Keskustelu

poliittinen tarkkailijaPoistettu kettunen17.10.2014 17.36
kettuselta loistava idea. Opettajat auttamaan postia.

Tässä tulee mieleen vanhat hyvät ajat, jolloin Kusti vielä polki ja itsekin toimin sitten Kustin apuna sunnuntaisin ns. postin (vain lehdet) sunnuntaikantajana. Olin siis peräti valtion virkamies ja ikää oli muistaakseni 13-14 vuoden vaihella. Meitä oli kolme muutakin innokasta ystävääni auttamassa Kusteja sunnuntaisin. Kustit eivät sunnuntaisin olleet silloinkaan töissä.

Nykyajattelun mukaan kysymyksessähän oli tietysti ns. lapsityövoiman käytöstä, mutta minusta siinä ei ollut mitään väärää. Valtio maksoi innokkaiden poikien työstä pienen korvauksen, jonka avulla päästiin Lehtisen Baariin juomaan mehut ja syömään munkkirinkelit. Siinä sivussa pantiin myös jukeboxi soimaan. Elämä oli silloin Suomessa mallissaan. Ei ollut kestävyysvajetta eikä nykyisen mallin mukaisia yleisitovia TESSEJÄ vai ovatko ne sittenkin TI...EJÄ?

Nykyään nuorilta työteko on kielletty, mutta siitä huolimatta jo puhutaan siitä, että äänestysikääkin pitää alentaa nykyisestä 18 vuodesta, koska nuoret kehittyy nykyään jo huomattavasti aikaisemmin kuin ennen vanhaan. Samalla tavalla ihmisten keskimääräinen elinikä sen kun nousee vuodesta toiseen. Työvoimaahan Suomessa on siis vaikka millä mitalla, mutta töitä ei vain tunnu olevan. Mistä homma kiikastaa?

Kun nyt Suomessa ollaan innokkaasti purkamassa tuhansia turhia lakeja, niin meidän on kriittisesti suhtauduttava myös kaikkiin lakeihin ja säännöksiin, jotka estävät sekä nuorten että vanhempien ihmisten osallistumisen yhteisen kakun kasvattamiseen. Hyvinvointia tähän yhteiskuntaan ei voi syntyä millään muulla tavalla kuin tekemällä ahkerasti työtä.

Jopa demarit ovat alkaneet puhua työn puolesta ja Ruotsissa viisastunut Juhana Vartiainenkin on jo todennut, että työvoiman tarjontaa pitää reippaasti lisätä. Tietenkin SAK:ssa ollaan oltu huolestuneita tästä ajatuksesta, koska SAK:n mielestä Suomessa ei ole mitään töitä ainakaan suomalaisille työmiehille ja -naisille.

SAK:n asenteita en ollenkaan ihmettele, koska kysymys on myös työn hinnasta. Suomalaisille "ammattimiehille" ei ole töitä enää oikein millään alalla. Tämä totuus koskee myöskin muiden ammattiliittojen työtekijöitä ja virkamiehiä.

Mutta esim. virolaisille ammattimiehille Suomessa on töitä vaikka kuinka paljon mm. rakennusalalla, koska virolaisille työ maistuu toisilla hinnoilla kuin suomalaisille. Kun SAK:ssa havaittiin tämä räikeä epäkohta, niin demut lähtivät Unelmahöttö Jutta Urpilaisen johdolla jahtaamaan virolaisia pois työmailta muka harmaan talouden kitkemisen merkeissä.

Demut unohtavat tässäkin hommassa sen, että esim. isoissa rakennushankeissa yhteiskunta hyötyy monella muullakin tavalla kuin esim. duunarin maksaman vaatimattoman palkan tai veron kautta.

Työntekijöiden maksamien verojen osuus rakennushankkeissa mukaan luettuna myös yhtiöiden ulkoistetut palvelut ja aineskäyttö on vain suuruusluokssa 5-7% hankkeen kokonaiskustannuksista, joten näitä työntekijöitä jahtaamalla lapsi menee valitettavasti pesuveden mukana. Rakennushankkeiden jäädessä toteutumatta kustannussyistä kansantaloudellisesti voi siis syntyä hankkeista jopa 95% vahinko kokonaiskustannusarviosta.

Yleisitovat TESSIT ja TI...IT on masokistien harjoittamaa omaan jalkaan ampumista pahimmillaan.

Joka tapauksessa koululaiset voisivat hyvinkin omalta osaltaan avustaa, jos opettajien pieni postin jakeluun liittyvä sivutyö luppoaikana osoittautuu opettajille ylivoimaiseksi. Pääkaupunkiseudulla ainakin nuoret mielellään tienaavat pientä lisäansiota esim. ilmaislehtien jakelussa. Sellainen pieni työnteko on mitä kannatettavinta toimintaa yhteiskunnan kannalta.

Ihmiset pitää jo nuorena opettaa ahneeksi työlle. Vain työtä tekemällä yhteiskunta voi vaurastua.

insinööriRe: Poistettu kettunen17.10.2014 19.17
tämä ideahan on aivan loistava, ja kun tunnetusti opettajat osaa lukea, niin posti menee oikeaa osoitteeseen.
Ja tänä päivänä vaaditaan kaikilta kunnan työntekijöiltä muutakin kun notkumista netissä.

tämähän on sitä saa mitä tilaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: