Keskustelu

eeroLoistava paluu menneisyyteen4.9.2021 11:33
Eeilenillalla suorassa teeveelähetyksessä ruottinmaalla saatiin vahvistus jo kauanaikaa spekulaatioiss olleelle huhulle.
{suora viittaus iltaäivälehtien uutisointiin}

ABBA tulee uudelleen estraadeille.

ABBAfani eero on vakaasti sitä mielipuolta, et teeveehaastattelussa ABBAn Benny ja Björn julkitoivat asian, et ABBA julkaisee uutta musikki, joka nousee tilastoihin.

eeron ikioma mielipide on, et ABBAn uudet julkaisut ovat hetkessä maailmantilastojen enitenmyydyimpien musiikkijulkaisujen ykkösiä

voin jopa lyödä vetoa asiasta.
Vetoon osallistuu tietenkin pelimiehenä tunnettu AKM

Ottopojan pelisilmästä minulle ei oo muodostunna minkäänlista kuvitelmaa. mut varsin kärkevien ja asiaymmärtämien lauselmien johdosta olen katekorioiaunut ottopojan osastoon sivistynyt henkilö

Juankosken virallinen ääni on tunnetuti pelimies,

Vrallinrn ääni on aina pelännu
tunnetut uhkapelejä.

Mut koskaan ei omilla rahoilla.
Virallisen äänen pelihistoriasta löytyy
kaikkeinaikojejen merkitävin maininta.
kepuloisien rahoilla.

JUANSKEN KAUPUNGIN TUHOAMINEN

ABBA on ja oli aikansa ilmiö-
Moropekka, AKM, ottopoika, pohjolisen martti,ym. ns. ennenvanhanhyväänaikaan synytynnä olevat tämän palstan keskustelijat ymmärtvät siihenaikaan vallistevista asioista.

Ollaan kuulolla ja katotaan, mitä tuleman pitää.
edelläolevaan vedonlyöntiin

Juankosken keskustan virallinen ääni Re: Loistava paluu menneisyyteen4.9.2021 14:33
Suomen ensimmäinen erä Espanjaa vastaan oli hyvä. Pidin Siirilän keskustahyökkäyksestä.

ottoRe: Loistava paluu menneisyyteen4.9.2021 15:15
Eero näytti käyttävän "näkymätöntä mustetta" tuossa edellä...

Onhan tämä omanlaatuisensa takaisinpaluu. Mahtanee yleisökin seurata tätä ilmiötä tuon ajan "hologrammina" myös?

Muistan tämän perusränttätänttää niin ruotsalaisena, niin ruotsalaisena esittävän laulu-soitinyhtyeen kappalestaan "Ring, Ring"

Olin näet värkännyt aivan itse bassokitaran.

Kun alettiin mukamas soittamaan.

Ingmar Englund, mainio kitaristi aikaisemmilta vuosikymmeniltä julkaisi soitto-oppaan tälle uudelle soittimelle, joka nopeasti korvasi "höyrybasson" erilaisissa kevyen musiikin kokoonpanoissa.

Jauhoin oppaan harjoitusosiota sellaisella antaumuksella jotta pian osasin sen kannesta kanteen.

Hämmästykseni oli melkoinen kun huomasin, jotta tuo ring, ring sisälsi aivan saman bassokuvion kuin eräs oppikirjan harjoite.

Sen jälkeen tuli kuunneltua noita ruottalaisia sitten hiukka enemmän mutten niistä koskaan oikein perustanut.

Jotenkin tuntuu nyt nämä uudet "löydökset" tekemällä tehdyiltä nostalgiahypetyksiltä.

Jos olisin peluri, jota en ole, en vähäisiä lanttejani noihin panisi.

Voin toki olla väärässäkin.

Harvoin olen.

alan kolmas miesRe: Loistava paluu menneisyyteen4.9.2021 18:06
Nyt pani Eero taas pahan rastin.

Minun kiinnostukseni kevyeeseen musiikkin alkoi Puolangan torilla vuonna 1953, kun jostain kovaäänisestä kuului "Minä keltaruusun kerran näin mailla Texasin...."

Sitten tuli Pyhäsalmessa Kahvila Pirtti ja aamusta iltaan Olavi Virran "Tiikerihai" 1955 ja Virastotalon talonmiehen hankkimasta radio/levysoittimessa vingutetut Tapio Rautavaaran "Isoisän olkihattu" ja "Vanha Mylly"....

Pyhäsalmeen Puolangalta muutettuamme sain nokkahuilun ja opettelin virsikirjasta, joka oli ainoa nuottikirja kylässä, "Jumala ompi linnamme ja vahva usko aivan..." ja monet muut hienot virret.

Sitten jysähti oikein kunnolla, kun saunasta tultua kuuntelin jotain lauantai-illan radio-ohjelmaa, jossa PAUL ANKA veti DIANA biisin taisi olla vuosi 1958. Siitä alkoi pitkä tie kevyen musiikin ja muunkin musiikin maailmaan. Miliza Korjuksen WARUM, Maria Callas, Sibelius, Mantovani ja venäläiset viuluvirtuoosit

PAUL ANKAN seurannasta tuli vuosikymmenien urakka. Lähes kaikki mahdolliset levyt on tullut hankittua ja Suomessa konsertit kierrettyä. PAULIA saan kiittää erimomaisesta eneglanin kielen taidostani, kun oli selvittävä biisien lyriikat. Se on muuten vaikea homma, kun sitä korvakuulolta tekee.

Siinäkin hommassa voi joutua toistoja tekemään aika lailla.

Jostain äskettäin muuten luin, että Armi Aavikon levyttäessä kappaleita niitä saatettiin myös viilata sana kerrallaan, kun ARMIN laulutaito ei ollut ihan OOPPERALAULAJAN TASOLLA.

PAUL täytti muuten 30.7.20211 80v ja esiintyy tänä syksynä täysille saleille USA:ssa 2 päivän välein.

HUH, HUH kyllä on miehellä energiaa!!!

Syntymäpäivänä onnittelijoina näytti olevan myös yksi amerikan rikkaimmista miljardööreistä WARREN BOUFFET, jonka kanssa PAUL on vetänyt duettona MY WAY:n.

Todelliset musiikkimiehet ja -naiset ovat sitkeitä - melkein ikuisia. Englannissa VERA LYNNkin levytti vielä vähän yli 100 vuotiaana, mutta kuoli muistaakseni noin vuosi sitten.

USA:ssa toinen kevyen musiikin kova stara eli TONY BENNETT ilmoitti 3.8.2021 juuri, että hän on nyt 95 vuotiaana päättänyt lopettaa 70 vuotta kestäneet julkiset esiintymisensä.

Tähän lyhyeen johdantoon kevyen musiikin maailmaan lisäisin vielä PAUL ANKAn haastattelun, kun hän julkaisi erinomaisen levynsä ROCK SWINGS noin 10 vuotta sitten.

Kyseisessä haastattelussa kysyttiin, millä tavalla voi pysyä noin pitkään pinnalla.

Vastaus oli: "Täytyy aina säilyttää silmät pallossa."

"Markkinoinnin avulla lahjattomasta muusikostakin voidaan tehdä maailman tähti, mutta "pitkää uraa haaveilevien täytyy hallita "cords", huolehtia äänestään ja hallita pienetkin musiikinteon yksityiskohdat."

Tästä johdannosta voidaankin sitten tulla ABBA:an.

Muutama päivä sitten Amerikassa NEWSMAX kanavalla huomasin, että ABBA on tekemässä jonkinlaisen paluun.

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin kysymyksessä on joistain KORONA AJAN ETÄESITYKSISTÄ, joissa käytetään hyväksi muistaakseni jotain hologrammitekniikkaa.

Jos tämä käsitykseni ABBAn uudesta tulemisesta on totta, niin kysymyksessä on minusta puhdas markkinointikikka.

Kun ABBA aikoinaan syntyi ja he löysivät oman soundinsa ja muutoinkin esittämistyylinsä, niin kysymyksessä oli nuorten hyvännäköisten ruotsalaisten laulajien ja muusikoiden porukka, joka teki monta ikimuistoista kappaletta.

Ei käy kiistäminen, että Agnetha Fältskogin seksikäs olemus oli ainakin AKM:n mielestä tärkeä osa tuota ABBA PAKETTIA.

ABBA PAKETIN SYNTYMISTÄ AUTTOI MYÖS AINAKIN AGNETHAN JA BJÖRN ULVAEUKSEN AVIOERO.

Mutta sekin on sanottava, että myös ABBA musiikki on ollut laadukasta ja siinähän pääarkkitehtina on ollut Benny Andersson, joka myös erosi vaimostaan Fridasta, mutta se ei noussut suuresti otsikoihin. Toisin kuin Agnethan ja Björnin stoori.

Minäkin innostuin ostamaan joskus 1980-luvulla yhden ABBA:n LP:n, mutta vähiin on jäänyt sen soittelu.

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin ABBAlla taisi olla USA:n Billboardin listaykkösenä ainoastaan yksi biisi eli "Dancing Queen".

Billboardin listalle nousseita parhaita biisejä ovat olleet seuraavat:

□ Waterloo #6, 1974
□ Dancing Queen #1, 1977
□ Take a Change on Me #3, 1978
□ The Winner Takes It All #8, 1981

ABBAn menestys USA:ssa kesti siis vain 7 vuotta.

ABBA musikaaleja on käytetty ABBA musiikin markkinointikeinona vähän samalla tavalla kuin esim. Elton Johnin Leijona Kuningas viritykset, jotka ainakin AKM:n mielestä ovat vain täyttä markkinahöttöä.

Näissä esityksissä kysymys on vähän samasta ilmiöstä kuin peliyhtiöissä, joista tulee ensinnä mieleen Rovio ja Supercell - AJANVIETETTÄ JOUTILAILLE IHMISILLE.

Kun tätä vertaa esim. PAUL ANKAN saavutuksiin musiikin saralla USA:ssa ja ympäri maailmaa, niin aika vaatimattomaksi ABBAn saavutukset näyttävät jäävän.

Tulipa kirjoitettua pitkä johdanto EERON käynnistämään mielenkiintoiseen veikkaukseen.

Ennen kuin aletaan veikkaamaan ABBAn uudesta tulemisesta, meidän kannattasi sopia sännöistä vähän tarkemmin.

BILLBOARDIN listasijoitus voisi olla hyvä mittari mittaamaan ABBAn levyn menestystä. Tällöin täytyisi olla perillä siitä, minkä yhtiöiden toimesta ABBAn musiikkia on tarkoitus levittää.

USA:ssa tilanne näyttää oleva se, että Obaman innostamana BOSS SPRINGSTEEN on "ainoa kunnon FAKE NEWS hovimuusikko". Sitten on iso joukko muita ns. UIMAHOUSU- JA BIKINILAULAJIA, korkeaäänisiä tummaihoisia kirkujia.

Kunnollista laulantaa Amerikan FAKE NEWS kanavilta ja erilaisista tuubeista ei enää juurikaan kuule.

1960-luvun HIPPIKULTTUURI valitettavasti BEATLESin myötä nosti huumemusiikin eräänlaiseksi musiikin valtavirraksi.

Näistä aatoksista AKM tulee sellaisiin johtopäätöksiin, että ABBAn uusi levy ei kyllä ilmeisesti yllä BILLBOARD listoilla aivan kärkeen.

Kun ABBAn huippuhetket USA:ssa humahtivat 7 vuodessa ohi, niin sen jälkeen levyt nousivat vain tasoille noin #85-95.

Olisin valmis taas tarjoamaan mitalikahvit Eerolle, Viralliselle äänelle, Otolle ja tietysti Masalle Teekissä, jos häviän tämän hieman epävarman veikkauksen.

Muussa tapauksessa muut hävinneet veikkaajat tietysti palkitsevat minut kakkukahvilla.

Tietysti sekin on selvää, Virallinen ääni myös antaa minulle lahjaksi parasta laatua olevat mustat nahkapohjaiset juhlakengät, jos taas voitto sattuu tulemaan oikeaan osoitteeseen.

Telkkarissa muuten Kuopion palomestarin poika Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi muistelivat ansiokkaasti Suomen menneitä aikoja, joihin tietysti kuului se "ihana" ja pimeä YYA aika 1948-1992.

Muistelijat olivat yksimielisiä, että OLAVI VIRTA oli joka tapauksessa Suomen kaikkien aikojen laulaja.

Satoja kertoja on OLAVIN vuonna 1960 levyttämä "TYTTÖ METSÄSSÄ" biisi myös ollut AKM:llä matkamusana, kun on matkaa on tehty Pääkaupunkiseudulta Savon ihanille maille milloin missäkin tarkoituksessa.

Juhlakahvien aikaan voidaan sitten soittaa taustamusiikkina PAUL ANKAN MY WAY biisiä. Sen tahdissahan myös Donald J. Trump tanssi vaimonsa kanssa, kun tuli valituksi USA:n Presidentiksi.

Minusta MY WAY sopii erinomaisesti myös Juankosken musiikkimaailmaan, josta tulee mieleen moni hyvä muusikko ja tietenkin JUICEN "JYRKI, JYRKI ÄLÄ TYRKI...."Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: