Keskustelu

eeroPotkupallo11.10.2021 22:58
Jo joskus aiemmin kritisoin tästä tyhjänpäiväisestä potkupallohysteriasta.

Ukraina näytti, mihin kastiin suomi kuuluu.

Suomi on ollut aina ja on vielä jokusen sukupolven ajan potkupallon kehitysmaa.

Tästä on vielä pitkä taival päästä ulos kehitysmaan maineesta.
Ei suuret puheet tee vielä tietä ulos potkupallomaasta.

ottoRe: Potkupallo12.10.2021 6:52
Viidellä pelaajalla osaamme jo pelata yhteen.

Yhdeksällä varmaan myös mutta sitä tasoa ei oikein voi mitata.

Mutta yksitoista. Yksitoista on jo aivan liikaa.

En tiedä kuka potkupallon toi aikanaan Suomeen mutta olisi tämän pitänyt kertoa tuosta pelistä yksi yksinkertainen asia:

Antakaa pallon pyöriä eikä ukkojen hyöriä koko porukalla sen kimpussa.

Siitä se on kiinni.

alan kolmas miesRe: Potkupallo12.10.2021 23:07
Minäkään en tiedä, kuka toi POTKUPALLON SUOMEEN.

Sen minä kuitenkin tiedän, kuka toi 1950-luvulla ensimmäisen nahkaisen POTKUPALLON PYHÄSALMEEN.

Se oli tietysti AKM, jonka vanhemmat toivat Helsingissä käytyään minulle lahjaksi kylän ensimmäisen nahkaisen POTKUPALLON.

Siitä se POTKUPALLOVILLYTYS sitten alkoi PYHÄSALMELLA ja levisi VPK:n harrastukseksi.

Alussa ei ollut edes urheilukenttää, mutta joka päivä kuitenkin kesällä pelattiin POTKUPALLOA aseman nurkalla olleella hiekkakentällä auringonlaskuun saakka.

Sitten eräälle postivirkailijalle tuli joku sukulaispoika Lahdesta käymään ja näytti meille vähän mallia, miten sitä potkupalloa oikein käsitellään.

Panin merkille, ettei meidän taidot olleet läheskään kyseisen pojan taitojen tasolla. Tosin tuo Lahdesta tullut vierailija oli meitä lähes 10 vuotta vanhempi.

Kävi myös ilmi, että postivirkailija oli harrastanut POTKUPALLOA LAHDESSA, mutta kiloja oli jo kertynyt sen verran, ettei pärjännyt enää meille juoksussa.

Sen panin myös merkille, että hieman pyylevöitynyt postivirkailija ei kuitenkaan tiennnyt kasvimaan hoidosta mielestäni mitään.

Perunatkin laittoi lähes puolen metrin korkuisiin penkkeihin ja kääri puolen metrin pituiset ituset yksittäin jokaisen perunan ympärille vähän kuin lahjapakettiin, jonka varovasti asetteli sitten syvään vakoon. Sen hitaampaa perunan istuttajaa en ole eläessäni nähnyt.

Savon ihanilla mailla oli tullut pienestä pitäen nähtyä, miten perunaa viljelllään kivisillä pelloilla.

Ikuisesti muistan, kun naapurintalon isäntäkin multasi perunapeltoja kivisellä pellolla ja järvenlahden yli kantautui kivien jatkuva kolina ja sitten isannän huuto: "VIRVA PERKELE!!!".

Ei postivirkailijan perunat kasvaneet läheskään sitä vauhtia, jota AKM:n istuttamat perunat kasvoivat.

AKM kuitenkin huomasi siis jo varhain, että potkupallo oli keksitty jossain muualla Suomessa jo ennen kuin me innostuttiin palloa potkimaan PYHÄSALMELLA.

Olimme siis POTKUPALLOSSA aloittelijoita.

Meistä kenestäkään ei sittemmin koskaan kehittynyt ns. OIKEITA POTKUPALLOILIJOITA, kun kunnollinen POTKUPALLOVALMENNUS PUUTTUI.

MEILLÄ EI MYÖSKÄÄN OLLUT KOSKAAN ESIMERKKINÄ KUNNON POTKUPALLOILIJAA, JOHON OLISI HALUTTU SAMAISTUA.

URHEILUKIRJOISTA KUITENKIN LUETTIIN, ETTÄ UNKARISSA OLI KUULUISA POTKUPALLOILIJA FERENC PUSKAS, JOTA TIETYSTI IHAILTIIN.

WIKIPEDIA KIRJOITTAA PUSKASISTA SEURAAVASTI:

"Ferenc Puskás Biró, alkujaan Ferenc Purczeld, (2. huhtikuuta 1927 Kispest ? 17. marraskuuta 2006 Budapest) oli unkarilainen jalkapalloilija ja valmentaja. Hänellä oli myös Espanjan kansalaisuus. Puskásia pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista.

Puskás edusti Unkarin maajoukkuetta sen kulta-aikoina 1940-luvun lopussa ja 1950-luvun alussa. Hän pelasi 85 ottelua Unkarin paidassa ja teki niissä ennätykselliset 84 maalia.

Hän oli myös mukana Unkarin voittaessa kultaa Helsingin olympialaisissa 1952 ja hävitessä MM-loppuottelun 1954."

PUSKAS SIIS TEKI UNKARIN MAAJOUKKUEPAIDASSA MAALIN LÄHES JOKAISESSA OTTELUSSA.

PUKKI nousi eilen Suomen maajoukkueen maalipörssin kärkeen seuraavasti:

□ Teemu Pukki 98 ottelua 33 maalia
□ Jari Litmanen 137 ottelua 32 maalia
□ Mikael Forssell 87 ottelua 29 maalia
□ Jonatan Johansson 106 ottelua 22 maalia
□ Ari Hjelm 100 ottelua 22 maalia

KUN VERTAA SUOMALAISIA NS. "POTKUPALLOTÄHTIÄ" ESIM. UNKARIN PUSKASIIN, NIIN KYLLÄ VOI SANOA, ETTÄ MEIKÄLÄISILLÄ POTKUPALLOILIJOILLA ON VIELÄ PITKÄ MATKA TODELLISTEN "TÄHTIPELAAJIEN" HALL OF FAMEEN.

Potkupallossa, eikä misään muussakaan urheiluljissa riitä se, että osallistutaan "tasa-arvoisesti" johonkin kilpailuun.

Suomeen on jostain kummasta syystä iskostettu ajatus, että meidän kaikkien pitää olla "tasa-arvoisia" ja "tasapäisiä".

Tämä tasa-arvoasia on vienyt Suomen siihen, että lähes kaikki osaavat nykyään lukea ja kirjoittaa, mutta hyvin suurelta osalta kansasta puuttuu esim. LUETUN YMMÄRTÄMINEN, koska aina tarvitaan joku virkamies, joka selkokielellä kertoo, mitä kirjoitetussa tai luetussa tekstissä on sanottu.

POTKUPALLOSTA PUHUTTAESSA ON SIIS HYVÄ HUOMATA, ETTÄ MEILTÄ PUUTTUU NS. MAALINTEKIJÄT LÄHES TYYSTIN.

PUKIN TEHOKIN ON OLLUT VAIN NOIN 30% PUSKAKSEN TEHOSTA.

Tietysti PUKKI on HYVÄ PELAAJA, MUTTA TIETTÄVÄSTI PUKKI ON HIEMAN YKSIPUOLINEN PELAAJA, KUN HÄN EI KÄSITTÄÄKSENI HALLITSE PÄÄPELIÄ.

TÄSSÄ SUHTEESSA ERO ESIM. PORTUGALIN RONALDOON ON VALTAVA.

Toisaalta voidaan myös sanoa niin, että PUKKI VARMAAN TEKISI MAALEJAKIN HUOMATTAVASTI ENEMMÄN, JOS HÄNELLE SYÖTETTÄISIIN TARPEEKSI USEIN JA TARKASTI.

Tässä kannattaa hypätä hetkeksi jääkiekon puolelle, jossa Kanadan GRETSKYSTÄ tuli legenda, kun hänen laidoillaan pelasi KURRI JA TIKI TIIKANEN.

NÄKÖJÄÄN LUONTAINEN MAALITYKKI PUKKI VOIDAAN HELPOSTI MYÖS TEHDÄ ASEETTOMAKSI, KUN HÄNELLE TULEVAT SYÖTÖT VAIN BLOKATAAN, NIIN SILLOIN SUOMEN OMASSA PÄÄSSÄ VERKKO SOI JOKA MATSISSA.

SUOMALAISTEN HUUHKAJA HYSTERIAN KYLLÄ YMMÄRTÄÄ, KUN FANIT OVAT VIHDOIN LÖYTÄNEET, JONKUN PELAAJAN, JOKA AINAKIN ITSE ON TULLUT SIIHEN TULOKSEEN, ETTÄ PELKÄSTÄÄN PUOLUSTAMALLA EI JALKAPALLOSSA PITKÄLLE POTKITA.

ITALIANKIN AZZURI VOITTI JUURI EUROOPAN MESTARUUDEN, KUN OLI SIIRTYNYT HYÖKKÄÄVÄÄN PELITAPAAN.

SILTI USKON, ETTÄ POTKUPALLOSSAKIN NOIN 20-30 HUIPPUPELAAJAA VOIDAAN SUOMEENKIN SAADA, KUN VARMISTETAAN SE, ETTÅ SUOMALAISILTA KENTILTÄ VOI PÄÄSTÄ PELAAMAAN EUROOPAN HUIPPUSEUROIHIN JA SIIS RAHAN TEKOON.

VARMIN KEINO TÄHÄN LIENEE SE, ETTÄ ESIM. HJK TEKEE JONKIN TYYPPISEN FARMISOPIMUKSEN; JONKUN EUROOPPALAISEN HUIPPUJOUKKUEEN KANSSA.

SAMMAKKO ANTIN VOITETTUA VIIME EDUSKUNTAVAALIT NIUKASTI. SUOMESSA PÄÄTTÄJILLE JA HALLITUKSEN EDUSTAJIILE NOUSI PÄÄHÄN, ETTÄ VALTAKUNNASSA VOIDAAN LÄHES JOKA ASIASSA MUSTA MUUTTAA VALKOISEKSI, KOSKA SUOMI ON KOKOANSA SUUREMPI MAA.

SUOMI on kyllä pinta-altaan verrattain iso maa, mutta meillä on TUOTA ÄLYLLISTÄ JA MUUTA HENKISTÄ KAPASITEETTIA HUOMATTAVASTI VÄHEMMÄN KUIN MEITÄ VÄKIRIKKAAMMISSA MAISSA.

TÄMÄ MAAN SUURI PINTA-ALA sotkee monen ajatukset ja me helposti luullaan, että me olemme lähes kaikissa asioista muita maita viisaampia.

TOSIASIASSA TULOKSET OVAT KUITEKIN OLLEET HYVIN HEIKKOJA MONISTA HYPETYKSISTÄ JA HYSTERIOINNEISTA HUOLIMATTA.

KIISTÄMÄTÖN TOSIASIA kuitenkin siis on, "et on maamme köyhä ja siksi jää" (HESARIN tarina):

"Tommi Nieminen HS
17.4. 2:00 | Päivitetty 17.4. 7:23

KUUSITOISTA vuotta sitten ? elokuussa 2005 - tein laajan jutun suomalaisesta lapsiperheköyhyydestä.

On maamme köyhä, siksi jää

Vuonna 2005 Suomessa oli peräti 130 000 köyhyysrajan alla elävää lasta. Sen jälkeen on ollut yhdeksän hallitusta. Niiden vahtivuoroilla ennätyskorkea lapsiperheköyhyys on tullut jäädäkseen."

UNILUKKARIKIN oli mennyt kannustamaan HUUHKAJIA isolla rahalla korjatulle STADIONILLE, mutta sekin tilaisuus meni pieleen, kun SUOMI HÄVISI NOLOSTI KOTIKATSOMON EDESSÄ ja VESSOIHINKAAN EI TIETTÄVÄSTI PÄÄSSYT VAIKKA OLI YLI 300 milj. EUROA laitettu remonttiin.

Kaiken lisäksi HUUHKAJIA VIELÄ STADIONILLA FANITTAMASSA OLLEELTA UNILUKKARILTAKIN KYSYTTIIN MIELIPIDETTÄ VALTIONEUVOSTON LINNAN ELOKAPINALLISTEN HYÖKKÄYKSESTÄ, EIKÄ UNILUKKARI OLLUT SELVÄSTIKÄÄN KOKO ASIASTA KARTALLA.

URKIN AIKAAN PRESIDENTTI EI OLLUT MYÖSKÄÄN KARTALLA, KUN NEUVOSTOLIITON KOSYGIN RANTAUTUI MUINA MIEHINÄ ARVAAMATTA SUKELLUSVENEELLÄ HIITTISTEN VESILLÄ HANKOON MUKAMAS "KALAREISSULLE":

"Pääministeri Aleksei Kosygin teki sukellusveneellä pelottavaksi luonnehditun vierailun Hiittisten vesille lokakuun alussa. Ruotsin laivojen liput myytiin loppuun vierailusta tulleen tiedon tultua julkisuuteen.

Kosygin rauhoitteli Kekkosta ja lupasi öljyä ja rauhaa, mutta antoi myös viestin, miten Suomen sisäpolitiikka oli jatkossa hoidettava. Tämän viestin hän välitti tosin vain SKP:n johdolle.

Kosygin korosti "koko vasemmistolaisen työväenliikeen ja SKP:n yhteistyön merkitystä Neuvostoliitolle". On tuskin liioiteltua väittää, että T?ekkoslovakian miehityksen seurauksena käynnistyi "suomettumisessa" jälleen uusi vaihe."

HERÄÄ KYSYMYS: "MAHTAISIKO UNILUKKARI OLLA KARTALLA, JOS HÄNEN HYVÄ YSTÄVÄNSÄ PUTIN RANTAUTUISI KOLERA-ALTAALLE SUKELLUSVENEELLÄ KUOKKIMAAN SUOMEN ITSENÄISYYSPÄIVÄN VIETTOA 6.12..2021 ILMAN KORONAPASSIA TAI MASKIA.

TÄSTÄ SE SUOMEN MENESTYS POTKUPALLOSSAKIN KIIKASTAA!!!!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: