Keskustelu

s.rSäyneisen kerhotoiminta7.8.2014 10.43
Onko tulevana syksynä säyneisessä lapsille millaista kerhotoimintaa koulujen jälkeen/iltaisin? viimevuonna alhaisten kävijämäärien vuoksi melkein kaikki lopeteltiin ennen lukukauden loppua, kuinka nyt? Jos jollain on asiasta tietoa, jakaisitko tietosi, kiitos.

kehitysoptimistiRe: Säyneisen kerhotoiminta7.8.2014 11.45
Pari ehdotusta alla:

1) Ehdotan, että yrittäjä Kettunen ryhtyy järjestämään lasten labtop-tietokonekerhoa yhdessä vanhempien kanssa. Teemaksi: "Säyneisten Viikarit kehittivät Applelle Marjapelin.

2) Ehdotan, että paikallinen metsästyseura ryhtyy järjestämään luontokerhoa.
Teemaksi: "Liito-oravat ja Kotkat ovat kansallisaarteita.

3) Ehdotan, että Martat ryhtyvät järjestämään kotitalouskerhoa. Teemaksi on syytä ottaa: "Säyneisten Nuoret Mestarikokit.

4) Ehdotan, että Martat ryhtyvät jäjestämään tytöille ja pojille Tilkkukerhoja. Teemaksi sopisi: Tilkuilla Säyneisistä New Yorkiin

Kaikissa kerhoissa paikalliset yrittäjät jakavat lapsille hyvistä keksinnöistä jokaisessa kerhoillassa palkintoja. Muutkin saavat osallistua kerhoissa järjestettäviin arpajaisiin, joihin sponsorit lahjoittaa pienimuotoisia palkintoja.

kateus vie kalatkin....Re: Säyneisen kerhotoiminta8.8.2014 16.46
Minä ehdotan, että viet Juankoskelaiset lapset metsään tässä syksyn tullen keräämän sieniä ja puolukoita myyntiin. Samalla voisit valistaa heitä, kuinka paljon rikkauksia meiltä löytyy metsistä. Jospa hekin saisivat siten toimivat tietokoneet. Harmi, kun teillä siellä Juankoskella ei ole tällaisia sponssaajia, kuin meillä täällä SäyneisESSÄ.

YmärRe: Säyneisen kerhotoiminta8.8.2014 17.22
Kysy Karttuselta. Hän on ratkaisuut muutaman tosi fiksun säyneläisen kanssa jo kouluongelmat ja ns. koulukiusaamisjututkin.

harkotRe: Säyneisen kerhotoiminta8.8.2014 20.10
Hankkikaa harrastuskone netistä tai kyläkaupasta, niin kyllä puuhaa ja toimintaa riittää.

ei ollu ennenRe: Säyneisen kerhotoiminta8.8.2014 20.59
Ei ollut ennen internettiä eikä ohjattua harrastustoimintaa.

Ite tehtiin kaljatkin ja muut harrastusvälineet.

asialinjaRe: Säyneisen kerhotoiminta8.8.2014 21.30
asiallinen keskustelun avaus meni per.iilleen.Kateuttako vai tyhmyyttä?

asiaaRe: Säyneisen kerhotoiminta8.8.2014 21.32
Liikuntakerhosta kannattaa kysellä esim Tuonosen Sepolta.

KatteellinenkoRe: Säyneisen kerhotoiminta9.8.2014 0.14
Viekää lapset kouluun Juankoskelle ja etsikää kerhonne siellä. Luuleeko joku, että kun lapset viedään Juankoskelle kouluun, niin kerhoja saadaan Säyneiseen. Ottako typeriä.

kehitysoptimistiRe: Säyneisen kerhotoiminta9.8.2014 17.31
Mikään kerhotoiminta ei lähde liikkeelle ilman kerhojohtajaa tai
aktiivisia puuhamiehiä ja -naisia.

Asialliset avaukset näkyy heti johtavan asiattomiin kommentteihin.

Not invented here-kulttuuri kukoistaa näköjään Juankoskella.

Siis yllä esittämiini neljään kerhoon johtajien etsintä käyntiin VAPAASSA heti.

s.rRe: Säyneisen kerhotoiminta9.8.2014 21.14
Hei. Lapseni ovat osallistuneet useampana vuonna säyneisen ip kerhoihin, joten siitä ei ole kysymys ettei olisi käytetty ko. palvelua. osallistujia on vain ollut niin vähän, ettei noita kerhoja ole ollut tarkoituksenmukaista pyörittää. En myöskään ymmärrä miksi asioiden olisi oltava niin mustavalkoisia, että jos käy koulussa juankoskella. ei saisi osallistua sitten säyneisissä oleviin aktiviteetteihin? Kylähenki lähtee ihmisistä ja se miten kohtelemme toisiamme... Keneltäkös ei onnistuisi olla mukava ihmisille jotka ovat samaa mieltä, kuitenkin mallikylä tai mallikoulun osalta ajattelisin että kaikkia kohdellaan tasaveroisesti, asiallisesti, jopa ystävällisesti. En ole ajamassa alas palveluita, minulla ei ole pahaa sanottavaa kylästä tai sen asukkaista, jos jotain saisin toivoa, toivoisin suvaitsevaisuutta aikuisille ja sitä kautta hyvää esimerkkiä lapsille sillä mallintavat monessa aikuisia, tai ainakin muodostavat käsitystään oikeasta ja väärästä.

ps. Kuka lie ylläpitää ja päivittelee, mutta mukavan näköiset kotisivut on säyneiselle luotu =) ja monta muutakin hyvää on silmiin osunut, minä ainakin kiitän niitä ihmisiä ketkä ovat kortensa kekoon kantaneet. Kuulin joskus että aikanani olin koulua puolustamassa, se pitää paikkansa, jos olisi mennyt silloin, ei olisi enää mitä puolustaa, onneksi ei mennyt. Kaikille koulunsa aloittaville lapsille toivon koulurauhaa, aloittivatpa koulunsa sitten missä koulussa tahansa.

Pekka VRe: Säyneisen kerhotoiminta9.8.2014 23.33
Moro,
olen hyvin samaa mieltä, kun agressiivisesti kirjoittanut henkilökin. Ei täällä voida odottaa päiväkerhoja lapsille, kun koulukin tahdotaan lakkauttaa ja lakkautetaan. Koulun lakkauttaminen lopettaa kaiken lapsille suunnatun aktiiviteetin, pelkään myös urheilukentän kunnostuksen, jollei me itse sitä oteta hoitaaksemme.
Koulun lakkauttaminen lopettaa liikuntapaikan, sisäliikuntapaikan, ja samalla lamauttaa vanhempien kerhotoiminnankin siinä missä lasten kerhotoiminnan.
Kauniit puheet eivät paina mitään, kun koulu on lakkautettu ja siinä toimii lie mikä sitten toimiikaan.
Nyt jälkikäteen on turha purnata. Nyton hankittava maksulliset, siis vanhempien itse järjestetty palvelu.
Olen aina sanonut, että koulu pitää säilyttää tavalla tai toisella, koska se ei ole vain koulu, vaan palvelukeskus, joka sykkii järjestämisvelvollisuutta. Nyt sitä ei tule olemaan, vaan siinä tulee olemaan tyhjiö, joka myydään heti tai se pidetään kylmänä. Kun siinä ei järjestetä koulua, on se pois teknisen toimen hoitolistalta ja kaikki kulut lopetetaan samana päivänä. Siihen ei tule mitään kerho/vapaaajan toimintaa. Kaikki kerhotoiminta tulee keskittymään Juankoskelle.

ihmettelen minäkinRe: Säyneisen kerhotoiminta11.8.2014 17.49
Ihmetellä täytyy vanhempia jotka vietättävät lapsensa lähikoulusta kauemmas kouluun. Aika lyhytnäköistä toimintaa pidemmän päälle.

miksiköhänRe: Säyneisen kerhotoiminta11.8.2014 21.36
Miksi Juankosken kotisivuilla on ketterästi laitettu Säyneisen ja Muuruveden koulujen oppilasmäärät näkyville,mutta ei Juankosken taajaman ? Tarkoituksenhakuisuuttako taas ?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: