaistakin idioottimaista asiaa, että SUOMESTA on rakennettava

"LUONTOPOSITIIVINEN SUOMI VUOTEEN 2030 MENNESSÄ".

EMMA KARI myös ennusti KYNSISAMMALETUPON avulla, kenestä tulee VIHERVASSARIEN PUHEENJOHTAJA OHISALON JÄÄDESSÄ ÄITIYSLOMALLE.

EMMA KARI JA JENNI PITKO kertoivat aikovansa oppia tunnnistamaan suomalaisen metsän yleisimmät sammallajit - mikä toki on tärkeä taito ympäristöpuolueen johtohenkilölle.

EMMA KARI vielä opasti Marko Junkkaria, että "puulajit on myös hyvä osata".

VIHERVASSARIEN OLISIKIN HYVÄ TILATA METSÄHOIDON JA KASVITIETEEN ERIKOISKURSSI AKM:LTÄ. Tietysti nämä asiatkin on AKM:llä hyvin hallinnassa.

Ennen vanhaan koulujen opetusohjelmaan kuului myös kasvien keräily ja AKM:llä on vielä vanha HERBARIOKIN tallessa, joka omakätisesti piti kerätä ja laitella HERBARIOon. Vieläkin sydäntä lämmittää, kun tuli täysi kymppi arvosanaksi.

Kasveja kerätessä panin merkille, että Savonlinnan seudulla on poikkeuksellisen hieno kasvillisuus. Marja- ja sienikanta on myös erinomainen.

EMMA KARIN radikaali
toimenpideohjelma sisältää sisältää 10 merkittävää SUOJELUOHJELMAA.

Keskeinen tavoite on nyt se, että 30% Suomen maa- ja vesialueesta on välittömästi suojeltava. Kaikki luonnontilaiset metsät on saatava suojelun piiriin ja lisäksi miljoona hehtaaria on ennallistettava.

Viime viikollahan HESARI jo ilmoitti, että nyt FAKE NEWS LEHTI vahvistaa YMPÄRISTÖN JA LUONNONKADON RAPORTOINTIAAN.

Valtakunnan pääraportoijiksi oli valittu PIA ELONEN HESARIN YMPÄRISTÖTUOTTAJAKSI JA PETJA PELLI OLI VALITTU LUONTOKADON KIRJEENVAIHTAJAKSI.

Molemmat YMPÄRISTÖVASTUULLISET OLI KUVATTU LUONNOSSA: Pia istui saniaismetsässä lahoneen kuusen rungon päällä valkoiset villasukat rullalla ja Petja tirkisteli luonnonniityn keskeltä pellon laitaa UTELIAASTI kuin RUISRÄÄKKÄ.

PETJA VIELÄ HÖPISI JOTAIN AMAZONIN SADEMETSISTÄ JA MUISTA UHANALAISISTA ASIOISTA.

Tietysti FAKE NEWS HESARI raportoi myös IRINA HASALAN toimesta Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUNC) laatiman raportin PUNAISESTA LISTASTA.

RAPORTIN PUNAISEN LISTAN MUKAAN 138 374 eläinlajin elinvoimaisuusarvioinnissa on käynyt ilmi, että näistä lajeista peräti 38 500 eli 28%:a uhkaa sukupuutto.

Ranskan Marseillessa pidetyssä konferensin tärkein viesti on, että lajikato ja ekosysteemin tuhoutuminen ovat aivan yhtä eksponentiaalisia uhkia kuin ilmastonmuutos.

IRINA HASALA ei valitettavasti raportoinut siitä, oliko IUNC:n konferenssissa kannettu jonkilaista huolta siitä, että dinosaurukset, hirmuliskot, mammutit ja muut hirviot sekä neandertalin ihmisetkin ovat jo miljoonia vuosia sitten kuolleet sukupuuttoon.

Varmankaan ei kyseisessä konferessissa myöskään käsitelty sitä, pitäisikö luonto ennallistaa niin, että dinosaurukset saattaisiin vielä elvytettyä DNA fossiilien avulla elävien kirjoihin.

HESARIN KORONA SIVUILLA TAAS KORONA SANKARI THL:N MIKA SALMINEN VAHVISTI, ETTÄ KUUKAUDEN TAI KORKEINTAAN KAHDEN KUUKAUDEN KULUTTUA EKSPONENTIAALINEN KORONAPANDEMIA ON KUITENKIN KÄYTÄNNÖSSÄ OHI.

ottoRe: Juankoski- keskustan menestystarina6.9.2021 7:54
Kyllä toki lapsia voidaan ostaa ja vaikka jalostaa "koeputkessa" mutta ei lapsi itse voi tähän vaikuttaa millään tavoin.

Kyllä lapsi on edelleen objekti siis tekemisen eli toiminnan kohde ei subjekti eli tekijä.

Otto ei siedä tällaista ajatuksellista "klappia" sitten yhtään.

VÄ aloittaa toteamalla jotta Juankoski on menneinä aikoina kokenut rakennemuutoksen ja aivan oikein toteaa, että sen takana on juuri keskusta.

Toimijana eli subjektina.

Toiminnan kohteet ovat taas saaneet lähteä tienpäälle kuka minnekin, mikä toiminnan tarkoitus on ollut.

Harvinaisen rehellistä puhetta.

Joutuu miettimään onko VÄ "oikea keskustalainen" ollenkaan.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski- keskustan menestystarina6.9.2021 8:03
Pientä täydennyskoulutuksen tarvetta näyttäisi olevan tunnollisen kasvinkerääjän tietojen päivityksessä tämän päivän tasolle.
Ympäristö- ja ilmastoasioissa insinöörit ovat perinteisesti edustaneet akm:n edustamaa asennetta. Maasta elävää syvävihreää ei pysty kosiskelemaan yhteistä vihollista etsimällä.
Me tunnemme tilanteen vakavuuden ja tiedämme missä olemme menossa.
Tahdomme kulkea vastuullisen ruoka- ja metsätalouden suunnannäyttäjänä.
Juankoski tulee vielä olemaan tavoiteltu asuinpaikkakunta.
Kyllä akm:n näkemykset ovat hieman erikoisia ja päivityksen tarpeessa.

alan kolmas miesRe: Juankoski- keskustan menestystarina6.9.2021 18:13
AKM:n ajatuksissa ei ole "klappia".

Tältä osin viittaan vain Adolf Hitlerin arjalaisen rodun jalostukseen ja lukutaidottoman ISÄ AURINKOISEN NUORTEN PIONEERIEN KOULUTUKSEEN ELI AIVOPESUUN.

PUNAMULTA AATEMAAILMA, jonka peruskivi on muurattu ALKIO- ja SIROLA OPISTOISSA, on vastaavaa AIVOPESUA, jossa usein yksinhuoltaja perheissä kasvava nuori muuttuu opettamalla ja ohjaamalla "SYSTEEMIN ONNELLISEKSI" JÄSENEKSI.

TÄLLE ONNELLISELLE NUORELLE SYSTEEMI KERTOO, ETTÄ NS. HYVINVOINTIYHTEISKUNTA PITÄÄ HÄNESTÄ HUOLTA, EIKÄ MITÄÄN UUDISTUKSIA SYSTEEMISSÄ SAA TEHDÄ.

"HYVINVOINTIYHTEISKUNTA" SIIS PITÄÄ KAIKISTA TASAPUOLISESTI HUOLTA. HOLHOUS ON MENNYT JUANKOSKELLAKIN SIIHEN, ETTEI KENENKÄÄN TARVITSE YRITTÄÄ MITÄÄN, KUN SYSTEEMI PITÄÄ HUOLTA ASUKKAISTAAN.

KUN JUANKOSKELLAKIN LASKETAAN YHTEEN KUNNAN JA VALTION PALVELUKSESSA OLEVAT TYÖTEKIJÄT JA OTETAAN VIELÄ HUOMIOON ELÄKELÄISET, NIIN LOPPUTULOS ON TODENÄKÖISESTI SE, ETTÄ VARMAAN LÄHES 80% ASUKKAISTA ON TÖISSÄ KUNNAN TAI VALTION PALKKALISTOILLA TAVALLA TAI TOISELLA.

Suomessahan kenelläkään ei ole oikeutta arvostella ns. HYVINVOINTIYHTEISKUNTAA, eikä MYÖSKÄÄN NS. GLOBALISTIEN AJATUKSIA, KOSKA GLOBALISTIEN MIELESTÄ TIEDE ON EREHTYMÄTÖN.

Kuitenkaan REAALIMAAILMASSA MITÄÄN TOSIASIAA EI TARVITSE MUUTTAA YHTÄ NOPEASTI KUIN NS. TIETEELLISTÄ TOTUUTTA.

VÄ:n mainitsemassa KEPULOISTEN VASTUULLISESSA RUOKA - METSÄTALOUDEN SUUNNANNÄYTÖSSÄ ja MUUSSAKIN POLITIIKASSA KYSYMYS ON REAALIMAAILMAN KIELTÄMISESTÄ.

KAIKKI REAALIMAAILMAAN USKOVAT OVAT KEPULOISESSA AJATTELUSSA NS. "VÄÄRÄUSKOISIA".

TÄHÄN JATKUMOON tuli kuitenkin GLOBAALI MUUTOS, kun USA:n hyvä Republikaani Presidentti RONALD REAGAN piti puheen Berliinin Brandenburgin portilla ja totesi:

"MR. GORBATSOV TEAR DOWN THIS WALL!!!"

Ja niin murtui muuri ja Saksa yhdistyi.

Kysymyksessä oli vähän samasta asiasta kuin JERIKON muurien sortumisessa.

JOOSUAN MUKAAN JERIKOSSA tarvittiin vain kuutena päivänä kerran JERIKON MUURIN YMPÄRI MARSSIMINEN ja SEITSEMÄNTENÄ PÄIVÄNÄ SEITSEMÄN KERTAA MUURIN YMPÄRI MARSSIMISTA JA LOPUKSI PUHALTAA KERRAN PÄSSISARVITORVIIN, NIIN MUURI KAATUU.

NÄIN MYÖS TAPAHTUI.

MARSSIMALLA JA TORVISOITOLLA MYÖS KEPULOISTEN PUNAMULTAHALLITUKSEN LINNAKKEEN MUURIT VOIDAAN JA ON SYYTÄKIN SEITSEMÄSSÄ PÄIVÄSSÄ MURTAA, KOSKA HALLITUKSEN JA SEN EDUSTAJANA TOIMIVAN RUUNEPERI SAARIKON EHDOTTAMA VAIN 100-150 MILJ. EURON VERO-OHJELMA JOUDUTAAN KERTOMAAN TODELLISUUDESSA VÄHINTÄÄN 120:LLÄ, JOTTA VALTION TALOUS SAADAAN EDES LÄHELLE TASAPAINOA.

Valtion tase vuoden 2020 tilinpäätöksessä oli seuraava:

□ VARAT 63.2 miljardia EUR
□ VELAT 138.7 miljardia EUR
□ MANKKO 75.5 miljardia EUR

Valtion tuotot ja kulut vuoden 2020 tilinpäätöksessä olivat seuraavat:

□ TUOTOT 47.6 miljardia EUR
□ KULUT 60.3 miljardia EUR
□ "YLENSYÖNTI" 12.7 miljardia EUR

Valtion verotulot vuoden 2020 tilinpäätöksessä:

□ Liikevaihtovero 19.2 miljardia EUR
□ Tulo- ja varallisuusvero 12.9 miljardia EUR
□ Valmisteverot yms. 10.3 miljradia EUR
□ Verotulot yhteensä 42.4 miljardia EUR

FAKE NEWS HESARI raportoi 4.9.2021 Hallituksen ja siis KEPULOISTEN BUDJETTIPÄÄLLIKKÖ RUUNEPERIN AJATUKSISTA ENNEN RIIHIKÄSITTELYÄ SEURAAVASTI:

"Hallitus asetti viime keväänä tavoitteeksi, että budjettiriihessä eli ensi vuoden budjettia koskevissa neuvotteluissa päätetään 100-150 miljoonan euron valtiontaloutta vahvistavasta veroratkaisusta sekä lisäksi muista, investointeja edistävistä ja kilpailukykyä vahvistavista veromuutoksista.

Verojen tiukennukset kohdistuvat suurelta osin verosuunnittelun vastaisiin toimiin sekä verotuksessa olevien aukkojen tukkimiseen."

HUH, HUH, HUU RUUNEPERI NÄYTTÄÄ SELVÄSTI PUHUVAN AIDANSEPÄÄN OSASTA PILKKOPIMEÄÄN RIIHEN MENTÄESSÄ.

RUUNEPERIN PITÄÄ NÄKÖJÄÄN NOSTAA VEROJA PERÄTI 12.7 miljardia eli 30%:lla, jotta VALTION TUOTOT JA KULUT SAADAAN TASAPAINOON.

KARMEESEEN KUNTOON SUOMEN KANSANTALOUS ON KORONA SANNAN AIKANA AJETTU!!!

KORONA STRATEGIAN PÄIVITYSKIN ON JOUDUTTU TEKEMÄÄN SEN VUOKSI, ETTÄ KORONA SANNAN MUURIEN TAAKSE KÄTKETYN LILLIPUTTI VALTION TARU ON KOHTA LOPPU, ELLEI KORONA SANNA JA RUUNEPERI LOPETA SEN VIHON VIIMEISEN KORONAVIRUKSEN TOIVOTONTA JÄLJITYSTÄ JA KALASTUSTA HEINÄSUOVASTA.

alan kolmas miesRe: Juankoski- keskustan menestystarina6.9.2021 23:28
Eilen oli vielä KORONAVITSAUS PÄÄLLÄ ja SIITÄ SYYSTÄ MAAILMANLOPPU lähellä.

Tänään KUU KIURUSTA KESÄÄN ILMOITTI KORONA SANNAN SÄESTÄMÄNÄ, ETTÄ KORONAVITSAUS ON NYT KERTA KAIKKIAAN LOPPU.

ASIA ON MYÖS TIEDOITETTU YLE:N UUTISLÄHETYKSISSÄ AINOANA UUTISENA NOIN TUNNIN VÄLEIN KUIN AIKOINAAN JATKOSODAN LOPPUMINEN SUOMEN JA NEUVOSTOLIITON VÄLILLÄ KUIN SEINÄÄN, kun suomalaiset lopettivat sotatoimet 4. syyskuuta 1944 kello 8.00, vaikka NEUVOSTOLIITTO NIITÄ JATKOIKIN VIELÄ YHDEN PÄIVÄN VERRAN, JOTTA SAATIIN VARMISTUS SIITÄ, ETTÄ SUOMALAISET AJAA SAKEMANNUT POIS LAPISTA.

THL:N MIKA SALMINEN OLI SIIS EILEN PÄIVITTÄNYT KORONAN EKSPONENTIAALIYHTÄLÖN JA AIVAN YLLÄTTÄEN TARTUNTOJA OLI MIKAN YHTÄLÖSSÄ LÄHES NOLLA.

KORONA siis päättyi yhtä äkillisesti kuin se alkoikin.

Ei edes ERKKI usko, että KORONA SANNAN KORONASTRATEGIALLA ON OLLUT MITÄÄN TEKEMISTÄ KORONAN HILLINNÄN KANSSA.

ISRAELISSA, AMERIKASSA JA MONESSA MUUSSAKIN MAASSA ON PITKÄÄN TIEDETTY, ETTEI KAKSINKERTAINENKAAN KORONA ROKOTUS ESTÄ TAUDIN LEVIÄMISTÄ.

TÄLLÖIN JOKAINEN KORKEASTI KOULUTETTU EPIDEMIOLOGI JA VIROLOGI TIETÄÄ VARMASTI SEN, ETTÄ SUOMALAINEN AINUTLAATUINEN GEENIPERIMÄ ON AIVAN ILMEISESTI OLLUT SUOMESSA NS. VIHON VIIMEINEN KORONALUKKO.

UNILUKKARIN JA KORONA SANNAN KORONANYRKIT TAI KORONAMASKIT SEKÄ AVIEN KOKOONTUMISRAJOITUKSET TAI KOKONAISIA MAAKUNTIA KOSKEVAT KARANTEENIT NÄYTTÄVÄT VALITETTAVASTI OLLEEN VAIN PIENESSÄ ROOLISSA KORONAPANDEMIAN HILLINNÄSSÄ.

KYSYMYS NÄYTTÄÄ SIIS OLEVAN SIITÄ, ETTÄ TAUDIN HOITOTOIMET OVAT OLLEET KORONAPANDEMIAA PAHEMPIA.

JUURI PÄÄTTYNYT JA HEIKOKSI TODETTU KORONASTRATEGIA MUISTUTTAA 1990-LUVUN katastrofaalisen TALOUDELLISEN LAMAN HOITOA, jossa 35%:a suomlaisten varrallisuudesta siirrettiin pankkien ja vakuutusyhtiöiden ja valtion käsiin.

1990-LUVUN LAMAN SYYNÄ OLI SILLOINEN POLIITIKKOJEN HARHALUULO, ETTÄ MARKKA ON VAHVA JA VAKAA JA SIITÄ SEURANNUT LAPSELLINEN KÄSITYS, ETTÄ NARULLA VOI TYÖNTÄÄ.

Nyt sama tehtiin EU:n 2008 tapahtuneen finanssikriisin jälkeen KORONAN HOIDOSSA jo kolmannen kerran.

KORONAN LOPPULASKUA ei vielä tiedä kukaan, kun aletaan todella hoitamaan SUOMEN TERVEYS- ja SOTEPALVELUIHIN sekä MIELENTERVEYSPALVELUIHIN SYNTYNYTTÄ NS. KORJAUSVELKAA.

JO NYT ON KUITENKIN TARPEEN PERUSTAA RIIPPUMATON KORONAN TOTUUSKOMITEA, JONKA TEHTÄVÄKSI ON SYYTÄ ANTAA AINOASTAAN SE, MILLOIN KORONA TODELLISUUDESSA TULI SUOMEEN JA MIKÄ ON SE ILMEINEN EPIDEMIOLOGINEN SYY, MIKSI KORONA VIRUS EI NÄYTÄ TARTTUVAN SUOMALAISIIN PERUSTERVEISIIN IHMISIIN YHTÄÄN PAHEMMIN KUIN NORMAALI INFLUENSSA.

ottoRe: Juankoski- keskustan menestystarina7.9.2021 6:25
"Yksi ehdoton totuus tässä maailmassa ja tässä ihmisen elämässä on, että kukaan ei pääse vanhempiaan valitsemaan."

Voi olla, että et lukenut, et ymmärtänyt tahi ymmärsit ylläolevan omalla tavallasi.

Savossa kun mieluummin sanotaan, jotta olet omalla tavallasi oikeassa kuin sanottaisiin suoraan, jotta olet väärässä.

Keskustan menestystarina, ex-Juankoski mukaan lukien, näyttää jatkuvan.

Olikohan viime viikon "Mini-Pravda", joka kertoi jotta ei ole lääkäreitä ei.

Onhan lääkäreistä toki joskus pulaa ja aivan varmasti on pula hyvistä lääkäreistä aina.

Ja kun ei ole hyviä eikä huonoja, niin joudutaan noita ilta-aikoja vähän karsimaan.

Eiväthän kaikki sitä toki huomaa kun kaikki eivät iltaisin lääkäriä tarvitse.

Muuten, olin pitkään käsityksessä jotta meillä on täällä Juankoskella vielä terveyskeskus.

Keskus, keskustassa, keskustan...

Ei muuten ole. Siitähän on tullut asema.

Huoltokeskus, huoltoasema, huoltopiste...

Juankoskella on siis terveysasema.

Siitähän ei ole kuin kukon askel siihen,
että tämä palvelu muuttuu lähipalveluksi sinne Kuopioon.

Juankosken keskustan menestystarinaa kirjoitetaan edelleen.

Niin, ne aluevaalit lähestyvät.

Ja ne valitut aluevaltuutetut päättävät sen, missä näitä keskuksia, asemia ja pisteitä sitten jatkossa on.

alan kolmas miesRe: Juankoski- keskustan menestystarina7.9.2021 18:27
Kun AKM muutti Kainuun syrjäkylästä (Puolanka) Oulun läänin eteläisimpään Pyhäsalmen kuntaan 1954, niin lähes kaupungilta tuntuneessä kylässä oli noin 10 000 asukasta ja kepuloisten johtamassa kylässä olo tuntui onnekkaalta, kun uudessa tiilistä muuratussa talossa oli sisävessa ja VALTION HIENO VIRASTOTALO oli ASEMAN VIERESSÄ ja asuntomme oli poliisiaseman yläkerrassa.

Asuntomme sijainti oli siis strategisesti erinomainen, koska siitä saattoi tarkkailla kylän kehitystä (hyvää ja pahaa), kuten sotaväessä myöhemmin tulenjohtajaksi syvällisesti koulutetun Suomen kunnollisen kansalaisen tuleekin koko ajan tehdä.

Sittemminhän tuo kyseinen talo on todettu HOMETALOKSI jo varmaan yli 20 vuotta sitten ja on siis seissyt kylässä samanlaisena muistomerkkinä kuin JUANKOSKELLA BIOVOIMALA, jonka kellarista vieläkin puuttuu se ERIKAN LUPAAMA AKM:n NÄKÖISKUVA.

Voi hyvin olla, että JUANKOSKEN KUOPIOON LIITETYN KYLÄN KEHITYS ONKIN HYYTYNYT LIITOKSEN JÄLKEEN, KOSKA ERIKAN LUPAAMA TAITEELLINEN TYÖ AKM:n MUOTOKUVAN OSALTA JÄI PAHASTI KESKEN.

KIINASSAHAN KEHITYS ON OLLUT RIPEÄTÄ JUURI SEN VUOKSI, KUN KAIKISSA KYLISSÄ HALLINTORAKENNUKSEN SEINÄSSÄ ON KOMEA MAON KUVA.

JUANKOSKELTA ON SIIS JO AINAKIN 10 VUOTTA PUUTTUNUT "SATEENTEKIJÄN" KUVA HALLINTORAKENNUKSEN SEINÄSTÄ.

Melkein valtiomies sarjaan itsensä nostanut VÄ kuitenkin aina meni oman ilmoituksensa mukaan kaupungintalolle ja asettui tarkasti muistaakseni URHO KEKKOSEN kuvan alle, jotta häntä pidettäisiin KYLÄN "SATEENTEKIJÄNÄ".

Kyllä on JUANKOSKELLA SADETTA RIITTÄNYTKIN. PALLOILUHALLIKIN ON OLLUT LUHISTUMISVAARASSA JO VUOSIKYMMENET, KOULUJEN KATOT TEHTIIN HETI ALUKSI VUOTAVIKSI, JOTTA KORJAUSMIEHILLE TULISI TÖITÄ.

KIINTEISTÖKAUPAT KESKELTÄ KYLÄÄ TIETYSTI TEHTIIN MALTAN VANKILAAN MATKALLA OLEVAN JA JO PASSITETUN KIINTEISTÖMOGULIN JA PREMIUM BOARDIN SEKÄ BIOVOIMALAN SUURRAHOITTAJAN KANSSA.

SAA NÄHDÄ, MENIKÖ JUANKOSKEN VIRKAMIEHET JA MUUT JÄRJESTELIJÄT VIELÄ KIINNITTÄMÄÄN VALTION VIRASTOTALONKIN KIINTEISTÖMOGULIN NEMEA BANKIN PESTYN RAHAN AVULLA TAATTUJEN LAINOJEN VAKUUDEKSI.

AKM VÄHÄN IHMETTELEE SITÄKIN, MIKSI ERIKA AJATTELI LAITTAA AKM:n KUVAN KELLARIIN.

EIHÄN KEPULOISTEN PERUNAKELLAREISTA OLE KOSKAAN KOVIN KORKEALENTOISIA AJATUKSIA LÖYTYNYT.

PYHÄSALMELLA kaveripiiriini kuului tietysti myös myös VR:n henkilökunnan samanikäiset lapset ja tietysti myös heidän vanhempansa tulivat tutuiksi.

Strategiselta tarkkailupaikaltani saatoin seurata myös kunnallista päätöksentekoa, koska kunnantalolle oli matkaa noin 200 metriä ja kunnantalon vieressä oli myös Kunnanlääkärin vastaanotto ja TERVEYSTALO.

Noin 300 metrin päässä tarkkailupaikkaani oli kylän suurin työllistäjä eli PAAVO NORBERGIN johtama Salmen Sahat Oy:n saha.

PAAVOA MUKAVAMPAA seura- ja liikemistä on ole tavannut. Valitettavasti PAAVON pojilla ei sahaaminen ollut kunnolla periytynyt geeneissä ja saha joutui mieron tielle.

PYHÄJÄRVEN SANOMAT onkin nyt raportoinut kuvien kanssa, että sahan entisiä rakenuksia ollaan nyt purkamassa, kun sahatavara näköjään viedään käsistä ja samalla on todettu, että isot laskut on tulossa maaperän maisemoinnista asuinkäyttöön.

Joensuussahan maisemoitiin taannoin entinen UPM Penttilän sahan maisemoinnin hinnaksi tuli 14.5 milj. EUR:a. Tällainen lasku voisi kaataa koko Pyhäjärven kaupungin.

Iso kysymys on, minne Pyhäjärven kaupunki voi kaatua, kun lähimmät kaupungit ovat 90-180 km:n päässä. Lähin kaatumispaikka on tietysti Pyhäjärven hieno järvi, jonka rannalla Pyhäsalmen keskusta edelleenkin on.

Hienolla järvellä riittää kyllä kokoa, johon pienen kylän kaataa, koska Emolahdesta ei kirkkaalla ilmalla ilman kaukoputkea näe Maaselän lahden rantaan.

Noin 200 metrin päässä AKM:n PYHÄSALMEN entistä tarkkailupaikkaa oli KALLE RÖNKÖN perustama sekatavara- ja rautakauppa.

Kalle Rönkön pojat jatkoivat kauppa-alalla ja heistä vanhimmasta PAAVOSTA tuli lopulta myös K-Ryhmän hallituksen puheenjohtaja. PAAVOA mukavampaa K-Kauppista en ole tavannut.

Tällaisessa kyläyhteisössä kaikki tunsivat toisensa ja sosiaalinen kanssakäyminen oli vilkasta.

Vuonna 1958 Pyhäsalmi muuttui sitten yhdessä yössä ELDORADOKSI, kun ERKKI RUOTANEN löysi "KULTASUONEN" vain noin 5 km:n päästä AKM:n "TULENJOHTOPAIKASTA".

Alkoi 24h/7 jatkuva rekkaralli, kun malmia kuskattiin aluksi asemalla junaan Kokkolaan vietäväksi.

Kunnanlääkärinä pitkään toiminut Aarno Jounela, hoiti yksinään lähes 10 000 ihmisen vaivat ja läääriin pääsi heti, kun meni lääkärin vastaanotolle, jossa odotusaika oli yleensä korkeintaan 10 minuuttia.

Kahteen kertaan AKM:kin joutui käymään Jounelan vastaanotolla: jääkiekkovamma ja angiina epäily. Tikit tuli naamaan puolessa tunnissa ja angiinaa ei ollut. Oli imusolmukkeiden tulehdus - tosi kova kuume.

Jounelan diagnostisoinnin onnistumisprosentti oli ainakin minun kohdalla 100%. Arvio palvelun tasosta täysi kymppi. KORANA MASKIA EI TARVITTU.

Kunnalääkärin pojasta tuli myöhemmin luokkatoverini ja hyvä ystäväni, josta sitten kehittyi yksi Suomen johtavista kaivosalan asiantuntijoista, joka on pitkään työskennelyt myös lähes kaikkien maailman johtavien kaivosyhtiöiden kanssa ympäri maailmaa.
Tällaiset konsulttialan ystävyydet ovat "KULLAN ARVOISIA".

Ym. tarkkailupaikastani saatoin siis tarkkailla, kuinka syrjäisestä maaseutukylästä tavarat ja ihmiset yleensä lähetettiin junalla joka Iisalmeen tai Ylivieskaan päin.

Junanlähettäjällä oli lähetystehtävissä päällään aina komea virkapuku ja päässään punainen virkalakki sekä kädessään muistaakseni pyöreä lähetyslaikka.

Nykyään Pyhäsalmen nimi on muutettu Pyhäjärveksi, asukasluku on puolittunut ja Erkki Ruotasen löytämä malmio on louhittu loppuun ja kaivostoiminnalle on laitettu ristit päälle. Työttömiä on tullut alueelle noin 400.

Paikallinen lehti on kuitenkin raportoinut, että valtioneuvosto on myöntänyt 23.3 milj. euroa äkillisen rakennemuutoksen johdosta ns. "KEHITYSRAHAA". Jää nähtäväksi, pysyykö kannettu vesi kaivossa?

Pelkkä kaivostornin pumppaaminen tyhjäksi vedestä maksaa vuodessa vähintään miljoona euroa.

Pyhäsalmen kylän kohtalo muistuttaa siis selvästi myös Juankosken kohtaloa.

JUANKOSKELTA MYÖS LÄHETETÄÄN KAIKKI TARPEELLINEN TOIMINTA MUUALLE. Kuntaliitoksen jälkeen vuoden 2016 alusta lukien ja jopa sitä ennen KYYSTERIN ULKOISTUKSEN VUOKSI KUOPIOON.

JUANKOSKEN KYLÄYHTEISÖJEN ELI KESKUSTAN, MUURUVEDEN JA SÄYNEISEN KEHITTÄMINEN EI KUITENKAAN OLE KUOPION VALTUUSTON INTRESSEISSÄ, VAIKKA VÄ VÄITTÄISI MITÄ.

VÄ:n ilmoituksen mukaan JUANKOSKELTA voidaan saada aluevaaleissa vain yksi edustaja valtuustoon.

Herää kysymys, mikä on tällaisen UMPISUOLEN KALTAISEN LISÄKKEEN MERKITYS HYVINVOINTIALUEEN KEHITTÄMISESSÄ.

TÄMÄ ASIA ON NIIN TÄKEÄ, ETTÄ SE TÄYTYY SANOA ÄÄNEEN JA SUORAAN.

ESIM. JUANKOSKEN TAPAUKSESSA KYSYMYSHÄN ON SAMANLAISISTA LUOTTAMUSTEHTÄVISTÄ, JOISTA VTV:n HYVÄÄ ENTISTÄ PÄÄJOHTAJA TYTTI YLI-VIIKARIA ON NYT SYYTETTY TÖRKEÄSTÄ VIRKAVIRHEESTÄ.

JULKISESTI HIRTETTY TYTTIHÄN OLI JOUTUNUT ALLEKIRJOITTAMAAN VIRKANSA PUOLESTA LINJA-ORGANISAATIOSSA OLLEELLE VANHEMMALLE VIRKAMIEHELLE SELLAISEN TYÖSOPIMUKSEN, ETTEI TÖISSÄ TARVITSE TEHDÄ MITÄÄN MUUTA KUIN NOSTAA PALKKAA.

Ennen kuin ketään JUANKOSKELTAKIN valitaan aluevaaleissa, olisi hyvä tietää, mitä valtuustoissa oikein tehdään.

Valtuustojen ehtävistä ei ole julkisesti paljoa puhuttu, mutta sattaa olla, että valtuustot kokoontuu kuukauden välein ja ainakin valtuuston kahvien juonti kuuluu ohjelmaan.

Isoin kysymys lienee se, onko tarjolla Pauligin Presidenttiä vai S-Ryhmän Kulta Katriinaa ja se onko kahvin kera tarjolla pikkuleipä tai peräti sokerinen rinkilämunkki.

Sitten on vielä tarkoitus, että näille "PAHOINVOINTIALUEILLE" KORONA SANNA JA KEPULOISTEN RUUNEPERI NÄYTTÄVÄT JO SOPINEEN VIELÄ PERUSTUSLAIN VASTAISESTA VEROTUSOIKEUDESTAKIN.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Juankoski- keskustan menestystarina7.9.2021 20:01
Tottakai meidän olisi voinut vielä paremmin käydä, mutta vaalit toisensa jälkeen ovat osoittaneet jäljelle jääneiden asukkaiden olleen tyytyväisiä tilanteeseen ja he ovat äänestäneet keskustaa enemmän kuin mitään muuta puoluetta.
Emme voi tehdä tilanteesta muuta päätelmää kuin sen, että ihmiset ymmärtävät vaikean tilanteen, rakennemuutoksen ja etelää suosivan valtakunnan politiikan vaikutukset. Ymmärtävät, että tämän parempaan ei kukaan olisi pystynyt.
Kuten olen jo monesti kertonut, on kuntaliitos vahvistanut kotitalouksien asemaa ratkaisevasti. Kahden työssäkäyvän perheenjäsenen vuositulot on kokonaisuudessaan jopa 4000 euroa isommat oman kunnan aikaan verrattuna.
Monet ovat voineet ostaa uuden talon edullisesti ja koronan aiheuttamasta ahdistuksesta ei täällä tiedetä mitään.
Soteuudistus olisi ollut Juankoskelle itsenäisenä kuntana suuri helpotus, koska sotemenomme olivat keskimääräistä korkeammat. Emme kuitenkaan kadu liitosta, koska vapauduimme korkeasta velkataakasta.

Suuri epäonnistuminen oli tehtaan omistuksen siirtyminen hämärämiesten käsiin. Siinä meni samalla Juankosken arvokas kulttuurihistoriallinen omaisuus.
Tehtaan kohtalo oli keskustan suuri epäonnistuminen, siitä ei pääse mihinkään.
Tämä varmasti harmittaa monia. Taloudellisen vastuun siirtäminen syyllisille jäi tekemättä, mutta eihän se olisi ketään auttanut. Menetykset olivat niin suuria, ettei kukaan olisi voinut korvata aiheuttamassa vahinkoa.
Elämä jatkuu. Meillä on teollisia työpaikkoja edelleen enemmän kuin tämän kokoisissa taajamissa yleensä.
Näkijöitä kaipaisimme tänne lisää. Siksi olen houkutellut tänne akm:täkin. Näin siitä huolimatta, että hänen näkemyksensä paperin tekemisen ulkopuolella ovat vähintään erikoiset.

ottoRe: Juankoski- keskustan menestystarina8.9.2021 9:49
Arvostan rehellisyyttä...

En ole muuten ole havainnut tässä meidän kahden työssä käyvän taloudessa tuota 4000 euron vuosilisää sitten 1.1.2017.

Arvostan edelleen rehellisyyttä...

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski- keskustan menestystarina8.9.2021 10:32
Otto varmaan ymmärtää, että itsenäinen Juankosken kunta ei enää aikoihin olisi voinut kasvattaa velkaansa entiseen tahtiin. Juankosken veroprosentti olisi tänä päivänä 23. Loput tulee tariffien hintaerosta. Ja tietysti palkan suuruus vaikuttaa lopputulokseen. Jos luet tarkasti, niin huomaat lauseessa sanan "jopa". En sanonut keskimäärin.
Vaikka tilanne ei mairittele meitä keskustalaisia, pidämme kiinni rehellisyydestä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski- keskustan menestystarina8.9.2021 13:41
Oton palkkakehitys on ollut tosi heikko, jos näin on. Lähtökohdaksi pitää ottaa vuoden 2016 puolen tiliote. Vaikka olemme puolisoni kanssa eläkeläisiä ja olleet jo vuonna 2016, on yhteenlaskettu eläkkeemme taitetulla indeksilläkin noussut 3840 euroa vuodesta 2016 tähän päivään.
Oton palkannauttijaperheessä tulojen nousu pitäisi olla huomattavasti korkeampi. Lisäksi tulee vesimaksujen pienennys ja kiinteistöverojen lasku.
Jos Otto ja puolisonsa ovat entisessä työssään, on ansioiden nousu huomattavasti suurempi kuin 4000 euroa.
Meillä siis menee hyvin, mutta kaikki eivät sitä huomaa.

alan kolmas miesRe: Juankoski- keskustan menestystarina8.9.2021 16:06
VÄ on houkutellut "NÄKIJÖITÄ" Juankoskelle ja maininnut tässä yheydessä myös AKM:n nimen.

VÄ ei ole ottanut harhaisessa ajattelussaan huomioon edes sitä, että Kuopion kunnallisveroprosentit tulisivat merkitsemään AKM:n tapauksessa heti nettotulojen merkittävää laskua, eikä Kuopio ole kiinteistöjen ja asuntojen kannaltakaan kiinnostava kaupunki, jolla on massiivinen "KORJAUSVELKA" unohdettujen syrjäkylien elinkeinoelämän ja ympäristön elvyttämisessä ja ennallistamisessa.

Alla pelkkä verovertailu vuoden 2021 päätösten osalta:

Kuopio:
□ Tulovero 20.75%
□ Kiinteistövero 1.30%
□ Vakituinen asunto 0.62%
□ Muu asunto 1.35%

Espoo:
□ Tulovero 18.00%
□ Kiinteistövero 1.00%
□ Vakituinen asunto 0.41%
□ Muu asunto 1.00%

Kyllähän näistäkin veroprosenteista näkee, että KUOPIO on SAVIJALOILLA seisova VELMIES PATSAS, koska Kuopion pinta-alakin on noin 8 kertainen verrattuna Espoon pinta-alaan.

Joten miksi Kuopiossa kiinteistöjäkin on jouduttu rokottamaan täysin kohtuuttomasti, kun koko ajan laajenevaa kaupunkia on kasvatettu, eikä liitosalueilla ole yksinkertaisesti ollut enää mitään tuottavaa työtä, muuta kuin maidon tuottaminen MONOPILIYHTIÖ VALION olemattomilla ehdoilla.

Alle laitan havaintojeni tueksi asukasluvun ja pinta-alatiedot Kuopiosta ja Espoosta VÄ:lle ja muillekin tiedoksi:

Kuopio:
□ Asukkaita n. 120 000
□ Pinta-ala 4 326.35 km2
□ Vesialueita 1 085.33 km2
□ Pinta-ala 432 635 ha
□ Pinta-ala per asukas 3.61 ha

Espoo:
□ Asukkaita 294 836
□ Pinta-ala 528.03 km2
□ Vesialueita 215.70 km2
□ Pinta-ala 52 803 ha
□ Pinta-ala per asukas 0.179 ha
□ Pinta-ala per asukas 17.9 a

Tästäkin pinta-ala vertailusta nähdään, että harvaan asuttu laaja pinta-ala johtaa väkisin suuriin taloudellisiin ja sosiaalisiin ongelmiin.

VÄ ei ilmeisesti ole käynyt tutustumassa esim. naapurimaamme Venäjän laajaan maa-alueeseen, josta AKM:llä on tietysti pitkäaikaista omakohtaista kokemusta SIPERIAA myöten.

Kyllä SIPERIA OPETTAA!!!!

Kun tarkkailee Venäjänkin laajaa aluetta, niin kyllä siinä järki ihminen heti huomaa, että tuollaisen jättiläisalueen saattaminen 70 vuotta kestäneen kommunistisen kokeilun jälkeen edes tyydyttävälle länsimaiselle tasolle on ylivoimainen tehtävä jopa PUTINILLE.

Suomessa kepuloiset ovat vuosikymmenet syöttäneet äänestäjille sellaista VALION levittämää mantraa, että maidon tuotanto on se talouden viimeinen ankkuri, joka vastaa SUOMEN HYVINVOINTIVALTION KEHITYKSESTÄ ISÄLTÄ POJALLE.

Tämä NARRATIIVI on mahdollisimman nopeasti syytä siirtää historiaan, kääriä hihat ja ryhtyä uudestaan rakentamaan ns. HYVINVOINTI SUOMEA, jossa ahkera työnteko ja yksityinen yritteliäisyys nostetaan KAIKEN YHTEISKUNNALLISEN KESKUSTELUN KESKIÖÖN.

MAAPALLON ILMASTOPILLUUN JA KORONA PEIKON AVULLA TAPAHTUVA IHMISTEN PELOTTELU ON SYYTÄ TODETA EDUSKUNNASSA PAHIMMAKSI VIHAPUHEEKSI SUOMALAISTA YHTEISKUNTAA VASTAAN.

VÄ on kuitenkin jo aiemmin maininnut, että AKM:n näkökin on heikentynyt muka ikääntymisen vuoksi.

Ajokorttia uudistaessani lääkäri kuitenkin totesi, että KONGINITIIVISESSA TESTISSÄ TULI TÄYDET PISTEET SAMALLA TAVALLA KUIN TRUMPILLE, joka on saman ikäinen kuin AKM.

Lääkäri myös totesi, että AKM:n kaukonäkö on parantunut niin hyväksi, ettei ajaessa silmälasit ole tarpeen. Totesin kuitenkin lääkärille varmuuden vuoksi, että laita todistukseen niin, että laseja saa ajettaessa käyttää, jos tulee rettelö ratsiassa ja on vahingossa jäänyt kaksiteholasit silmille.

VÄ on siis tehnyt samalaisen virheellisen analyysin AKM:n näöstä, jonka VASSARIEN JAZZ Pianisti ja psykiatri ANDERSSON teki julkisesti Amerikan uudesta loistavasta presidentti Donald J. Trumpista vuonna 2016.

Anderssonhan meni antamaan TRUMPIA koskevan psykiatrista ja älyllistä kapasiteettia koskevan todistuksen, vaikka nyt jo manan maille mennyt Andersson ei ollut koskaan ollut missään tekemisissä TRUMPIN kanssa.

Muutama vuosi sitten AKM tapasi Anderssonin pyöräilemässä mustalla miestenpyörällä lähellä UNILUKKARIN MÄNTYNIEMEN asuntoa ja ylitti tietä suojatiellä pyörää työntäen.

Panin merkille, että Anderssonilla oli lippalakki pääsään ja leveälahkeiset housut jalassaan ja lahkeet oli pyykkipoikien avulla sidottu kiinni, ettei jäisi ketjujen väliin.

Tässähän ei ole mitään ihmeellistä, koska kysymyksessä on vanha suomalainen tapa. Nykyajan pyöräilijöillä on kuitenkin päässään jo kyparät kuin sotamiehillä ja pyöräilyasutki muistuttaa jo TRIATHLONISTIEN kuteita.

Vauhtihan noilla JUPPIPÖRÄIJÖILLÄ JO YLITTÄÄ FOSSIILIKÄYTTÖISEN TURBO VOLVON VAUHDIN ESPOOSSAKINMITÄ, EIKÄ SILLÄ OLE VÄLIÄ MITÄ KAISTOJA KÄYTETÄÄN TAI MIHIN SUUNTAAN AJETAAN, KOSKA AINA ON KIIRE JONNEKIN!!!!

Välittömästi tule mieleen, mistä Andersson oli tulossa ja minne oli menossa. Samalla tavalla tuli myös mieleen minulle rakas entinen Pyhäsalmen kuoleva kunta.

Aikoinaanhan kylässä oli kuuluisa APTEEKIN PEKKA, joka päivittäin ajoi samanlaiselle mustalla miestenpyörällä, jolla Anderssonkin ajoi MÄNTYNIEMEN KULMILLA.

APTEEKIN PEKALLA juttu kulki ajettaessa, kun hän itsekseen puheli kovaan ääneen kaikenlaista. Tuttuja tavatessa kovaäänistä juttua riitti.

APTEEKIN PEKKA oli hyväntahtoinen ihminen, joka jo silloisessa SUOMEN MIELENTERVEYSHUOLLOSSA oli kylmästi pokaistu vain tien päälle vailla minkäänlaista hoitoa.

Kommunistisella kiihkolla JAZZIA soittavaa Anderssonia oli ottanut vuonna 2016 päähän se, että vihdoinkin Amerikan presidentiksi tuli sellainen mies, joka viis veisasi LÄPEENSÄ KORRUPTOITUNEIDEN WASHINGTONIN IKIAIKAISTEN POLIITIKKOJEN JUONITTELUISTA.

Tällaiset miehet ovat vaarallisia korruptoituneille poliitikoille, koska he saavat asiat hoidetuksi ja poliittiset juhlapuheet jää vähemmälle.

AKM:n näkö on kunnossa ja kaukonäkö näyttää olevan jopa paranemaan päin, joten AKM taatusti selviää myös JUANKOSKELAISTEN TYÖHAASTATTELUISTA MILLOIN VAIN.

Juakoskella ongelmana vain on se, että JUANKOSKELLA ei ole töitä ja sen lisäksi Juankosken korruptoituneilla päättäjillä on maksettavanaan vielä muutamien miljoonien piikki AKM:lle tehtyjen rötösten vuoksi.

AKM kuitenkin tietää, että VÄ on lopulta periaatteen mies ja hän varmasti muistaa sen ikiaikaisen totuuden, että "kiitollisuuden velka on pahin velka" ja JUANKOSKELLA monelle tätä velkaa on kertynyt jo kohtalaisen suuri summa.

ottoRe: Juankoski- keskustan menestystarina8.9.2021 19:13
Muistelen, jotta Juankosken viimeisen vuoden veroprosentti oli 21,5 ja vakituisen asunnon kiinteistöveron peruste 0,62 tai jotain.

Kuopiossa vastaavat olivat 20,50 ja 0,55.

Paljonko sitten huushollin tulisi tienata jotta
näiden "faktojen" perusteella käteen jäisi jopa 4 tonnia enemmän?

Jopa aika paljon.

Muuten, jos leikitään ajatuksella itsenäisestä Juankoskesta edelleen, on hyvä muistaa kriisikuntakriteerien olennainen lieveneminen ja ennen kaikkea se sote, joka kertaheitolla muuttaa kuntatalouden tilan.

Velkaahan toki olisi ja roimasti olisikin mutta eihän sen taso verrattuna valtion velkoihin ole muuta kuin kärpäsen surinaa Muuruveden selällä.

Ja julkista velkaahan ei tarvitse maksaa takaisin kuten myös Arhinmäki sanoi.

Joten Juankosken menestystarina olisi edelleen aivan mahdollinen.

Tosin ilman keskustaa.

Ja se taas ei ole mahdollista...

alan kolmas miesRe: Juankoski- keskustan menestystarina9.9.2021 3:09
JULKISEN VELAN MAKUSTA AKM ON KESKUSTELLUT MYÖS KANSANTALOUDEN EMERITUS PROF. VESA KANNIAISEN KANSSA, JOKA ON OLLUT MYÖS AKM:N ja ARHINMÄENKIN LINJOILLA.

Kun julkisilla velallisilla on verotusoikeus, niin tietysti velat voidaan maksaa, jos yhteiskunta pelaa normaalin yhteiskunnan tavoin, jolloin maan vaihtotase on positiivinen.

Suomessahan näin ei ole asianlaita ja siksi ollaan oltu jatkuvasti kansantalouden syöksykierteessä.

Valtion menojen ja tulojen suhde on nykyään niin huono, ettei vaihtotasetta saada positiiviksi muuta kuin eroamalla EUROSTOLIITON EUROSTA.

Tästäkin asiasta KANNIAINEN on ollut samoilla linjoilla kuin AKM, mutta Suomessa kepuloiset ovat olleet valtiovarainministeriön johdossa ja virkamieskunta on pitkälle demuvetoista, mistä seuraa se, ettei SUOMESSA KANSANTALOUTTA ITSE ASIASSA HALUTA SAADA KUNTOON, KOSKA SE EDELLYTTÄÄ TAMMIKUUN KIHLAUKSEN PURKAMISTA.

WIKIPEDIA KERTOO EPÄONNISTUNEESTA KIHLAUKSESTA SEURAAVASTI:

"Tammikuun kihlaus on Suomen työnantajain keskusliiton 23. tammikuuta 1940 antama julistus, jossa se tunnusti ammattiliitot ja keskusjärjestö SAK:n neuvotteluosapuoliksi työmarkkinoita koskevissa kysymyksissä.

Osapuolet sopivat, että vastedes pyritään löytämään yhteisymmärrys neuvotteluteitse. Julkilausuma luettiin Yleisradion iltauutisissa 23. tammikuuta 1940 ja julkaistiin seuraavana päivänä sanomalehdissä. Tätä aiemmin vain kirjanpainajilla oli ollut työehtosopimus.

Sosiaaliministeri Karl-August Fagerholm toimi aloitteen tekijänä ja hankkeen edistäjänä.

Fagerholmin mielestä kansakunnan eheytyminen edellytti työntekijöiden oikeuksien tunnustamista. Merkittävänä taustatekijänä oli käynnissä oleva talvisota ja kansallinen yhtenäisyys sotaponnistuksissa.

Neuvottelujen tuloksena annettiin seuraava julkilausuma:

"Suomen Työnantajain Keskusliiton ja Suomen Ammattiyhdistysten Keskusliiton edustajat ovat käyneet keskenään neuvotteluja, joiden tuloksena on sovittu, että sanotut keskusjärjestöt, todeten vapaan järjestetyn toiminnan merkityksen yhteiskunnassa, tulevat luottamuksellisesti neuvottelemaan kaikista niiden toimialalla esiintyvistä kysymyksistä niiden ratkaisemiseksi mikäli mahdollista yhteisymmärryksessä".

TAMMIKUUN KIHLAUS ei ole johtanut työtekijän ja työnantajan väliseen avioliittoon, vaikka kyseinen kihlaus on ollut voimassa jo 81 vuotta.

VENÄJÄLLÄ kommunistinen komento kesti noin 70 vuotta, joten SUOMESSA on oltu TYÖPAIKOILLA riitaisesti KIHLOISSA selvästi pitempään kuin työtekijät kommunistien johtamassa NEUVOSTOLIITOSSA.

Suomen nykyinen perustuslaki astui voimaan vuonna 1999 ja siinä Suomen kansalaisilla todetaan olevan tietyt oikeudet, joista tärkeimpiä ovat seuraavat:

18 §: Oikeus työhön ja elinkeinon harjoittamiseen
19 §: Oikeus sosiaaliturvaan
21 §: OIkeusturva
22 §: Julkisen vallanon turvattava jokaisen perusoikeudet

Siinäpä on lista Suomen kansalaisen perusoikeuksista myös työmarkkinoilla.

Jokaisella täysi-ikäisella Suomen kansalaisella on siis myös oikeus vapaasti sopia palkastaan lailisen työnantajan kanssa.

Kun tammikuun kihlauksessa jokaisen Suomen täysi-ikäisen kansalaisen oikeus on tammikuun kihlauksessa vuonna 1940 luovutettu työmarkkinajärjestöille, niin ollaan siis selvästi koko ajan oltu perustuslain näkökulmasta katsoen laittomassa työmarkkinatilassa.

Tämä perustuslain näkökulmasta laiton tilanne on johtanut 81 vuoden aikana siihen, että tänä päivänä Suomessa ei ole töitä, kansantuotteen kehitys on olematonta ja sosiaaliset ongelmat ovat ilmeisiä.

Tuntuu käsittämättömältä, että Suomen poliitikot ovat hyväksyneet sellaisen olotilan, että maassa, jossa kokonaistyövoima vuonna 2020 oli yhteensä 2 741 000 henkilöä ja laaja työttömyys sekä piilotyöttömyys mukaan lukien todellisia työttömiä oli ainakin 559 000 henkilöä seuraavasti:

□ Laaja työttömyys (TEM) : 430 000 hlöä
□ Piilotyöttömät (Tilastokeskus): 129 000 hlöä
□ Työttömät yhteensä: 559 000 hlöä

Merkille pantavaa on, että Suomen työvoiman määrä on käytännössä ollut vuosina 2015-2020 lähes koko ajan virhemargiaalin puitteissa sama, kuten alta TILASTOKESKUKSEN TIETOKANNASTA SELVIÄÄ (x1000):

□ 2015: 2 689
□ 2016: 2 685
□ 2017: 2 707
□ 2018: 2 742
□ 2019: 2 740
□ 2020: 2 741

Vuoden 2021 ALUSSA TILASTOKESKUS MUUTTI TYÖLLISYYSTIETOKANTOJEN MÄÄRITELMIÄ, JOTEN ON SELVÄÄ, ETTÄ VUODEN 2021 TILASTOTIEDOT EIVÄT ENÄÄ OLE VERTAILUKELPOISIA VANHEMPIIN TIETOIHIN VERRATTUNA.

Näillä kikkailuilla työvoima lisääntyi marginaalisesti vuoden 2020 heinäkuusta vuoden 2021 heinäkuuhun ja työllisyys- ja työttömyysasteet muuttuivat seuraavasti:

□ Työllisyysaste
7/2010: 72.6%
7/2021: 74.9%

□ Työttömyysaste
7/2020: 7.5%
7/2021: 7.1%

Oleellista muutosta näissä murheellisissa luvuissa ei ole nähtävissä ja surullista on, että työttömyysastetta laskettaessa piilotyöttömät on tietysti jätetty laskematta mukaan työttömiin.

TILASTOKESKUKSEN TIETOJEN AVULLA SIIS KANSAA VEDETÄÄN KOKO AJAN NENÄSTÄ.

TILASTOKESKUS TIEDOTTI TIETOANTOJEN VUONNA 2021 SUORITETUN MUUTOKSEN JOHTUVAN EU:N TILASTOTOIMISTON YHTEENSOVITUSMÄÄRÄYKSISTÄ!!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski- keskustan menestystarina9.9.2021 8:44
Vihreille ei anneta periksi. Ei koskaan. Eikä missään asiassa. Tulipa miten kalliiksi tahansa. Tämä periaate opetettiin kotona ja opistossa.
Kalliiksi on tullut, mutta on pitänyt.

ottoRe: Juankoski- keskustan menestystarina9.9.2021 9:40
Odotan mielenkiinnolla...

(vrt. S.Löfven: Emme antaudu ikinä)

ottoRe: Juankoski- keskustan menestystarina9.9.2021 13:28
Miten mahtoi käydä hetki sitten?

Sen 11 megan kanssa.

Saiko maatalous erivapauden?

alan kolmas miesRe: Juankoski- keskustan menestystarina9.9.2021 15:20
Suomessa ei ole koskaan ollut mitään ILMASTOKRIISIÄ.

ILMASTOKRIISI VASTAA KATOLLISEN KIRKON TAANNOISTA PELOTTELUA, JOSSA MAA ON KAIKEN ELOLLISEN KESKIPISTE JA MAAILMANKAIKKEUS PYÖRII MAAPALLON YMPÄRILLÄ.

KOPERNIKUS, JOKA SYNTYI KAUPPIASSUKUUN OLI KUITENKIN OPISKELLUT MATEMATIIKKAA SEKÄ TÄHTITIEDETTÄ, TODISTI, ETTÄ MAAILMANKAIKKEUS PYÖRIIKIN AURINGON YMPÄRILLÄ JA MAA ON PYÖREÄ.

NÄMÄ MAAILMAN KAIKKEUDEN TOSIASIAT EIVÄT OLE MUUTTUNEET MAAPALLON KANNALTA MIKSIKÄÄN, VAIKKA EINSTEIN KEHITTI MYÖHEMMIN OMAT SUHTEELLISUUSTEORIANSA, JOTKA VAIN VAHVISTAVAT KOPERNIKUSEN HAVAINNOT MAAPALLONKIN OSALTA.

NYKYÄÄN VIHERVASSARIT NÄYTTÄVÄT SIIS SIIRTYNEEN AJASSA TAAKSEPÄIN JONNEKIN PIMEILLE 1400-1500 LUVUILLE, jolloin siis kuviteltiin, että maassa tehdyillä toimilla voidaan jotenkin vaikuttaa maailman kaikkeuden asioihin.

Pimeillä 1400-1500 luvuilla kansan valistusta ja kiihotusta harjoittivat papit, jotka vielä levittivät sanomaansa LATINAN KIELELLÄ, josta RAHVAS EI YMMÄRTÄNYT YHTIKÄS MITÄÄN.

NYKYPÄIVÄNÄ TÄTÄ VIHERVASARIEN MAAPALLOKESKEISTÄ SANOMAA LEVITTÄVÄT PAPPIEN SIJASTA POLIITIKOT, JOTKA OVAT KEHITTÄNEET SANOMANSA LEVITTÄMISTÄ VARTEN OMAN POLIITTISEN JARGONINSA JA KAPULAKIELEN, JOLLE EI LÖYDY MITÄÄN VASTAAVUUTTA REAALIMAAILMAAN.

JOKAISEN POLIITIKON TÄYTYY JOKAISESSA PUHEESSAN NYKYISIN MAINITA AINAKIN SEURAAVAT TÄRKEÄT KANSAAN UPPOAVAT TERMIT:

□ KESTÄVYSVAJE, MITEN LASKETTU?
□ ILMASTOTEKO, HYVÄ/PAHA?
□ HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖ, KUKA LASKENUT?
□ FOSSIILIVAPAA ENERGIA, EMÄ VALE!
□ KÖYHYYSLOUKKU, ITSE TEHTY
□ LASKENNALLISET TYÖPAIKAT, TÄYDELLLINEN SUMUTUS
□ INVESTOINTIEN VÄHYYS, MISSÄ?
□ T&K INVESTOINNIT NOSTETTAVA 4%:IIN, MISTÄ, MITÄ TUTKITAAN?
□ KORONAN KAUHEUS, MUUTAMA KUOLLUT, TALOUS KASVUSSA!!!
□ BUJETTIRIIHI, ONKO VALOT PÄÄLLÄ?

NÄILLÄ TERMEILLE EI KUITENKAAN OLE MITÄÄN LIITTYMÄÄ REAALIMAAILMAAN.

VIHERVASSARIEN ILMASTOKRIISILLÄ PELOTTELU ON SIIS PAHINTA MAHDOLLISTA TIETÄMÄTTÖMIEN KANSALAISTEN KIIHOTUSTA.

KYSYMYS ON TEKOPYHÄN ELIITIN HARJOITTAMASTA USKONNON TAPAISESTA SAARNAUKSESTA.

Ennen uskonoppineet saarnasi uskonnollista sanomaansa lähinnä kirkoissa.

Tästä on näyttöä mm. Kansallisgallerissa olevassa Albert Edelfettin 1887 ikuistamassa hienossa maalauksessa, jossa EUKOT on kokoontuneet sanaa kuulemaan RUOKOLAHDEN KIRKOLLE.

Siinäkään porukassa ei ainuttakaan MIESTÄ NÄY.

Siinä EUKOT keskenään juoruavat kylän asioista ja juonitaan samaan malliin kuin ALKIO-OPISTOSSA tai 4H kerhoissa.

HERÄÄ KYSYMYS, ketkä nyt keskenään juoruavat Suomea koskevista asioista ns. BUDJETTI RIIHESSÄ?

AKM on ollut panevinaan merkille, että MELKOINEN "AKKAVALTA" tuossa pimeässä RIIHESSÄ ON.

Kysymys on pahimmasta mahdollisesta seksuaalisesta syrjinästäkin.

Kyllä nyt 134 vuotta myöhemmin kepuloistenkin pitäisi jo pikku hiljaa nousta perunakellareista reaalimaailmaan.

Koko elämä ei voi enää nykypäivänä olla pelkää MAITOA JA VALIOTA ja BIOENERGIAA.

Kiistämätön tosiaasia on se, että MAIDON KULUTUS SUOMESSA TULEE LASKEMAAN KOHTALAISEN NOPEATA VAUHTIA VÄHINTÄÄN PUOLEEN NYKYISESTÄÄN.

TÄMÄ KEHITYS TULEE OLEMAAN KATASTROFAALINEN MAITOKAUPUNKI KUOPIOLLE, JOHON TEOLLISUUSPAIKKAKUNTA JUANKOSKIKIN LIITETTIIN 2016.

TÄSSÄKÄÄN LIITOKSESSA EI OLLUT SIJAA JÄRJEN KÄYTÖLLE.

VÄ ON TODENNUT, ETTÄ ALUEVAALEISSA JUANKOSKELTA LÖYTYY AINOSTAAN YKSI UMPISUOLEN LISÄKKEEN TAPAINEN EDUSTAJA VALTUUSTOON.

EIPÄ HÄNEN SANANSA MITÄÄN PAINA NS. ISOSSA KUVASSA.

JUANKOSKELLA ON AINA OLLUT MAHDOLLISUUS TOIMIA VAURAANA ITSENÄISENÄ KUNTANA, MUTTA KEPULOISEN KESKITTÄMISEN IDEOLOGIAN JOHDONMUKAISENA SEURAUKSENA ON AINA PIENEN KUNNAN ALASAJO.

ITSENÄISEN VEROTUSOIKEUDEN OMAAVA KUNTA VOI KUOLLA VAIN SEN VUOKSI, ETTÄ KUNNAN PÄÄTÖKSENTEKO EI PERUSTU TALOUDELLISIIN JA SOSIAALISIIN TOSIASIOIHIN.

KUN JUANKOSKELLA HYVINVOINTIA EI OLE KOSKAAN HUOMATTU, NIIN VÄESTÖ ON JOKO OLLUT KOKONAAN SOKEATA TAI SITTEN TAVALLISELLA VERONMAKSAJALLA EI OLE OLLUT PUHEVALTAA.

On OUTOA, että JUANKOSKELLA VERONMAKSAJIEN PUHEVALTA VIETIIN KEPULOISTEN TOIMESTA VUOSIKYMMENIKSI JA SEN SEURAUKSENA KOKO VAURAS KYLÄ VALITETTAVASTI TUHOUTUI MUSEOKYLÄKSI.

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Juankoski- keskustan menestystarina10.9.2021 8:29
Keskusta on vahvin tuki asiantuntijoiden kasvavaa valtaa vastaan. Varmaan akm:kin on tämän huomannut. Akm, Juankoski, Trump, keskusta.
Rintamalinjat eivät olekaan sellaisia, kun äkkiä näyttää.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankoski- keskustan menestystarina11.9.2021 7:52
Yllä on siis neljä tekijää, jotka ovat joutuneet kisaan asiantuntijoita vastaan. Meitä yhdistää tämä asia. Akm on siis yhteisessä rintamassa monen kovan kanssa. Tällä hetkellä oman sektorinsa ovat parhaiten hoitaneet keskusta ja Juankoski.
Huonoiten Trump eikä oikein hyvin mene Akm:kään, jonka täytyy jo odottaa marketin kalatiskillä viisarin heilahtamista ilta-kahdeksaan.
Voimattomat voivat olla voimakkaita vain yhdessä. Työväenliikkeessä tämä huomattiin jo aikaa sitten.

alan kolmas miesRe: Juankoski- keskustan menestystarina12.9.2021 0:54
AKM ei ole huomannnut, että TRUMPILLA menisi huonosti. Päin vastoin. Kannatus kasvaa kohisten, kun taas SENIILIÄ BIDENIA ei enää kukaan muu arvosta kuin Suomen kohta eläkkeelle jäävä UNILUKKARI.

SENIILIN JOEN YLÄMÄKI NÄYTTÄÄ KOKO AJAN JYRKKENEVÄN, KUN TYRI TOTAALISTI AFGANISTANINKIN.

SENIILI JOE LAHJOITTI 85 MILJARDIN TAALAN ASEET USA:SSA TERRORISTEIKSI LUOKITELLUIILE TALIBANEILLE JA TÄSTÄ KÄYTETÄÄN AMERIKASSA TERMIÄ "TREASON".

"Treason is the crime of attacking a state authority to which one owes allegiance.

This typically includes acts such as participating in a war against one's native country, attempting to overthrow its government, spying on its military, its diplomats, or its secret services for a hostile and foreign power, or attempting to kill its head of state.

A person who commits treason is known in law as a traitor."

Tällä hetkellä näyttää siltä, että vuoden 2022 välivaalien jälkeen SENIILI JOE viimeistään todetaan älyllisesti sopimattomaksi USA:n johtajaksi ja nähtävästi tulee ainakin 20 vuoden kakku ellei sitten ammuta jo sitä ennen.

AKM:llä ei myöskään ole mitään hätää, mutta AKM ei maksa lohesta yli 18 EUR per kilo muuta kuin pakkotilanteessa.

Tänään kuitenkin joudun taas syömään erinomaista mutta kallista lohta kanttarellikastikkella höystettynä, kun käväisin NURMIJÄRVELLÄ, jossa myös HARMAA MATTI on tavattu usein LEPSÄMÄSSÄ.

Koska oli viikonloppu, niin en viitsinyt mennä MATTIA häiritsemään, mutta minulla on sellainen tuntuma, että MATIN kautta kyllä viisaat neuvoni KEPULOISILLE menevät perille vähintään yhtä hyvin ellei jopa paremmin kuin VÄ:n kautta.

VÄ:llä on sellainen ongelma, että on paljon puhetta, mutta vähemmän on ollut JUANKOSKELLAKIN TEKOJA.

VÄ vain yrittää agitoida naisia ALUEVAALIEHDOKKAIKSI jostain syrjäkyliltä, siksi kun on kuullut REPORADIOSTA , että kuntavaaleissa naisia on valittu perinteistä enemmän päättämään yhteisistä asioista.

VÄ luulee, että tässäkin asiassa määrä on tärkeämpi kuin laatu.

Suomenkin asiat olisivat kuitenkin ihan toisella tolalla, jos HALLITUKSESSA OLI EDES YKSI TODELLINEN MIESSUKUPUOLEN EDUSTAJA.

OLI AIVAN JÄRKYTTÄVÄÄ KUULLA BUDJETTIRIIHEN TIEDOTUSTILAISUUDESSAKIN, KUINKA ANNA-MAJA HENRIKSSON VERTASI KORONA SANNAN & RUUNEPERIN 150 milj. EUR:n kestävyysvajeen parannusohjelmaakin jopa ABBA:n I Still Have Faith in You - levyyn.

Enää ei puuttunut muuta kuin se, että KORONA SANNA tai KUU KIURUSTA KESÄÄN OLISI LUKENUT KAPPALEEN PAULA NOROSEN SUPER MARSUN SEIKKAILUISTA, JOISSA SUPER MARSU VOITTAA KORONAN VIIDENNEN MUTANTIN.

Taustamusiikkina olisi tilaisuudessa voinut myös olla JORI MALMSTENIN IKIVIHREÄ "MIKKI MERIHÄDÄSSÄ", josta RAGNI MALMSTEN esitti alla olevan naisvaltaiseen hallituksen tiedotustilaisuuksien tunnariksi sopivan version vuonna 1973:

https://www.youtube.com/watch?v=qn3vwi7GjZE

Heti huomaa, että VÄ:llä on tässäkin asiassa jälkijunassa ja vahvasti vielä perunakellarissa, kun TV:ssäkin RUUNEPERI MONEEN KERTAAN TOTESI, ETTÄ HÄNEN ASIANTUNTIJANSA OVAT LAATINEET KORONA SANNAN MIELESTÄ "VIISAAN BUDJETTISOVUN".

Tietysti tällainen olotila herättää epäilyksiä, onko VÄ luotettava yhteistyökumppani, kun Juankoskella pitäisi vähitellen löytää töitä AKM:lle.

Asiassa ei yhtään auta se, että RUUNEPERI kaikissa juhlapuheissaan mainitsee Eduskunnassa, että nyt töitä alkaa löytyä parin vuoden päästä kunnissa, kun työnvälitys siirtyy kuntien vastuulle.

AKM:hä tunnetaan hyvin Junakoskella ja myös RISTOFERI tuntee hyvin AKM:n, niin tuntuu oudolta, ettei vielä ole tullut ilmoitusta siitäkään, että nyt pannaan yhdessä RÖMSSY tulille.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: