Keskustelu

alan kolmas mies"mutta ei tässä mitään erityistä ole"18.7.2022 15:11
TERRA SIPILÄ meni HIPPOS LINTILÄN 50-vuotispäiville ja lupasi tehdä POTUN TEURASTAMON entisestä kirjanpitäjästä ELINKEINOMINISTERIN, koska HIPPOS LINTILÄ on edustanut Eduskunnassa ja kepuloisten piirissä korkeinta mahdollista yritysalan ja nimenomaan verotuksen osaamista.

HIPPOS LINTILÄN aikanahan HIPPOKSESSAKIN keskityttiin lähinnä kantakirkahevosten huijaukseen ja ties mihin filunkeihin.

Myöhemminhän HIPPOS LÄÄNITYS siirtyi sitten muistaakseni SOTE REHULANKIN hoitoon, kun SOTE menetti melkein terveytensä SOTEN LAKIKIRJA 1:n kanssa voimistellessa.

ELINKEINOMINISTERINÄ HIPPOS LINTILÄ sai FORTUMIN UNIPERIN KAUPPAPAPERIT eteensä samalla tavalla 15 minuuttia ennen kaupan solmimista kuin aikoinaan AKM:n ystävä Heikki Marttinen erotettiin Fortumin johdosta, jotta kepuloisemmat miehet (MATTI VUORIA) saadaan hoitamaan Suomen öljy-, kaasu-, ja sähkömarkkinoita.

ON TÄYSIN SELVÄÄ, ettei HIPPOS LINTILÄLLÄ ole voinut olla mitään käsitystä, mille energiakaupalle HIPPOS LINTILÄ on näyttänyt VIHREÄTÄ VALOA.

Kysymyksessä on vähintään yhtä suuresta operaatiosta, jota ELON MUSK on ollut juonimassa TWITTERIN osalta USA:ssa (44 miljardia taalaa).

Kyllä tätä ELONIN mahdollista yrityskauppaa on nyt Amerikassa jo alettu veivata ihan oikeussaleja myöten, kun ELON huomasikin ennen lopullista kaupan klousaamista, että hänelle oli syötetty TWITTERIN johdon taholta TWITTERIN suorittamista miljoonien konservatiivien sensuroinneista aivan virheellisiä tietoja.

Mutta, kun HIPPOS LINTILÄN hyväksymä kauppa hyväksyttiin, jonka hänelle lanseerasi KULTASORMI PARI PEKKA LUNDMARK ja SARI BALDAUS, niin eihän HIPPOS osannut tietenkään edes pyytää nähtäväksi hankkeesta teehtyjä DUE DILIGENCE ASIAKIRJOJA, joita tällaisessa tapauksessa täytyy olla enemmän kuin SOTE REHULAN aikoinaan laatimssa yli 1000 sivun SOTE LAKIKIRJASSA, jossa ei kyllä siinäkään ollut ainoatakaan LUKUA tai taulukkoa, josta olisi voitu tarkistaa, mihin veronmaksajien rahanjakoon kepuloiset TERRA SIPILÄN johdolla silloinkin väkisin pyrkivät.

Sehän on selvää, että SOTE REHULA oli kyllä sen SOTE 1 lakikirjansa luettanut moneen kertaan HEIKKI HIILAMOLLA, joka oli jo todennut, että kyllä SOTE REHULAN esitys johtaa kaikinpuoliseen tasa-arvoon ja ilman muuta hyvinvoinnin kasvuun, vaikka lakikirjassa ei ollut ohjattu killingin kilinkiä edes rempallaan olevaan kansakunnan psyykkiseen terveydenhuoltoon.

BILE SANNA puolestaan laittoi sitten asialla vielä demujen KUU KIURUSTA KESÄÄN ja kas vain sieltähän se putkahti kivuttomasti PERUSTUSLAKIVALIOKUNNAN TUUTISTA SOTE LAKIKIRJA NRO 2, eikä siinäkään ollut noita DUE DILIGENCE selvitysten rahallisia taulukoita ja/tai liitteitä, mutta jälleen kerran HEIKKI HIILAMO totesi, että verbaalinen asitys ei sisällä kirjoitusvirheitä, kerronnan poljento on sujuvaa ja aikomukset ovat erinomaisia.

BILE SANNAKIN totesi, että koska nyt HYVINVOINTIALUEITA on nyt jo valmisteltu ainakin 20 vuotta, niin nyt "meidän on pakko viedä uudistus maaliin" hinnalla millä hyvänsä.

Tämän SOTE PAKON kehitti sitten juuri ennen kesälomia HAUKIPUTAAN MARKUS niminen kepuloinen LOHENKALASTAJA.

Tämä BILE SANNAN johdolla valmistellun SOTE 2:n hintalappua ei ole vielä kukaan uskaltanut laskea, mutta BILE SANNAN neuvonantajista ja RUIS ROCKIN BILE ASUSTA päätellen AKM on alustavsti laskeskellut, että ainakin 50-100 miljardin virheinvestonti taas tuli tehtyä ja vielä EDUSKUNNASSA.

Nuijan varressa oli 23.6.2021 tietysti itseoikeutetusti kepuloisten MINÄ AJATTELISIN ANU.

Äänestyksen tulos oli 105-77 hyväksymiesn puolesta ja 17 oli poissa.

Ministeriaitiossa istui äänestettäessä seuraavat ministerit:

□ BILE SANNA, dem
□ TUULA HAATAINEN, dem
□ ORIPÄÄN TUHTI EMÄNTÄ, kepu
□ JARI LEPPÄ, kepu
□ HIPPOS LINTILÄ, kepu

Kaikilla oli SOTE/KORONA NAAMARIT PÄÄLLÄÄN, joten kukaan ei voinut päätellä, miten leveä hymy näilläkin PUUHANAISILLA- ja MIEHILLÄ oli, kun SUOMEN TERVEYDEN HUOLTO PÄÄTETTIIN AJAA VÄKISIN TÄYTEEN KAAOKSEEN.

Asialla oli silläkin kertaa taas KIIRE, kun kansanedustajien piti päästä kesälaitumille ilosanomaa kertomaan äänestäjillensä.

HIPPOS LINTILÄLLÄ ei kuitenkaan ollut mitään kiirettä hyväksyä UNIPER KAUPPAA, koska mikään muu energiayhtiö ei ollut halukas tai valmis sijoittamaan yhtiöön, jota sakasalaiset itse pitivät roskayhtiönä ja sen takia UNIPER oli kaupan tyhmille ostajille.

ottoRe: "mutta ei tässä mitään erityistä ole"19.7.2022 5:20
Mitä eroa on kepuloisella ja depuloisella?

Ei mitään.

Kepu pettää aina ja depu jokatapauksessa!

alan kolmas miesRe: "mutta ei tässä mitään erityistä ole"19.7.2022 19:40
OTTO on harvinaisen oikeassa.

Se täytyy nyt todeta, että depuloisten TYTTI TUPPURAINEN on saanut hienon syyn esiintyä SUURENA YRITYSMAAILMAN ASIANTUNTIJANA, kun on joutunut voimistelemaan sakemannien kanssa siitä, kenen piikkiin tämä "STASI AGENTTI"ANGELA MERKELIN LUOMUS (FORTUM-UNIPER-NORDSREAM ja YDINVOIMALOIDEN SULKUPÄÄTÖS = "GREEN NEW DEAL") OIKEIN LAITETAAN.

MOOSES kyllä pärjää hyvin, kun kirjoittaa ELÄMÄKERTAANSA GASPROMIN KONSULTOINTI PALKKIOILLA.

Herää tietysti kysymys, mitä nämä MOOSESKSEN aikoinaan tekemät NORDSTREAM konsultointilaskelmat oikein sisälsivät.

AKM epäilee, että ne laskelmat on ollut helppo laittaa paperille (=1 A4 riittää mainiosti) seuraavasti:

□ Venäjän kaasutoimitukset Saksaan 100 rahaa
□ Saksan kaasuostokset Venäjältä 110 rahaa
□ 10% Saksan maksaman kaasun hinnasta voitelurahaksi MOOSEKSELLE ja muille korruptoituneille poliitikoille ja tietysti SAKSAN "STASI AGENTEILLE".

Nuo energia yksiköt on vaikeita, niin niissä voi helposti tehdä virheitä, mutta jos suunnilleen oikein laskin, niin Saksan kaasuostokset maksaa nykyään vuosittain noin 60 miljardia USA:n taalaa.

Tästähän seuraa sitten ym. 10% komissiolla vuosittain jaettavaksi noin 6 miljardia USD:n taalaa erilaisiin tärkeisiin konsultointi töihin ja ties mihin muihin tärkeisiin viherpipertäjien hankkeisiin...

Vuonna 2018 tuo Venäjän kaasuntuonti maksoi vuosittain vielä 34 miljardia USA:n taalaa.

Kyllä tälle rahalle PUTLER on löytänyt hyvää käyttöä, kun Venäjän sotilasmenoihinkin on vuosittain ohjattu esim. vuosina 2014-2018 52.0-84.7 miljardia USA:n taalaa (=44.1-63.7 miljardia EUROA).

Nykyäänhän taalan hintakin tuntuu jo olevan pariteetissa EURO:n kanssa, mutta muutama vuosi sitten nämä "konsulttipalkkiotkin" olivat vielä kohtuullisempia, kun EURO oli peräti 50% kalliimpi kuin USA:n taala.

"STASI AGENTTI" ANGELAKIN oli taannoin melkein TRUMPIN KURKUSSA kiinni, kun TRUMP heti näki, mitä STASIN toimesta yhdessä Suomen valtio ja poliitikot puuhastelivat MASSAMURHAAJA PUTLERIN kanssa hyvässä yhteistyössä.

UNILUKKARIKIN säesti "STASI AGENTTI" ANGELAA ja HALUSI NIMENOMAAN PÄÄSTÄ SENIILIN JOEN "AIKUISTEN NEUVOTTELUPÖYTIIN", kun ei olisi elävänä selvinnyt TRUMPIN kanssa käymistä neuvotteluista ja oli nähtävästi muiden "hurahtaneiden" kanssa herkistynyt ruotsalaisen POPULISTI asperger GRETAN ILMASTO- ja "LUONTO-OHJAUKSEEN" YK:n yleiskokouksessa.

Mitä AKM nyt muistaa, niin PARIISIN ILMASTOASIAKIRJAANSAHAN mm. Ranskan KUKKOPOIKA MACRON edisti YK:ssakin muka BRASILIAN ja AMAZONIN KEUHKOJEN tuhoutumisella, mutta tämäkin keuhkoaminen päättyi lyhyeen, kun KORONA NAAMIOT laitettiin yhteistuumin ympäri maailmaa ilman tieteellistä perustetta päähän.

Nyt KORONA NAAMIOT on jo riisuttu ja Amerikassakin Dr. FAUCI on jäämässä eläkkeelle, joten vähitellen koronakin muuttuu normaaliksi "KESÄ tai TALVI FLUNSSAKSI" ja tarvitaan uusi YK:n kehittämä KAUHUSKENARIO, jotta tyhmä kanssa saadaan virkamiesten ja poliitikkojen toimesta RUOTUUN.

Markkinolla jo metallien hinnatkin ovat lähteneet jyrkkään laskuun (maaliskuusta heinäkuuhun) seuraavasti:

□ Nikkeli -58.1%
□ Sinkki -32.8%
□ Kupari -32.6%
□ Teräs -35.7%

Akkukemikaalinen nousulle ennustetaan syöksyä viimeistään 2024.

EU:n väestö vähenee ja ukkoutuu sekä akkautuu ja ajautuu ilmeisesti syvään lamaan 2023-2024.

Suomen kustannustaso on EU:n korkein, joten meillä lasku tulee sekä suhteellisesti että absoluuttisesti olemaan ilmeisesti kaikkein korkein!!!

alan kolmas miesRe: "mutta ei tässä mitään erityistä ole"25.7.2022 17:25
Kyllä tässä nyt JO JOTAIN AIVAN ERIKOISTA ON!!!!

TERRA SIPILÄ laittoi VALTION TASEET TÖIHIN ja tyhmääkin tyhmempi HIPPOS LINTILÄ painoi innoissaan VIHREÄÄ UNIPER NAPPIA.

Tällaista taloudellista ja turvallisuus mokaa ei ole koskaan ennen Suomen historiassa tehty.

Tätä ei korvaa edes positiivinen UNILUKKARIN NATO PÄÄTÖS.

Pelkästään taloudelliset tappiot ovat FORTUMISTA veronmaksajille jo nyt luokassa 39 miljardia euroa ja tappiota tehdään koko ajan miljoonittain päivässä.

Fortumin epävarmoissa futuureissakin on tiettävästi 115 miljardin EUR:n riski.

Sakemannit ovat ilmoittaneet, että he tulevat hitusen auttamaan tässä katastroofissa, mutta Fortum on edelleen ja pysyy UNIPERIN emoyhtiönä.

Omistus on ollut 80% luokassa ja tulee laskemaan 56%:iin, joten pääasiallinen vastuunkantaja on edelleen FORTUM ja tietysti suomalainen veronmaksaja.

Asia ei tästä mihinkään muutu, vaikka demujen Tytti Tuppurainen kuinka selittää, että tämä on parasta mihin voitiin nyt päästä.

Välillä jo väläytettiin sitäkin, että TALOUSNERO UNILUKKARIAKIN olisi taas tarvittu "AIKUISTEN NEUVOTTELUPÖYDÄSSÄ", mutta onneksi UNILUKKARI on Aaronsa kanssa mökillä itikoita ja muurahaisten luontokatoa selvittämässä, joten eihän UNILUKKARIA olisi mitenkään saatu näihin kiiresiiin neuvotteluihin lomien aikaan.

Sitä paitsi UNILUKKARIN TALOUSNERON IMAGE:kin olisi taatusti ainakin kaansainvälisessä talouslehdistössä kokenut ennen näkemättömän haaksirikon.

Kyllä tässä FORTUMIN UNIPER SOTKUSSA suomalaisia vietiin taas kuin pässiä teuraalle.

Aamulla YLE oli kutsunut keskustelemaan asiasta kansanedustajat

- Hannu Hoskosen (kepu)
- Janne Sankelon (kok) ja
- Lulu Ranteen (persut)

Harvoin on kuultu yhtä suorasanaista tekstiä, mihin karmeaan katastrofiin FORTUMIN kohdalla TERRA SIPILÄN keksimän "VALTION TASEET TÖIHIN" sloganin avulla on jouduttu.

LULU esittikin selkeän näkemyksen, että onnettoman yrityskaupan päättäjien päät on laitettava jo PÖLKYLLE.

Kuitenkaan vieläkään ei ole kepuloisten päitä kunnolla PÖLKYLLE saatu edes ASUNTOSÄÄTIÖN ASIOISSA.

KEPUN HOSKONEN latasi tähän keskusteluun vielä myös ulkomaille myydyt sähköverkotkin ja esitti jo sillekin operaatiolle 15 miljardin euron hinnan.

HOSKONEN totesi nyt myös ryhdikkäästi Suomessa lähes ensimmäisen kerran lähes 20 vuoteen termin CHP eli VASTAPAINE-ENERGIA, jossa tiedetäään energian kehityksen hyötysuhteen olevan ainakin 90%:a.

AKM ihmetteleekin, että millä helkkarin perusteilla SUOMEN VIHERPIPERTÄJÄT ovat alkaneet vouhottamaan meillä, että TUULISÄHKÖ ja AURINKOVOIMA on edullisinta mahdollista energiaa.

Suomihan on perinteisesti ollut tunnettu siitä, että meillä tuon arvokkaan vastapaine-energian hyödyntäminen ollut poikkeuksellisen korkealla tasolla kaikista Euroopaan maista, koska suomalaisen teollisuuden omistama yli 100 vuotias EKONON aikoinaan toimi tässä suhteessa Suomen keskeisenä ehdottomana auktoriteettina, asianatuntijana ja teknologisena suunnannäyttäjänä.

Tämä oli kuitenkin ennen sitä aikaa, kun poliitikot eivät olleet vielä pääseet sormeilemaan Suomen energiahuoltoa kaiken maailman VIHREILLÄ HUUHAA UTOPIOILLAAN.

VIHREÄ UTOPIA on sitten johtanut mm. kotimaisen TURVE-ENERGIAVAIHTOEHDON VAPAAEHTOISEEN TÄYDELLISEEN KIELTOON ilman mitään todellisia syitä.

Epävarmat laskennalliset kotimaiset päästöt eivät ole tällainen reaalinen syy kieltää kotimaisen energia käyttö, koska Suomen päästöillä ei ole mitään vaikutusta MAAILMAN ILMASTON LÄMPENEMISEEN tai POLIITIKKOJEN VÄITTÄMÄÄN LUONTOKATOON.

Kyllä nyt FORTUMIN kohdalla on karmeimmalla mahdolliselle tavalla Suomessakin veromaksajiakin opetettu, ettei poliitikkoihin ole luottamista missään energiahuoltoon tai energiapolitiikkaan liittyvissä asioissa, koska poliitikkojen kyky ottaa huomioon taloudelliset realiteet ovat olemattomat.

Näin ollen poliitikoilla ei ole ollut Suomessa tai muuallakaan muuta vastuuta, kun äänestäjien luottamuksen menetys seuraavissa vaaleissa.

Joissakin kansantaloudelle tärkeissä asioissa tällainen poliittinen vastuu ei ole käytännössä vastuuta lainkaan.

Kyllä vastuun pitäisi ulottua myös taloudellisiin ja muihin seuraamuksiin saakka kuten esim. liiketoimintakieltoihinn jne.

Hoskosen otettua esille aivan aiheesta myös nuo Fortumin sähköverkotkin, joissa poliitikot loivat myös Finngrid Oy nimisen kantaverkon ja siinä sivussa myös Carunan ja ties mitä muuta monopoli toimintaa, eikä sen jälkeen kukaan ole pystynyt siirtomaksujen nousullekaan mitään.

Sen sijaan on alettu jo puhua, että sähkön hinta on mennyt jo negatiiviseksi.

On uskomatonta, että joku voi väittää, että sähkö voi olla ilmaista, kun maahan rakennetaan suurella rahalla koko ajan tuulivoimaa muutamaa tuhatta sähköautoa varten ilmeisesti miljardeilla euroilla ja samaan aikaan Olkiluodon uutta erittäin kalliiksi tullutta ydinvoimalaa ei millään tunnuta saatavan kunnolla käyntiin.

Tulipa sitten vielä tarkistettua tuon FINNGRID OY:kin tilanne, jossa valtio tietysti on vielä jonkinlaisena enemmistöomistajana.

Erityisesti näinä riskialtiina aikoina tietysti kiinnitin huomiota myös siihen, kuinka yhtiön asiakirjoissa koko ajan puhutaan sähkömarkkinoiden integroitumisesta ja tasetarkasteluista jopa 15 minuutin aikajänteellä.

Tällaista vastaavaa tasetarkastelua olisi ollut hyvä käyttää myös FORTUMIN UNIPER hankkeissa, kun PEKKA LUNDMARK ja SARI BALDAUS tekivät noita tuhoisia UNIPER KAUPPOJA.

SARIN JA PEKAN tiivis yhteistyö kiteytyy kaksikon viimeisen johtovuoden aikaisessa tilinpäätöksessä, jossa SARI & PEKKA eivät olleeet pystyneet laskemaan edes FORTUMIN kontolle tulleita kaikkia lainoja, joten pääoman tuoton laskentakin oli jätetty PÖRSSIYHTIÖ FORTUMIN osalta tekemättä!!!!!

Ei ole ihme, että tuollainen yhtiö menettää sijoittajiensa luottamuksen ja oman pääomansa.

Amerikassa tällaiset firmat laitetaan armotta konkurssiin tai Chapter 11:een lainaselvittelyihin.

Kyllä meillä Suomessakin voi yritys joutua yrityssaneeraukseen, mutta pienemmiltä sekään ei onnistu.

Isoihin valtionyhtiöihin meillä ei taas voida koskea, koska niissä niin monelta poliitikolta loppuisi leipä hallituksissa ja hallintoneuvostoissa ja muissa sidosryhmissä kuten esim. vakuutusyhtiöissä, pankeissa ja säätiöissä jne.

Aivan ennen kuulumatonta tumpelointia ja valvontaa on kuitenkin FORTUMIN kohdalla ollut mm. HIPPOS LINTILÄN ja VALTIONOHJAUKSESTA VASTANNEIDEN MINISTERIEN OSALTA.

Kyllä sitä ohjausta muistaaksen käytti mm. Sammako Antti ja Sirpa Paaterokin, jonka johdolla laadittiin mm. alla oleva valtioneuvoston lausunto vuonna 2019:

Valtioneuvoston
selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja
2019:54
ISSN 2342-6799
ISBN PDF 978-952-287-783-3

"Periaatepäätöksen keskeisin viesti on se, että valtio-omistuksesta tulisi tehdä yhteiskunnan aktiivisen uudistamisen väline eri keinoin.

Keskeisinä keinovalikoimina periaatepäätöksessä määritellään seuraavat omistajaohjauksen strategiaan liityyvät muutokset:

1. Pääomia irrotetaan valtion yhtiöomistuksista uuden synnyttämiseksi ja nimenomaan taloudellisen kasvun ja työllisyyden tukemiseksi.

Pääomien irrottamisen lähtökohtana ei ole budjettitalouden tasapainottaminen pääomia vähentämällä, vaan pääomien kierrättäminen tehokkaammin nopeamman kasvun aikaansaamiseksi.

2. Perustetaan budjettitalouden ulkopuolella oleva kehitysyhtiö uudistamisen työkaluksi.

Kehitysyhtiöön siirrettävää pääomaa käytetään uuden yritystoiminnan synnyttämiseen, kehitysyhtiön salkussa olevien yhtiöiden pääomarakenteen vahvistamiseen ja yritysjärjestelyiden tehokkaan toteuttamiseen."

Voiko tämän paremmin ja selvemmin asioista enää päättää????

Finngrid Oy:n riskeistä vastaavaan hallitukseen on taas koottu alla listattu rautaisten "hallitusammattilaisten joukko" seuraavasti:

- Hannu Linna, DI hall. puh. joht.
- Päivi Nerg, Agronomi, hall. vara puh. joht.
- Sami Kurnasaari, DI, Landis & Gyr Oy, Tunnin juna hankkeen projektipäällikkö
- Jukka Reijonen, DI, ELO vakuutusyhtiö
- Sanna Syri, Tekn. tri, Aalto Yliopisto
- Marina Louhija, OTK Finngrid Oy:n lakinainen

AKM on kyllä vakavasti sitä mieltä, että esim. PÄIVI NERG, vaikka onkin kova kepuloinen, ei todellakaan ymmärrä yhtikäs mitään sähkömarkkinoista tai niihin mahdollisesti liittyvistä MEGALUOKAN RISKEISTÄ, kun meillä on naapurissa sattumalta nyt PUTLERIN kaltainen MASSAMURHAAJA ja YK:takin johtava portugalilainen sosialisti GUTERRES, joka taas on yllyttämässä 4 miljardia ihmistä pikaisesti joukkoitsemurhaan 100 vuoden päästä mahdollisesti tulevan ILMASTON MUUTOKSEN AIHEUTTAMAN MAAILMANLOPUN vuoksi.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: