Keskustelu

MaissiJuankoski taas maininnan arvoinen11.9.2014 21.18
YLE uutisoi:"


Kotimaa





Kotimaa 11.9.2014 klo 5:35 | päivitetty 11.9.2014 klo 5:35

Pulaan joutuneiden kuntien oljenkorsi pyyhittiin budjettiesityksestä

Hallitus esittää, että valtion harkinnanvaraisen valtionosuuden korotus lakkautetaan. Kuntaliitto taas haluaisi tuen säilyvän, jotta talousvaikeuksiin joutuneet kunnat voisivat turvata myös palveluntuotantoaan.










Kuntavaakunan symboli ja eurokolikoita.

Kuva: YLE Uutisgrafiikka

Valtio on lakkauttamassa harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen, jolla se on tukenut kuntia tilapäisissä talousvaikeuksissa. Harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen lakkauttaminen on kirjattu valtion ensi vuoden talousarvioesitykseen, eikä budjetissa ole osoitettu kunnille muuta vastaavanlaista tukirahaa.

Kuntaliitto vastustaa tuen lakkauttamista, koska harkinnanvarainen valtionosuuden korotus on liiton mukaan tärkeä osa pulaan joutuneiden kuntien tukemista. Hätätilassa rahaa on saatavissa elinkeinojen turvaamiseen, mutta Kuntaliiton mielestä myös palveluntuotannosta pitää voida huolehtia.

? Meillä on järjestelmiä, joilla rakennemuutospaikakunnille pyritään luomaan uusia työpaikkoja ja autetaan siinä prosessissa. Tämä harkinnanvarainen avustus on ainoa, jolla voidaan tuoda apua kuntapalvelujen järjestämiseen, toteaa Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.

20 miljoonan euron vuosipotti

Harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta on myönnetty kunnille viime vuosina noin 20 miljoonaa euroa vuodessa. Esimerkiksi Pohjois-Savossa Juankoski on saanut vuosien 2010, 2011 ja 2012 aikana kyseistä avustusta yhteensä 2,3 miljoonaa euroa; vuonna 2006 kaupungille myönnettiin vajaat 0,4 miljoonaa euroa. Rahaa kutsuttiin vielä vuoteen 2009 asti harkinnanvaraiseksi valtionavustukseksi.

Harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta voi saada kunta, joka tarvitsee lisätukea ensisijaisesti poikkeuksellisten tai tilapäisten talousvaikeuksien vuoksi. Kunnalla pitää olla myös tarkat suunnitelmat siitä, miten se aikoo tervehdyttää talouttaan.

Tänä vuonna harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta haki 83 kuntaa. Tukea on maksettu 1990-luvun jälkipuoliskolta lähtien.

Sini Ojanperä
Sini Ojanperä "

Pena T.Re: Juankoski taas maininnan arvoinen11.9.2014 22.23
Juankoski on hakenut monesti, mutta ei ole tehnyt elettäkään taloutensa tervehdyttämiseksi -- päinvastoin. Valtiovarainministeriölle on kerrottu selviä valheita.
Toinen asia on Juankosken tilinpäätösten ja talousarvioiden säveltäminen näyttämään totuutta parempaa tilannetta. Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja on kautta vuosien suojellut näitä menettelyjä.

ex ruukkilainenRe: Juankoski taas maininnan arvoinen12.9.2014 6.20
Tämäkin kertoo kuinka taitavaa Juankosken korkeimman johdon manipulointi on. Valtion virkamiehetkin on saatu uskomaan satuihin monta vuotta peräkkkäin, joten ei ihme että paikallisia luottamushenkilöitä viedään kuin lampaita teuraaksi.

juristin alkuRe: Juankoski taas maininnan arvoinen13.9.2014 23.46
Yksi räikeimpiä esimerkkejä Juankosken mädänneestä ja rikollisesta hallintokäytännöstä on tilinpäätösten ja toimintakertomusten laadinta ja hyväksyminen.

Kuinka Audiatorin tilintarkastaja ja tarkastuslautakunta voi myöntää vastuuvapauksia tilivelvollisille, kun kunnan ja konsernitilipäätökset on täysin virheellisesti laadittu?

Vuoden 2011 tilinpäätöksestä lähtien tilintarkastaja on hyväksynyt Juankosken Neron ilmoituksen, että biolämmön osakkeista on myyty 11%:a ja siksi kaupunki omistaa biolämmöstä enää vain 19%:a. Tästä syystä biolämpöä ei ole huomioitu konsernitilinpäätökseen.

Totuushan on koko ajan ollut, että biolämpökauppa päätökset on yksiselitteisesti kumottu Kuopion hallinto-oikeuden päätöksellä 13.12.2012. Juankosken Neron kertomaa biolämmöm omistusoikeuden muutosta ei ole siis koskaan tapahtunut.

Kysymys ei ole huolimattomuusvirheestä, vaan kirjanpidon tahallisesta ja systemaattisesta väärentämisestä.

Sama vääristely koskee myös 5 milj. euron takausta, koska kaupunki on joutunut maksamaan realisoituneen takauksen jo syksyllä 2013.
Nämäkin asiat menevät tietysti kohta onneksi tutkintaan.

Tiettävästi Suomessa ei kuitenkaan ole lainkaan korruptiota, puhumattakaan rakenteellisesta korruptiosta.

Kuntien tilintarkastusta on laajasti harjoittanut Kuntaliiton omistama Audiator. Oy Audiator Ab yhdistyi BDO-konserniin 1.1.2013. Yrityskaupan myötä yhtiön nimi vaihtuu BDO Audiator Oy:ksi.

Kotisivuillaan BDO Audiator mainostaa tilintarkastuksen vastuullisuutta seuraavasti:

"Vastuullisuus

Laadunvalvonta BDO Audiatorin tilintarkastustyössä

Työn laatu pohjautuu asiantuntijoiden vankkaan osaamiseen ja kokemukseen. Kunkin asiakaskohteen vastuullinen tilintarkastaja sekä osallistuu itse käytännön tarkastustyöhön että valvoo muun tarkastusryhmän työtä.
Laadunvarmistusjärjestelmän avulla varmistetaan hyvän tilintarkastustavan ja sovittujen menettelytapojen noudattamisen tilintarkastajien työssä.

Kotisivuillaan BDO Audiator mainostaa myös olevansa Suomen suurin julkishallinnon tilintarkastusyhteisö.

Miksi maan johtava julkishallinnon tilitarkastusyhteisö on hyväksynyt Juankoskella harjoitetun tilintarkastuskäytännön, jossa tahallisesti ja systemaattisesti tilinpäätösasiakirjoissa on useiden vuosien ajan annettu virheellinen kuva Juankosken kaupungin taloudesta?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: