Keskustelu

PAsiakirjasalailua6.8.2014 12.41
Moro,
uudessa kuntalehdessä on jo kuuluisuutta saaneesta yksityisen blogin julkaisemasta kunnan salaiseksi julistamasta asiakirjasta seuraavaa:"
Netistä löytyneet Turun Fennovoima-asiakirjat olivat julkisia
Turun kaupungin mukaan ?salainen?-merkintä oli jäänyt asiakirjoihin vahingossa.

Sivun sisältö




Internetistä löytyneet asiakirjat, jotka koskivat Turun lähtemistä mukaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen, olivat julkisia.



Yksityishenkilön blogin ja Turun Sanomien kautta julkisuuteen levisi alkuviikosta tieto netistä löytyvistä salaisiksi merkityistä asiakirjoista.



Turun kaupungin näkemyksen mukaan hankkeeseen liittyvät asiakirjat eivät sisällä sellaista tietoa, että ne olisi lain mukaan pidettävä salassa.



- Valitettavasti verkkoon vietyihin asiakirjoihin jäi ?salainen?-merkintä asian valmistelu- ja neuvotteluvaiheesta. Nämä merkinnät olisi tullut asiakirjoista poistaa, kertoo Turun johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen.



- Salaukselle on aina oltava lakiperuste, jollaista ei tässä tapauksessa ollut. Selvityksen laatijan esittämä toivomus selvityksen salaamisesta ei velvoita kaupunkia salaamaan asiaa, mikäli selvitys ei itsessään sisällä lain perusteella salassa pidettäviä tietoja, Korhonen sanoo.



Asiakirjat ovat Turku Energian konserniohjepyyntö osallistua Fennovoiman Hanhikivi I -hankkeeseen ja siihen liittyvä konsulttiyhtiö Pöyryltä tilattu asiantuntijaselvitys asiasta.



Asiakirjat vietiin Turun kaupungin verkkosivuille sen jälkeen, kun Turku Energian osallistumista Fennovoima-investointiin käsiteltiin Turun kaupunginhallituksessa 21.10.2013.



Kaupunki poisti dokumentit maanantaina 4.8.2014 verkkosivuiltaan asian selvittelyn ajaksi. Dokumentit on nyt palautettu takaisin verkkoon.


Juankoskella harjoitetaan tarkoituksenmukaista salailua, kuten esim. PB:n , pankkitakaus, Juankosken Biolaitos ja sivistystoimen osalta.
Esim. PB:n valinta ja siihen liittyvät asiakirjat, onsulttiselvitykset ja muut olisi pitänyt julkaista Juankosken sivuilla, kuten myös Biolämpö Oy:n myymistä tai luovuttamista koskevat asiakirjat.
On häpeällistä selittää suunnilleen kaikkien asiakirjojen , jotka eivät ole miellyttäviä kunnalle, olevan salaisia.

päättelijäRe: Asiakirjasalailua6.8.2014 14.05
Älä Pekka turhaan murehdi.

Juankosken virallinen ääni on jo ilmoittanut, että kepun paikallisosasto maksaa laittomasti täytäntöön laitetun 5 milj. euron takauksen kaupungille takaisin.

Sinähän voit valtuuston varapuheenjohtajana lähettää nyt heti 5 milj. euron laskun kepun puoluesihteeeri Timo Laaniselle ja puheenjohtaja Juha Sipilälle hyväksyttäväksi.

Kyllä 5 milj. eurolla pyörittää Karttustenkin johdolla koko Juankosken koulutointa peräti yhden kokonaisen vuoden verran.

Kepun Laaninen varmasti mielellään korvaa myös samanlaisten salattujen kepupäätösten perusteella tehtyjen Biolämmön laittomien lahjakauppojen aiheuttamat menetykset Juankosken vilpittömille veronmaksajille.

Kaiken laittoman puuhastelun keskiössä olevalle Herra Kangasperkolle voi myös lähettää henkilökohtaisen noin 1 milj. euron vahingonkorvauslaskun ja normaalina virka-aikana sivutointen hoitamisen johdosta turhaan maksetusta korkeasta kaupungin palkasta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: