Keskustelu

Nasse-setäLiitoskokoukset lähestyvät9.8.2014 0.29
Heikki Toivanen
8.8.2014 13:55 (8.8.2014 17:02)


Kuopion kaupunginhallitus käsittelee maanantain kokouksessaan Tuusniemen ja Juankosken kanssa valmisteltuja kuntaliitoksia. Tuusniemen osalta kaupunginjohtaja Petteri Paronen esittää liitossopimuksen hyväksymistä. Samaan aikaan asia on esillä myös Tuusniemen kunnanhallituksessa. Myös Tuusniemellä kunnanjohtaja Toni Auvinen esittää liitossopimuksen hyväksymistä.

Juankosken tilanne on monimutkaisempi. Kaupunginhallitus aikoo keskustella asiasta, mutta itse esitys on tarkoitus tehdä vasta 18.8., jolloin asia on esillä myös Juankosken kaupunginhallituksessa. Kuopio on vedonnut valtioneuvostoon, jotta liitosavustus olisi suurempi. Tavoitteena on, että taloudellisin perusteiden kuntaliitoksen tekevään kuntaan ei sovellettaisi monikuntaliitoksen ja ketjutuksen pykäliä, jotka pienentävät avustusta.

? Sen merkitys Kuopion ja Juankosken tapauksessa on neljä miljoonaa euroa. Valtioneuvosto ei ole vielä antanut vastaustaan, kehittämisjohtaja Heikki Helve kertoo.

Kriisikunnaksi päätyneen Juankosken heikko taloustilanne on mietityttänyt politiikkoja Kuopiossa.

? Keskustelua asiasta varmasti käydään. Juankoski on kuitenkin tehnyt töitä taloutensa parantamiseksi, Helve näkee.

Kuntaliitoksista päättävät lopullisesti kuntien valtuustot. Tuusniemellä liitosvaltuusto on 25.8, Juankoskella 26.8. ja Kuopiossa 1.9.

Mahdolliset kuntaliitokset toteutuisivat 1.1.2017.






Kommentoi artikkelia

Aika mielenkiintoinen on Heikki Helveen toteamus, että Juankoski on tehnyt paljon taloutensa parantamiseksi. Pitäisiko nauraa Helveen pilalle tai nauraa hänen tietämättömyydelle ja typerälle lauseelle.

PRe: Liitoskokoukset lähestyvät9.8.2014 23.40
Muistissa on Tuusniemellä mitattu kansalaisten mielipidetutkimus, jossa n. 65 prosenttia kuntalaisista ei halunnut liitosta. Saas nähdä miten käy- ja miten käy Juankosken kun Kuopion valtuutetut miettivät yön yli.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: