Keskustelu

eeroBottaksen mökkiprojekti14.10.2021 19:49
Joku asiakas oli jättänynnä kahvikuppilan pöydälle suomen kuuluisimman juorulehsen SEISKAN

Kahvia nautiskellessani samalla selasin lehden toinen toistaan julkisuushakuisampia, maatakaatavampia ja somekansan tajunnanräjäyttäviä otsikoita.

Sattupa silmään otsikko, joka herätti kiinnostukseni.

Tässä ja nyt F1 tähden lapin mökistä kuvat.
Toimittaja kirjoittaa:
"Sitkeän tutkimusten jälkeen seiska on selvittänyt, että Valtteri Bottaksen mökkiprojekti sijaitsee
!!! KILPISJÄRVEN !!!
kunnassa Käsivarren Lapissa !! "

Missähän lienee seiskan toimittaja
Olli Suominen ollu, kun kiertokoulussa oli maantiedon tunnilla suomen kuntakartta katseltavissa.

Jokunen kerta on tullu ko. kylällä käytyä.
Milloinkaan se kylä ei ole ollu oma kuntansa vaan ainoastaan kylä kunnassa, jonka tunnetuin kyläpäällikkö on nykyään kansanedustajana toimiva ex. kunnanjohtaja Mikko Kärnä.
Kuntahan on tietenkin kaikkien tietämä Enontekiö..

alan kolmas miesRe: Bottaksen mökkiprojekti15.10.2021 20:49
Minua on jo vuosia ihmetyttänyt TÄMÄN BOTTAKSEN TOUHUJEN käsittely FAKE NEWS MEDIASSA.

Muutamat ovat minulle jo hehkuttaneet, että BOTTAKSESTA tulee maailmanmestari.

MINÄ olen taas aina sanonut heille, ettei BOTTAKSESTA TULE KOSKAAN MAAILMANMESTARIA.

RUMASTI SANOTTUNA BOTTAS ON NS. "WANNA BE" "SATTUMA KORPPI".

Tavallisesti SEISKA on kyllä hyvin perillä JULKIMOIDEN ASIOISTA ja AVIISINA on tässä suhteessa korkeammalla tasolla kuin SUOMEN JOHTAVIN FAKE NEWS AVIISI ELI HESARI.

AKM ei ole suuri LAPIN MAANTIETEEN ASIANTUNTIJA, vaikka muutaman kerran LAPIKSI KUTSUTULLA alueella olenkin vieraillut sekä turistina että työasioissa.

Tästä puuttuvasta MAANTIETEEN ASIANTUNTEMUKSESTA HUOLIMATTA AKM ON OLLUT AINA SYVÄSTI HUOLISSAAN LAPIN HIENOSTA LUONNOSTA .

AKM MYÖS JO ELÄMÄN KATSOMUKSELLISESTIKIN AINA ARVOSTANUT NS. ALKUPERIÄISKANSOJEN TAPOJA JA OIKEUKSIA.

AKM:N MIELESTÄ ON KUITENKIN VALITETTAVAA, ETTÄ SUOMEN NS. FAKE NEWS MEDIA JATKUVASTI MARKKINOI LAPPIA RAHAKKAILLE ULKOMAISILLE JA MYÖS KOTIMAISILLE RÖTÖSTELIJÖILLE, JOILLE ESIM. LUONTOARVOT OVAT TOSIASIASSA TOISARVOISIA.

METSISTÄ PUHUTTAESSA nyt tuli mieleeni myös Itä-Suomen yliopistossa prof. LAURI HETEMÄEN ja RIITTA HÄNNISEN vuonna 2013 tekemä selvitys SUOMEN METSÄTALOUDEN TULEVASTA KEHITYKSESTÄ.

Minusta selvitys oli mielenkiintoinen, mutta HETEMÄEN esittämät historiatiedot johtivat ainakin osittain virheellisiin johtopäätöksiin, koska HETEMÄKI ei ollut ottanut tilastoissaan huomioon edes sitä, että esim. pakkausteollisuudessa ja myös kulttuuripaperien ja muidenkin paperituotteiden kohdalla tonnimääriin nojaavat kasvukertoimet eivät todellakaan kerro koko totuutta esim. kyseisten tuotteiden valmistuksen tai kulutuksen todellisista määristä.

Ilmiö muistuttaa kommunistisessa järjestelmässä esim. tonniperustaista terästuotannon määrän laskemista ja käyttämistä suunnittelun apuvälineenä.

Mitä hyötyä ruostuvan teräksen tonneista on, jos kaikkein tärkeimmissä kohteissa pitää käyttää ruostumatonta terästä?

Metsäteollisuudessa on tietysti kaiken aikaan pyritty koko ajan parantamaan tuotteiden saantoja ja käyttämään mahdollisimman vähän kalliita raaka-aineita.

Niinpä esim. aikoinaan Suomessa suositussa ns. LWC paperissa painettua pintaa syntyy pintapainoltaan 40 gsm:n paperia selvästi suurempi määrä sivuja kuin 57 gsm:n paperille painettaessa.

Sama tilanne on kaikissa muissakin pakkausalan tuotteissa kuten esim. nestepakkauskartongeissa ja muissa lainerituotteissa.

TÄMÄ ILMIÖ SYNTYY ns. T&K kustannusten tuloksena, mutta tästä ilmiöstä esim. KORONA SANNAN VIISIKKO JA VIRKAMIEHET EIVÄT VALITETTAVASTI TIEDÄ MITÄÄN.

LAURI HETEMÄKI otti kuitenkin ihan asianmukaisesti esille uuden näkökulman Suomen metsien osalta, jota meidän on huolella myös syytä seurata.

Perinteisten metsän käyttötapojen lisäksi HETEMÄKI ja HÄNNINEN nimittäin kiinnittivät huomiota metsiin liittyviin palveluihin.

Tässä yhteydessä tutkijat selvittivät, että vuonna 2011 Suomessa kulutettiin matkailuun 13.8 miljardia euroa, josta ulkomaisten matkailijoiden osuus oli 28% eli 3.8 miljardia euroa. Matkailun arvonlisäys eli jalostusarvo oli 4.5 miljardia euroa eli 2.8% Suomen bruttokansantuotteesta.

Matkailun edistämiskeskuksen mukaan LUONTOMATKAILUN OSUUS KOKO MATKAILUN ARVONLISÄSTÄ OLISI OLLUT VUONNA 2011 SUUNNILLEEN 1.1 miljardia euroa.

HETEMÄKI & HÄNNINEN totesivat selvityksessään, että samana vuonna bruttokantorahatulot olivat 1.8 miljardia euroa.

LUONTOMATKAILUN MERKITYS TÄTÄ KAUTTA LASKIEN OLISI SITEN TUTKIJOIDEN MUKAAN OLLUT JO VUONNA 2011 PERÄTI 56% METSIEN MUUN KÄYTÖN KANSANTALOUDELLISESTA MÄÄRÄSTÄ.

TEM:n toimialoja koskevista selvityksistä vuodelta 2019 käy ilmi, että matkailun kokonaiskysyntä vuonna 2019 ennen KORONAA oli 16.3 miljardia euroa ja matkailun arvonlisä kasvoi vuosina 2017-2019 keskimäärin 9.5%:n vuotuista vauhtia.

Näistä luvuista voisi päätellä, että LUONTOMATKAILUN ARVONLISÄ VUONNA 2019 OLISI SUUNNILLEEN 1.2 miljardia euroa.

Suomen bruttokantorahatulot taas vuosina 2019-2020 ovat kehittyneet seuraavasti:

□ 2019 Koko Suomi 2 295 646 EUR
□ 2019 Lappi 121 301 EUR, osuus koko maan tuloista 5.3%
□ 2020 Koko Suomi 2 135 717 EUR
□ 2020 Lappi 112 456 EUR, osuus koko maan tuloista 5.3%

JO OTSALUULLA NÄKEE, ETTÄ LAPIN KANTORAHATULOT JÄÄVÄT KAUAKSI TURISMIN TUOMISTA TULOISTA, MUTTA MIKÄ MAHTAA OLLA LAPIN TURISMIN LOPULLINEN LASKU LAPINKIN LUONNOLLE???

MIKÄLI OIKEIN TEHOKKAASTI LAPPIA MAINOSTETAAN ESIM. KIINALAISILLE, NIIN KIINALAISIA ?LUOTOMATKAILIJOITA? SAATTAA TULLA LAPIN METSIIN SAMOILEMAAN VAIKKA 500 000 HENKILÖÄ VUOSITTAIN.

KORONAN TULTUA SUOMEEN ENSIMMÄINEN TAPAUSHAN TAVATTIIN VUODEN 2020 TAMMIKUUSSA JUURI LAPISTA JONKUN TUNTURIN JUURELTA JA SEN JÄLKEEN KOKO MAA OLIKIN KORONAN KOURISSA.

LAPISSA ON MYÖS RUNSAIN MITOIN KAIKEN MAAILMAN MOOTTORIKELKKASAFAREJA, JOITA EI HYVÄLLÄ SYDÄMELLÄKÄÄN VOI PITÄÄ KOVIN LUONTOYSTÄVÄLLISINÄ RETKINÄ.

SIIS MIKÄ MAHTAA OLLA TÄMÄN LAPINKAAN "LUONTOMATKAILUN" TODELLINEN LOPPULASKU?

MEILLÄHÄN ON VIELÄ HYVÄSSÄ MUISTISSA, KUN SAKSALAISET TULIVAT AIKOINAAN JOUKOITTAIN LAPPIIN JA SITTEN JOUDUTTIIN HEIDÄT HÄÄTÄMÄÄN POIS JA EIKOS MOIKOMAT LÄHTIESSÄÄN POLTTANEET LÄHES KOKO LAPIN MAAN TASALLE.

TÄTÄKÄÄN LASKUA SAKEMANNIT EIVÄT OLE MEILLE VIELÄ MAKSANEET JA NOIN VIIKKO SITTEN URSULA VON LEYDENKIN KÄVI VAIN KIITTELEMÄSSÄ KORONA SANNAA, ETTÄ HYVIN OLETTE SAKSAN PANKKEJA TUKENEET JA NÄKÖJÄÄN AIOTTE TUKEA JATKOSSAKIN!!!

KOVIN HYVÄLLÄ EI VOIDA MYÖSKÄÄN KATSOA ESIM. VALTION KAIVOSYHTIÖIDEN LAPIN MALMIOIDEN HYÖDYNTÄMISTÄ, KUN KAIKEN LISÄKSI NÄYTTÄÄ VIELÄ SILTÄ, ETTEI NOIDEN KAIVOSTEN TOIMINTA ILMAN VALTION MASSIIVISTA TUKEA OLE KOSKAAN KANNATTAVAA.

ON SELVÄÄ, ETTÄ KAIVOKSET OLISI JO KAUN SITTEN OTETTU KÄYTTÖÖN, JOS NE OLISIVAT OLLEET IHAN OIKEASTI KANNATTAVIA.

PELKKINÄ TYÖLLISYYSTOMINA LAPIN LUONTOA TAI LOHIJOKIA EI PIDÄ MENNÄ RAISKAAMAAN.

MIKKO KÄRNÄN taas totesin jo PERUSTUSLAKIVALIOKUNNAN JÄSENIEN TEKOSIA TUTKIESSANI olevan Enontekiön virkavapaalla oleva kunnanjohtaja, joka mielellään esiintyy julkisuudessa vähän samalla tavalla kuin VALTTERI BOTTAS.

MIKKO KÄRNÄKIN NÄYTTÄÄ OLEVAN KEMIJOKI OY:N HALLINTONEUVOSTON JÄSEN, MUTTA AINAKAAN AKM EI OLE HAVAINNUT, ETTÄ MIKKO OLISI OLLUT SUUREMMIN ÄÄNESSÄ ESIM. KEMIJOEN LOHIPORTAIDEN OSALTA.

Suomessahan on sanonta, että "yrittänyttä ei laiteta". Meillä saa siis vapaasti yrittää, mutta aina yrittäminen ei onnistu.

MIKOLLA JA BOTTAKSELLA yrittäminen ei ole vielä toistaiseksi onnistunut.

PERUSTUSLAKIVALIOKUNAN JÄSENIÄKIN tutkiessani mieleeni palautui se tosiasia, että MIKKO KÄRNÄNKIN OIKEUSTIETEEN OPINNOT OVAT TOISTAISEKSI JÄÄNEET VIELÄ NS. VAIHEESEEN.

VAIHEESEEN NÄYTTÄÄ JÄÄVÄN MYÖS BOTTAKSEN FORMULAURA.

EI OLE BOTTAKSESTA TULOSSA RÄIKKÖSEN MANTTELIN PERIJÄÄ, VAIKKA FORMULASSA PÄÄSEEKIN NYT SITTEN EHKÄ UUDISTUNEEN ALFAN RATTIIN.

EERO puuttui ansiokkaasti TOIMITTAJAN maantieteelliseen virheeseen SEISKAA selaillessaan, minä en taas juuri em. syistä johtuen kiinnittänyt maantieteeseen lähes lainkaan huomiota.

SEN SIJAAN MINUN HUOMIONI KIINNITTYI BOTAKSEN RAKENTAMAN NS. LUKSUSHUVILAN ARKKITEHTUURIIN JA TOISAALTA SIIHEN, MIKSI BOTTAS YLIPÄÄTÄÄN RAKENTAA LUKSUSHUVILANSA AINAKIN SEISKAN KUVASTA PÄÄTELLEN LÄHES KESKELLE ERÄMAATA.

LISÄKSI NÄYTTÄÄ SILTÄ, ETTÄ LUKSUSHUVILAN RAKENNUSPÄÄTÖS ON NÄKÖJÄÄN SYNTYNYT, KUN BOTTAKSEN TYTTÖYSTÄVÄ ON IHASTUNUT KÄSIVARREN LUONTOON.

AKM:ÄÄ ihmetyttää sekin, että LUKSUSHUVILASSA ON 195 neliötä, mutta vain yksi pieni makuuhuone.

Täytyy vain toivoa, ettei BOTTAKSEN LUKSUSHUVILAA OLE SUUNNITELTU RASMUKSEN ELI LAURI YLÖSEN "ARKKITEHTITOIMISTOSSA", JONKA "LUKSUSHUVILOISTA" SEISKA KIRJOITTI NOIN VUOSI SITTEN SEURAAVASTI:

"The Rasmus -yhtyeen Lauri Ylönen yllätti monet kertomalla ryhtyneensä talosuunnittelijaksi, kun hän ilmoitti suunnittelevansa talot kolmelle julkkiskaverilleen, urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuorelle, Duudsoni Jarppi Leppälälle ja räppäri Elastiselle.

Taloprojektien etenemistä on seurattu Laurin talot -ohjelmassa MTV3:lla.

Lauri Ylösen suunnittelemat tasakattotalot täynnä rakennusvirheitä

Elastisen luksustalo Karhusaaressa oli täynnä rakennusvirheitä. Katon korjaaminen vaati yli 330 tunnin lisätyöt.

Nyt myös Aleksi Valavuoren luksustalo Turussa on joutunut valtavaan remonttiin. Kaksi vuotta sitten valmistunut talo on huputettu lähes kokonaan, ja kuten Elastisenkin, myös Aleksin talossa korjausrakentaminen kohdistuu kattoon.
Millä meriiteillä Lauri suunnittelee näitä taloja?"

ELASTISEN TALOSTAHAN RASMUKSEN FIRMA JOUTUI OIKEUTEEN JA EN YHTÄÄN IHMETTELE, VAIKKA EN ERIKOISEMMIN PIDÄKÄÄN ELASTISEN SUPERVOIMAA BIISISTÄ (kts. alla):

"Seinät vinossa

Virolaisyhtiön vakavimmat virheet ovat liittyneet kattotuolien asennukseen. Työt oli tehty piirustusten ja annettujen ohjeiden vastaisesti. Tästä on aiheutunut Elastisen talolle romahdusvaara autokatoksen osalta. Katon korjaaminen vaati yli 330 tunnin lisätyöt.

Romahtavan katon lisäksi virolaisyhtiö jätti Alvardagin vastauksen mukaan asentamatta katon eristeitä. Myös Elastisen pytingin julkisivun ulkokoolaukset on asennettu huolimattomasti ja vinoon. Sisätiloissa puolestaan kylpyhuoneen seinät olivat vinossa virolaismiesten jäljiltä."

JOS MINULTA OLISI KYSYTTY, NIIN EN MISSÄÄN TAPAUKSESSA OLISI RAKENNUTTANUT TAI RAKENTANUT TASAKATTOISTA MUUTTOKONTIN NÄKÖISTÄ HUVILAA MINNEKKÄÄN.

RIKKAAT VENÄLÄISETKIN RAKENTAA HUVILOITA YLEENSÄ RANTAAN TAI JOISSAIN TAPAUKSISSA SAARIIN. NÄISSÄKIN HUVILOISSA ON YLEENSÄ HARJAKATTO.

EIHÄN MITÄÄN TALOA PIDÄ RAKENTAA, JOS EI VOI PITÄÄ KUNNON HARJAKAISIAKAAN!!!!

MIKSI BOTTAS SITTEN PÄÄTTI RAKENTAA LUKSUSHUVILANSA KESKELLÄ ERÄMAATA?

BOTTAKSELLA NÄYTTÄÄ KUITENKIN OLEVAN NASTOLASSA IHAN NORMAALI HARJAKATTOINEN RANTARAKENNUS, JOSSA NÄYTTÄÄ OLEVAN IHAN MUKAVA LAITURIKIN.

KUN TÄTÄ BOTTAKSEN LAPIN MÖKKIPROJEKTIA VERTAA ESIM. RÄIKKÖSEN KIMIN KIRKKONUMMEN PROJEKTIIN, NIIN KYLLÄHÄN BOTTAKSEN MÖKKI VALITETTAVASTI SAATTAA MENNÄ MELKO NOPEASTI MYYNTIIN, KUN AUSTRALIALAINEN POLKUPYÖRÄILIJÄ ON MUUTAMANA SYKSYNÄ ENONTEKIÖN RUSKAT KATSASTANUT.

MITÄÄN VARMUUTTA EI OLE SIITÄKÄÄN, ONKO TIFFANYSTA EDES KUNNON HILLAN POIMIJAKSI LOHEN KALASTUKSESTA PUHUMATTAKAAN.

eeroRe: Bottaksen mökkiprojekti16.10.2021 21:47
Vaikkakaan AKM itse ei ole vielä saanut varsinaista AHAA elämystä lapin ihanuudesta, on ymmärrettävä, et monilla muilla ihmisillä on monet eri näkemykset lapin erämaista ja ihanuudesta.

Sen keväisestä elämäänpuhkeamisesta,
sen kesäisestä kukkaloistosta, yöttömästä yöstä, luonnon puhtauden, raikkauden tuoksusta, sen valtavien sääskiparvien ininöistä.

Syksyisestä ruskaloistosta, kalastajan syksyisellä viimehetkien lupavuorokausien yksinäisistä kalasstushetkistä hitaasti solisevalla erämaajoella.

Talvisin silmänkantamaatomiin saakka ulottuviin lumilakeuksiin. Hiihtolatuihin, vielä kuitenkin sallittuihin kelkkailuretkiin,

Tätä on lappi.
Siksi ehkä minä ymmärrän, miksi Valtteri sinne mökkiä pykää.

Tätä on lappi myös minulle ollu jo vuoskymmeniä.

Ja sitä ei kukaan ota minulta pois.

alan kolmas miesRe: Bottaksen mökkiprojekti17.10.2021 0:37
TULI TUOSSA VIIME VIIKOLLA TUTKITTUA NOITA HESARIN KUOLINILMOITUKSIA JA MUISTOKIRJOITUKSIA.

KUN tuota ikääkin on tullut jo kohtalaisesti, tosin vielä vähemmän kuin USA:n SENIILILLÄ NYKYISELLÄ PRESIDENTILLÄ, NIIN KUITENKIN ON HYVÄ HUOMATA, KUINKA NOPEASTI AIKA KULUUKAAN.

JA VALITETTAVASTI MONELLE HYVÄLLE YSTÄVÄLLE JO ON TULLUT KUTSU ENKELTEN KUOROON.

AIKOINAAN SATUIN ARMEIJASSA VUONNA 1966 RUK:N KURSSILLA 124 SAMAAN AIKAAN KUIN ERÄS TYKISTÖPATTERIN KOVAKUNTOISIN KAVERI, JONKA TIESIMME OLEVAN SUUNNISTUKSEN SUOMEN MESTARI.

Ei OLLUT TAVALLISILLA SOTUREILLA MITÄÄN SAUMAA TUOLLAISTEN PIKAKIITÄJIEN SEURASSA, KUN VIELÄ OSASIVAT TUON KARTANKIN LUVUN IHAN TOISELLA TAVALLA - SIIS LUONNOSTAAN.

SIITÄ LÄHTIEN OLEN AINA SEURANNUT AINAKIN TOISELLA SILMÄLLÄ SUOMEN SUUNNISTAJIA, HEIDÄN MENESTYSTÄÄN JA MUITA SEIKKAILUJAAN.

YKSI KOVASTI IHAILEMANI SITKEÄ SUUNNISTAJA ON TIETYSTI OLLUT LEGENDAARINEN LIISA VEIJALAINEN JA LIISAN JÄLKEEN TULI SITTEN NAISTEN OSALTA TUNNETUKSI MYÖS MM. MINNA KAUPPI.

MINNAHAN TUO TAAS HETI MIELEEN MYÖS KEVYEN MUSIIKIN, KUN MINNA NÄYTTÄÄ LYÖNEEN HYNTTYYT YHTEEN SIPE SANTAPUKIN KANSSA.

MINNALLA JA SIPELLÄ ON MENNYT VIIME AIKOINA HYVIN, MUTTA LIISA VEIJALAISELLA JA HÄNEN HIENOLLA MIEHELLÄÄN TUOMOLLA EI OLE MENNYT YHTÄ RUUSUISESTI.

MUUTAMA VUOSI SITTEN LIISA NOUSI TAAS IHMISTEN TIETOISUUTEEN, KUN HÄN OLI LÄHTENYT MIEHENSÄ KANSSA LAPPIIN SUUNNISTUSRETKELLE.

RETKI PÄÄTTYI IKÄVÄSTI, KUN LIISA JA HÄNEN MIEHENSÄ EKSYIVÄT VAELLUSRETKELLÄ TUNTURIIN JA MIES TUUPERTUI HANKEEN.

MIES OLISI KUOLLUT HANKEEN, MUTTA SITKEÄ LIISA HAKI HIIHTÄEN LUMIMYRSKYSSÄ MIEHELLEEN APUA JA LOPULTA LIISAN MIES LÖYTYI LÄHES JÄÄPUIKOKSI JÄÄTYNEENÄ, MUTTA HÄNET ONNISTUTTIIN KUITENKIN VIELÄ PELASTAMAAN ELÄVIEN KIRJOIHIN.

KÄVI ILMI, ETTÄ LIISAN MIES OLI MONINKERTAINEN SUOMEN MESTARI SUUNNISTUKSESSA ELI TUOMO PELTOLA.

NYT VIIME VIKOLLA OLI SITTEN HESARISSA MUISTOKIRJOITUS TUOMO PELTOLAN KUOLEMAN JOHDOSTA.

TUOMO OLI KUIN IHMEEN KAUPALLA SELVINNYT TUOSTA LIISAN JA HÄNEN MURHENÄYTELMÄKSI MUUTTUNEESTA LAPIN HIIHTOREISSUSTA.

AKM OTTAA LÄMPIMÄSTI OSAA TÄHÄN SURUUN JA LIISAN PERHEEN MENETYKSEEN.

TUOMO EI KUITENKAAN OLLUT SE MINUN TUNTEMANI SUUNNISTAJA, MUTTA LIISAN JA TUOMONKIN KOHTALO ON HYVÄ PITÄÄ MIELESSÄ, KUN TAVALLINEN KUOLEVAINEN LÄHTEE LAPPIIN "TAKKI AUKI" NS. LUONTOA IHAILEMAAN.

VAIKKA EERO YRITTÄÄ SAADA AKM:N INNOSTUMAAN LAPISTA, NIIN LUULENPA, ETTÄ JÄTÄN TÄHÄN SEIREENIN KUTSUUN TÄSSÄ VAIHEESSA VIELÄ VASTAAMATTA.

NOIN VUOSI SITTEN ILTALEHTI KERTOI ERÄÄLTÄ LAPIN "VAELLURETKELTÄ" SEURAAVAT TIEDOT:

"Lapin poliisi sai eilen aamupäivällä kello 11 aikaan ilmoituksen, jonka mukaan metsästäjän laukaus oli osunut maastopyöräilijään. 30-vuotias mies menehtyi onnettomuuspaikalle.

Tapaturmapaikka on poliisin tiedotteen mukaan Urho Kekkosen kansallispuistossa Kemihaaran ja Korvatunturin väliseltä alueelta.

□ Osuman saanut pyöräilijä oli reitillä neljän muun henkilön kanssa maastopyöräilemässä.
Seurueen lähimmät henkilöt antoivat haavoittuneelle ensiapua. Pyöräilijä menehtyi tapahtumapaikalla vammoihinsa, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Uhri on 30-vuotias mies, joka on kotoisin pääkaupunkiseudulta. Muihin seurueen pyöräilijöihin ei poliisin tietojen mukaan kohdistunut välitöntä vaaraa.

Poliisi käynnistää tapauksesta esitutkinnan ja selvittää tapahtumien kulun.
Tässä vaiheessa metsästäjää epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Tahallisuutta ei epäillä

Tutkinnanjohtaja Marko Ijäksen mukaan tämänhetkisten tietojen mukaan tapauksessa ei ole syytä epäillä tahallisuutta.

Poliisi ei ole vielä ehtinyt kuulla asianosaisia tai silminnäkijöitä. Hän ei toistaiseksi kommentoi epäillyn ikää tai sitä, onko hänellä runsaasti aiempaa metsästystaustaa.

Tutkinnanjohtaja ei keskeneräisen tutkinnan vuoksi osaa sanoa, miten kaukana epäilty oli uhrista asetta laukaistessaan. Ijäksen mukaan epäilty oli lintumetsällä yksinään ja hänen lupansa olivat kunnossa."

Samaan uutiseen liittyen MTV kertoi vielä lisätietona seuraavaa:

"Metsästysonnettomuuksia tapahtuu vuosittain noin 10?20, mutta kuolemaan johtavia onnettomuuksia ei satu joka vuosi.

Härkönen ei äkkiseltään muista yhtään tapausta, jossa metsästysporukan ulkopuolinen henkilö olisi joutunut kuolemaan johtaneen metsästysvahingon kohteeksi.

Maastopyöräilijä kuoli eilen metsästäjän luotiin Urho Kekkosen kansallispuistossa.

Kyseessä oli jo toinen kuolemaan johtanut metsästysonnettomuus tänä syksynä. Viime viikon lauantaina metsästysseurueeseen kuulunut mies kuoli Kuusamossa, kun tyhjäksi luultu ase laukesi vahingossa sisätiloissa."

RUK:N AIKANA MEILLÄ OLI ROVAJÄRVELLÄ KOVAPANOSAMMUNNAT JA MINULLA OLI KUNNIA JOHTAA TULTA NS. LOPPUSODASSA.

SE OLI YKSI ELÄMÄNI SUURIMPIA HETKIÄ, JOTA VAIN HARVAT PÄÄSEVÄT KOKEMAAN.

MUTTA SITÄKIN MIELEENPAINUVAMPI HETKI OLI SAMALLA RETKELLÄ, KUN ERÄS RESERVILÄINEN JOHTI TULTA JA MUUAN KANTAKAPIAINEN (LUUTNANTTI) JOHTI TAAS TULIPATTERIA.

OLI VIITTÄ VAILLE, ETTÄ RESERVILÄINEN SAI JOHDETTUA TULEN SUORAAN MEIDÄN TULENJOHTOPAIKKAAN.

MINÄKIN EHDIN ONNEKSI MAASTOUTUA, JOLLOIN MÄNNYN OKSAT VAIN TIPPUI NISKAAN, MUTTA RESERVIN KAPIAINEN (YLI-LUUTNANTTI) SAI RINTAANSA KRANAATIN SIRPALEEN.

ONNEKSI SIRPALE PYSÄHTYI KIIKARIN NAHKAISEEN NAUHAAN.

TAPAHTUMA JOHTI KUITENKIN VÄLITTÖMÄSTI HARJOITUSTEN HILJAISEEN LOPETUKSEEN.

KUKAAN EI TIETENKÄÄN KERTONUT TÄSTÄ VALTAKUNNAN SYYTTÄJÄLLE SAMALLA TAVALLA KUIN VALTAKUNNAN SYYTTÄJÄ JAHTASI ÄSKETTÄIN VANKILATUOMIOTA RAASEPORIN AUTONKULJETTAJALLE, VAIKKA AUTONKULJETTAJALLA EI OLLUT SILMIÄ TAKARAIVOSSAAN.

VARUSMIEHEN ONNEKSI KKO TOTESI LOPULTA, ETTÄ TÄMÄ ASIA ON JO TUTKITTU LOPPUUN.

VARUSMIEHELLÄ OLI SILMÄT OTSASSA, JOTEN HÄN EI VOINUT MITENKÄÄN NÄHDÄ AUTON TAKAA TULLUTTA JUNAA, VAIKKA OLISI AUTON PYSÄYTTÄNYT.

NYTTEMMINHÄN TUO HENGENVAARALLINEN VARTIOIMATON TASORISTEYS ON ONNEKSI SULJETTU.

ROVAJÄRVIHÄN EI OLE VIELÄ ENONTEKIÖN KORKEUDELLA, MUTTA AKM:LLA ON SELLAINEN KOKEMUS, ETTÄ MITÄ POHJOISEMMAKSI LAPISSA MENNÄÄN, SITÄ HOLTITTOMAMMAKSI MENO MUUTTUU.

EERO heittäytyi yllä LAPIN SUHTEEN jo EINO LEINON TASOISEKSI RUNOILIJAKSI, JOTA AKM ARVOSTAA TIETYSTI SUURESTI.

TÄSSÄ TILASSA JOKU SAATTAISI INNOSTUNEESTI VIITATA VESKU LOIRIN HYVIIN LAPPIAKIN KOSKEVIIN LAULUIHIN, MUTTA AKM:N MIELESTÄ NIISTÄKIN ON JO OSA LIIALLISEN KAUPALLISUUDEN VUOKSI HAITUNUT POIS.

SEN SIJAAN TAMARA LUNDIN "LAPIN TANGOSTA" KAUPALLISUUS EI OLE ONNISTUNUT PILAAMAAN HIENOA LAULANTAA:

https://www.youtube.com/watch?v=kfdkcE5gOm4

tai sitten vielä

MÄ OON MIKÄ OON

https://www.youtube.com/watch?v=DZ9YMJhzKkoVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: