Keskustelu

PSuurimmat yhteisöverotulot Koillis-savossa4.11.2014 12.45
Moro,
tutkiskelin kolmen kunnan 10 suurimman yrityksen maksamia yhteisöveroja ja tulos oli mielestäni yllättävä:

-suurimmat verotulot tuli Tuusniemen yrityksiltä yhteensä 2841000 euroa.

-toiseksi tuli Kaavi, jossa yritysten maksamat yhteisöverot 1475000 euroa

-ja viimeiseksi Juankoski, jossa yritysten tulot olivat 1427000 euroa.
Pitää muistaa, että Juankosken Valmet on kotipaikaltaan jossain muussa kunnassa ja Kaavin kaivosteollisuus on myös kotipaikaltaan jossain muualla.

Juankoski on kooltaan molempia muita kuntia kaksikertaa suurempi asukasluvultaan. Mielestäni voidaan tehdä jo jotain johtopäätöksiä.

MKRe: Suurimmat yhteisöverotulot Koillis-savossa4.11.2014 13.01
Muuten suurin yhteisöverojen maksaja Juankoskella on muuttanut Kuopioon, joten kolmasosa yhteisöverotuloista on jo nyt poistunut Juankoskelta.

PRe: Suurimmat yhteisöverotulot Koillis-savossa4.11.2014 13.11
Moro ja laitan Kalle Isokallen blogista viimeisen osion:"

Päivän Helsingin sanomissa oli juttu Enontekijän kunnan maksamista Helsingin-lennoista kuntalaisille, jotka Rovaniemen verotoimisto oli katsonut ok jutuksi, kun niitä tarjottiin kaikille ja ne oli jo kuntalaisten veroina maksettu. Muuten varmaan totta, mutta kyllä ne lennot ihan joku muu maksaa kuin enontekijöläinen. Tämä on malliesimerkki älyttömyyksistä, joita ei pitäisi laittaa muiden maksettavaksi. Esimerkkejä tyhmästä yhteisen rahan käytöstä riittää: epäonnistumaan tuomittuja kunnallisia kehitysyhtiöitä, kaikenkarvaisia konkurssiin päättyviä sosialistisia työkokeiluita, hölmöjä palvelurakenneratkaisuja, päivänvaloa kestämättömiä elinkeinotukia, tiettyjen tahojen rantakaavaprojektien rahoittamista, lentomäkihankkeita hornankuuseen ja niin edelleen. Vanha sanontahan on tavannut olla: ?Mitä prameampi kunnantalo, sitä köyhempi kunta.?"

Terävää ja osuvaa tekstiä.

JohannesRe: Suurimmat yhteisöverotulot Koillis-savossa4.11.2014 18.18
PB:n lupasi tuoda yhteisöveroja ja muita tuloja ja tuloveroja kuntaan. Missäs ne nyt on, kaavillako vai Tuusniemellä,. Kyllä paskan lykkäs.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: