Keskustelu

Ikkunpöydän raatiNieleekö Kuopio mitä vaan?1.9.2014 8.29
Kuopion valtuusto päättää Juankosken liittämisestä Kuopioon. Juankosken 30 milj. euron velat ja 2 milj. euron vuosittaiset alijäämät tekevät varmasti monet valtuutetut mietteliäiksi.
Tilannetta ei helpota tuleva ikävien oikeudenkäyntien ja korvausten vaatimisten sarja. Tehtaan puuhamiesten sotkemat asiat vaativat pitkällisiä selvitttelyjä.
Kuopion kannalta olisi viisainta panna asia pöydälle ja vaatia Juankosken epämääräisyyksien selvittämistä. Kun KHO:sta tulee päätöksiä ja Juankoski korjaa taloutensa, olemme sitten sellaisessa tilanteessa, jolloin liitosta tai muita järjestelyjä voidaan harkita uudestaan. Myös Juankosken kirjanpito ja tase vaativat erityistilintarkastusta.
Juankosken nykyjohto on laadultaan sellaista keräilyerätavaraa, ettei Kuopion kannata ryhtyä heidän kanssaan mihinkään tekemisiin. Tähän mennessä Kuopiolle syötetyt tarinat osoittavat Juankosken johdon tason. Johtamistaitoa ja osaamista ei Juankoskelta löydy.
Kuopionkin pitäisi vaatia Keskusrikospoliisin tutkimuksia kaikista kartonkitehtaaseen liittyvistä mahdollisista merkittävistä rikoksista, joita voidaan panna useiden eri nimikkeiden alle.

Jasper KRe: Nieleekö Kuopio mitä vaan?1.9.2014 10.36
Kannattaisi myös miettiä sitä, että olisiko paras ratkaisu antaa valtion ottaa Juankoski selvitykseen ja vasta sen jälkeen hyväksyä valtion pakkotoimi Juankosken liittämiseksi ja silloin valtio joutuisi kompensoimaan Juankosken valtavat konsernivelat ja kumulatiiviset alijäämät, yhteensä n. 50 miljoonaa euroa.
Nyt jos Kuopio hyväksyy vapaaehtoisen liitoksen, maksavat kuopiolaiset omatahtoisesti Juankosken tappiot.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: