Keskustelu

ottoEi oo pulppii, pulppii, pulppii...26.1.2022 9:13
Ei ole eikä tule.

Kiitos vihreän ideologian.

Sehän tässä viimeisen sanan sanoi.

Ja Kiitos kepuloisten, jotka takaavat tämän vihreyden.

Sama vihreys on vienyt maasta monta elinkeinoa. Viimeksi meni turve.

Hakerekat tulevat nyt Venäjältä.

Maatalous vetää viimeisiään. Maitokaan ei kannata enää. Konkurssiuutisia tulee.

Mutta oli se hyvä jotta kepu voitti vaalit.

Maakunnissaan. Alueiksi niitä tosin nyt kutsutaan. Näitä ministeriön etäpäätteitä.

Pian ne niukkuutta jakavat palvelluita karsien.

Kyllä vaan se pulppi olisi tarvittu. Jotta olisi tullut jotain mitä jakaa. Omasta takaa, itse hankittua.

Nyt jaetaan lainarahaa.

Rahaa, jota ei loputtomasti tule.

alan kolmas miesRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...26.1.2022 16:40
Finn Pulpissa oli alun pitäen iso valuvika ja siksi pidin lähestulkoon varmana, että hanke ei toteudu.

Hankkeella ei ollut kunnollista Isäntää, joten sellainen hanke ei voi toteutua.

Hankettahan on ollut vetämässä seuraava hallitusporukka:

□ Niilo Pellonmaa (Veitsiluoto Oy, Pöyry Oy)
□ Jyrki Yrjö-Koskinen (Metsä-Botnia, Finncell)
□ Martti Fredriksson (Forchem Oy, Arizona Chemical Oy)
□ Tommy Hui (Hengan International Group)
□ Peter Ingman (Ingman Group Oy)
□ Martin Li (Hengan International Group)
□ Gustaf Björnberg (Björnberg 1871)
□ Timo Piilonen (Metsä-Botnia, Gunns Pulp Mill, Tasmania, Fray Bentos Uruguay)
□ Gunfy Zhang (Hengan International Group)

Periaatteessa hanketta on valmistellut vahvasti PÖYRYN entisten konsulttien porukka, josta Timo Piilonen on jo toisen polven pöyryläinen, joka on ollut mukana monissa selluhankkeissa.

Fray Bensosin eucalyptus sellutehdas hanke Uruguayssa on ollut onnistunut, vaikka vaikeuksia siinäkin oli.

Tasmanian Gunns hanke ei taas tunnetusti ollut rahoittajien mielestä järkevä. Mission Impossible.

Hengan International Group on taas kiinalainen Hongkongissa listattu Tissue ja vaippayhtiö.

Henganin keskeiset taloudelliset tiedot vuodelta 2020 on seuraavat:

□ Liikevaihto 3 136 milj. EUR
□ Käyttökate 1 325 milj. EUR
□ Investoinnit 82 milj. EUR

Finn Pulpin investointiarvio on ollut 1 600 milj. EUR:a ja tehtaan piti tuottaa valkaistua havusellua 600 000 t/a.

Ei ole mitään epäilystä, että Finn Pulp olisi ollut Suomessa hyvin kannattava hanke, mutta sijainti ei ollut ideaalinen, mikä on nähtävissä myös KHO:n päätöksistä.

Puutahan Finn Pulp olisi tarvinnut kaikkiaan n. 6.7 milj. mottia vuodessa ja puuta oli ajateltu hankittavan kotimaasta 5.7 milj. mottia ja ulkomaista puuta (ilmeisesti venäläistä) oli tarkoitus hankkia 1.0 milj.mottia vuodessa.

Kotimainen puunhankinta oli ajateltu seuraavaksi:

□ Pohjois-Savo 2.1 milj. mottia/a
□ Pohjois-Karjala 1.5 milj. mottia/a
□ Kainuu 1.4 milj. mottia/a
□ Muut 0.7 milj. mottia/a

Voisi hyvin kuvitella, että suunnitellussa puuhuollossakin voisi tulla ongelmia, koska esim. Stora Enso Enocellkin on ollut ongelmissa, vaikka yhtiöllä on oma puunhankintaorganisaatio Karjalan metsissä.

AKM tuntee edelleen suurta mielihyvää, että aikoinaan oli vahvasti mukana Enocellin hankkeen ja siihen liittyvän puunahankintaorganissation rakentamisessa, vaikka nyt Stora Ensossa usko tuntuu välillä horjuvan.

Putinin metsästrategiaan on jo myös pitempään kuulunut ajatus, että raakapuu on jalostettava Venäjällä, joka on asettanut sitten mm. UPM:n Kaukaan sellutehtaankin mietintämyssyyn Jussi Pesosen kohdalla.

Kun vielä sakemannit ovat keksineet senkin, että sellutehdas saattaa aiheuttaa EU:ssa isonkin ongelman päästöjen vuoksi, vaikka aikoinaan Metsä-Botnia Timo Poranen suositteli AKM:lle jopa Metsä-Botnia Äänekosken sellutehtaan jäteveden maistelua, koska vesi oli hänen ja myös AKM:n mukaan täysin juomakelpoista.

Siis kyllä nykypäivänä sellutehdas voidaan rakentaa täysin ympäristöystävällisesti ja ainakin 100 kertaa turvallisemmaksi kuin konsanaan TERRAFAMEN tapaiset karmeat ympäristön tuhoamiskeskukset.

Kuitenkin valitettavasti Finn Pulpissa ei siis ollut todellista isäntää ja selvästi myöskään Hengan Groupin kyky osallistua peräti 1 600 milj. EUR:n hankkeeseen isännän ottein vaikutti täysin mahdottomalta.

Siitä ei ole epäilystä, että hankkeen kehittelijät saivat kuitenkin työstään varmasti riittävän korvauksen istuttuaan tällaisen hankeyhtiön hallituksessa vuositolkulla.

Meillähän on ollut muitakin kiinalaisten himoitsemia investointihankkeita, mutta monta kertaa sitten on kuitenkin käynyt ilmi, ettei niistä syystä tai tosesta olekaan tullut mitään muuta kuin hienoja suunnitelmia.

Vanha sanontahan meillä on, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja puoliksi on näissä kiinalaisissa hankkeissa teko yleensä myös jäänyt.

Kyllä kiinalaiset sen tietää, että he voivat saada havusellun ostettua huomattavasti edullisemmin Venäjän Siperiasta, kun asia sovitaan Putinin kanssa Kremlin pääkonttorissa.

Voi hyvin olla niinkin, että Vanhaa Kettua eli Pellonmaan Niiloakin tässä kiinalaiset vedätti, jotta Putinin Siperian selluhankkeisiin saatiin vauhtia.

Vihreän joen rannaltaRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...26.1.2022 21:07
Mutta onneksi on Römssy joka seisoo tukevasti noilla sijoillaan maailman tappiin asti eikä sitä heiluttele venäjän puut ja hankinta-alueeksi riittää biolämmön asfaltin läpi puskevat pajut pitkälle tulevaisuuteen.

ottoRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...27.1.2022 6:40
Olihan sillä pulpilla isäntä:

KHO. Kävi peräti paikan päällä.

Ja pisti hankkeen jäihin.

alan ainoa miesRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...27.1.2022 14:14
AKM on vissiin tullut vanhaksi, kun referoi Finnpulpia pieneksi 600 kt/a tehtaaksi. Pitäisi jo investointikustannuksen ja puunkulutuksen automaattisesti hälyttää, ettei tuollaisia kirjoittele

alan kolmas miesRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...29.1.2022 1:39
alan ainolle miehelle kiitos, kun huomasit virheen AKM Finnpulpin sellukapasiteetissa.

Kapasiteettihan oli käsittääkseni 1 200 000 t/a.

Siis kohtalaisen iso yksilinjainen tehdas.

AKM oli aikoinaan vahvasti mukana, kun Metsä-Botnia rakensi ensimmäisen sellutehtaansa Kaskisiin.

Sellutehtaan kapasiteetti oli silloin 250 000 t/a, kun tehdas käynnistyi erittäin huonossa markkinatilanteessa vuonna 1977.

Satuin silloin tekemään PÖYRYn ensimmäisen kunnon rahoituslaskelman ko. tehtaasta ja totesin esimiehilleni, että suunnitelluilla rahoitustiedoilla edessä on konkurssi.

No, kysymyksessähän oli ns. päätetty projekti, joka oli saatava pankeissa toteuttamiskelpoiseksi.

Tämänhän pystyi tietysti laskennallisesti saamaan toteuttamiskelpoiseksi, kun sellun hintaodostuksia vähän petrattiin.

Asia oli kerrottu herroille ja esimiehille, että vastuu ei ole sitten AKM:llä.

Niinpä projekti toteutettiin, mutta yhtiöhän meni käytännössä konkurssiin vuonna 1977, kun sellun hinta oli ruotsalaisten massiivisten varastojen vuoksi alamaissa useita vuosia.

No, omistajathan joutuivat silloin laittamaan lisää rahaa yhtiöön ja niinpä projektista tuli sitten pitemmässä juoksussa erinomainen.

Kun Metsä-Botnia sulki Kaskisen sellutehtaan vuonna 2009 tehtaan kapasiteetti oli kasvanut jo 450 000 t/a ja purettu tehdas myytiin sittemmin Intiaan Ballarbur Industries yhtiölle.

Nuo sellu- ja paperimiehet ovat historian saatossa olleet ihmeellisen kekseliäitä ja säännön mukaisesti tuotantolinjojen kapasiteetit ovat kyllä kiitettävästi kasvaneet aikojen saatossa.

Mikäli Finnpulp olisi toteutettu, niin olisi tietysti ollut olemassa vaara, että jo noin 10-15 vuoden päästä tehtaan johto olisi ilmoittanut, että nyt Finnpulpin kapasiteetti joudutaan nostamaan 2 400 000 t/a.

Kyllä viimeistään siinä vaiheessa olisi varmaan Kuopiossakin jo jouduttu kulmakarvoja kohottelemaan.

Olen edelleen sitä mieltä, että Finnpulpilla ei ollut kunnollista isäntää monestakin syystä.

Metsä-Fibrellä on jo tekeillä Kemiin vähän vastaava laitos, eikä kiinalaisten resurssit näytä tällaisiin hankkeisiin riittävän.

Näyttääkin siltä, että kiinalaiset vain odottivat pääsevänsä pikkurahalla kiinni hyvään sellutehtaaseen, jonka rahoitus oli selvästi kaatumassa suomalaisten veronmaksajien niskaan.

Ovelat kiinalaiset yrittivät näköjään Kuopiossa samanlaista temppua, jolla Ähtärissä pandoihin ihastuneet kepulaiset saatiin täysin järjettömän pandapuiston rakentajiksi ja ylläpitäjiksi, vaikka alkuhuuman jälkeen on huomattu, että hanke näyttää lopulta upottavan koko Ähtärin kunnan.

Stora-Ensolla on omat mm. puunkankintaan liittyvät ongelmansa, jotka tuntuvat olevan tärkeitä myös UPM:n sellutehtaiden kohdalla.

Jussi Pesonenhan jo uhkasi sulkea ainakin Pietarsaaren sellutehtaankin, jos AKT ja Paperiliiton änkyröitä ei saada kuriin.

Jussi Pesonen ja Nesteen päättäjät ovat myös jo heittäneet kylmää vettä kiukaalle, kun ovat päättäneet rakentaa tulevat bioenergiatehtaansakin mieluummin Rotterdamiin kuin Suomeen.

Kyseiset investorit ovat suorittaneet noita projektejaan koskevia laskelmia ja niissä on esille tullut, että SUOMI ei ole ollut hankkeiden kannalta taloudellisesti mielekäs paikka tehdä noita investointeja.

Kiitos Suomen investointi-ilmaston pilaamiseen meneekin tietysti mm. nykyiselle PUNA KAADERIEN ja VIHERVASSARIEN varassa toimivalle HALLITUKSELLA.

Erikoiskiitos voidaan näissä toteutumatta jääneissä hankkeissa antaa tietysti etenkin KEPULOISILLE, kun puolueohjelmaan on näköjään kirjattu tärkeimpänä metsäteollisuuden projektien saattohoito ja teollisuuden alasajolinja sekä terveiden hankkeiden korvaaminen ikivanhalla ja kannattamattomalla maankaivuu- ja tuulimyllyteknologialla.

Tuulimyllyissäkin KEPULOISTEN LINJA PERUSTUU NÄKÖJÄÄN VAIN SILLE, ETTÄ TUULIVOIMALOISTA VOIDAAN KOVALLA TUULELLA SAADA KUNTAAN VEROTULOJA, jotka sitten ohjataan kunnallisiin vanhainkoteihin ja tehottomiin terveyskeskuksiin.

KEPULOISISSA TERRA SIPILÄN AJATUSHAUTOMOISSA on laskettu, että Suomen bruttokansantuote kasvaa parhaiten, kun vanhukset ryhtyvät keskenään parturoimaan toistensa tukkia. Silloinhan kaikki mahdolliset työkykyiset on saatu nerokkaasti kiinni tuottavaan työhön.

Vallanhimoiset KEPULOISET näyttävät RUUNEPERI SAARIKON johdolla keskittyvän vain vanhainkotien rakentamiseen, kun metsäteollisuudesta edes hieman ymmärtänyt luonnonkaunis KATRI KULMUNI piti väkisin korvata pullantuoksuiseen LAUSUJAMESTARI RUUNEPERIIN.

KEPULOISILLA on outo tauti aina innostua erikoisesti rakentamaan utopistisia, milellään MEGALUOKAN HANKKEITA, joissa ei minkään aritmetiikan mukaan ole tulevaisuutta.

Maataloudessakin kepuloiset ovat keskittämispolittiikkansa avulla tehneet rumaa jälkeä läpi koko Suomen niemen ja lopulta jälki tulee olemaam karmea, kun taas väkisin suomalaisetkin pakotetaan vegaaneiksi.

Tunnetustihan VEGAANILINJA vain entisestään lisää suomalaisen kuluttajan ja vähävaraisenkin kurjuutta, kun vegaanieväiden hinnatkin ovat lähes järjestään vähintään kaksinkertaiset verrattuna tuontituotteisiin ja myös lihapitoisiin kotimaisiin eväisiin.

Turveteollisuus on niin ikään kepuloisten toimesta jo päätetty lahdata ja tietysti liipasimella on myös jo pitkään ollut myös turkisteollisuus.

Ja kyllähän kaikki ovat huomanneet senkin, mitä KEPULOISTEN ohjauksessa on käynyt Suomen kalastuselinkeinollekin.

ottoRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...29.1.2022 7:00
Kyllä siitä on pian 10 vuotta kun tämä pulppi ensimmäistä kertaa uutisoitiin.

Savon Sanomissa. Kuinkas muuten,

Hanke oli olevinaan tuolloin kovinkin salamyhkäinen. Ensin kerrottiin miten suuren tontin se tarvitsee.

Meni jonkin aikaa kun selkis: Sellukomboahan tässä oltiinkin pykäämässä.

Kallaveden rannalle, jossa on sellainen ollut jo 60-luvulta lähtien.

Heti kärkeen muuan metsäman, Kärkkäinenkö oli, alkoi epäillä jotta riittääkö puu.

Kun on se Äänekoskikin jo.

Suureelliset oli laskelmat. Niin ja niin monta junalastia päivässä...

Tottako oli vai oliko jonkun eläkkeellesiirtymisriitti?

Pani vähän miettimään silloin.

Kyllähän tässä savolaisia vedätettiin. Helsingin kirkonkylällä näet tiedettiin jo melko pian, jottei sellaista hanketta ole vielä olemassa.

Asia kai linjattiin jo silloin. KHO sai hoitaa likaisen työn.

Kuten sitten hoitikin.

Mutta jäihän kuitenkin tontti.

Ja hyvä liikenneyhteydet. Kiitos uusittujen kallansiltojen.

Jotain tästä vielä kuuluu.

Kun on ne vaalitkin sitten vuoden päästä...

alan kolmas miesRe: Ei oo pulppii, pulppii, pulppii...30.3.2022 14:37
OTTO oli oikeassa. Kyllä Finnpulpista kuultiin eilen.

AKM oli myös oikeassa, kun totesi jo kauan sitten, että hankkeella ei ole KUNNON ISÄNTÄÄ, niin sellaiset hankkeet eivät yleensä toteudu.

Samalla tavalla KHO on myös torpannut TERRAFAME HUIJAREIDEN SOKLI HANKKEET.

SOKLILLAKAAN ei ole kunnon isäntää, koska TERRAFAMEN KORRUPTIOPORUKKA EDUSTAA ENTISIÄ VALTION VIRKAMIEHIÄ, joilla ei ole mitään kokemusta kaivosteollisuudesta.

Eikä heillä ole myöskään mitään käsitystä, mitä vahinkoja kyseinen kannattamaton pohjoinen hanke aiheuttaa Saamelaisten tuhansien vuosien aikaisille elinkeinoille ja luonnolle.

Maailman luokan yhtiöt ovat hankkeen tutkineet ja todenneet sen kannattamattomaksi, joten entisten valtion virkamiesten on turha kuvitella, että NARULLA VOI TYÖNTÄÄ.

Kysymyksesä on yksinkertaisesti laiton veronmaksajien rahojen käyttö.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: